Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Έχει συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις επεμβάσεις η Ελλάδα;

Δυναμικό παρόν στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ δίνουν οι ελληνικές  Ένοπλες Δυνάμεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει θάψει βαθιά τις όποιες φιλειρηνικές δεσμεύσεις της. 

Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες, εμείς ποτέ ρατσιστές. Κάλεσμα για συντονισμό παρέμβασης σωματείων και συλλογικοτήτων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό Δευτέρα 5/10

Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες, εμείς ποτέ ρατσιστές. Κάλεσμα για συντονισμό παρέμβασης σωματείων και συλλογικοτήτων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό Δευτέρα 5/10

Λιώνουν τα τάματα της Τήνου στην Τουρκία και πουλάνε τον χρυσό Σοκαριστική αποκάλυψη, ύστερα από βαλίτσα που βρέθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και η οποία έκρυβε την... συμφωνία

Λιώνουν τα τάματα της Τήνου στην Τουρκία και πουλάνε τον χρυσό
Σε "Ιερή" μπίζνα έχουν μετατραπεί τα τάματα της Παναγίας της Τήνου. Κοσμήματα και αναθύματα των χιλιάδων πιστών για παράκλησή ή “ευχαριστώ” λιώνονται στην Τουρκία, επιστρέφουν ως πλάκες χρυσού και στην συνέχεια το το Ίδρυμα της Τήνου τα πουλά στην τράπεζα της Ελλάδας και εισπράττει μετρητά. 
Στην σοκαριστική αυτή αποκάλυψη προχωρούν τα Παραπολιτικά, ύστερα από βαλίτσα που βρέθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και η οποία έκρυβε την συμφωνία. 

ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΗΔΙΑ...Ν. Φίλης: Συναντίληψη και συνεργασία με την Εκκλησία στο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών (Video)


Ν. Φίλης: Συναντίληψη και συνεργασία με την Εκκλησία στο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών (Video)
ΒΑΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ, ΒΑΡΑΝΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΛΙΝΤΟΝ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!
 "Εξαιρετικά γόνιμη" χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης τη συζήτηση με τον 
Μακαριώτατο Ιερώνυμο ενώ τόνισε ότι επιδίωξη και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει μια μόνιμη συνεργασία, εφ' όλων των ζητημάτων δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ! ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΕ Η ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ;

Είναι σωστό οι δημοσιογράφοι να δέχονται δώρα από επιχειρηματίες;
Γιάννα - Θέμος - Τσίμας - ΜπογδάνοςΟ Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκάλυψε μόνος του μέσω των κοινωνικών δικτύων (όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία) ότι η απουσία του από τον ΣΚΑΙ, οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν προσκεκλημένος στο ετήσιο συνέδριο Clinton Global Initiative της Νέας Υόρκης… Στο οποίο συμμετείχαν πέρα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο διεθνής επενδυτής Τζόρτζ Σόρος… 

Οι Γερμανοί ΝΑΖΙ και οι Ουκρανοί ήταν χειρότεροι από το ISIS! Η σφαγή στο Μπάμπι Γιάρ - Συγκλονιστικές έγχρωμες εικόνες

Image
Στις 29 Σεπτεμβρίου 1941 ξεκίνησε η πιο φρικτή σφαγή στη ιστορία. Η σφαγή στο Μπάμπι Γιάρ. 

Μπάμπι Γιάρ σε ελληνική μετάφραση σημαίνει «Φαράγγι της Γιαγιάς» είναι το όνομα χαράδρας στο Βορειοδυτικό άκρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Κιέβου. Το Μπάμπι Γιάρ είναι ιστορικά συνδεδεμένο με εκτελέσεις, κυρίως Εβραίων Σοβιετικών πολιτών κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής της Ουκρανίας. 
Το Κίεβο καταλήφθηκε από στρατεύματα της Γερμανικής 6ης Στρατιάς στις 19 Σεπτεμβρίου 1941. Η πόλη είχε τότε περίπου 900.000 κατοίκους, από τους οποίους 150.000 ως 200.000 ήταν Εβραίοι. Οι Σοβιετικοί, μη θέλοντας να εγκαταλείψουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας τους στις δυνάμεις του Χίτλερ, τις αποσυναρμολόγησαν και τις μετέφεραν σε περιοχές κοντά στα Ουράλια όρη. 

Συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα: "Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό... Οι ΔΙΑΣ ήταν απ' την πλευρά των Χρυσαυγιτών."

Συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής
«Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ο γιος μου έκανε μεροκάματα στη ζώνη του Περάματος». Έτσι ξεκίνησε η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη σήμερα στη δίκη της ΧΑ.. Μια κατάθεση συγκινητική καθώς φέρνει με λεπτομέρειες ξανά στην επιφάνεια τις στιγμές πριν και μετά την επίθεση, αλλά και ουσιαστική, αποκαλυπτική γιατί με θάρρος υπογραμμίζει τις εγκληματικές ευθύνες συνολικά της ΧΑ και το πλαίσιο λειτουργίας ανοχής της ναζιστικής οργάνωσης από το κράτος…
Διαβάστε την ανταπόκριση:

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!

stoxosΣτόχος κατά Χρυσής Αυγής: “Είναι γίδια που κάνουν σπονδές στον Μουσολίνι”


Το πράμα φαινόταν εδώ και κάποιον καιρό να πηγαίνει για σύγκρουση. Οι Χρυσαυγίτες είχαν πάψει να αναφέρονται στον Στόχο ως “εθνικιστικό έντυπο” που πρέπει να αγοράζουν τα μέλη τους. Και ο Στόχος αποσιωπούσε, όταν δεν έριχνε μπηχτές στη δράση της Χρυσής Αυγής. Αλλά τελικά η ρήξη οριστικοποιήθηκε, με το πρωτοσέλιδο στο οποίο ο Χατζηπαρασκευάς επιτίθεται στον Μιχαλολιάκο για την ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα”.
“Ως εδώ! Την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα ανέλαβαν οι ηττημένοι του 45, όχι οι ελληνόψυχοι και οι εθνικιστές”

Δεν απολύεται φαντάρος στο όνομα «του Παραλόγου τη Θητεία»


Στρατευμένος ο οποίος μετατέθηκε πριν δύο μήνες στο Τάγμα Γ.Ε.Σ από την 79 ΕΑΡΜΕΘ στην Κω και επρόκειτο να απολυθεί Τη Δευτέρα 28/9, ενημερώθηκε ότι παγώνει η διαδικασία απόλυσης καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα ο φάκελος με τα χαρτιά του από την προηγούμενη μονάδα του. Πρόκειται για ακόμα ένα τραγελαφικό γεγονός της γραφειοκρατίας των ενόπλων δυνάμεων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι φαντάροι κατά την διάρκεια της θητείας τους. 
Για εμάς όλα αυτά δεν πρόκειται περί αστοχιών ή μεμονωμένων συμβάντων αλλά για θεσμοποίηση της ίδιας ακριβώς νοοτροπίας που αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως υπηρέτες και αναλώσιμους.
Απαιτούμε άμεση επίλυση του ζητήματος του συναδέλφου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Το μυστικό ταξίδι εισαγγελέα στη Σουηδία που οδήγησε στη σύλληψη Λιακουνάκου για τα ERIEYE

Image
Το ταξίδι ενός Έλληνα εισαγγελέα που έγινε με απόλυτη μυστικότητα στην Σουηδία φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα στις έρευνες για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ ERIEYE. Γι΄ αυτή την υπόθεση κρατείται από τη νύχτα ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.
Ο εισαγγελέας είχε ταξιδέψει στην Σουηδία για να εξετάσει μάρτυρα που είχε να δώσει πληροφορίες για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ Erieye στην Ελληνική ΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Σουηδία, το καλοκαίρι του 2014 στην Ελληνική πρεσβεία της Στοκχόλμης “ένας ηλικιωμένος άνδρας κατέθεσε σε Έλληνα εισαγγελέα επί πέντε ώρες για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ”.

