Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΞΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ

Μετά από  ένταλμα της  της ανακρίτριας κυρίας Βασιλικής Μπράτη συνελήφθη αργά το βράδι της Δευτέρας ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λικαουνάκος, για υπόθεση που συνδέεται με την προμήθεια οπλικών συστημάτων. Η κυρία Μπράτη ερευνούσε προμήθεια οπλικών συστημάτων Eriey της Ericsson και πρόσφατα πήρε νέα στοιχεία με λογαριασμούς του επιχειρηματία για την υπεράκτια εταιρεία Interaction, την ιδιοκτησία της οποίας δεν έχει αρνηθεί ο κ. Λιακουνάκος.

Απολαυστικός Τζον Όλιβερ για την προπαγάνδα εναντίον των προσφύγων-ΒΙΝΤΕΟ


Απολαυστικός Τζον Όλιβερ για την προπαγάνδα εναντίον των προσφύγων

Αύριο ξεκινά η ουσιαστική δίκη της ΧΑ: Καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

“Ο μοναδικός τρόπος για την απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης είναι η συνέχιση της δίκης αυτής, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες των δολοφόνων του γιού μου. Αυτή πρέπει να είναι η δικαιοσύνη, αποκομμένη από πολιτικές σκοπιμότητες, και συνεπώς περιμένω τόσο εγώ όσο και η ελληνική κοινωνία ότι θα επιτραπεί, επί τέλους, να πω αυτά που δύο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου, πρέπει να ακουστούν”.
Με αυτές τις φράσεις κατέληγε πριν από λίγες ημέρες, η δήλωση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη, ο οποίος κατήγγειλε την προσπάθεια των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής να μεταθέσουν την κατάθεσή του μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου -κάτι που πέτυχαν- ώστε να μην βλάψει την προεκλογική τους εκστρατεία.

Υεμένη: Δεκάδες νεκροί από σαουδαραβική αεροπορική επιδρομή σε γαμήλιο γλέντι

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας γαμήλιας δεξίωσης στη Νοτιοδυτική Υεμένη. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στο χωριόΟυαχίτζα, κοντά στο λιμάνι Αλ Μόχα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου τελείτο ο γάμος ενός ντόπιου ο οποίος συνδέεται με τους σιίτες Χούτι.
Ένας κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι 12 γυναίκες, 8 παιδιά και πολλοί άνδρες. Άλλοι κάτοικοι είπαν ότι είδαν διαμελισμένα πτώματα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες και πολλοί από αυτούς έχουν μεταφερθεί σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

Ελευθερία ή θάνατος στα βουνά του Κουρδιστάν

Μιλούν στο «Βήμα» βαριά τραυματισμένοι Πεσμεργκά που νοσηλεύονται στην Αθήνα

Κούρδοι στρατιώτες Πεσμεργκά και εθελοντές από το Κιρκούκ μάχονται κατά των τζιχαντιστών του ISIS
«Εδώ και 15 μήνες πολεμάμε το ISIS. Το Κουρδιστάν έχει 700 χλμ. σύνορα με το Ισλαμικό Κράτος. Ως Πεσμεργκά κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν αφήνουμε το ISIS να προελάσει. Το σταματήσαμε στα σύνορά μας, ενώ στην περιοχή που υπερασπίζεται ο ιρακινός στρατός οι τζιχαντιστές προελαύνουν» λέει ο Τάχα Αουραχμάν, από την Επιτροπή των Πεσμεργκά.

Ομπάμα χλευάζει Πούτιν, Κίνα ΟΗΕ: «Έχω οδηγήσει την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη που ο κόσμος έχει γνωρίσει ποτέ"

United States President Barack Obama addresses the 70th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters, Monday, Sept. 28, 2015. (AP Photo/Mary Altaffer) more >
By Ben Wolfgang - The Washington Times - Monday, September 28, 2015
While casting his nation as the keeper of global order and saying the age of dictatorships is over, President Obama on Monday stressed that the U.S. is ready and willing to work with countries such as Iran, Russia and China and harbors no irreversible ill will toward its old adversaries.

