Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑ... ΚΑΜΜΕΝΟ... Οι Βρυξέλλες καίγονται καθώς περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της ΕΕ.

Επεισόδια στους δρόμους των Βρυξελλών σήμερα. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της ΕΕ που επιβάλλει λιτότητα.

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015: ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ
Άλλο ένα σοβαρό ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της πανάκριβης άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015, που διεξάγεται με πραγματικά πυρά.
 Ένα βλήμα πυροβόλου όπλου M155 εξερράγη ενώ βρισκόταν σε τροχιά 700 μέτρα από παρατηρητήριο.
Τα θραύσματα ευτυχώς δεν προκάλεσαν κανένα τραυματισμό.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από διαταγή του διοικητή της 12ης Μεραρχίας Μ/Κ ΜΠ, η παρτίδα των βλημάτων αυτών αποσύρθηκε και θα ελεγχθεί ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους”.
Φυσικά κανείς δεν βάζει μυαλό. Κανείς δεν σκέφτεται τους φαντάρους και το σύνολο του προσωπικού.

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΓΡΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
Από το πλήθος των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν την ομιλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στη Βουλή, ένα ήταν το κεντρικό σημείο: όλοι οι σχολιαστές επέλεγαν να ασχοληθούν με ένα πιασάρικο ζήτημα, αφήνοντας όμως μακριά από την ανάλυση τους το ιδεολογικό υπόβαθρο της υπουργικής τοποθέτησης, το πολιτικό επίδικο που αναγνωρίζει η ελληνική άρχουσα τάξη σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την οργάνωση και το ρόλο τους
Ποιος είναι τελικά ο Στρατός του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Διαμαρτυρία Ταγματαρχών προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού: Εμπαιγμός και κακοήθεια σε μια δύσκολη εποχή!

Αποτέλεσμα εικόνας για ταγματαρχης σημαΤο ζήτημα της εξέλιξης των Υπαξιωματικών είναι γνωστό. Η κατάσταση τους γνωστή, θύματα και αυτοί τόσο της μνημονιακής πολιτικής, όσο και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, αλλά και των προηγούμενων ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Η παρακάτω καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτει μια ακόμη ψηφίδα του προβλήματος που καλείται να διαχειριστεί το ΓΕΣ. Και κυρίως αποκαλύπτει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολουθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, την στάση της οποίας και τον ρόλο πρέπει να ελέγξει άμεσα το ΓΕΣ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μετά από 33 έτη συνολικής πραγματικής υπηρεσίας και φθάνοντας στο τέλος της σταδιοδρομίας μας 12 ανώτεροι Αξκοί βαθμού Τχη, απόφοιτοι ΣΜΥ, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον εμπαιγμό και τις λανθασμένες ενέργειες του Γενικού Επιτελείου Στρατού/ΔΙΜΣΠΡΟ.  

«Ο Θεός στη ζωή» των παιδιών από 8 χρόνων

Πώς μπαίνει ο Θεός στη ζωή σου; Κατ’ αρχάς με τον αγιασμό, όπως αναφέρει το πρώτο μάθημα. Στη χώρα σου όλα ξεκινούν με έναν αγιασμό: η πρωτομηνιά, το σχολείο, το καινούργιο σπίτι ή το κατάστημα |EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μιλάμε όλοι γι’ αυτά, αλλά κανείς μας δεν μπαίνει στον κόπο να τα διαβάσει. Εχουμε όλοι άποψη για το μάθημα των Θρησκευτικών, χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενό τους.

Εργοστάσιο στην Κίνα όπου παρασκευάζονται προϊόντα apple,Sony , Nintendo

Εργοστάσιο στην Κίνα όπου παρασκευάζονται προϊόντα apple,Sony , Nintendo κλπ. Στο εργοστάσιο εργάζονται 400.000(!!) εργάτες.
Τα κάγκελα τοποθετήθηκαν για να αποφευχθούν οι αυτοκτονίες που αυξάνονται ραγδαία λόγω των τραγικών συνθηκών εργασίας. Κάπως έτσι δημιουργούνται οι ανεπτυγμένες(;) οικονομίες στον καπιταλισμό.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ετοιμάζει ΝΑΤΟϊκό θέρετρο στην Λέρο, ο Πάνος Καμμένος!

 Ένα από τα κτίρια που προορίζονται για χώρος αναψυχής του προσωπικού του ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Άμυνας, και ο Δήμαρχος Λέρου συμφώνησαν στην παραχώρηση των κτιρίων του παλιού ψυχιατρείου του νησιού για την κατασκευή …θέρετρου για τις ανάγκες αναψυχής του προσωπικού του ΝΑΤΟ.
Μπορεί η ΝΑΤΟική βάση στην οποία είχε αναφερθεί προ μηνών ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, να μην δρομολογήθηκε, φαίνεται όμως ότι ο υπουργός δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις διακοπές των αξιωματικών και του προσωπικού του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Σε τέτοιο σημείο ώστε να προωθεί -σε συνεργασία με τον Δήμο της Λέρου- την δημιουργία Νατοϊκού Θερέτρου στο νησί και μάλιστα με την χρήση των κτιρίων του παλιού ψυχιατρείου της Λέρου.

