Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΠΟΜΠΗ ERTOPEN.COM ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/9

ΘΕΜΑ: «η κατάσταση στα στρατόπεδα της ταξικής πάλης, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, την επομένη των εκλογών».
Φίλοι Ακροατές, για ένα ακόμη απόγευμα, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, απολαμβάνει τη φιλοξενία των συναγωνιστών της ERTOPEWN.COM
Είναι μαζί σας ο εκπρόσωπος του Νίκος Αργυρίου.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437 και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση diktiospartakos.blogspot.com
Μουσικές επιλέγει ο   Κώστας Κυριακάκης
Φίλοι Ακροατές, η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως  η «Εθνική» της αστικής τάξης που θα εφαρμόσει την πολιτική που εξυπηρετεί τον κόσμο του πλούτου και τα μνημόνια.
Άγρια ταξικά μέτρα που απαιτούν νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας για να επιβληθούν!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Βουλγαρία: Ο Πατριάρχης ζητά να απαγορευτεί η είσοδος σε άλλους πρόσφυγες
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: «ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΑΣ»
« Βουλγαρία: Ο Πατριάρχης ζητά να απαγορευτεί η είσοδος σε άλλους πρόσφυγες »
Άλλη μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης από την Εκκλησία και δη την Ορθόδοξη, αυτή τη φορά στη Βουλγαρία, όπου καλεί την κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να μην επιτρέψει να περάσουν τα σύνορα της χώρας και άλλοι μετανάστες, εκφράζοντας την υποστήριξή της στην αποφασιστικότητα των αρχών να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές.

Όταν το τηλέφωνο απαντήσει..!

(κείμενο που μοιράστηκε τους τελευταίους μήνες σε διάφορα τηλεφωνικά κέντρα της Αθήνας)
Όταν το τηλέφωνο απαντήσει..!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!

Το τελευταίο διάστημα, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου έχει βρεθεί στο κέντρο μιας  πρωτοφανούς προσπάθειας στοχοποίησης από την αστυνομία. Συνεχείς οχλήσεις, αναζήτηση στοιχείων σε σχέση με το μισθωτήριο και τον κόσμο που δραστηριοποιείται σε αυτήν, υπαινιγμοί για δήθεν φορολογικές και άλλου τύπου παραβάσεις. Σε πρόσφατη μάλιστα επικοινωνία μας με την αστυνομική διεύθυνση Περιστερίου τονίστηκε πως υπάρχει άνωθεν (!!!) εντολή για έλεγχο της λειτουργίας της λέσχης.
Είναι ξεκάθαρο πως η αγωνιστική δράση της Εργατικής Λέσχης ενάντια στα φαινόμενα της εργοδοτικής τρομοκρατίας στη γειτονιά μας, ενάντια στις λευκές νύχτες, τα μαύρα μεροκάματα και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ενοχλεί όλους όσους υποστηρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, οι επιταγές της ΕΕ και η πολιτική του κεφαλαίου.
Είναι ξεκάθαρο πως το παράδειγμα της ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στη «φιλανθρωπία» όλων αυτών που δημιούργησαν την κρίση και την αδυναμία του λαού για αξιοβίωτη, ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα μακριά από το μεσαίωνα που ορίζουν η αδήλωτη εργασία, τα voucher και τα κοινωφελή προγράμματα που διαιωνίζουν την ανεργία, η αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση, η συνεχής προσπάθεια για πολιτισμό που ο λαός θα παράγει με βάση τις ανάγκες του, βρίσκουν απέναντί τους αυτούς που θέλουν ένα λαό υποταγμένο στη μνημονιακή λαίλαπα.

ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΚΑΤΕΨΕ Ο ΣΚΑΡΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

απαραίτητη σημείωση στην είδηση θανάτου του Θεοφιλογιαννάκου
https://www.youtube.com/watch?v=gnvq9WeSnv8

ΤΖΟΥΦΙΑ ΤΑ "ΘΕΪΚΑ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ APACHE; ΠΑΙΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΜΥΓΕΣ! Έξι ελικόπτερα έπεσαν στην Υεμένη προκαλώντας "κόντρα" Σ.Αραβίας-Boeing

ImageΜεγάλη “κόντρα” έχει ξεσπάσει μεταξύ της εταιρείας Boeing και της Σαουδικής Αραβίας. Αιτίη η πτώση έξι επιθετικών ελικοπτέρων Apache στην Υεμένη. Η Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας (RSAF) επιμένει ότι και τα έξι Apache έπεσαν λόγω τεχνικών προβλημάτων .