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

Πριν από λίγο έφτασε νέα καταγγελία φαντάρων από το ΚΕΤΘ Αυλώνας.
Παραβιάζοντας τις σχετικές διαταγές που απαγορεύουν ρητά τα καψόνια, μεταξύ των οποίων και τις συνεχόμενες μεταβολές, στην Ίλη 2.2, ο Επιλοχίας Ασπρ. έδωσε πάνω από 10 μεταβολές.
Το μαζικό αυτό καψόνι διατάχθηκε από τον εν λόγω υπαξιωματικό στο πλαίσιο "του σωφρονισμού" των νεοσυλλέκτων, λίγο πριν μπουν στα εστιατόρια για φαγητό.
Η νέα αυτή καταγγελία έρχεται να προστεθεί στις τόσες άλλες από το εν λόγω ΚΕΝ, σε αυτές για εθνικιστικά-φασιστικά τραγούδια, ελλείψεις φαρμάκων-άθλιες συνθήκες υγιεινής κλπ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπαξιωματικός διατάζει καψόνια ενώ το ΓΕΣ παρεμβαίνει στη μονάδα και επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των στελεχών.
Κάποιοι όμως όπως ο Επιλοχίας φαίνεται ότι γράφουν τις διαταγές του ΑΓΕΣ Τελλίδη στα παλιά τους τα άρβυλα...

ΒΙΝΤΕΟ-ο Στρατηγός wesley clark αποκαλύπτει γιατί σήμερα γίνεται ο εμφύλιος στην Συρία



Προάγγελος Άουσβιτς: ο Χίτλερ φέρεται να έχει εμπνευστεί από το αμερικανικό Σύστημα Κρατήσεων των Ινδιάνων

Left: jpelligrino.com; Right: Public Domain
Left, Nazis stand before a mass grave of victims of the Jewish Holocaust; right: U.S. soldiers pose for a picture near a mass grave of dead Lakotas following the Wounded Knee Massacre of December 29, 1890.
Ugly Precursor to Auschwitz: Hitler Said to Have Been Inspired by U.S. Indian Reservation System  Simon Moya-Smith 1/27/15

Η μικρή Τερέζα και η φρίκη του πολέμου. Μια συγκλονιστική φωτογραφία

SEYMOUR_1948_Tereska
Ίσως η πιο δυνατή συναισθηματικά φωτογραφία που είδαμε τον τελευταίο καιρό. Πραγματικά μια γροθιά στο στομάχι .



ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!


Για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε η αντίληψη που πρεσβεύει ότι μόνο με αγώνα, με συλλογική προσπάθεια και αμφισβήτηση από τους φαντάρους μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ


Μετά τη σύλληψή της Αγγελικής Σπυροπούλου, τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με σειρά συλλήψεων συγγενικών και φιλικών προσώπων της ΣΠΦ ανάμεσα τους της μητέρας (Αθηνάς Τσάκαλου) και της συζύγου (Εύης Στατήρη) του Γεράσιμου Τσάκαλου, μέλους της ΣΠΦ. Οι κατηγορίες στοιχειοθετήθηκαν στη βάση της υπόθαλψης εγκληματία (και επομένως είναι πλημμεληματικής φύσεως). Ωστόσο, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο εν τέλει, τις συλλαμβάνουν και τις προφυλακίζουν με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Μετά από έξι αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, και ύστερα από την απόρριψή τους χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, η ίδια προχωρεί σε απεργία πείνας στις 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Καταδίκες σε δίκη-παρωδία,μετα από παρέμβαση της ΕΛΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ και μελών της Πακιστανικής Κοινότητας

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Καταδίκες σε δίκη-παρωδία,μετα από παρέμβαση της ΕΛΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ και μελών της Πακιστανικής Κοινότητας
Με μια καθ αρά πολιτική αντιμετώπιση κατά των διαδηλώσεων , το Πταισματοδικείο Αθήνας καταδίκασε σε πρόστιμα 1760 ευρώ το Τζαβέντ Ασλάμ και άλλους οκτώ Πακιστανούς εργάτες για «διατάραξη κοινής ησυχίας» . Για ποιο λόγο; Μα γιατί η ένταση της ντουντούκας ενοχλούσε τον βρετανό και γερμανό πρέσβη!

