Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Δηλαδή τα παιδιά των Στρατιωτικών ποιος θα τα πάει σχολείο όταν αυτοί πρέπει να είναι 7.00 το πρωί στις μονάδες

Image
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ
 "κόψτε 
τον λαιμό σας"!
Ένα παντρεμένο ζευγάρι στρατιωτικών πως θα πηγαίνει τα παιδιά του κάθε πρωί στο σχολείο, όταν η ώρα προσέλευσης στην εργασία τους είναι επτά το πρωί;
Μήπως θα έπρεπε για τα ζευγάρια στρατιωτικών να υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουν στις υπηρεσίες τους στις οκτώ το πρωί. 
Το ΓΕΣ μάλιστα σε έγγραφη απάντησή του προς τις Ενώσεις Στρατιωτικών υποστηρίζει ότι η λύση που προτείνεται θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων!

Διαβάζουμε:

"Σάρωσαν" οι αυτονομιστές στην Καταλονία! - "Πονοκέφαλος" για Ραχόι

`Σάρωσαν` οι αυτονομιστές στην Καταλονία! - `Πονοκέφαλος` για ΡαχόιΟι αυτονομιστές κέρδισαν μια σαφή πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, έδειξε σήμερα το μεγαλύτερο exit poll, σε μια εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να φέρει την περιφέρεια σε πορεία σύγκρουσης με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας για την ανεξαρτητοποίησή της.
Ο κύριος συνασπισμός που υποστηρίζει την ανεξαρτησία, ο "Junts pel Si" (Μαζί για το Ναι) κερδίζει από 63 έως 66 έδρες στο 135μελές περιφερειακό κοινοβούλιο ενώ το μικρότερο αριστερό κόμμα CUP, που τάσσεται επίσης υπέρ της ανεξαρτησίας, θα εξασφαλίσει άλλες 11 έως 13 έδρες, σύμφωνα με το έξιτ πολ που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3 και είναι το μεγαλύτερο που πραγματοποιήθηκε.

Βοήθεια! Ήρθαν οι άνθρωποι!


Ανέκαθεν, το ζήτημα του μεταναστευτικού βρισκόταν στην ατζέντα της εκάστοτε κυβέρνησης καθώς διάφοροι μηχανισμοί στήθηκαν για την αντιμετώπισή του (βλ. Frontex, στρατόπεδα συγκέντρωσης κ.ο.κ.). Τους τελευταίους όμως τρεις μήνες η κατάσταση έφτασε στο απροχώ
ρητο, με τα Μ.Μ.Ε. να έχουν κατακλυστεί από ειδήσεις που έχουν να κάνουν με το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα, και πολύ συγκεκριμένα με την καθημερινή σχεδόν απόβαση μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου και σε άλλες περιοχές κοντά στα σύνορα. Μία απόβαση όμως που πολλές φορές εξελίσσεται μοιραία για τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους κατά τη διαδικασία αναζήτησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Αναζήτηση στην προσπάθεια να ξεφύγουν από την τραγική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ σε μια σειρά από χώρες στην Ασία και την Αφρική, κάτι για το οποίο τα ΜΜΕ και η ελληνική κυβέρνηση δε βγάζουν άχνα.

ΤΑ ΑΛΗΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ-ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ!

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μια φωτογραφία "κατασκευασμένη" ενταγμένη και αυτή όπως πολλές άλλες στην εκστρατεία καλλιέργειας φασισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας. 

Η κυβέρνηση Ερντογάν απειλεί με μαζική σφαγή τους ηρωικούς αγωνιστές της πόλης Τσίζρε

Τεράστιος είναι πλέον ο κίνδυνος για τους εξεγερμένους Κούρδους αγωνιστές της μαρτυρικής πόλης Τσίζρε. Στην είσοδο της κουρδικής πόλης που βρίσκεται εδώ και βδομάδες περικυκλωμένη και αποκομμένη από σημαντικές δυνάμεις του Τουρκικού Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής, συγκεντρώθηκαν σήμερα 200 τεθωρακισμένα.