Από την άλλη πλευρά η Boeing υποστηρίζει επί της ουσίας ότι τα ελικόπτερα καταρρίφθηκαν και γι΄ αυτό επίσημα απάντησε στο υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ,ότι τα ελικόπτερα Apache δεν πρέπει να εμπλέκονται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ορεινές περιοχές της Υεμένης, αν δεν έχουν προηγηθεί σοβαρές επιχειρήσεις αναγνώρισης. 

Ο ΑΤΙΜΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

ImageΦονικές συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατό και PKK


Δύο τούρκοι στρατιώτες και 34 κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις τις τελευταίες 24 ώρες στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.
Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις που διενήργησαν οι κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κοντά στην κοινότητα Μπεϊτουσεμπάπ, στην επαρχία Σιρνάκ, ανέφερε ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου στρατού.

Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Πολλά ειπώθηκαν, πολλά λέγονται για το τι είναι ο φασισμός σήμερα, τι τελικά είναι η Χρυσή Αυγή και πως αυτό το «φαινόμενο» πέρναγε τόσο καιρό απαρατήρητο. 

ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΨΟΝΙΑ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ;
Η δεύτερη εβδομάδα στο ΚΕΝ Αυλώνας διέφερε κατά πολύ από την πρώτη και από το πρώτο γράμμα καταγγελίας των νεοσυλλέκτων  συναδέλφων….
Ενώ την πρώτη εβδομάδα είχαμε μια σωρεία περιστατικών για ατελείωτες ελλείψεις σε καθαριστικά ,γάντια κλπ αλλά και προβλήματα σε ντουζιέρες , μπάνια και ζεστό νερό, με νέο γράμμα συνάδελφοι φαντάροι αναφέρουν μια σειρά από παραβιάσεις του στρατιωτικού κανονισμού.
«Χαρακτηριστική είναι η ασυδοσία των εκπαιδευτών μας σε μια σειρά ίλες και επιλαρχίες.
Τα πιο χαρακτηριστικά τα ζούμε εμείς της 2ης επιλαρχίας με περιστατικό που είχε πρωταγωνιστή τον Ανθυπίλαρχο Τσ.  στην 2.1 ίλη  ο οποίος βρήκε αξύριστο φαντάρο και μπήκε μέσα στο θάλαμο ξέστρωσε όλα τα κρεβάτια και ανάγκασε όλους με επιθετικό τρόπο και βρισίδια να τα ξαναστρώσουμε.
Ενώ  στην 2.2 ο επιλοχίας Μαραθ. έφτιαχνε προεκλογικό κλίμα με ακροδεξιό περιεχόμενο και φώναζε εθνικιστικά συνθήματα στην εκπαίδευση.

Όλοι στο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 25/9

Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια, ενάντια στη Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ που επιβάλλουν τη δουλοποίηση των εργαζομένων με την κρατική βία και τους Ναζί!
Ενάντια στην Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων που μοιράζει και ξαναμοιράζει τους λαούς, πηγές και δρόμους ενέργειας, με βάρβαρους πολέμους και επεμβάσεις, προκαλώντας ποτάμια προσφυγικής δυστυχίας που τσακίζονται στα Τείχη του Αίσχους τους, πνίγονται στη Μεσόγειο και κομματιάζονται στα ναρκοπέδια τους, πριν καταλήξουν στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των κρατών μελών της Ε.Ε.

Νέα κοινή άσκηση της Αεροπορίας στρατού στο Ισραήλ για την «εθνική άμυνα»!

Νέες φωτογραφίες από την «White and Blue Glory» δημοσίευσε η IAF

Πλέον κανείς και με κανέναν τρόπο δε μπορεί να αποκρύψει το πραγματικό επιθετικό περιεχόμενο της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας της ελληνικής αστικής τάξης με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Αυτή τη φορά και πάντα για το καλό της «εθνικής άμυνας», για την ενίσχυση «της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας», πτητικά μέσα της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν για Εκπαίδευση στο Ισραήλ (!) και μάλιστα στις συνθήκες της φοβερής αμμοθύελλας που έπληξε τη Μέση Ανατολή.
Κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 11 Σεπτεμβρίου 2015, Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ αναπτύχθηκε με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90 και CH-47D Chinook, στην έρημο Negev στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε  τη διεθνή άσκηση συνεργασίας με την επωνυμία  «White and Blue Glory».

ΓΕΣ: Αυτοματοποίηση υποβολής επιθυμιών μετάθεσης στελεχών

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, πλην Ανωτάτων Αξιωματικών, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση Τόπου (Δήμου) Προτίμησης για το έτος 2016 από 30 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τους αριθμούς φορολογικού μητρώου:
α. Όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 0 έως 4, από 30 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου 2015.
β. Όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 5 έως 9, από 15 έως 30 Οκτωβρίου 2015.

Αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα στο Συριακό ζήτημα

Αυξάνει τις πιέσεις για την εύρεση λύσης στο Συριακό, με το Μπασάρ Αλ Άσαντ μέσα το κάδρο των εξελίξεων, η Ρωσική εμπλοκή στο Συριακό εμφύλιο.
Μετά τους Αμερικανούς και η Γερμανία φαίνεται να επιθυμεί να συνομιλήσει με τον Σύριο Πρόεδρο για την εύρεση λύσης στο ζήτημα της Συρίας. «Απαιτούνται συνομιλίες με πολλούς παράγοντες, ανάμεσά τους και τον Άσαντ» δήλωσε η Α. Μέρκελ σε δημοσιογράφους ενώ πρόσθεσε πως «Χρειάζονται συνομιλίες όχι μόνο με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αλλά και περιφερειακούς παράγοντες όπως το Ιράν αλλά και σουνιτικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία» ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του ζήτησε μία νέα Διάσκεψη του ΟΗΕ για τη Συρία, σε συνέχεια εκείνων του Ιουνίου του 2012 και του Φεβρουαρίου του 2014.

Ευρωπαϊκή αναλγησία

Ο 15χρονος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν Rasoul Nazari κρατάει τον μόλις 10 μηνών ανιψιό του Imran στα σύνορα Ουγγαρίας - Αυστρίας | AP Photo/Muhammed Muheisen
Συντάκτης:  ΕΦ.ΣΥΝ.
Το προσφυγικό ζήτημα είναι ακόμη στην αρχή. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι στα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και τους επόμενους μήνες ο αριθμός τους αναμένεται να υπερβεί το εκατομμύριο. Η ροή δεν προβλέπεται να σταματήσει ή να μειωθεί, αλλά να αυξηθεί. Και όμως η επίσημη Ευρώπη δείχνει να αδιαφορεί. Η χθεσινή σύνοδος κορυφής αποφάσισε την εγκατάσταση στα κράτη-μέλη 120.000 επιπλέον προσφύγων. Πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό!

Μια ομάδα κοριτσιών φτιάχνει μάρσιπους για τους πρόσφυγες που κουβαλούν παιδιά

Μια μικρή πολυπολιτισμική ομάδα κοριτσιών από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα, αποφάσισε να βοηθήσει τους ταλαιπωρημένους γονείς μικρών παιδιών φτιάχνοντας μάρσιπους, προκειμένου να κουβαλούν με μεγαλύτερη ευκολία τα μικρά παιδιά τους.  Εθελόντρια σε πρόγραμμα της Ενωμένης Κοινωνίας των Βαλκανίων, η 29χρονη Φραντζέσκα από την Ιταλία, μετέβη μαζί με την ομάδα Refugee Solidarity Movement Thessaloniki στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης και αντικρίζοντας τα εκατοντάδες μωρά και μικρά παιδιά, διαπίστωσε τη συγκεκριμένη ανάγκη και αποφάσισε να κινητοποιηθεί. 

Μπουμπουλίνας 18: Η «ένδοξη» αίθουσα βασανιστηρίων

Ανώνυμο-6

Διαβάζοντας την είδηση πώς ο αρχιβασανιστής της Χούντας Θεοφιλογιαννάκος πέθανε απόψε

τό μυαλό μου πήγε στήν περιβόητη ταράτσα καί τό ΕΑΤ/ΕΣΑ χώρους που βασανίστηκαν πατριώτες τά μαύρα χρόνια της 7ετούς χούντας…

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΑΧΑΡΑ

Το Μαροκινό Τείχος στη Δυτική Σαχάρα (το τείχος της ντροπής) έχει μήκος 2.720 χμ. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τείχος στον κόσμο.
Διαθέτει 7.000.000 νάρκες.
Είναι το μεγαλύτερο ενεργό στρατιωτικό φράγμα του κόσμου.
Χωρίζει τις οικογένειες των Σαχραουί εδώ και 40 χρόνια.
Έχει προκαλέσει περισσότερα από 2.500 θύματα από νάρκες και πυρομαχικά διασποράς.
Το Μαρόκο δαπανά 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για τη συντήρησή του.
Το προστατεύουν 160.000 Μαροκινοί στρατιώτες.
Εμείς; Πόσοι μπορούμε να μαζευτούμε για το γκρεμίσουμε;
Πάρε τους φίλους σου και ελάτε!
Βοηθήστε μας να δώσουμε προβολή και φωνή στα θύματα των ναρκών. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ήρθε η πρώτη καταδίκη δολοφονίας ως ρατσιστικής