Ο Τσίπρας και το "ίδρυμα Κλίντον"


Του Γ. Γ.
Είναι σχεδόν καθιερωμένο στην Αμερική, όταν οι πολιτικοί εγκληματίες βρεθούν στα αζήτητα της πολιτικής ζωής να φτιάχνουν ένα «ίδρυμα», μια «εταιρία» ή ένα «σύλλογο» απ’ την μια για να συνεχίζουν τις παρασκηνιακές βρόμικες δραστηριότητες του και απ’ την άλλη για να τους αποφέρει εισόδημα. 
Τα κατασκευάσματα τους αυτά που φαινομενικά έχουν αποστολή να … διδάξουν πνεύμα και ηθική, που θα έλεγε και ο Βασίλης Αυλωνίτης, είναι μπακιροκοφτεία για τους ιδιοκτήτες τους και παράλληλα ιμάντες μεταβίβασης πολιτικών επιδιώξεων.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΕΒΡΟΥ

Κίνηση απελπισίας επιχείρησαν οι Σύροι πρόσφυγες που ήταν στην Ανδριανούπολη και ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία. 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά τη παρεμπόδισή τους από τις τουρκικές αρχές (καθώς οι κινήσεις καταγράφονταν από τις Ευρωπαϊκές χώρες και γενικά τη Δύση), οι πρόσφυγες κατέβηκαν προς νότο και επιχείρησαν να προσεγγίσουν την Ελλάδα μέσω των Υψάλων, το τουρκικό πέρασμα απέναντι από τους Κήπους. 
Οι Σύροι πρόσφυγες στους οποίους δεν επετράπη να περάσουν στην Ευρώπη από τη συνοριακή πύλη Pazarkule της Ανδριανούπολης αυτή τη φορά κατευθύνθηκαν προς τα Ύψαλα, με την ελπίδα ότι θα περάσουν από την συνοριακή αυτή πύλη. 

Ο Βρώμικος Ρόλος Δύσης και Τουρκίας στην Συρία

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Τα τελευταία γεγονότα στη Μεσόγειο θύμισαν με τον πιο δραματικό τρόπο στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι μόνο, μια πραγματικότητα που επιμένουν να αγνοούν: η κρίση της Συρίας φτάνει πλέον στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Αν και έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για ποσοστά και αριθμούς προσφύγων που κάθε χώρα δέχεται ή προτίθεται να δεχτεί, πιστεύουμε ότι πίσω από τους αριθμούς αυτούς και την όψιμη ευαισθησία των πολιτικών ηγετών, κρύβεται το πραγματικό πρόσωπο της δυτικής πολιτικής. Την εικόνα του αποφασίσαμε σήμερα να ανασυνθέσουμε μέσα από απόρρητα έγγραφα και τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά που για κάποιον λόγο ξεχάστηκαν γρήγορα.

Η μνημονιακή ομερτά των ΜΜΕ ή πως να θάψεις την έκθεση του ΟΗΕ

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Αλήθεια έχετε ακούσει ποτέ για τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που εξετάζει τον αντίκτυπο των μνημονίων σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών;
Και κυρίως έχετε ακούσει για την Έκθεση που δημοσίευσε η Επιτροπή αυτή για τις συνέπειες των δανειακών συμβάσεων στους Έλληνες πολίτες; Αν απαντήσατε όχι, μη νιώσετε άσχημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε ποτέ να ακούσετε για την έκθεση αυτή και τόσο οι πολιτικοί ιθύνοντες όσο και οι Έλληνες δημοσιογράφοι φρόντισαν γι αυτό.

