Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ-ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ-ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Η συριακή κρίση: ένας πόλεμος για τη Ρωσία από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Russia-Syria-Flag-BlendIt seems clear now that the West wants to defeat Russia in Syria at all costs. This latest protracted confrontation in the Middle East can be understood as a proxy war of the US and NATO against Putin’s resurgent Russia. But Syria is just one zone of engagement in a much wider war against Russia that has been taking place since Putin started to stand up to the West. The same confrontation also occurs in Ukraine and formerly in Georgia, where Russia successfully halted, albeit temporarily, the Western advance. This amounts to a new Cold War or an undeclared war where East and West are once more in global confrontation.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ: «ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΒΑΤΖΟΝΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ»

προσφυγες καραβιΦωτογραφίες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».Το πλοίο της φυγής των Σύρων προσφύγων. Ο πλοίαρχος Ανδρέας Γασπαράτος (φώτο) δηλώνει: «Δεν μας έχουν σκίσει ούτε μισή καρέκλα, δεν έχουν πάρει ούτε για δείγμα ένα ποτήρι ή ένα μαχαίρι» και προσθέτει «σε ένα ταξίδι με προορισμό την Ιταλία και 150 Έλληνες οδηγούς φορτηγών, χάνουμε περίπου 50 μπουρνούζια από την Πάτρα μέχρι την Ανκόνα. 

ΛΕΣΒΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

λέσβος ελληναράδες πλιατσικο προσφυγεςΗ φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Craig F. Walker της Boston Globe και δείχνει δύο Ελληνάρους της Λέσβου να παίζουν ξύλο σε παραλία του νησιού για το ποιος θα κλέψει πρώτος την εξωλέμβια μηχανή από βάρκα προσφύγων που μόλις έχουν βγει στη στεριά.
http://kollectnews.org/


Σε Επιφυλακή Αστυνομία και Στρατός για να σταματήσει με κάθε μέσο τους Απελπισμένους Πρόσφυγες από την Αδριανούπολη που κατευθύνονται στον Έβρο

Καλούμε τα κοινωνικά κινήματα να μπουν μπροστά και να προστατεύσουν τους Πρόσφυγες.
Μια νέα εκδοχή της κτηνωδίας που παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα στα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., όπου τα πτώματα προσφύγων συσσωρεύονται από κάτω από τα τείχη της Ευρώπης Φρούριο που ενεργοποίησε τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας κατά των ασύμμετρων απειλών (βλέπε πρόσφυγες), παρέταξε τις στρατιωτικές της δυνάμεις και έκανε μια ασύλληπτη επίδειξη πυγμής και στυγνής αστυνομικής βαρβαρότητας, σε αγαστή συνεργασία με την Ακροδεξιά, θα δούμε στον Έβρο.
Εκεί, στο Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, που σήκωσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ξανασήκωσαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο  ευθύνεται για τα τρομερά εγκλήματα κατά των προσφύγων καθημερινά στο Αιγαίο,  αποτελώντας την πρώτη γραμμή άμυνας της Ευρώπης Φρούριο απέναντι κυρίως στους πρόσφυγες πολέμου από την Συρία.

Μετανάστης-Πρόσφυγας-Εργάτης – του Άρη Χατζηστεφάνου

infowar_9-620x330Οι μικροπωλητές που πουλάνε σε πρόσφυγες ένα μπουκαλάκι νερό για δύο ή τρία ευρώ παρουσιάζονται (δικαίως) σαν σύγχρονοι μαυραγορίτες.Πίσω από τους φτωχοδιάβολους όμως πολυεθνικές περιμένουν να βγάλουν εκατομμύρια από το μεγαλύτερο προσφυγικό ρεύμα των τελευταίων δεκαετιών
❝Ο πόλεμος ταΐζει καλύτερα τους ανθρώπους❞ Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Μάνα Κουράγιο»

Θα αδειάσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων από τους φαντάρους στις εκλογές της Κυριακής 20/9