Από τη δίκη των 2 χρυσαυγιτών που δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013 2 χρυσαυγίτες σκότωσαν τον Πακιστανικής καταγωγής Σαχζάτ Λουκμάν, την ώρα που κατευθυνόταν από το Περιστέρι προς τα Πετράλωνα για να πιάσει δουλειά στη λαϊκή. Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση, με το δικαστήριο να κρίνει ομόφωνα τη δολοφονία ρατσιστική.
Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ. αναφέρει χαρακτηριστικά:
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση 398/2014, οι κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν το θύμα 7 φορές «επιθυμώντας την καταστροφή της ζωής ενός αγνώστου σε αυτούς ανθρώπου λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών του χαρακτηριστικών, της εθνικής του καταγωγής και της θρησκείας του», το οποίο «επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε εκ μέρους του θύματος οποιαδήποτε μορφή πρόκλησης είτε λεκτική, είτε έμπρακτη».

H Eldorado Gold απειλεί το πόσιμο νερό της Σμύρνης: η αντίσταση μεγαλώνει #skouries

efem-620x350
Διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της Eldorado στο Efemcukuru, κοντά στη Σμύρνη. Φεβρουάριος 2015. Το πανώ αριστερά γράφει:
«Καταστρέψατε την Αφρική, δηλητηριάσατε το Ουσάκ, δεν θα σας αφήσουμε να αποτελειώσετε τη Σμύρνη»Πηγή.
Για την υπόθεση διαρροής κυανίου από την Eldorado στο Ουσάκ δείτε εδώ.
Το άρθρο που ακολουθεί είναι της Üstün B. Reinart, EGEÇEP (Aegean Platform for Environmental and Cultural Heritage – Πλατφόρμα Αιγαίου για την Περιβαλλοντική και Πολιτιστική Κληρονομιά). Αλλά πρώτα μια διευκρίνιση:

Ερχεται βαρύς χειμώνας για Εργασιακά – Ασφαλιστικό

Ktrougkalos«Μέσα σε ένα μήνα θα κάνουμε ό,τι δεν έγινε σε 40 χρόνια», είπε χτες ο εκ νέου υπουργός Εργασίας, προαναγγέλλοντας τις νέες ανατροπές
Με διαδικασίες «εξπρές» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα επιχειρήσει να νομοθετήσει τις αντιασφαλιστικές ανατροπές που ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο, ενώ σε πορεία εφαρμογής βρίσκονται και όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά.
Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή τοποθέτηση του (εκ νέου) υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, κατά την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, καθώς υποστήριξε ότι «μέσα σε ένα μήνα θα κάνουμε ό,τι δεν έγινε σε 40 χρόνια». Οπως, μάλιστα, ισχυρίστηκε προκλητικά ο υπουργός, το νέο Ασφαλιστικό θα γίνει δεκτό από το λαό μας!


ΣΤΑΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ-Αυτό μας κάνει ισχυρότερους. Θα οργανώσουμε μια νέα παγκόσμια εκστρατεία για την ανοικοδόμηση Kobanê με την αλληλεγγύη.


Clean up KobanêThis made us stronger. We will organize a new global campaign to reconstruct Kobanê with solidarity.

STAND WITH KOBANÊ
Kobanê needs to rebuild! The reconstruction cannot happen without removing the remnants of the war.
Removing the rubble can help build a new foundation for a new Kobanê and restart its recovery. Access to construction machinery and equipment can not only help Kobanê to remove the debris but can also be an important tool for follow-up projects after the cleanup.

No machinery means no clean up. No clean up means no reconstruction, no rehabilitation, no recovery, no healing for the community! The longer the city remains uncleared the higher the risks of injury and of communicable disease and illnesses.

Η Συγκρότηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ

Επικοινωνώ με τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλη Ντούμα. Όπως ο ίδιος λέει: «Η ΔΕΛΤΑ συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2009 με σκοπό να περιορίσει ακραία έκνομες ενέργειες στο κέντρο των Αθηνών. Εκείνη την εποχή ήταν σε έξαρση μια σειρά καταδρομικών επιθέσεων από αγνώστους σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα και καταστήματα. Αποκορύφωμα ήταν οι μαζικές καταστροφές -σε ανύποπτο χρόνο και όχι έπειτα από κάποια πορεία- στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι το 2009. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΔΕΛΤΑ βασίστηκε στη λογική της ταχείας αντίδρασης –αυτού του τύπου οι "καταδρομικές" διαρκούσαν ελάχιστο χρόνο και συγκεκριμένα δεν υπερέβαιναν τα τέσσερα με πέντε λεπτά. 