ΗΠΑ-ΙΡΑΝ: Προς ανταλλαγή φυλακισμένων συζητούν Ουάσινγκτον και Τεχεράνη

ImageΠρόταση για αποφυλάκιση Αμερικανών με παράλληλη αποφυλάκιση Ιρανών στρατιωτών προτείνει ο Πρόεδρος του Ιράν.
Η κυβέρνηση του Ιράν βλέπει θετικά την αποφυλάκιση τριών Αμερικανών από τις φυλακές του με τον όρο ότι η Αμερική θα αφήσει ελεύθερους Ιρανούς που φυλακίστηκαν, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani.
«Αν η αμερικανική κυβέρνηση πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να τους αφήσει ελεύθερους, θα δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για να κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε για να αφήσουμε ελευθερους τους Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στο Ιράν», δήλωσε ο Rouhani, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στη συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Διπλασιάστηκαν οι Αυστραλοί τζιχαντιστές!

Image
Ο αριθμός των Αυστραλών που πολεμούν στις τάξεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ διπλασιάστηκε πέρυσι, αλλά δεν αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με το ρυθμό αυτό, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ.

"Υπολογίζουμε ότι σχεδόν 120 Αυστραλοί είναι σήμερα στο Ιράκ και την Αυστραλία με το ΙΚ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις",δήλωσε η υπουργός στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης καθ' οδόν προς τη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
"Είναι ο διπλάσιος αριθμός σε σχέση με αυτόν που είχα ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο. Δεν αναμένω ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί ακόμη την προσεχή χρονιά", τόνισε.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ Μηνύουν οδηγό του ΟΑΣΑ που προσπάθησε να μεταφέρει μετανάστες εν μέσω καταιγίδας

Αντιμέτωπος με τη διοίκηση της εταιρίας βρίσκεται ένας οδηγός λεωφορείων και συνδικαλιστής της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την καταιγίδα που μαινόταν εκείνη την ώρα.
Οι προιστάμενοί του, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, αρνήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταφορά παρά το γεγονός ότι από τις 26 του μήνα υπήρχε σχετική εντολή από το υπουργείο Υποδομών.

Στην Σαουδική Αραβία αποκεφάλισαν πολίτες της Υεμένης δημόσια-Αυτοί είναι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και της Ε.Ε.!


The five beheaded men were put on public display (Twitter / @Kamal070)



Saudi Arabia on Tuesday beheaded five Yemenis and displayed their bodies in public for killing a national and forming a gang that committed robberies across several towns in the kingdom, the interior ministry said.

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 1/5 ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο είπαν ψέματα στους φαντάρους ότι θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα του ιδιωτικού ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας που γδέρνει οικονομικά τους φαντάρους.
Αλλά αποκαλύπτονται κοινωνικά ανάλγητοι, στηρίζουν τα κέρδη του επιχειρηματία και προπαγανδίζουν τους νόμους της Αγοράς και τον Νεοφιλελευθερισμό, ενώ διατηρούν τα προνόμια των αστικών κομμάτων εξουσίας.
Με ποια λογική οι καλοπληρωμένοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αμείβονται με 5700 ευρώ μηνιαίως πληρώνουν τα ίδια προϊόντα στην μισή τιμή ή στο 1/5 των αντίστοιχων τιμών που απαιτεί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος να πληρώνουν οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι στο ΚΕΝ Θήβας στους οποίους πληρώνει 8,7 ευρώ το μήνα; 

ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΦΟΝΙΑΣ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ "ΠΕΤΡΕΣ ΕΣΕΙΣ-ΣΦΑIΡΕΣ ΕΜΕΙΣ"

isreali1Η 18χρόνη Hadeel Hashlamoun αποτελεί ένα ακόμα θύμα της εγκληματικής βαρβαρότητας του Ισραηλινού Στρατού στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και συγκεκριμένα στο checkpoint της Hebron. Η χιτζάμπ που φορούσε η Hadeel αποτέλεσε την αφορμή για να επιχειρηθεί ένας εξευτελιστικός έλεγχος που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς στις πρώτες αντιδράσεις της κοπέλας πυροβολήθηκε στο πόδι. Στην συνέχεια πυροβολήθηκε πολλαπλά από κοντινή απόσταση από έναν από τους εκατοντάδες κοινωνικοπαθής ισραηλινούς στρατιώτες προϊόντα του IDF, το οποίο μετατρέπει καθημερινούς ανθρώπους σε στυγνά εργαλεία επιβολής μεσαιωνικής βίας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να διατηρηθεί ο συνεχής έλεγχος πάνω στις ζωές των Παλαιστινίων και Ισραηλινών της περιοχής, ο μόνος τρόπος να ελεγχθούν οι ροές εργασίας και κεφαλαίου από το μιλιταριστικό κράτος του Ισραήλ.

AYTΕΣ EINAI ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ-ΣYΡΙΑ-ΥΕΜΕΝΗ!

rachid 2Ναρκωτικά, όργια, αναβολικά, βίαιες επιθέσεις και μία δολοφονία. Η άνοδος και η πτώση του “αμαρτωλού” πρίγκηπα του Ντουμπάι. Γιατί το Wikileaks «κατέβασε» έγγραφα που αφορούσαν τη μυστική ζωή του Ρασίντ; 
 Sheikh Rashid, αμαρτωλός πρίγκηπας, διάδοχος, ιππασία, ναρκωτικ, Ντουμπάι, όργια, πρίγκιπας, Ρασίντ, φόνος news247: Ήταν πίσω στο 2010 όταν Αμερικάνοι διπλωμάτες έστελναν με τηλεγραφήματα πίσω στην πατρίδα τους μικρά βρώμικα μυστικά γαλαζοαίματων από όλο τον κόσμο. 

Τιμοκατάλογος αρμάτων μάχης! Ποια είναι τα ακριβότερα;


ImageΠοια είναι τα ακριβότερα και ποια τα φθηνότερα άρματα μάχης στον κόσμο; Με αφορμή το νέο υπερσύγχρονο ρωσικό άρμα μάχης Armata T-14,η ιστοσελίδα Σύγχρονη Ρωσία δημοσιεύει τον…τιμοκατάλογο!
Η τιμή του «Armata Τ-14» μαζικής παραγωγής θα ανέλθει στα 250 εκατ. ρούβλια (3,7 εκατ. δολάρια), ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, κατασκευάστριας εταιρείας αρμάτων Uralvagonzavod, Όλεγκ Σιένκο. Αρχικά, το κόστος του τανκ είχε εκτιμηθεί στα 400 με 500 εκατ. ρούβλια (περίπου 6,5 εκατ. δολάρια). Η υψηλή τιμή ανά μονάδα οφειλόταν στην έλλειψη μαζικής παραγωγής, καθώς η παραγωγή πρωτοτύπων είναι πάντα ακριβότερη για τον κατασκευαστή.

Πούτιν: Για την ώρα, δεν εισβάλλω στη Συρία

"Επί του παρόντος" δεν προβλέπεται να στείλει ηΡωσία στρατό στη Συρία διεμήνυσε οΒλαντιμίρ Πούτιν λίγες ώρες πριν το πολυαναμενόμενο τετ α τετ του με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη.
Μιλώντας στην ιστορική εκπομπή 60 Minutes του CBS, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε μεν ότι δεν προβλέπει "επί του παρόντος" να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, αλλά επεσήμανε πως θα ενισχύσει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Περισσότερα από 1000 παιδιά νεκρά στην επίθεση κατά της Υεμένης από την Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της

A boy and his sisters watch graffiti artists spray on a wall, commemorating the victims who were killed in Saudi-led coalition airstrikes in Sanaa, Yemen, Monday, May 18, 2015. Saudi-led airstrikes targeting Yemen's Shiite rebels resumed early on Monday in the southern port city of Aden after a five-day truce expired amid talks on the war-torn country's future that were boycotted by the rebels.More than 1.3 million people have been forced to flee their homes since March, and nearly 10 million children – 80 percent of the country's under-18 population – need urgent humanitarian aid, UNICEF said in a report released on Wednesday.

