Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015»: Μια άσκηση ενταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τις ασύμμετρες απειλές

Απίστευτη πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό μας αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στη διεξαγωγή της Πανελλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», που απαιτεί μια τεράστια και ταυτόχρονα πανάκριβη κινητοποίηση σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων όλων των όπλων, με εκτόξευση των λειτουργικών εξόδων (π.χ. κατανάλωση καυσίμων, πυρομαχικών κλπ).
Να σημειώσουμε ότι η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ επαναλήφθηκε από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ενώ προηγουμένως είχε σταματήσει η διεξαγωγή της άσκησης για (5) χρόνια καθώς το ΥΠΕΘΑ είχε λάβει αυτή την απόφαση για οικονομικούς λόγους.

Walk Of Fame κομπλέ με κόκκινο χαλί ως τη θάλασσα έκανε ο Πάνος Καμμένος στη Σαλαμίνα (PHOTOS) Αψέχαστοι οι εορτασμοί της Κιτσαριάδας – Σεπτέμβριος 2015

polemiki areti4Οι έλληνες ακροδεξιοί γενικά ερεθίζονται με το καρακατσουλιό:
O φυσικός τους ηγέτης, ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος αδύνατο να ξέφευγε.
Σήμερα λοιπόν έπαιζε το show που λέγεται εορτασμός της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (αλήθεια) = ισοδύναμο πανηγυριού στην Κατούνα Αγρινίου:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, συνοδευμένος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Αμπελακίων Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε ρίψη στεφάνων στον Αρχαίο Λιμένα και ακολούθησε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ η ρωσική αεροπορική επέλαση στη Συρία! Έναρξη βομβαρδισμών!

Image
Λίγες ώρες αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στην Άνω Βουλή και ζήτησε να του δοθεί το ΟΚ για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, η Ρωσία άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων στη Συρία. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, ήδη έγιναν οι πρώτες επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των αντιπάλων του Άσαντ κοντά στην πόλη Χομς
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, η Μόσχα προειδοποίησε τιςΗΠΑ μια ώρα πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ο αξιωματούχος, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός των πληγμάτων ή ο τύπος των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.

"Κόκκινη γραμμή" ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ για τον πόλεμο στη Συρία συμφώνησαν Ομπάμα - Πούτιν

Image
Η Ουάσιγκτον και η Μόσχα έχουν πάρει μέτρα για να αποτρέψουν μια εναέρια σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας πάνω απο την την Συρία και συνεχίζουν να διαφωνούν σχετικά με το ρόλο του Άσαντ στην επόμενη μέρα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Πενταγώνου να ανοίξουν ένα επικοινωνιακό κανάλι με τη Μόσχα με σκοπό να συντονίσουν τηνεκστρατεία κατά των τζιχαντιστών, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ.

Έκτακτο: Παρακρατικοί του Δεξιού Τομέα έχουν αποκλείσει ελληνική αποστολή στην Οδησσό

CaptureΑποστολή Ουκρανία
Αρης χατζηστεφάνου
Ανανέωση: Υπό τη συνεχή παρακολούθηση ομάδας παρακρατικών και σε κλίμα τρομοκρατίας βρίσκεται η ελληνική αποστολή στην Οδησσό στην οποία συμμετέχει ο Κ. Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Νωρίτερα το πρωί οι παρακρατικοί, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στο ναζιστικό Δεξιό Τομέα, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής αλλά απωθήθηκαν από την ασφάλεια. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία.

Αυτοι ειναι οι πιο ισχυροί στρατοί στον κόσμο - Πίνακας

Image
Οι ΗΠΑ είναι αδιαμφισβήτητα κορυφή στον τομέα της στρατιωτικής δύναμης.

