Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η ημιφασιστική Ουγγαρία ετοιμάζεται να συνεχίσει το έργο των Τζιχαντιστών.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΣΤΡΑΤΟΙ, ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στρατός στα σύνορα της Γερμανίας.

Στρατός στα σύνορα της Αυστρίας.
Στρατός στα σύνορα της Ουγγαρίας.
Για να εμποδιστεί 
το προσφυγικό ρεύμα, 
που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Αλλά, "το κεφάλαιο 
δεν έχει πατρίδα"!
Είναι ευπρόσδεκτοι 
και παρακαλετά 
οι ξένοι ...επενδυτές!
Κατασκευάζουμε δρόμους και λιμάνια, ή τους ξεπουλάμε τα δικά μας, για τη μεταφορά των προϊόντων τους και καταστρέφουμε τις εγχώριες παραγωγές, για να κυριαρχήσουν!
Χρειαζόμαστε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, για να καταλάβουμε τον καπιταλισμό!

Σχόλιο συναγωνίστριας στο διαδίκτυο….

«Εσωτερικός εχθρός» και οι πρόσφυγες;


Άσκηση εισβολής σε οίκημα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» εντός πόλεων
Την ώρα που οι αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά κυριαρχούν στην προεκλογική ατζέντα και γίνονται αφορμή -μεταξύ άλλων- για μισαλλόδοξες και ρατσιστικές αναφορές περί «εισβολής λαθραίων», μια πολύ ανησυχητική είδηση πέρασε στα ψιλά: στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 80ής ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) πραγματοποιήθηκε στην Κω, στο νησί νούμερο-δύο σε αριθμό αφίξεων προσφύγων, η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων, κατά την οποία δοκιμάστηκε «η ετοιμότητα του τμήματος άμεσης επέμβασης του σχηματισμού σε αγώνα σε αστικό ιστό».

424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πήζουν οι Φαντάροι για να Λουφάρουν οι ΕΠ.ΟΠ.

Μια εντελώς άδικη και παράλογη κατάσταση βιώνουν οι φαντάροι που υπηρετούν στο 424 Σ.Ν. Θεσσαλονίκης καθώς η εμπλοκή είναι ατελείωτη, οι υπηρεσίες τους διαρκώς αυξανόμενες, αφού αναλαμβάνουν αυτοί που αμείβονται μηνιαίως με 8,7 ευρώ να καλύψουν τις εργασίες που όφειλαν να κάνουν οι Επαγγελματίες Οπλίτες.
Μέχρι τώρα, οι στρατιώτες που δούλευαν σε διάφορα πόστα απαλλάσσονταν από την εκτέλεση άλλων υπηρεσιών (κωλυόμενοι δίνονται όσοι π.χ. εργάζονται στα εστιατόρια και λόγω πολλών ωρών εργασίας δε δίνουν σκοπιές), κάτι που σταδιακά καταργήθηκε και τώρα επιβαρύνονται και αυτοί με επιπλέον υπηρεσίες.

Νουράι Σαντζάρ, αντιπρόεδρος ΕΜΕΡ: Σφάζουν τους Κούρδους στην εκλογική αρένα

Συνέντευξη στην Θάνεια Βέζου– «Πριν»
Ο Ερντογκάν ξεκίνησε με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» μια τεράστια επίθεση στους Κούρδους, κυρίως γιατί θέλει να μπει σε προεκλογική περίοδο μέσα στην δίνη του πολέμου και να μπορέσει, ως μόνος εγγυητής της «ανακωχής», να κερδίσει τις εκλογές.
-Oι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία είναι ραγδαίες με συνεχείς επιθέσεις στο νότο και ένα κλίμα που μυρίζει μπαρούτι σ’ ολόκληρη τη χώρα. Πείτε μας τη δίκη σας εκτίμηση για αυτήν την κατάσταση.
– Τα τελευταία 2,5 περίπου χρόνια και μέχρι περίπου λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιούνη, το τουρκικό κράτος βρισκόταν σε διαδικασίες ειρήνευσης με τους Κούρδους.

Γερμανία: Οργή για τη φιλοξενία προσφύγων σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης [ΦΩΤΟ]

Οργή και σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Γερμανίας να φιλοξενηθούν 21 συνολικά πρόσφυγες, που έχουν φτάσει στη χώρα, στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η είδηση ήρθε στο φως μέσω δημοσιεύματος της βρετανικής Daily Mail, η οποία αποκάλυψε ότι οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στον χώρο του παλαιού στρατοπέδου, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους και βασανιστεί χιλιάδες κρατούμενοι στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις – Ανάγνωση επί μακρόν του κατηγορητηρίου – Δεν κατέθεσε ο Παναγιώτης Φύσσας

(Κείμενο: Ελευθερία Κόλλια, Το Βήμα, 14/09/2015) «Καταφέρανε τελικά να μην έχουμε τον λόγο» είπε μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η μητέρα του Παύλου Φύσσα. «Καταφέρανε να μη μιλήσει κανείς μας μέχρι τις εκλογές, για ευνόητους λόγους(εννοεί τον προεκλογικό αγώνα της Χρυσής Αυγής)».  Η Μάγδα Φύσσα ερωτώμενη για τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του γιου της τις 18 Σεπτεμβρίου έκανε σαφές ότι η οικογένεια δεν συμμετέχει σε καμία πορεία και σε καμία εκδήλωση. «Είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση είπε. Θα βρεθούμε στο μνημείο του Παύλου και στο κοιμητήριο». 

Τα Αντιπροσφυγικά Μemes που Πλημμύρισαν το Διαδίκτυο Είναι Ψεύτικα

Φωτογραφία από τη σελίδα Facebook του ΕDL.
Φωτογραφία από τη σελίδα Facebook του ΕDL.

KETΘ ΑΥΛΩΝΑ: ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ… ΜΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΚΑΖΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ

Πρώτη βδομάδα κατάταξης στο ΚΕΤΘ Αυλώνας και ήδη οι καταγγελίες φαντάρων δεν έχουν τελειωμό για μια σειρά από ζητήματα που τους αφορούν…
Εν αρχή ήταν τα λάθος μεγέθη ρούχων που υποτίθεται θα τους αλλάξουν αλλά ακόμη δεν έχει γίνει….
Έπειτα τα χαλασμένα καζανάκια σε μια σειρά από επιλαρχίες που ακόμη να τα φτιάξουν…
Η ανυπαρξία  ζεστού νερού σε αρκετούς θαλάμους της 2ης επιλαρχίας και η μόνιμη δικαιολογία για το μπόιλερ που θα φτιαχτεί αλλά ακόμη τίποτα…
Καταγγελίες για παραβίαση του προγράμματος και του ελεύθερου χρόνου που το αντικαθιστούν οι αγγαρείες…

ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ένα «αρχαίο» στρατόπεδο με καθημερινότητα τα καψόνια, με διοίκηση που αδιαφορεί για την υγιεινή και σίτιση των φαντάρων!

Πριν λίγες μέρες μπήκε η νέα σειρά του Σεπτεμβρίου στο ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  και οι νεοσύλλεκτοι από τις πρώτες κιόλας μέρες ζούνε στο πετσί τους της επιπτώσεις της κρίσης στα στρατόπεδα. Συγκεκριμένα, Ανθυπολοχαγός έβαλε φαντάρους για καθαριότητες χωρίς γάντια.
 Αντ’ αυτού και για να καλύψει τα ασυμμάζευτα τους έδωσε σακούλες.
Πρόφαση οι περικοπές, όταν την ίδια στιγμή σε άλλο λόχο οι φαντάροι είχαν κανονικά γάντια.
 Αλήθεια πως γίνεται την ίδια στιγμή που βρίσκονται λεφτά για ασκήσεις και εξοπλιστικά προγράμματα από ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ, για τους φαντάρους να μην υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη για την υγεία τους.

Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση στην Αθήνα του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης

image003Μετά από προπαρασκευαστική συνάντηση στην οποία πήραν μέρος σωματεία βάσης, εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες, δομές αλληλεγγύης, και αγωνιστές/ριες από διάφορους εργασιακούς χώρους, αποφασίσαμε να καλέσουμε σε ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση και στην Αθήνα του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης, την Τρίτη 15/9, 19:00, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων), κτ. Γκίνη, αίθ. 18.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στέκεται στο πλευρό όλων των μαχόμενων τμημάτων της εργατικής τάξης κι ολόκληρης της κοινωνίας που δεν άφησε ούτε στιγμή, κανένα πεδίο αγώνα, εργατικού ή κοινωνικού, μικρού ή μεγάλου, στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια, στα χρόνια της λιτότητας, της ανεργίας, της κοινωνικής καταστροφής, τα χρόνια της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που έσπειρε εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς κι αμέτρητα θύματα στα πεδία των μαχών και στο μεγάλο νεκροταφείο της Μεσογείου.  
Πριν τρεις μήνες, στις αρχές Απρίλη, διαδηλώσαμε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα με κεντρικό αίτημα «Οι εργατικές και κοινωνικές μας ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες». Έτσι, σπάσαμε την αρχική πολιτική αμηχανία και την κινηματική αναμονή, τις αέναες διαπραγματεύσεις που αναπαράγουν τα αδιέξοδα της κρίσης, την ηττοπάθεια και την παραίτηση που προκαλεί σε μεγάλο βαθμό η μαζική ανεργία και η κοινωνική καταστροφή, 

Ρίξτε τον φράχτη τον Έβρο, μπας και σωθεί καμιά ψυχή!

Σήμερα, φύσηξε λίγο το αεράκι στο Αιγαίο, και ανατράπηκε βάρκα με πρόσφυγες με αποτέλεσμα, δεκάδες νεκροί ανάμεσα τους, βρέφη και παιδιά.....Δεν ήταν η πρώτη φορά, και δεν θα είναι η τελευταία, αφού το καλοκαίρι τελειώνει και η θάλασσα στο Αιγαίο θα αγριέψει.
Και εδώ, δεν φθάνουν εκφράσεις συμπόνοιας... Και αν η Ευρώπη, που προκάλεσε μαζί με τις ΗΠΑ το μπάχαλο στην Συρία, του οποίου αποτέλεσμα είναι τα εκατομμύρια προσφύγων, έδειξε την αλληλεγγύη της, για λίγες μέρες, αφού η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα της πάλι, η Ελλάδα έχει ευθύνες. Και έχει ευθύνες γιατί διευκόλυνε τους Δυτικούς στην έμμεση επέμβαση τους στην Συρία, αλλά έχει ευθύνες και για το παρόν.

Γερμανική Ταξιαρχία Άμεσης Επέμβασης εναντίον του "εσωτερικού εχθρού" στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Γερμανική Ταξιαρχία Άμεσης Επέμβασης - στην Ευρωπαϊκή Ένωση;Θα αποτελούσε απλά μια διαδικτυακή φημολογία παρά μια έκπληξη: αναφέρθηκε από τη διάσημη υπηρεσία πληροφοριών της Jane’s - σκέψεις για τη συγκρότησης μιας γερμανικής ταξιαρχίας άμεσης επέμβασης για την αντιμετώπιση κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή η μονάδα θα μπορούσε να είναι εξοπλισμένη με το ΤΟΜΠ «Μπόξερ» (Boxer) με 30 χιλιοστών αυτόματο πυροβόλο και με το πυραυλικό σύστημα που ακούει στο όνομα Mells. Και όλα αυτά για επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μέσα σε 48 ώρες σε όλη την Ευρώπη.

Τατουάζ και piercing ελεύθερα στις Ένοπλες Δυνάμεις - Τι αποφάσισε το ΓΕΕΘΑ

Image
Τατουάζ και piercing ελεύθερα υπό κάποιες προϋποθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ:
• Η δερματοστιξία ,το τατουάζ δηλαδή επιτρέπεται αρκεί να μην είναι εξωτερικά εμφανής όταν θα φορούν οι στρατιωτικοί τη στολή τους και 
•να μην έχει το τατουάζ οποιοδήποτε μήνυμα φυλετικών,εθνικών ή θρησκευτικών διακρίσεων.
Για το piercing επίσης προϋπόθεση για την νομιμότητά του είναι να μην είναι ορατά τα “τρυπήματα”.
Η απόφαση:


Οι στόχοι της Μόσχας στη Συρία και η στάση των ΗΠΑ

Τι επιθυμεί η Ρωσία στην Συρία; Η απάντηση είναι απλή. Ό,τι περισσότερο μπορεί να κερδίσει. Όπως έπραξε όταν κατέλαβε και προσάρτησε την Κριμαία, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν φαίνεται πως αναλαμβάνει δράση στη Συρία, με σκοπό να αποκομίσει ό,τι περισσότερο μπορεί στη ρευστή, χαοτική εκεί κατάσταση.
Του Steve Gutterman

ΠΗΓΗ: RFE/RL

Επί χρόνια η Ρωσία ζητούσε την αλλαγή του παγκοσμίου συστήματος ασφάλειας που κυριαρχείται από τις ΗΠΑ, απαιτώντας μεγαλύτερο ρόλο για τον εαυτό της. Ο Πούτιν μπορεί να βλέπει την Συρία ως την καλύτερη ευκαιρία της Ρωσίας για την προώθηση του σκοπού αυτού.

Οι κυβερνήσεις των κρατών της Ε.Ε. ορθώνουν τείχη του αίσχους αλλά οι λαοί τα γκρεμίζουν...

Να η χυδαιότητα και ο ολοκληρωτισμός της Ευρώπης Φρούριο- Σε «φρούριο» μετατρέπει η Γερμανία τα σύνορα με την Αυστρία μετά τη μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν

Σε «φρούριο» μετατρέπει τα σύνορά της με την Αυστρία η Γερμανία μετά την απόφαση της να θέσει προσωρινά εκτός ισχύος τη συνθήκη Σέγκεν και να επαναφέρει τους ελέγχους λόγω της αυξημένης ροής των προσφύγων, κινητοποιώντας   «πολλές εκατοντάδες αστυνομικούς». «Κινητοποιούμε πολλές εκατοντάδες»αστυνομικούς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. 

Αίγυπτος: Σκότωσαν 12 τουρίστες... κατά λάθος!

Αίγυπτος: Σκότωσαν 12 τουρίστες... κατά λάθος!Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου άνοιξαν πυρ κατά λάθος σε ομάδα τουριστών, νομίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες, και σκότωσαν 12 άτομα, είπε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου σήμερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, άλλα 10 άτομα τραυματίστηκαν.
Το υπουργείο είπε ότι το επεισόδιο έγινε τη νύχτα, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ασφάλειας από την αστυνομία στην περιοχή της δυτικής ερήμου Αλ Ουάχατ.

Μεγάλο ποσοστό των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα

military coup
BY JULIAN DRURY ON SEPTEMBER 13, 2015CLIMATE, POLITICS
A surprising number of Americans would support an unconstitutional overthrowing of the government if it violated the constitution
A recent poll has been released detailing a rather disturbing fact about the state of our democracy. The topic of the poll was military coups, more specifically the idea that such a coup be attempted here in the good ol’ USA.

Το σήμα της τυραννίας: Ηνωμένο Βασίλειο, εκτέλεση των ίδιων των πολιτών της από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία

Throughout history, from the Roman Empire until today, the ability to execute its own citizens has been a mark of tyrannical government
THE LACK of public response to the British government ordering the assassination by pilotless drones of two British citizens, Reyaad Khan and Rahul Amin, is alarming but scarcely surprising.