Το Ισραήλ τροφοδοτεί τις θηριωδίες στην Αφρική

Της Ράνια Χάλεκ
b2ap3_thumbnail_rtrlfive202086.jpgΤα ισραηλινά όπλα τροφοδοτούν τις θηριωδίες στο Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που ρίχνει νέο φως στο μυστικοπαθές ισραηλινό εμπόριο όπλων στην Αφρική.
Έχοντας συνταχθεί από μια ερευνητική ομάδα που συγκροτήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η έκθεση παραθέτει φωτογραφικές αποδείξεις αυτόματων τυφεκίων κατασκευασμένων από την Ισραηλινή Βιομηχανία Όπλων (Israel Military Industries – IMI) να βρίσκονται στο οπλοστάσιο του στρατού και της αστυνομίας του Νότιου Σουδάν. Γνωστά ως Galil ACE τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί ιδιαιτέρως από σωματοφύλακες υψηλόβαθμων πολιτικών και από ανώτερους αξιωματικούς του στρατού.

Τάσος Κωστόπουλος: Η αυτοκτονία του «μικρού ΣΥΡΙΖΑ»

Η ΛΑ.Ε. κατάφερε να διώξει πολλούς δυνητικούς ψηφοφόρους της επειδή αποποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της θετικής παρακαταθήκης του ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερο από την τελική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, η βασική είδηση των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην πανωλεθρία της Λαϊκής Ενότητας, του πολιτικού σχηματισμού που φιλοδόξησε να εκφράσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Οι δύο αυτές πτυχές της λαϊκής ετυμηγορίας υπήρξαν άλλωστε όχι μόνο συμπληρωματικές αλλά και συνδέονται με οφθαλμοφανή αιτιώδη σχέση: 

ΜΟΝΑΔΑ 194 ΜΠΕΠ (MLRS): ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ-ΒΥΣΜΑΤΑ-ΛΟΥΦΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ!

Τι κρύβετε πίσω από την τυπικότητα στο Στρατόπεδο «Ραμνάλη» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
ΑΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΕ ΤΕΛΛΙΔΗ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ, ΕΤΣΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ!!!
Γιατί οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες των στελεχών;
Η μονάδα έχει αυτή τη στιγμή στην δύναμη της οπλίτες που όλοι καθολικά στο συγκεντρωτικό-μηνιαίο έλεγχο υπηρεσιών (τον πραγματικό) έχουν εκτελέσει το ελάχιστο 27 υπηρεσίες (το μέγιστο 29) για τουλάχιστον 5 μήνες, παρά των γνωστών διαταγών για αυστηρή τήρηση των 20 υπηρεσιών ανά μήνα. Στο συγκεκριμένο φαινόμενο έρχονται όμως να προστεθούν τα εξής:

Τσιμπούρια στο στρατόπεδο Αυλώνα. Η διοίκηση της ΣΑΤΘ και του ΚΕΤΘ αδιαφορεί!‏

Το «Άνθρωποι και ποντίκια» του  Τζον Στάινμπεκ είναι μια σκληρή μα και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων.
Το «Άνθρωποι και Τσιμπούρια-Κοριοί-Ψύλλοι» είναι η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα των διαψευμένων δεσμεύσεων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων.
Απαράδεκτη και επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο Αυλώνα.
Είχαμε ακούσει για ψύλλους, είχαμε ακούσει και για κοριούς άλλα όχι αυτό το πράγμα.
Τα εσωτερικά φυλάκια είναι γεμάτα, οι τοίχοι έχουν χιλιάδες.

Οι 300 της Βουλής πίνουν καφέ φθηνότερα από τους νεοσύλλεκτους και τους στρατιώτες!!!

Image
Στην Ελλάδα της κρίσης οι 300 της Βουλής πίνουν καφέ φθηνότερα απ΄ ότι οι νεοσύλλεκτοι και οι στρατιώτες! Είναι πέρα για πέρα αληθινό και αποδεικνύεται με την απλή αριθμητική.

Οι βουλευτές μας που αμείβονται με 5700 ευρώ το μήνα πληρώνουν πολύ φθηνότερα προϊόντα από τους στρατεύσιμους που λαμβάνουν…8,7 ευρώ το μήνα!
Τις συγκρίσεις έκανε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων . Έβαλε δίπλα ,δίπλα τον τιμοκατάλογο του καφενείου της Βουλής και τον τιμοκατάλογο του ιδιωτικού ΚΨΜ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στη Θήβα. Αποτέλεσμα;

Κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό

Image
Με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2015 ΣΤ΄/ΕΣΣΟ, από 09 έως 12 Νοεμβρίου 2015 οι παρακάτω: 

α. Από τις Κλάσεις 1992 μέχρι και 2017 (γεννηθέντες από το έτος 1971 μέχρι και το έτος 1996) από όλους τους Νομούς του Κράτους, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Ιουλίου 2015 μέχρι και 31 Αυγούστου 2015.

ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ: Από εθνικός προμηθευτής εξοπλισμών κατηγορούμενος και κρατούμενος

Image
Προνομιακός προμηθευτής εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων για πάρα πολλά χρόνια ο Θωμάς Λιακουνάκος που συνελήφθη τη νύχτα για την υπόθεση των ERIEYE.

Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας που άρχισε από τις τροφοδοσίες πλοίων , βρέθηκε στο χώρο των εξοπλισμών λόγω της γνωριμίας που διατηρούσε με τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Και από τότε ασχολήθηκε συστηματικά και με μεγάλη επιτυχία με την αγορά των εξοπλισμών. Τα “χρυσά χρόνια” των αγορών επί Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου κυριολεκτικά “σάρωσε” όλα τα μεγάλα προγράμματα (Apache,Leopard κλπ) , έχοντας μόνο μια ήττα στο παθητικό του, το 1999,όταν η κυβέρνηση Σημίτη επέλεξε την τελευταία στιγμή τα F 16 , αντί τα F 15.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Συνεχείς είναι οι εξελίξεις από το Συριακό μέτωπο με την πλάστιγγα να έχει αρχίζει να γέρνει αργά αλλά σταθερά εναντίων των τζιχαντιστών του ISIS.
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από τη Συρία φαίνεται πως οι άντρες των Κουρδικών δυνάμεων κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος έναντι των τζιχαντιστών και τώρα προετοιμάζονται για την τελική επίθεση κατά της πόλης Τσαραμπλούς, βόρεια του Χαλεπίου.

Migrant Crisis: A History of Displacement Some of the worst crises involving displaced people since World War II By Giada Zampano, Liam Moloney, Jovi Juan


World War II (1939-1945)
60 million displaced people 
The Second World War resulted in an estimated 60 million displaced. That included roughly 12 million Germans, many of whom were forced to leave their homeland when large chunks of Germany's eastern borders were annexed to Poland. Many ethnic Germans were also expelled or chose to leave their homes in Eastern Europe.
German women preparing to leave the town of Aachen in 1944.
PHOTO:RAMAGE/KEYSTONE/GETTY IMAGES

Εκκλησιαστική Περιουσία - Τηλεοπτική συζήτηση 23/3/1987: Οι ακροδεξιοί παπάδες υπερασπίζονται τα πλούτη τους!



Σύγκρουση Ομπάμα-Πούτιν για τη Συρία στον ΟΗΕ: Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας

PUTIN OBAMA
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συγκρούστηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, τη Δευτέρα, αναφορικά με τα διαφορετικά οράματα που έχουν σχετικά με τη Συρία- με τον πρόεδρο Ομπάμα να ζητά πολιτική μετάβαση με σκοπό την αντικατάσταση του προέδρου Άσαντ, τη στιγμή που ο Πούτιν προειδοποιεί ότι θα ήταν λάθος να εγκαταλειφθεί η παρούσα κυβέρνηση.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ

Θεσσαλονίκη : Τετάρτη 30/09, 18:00 – Συνάντηση για τον συντονισμό δράσεων ενάντια στον φράχτη του Έβρου                         akthess.blogspot.gr

«Αστυνομικοί στη Σαμοθράκη μας άφησαν 3 μέρες χωρίς φαγητό και νερό» - Η καταγγελία ενός πρόσφυγα στο Humans of New York

«Αστυνομικοί στη Σαμοθράκη μας άφησαν 3 μέρες χωρίς φαγητό και νερό» - Η καταγγελία ενός πρόσφυγα στο Humans of New York - MediaΤη συγκλονιστική του ιστορία διηγήθηκε στον Αμερικανό φωτογράφο και blogger Brandon Stanton, ένας πρόσφυγας από τη Συρία, ο Μοχάμεντ
Η ιστορία δημοσιεύτηκε στο blog του Stanton, το «Humans of New York» (HONY) που είναι ένα από τα διασημότερα blog/Facebook pages που υπάρχουν αυτή στη στιγμή στο ίντερνετ, που αριθμεί πάνω από 15 εκατομμύρια ακολούθους.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Stanton ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κω, με σκοπό να καταγράψει εικόνες και μαρτυρίες προσφύγων που βρίσκονται στο νησί.

Rojava: Απελευθερώνοντας νέα εδάφη, ενώνοντας την επανάσταση

Μετά απο βίαιες μάχες με τους μαχητές του Μετώπου al-Nusra που αποτελεί το Συριακό υποκατάστημα της al-Qaeda και τους συμμάχους τους του Ahrar al-Sham οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των YPG, απελευθέρωσαν την περιοχή του Sheikh Maqsud. Την περασμένη Κυριακή οι δυνάμεις των πολιτοφυλάκων επιτέθηκαν και σάρωσαν όλους τους σημαντικούς θύλακες του al-Nusra Front κοντά στην πόλη του Aleppo σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρο απο αυτήν.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Οι Ταλιμπάν πολιορκούν την πόλη των ναρκωτικών Κοντούζ!

Image
Οι Ταλιμπάν πραγματοποίησαν επίθεση στη Κοντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν,  κλείνοντας τους δρόμους γύρω απο την πόλη.

Οι αντάρτες εισέβαλλαν στην πόλη νωρίς το πρωί, καταστρέφοντας το τοπικό νοσοκομείο και αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας του πανεπιστημίου.
Είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια των Ταλιμπάν να πάρουν την πρωτεύουσα της επαρχίας του Κοντούζ, όπου υπήρχε έντονη διαμάχη απο τον περασμένο Απρίλιο, όταν το κίνημα άνοιξε νέα μέτωπα για να πάρουν εδάφη στο βορρά.
Η Κοντούζ, μια απο τις πιο πλούσιες πόλεις του Αφγανιστάν, θεωρείται η πόλη των ναρκωτικών και των όπλων που διακινούνται ανάμεσα στις πόλεις του βορρά, και αποτελεί πύλη για το Τατζικιστάν. 

Για αυτό συνέλαβαν τώρα τον Λιακουνάκο-Τσίπρας και Καμμένος εφαρμόζουν το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψαν-Δημόσιο: Αλλάζουν όλα από 15 Οκτωβρίου – Μειώσεις μισθών, αξιολόγηση και κινητικότητα


Δημόσιο: Αλλάζουν όλα από 15 Οκτωβρίου – Μειώσεις μισθών, αξιολόγηση και κινητικότητα- Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο μέσα στο 2016 και μειώσεις μισθών από 10%
- Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και νέο κύμα κινητικότητας
- Το πρώτο νομοσχέδιο έρχεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου με αλλαγές σε μισθούς και διοικητική διάρθρωση
Νέες σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο δημόσιο με μια σειρά νομοσχεδίων που θα αλλάξουν το χάρτη μέχρι τα μέσα του 2016. Οι αλλαγές έρχονται με τη μορφή κατεπείγοντος καθώς υπάρχει συμφωνία στο νέο μνημόνιο τόσο για διαρθρωτικές αλλαγές όσο όμως και για μειώσεις του μισθολογικού κόστους.