Τα Βίαια Έργα και οι Ημέρες της Ομάδας ΔΕΛΤΑ Αντώνης Ντινιακός, Δήμος Χριστόπουλος


Αρχές, 2009. Η Ελλάδα, φουντωμένη από τη σαρωτική «επήρεια» των πρόσφατων «Δεκεμβριανών», παραπατά εν μέσω κοινωνικών τριγμών και μιας «ηλεκτρισμένης» οργής για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Το περιβόητο «μονοπώλιο της βίας» έχει «διαρραγεί» -η κυβέρνηση ζαλισμένη αδυνατεί να διαχειριστεί το εύφλεκτο κλίμα, ενώ οι νωπές μνήμες των συγκρουσιακών πορειών και η αυθόρμητη μεταφορά της δύναμης από το κράτος στους διαδηλωτές έχει δημιουργήσει τρόμο στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων. Μπροστά στην προοπτική μιας νέας, ενδεχόμενης απώλειας του ελέγχου, οργανώνεται βεβιασμένα η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας. Σύντομα, κάνει στους δρόμους την εμφάνισή του το πιο βίαιο και σκληροπυρηνικό κομμάτι της κρατικής καταστολής. Η μονάδα που μέσα σε ελάχιστα χρόνια χαρακτηρίζεται ο «εφιάλτης των διαδηλωτών».

Νέα ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα, Τρίτη 29/9, 19:00, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων)


Νέα ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα, Τρίτη 29/9, 19:00, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων)
Την προηγούμενη Τρίτη (15/9) πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα, με συμμετοχή αγωνιστών/ριών από εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες, συνεργατικά εγχειρήματα, το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, καθώς και εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ. Στη συζήτηση κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις για τη δράση του Καραβανιού, καθώς και προβληματισμοί για την ανάγκη μεγαλύτερης διασύνδεσης της προσπάθειας αυτής με σωματεία, δομές αλληλεγγύης, κοινωνικά κέντρα και συνεργατικά εγχειρήματα. Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε νέα ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 29/9, 19:00, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων).

Ιδού ο κατάλογος των 65 “καυτών” προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου

Ιδού ο κατάλογος των 65 “καυτών” προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου
Τον κατάλογο με τις 65 προαπαιτούμενες δράσεις της συμφωνίας με τους πιστωτές που θα πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, συγκέντρωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Η λίστα περιλαμβάνει μέτρα που αφορούν στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, αλλά και στην αγορά εργασίας, το ανθρώπινο κεφάλαιο, τις αγορές προϊόντων και το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως και στις επιχειρήσεις δικτύων σε ενέργεια και μεταφορές.

Πεζοναύτες για … κλάματα – ΒΙΝΤΕΟ

Γέλιο μέχρι δακρύων προκαλεί το βίντεο που κάνει το γύρο διαδικτύου με άσκηση τωνπεζοναυτών του στρατού των ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε με παταγώδηαποτυχία.
Το σενάριο της εκπαίδευσης ήταν η ομάδα να μπει σε ένα κτίριο...
και να ελέγξει εάν υπήρχαν τρομοκράτες. Στις περισσότερες εφόδους των ειδικών δυνάμεων αρχικά ρίχνονται στο κτίριο χειροβομβίδες κρότου λάμψης ώστε να τρομάξουν και να αποπροσανατολίσουν το «στόχο».
Εκείνος όμως που έριξε τη χειροβομβίδα δεν κατάφερε να την πετάξει μέσα στο κτίριο, με αποτέλεσμα να σκάσει στα πόδια ενός πεζοναύτη, ο οποίος σάστισε, πάτησε την χειροβομβίδα και... έπεσε.

Τουρκικό φιάσκο στη Συρία με απανωτά "χαστούκια" στον Ερντογάν


Image
Γράφει ο  Ευάγγελος Διαμαντόπουλος MA Middle East Studies
Η επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης να υιοθετήσει από την αρχή της συριακής κρίσης μίαάκρως επιθετική στάση κατά του πρώην στενού συμμάχου της Προέδρου Άσαντ αποδεικνύεται ξεκάθαρα λανθασμένη. Κάθε μέρα που το καθεστώς του κόμματος Μπάαθ επιβιώνει ενώ το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει τις θηριωδίες του καθίσταται όλο και πιο ξεκάθαρο διεθνώς πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Άσαντ θα έχει μια θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια λύση στο συριακό ζήτημα.