360 νεκρά βρέφη: Το πρώτο σκάνδαλο που παραδέχτηκε η VW

Μπορεί οι εξατμίσεις κάποιων Volkswagen να καπνίζουν περισσότερο από όσο δήλωνε η γερμανική φίρμα, αλλά οι σκοτεινότερες στιγμές της εταιρείας δεν έχουν να κάνουν απλώς με απάτες και πτώση της χρηματιστηριακής της αξίας. Σχετίζονται με την καταρράκωση της ανθρώπινης αξίας και την καταναγκαστική εργασία χιλιάδων ανθρώπων στις εγκαταστάσεις της, την περίοδο του Τρίτου Ράιχ.
Χρήστος Αργύρης

Πως ο Φράνκο εκτέλεσε τον αδελφό μου με την μέθοδο του στραγγαλισμού

Ήταν 20 Δεκέμβρη του 1973 όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός (president of the government) και έμπιστος του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, Luis Carrero Blanco, δολοφονήθηκε από μέλος της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ. Το συμβάν αυτό στάθηκε καταλυτικό τόσο για την ζωή, όσο και για το θάνατο του Ισπανού αναρχικού Salvador Puig Antich. Το tvxs.gr μίλησε με την Merçona Puig Antich, αδελφή του Salvador Puig Antich, η οποία συμμετέχει ενεργά στις διεθνείς διαδικασίες για την αποκατάσταση της μνήμης των θυμάτων της ισπανικής δικτατορίας και μας μεταφέρει τα γεγονότα γύρω από τον θάνατο του. Συνέντευξη: Πέννυ Παπασπυροπούλου

Μεξικό: Έγκλημα χωρίς τιμωρία …ένα χρόνο μετά Όταν κυβέρνηση, αστυνομία και καρτέλ συνεργάστηκαν με στόχο τη ζωή δεκάδων αριστερών φοιτητών

Γράφει: Ελένη Μαυρούλη -
Στα χέρια των μεξικανικών αρχών είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου ένας από τους φερόμενους ως εγκεφάλους της αποτρόπαιας εκτέλεσης και καύσης 43 αριστερών φοιτητών, τον Σεπτέμβριο του 2014, όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ της χώρας επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας. Πρόκειται για τον Χιλδάρδο Λόπες, γνωστό και ως «ελ Χίλ», που συνελήφθη στην πόλη Τάσκο, της νοτιοδυτικής πολιτείας Γκερέρο, όπου έλαβε χώρα το στυγερό αυτό έγκλημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εισαγγελείς αναγνώρισαν τον «ελ Χίλ» ως σημαίνον στέλεχος του καρτέλ Guerreros Unidos (Ενωμένοι Πολεμιστές), το οποίο ανέλαβε να «εξαφανίσει» τους 43 φοιτητές σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία της πόλης Ιγουάλα της επαρχίας Γκερέρο, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014.

«Αρχαιότητες από την Παλμύρα πωλούνται ήδη στο Λονδίνο» Το χρονικό μιας προσοδοφόρας βαρβαρότητας στη Συρία. Τα παραδείγματα σε Ιράκ κ' Αφγανιστάν

Γράφει: Γρηγόρης Τραγγανίδας 
Οι θηριωδίες του «Ισλαμικού Κράτους» ενάντια σε ανθρώπους και μνημεία κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η ίδια η οργάνωση φροντίζει επιμελώς να προμηθεύει την παγκόσμια μιντιακή κοινότητα με το απαραίτητο, σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.
Ακριβώς όμως αυτή η μεθοδικότητα είναι που προβληματίζει για τους πραγματικούς στόχους αυτής τής, σε απευθείας σύνδεση, καταστροφής: Είναι μόνο ο φανατισμός και η βαρβαρότητα τα κίνητρα αυτής της λεηλασίας; “Η υπάρχει και κάτι άλλο, περισσότερο κυνικό, ακριβώς επειδή δεν αποτελεί αποτέλεσμα άγνοιας – χωρίς φυσικά αυτό να αθωώνει εκείνους που κάνουν τη βρώμικη δουλειά – αλλά συνειδητής επιλογής στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πλαισίου οικονομικών, κατά βάση, και γεωπολιτικών, κατ” επέκταση, συμφερόντων;

Τέσσερις Αρμένιοι κι ενας Αζέρος νεκροί σε συγκρούσεις το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

ImageΤέσσερις Αρμένιοι και ένας Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στα σύνορα των δύο χωρών στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Οι συγκρούσεις στην περιοχή είναι συχνές, από το 1994 που επισήμως, σταμάτησε ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται, επιρρίπτοντας η μια τις ευθύνες για την πρόκληση των επεισοδίων, στην άλλη.