Αυτό είναι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην έκθεση της Credit Suisse για την παγκοσμιοποίηση.
Η Ρωσία κατέχει τη δεύτερη θέση, με την Κίνα να βρίσκεται στην τρίτη και την Ιαπωνία και την Ινδία να ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 
Η έκθεση αναφέρει ότι:
«Η ανάλυσή μας αποκαλύπτει τη στρατιωτική υπεροχή των Ηνωμένων Πολιτειών στις συμβατικές πολεμικές δυνατότητες σε σύγκριση με κοντινούς αντιπάλους. Ο στόλος των ΗΠΑ που συμπεριλαμβάνει, 13.900 αεροσκάφη, 920 επιθετικά ελικόπτερα, 20 αεροπλανοφόρα και 72 υποβρύχια ξεπερνά κατά πολύ τη στρατιωτική δύναμη του οποιουδήποτε κοντινού αντιπάλου. Οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ έφτασαν τα 610 δις δολάρια για το 2014, πολύ περισσότερο από το σύνολο των στρατιωτικών δαπανών και των υπόλοιπων εννέα χώρων στον πίνακα".

Μέριμνα Προσωπικού άγνωστη λέξη

Ένας μήνας έχει περάσει από τη στιγμή που οι φετινές μεταθέσεις στελεχών έχουν υλοποιηθεί χωρίς όμως ωστόσο να έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης.
Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση αρκετά στελέχη τα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Αξιωματικός γράφει για το θέμα:
Μέριμνα Προσωπικού άγνωστη λέξη
 Είμαι Αξκός πήρα μετάθεση, έχω άνεργη σύζυγο και τέσσερα τέκνα, μετακόμισα με κάλυψη εξόδων από τον μισθό μου και ένα έναντι από τα έξοδα μεταθέσεως.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ-Λωρίδα Γάζας: Αεροπορικές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού

Image
Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πολλές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της λωρίδας της Γάζας τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, έπειτα από τη ρίψη ρουκέτας εναντίον της πόλης Άσντοντ την οποία αναχαίτισε το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδερένιος Θόλος, ανακοίνωσε ο στρατός.

Από τους βομβαρδισμούς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, δήλωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.
Απαντώντας στην εκτόξευση μίας ρουκέτας, "η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε εναντίον τεσσάρων εγκαταστάσεων τρομοκρατών στη λωρίδα της Γάζας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Ιράκ: Οι Κούρδοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών

ImageΚουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα κατά θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ, στην πιο πρόσφατη επίθεση από πολλές που εξαπολύουν τελευταία με στόχο την εκδίωξη των μαχητών από την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Κιρκούκ.
Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί για την κατάληψη των υψωμάτων αλ-Γκούρα δυτικά του Κιρκούκ, στην κατεύθυνση του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους Χαουίτζαχ, δήλωσαν κουρδικές στρατιωτικές πηγές.
Οι Κούρδοι πήραν τον πλήρη έλεγχο του Κιρκούκ το περασμένο καλοκαίρι, όταν ιρακινοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις βάσεις τους μέσα και γύρω από την πόλη καθώς οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους καταλάμβαναν περίπου το ένα τρίτο της χώρας.

ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ 16ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΑΕΙ ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ

Αυτούς τους σκλάβους φαντάρους ήταν έτοιμοι να διατάξουν να κυνηγήσουν τους απελπισμένους Σύριους Προσφυγές πολέμου που έρχονταν από Αδριανούπολη, την προηγούμενη βδομάδα, τους οποίους η Ε.Ε., το ελληνικό κράτος και οι εργοδότες αντιμετωπίζουν ως σύγχρονους δούλους που θα εκμεταλλεύονται τα αφεντικά πληρώνοντας τους ένα (1) ευρώ την ώρα!
Από το μπαράζ καταγγελιών το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι ο Στρατός έχει χάσει τη μάχη με τους κοριούς.
Αιτία, αφενός η αδιαφορία των διοικήσεων που έχουν τους φαντάρους γραμμένους στα παλιά τους τα άρβυλα, δεν ενδιαφέρονται για αυτούς και τους αντιμετωπίζουν ως σκλάβους.
Αφετέρου, οι περικοπές σε μέσα υγιεινής και καθαριότητας.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Εικόνες από τη χθεσινή εναέρια επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα (Φωτογραφία: @AFP)

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ "ΠΟΥΛΑ" ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ISIS ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ!

