Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ένας χρόνος από την τραγωδία με τρεις νεκρούς από όλμο στο Βόλο και απάντηση καμία! Ο πολυδιαφημισμένος πρώην ΑΓΕΣ Μανωλάς και ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος "κουκούλωσαν" ένα ακόμη έγκλημα του Ελληνικού Στρατού

Image
Γιατί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν κάνει τίποτε;
Δεν προλαβαίνει από τις μιλιταριστικές-εθνικιστικές εκδηλώσεις και τις συμφωνίες με το Ισραήλ;
 Μήπως, μετά από τόσους νεκρούς στα χακί το τελευταίο διάστημα αποδεικνύεται ότι πραγματική ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ είναι ο ΣΤΡΑΤΟΣ;
Τρεις άνθρωποι νεκροί. Ένας χρόνος σκληρής απουσίας τους από τις οικογένειες τους. Καμία απάντηση. 

Πέρασε ένας χρόνος από τη τραγωδία στο στο πεδίο βολής Γλαφυρών. Γ.Ορφανίδης ΕΠΟΠΛοχία 33 ετών, Αν.Μεζάλας ΕΠΟΠ Λοχίας 34 ετών και Φώτης Ανδρικόπουλος Δεκανέας 19 ετών. Τρεις νέοι άνθρωποι που έκαναν τη δουλειά τους και τη θητεία του ο νεαρότερος, έφυγαν τόσο άδικα.

Εκδότες-καναλάρχες σαρώνουν ότι απέμεινε από εργασιακά δικαιώματα


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΛΕΓΑΚΗ-
"...Στο μεταξύ σε Mega επιβάλλονται νέες 5μηνες συμβάσεις με μειώσεις μισθών, στον ΑΝΤ1 έχει συρρικνωθεί η ενημέρωση και μετά τις νέες ατομικές συμβάσεις που εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι θα ακολουθήσουν απολύσεις. Τα ίδια και στον Alpha. Στα δυο κανάλια οι εργαζόμενοι είπαν όχι στις μειώσεις αλλά απουσία άλλων συνδικαλιστικών αγώνων, υπέκυψαν σε εκβιασμούς “συναδέλφων” τους διευθυντικών στελεχών. Στο Star, τη Real, το Πρώτο Θέμα δεν ακούστηκε κιχ για τις νέες περικοπές. Στα υπόλοιπα Μέσα ισχύει η στάση πληρωμών. 2,5 μήνες στον ΔΟΛ, άλλους 2,5 μήνες στου Μπόμπολα, 3 και πλέον μήνες στον “Ελεύθερο Τύπο”, δυο μήνες καθυστερήσεις στη “Δημοκρατία”. Και φυσικά απολύσεις και απομακρύνσεις παντού..."

Εκατομμύρια ευρώ εν μέσω κρίσης στη «ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» για 226 χλιδάτα τζιπάκια της ΕΛ.ΑΣ

Και ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο πιο βαθύ της σκοτάδι από την εποχή του Β” ΠΠ και εντεύθεν και η κυβέρνηση ετοιμάζει τους… 80χρονους συνταξιούχους των 100 ευρώ και των 200 ευρώ, αδιανόητα, για τα σημερινά δεδομένα ποσά «χαλαλίζονται» για να γίνουν τζιπάκια της Αστυνομίας, με τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης αγοράς και τη συγκεκριμένη στιγμή, να γεννά πλήθος ερωτηματικών»
Πρόκειται για 226 συνολικά, τύπου crossover πετρελαιοκίνητα Suzuki S-Cross 1.6 DDiS, απόδοσης 120 ίππων, τα οποία μάλιστα ήδη η ΕΛ.ΑΣ παρέλαβε από τον… ευτυχή γνωστό εισαγωγέα Σφακιανάκη, που φέρεται να πήρε τη… μπίζνα μετά από διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Σε αλληλοκαρφώματα μεταξύ μαφιόζικων συμμοριών οφείλεται η προφυλάκιση Λιακουνάκου


Παντοδύναμος για δεκαετίες ο «εθνικός προμηθευτής» εξοπλισμών, Θωμάς Λιακουνάκος,προφυλακίστηκε, στις φυλακές Κορυδαλλού με ομόφωνη απόφαση της ειδικής ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα. 

Κατηγορείτε για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για την σύμβαση της Ελλάδας για τα ιπτάμενα ραντάρ της Βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, έργο στο οποίο ανάδοχος ήταν η Σουηδική  Ericsson. Τα στοιχεία που τον επιβαρύνουν στην προκειμένη περίπτωση αφορούν στην «προμήθεια» περίπου 2 εκατ. ευρώ από την αγορά 4 ιπτάμενων ραντάρ από την Ericsson.

"Σκότωσαν" τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα! Βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Αφγανιστάν – Συγκλονιστικές εικόνες

16 νεκροί και 37 τραυματίες από τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κοντούζ του Αφγανιστάν
- Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν πως βομβάρδισαν το νοσοκομείο... κατά λάθος! 
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Είχαμε δώσει συντεταγμένες του νοσοκομείου σε ΗΠΑ και αφγανικό Στρατό! - "Μας βομβάρδιζαν σχεδόν μια ώρα!" 
- Απίστευτες εικόνες καταστροφής στο νοσοκομείο
"Σε έναν πόλεμο υπάρχουν πάντα παράπλευρες απώλειες" είπε πει κυνικά, κάποτε, ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ. Αυτή η δήλωση μαζί με τον "κατά λάθος" βομβαρδισμό της κινέζικης πρεσβείας στη διάρκεια των αμερικανικών επιχειρήσεων στη Σερβία ήρθαν στο μυαλό όταν έγινε γνωστή η αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη Κοντούζ του Αφγανιστάν.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ/Ευθεία βολή απο κοντινή αποσταση στο ύψος του κεφαλιού, απο μπάτσο σε διαδηλωτή ΒΙΝΤΕΟ


ΒΡΑΖΙΛΙΑ/Ευθεία βολή απο κοντινή αποσταση στο ύψος του κεφαλιού, απο μπάτσο σε διαδηλωτή επειδή του έσπρωξε το καπέλο το πανό

Στη διαμαρτυρία κατά της Projeto Novo Recife χθες στην πρωτεύουσα, διαδηλωτές περπατούσαν ειρηνικά όταν ένας στρατιώτης πυροβόλησε στο πρόσωπο έναν διαδηλωτή 

το βίντεο του χρήστηCartaCapital.
Το βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο κανάλι του youtube estelita 

ΚΑΙ Ο «ΑΓΙΟΣ» ΣΤΟ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ !!!

"Ο Άγιος φοβέρα θέλει" λέει ο λαός μας και το ίδιο ισχύει για το ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. 
Μετά τα χθεσινά γεγονότα και την επιστολή καταγγελίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, το ΓΕΣ και η διοίκηση του ΚΕΝ προσπάθησε «να σώσει τα ασυμμάζευτα». 

ΓΙΑΤΙ ΠΛΑΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ DEFENCE-POINT DEFENCENET.GR;

Αποτέλεσμα εικόνας για defencepointΟ λαός της Συρίας δολοφονείται σε ένα ατελείωτο πόλεμο που τον ωθεί συστηματικά στην προσφυγιά για να συναντήσει την απανθρωπιά της Ε.Ε., των κρατών μελών και του ΝΑΤΟ.

Όμως η Συρία είναι ένα τεράστιο επίδικο που συναντά τις ανταγωνιστικές βλέψεις των μεγάλων αλλά και των περιφερειακών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Όλα όμως αυτά θα τα φέρει σε επικοινωνία με την κοινή γνώμη η καθεστωτική προπαγάνδα.
Σημαντικό μερίδιο της οποίας ασκείται από τα μιλιταριστικά, εθνικιστικά και φιλοναζιστικά σάιτ.
Τα οποία σφάζονται υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα Ρωσία, ΗΠΑ και Ισραήλ.
Γιατί άραγε σκοτώνονται όλοι αυτοί για τον Πούτιν και τον Νετανιάχους
Έχουν κανένα συμφέρον;
Έχουν;

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Μιλούν οι εγκληματίες που δολοφονούν εκ του ασφαλούς για "τραγικό λάθος".
Οι Αμερικανοί πιλότοι που βομβαρδίζουν θέσεις τον Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ έπληξαν νοσοκομείο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα σκοτώνοντας τουλάχιστο τρία άτομα, ενώ αγνοούνται άλλα 30.
Οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στην Κουντούζ, η οποία έχει καταληφθεί στο μεγαλύτερο μέρος της από τους Ταλιμπάν ωστόσο όπως είπε ο συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, “η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις".

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ...

Κοινή άσκηση ελληνικών και ισραηλινών επιθετικών ελικοπτέρων έλαβε χώρα, στις αρχές του μήνα, στην έρημο Νεγκέβ, καθώς οι δύο χώρες συσφίγγουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις, ενώ η ελληνική αριστερή κυβέρνηση διαψεύδει κάθε ανησυχία για την στάση της έναντι του Ισραήλ.
Του Anshel Pfeffer
ΠΗΓΗ: The Jewish Chronicle

Η στενή συνεργασία ξορκίζει τις προειδοποιήσεις πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, του ακραίου αριστερού κόμματος που κέρδισε για δεύτερη φορά τις εκλογές, θα έβλαπτε τις στρατηγικές διμερείς σχέσεις.

Στην Eldorado «η σιωπή είναι χρυσός» (UPD)

Σοβαρό ατύχημα στα μεταλλεία της Χαλκιδικής με θύμα εργαζόμενο της «Ελληνικός Χρυσός», συνέβη πριν λίγους μήνες, ενώ η εταιρεία προσπάθησε να το αποσιωπήσει
του Θάνου Καμήλαλη
Συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, στο μεταλλείο των Μάυρων Πετρών της «Ελληνικός Χρυσός», ο μεταλλωρύχος Χ.Τ. τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στην σπονδυλική στήλη από κατάρρευση μέρους της στοάς όπου βρισκόταν. Η διάγνωση έκανε λόγο, μεταξύ άλλων,για τέσσερις μετατοπισμένους σπονδύλους κι έναν θρυμματισμένο. 

Απεμπλοκή των Ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία ζητούν οι Η.Π.Α

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τη Βρετανία κάλεσαν σήμερα την Ρωσία να διακόψει τις αεροπορικές επιθέσεις που - όπως υποστηρίζουν οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού - στρέφονται ενάντια σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και πλήττουν άμαχο πληθυσμό, εκφράζοντας παράλληλα την "έντονη ανησυχία" τους για την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

4 Καταδίκες εκπαιδευτικών στη Σάμο

elme samouΣε καταδικαστική απόφαση 20 ημερών φυλάκισης για τον καθένα με αναστολή για ένα χρόνο κατέληξε την Παρασκευή 2-10-15 το Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου σε βάρος των 4 εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Σάμου για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του σωματείου στις 16-17/9/13 που είχε στόχο να μην σταλεί στην περιφερειακή Διεύθυνση η λίστα των δεκάδων διαθεσίμων που είχε διαμορφώσει η ΔΙΔΕ Σάμου. 

Προκλητική απόφαση από το ΣτΕ για Σκουριές


Προκλητική για την κοινωνία της Χαλκιδικής, το περιβάλλον και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις απόφαση εξέδωσε πριν από λίγες ώρες το ΣτΕ αναστέλλοντας την απόφαση Σκουρλέτη για την διακοπή εργασιών στις Σκουριές δημιουργώντας οιωνεί δεδικασμένο.
Συγκεκριμένα την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη για την προσωρινή διακοπή των εργασιών στις Σκουριές αποφάσισε το τμήμα αναστολών του ΣτΕ με την υπ’ αρ. 299/2015 απόφασή του μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας προσφυγής της Ελλνηικός Χρυσός. 

Ακιντζί: Φυσικό αέριο μέσω Κύπρου στην Τουρκία και ΕΕ


Πρέπει να λύσουμε το Κυπριακό, και μετά το κυπριακό αέριο, μαζί με το ισραηλινό, μπορεί να διοχετευθεί μέσω της Κύπρου στην Τουρκία και από εκεί στην ΕΕ, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτηρίζοντας την οδό αυτή ως τη λογικότερη και την λιγότερο ακριβή, ενώ τη συνέδεσε και με την υδροδότηση όλης της Κύπρου από την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως "οι υδρογονάνθρακες αν χρησιμοποιηθούν καταλλήλως μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης στη δημιουργία συνθηκών για μια κατάσταση από την οποία όλοι θα κερδίζουν (win-win)», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αναφερόμενος στις νέες σχέσεις που θα δημιουργηθούν μεταξύ της μελλοντικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Κύπρου και της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας κ.α.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ευτυχώς που στρίβουμε ως κοινωνία διαρκώς αριστερά
 Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ:Δημιούργησε μια Αστυνομία τόσο πιστή στη Δημοκρατία που η μισή ψηφίζει Χρυσή Αυγή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, όπως γράφει στο βιογραφικό του είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
από το 1982 (Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής). 
Κατέχει κρατικές θέσεις από το 1987. 
Μπορεί κάποιος να πει δηλαδή πως το επάγγελμά του είναι “επάγγελμα ΠΑΣΟΚ”. 
Ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει, ανατραφεί
(όχι μόνο πολιτικά) 
μέσα σε έναν κομματικό μηχανισμό, αλλά κυρίως έναν μηχανισμό εξουσίας. 
Τα ένσημά του, είναι σε πολιτικά μπαλκόνια, τηλεοπτικά πάνελ, αίθουσες υπουργείων και διαδρόμους που ψυθυρίζονταν τα μεγαλύτερα μυστικά αυτής της χώρας. 

Πώς να προστατευτείτε από τα «πλοκάμια» της NSA στα Social Media – 17 συμβουλές εγκεκριμένες από τον Σνόουντεν

Του Νίκου Σπυρόπουλου
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου του 2015. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ανοίγει λογαριασμό στο Twitter. Μέχρι σήμερα, μετρά περισσότερους από 1 εκατομμύριο Followers. Ο ίδιος από την άλλη μεριά, ακολουθεί μόνο έναν. Τον επίσημο λογαριασμό της NSA.
Στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων που έκαναν το γύρο του κόσμου για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από τους Αμερικανούς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο Σνόουντεν στρέφει για ακόμη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Όπως αποκάλυψε έγγραφο της NSA που διέρρευσε ο ίδιος, προκύπτει ότι οι ακροάσεις γίνονταν κατόπιν συνεννόησης της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Χρυσή Αυγή και τα ποσοστά της στα Σώματα Ασφαλείας

(Κείμενο: Ριζοσπάστης, 27/09/2015)
Στην Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ής Σεπτέμβρη αναφέρεται: «Εξακολουθεί να είναι αρνητικό το γεγονός ότι η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή έχει διαμορφώσει μια σταθερή πολιτική επιρροή. Μεγάλες ευθύνες φέρουν όλα τα άλλα κόμματα, από το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που δεν την αντιπάλεψαν ουσιαστικά, πολιτικά, ανοιχτά στην προεκλογική περίοδο, αλλά και πιο πριν. 

Η Μεταναστευτική Κρίση & ο Πόλεμος στην Συρία Τροφοδοτείται από ανταγωνιστικούς αγωγούς φυσικού αερίου

Don’t let anyone fool you: Sectarian strife in Syria has been engineered to provide cover for a war for access to oil and gas, and the power and money that come along with it.
Editor’s note: This article has been updated to reflect recent Wikileaks revelations of US State Department leaks that show plans to destabilize Syria and overthrow the Syrian government as early as 2006. The leaks reveal that these plans were given to the US directly from the Israeli government and would be formalized through instigating civil strife and sectarianism through partnership with nations like Saudi Arabia, Turkey, Qatar and even Egypt to break down the power structure in Syria to weaken Iran and Hezbolla.