Εξελίξεις στη Συρία - H Γαλλία άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις τζιχαντιστών-Στρατιωτικός Αρμαγεδώνας κατά τζιχαντιστών στη Συρία από Ρωσία και Κίνα! Τι δυνάμεις στέλνουν


Η προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε τις πρώτες επιδρομές της γαλλικής αεροπορίας στη Συρία εναντίον θέσεων της τζιχαντιστικής ISIS. 
Παράλληλα, η Γαλλία επιμένει πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άναντ δεν μπορεί να έχει θέση στο μέλλον της Συρίας, την ώρα που στη διεθνή διπλωματική σκηνή αναζωπυρώνονται οι προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής διεξόδου με την Ρωσία όμως να επιμένει στην παραμονή του σύρου προέδρου.
Το πρωί της Κυριακής, το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε πως διεξήχθησαν οι πρώτες επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη συριακή επικράτεια. 

Υεμένη ως Εργαστήριο: Γιατί είναι η Δύση μένει τόσο ήσυχη απέναντι σε αυτό το βίαιο πόλεμο;

What is at stake in Yemen that far more systematic violations of the Geneva Conventions than in any of the recent wars which Western powers have supported in the Arab world (Iraq, Syria, Libya and Gaza) are met with resounding silence?
For six months there has been a blockade of food and fuel, and management of aid (even that through the UN) as part of war strategy, bombing of civilian, historical, educational, religious and medical targets, destruction of infrastructure from roads to electricity and water, and use of prohibited weapons.

Η ΜΟΜΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ..

Το "νέο" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε..
Δηλαδή, ήταν εδώ, από τις 26 Ιανουαρίου 2015, όταν την επομένη των εκλογών ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εξήγγειλε την επανασύσταση της ΜΟΜΑ.
Μάλιστα, για να αποδείξει το νέο ήθος της κυβερνητικής διαχείρισης, ότι ο παλαιοκομματισμός πέθανε, επικαιροποίησε όλες τις άθλιες παλαιοκομματικές μεθόδους.
Σαν πολιτευτής της δεκαετίας του 60 -ξέρετε, στις εκλογές βίας και νοθείας του "Εθνάρχη Καραμανλή" όταν ψήφιζαν και τα δέντρα, αλλά όχι η Αριστερά εξαιτίας της τρομοκρατίας του εμφυλιοπολεμικού κράτους της Δεξιάς-επανέλαβε όλες τις γνωστές μεθόδους της Ακροδεξιάς.

Πώς θα εκτυλισσόταν ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Καθώς βρισκόμαστε στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, διαπιστώνει εύκολα κανείς πως στη γεωπολιτική «σκακιέρα» έχουν σημειωθεί δραματικές αλλαγές σε σχέση με μόλις μια δεκαετία πριν. Παράγοντες όπως η κρίση στην Ευρώπη, ο συριακός εμφύλιος με την άνοδος του ISIS και τη μεταναστευτική κρίση, οι ολοένα αυξανόμενες αντιπαλότητες και εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και οι ενέργειες της Ρωσίας όσον αφορά στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία «ψυχροπολεμικών» εντάσεων με τη Δύση διαμορφώνουν ένα επικίνδυνο «ψηφιδωτό», στο οποίο δεν είναι δύσκολο να διαβλέψει κανείς τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ένοπλης σύρραξης, σε κλίμακα ακόμη και υπερδυνάμεων.

Πόλεμος στη Συρία: Η Κίνα έστειλε αεροπλανοφόρο και ετοιμάζει 1000 πεζοναύτες!

Image
Η απόφαση για στρατιωτική συντριβή του Ισλαμικού κράτους φαίνεται ότι είναι πλέον δρόμος χωρίς επιστροφή. Δρόμος που η Ρωσία δεν τον ακολουθεί μόνη. Η παρουσία του αεροπλανοφόρου της Κίνας Liaoning-CV-16 στο Ταρτούς της Συρίας είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος που έχει και η Κίνα . Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ένα καταδρομικό .
Την πληροφορία μεταδίδει η ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile η οποία υποστηρίζει ότι η Κίνα θέλει να “ξεμπερδεύει” με την παράνοια τζιχαντιστών και Ισλαμικού κράτους και έχει “προσχωρήσει” στον αξονα Ρωσίας-Ιράν. Όπως αναφέρει το Πεκίνο σκοπευει να κρατήσει το αεροπλανοφόρο του στη Συρία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου . Αλλά η στρατιωτική του παρουσία δεν θα παραμείνει σ΄ αυτό και στα αεροσκάφη που μπορεί να απονηώσει. 

Κολοσσιαίες πωλήσεις όπλων της Ρωσίας στο Ιράν αξίας 21 δις δολαρίων!

Image
Το Ιράν υπέγραψε συμβόλαια αξίας 21 δισ. δολαρίων για την αγορά δορυφορικού εξοπλισμού και αεροσκαφών από τη Ρωσία, ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο Μανουσέρ Μαντεγί, διευθυντής του Οργανισμού Αεροπορικών Βιομηχανιών του Ιράν.
Ο Μαντεγί δήλωσε πως τα συμβόλαια υπογράφηκαν τον περασμένο μήνα στη Ρωσία, στην αεροπορική έκθεση MAKS-2015. 
Τα συμβόλαια αφορούν εξοπλισμό σχετικό με δορυφόρους καθώς και το δικινητήριο επιβατικό αεροσκάφος περιφερειακών διαδρομών Sukhoi Superjet 100, μετέδωσε το Sputnik. 

ΤΡΕΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Για όσους υποστηρίζουν ότι "δεν παράγουμε τίποτε"...
Για όσους βρίζουν τους κρατικοδίαιτους του δημοσίου, κατακρίνοντας φυσικά τους δημόσιους υπαλλήλους...
Για όσους μιλούν για Ψωροκώσταινα...
Η απάντηση είναι το φοβερό κόλπο που έστησαν ΙΝΤΡΑΚΟΜ-ΜΕΤΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΆ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ουσιαστικά οι σκανδαλώδεις και άχρηστες πολεμικές προμήθειες αποτέλεσαν την χρυσή ευκαιρία για τους   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ να αποκτήσουν τεχνογνωσία, συμμαχίες και συμβόλαια για να ανοιχτούν στην διεθνή αγορά του αίματος και να κερδίσουν καίριες θέσεις.

Είμαστε όλοι μετανάστες: Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει τις μετακινήσεις πληθυσμών ανά τους αιώνες

Είμαστε όλοι μετανάστες: Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει τις μετακινήσεις πληθυσμών ανά τους αιώνες - Media

Εδώ και 200.000 χρόνια, απ’ όταν εμφανίστηκε ο πρώτος Χόμο Σάπιενς, οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν ποτέ να μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή και από ήπειρο σε ήπειρο.
Το εντυπωσιακό βίντεο του Business Insider που ακολουθεί καταγράφει τις μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών ανά τους αιώνες και τις χιλιετίες, 

15 χρόνια από το ναυάγιο του Εξπρές Σαμίνα

Ήταν Τρίτη 26 Σεπτέμβρη του 2000 και στην Πράγα εξελίσσονταν μια μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση με σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», που ήταν προάγγελος ενός κύκλου μεγάλων διαδηλώσεων ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.
Πολλά χιλιόμετρα πιο μακριά, ή καλύτερα πολλά ναυτικά μίλια πιο μακριά, την ίδια ώρα που στην Πράγα, αλλά και στην Αθήνα σε διαδήλωση αλληλεγγύης προς αυτή της Πράγας, κυριαρχούσε το σύνθημα που προαναφέραμε, λίγο έξω από την Πάρο, τα κέρδη έμεναν στον αφρό και οι άνθρωποι πνίγονταν στη θάλασσα.

Νέο σκάνδαλο με Καμμένο. Αυτή τη φορά ο ίδιος ο Πάνος που καίγεται μόνος του...


Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά, για να «βουλιάξει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου το «καραβάκι» του Πάνου Καμμένου και το προεκλογικό «αφήγημα» που είχε στήσει ο τελευταίος γύρω από την υπόθεση των εξοπλιστικών.
Όπως φαίνεται οι «σκοτεινές» δυνάμεις που εμπόδισαν τα στοιχεία για τις μίζες και τα υποβρύχια που γέρνουν, να έρθουν στο φως, ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόσο στην προηγούμενη όσο και στη νέα θητεία της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ξανανοίγει την Αμυγδαλέζα για τους μετανάστες

Την …νεκρανάσταση της Αμυγδαλέζας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας γιατί, όπως υποστήριξε, «οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα υπόκεινται σε διαφορετικούς νόμους» και θα εφαρμοστούν.
«Προσπαθούμε να φτιάξουμε μικρούς χώρους για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση και η επιβάρυνση να μην είναι μεγάλη στους πληθυσμούς» εξήγησε ο κ. Μουζάλας, αναφερόμενος στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της μετανασταυτική ςκρίσης σε εθνικό επίπεδο μετά και την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ.Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισήμανε ότι η απόφαση της συνόδου κορυφής ήταν «μία καλή αρχή, που λέει ότι οι πρόσφυγες πρέπει να μοιραστούν αναλογικά σε όλη την Ευρώπη»

Ουκρανία και το ΝΑΤΟ υπόγραψαν συμφωνίες για την ενίσχυση της άμυνας και τεχνική συνεργασία

Ukrainian President Petro Poroshenko (R) welcomes NATO Secretary-General Jens Stoltenberg before the meeting of national security and defense council of Ukraine in Kiev September 22, 2015. © Gleb Garanich

ΗΠΑ: «προετοιμασία» για υβριδικά πόλεμο με τη Ρωσία στη Βαλτική - έκθεση

Soldiers take part in an exercise of the U.S. Army's Global Response Force in Hohenfels near Regensburg © Michael Dalder

Στενή συνεργασία με την Ουάσιγκτον τον «καυτό» Ιούλιο-Ο Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις φορούσε... "κοριό"

Με την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις επαφές που θα έχει σε κορυφαίο επίπεδο, κλείνει ένας πολιτικός κύκλος που άνοιξαν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας από... επαναστατικές διακηρύξεις και καταλήγοντας σε μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Κ».

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο αδυσώπητος ταξικός εχθρός

Αθήνα, Νοέμβριος 1944. Η επισιτιστική βοήθεια και οι όροι της εμπορευματοποίησής της έκριναν τον συσχετισμό δυνάμεων μετά την Απελευθέρωση | DMIR|TRI KESSEL
Συντάκτης: 
Μιχάλης Λυμπεράτος*
Η σφοδρότητα της επίθεσης του διεθνούς ιμπεριαλισμού με τη μορφή της φασιστικής κατάκτησης εκτιμήθηκε ότι δεν άφηνε στην παγκόσμια Αριστερά άλλη επιλογή από τη σύναψη ευρέων κοινωνικών μετώπων και διεθνών συμμαχιών, προκειμένου να αντισταθεί αποτελεσματικά.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ανατομία της ΕΑΜικής εξουσίας

Νοέμβριος 1944. Συγκέντρωση του ΕΑΜ στην Κατερίνη | ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΤΕΤΖΗΣ
Συντάκτης: Τάσος Κωστόπουλος
Ο μισθός που μας καθορίστηκε είναι μισθός πείνας. [...] Ελπίζουμε πως οι αρμόδιοι δε θα μας αναγκάσουν να φτάσουμε στα άκρα
Λαοκρατία, όργανο του ΕΑΜ των υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, 25.11.1944
O,τι κι αν ισχυρίζεται το δημοφιλές σύνθημα, η ελληνική Αριστερά δεν ανέλαβε για πρώτη φορά την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας στις 26 Ιανουαρίου 2015.
Ακόμη κι αν παρακάμψουμε το ΠΑΣΟΚ του 1981, που δήλωνε κι αυτό τότε 100% αριστερό, γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως ένα μεγάλο τμήμα της ελλαδικής επικράτειας γνώρισε κάποια μορφή αριστερής εξουσίας, έστω και με τη μορφή μιας σύντομης παρένθεσης, ήδη από το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1940.

Η ανεξάρτητη Καταλονία μαχαιριά στη καρδιά της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης


«Όταν στην Ισπανία μιλούν για τη διαρκώς κλιμακούμενη κρίση στις σχέσεις της Καταλονίας με το Ισπανικό Κράτος, συνηθίζουν να κάνουν λόγο για την επερχόμενη «σύγκρουση δύο τρένων». Ε, λοιπόν,… μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα δυο τρένα όχι μόνο ξεκίνησαν αλλά και αναπτύσσουν όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα στη πορεία τους προς τη μετωπική τους σύγκρουση!».Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε ότι η σύγκρουση αυτών των δυο τρένων είναι προγραμματισμένη να αρχίσει αύριο Κυριακή βράδυ με το άνοιγμα των καλπών των καταλανικών εκλογών!

Αφιέρωμα: Έντουαρντ Σαΐντ (1 Νοεμβρίου 1935 - 25 Σεπτεμβρίου 2003)

 της Αμέλια Σμιθ (μετάφραση Άντζελα Ιωαννίδου)
a1sx2_Thumbnail1_0_20150926-114206_1.jpgΚατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης το 1997, ο Έντουαρντ Σαΐντ έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το πώς ορίζεται το Ισλάμ από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες: "Αυτό που περιγράφεται ως Ισλάμ ανήκει στην κατηγορία του Οριενταλισμού, μια κατασκευασμένη θεωρία που εγείρει αισθήματα εχθρότητας και αντιπάθειας εναντίον ενός μέρους του κόσμου που συμβαίνει να είναι στρατηγικής σημασίας για το πετρέλαιο,  απειλητικό για τον Χριστιανισμό και τρομακτικά ανταγωνιστικό προς τη Δύση."

Γιατί οι Ισραηλινοί μπορούν να καίνε Παλαιστίνιους ζωντανούς και να διαφεύγουν από τη δικαιοσύνη

Της Μορίν Κλαιρ Μέρφυ * (μετάφραση Νέλλη Μαρτίνου)
a1sx2_Thumbnail1_BURNED.png"Ήμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Άκουσα τον Σαάντ να ουρλιάζει. "Βοηθείστε με, με σκοτώνουν", διηγείται ο Ιμπραχήμ Νταουάμπσα στο μικρής διάρκειας ντοκυμαντέρ παραγωγής της Παλαιστινιακής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αλ-Χάκ. Ο Ιμπραχήμ έτρεξε και βρήκε τον Σαάντ Νταουάμπσα και τη γυναίκα του, Ριχάμ, πεσμένους στο έδαφος. Ένας μασκοφόρος στεκόταν δίπλα στον Σαάντ κι ένας άλλος κοντά στη γυναίκα του.

Τάσος Κωστόπουλος – «Αθήνα, η πρωτεύουσα της Κάτω Αλβανίας», Ενα άγνωστο κείμενο του Ιωνα Δραγούμη (άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» 2011-03-27)




https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/27/tasos-kostopoulos-athina-i-proteyousa-tia-kato-alvanias/
Ενα σενάριο «υποθετικής ιστορίας» για την εθνική αφύπνιση των Αρβανιτών
Του ΤΑΣΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Της μόδας έγιναν τα τελευταία χρόνια οι δημόσιες συζητήσεις (και καβγάδες) για τη διαδικασία διαμόρφωσης του νεοελληνικού έθνους.

Νέα χαράτσια για τα αυτοκίνητα / νέα τέλη κυκλοφορίας

auto-thiefΕισαγωγικά να σημειώσουμε ότι όσα διαβάσετε παρακάτω είναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης των αρρωστημένων εγκεφάλων της «πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης» εμπλουτισμένης με μια γενναία δόση φασισταριού και ξεπουλήματος μέχρι την απόλυτη χρεοκοπία της κοινωνίας. 
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα σχεδιάζεται να ισχύουν από φέτος για τα τέλη του 2016 προκειμένου να ικανοποιηθεί και η Τρόικα που έρχεται τον Οκτώβριο για το μεγάλο φοροκυνηγητό που πρόκειται να εξαπολύσει η κυβέρνηση του 22% για λογαριασμό των «δανειστών».