    A boy and his sisters watch graffiti artists spray on a wall, commemorating the victims who were killed in Saudi-led coalition airstrikes in Sanaa, Yemen, Monday, May 18, 2015.

    ΩΡΑ των Διεθνών Ταξιαρχιών ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ROJAVA

    Written by Fuat Kav
    It is important to live the moment, however, it is as important not to forget our past. In fact, the moment can only be lived meaningfully if a fulfilling relationship with the past can be constructed. In this sense, only if the moment is a reflection of a refined history is it worth living. If this is not the case, then the moment cannot be of too much use for the future.


    Η ζωγραφιά που άφησε πίσω του ένας μικρός πρόσφυγας συγκλόνισε τους Γερμανούς

    Ένα μικρό αγόρι από τη Συρία, συγκλόνισε τη Γερμανία ζωγραφίζοντας τις δύο όψεις της μικρής και ταλαιπωρημένης ως τώρα ζωής του. Ο μικρός φιλοξενήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Βαυαρίας όπου έφτασε με τους συγγενείς του και άλλους πρόσφυγες.
    Εκεί, μόλις φτάσουν τα προσφυγόπουλα, οι Γερμανοί αστυνομικοί τους δίνουν χαρτί και μπογιές για να κάνουν την παραμονή τους πιο ευχάριστη μέχρι να γίνει η καταγραφή τους. Τις ζωγραφιές τις κρατάνε οι αστυνομικοί και τις κρεμάνε στους τοίχους.

    ΣΜΥΡΝΗ 1922: Βρέθηκε ΒΙΝΤΕΟ Ντοκουμέντο της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 86 χρόνια μετά!

    Εκπληκτικό βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχθηκε κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Σμύρνη βρέθηκε 86 χρόνια μετά!
    Πρόκειται γα ένα φιλμ που τράβηξε ο γεννημένος το 1895 George Magarian ο οποίος σπούδασε στο “Αμερικανικό Κολλέγιο” στο Ικόνιο της Μ. Ασίας,ενώ αργότερα διετέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Iκονίου στη ΧΑN (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) ή YMCA.
    Το φιλμάκι ανακάλυψε ο εγγονός του George Magarian, Robert Davidian, στο διαμέρισμα της γιαγιάς του.

    Kαταλονία: Απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό Κοινοβούλιο για τους αυτονομιστές

    katalonia diadilotesΤην απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό Κοινοβούλιο κατακτά σύμφωνα με τα exit poll ο συνασπισμός των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.
    Η νίκη του μπλοκ «Μαζί για το ναι» στις τοπικές κάλπες της Κυριακής ανοίγει νέο κεφάλαιο θέτοντας την Καταλονία σε τροχιά σύγκρουσης με την κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη.
    Ο κύριος συνασπισμός που υποστηρίζει την ανεξαρτησία «Junts pel Si» (Μαζί για το Ναι) κερδίζει από 63 έως 66 έδρες στο 135μελές περιφερειακό Κοινοβούλιο, ενώ το μικρότερο αριστερό κόμμα CUP, που τάσσεται επίσης υπέρ της ανεξαρτησίας, θα εξασφαλίσει άλλες 11 έως 13 έδρες, σύμφωνα με το exit poll του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου TV3 που είναι και το μεγαλύτερο που πραγματοποιήθηκε.
    Οι δύο πολιτικοί σχηματισμοι συγκεντρώνουν μαζί το 49,8% των ψήφων.