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καθημερινά γίνεται δέκτης των ερωτημάτων και των παραπόνων φαντάρων και γονιών όσον αφορά το ζήτημα της συμμετοχής των στρατευμένων στην εκλογική διαδικασία της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ζητήματα για τα οποία εκτός από το να τα  δημοσιοποιεί, φροντίζει να επικοινωνεί και να ενημερώνει άμεσα το ΓΕΣ ώστε να δοθούν άμεσα απαντήσεις και λύσεις.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη οι συνάδελφοι φαντάροι να τύχουν κάθε ευκολίας προκειμένου να πάνε να ψηφίσουν, σε επίπεδο άδειας αλλά επίσης τονίζοντας την αναγκαιότητα ο Στρατός να καλύψει το κόστος της μετακίνησης των στρατιωτών.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογες χιουμορΓεια σας.
Στο στρατόπεδο στην Τρίπολη (φαντάζομαι βέβαια ότι θα ισχύει και στα υπόλοιπα) τους ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι όσοι είναι 100χλμ απόσταση και κάτω το στρατόπεδο από την περιοχή που ψηφίζουν δικαιούνται να βγουν 4ώρες όπου αν χρησιμοποιήσεις ΚΤΕΛ και δεν έχουν τη δυνατότητα οι γονείς σου να έρθουν να σε πάρουν δεν φτάνουν για να πάνε και να έρθουν.
Ειδικά σε χωριά μικρά τα οποία μπορεί να μην έχουν καν ΚΤΕΛ την Κυριακή, η ανταπόκριση να είναι μετά από πολλές ώρες είναι εξαιρετικά δύσκολο να το καταφέρουν.
Σκέφτονται τα παιδιά να κάνουν απεργία πείνας αλλά φοβούνται τις ποινικές διώξεις γιατί θεωρείται μορφή συνδικαλιστικής δράσης αν γίνει αυτό μέσα στο στρατό.

Στο στρατόπεδο Νταλίπη-486 Τάγμα Διαβιβάσεων, η επιθετική συμπεριφορά των στελεχών εις βάρος των φαντάρων εντείνεται

Πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουν στο Στρατόπεδο Νταλύπη. Μπορεί οι φαντάροι να έγιναν μάρτυρες της διάθεσης του Ταξίαρχου Διοικητή Θεόδωρου Κουλούρη και του ΓΕΣ να παρέμβουν ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι βαθμοφόροι είναι αποφασισμένοι να κάνουν πόλεμο στους στρατιώτες και να τους εκδικηθούν γιατί διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
Οι γονείς που επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ανέφεραν ότι συνάδελφος που πρέπει να υπηρετήσει επιπλέον μέρες εξαιτίας της αναρρωτικής  άδειας που είχε λάβει, έπεσε θύμα κατάφωρης αδικίας και παραβίασης των διαταγών του ΓΕΣ.
Ενώ λοιπόν στο 486 Τάγμα Διαβιβάσεων, η υπηρεσία «πάει» τους υπόλοιπους φαντάρους 1 μέσα-1 έξω, η Αρχιλοχίας Βας. του Ά Γραφείου απαίτησε από τον εν λόγω συνάδελφο να παραμείνει  5 μέρες μέσα χωρίς έξοδο, για να βγει μετά. 

Από το "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ"


Niki Vamvn
Δεν θα ήθελα να κλείσω τα μάτια δίχως να ιδώ.

Δεν θα ιδώ χωρὶς να μιλήσω.
Και δεν θα μιλήσω χωρὶς
να τραβήξω το λόγο απὸ μέσα βαθιά μου, όπως ένα
μπηγμένο μαχαίρι. Το φως έχει μέσα του
αίμα, το αίμα έχει φως,
κι η καρδιά μου, ευτυχώς, τρυπημένη απ’ τα βλέμματα
χιλιάδων παιδιών, είναι τώρα γιομάτη
καρφωμένα μαχαίρια.
Χρέος
Από το "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ" 
Νικηφόρος Βρεττάκος

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Η ενίσχυση των αποστολών, με όπλα και συμβούλους, της Ρωσίας προς τη Συρία είναι ένα από τα αμφιλεγόμενα ζητήματα στα διεθνή ΜΜΕ. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει;
Του Βιτάλι Ναούμκιν
ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/ (11.9. 2015)
Απόδοση στα ελληνικά: Σωτήρης Δημόπουλος (http://sotiriosdemopoulos.blogspot.com.cy/
Πρώτον, η Μόσχα δεν έκρυψε ποτέ ότι παρέχει στρατιωτική υλικο-τεχνική βοήθεια στη Δαμασκό. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και σχεδόν αποκλειστικά στο πλαίσιο των υπογεγραμμένων συμβάσεων, όπως διαρκώς τονίζουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι. Ταυτοχρόνως, όμως, στο παρελθόν, η Μόσχα δεν παρέδωσε όπλα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στις σχέσεις της Δαμασκού με τους γείτονές της.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ....

Αυξάνεται η εμπλοκή της Ρωσίας στο Συριακό εμφύλιοΗ Ρωσία έχει προφανώς αναπτύξει μισή ντουζίνα βαρέα άρματα μάχης στο διεθνές αεροδρόμιο νότια της συριακής παράκτιας πόλης της Λατάκιας. Κοντά στο αεροδόμιο φέρεται να βρίσκονται ρωσικά άρματα μάχης τύπου Τ-90, μια σειρά από άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, όπως και συστήματα πυροβολικού. Αυτό αναφέρει το αμερικανικό foxnews, επικαλούμενο πηγές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Φρούριο» η ΕΕ: Στέλνει στρατό στα σύνορα - Θα βυθίζει πλοιάρια διακινητών

«Φρούριο» η ΕΕ: Στέλνει στρατό στα σύνορα - Θα βυθίζει πλοιάρια διακινητών - MediaΜε τα κράτη - μέλη της ΕΕ να επαναφέρουν το ένα μετά το άλλο τους συνοριακούς ελέγχους, προσπαθώντας να περιορίσουν τη ροή των προσφύγων, η έγκριση της χρήσης στρατιωτικής βίας κατά των διακινητών έρχεται να σκληρύνει τη στάση της Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες, που καταφεύγουν στα νύχια των δουλεμπόρων καθώς δεν υπάρχει νόμιμη οδός διαφυγής από την εμπόλεμη ζώνη προς την Ευρώπη.

Αυξάνεται η εμπλοκή της Ρωσίας στο Συριακό εμφύλιο

Επτά υπερσύγχρονα άρματα μάχης Τ-90, συστήματα πυροβολικού και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών φαίνεται ότι έχουν καταφθάσει στη Συρία σύμφωνα με πηγές από τη Ρωσία ενώ την ίδια στιγμή στη Λατάκια κάνουν την εμφάνιση τους Ρώσοι πεζοναύτες, σύμφωνα με το cbs news, καθώς και τεχνικά συνεργία τα οποία επεκτείνουν το διάδρομο προσγείωσης βάσης, στα περίχωρα της πόλης, πιθανόν δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές για την προσγείωση το γιγαντιαίων Ρώσικων μεταγωγικών.

Kαθολική συνδρομή του αυστριακού στρατού στον έλεγχο των συνόρων

Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουγγαρία, προκειμένου να "βοηθήσουν" να αντιμετωπιστεί η εισροή μεταναστών και να εντείνουν τους ελέγχους.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: Το πόρισμα του εισαγγελέα για το οποίο τσακώνονται Μεϊμαράκης-Καμμένος

Image
Η “υποβρύχια” σύγκρουση Μεϊμαράκη-Καμμένου δεν αναμένεται να σταματήσει μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και σήμερα από το πρωί και οι δυο τους με τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ανταλάσσουν “τορπίλες” για το θέμα της σύμβασης εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209. Το σημείο αντιπαράθεσης είναι αν έπρεπε το καλοκαίρι του 2009 , να καταβληθεί δόση περίπου 105 εκατομμυριων ευρώ στους Γερμανούς που είχαν αναλάβει τον εκσυγχρονισμό τους. 

Τι έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης το 2011 για την υπόθεση των υποβρυχίων - ΒΙΝΤΕΟ



Αυτά τα υποβρύχια εκτός όλων των άλλων έχουν προκαλέσει πολλές παρεξηγήσεις κι έχουν “χαλάσει” σχέσεις .Μεταξύ αυτών και τις σχέσεις Μεϊμαράκη-Καρατζαφέρη. Όταν υπήρξε η σύγκρουση πάλι για τα υποβρύχια ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν στο ΛΑΟΣ. Και όπως είναι “υπέρμετρα εξωστρεφής” κάποιες φορές δείτε τι έλεγε για εκείνη την “σύγκρουση”.
Που να φανταζόταν ότι θα πήγαινε στη ΝΔ ,στην οποία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα γινόταν πρόεδρος και το θέμα των υποβρυχίων θα ξαναπροέκυπτε!

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: Ο Βαγγέλης, ο Πάνος και ο "Τσετσένος"! Τι είχε κατατεθεί σε επιτροπή της Βουλής

Image
Με τόσα δισεκατομμύρια που έχουμε όλοι μας πληρώσει για όπλα που αγοράσαμε υπογράφωντας κακές συμβάσεις ,έχουμε χάσει το λογαριασμό. Η μετωπική σύγκρουση Μεϊμαράκη-Καμμένου για το θέμα της πληρωμής περίπου 105 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκυγχρονισμο των υποβρυχίων 209, “άναψε τα αίματα” στη προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Ο Μεϊμαράκης επιμένει ότι η πληρωμή προς τους Γερμανούς το καλοκαίρι του 2009 δεν έχει κανένα απολύτως θέμα νομιμότητας. Από την άλλη ο Καμμένος επιμένει ότι πρέπει να ερευνηθεί γιατί πληρώθηκαν τα χρήματα αφού οι Γεμανοί είχαν ήδη “μείνει πίσω” δύο ολόκληρα χρόνια στην ολοκλήρωση του έργου.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΤΙΖΕΙ ΤΖΑΜΙΑ ΕΝΩ Η ΓΑΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ ΕΩΣ ΤΟ 2020 ΕΞΙΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ

Image
Ισραηλινός αξιωματούχος αναφέρει στην Hurriyet Daily News ότι η Τουρκία αποφάσισε να κατασκευάσει 9 τεμένη στη Λωρίδα της Γάζας τα οποία καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2014.

Η σχετική διαδικασία για την κατασκευή των τεμενών, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το Diyanet, υπό τον Μηχανισμό Ανασυγκρότησης της Γάζας (GRM), θα εποπτεύσει την κατασκευή των 9 τεμενών. 

“Ευρώπη, οι φράχτες σου σκοτώνουν!”: Επιστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στους Ευρωπαίους ηγέτες και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με αφορμή τη σημερινή Έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα  (Médecins Sans Frontières /MSF)παρέδωσαν, στο πλαίσιο διεθνούς καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το ζήτημα των προσφύγων, ανοιχτή επιστολή της Διεθνούς Προέδρου της οργάνωσης, Τζοάν Λιού, στους Ευρωπαίους ηγέτες, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker καθώς και στις Αρχές της Ελβετίας, της Νορβηγίας, της ΠΓΔΜ και της Σερβίας, απευθύνοντας έκκληση για τη δημιουργία  νόμιμων οδών διέλευσης και αξιοπρεπών συνθηκών υποδοχής.

Η Ε.Ε. θαυμάζει το "ανθρωπιστικό της έργο"!


Τουρκία: Έφοδος της αστυνομίας σε περιοδικό επειδή "πρόσβαλε" τον Ερντογάν

Image
Μια ξεκάθαρη εικόνα του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού προσφέρει η αστική δημοκρατία με πρωταγωνιστή στη διαχείριση εξουσίας τον Ερντογάν.

Άλλη μια έφοδος της τουρκικής αστυνομίας σε γραφεία περιοδικού. Αιτία; Κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μια selfie - προϊόν φωτομοντάζ - όπου απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να χαμογελάει με φόντο το φέρετρο ενός στρατιώτη.
αρχισυντάκτηw του περιοδικού Τζεβχερί Γκιουβέν, είπε ότι οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν μέσα στη νύχτα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του περιοδικού Nokta.