Σαουδική Αραβία: Απειλεί την Συρία με στρατιωτική επίθεση
Ο υπ. Εξωτερικών της Σ. Αραβίας (πηγή: ΑΡ)
«Βασιλικότερος του βασιλέως» εμφανίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ καθώς απείλησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με στρατιωτική επίθεση την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ σε περίπτωση που δεν εγκαταλείψει την εξουσία.
«Δεν υπάρχει μέλλον για τον Άσαντ στη Συρία...Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για μία λύση στη Συρία. Η μία είναι πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε ένα μεταβατικό συμβούλιο. 

Τσιμπούρια στο ΚΕΤΘ μετά από τους κοριούς στο ΓΕΑ

ImageΣτο ΓΕΑ είχαμε κοριούς,στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων ΤΘ Αυλώνα είχαμε τσιμπούρια.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν νεοσύλλεκτοι απο το ΚΕΤΘ -όπου έχει παρουσιαστεί και ο πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης- τα τσιμπούρια κάνουν επίθεση!
Γράφουν οι “ανταποκριτές” του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων:
“Πριν λίγες βδομάδες ένας στρατιώτης από την Ίλη Αρμάτων κατέληξε στο 401 νοσοκομείο για αφαίρεση κρότωνα (τσιμπουριού) μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γιατρών!

Stealth στολές για τους SAS σε επιχειρήσεις εναντίον του ISIS

Η ανάπτυξη των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων σε ιρακινό και συριακό έδαφος έχει επισημανθεί ήδη από το καλοκαίρι στο πλαίσιο της εκστρατείας με την ονομασία «Operation Shader» που διεξάγεται υπό τη μορφή Ειδικών Επιχειρήσεων για το κυνήγι και εξουδετέρωση υψηλόβαθμων τρομοκρατών του ISIS.
Γράφει ο Απόλλων Γ. Λεονταρίτης

ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗ "ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΠΛΑ-21 νέα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PzH2000 για τη Λιθουανία

21 νέα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PzH2000 από τα γερμανικά αποθέματα πρόκειται να αποκτήσει η Λιθουανία έναντι συμβολικού τιμήματος.
Η συμφωνία που οριστικοποιήθηκε χθές μεταξύ της Γερμανίας και της Λιθουανίας περιλαμβάνει 21 οβιδοβόλα PzH2000, 26 M577 V2 και 6 οχήματα περισυλλογής BPZ2 με το τίμημα απόκτησης των συστημάτων να αγγίζει μόλις τα 58,3 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική έτοιμη να πουλήσει τις μετοχές της στην Finansbank

Image
Η εφημερίδα Milliyet, φιλοξενεί δημοσίευμα με τίτλο «Υπάρχουν 3 υποψήφιοι για την Finansbank» το οποίο δίνει πληροφορίες για τα σχέδια της ΕTE να πουλήσει το σύνολο των μετοχών της στην τουρκική Finansbank. 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι παλαιότερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ιδιοκτήτρια της Finansbank, είχε λάβει την απόφαση να πωλήσει το 40% του μεριδίου της. Αυτή τη φορά άρχισε η διαδικασία για την πώληση του συνόλου των μετοχών. Στην κατεύθυνση αυτή, η Εθνική Τράπεζα θα λάβει μη δεσμευτικές προσφορές έως τις 9 Οκτωβρίου. Η παράταση της περιόδου υποβολής έγινε προκειμένου να αυξηθούν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αγοραστές. 

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑΖΙ, ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ!

Ουδέποτε 
φώναξα 
ή είπα 
εθνικοσοσιαλιστικά 
συνθήματα 
και ουδέποτε 
χαιρέτησα 
με ναζιστικό τρόπο'
 Γ. Ρουπακιάς

ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-Θα κλάψουμε, αλλά δε θα φοβηθούμε ποτέ ξανά

Η δίκη της ΧΑ αποκαλύπτει τη γυμνή αλήθεια, για όσους θέλουν φυσικά να δουν, στον απόηχο της αποδοχής πολιτικής ευθύνης. Τι γίνεται όμως με το αυγό του φιδιού;
Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει τη γυμνή αλήθεια, για όσους θέλουν φυσικά να δουν, στον απόηχο της ομολογίας πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα από το Νίκο Μιχαλολιάκο.
Τής Βίκυς Σαμαρά
Μία αποδοχή, που κατά πολλούς νομικούς ενδέχεται να ερμηνευθεί ως ομολογία ηθικής αυτουργίας σε φόνο. Ενδέχεται επίσης να ερμηνευθεί ότι η ΧΑ έχει την πολιτική ευθύνη και για άλλες επιθέσεις, όπως αυτές σε μετανάστες και στο Πέραμα, από τη στιγμή που οι βουλευτές και τα στελέχη της απειλούσαν ανοιχτά συγκεκριμένες ομάδες. 

Apache και Chinook αξίας 3 δις αγοράζει η Ινδία

ImageΗ Ινδία υπέγραψε συμφωνία ύψους 3 δις δολαρίων για την αγορά 22 ελικοπτέρων Apache και 15 μεταγωγικών ελικοπτέρων Chinook.
Η συμφωνία υπογράφτηκε με την αμερικανική εταιρεία Boeing και την αμερικανική κυβέρνηση.
Οι παραδόσεις των ελικοπτέρων θα αρχίσουν σε τρία με τέσσερα χρόνια.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα η Ινδία να παραγγείλει ακόμη 11 Apaches και επτά Chinook. Το ένα μέρος της συμφωνίας έχει υπογραφεί απ΄ ευθείας με την Boeing και το άλλο που έχει σχέση με τον οπλισμό ,τα ραντάρ και τα ηλεκτρονικά του σύστηματα υπογράφτηκε με την αμερικανική κυβέρνηση.
Τα αντισταθμιστικά ωφέλη φθάνουν στο 30% και θα φέρουν στην αμυντική βιομηχανία της Ινδίας περίπου 1 δις δολάρια.

Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ: ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...Η Σαουδική Αραβία αγοράζει UAV από τη Κίνα -BINTEO

Image
Πληροφορίες από το Ριάντ αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκε πρόσφατα την Κίνα για συνομιλίες σχετικά με τη δυνατότητα της επανενεργοποίησης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV). 
Μια πηγή Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι οι συνομιλίες με τους Κινέζους αξιωματούχους περιλαμβάνουν συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα αγοράς ενός νέου τύπου επιθετικού UAV που ονομάζεται Wing Loong 2, το οποίο είναι πιο προηγμένο από το Loong 1 που έχουν σε σε υπηρεσία στη Σαουδική Αραβία.

TO ISIS ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΕΡΔΟΥΣ-Tornado στο Ιράκ πουλάνε οι Βρετανοί

Image
“Ξεφορτώνουν” οι δυτικοί που βομβάρδισαν το Ιράκ, ότι παλιό έχουν για απόσυρση. Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας θα πουλήσει στο Ιράκ 12 αεροσκάφη Tornado, μόλις αυτά ολοκληρώσουν τις αποστολές που έχουν αναλάβει εναντίον του Ισλαμικού κράτους.
Η πώληση των μεταχειρισμένων Tornado θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές του 2017,λένε πληροφορίες από τη Βαγδάτη.
Γι΄ αυτό το λόγο θα μεταβούν στην Αγγλία οκτώ πιλότοι από το Ιράκ,οι οποίοι θα εκπαιδευτούν να πετάνε τα Tornado.

Να μην στρατιωτικοποιηθεί η προσφυγική κρίση στην Κροατία

The Croatian president's announcement to raise the degree of readiness of the Croatian Army ahead of the UN Security Council session is an unnecessary and insensitive response to the migrant crisis.

Centre for Peace Studies is shocked by the ignorance and insensitivity Croatian President Kolinda Grabar-Kitarović is showing towards the current refugee crisis. At a moment when Croatia is facing huge humanitarian challenges, the president is placing a completely inappropriate burden on the Croatian Army by raising its readiness status and tasking it with supervising the country’s borders.