    Η ΤΤΙΡ κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του «σκανδάλου» της VW (Κ. Μπετινάκης)

    Τα τρία Τ: TPP, ΤΤΙΡ και η TISA
      Είναι γελοίο, αλλά η χώρα που κάνει το παν να σταματήσουν οι συμφωνίες για τις εκλύσεις μολυντών του περιβάλλοντος από τις βιομηχανίες, αποκαλύπτει το «σκάνδαλο για την παραποίηση μετρήσεων ρύπων»… που φυσικά ανήκει σε βιομηχανικό κολοσσό ανταγωνίστριας χώρας.

    Εννιά μέρες στο συνεργείο

    Ένας ενοικιαζόμενος εργάτης καθαριότητας γράφει πριν φύγει για βάρδια
    Γράφει: Cauchemar. Φωτογραφίες: Sebastião Salgado
    «Στην Αθήνα, σήμερα την 17/9/2015 μεταξύ των συμβαλλομένων, αφενός μεν της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία…»
    Η σύμβαση εργασίας που έχω στα χέρια μου καθορίζει με ακρίβεια τις υποχρεώσεις μου προς το νέο εργοδότη. Είμαι ένας ενοικιαζόμενος εργάτης καθαριότητας. Είμαι υποχρεωμένος στο εξής να εργαστώ όπου μου ζητηθεί. Να εκτελώ όποια εργασία απαιτούν οι ανάγκες της επιχείρησης.
    Είπα «εκτελώ» και μια ριπή ανομολόγητης επιθυμίας πέρασε από το μυαλό.

    Η Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι πλειστηριασμοί

    Το καταπληκτικό με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνηση Τσίπρα είναι ότι τα “χειρότερα” κρύβονται πίσω από λέξεις που έχουν ντυθεί με τις προσδοκίες για βελτίωση της ζωής μετά από τον 5ετή μονιακό εφιάλτη.
    Μία από αυτές τις τρομακτικές απάτες κρύβεται πίσω από την περιβόητη “ανακεφαλαιοποίηση” των τραπεζών που υποτίθεται ότι θα γίνει και θα τελειώσει πριν από το τέλος του χρόνου.
    Με την λέξη αυτήν εννοούν ότι στις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα δοθούν από τον ESM, το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό Ταμείο -κάτι σαν ευρωπαϊκό ΔΝΤ- περί τα 10 δισ. ευρώ άμεσα έτσι ώστε να μη κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν στο άμεσο μέλλον και έτσι θα διασφαλισθούν οι καταθέσεις.

    Το καλό κολλά κι είναι μέλι

    πρόσφυγεςΑπό μικρή ήκουγες ιστορίες για τους προσκόπους… Πως ήπρεπενε πάντα να κάμνουνε μια καλή πράξη τη μέρα, πως εκαλοπερνούσανε σαν εστήνανε τσαντίρια εκειδά στο Γυβάρι  κι εβάζανε ζάχαρη στα χείγια όσων εκοιμόντουσαν…  για να ξερογλείφουντενε κι όλο πλάκες σκαρώνανε… και πολύ σου κακοφαινούντανε που εν εμπορούσες να πας… Ε μετά πια που ήγινες φαντίνα το εξέχασες…

    Νόμιμο είναι για εμάς το κοινωνικά αναγκαίο

    seviomeΑνακοίνωση για τις εξελίξεις στη ΒΙΟ.ΜΕ.
    Μερικά ερωτήματα:
    Τι φοβούνται και ρωτούν τις τελευταίες ημέρες εισαγγελείς και αστυνομικοί που περιτριγυρίζουν το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ; Μήπως δεν γνωρίζουν όπως όλη η κοινωνία της πόλης και της χώρας τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στον χώρο του εργοστασίου; Ή μήπως δεν έχουν τα μέσα να διαπιστώσουν, όπως και όλοι άλλωστε, ποιος είναι αυτός που κρατά ζωντανό το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ;