Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Αλ-Χαλίλ, Χεβρώνα, Παλαιστίνη Η θυσία της Χαντίλ στην οδό των Μαρτύρων

Εκείνο το πρωί, στη γειτονιά Τελ Ρουμέιντα του Αλ Χαλίλ (Χεβρώνα), ο ήχος πολλαπλών ριπών από πραγματικά πυρά βρόντηξε από το σημείο ελέγχου 56 της οδού Σουχάντα. Ο τριάντα-τετράχρονος Φαουάζ Αμπού Άισεχ, που στεκόταν στο τσεκπόιντ γύρω στις οκτώ παρά είκοσι το πρωί, συνόδευε κάποια παιδιά μακριά από το σημείο όπου οι ισραηλινές δυνάμεις ούρλιαζαν στα εβραϊκά στην τρομοκρατημένη Χαντίλ που πήγαινε στη σχολή της. «Της φώναζαν «Πήγαινε πίσω! Πήγαινε πίσω!». 

"Αεροαπόβαση" Ρώσων στη Συρία! 15 μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν στείλει σε 15 μέρες


ImageΈνα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος κάθε μέρα προσγειώνεται τις τελευταίες ημέρες 15 ημέρες στη Συρία. Οι δυνάμεις και τα υλικά που μεταφέρουν οι Ρώσοι δείχνουν και την ένταση της κλιμάκωσης που επιχειρούν στην στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, “ένα μεταγωγικό αεροσκάφος προσγειώνεται καθημερινά στη στρατιωτική βάση Χμέιμιμ» που βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκειας, βασικό προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Όλα τα μεταγωγικά αεροσκάφη συνοδεύονται στις πτήσεις τους από και προς τη Συρία από μαχητικά αεροσκάφη της ρωσικής αεροπορίας.

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 1/5 ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο είπαν ψέματα στους φαντάρους ότι θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα του ιδιωτικού ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας που γδέρνει οικονομικά τους φαντάρους.
Αλλά αποκαλύπτονται κοινωνικά ανάλγητοι, στηρίζουν τα κέρδη του επιχειρηματία και προπαγανδίζουν τους νόμους της Αγοράς και τον Νεοφιλελευθερισμό, ενώ διατηρούν τα προνόμια των αστικών κομμάτων εξουσίας.
Με ποια λογική οι καλοπληρωμένοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αμείβονται με 5700 ευρώ μηνιαίως πληρώνουν τα ίδια προϊόντα στην μισή τιμή ή στο 1/5 των αντίστοιχων τιμών που απαιτεί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος να πληρώνουν οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι στο ΚΕΝ Θήβας στους οποίους πληρώνει 8,7 ευρώ το μήνα; 
Όταν ο ελληνικός στρατός βάζει πλάτη στον ιδιώτη για να κονομήσει εις βάρος των φαντάρων και των οικογενειών τους.

401 ΓΣΝΑ : Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!

Κάτι σκάρτο υπάρχει στο Υγειονομικό. Το έχουμε πει, το έχουμε γράψει, το έχουμε καταγγείλει. Στρατιωτικοί γιατροί που χρυσοπληρώσαμε τις σπουδές τους, έχουν καλή-άνετη εργασία και σίγουρο-σταθερό μισθό, αλλά αντί να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες, νοιάζονται περισσότερο για το ιδιωτικό τους ιατρείο και αλιεύουν ασθενείς από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καταπατούν συστηματικά τον όρκο του Ιπποκράτη και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των συναδέλφων φαντάρων.
Είναι οι ίδιοι, καριερίστες στρατιωτικοί γιατροί, που δολοφόνησαν με την εγκληματική τους αμέλεια τον 21χρονο στρατιώτη Νικήτα στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, αφήνοντας τον για 10 μέρες να σβήνει από πνευμονία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ!

Εκπαιδευτικές βολές όλμων 81 χιλιοστών και 4,2 ιντσώνΔημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 19:09Γράφτηκε από τον/την Germanos_Konstantinos
Από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης Σχηματισμών και Μονάδων του Στρατού Ξηράς, εκτελέσθηκαν εκπαιδευτικές βολές όλμων 81 χιλιοστών και 4,2 ιντσών.
Το προσωπικό υπηρέτησης των στοιχείων των όλμων εξασκήθηκε στην εφαρμογή των διαδικασιών έγκαιρης και ακριβούς εκτόξευσης βλημάτων και στην παροχή εγγύς υποστήριξης των υποστηριζόμενων Μονάδων.

«Δύση χρησιμοποιώντας τη Συρία ως βάση δοκιμής νέων στυλ της θρησκευτικής μεσολάβησης πολέμου»

Dan Glazebrook
Dan Glazebrook is a freelance political writer who has written for RT, Counterpunch, Z magazine, the Morning Star, the Guardian, the New Statesman, the Independent and Middle East Eye, amongst others. His first book “Divide and Ruin: The West’s Imperial Strategy in an Age of Crisis” was published by Liberation Media in October 2013. It featured a collection of articles written from 2009 onwards examining the links between economic collapse, the rise of the BRICS, war on Libya and Syria and 'austerity'. He is currently researching a book on US-British use of sectarian death squads against independent states and movements from Northern Ireland and Central America in the 1970s and 80s to the Middle East and Africa today.
© Marko Djurica / Reuters

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ-Ο ανθρωπισμός των σκατόψυχων

Ξεμπερδέψαμε και με τα προσχήματα.
Η Ευρώπη, δηλαδή η Μέρκελ, αποφάσισε να δημιουργηθούν τα λεγόμενα hot spots, δηλαδή κέντρα ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων, τα οποία θα δημιουργηθούν σε Ελλάδα και Ιταλία.
Όπως σχεδιάζεται, εκεί θα ταυτοποιούνται όσοι εισέρχονται στην Ε.Ε., θα διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες, οι μεν πρόσφυγες θα μπαίνουν στη διαδικασία του ασύλου και κατόπιν θα διαμοιράζονται στα υπόλοιπα κράτη-μέλη, ενώ οι οικονομικοί μετανάστες θα απελαύνονται.

Διαρκής η ροή προσφύγων προς τη Δυτική Ευρώπη μέσω Βαλκανίων


Η δίχρονη Άσμα και η οικογένειά της πέρασαν τη νύχτα σε μια σκηνή στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας περιμένοντας να ξεκινήσουν για τη Δυτική Ευρώπη | AP Photo/Muhammed Muheisen

Συντάκτης: efsyn.gr
Αυξημένη συνεχίζεται η ροή των ανθρώπων που προσπαθούν να φθάσουν στη δυτική Ευρώπη μέσω Βαλκανίων, δύο ημέρες μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, με τα μάλλον ανεπαρκή αποτελέσματα όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Το τέλος του πολέμου;

Εκατέρωθεν διαρροές από ΗΠΑ και Ρωσία ανέφεραν χθες πως οι δύο κυβερνήσεις έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία | AP PHOTO/ EVAN VUCCI, FILE
Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας
Πιο κοντά παρά ποτέ σε μια πολιτική λύση για τη Συρία φαίνεται ότι βρίσκονται οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, που με τις «παρεμβάσεις» τους υπέρ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών ευθύνονται τόσο για το ξέσπασμα όσο και για την παράταση επί τεσσεράμισι χρόνια του εμφύλιου πολέμου και συνεπώς για τον θάνατο τουλάχιστον 300.000 και τον εκτοπισμό πάνω από 11 εκατομμυρίων Σύρων.

Ο προ... πνιγμού αντίπαλος των Νεοναζί

Πρόσφυγας ενώ προσπαθεί να διασωθεί από πνιγμό κοντά στα παράλια της Λέσβου | AP PHOTO/ PETROS GIANNAKOURIS

Η ΕΕ οχυρώνεται και διαλέγει πρόσφυγες για εκμετάλλευση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με κάθε απόφαση της για τους πρόσφυγες, δείχνει πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους, τους ανθρώπους που εξαθλιωμένοι -και μετά από ένα ταξίδι ελπίδας και απελπισίας- ψάχνουν
το νήμα για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Με την προϋπόθεση πως δεν έχουν πνιγεί. Ναι. Τόσο «απλά» και τόσο σκληρά είναι η πραγματικότητα. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαχειρίζεται το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, με δύο τρόπους, παράλληλα: 

Γιατί οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει Ειδικές Δυνάμεις σε 135 Έθνη;

You can find them in dusty, sunbaked badlands, moist tropical forests, and the salty spray of third-world littorals. Standing in judgement, buffeted by the rotor wash of a helicopter or sweltering beneath the relentless desert sun, they instruct, yell, and cajole as skinnier menplayact under their watchful eyes. In many places, more than their particular brand of camouflage, better boots, and designer gear sets them apart. Their days are scented by stale sweat and gunpowder; their nights are spent in rustic locales or third-world bars.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ- Δημοσκόπηση: Το 41% των Αμερικανών Υποστήριζει την κατασκευή τοίχους μεταξύ ΗΠΑ και τον Καναδά

All in all, four out of ten Americans are just another brick in the wall.
A recent Bloomberg Politics National Poll, conducted by Selzer & Co. polling firm, discovered that 41% of Americans approve of the idea of a “brick-and-mortar wall” between the United States and Canada.
The poll asked a range of questions about politicians, political positions, and the direction of the country. A pair of questions deep in the poll revealed the startlingly mainstream opinion. Respondents were asked if they agreed with the position: “There should be a brick-and-mortar wall between the U.S. and Mexico.” 

Η ναζιστική προπαγάνδα μικρού μήκους που υποτίθεται ότι έπρεπε να καταστραφεί!


This propaganda footage, shot right before the fall of the Third Reich, was supposed to be destroyed. And for good reason – it reveals the medical condition Hitler tried to hide”

«Ελάτε για κατάσχεση …σας περιμένω»

diamartyria-oaee-kavala
Ξεκίνησαν πάλι οι απειλές για κατασχέσεις από χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Υπέρογκες ασφαλιστικές οφειλές, 26% φόρος από το πρώτο ευρώ, αναδουλειά, χιλιάδες οι κατεστραμμένοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες. Τι κάνουμε αναρωτιούνται; Η παρακάτω οργισμένη και απόλυτα τεκμηριωμένη επιστολή – ασφαλισμένου στον ΟΑΕΕ απαντάει επί της ουσίας …

Η απαντητική επιστολή ενός αυτοαπασχολούμενου στις απειλές του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

Καλαμάτα, 24 Σεπτέμβρη 1991: Μια απελπιστικά αδέσποτη και ορφανή εξέγερση


Του Ελευθερόκοκκου* 
Μια άγνωστη πτυχή στην σύγχρονη ιστορία των εξεγέρσεων και των συγκρούσεων στον ελλαδικό χώρο αλλά και στην ιστορία της Καλαμάτας, είναι η εξέγερση της 24ης Σεπτεμβρίου 1991. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος του 18χρονου Δημήτρη Λαγωνικάκου ύστερα από καταδίωξη από περιπολικό...
Είναι ενδεικτικό ότι στον διαδικτυακό χώρο, παρά την πληθωρική προσφορά οποιασδήποτε πληροφορίας, το συγκεκριμένο γεγονός απουσιάζει. Το καταχώνιασμα της συγκεκριμένης εξέγερσης, παρά την σφοδρότητα και την σημασία της, έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πατροναριστεί από κανένα πολιτικό χώρο. 

Αθλιότητες της Ρένας Δούρου

Του Γ. Γ. 
Η αθλιότητα κάποιων στελεχών του Σύριζα δεν γνωρίζει όρια, ενώ η προκλητικότητά τους σε εξοργίζει. Αυτή την φορά ο λόγος για την Ρένα Δούρου.  Αφού αυτή η «κυρία» σαν υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που το κόμμα της ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση,εκθείαζε και έκανε την αγιογραφία σφαγέα του παλαιστινιακού λαού Σιμόν Πέρες, αφού αργότερα σαν υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής,  επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Ζωής», ψαρεύοντας ψήφους απ’ το θρησκόληπτο «ποίμνιο» έκανε επίσκεψη στο «άγιο» όρος ψάλλοντας τροπάρια στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες»,παραχαράζοντας την ιστορία μας, σήμερα φτάνει στο σημείο να επιχειρεί να συσκοτίσει εντελώς ακόμα και τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα.

Ηχηρό χαστούκι στο βρετανικό "Εθνικό Σύστημα Υγείας"


Παύλος Κιρκασίδης
Τον τίλο της «πρωταθλήτριας Ευρώπης» στην παιδική θνησιμότητα έχει κατακτήσει πλέον και επίσημα η -κατά τα άλλα «Μεγάλη»- Βρετανία, με τον αριθμό των παιδικών ζωών που χάνονται κάθε χρόνο και μάλιστα «τζάμπα», δηλαδή από παθήσεις που -εδώ και δεκαετίες- αντιμετωπίζονται εύκολα, να παραπέμπει ευθέως σε χώρα που παραπαίει μεταξύ πρώτου και ...τρίτου κόσμου.