Νευρίασαν το Σόιμπλε φοιτητές στο Παρίσι: "Τί έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα;"

Σκληρή υποδοχή επεφύλαξαν οι φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences Po) στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τους χερισμούς της Γερμανίας στην ελληνική κρίση. Παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη σχολή πως σε αυτή φοιτούν ως επί το πλείστον γόνοι εύπορων οικογενειών, οι φοιτητές έθεσαν δύσκολες ερωτήσεις που έκαναν το Γερμανό υπουργό να νευριάσει και να χάσει σε κάποιες στιγμές την ψυχραιμία του.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Ο συνδικαλιστικός σύνδεσμος «Λαρισαϊκός» έβγαλε την κάτωθι ανακοίνωση μετά την επίθεση που δέχτηκε 20χρονη εργαζόμενη στον ΟΣΕ στην Λάρισα από δυο συναδέλφους της:
«Συναδέλφισσα, μαθήτρια ΟΑΕΔ η μόνη εργαζόμενη στη Γραμματεία του Μηχανοστασίου, όταν αρνήθηκε να περάσει στα φύλλα παρουσίας εργαζόμενου δευτερεύουσες χωρίς έγγραφη έγκριση, δέχτηκε ύβρεις τόσο προσωπικού όσο και ρατσιστικού περιεχομένου, εκ του γεγονότος ότι η εργαζόμενη είναι αλβανικής καταγωγής.

ΤΕΛΟΣ τα χρήματα για τη σίτιση των μεταναστών- ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ KOBEI ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΙΤΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ
Σύγχυση αλλά και προβληματισμό στις τοπικές αρχές προκάλεσε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους, να κρίνει παράνομη τη διάταξη στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση που επέτρεπε την κάλυψη της δαπάνης σίτισης των αλλοδαπών από τον κρατικό προϋπολογισμό, την ώρα που τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βουλιάζουν καθημερινά από τα καραβάνια των προσφύγων.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ: ΑΚΟΥ ΚΥΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ


Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015

ΚΑΛΕΣΜΑ σε Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18.30

Στεκόμαστε αντιμέτωποι στην αυταρχική επίθεση της πολεμικής μηχανή του κράτους του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Την συγκέντρωση καλούν ενώσεις Παλαιστινίων εργαζομένων και φοιτητών

Από την Αθήνα ως την Ιερουσαλήμ ο αγώνας είναι ταξικός ενάντια στις αστικές κρατικές πολιτικές

  

Οξύνεται η κρίση στην Παλαιστίνη λίγες μονάχα μέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της δεκαοχτάχρονης φοιτήτριας Hadeel Hashlamoun από στρατιώτη του IDF (ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις) σε checkpoint στην Hebron.

TSIPRAS-KAMMENOS ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ: ΝΑ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣE ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ-ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αριστερή-ακροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν χαλά χατίρι στον Ομπάμα. Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ανέλαβε να μας ανακοινώσει ότι η  κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝΕΛ εμφανίζεται διατεθειμένη να αποδεχθεί το αίτημα της Ουάσιγκτον για τη στάθμευση drones σε ελληνικό έδαφος στο πλαίσιο της «νέας σχέσης» που δείχνει ότι επιθυμεί να διαμορφώσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Αλέξης Τσίπρας. 

Με λένε εξέγερση …


riotΜε λένε εξέγερση. 
Η ηλικία μου απροσδιόριστη. .
Πρέπει να γεννήθηκα τότε που φύτρωσε το παράπονο στο στήθος του σκλάβου και η αδικία έγινε το καθημερινό ψωμί στα τραπέζια του κόσμου. Το σώμα μου τράφηκε με ποτάμια αίματος, με αλυσίδες, με θυσίες, με ανισότητες.
Με λένε εξέγερση
Απόκτησα χίλια πρόσωπα, πότε γροθιά, πότε κραυγή, πότε παράπονο, πότε οδόφραγμα, πότε ντουφέκι, πότε πλακάτ και πύρινος λόγος, μα πάντα παρούσα και καλπάζουσα στα σταυροδρόμια της ιστορίας.

Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krassoukha-4 ανέπτυξαν οι Ρώσοι στη Συρία

Equipements russes dans une base aérienne de Lattaquié
Οι ρωσικές επιδρομές είναι απόλυτα επιτυχημένες και βρίσκουν το στόχο τους 100%  δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός άμυνας Anatoli Antonov. 

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Θεωρούμε συνάδελφοι στρατιώτες ότι πρέπει να σκύψουμε προσεκτικά πάνω από την εμπειρία των πρόσφατων αναμετρήσεων που δόθηκαν από τους νεοσύλλεκτους της Σειράς Σεπτεμβρίου στο συγκεκριμένο μαύρο Κέντρο Εκπαίδευσης.
Πρέπει να δούμε αν υπήρξαν, ποιες και πως δόθηκαν σειρά μαχών από τους στρατιώτες που αμφισβήτησαν του Παραλόγου τη θητεία και υπεράσπισαν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Να δούμε πως και με ποιους όρους ριζώνει στα στρατόπεδα η καθημερινή συνδικαλιστική αμφισβήτηση και η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ποια η συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Έχοντας πάντα κατά νου ότι τεράστια σημασία έχει η στάση των γονιών, που δεν ψάχνουν για βύσμα αλλά με πείσμα και αξιοπρέπεια υπερασπίζονται αγωνιστικά το παιδί τους και όλα τα παιδιά που υποχρεωτικά ντύνονται στα χακί.   

ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

ΛΕΦΕΔ: Εκπαίδευση Πεζικού

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου διεξήχθει σε περιοχή του Νομού εκπαίδευση στις τακτικές κινήσεις της ομάδας πεζικού , ήταν μια συνέχεια του θεωρητικού μαθήματος που όπως πάντα προηγήθηκε την Τετάρτη στην έδρα της λέσχης.Τα αντικείμενα άπτονταν των αποστολών που μπορεί να αναλάβει μια ομάδα πεζικού και συγκεκριμένα , κατά την επίθεση , άμυνα , απαγκίστρωση αλλά και η ομάδα ως περίπολο μάχης - αναγνώρισης.




Τουρκο-συριακά σύνορα: Εγκλωβισμός 8 τουρκικών F-16 από ραντάρ Mig 29 και αντιαεροπορικές συστοιχίες

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Cihan ανέφερε πριν από λίγο ότι κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής πτήσης, 8 τουρκικά F-16 παρενοχλήθηκαν από αγνώστου εθνικότητας Mig 29 μέσω εγκλωβισμού ραντάρ που διήρκεσε περί τα 4 λεπτά και 30΄’την 5η Οκτωβρίου του 2015 στα σύνορα της Τουρκίας-Συρίας κατά μήκος της γραμμής και κατά τη διάρκεια πτήσης περιπολίας. Το MIG-29 δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί ως προς την εθνικότητά του από τα ραντάρ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Dear Mr. Tsipras, or may I say Alexi.

I am sorry for writing to you so openly but you seem to me the most approachable prime minister ever here in Greece. Today you visited Lesvos, "my" island where I have been living for the last 20 years. To cut a long story short.... 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ-Norman Atlantic: Από το σύστημα πυρασφάλειας αντί για νερό έβγαινε καπνός

Η εφημερίδα Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο, με νέο της άρθρο αποκαλύπτει ότι στις συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του Norman Atlantic, μέλος του πληρώματος λέει ότι το σύστημα πυρασφάλειας είναι γεμάτο καπνό.
Πρόκειται – εξηγεί η εφημερίδα – για το Drencher, το μόνιμο σύστημα πυρασφάλειας. Στις 4:33 τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου της 2014, ενώ στο πλοίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ο κυβερνήτης, Αρτζίλιο Τζακομάτσι, ρωτά τους συνεργάτες του αν το σύστημα πυρασφάλειας έχει ενεργοποιηθεί, και λαμβάνει θετική απάντηση. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, στις 4:40, όταν από την κεντρική αίθουσα ελέγχου τίθεται και πάλι η σχετική ερώτηση, δίδεται η εξής απάντηση: «Είναι γεμάτο καπνό».

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ YES MEN ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥΛΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ!

Τσίπρας προς δημοσιογράφο: Με αυτήν την συμπεριφορά δεν πρόκειται να μπεις (Video) - MediaΈνταση επικράτησε έξω από το δημαρχείο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα-Φάιμαν. Κάποιοι από τους δημοσιογράφους κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο, άλλοι όμως δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί και κατήγγειλαν την φρουρά του πρωθυπουργού για την συμπεριφορά της.

Ενάντια στην καταστολή και τα στρατόπεδα που ετοιμάζει η Ε.Ε.

Οι πρόσφυγες, οι εκτοπισμένοι, οι μετανάστες, οι ‘χωρίς χαρτιά’, δεν αποτελούν παρά τα «απορρίμματα της παγκοσμιοποίησης» - και έτσι αντιμετωπίζονται, όχι ως άνθρωποι αλλά ως απορρίμματα |ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συντάκτης: Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου*
Μόνο όποιος εθελοτυφλεί, ή όποιος, πίσω από καθησυχαστικές και συμπονετικές «δηλώσεις προθέσεων», ετοιμάζει την πλήρη υποταγή, μετά το 3ο μνημόνιο, στη σκλήρυνση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, δεν μπορεί να δει, ή προσποιείται ότι δεν βλέπει, ότι το αποκαλούμενο «προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα» όχι μόνο δεν έχει ένα ορατό τέλος, αλλά ότι αποτελεί μια από τις βασικές παραμέτρους της διεθνούς κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης, του καθημερινού τρόπου ύπαρξής μας, προϊόν και ταυτόχρονα συστατικό στοιχείο της διεθνούς κρίσης του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.

Τι δεν άκουσε το αυτί του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη...

Στο στρατό όταν ήταν να επισκεφτεί κάποιος υψηλόβαθμος, καθαρίζαμε και γυαλίζαμε τη βιτρίνα, "όσα έβλεπε η πεθερά" που λέμε, μέχρι να έρθει, να δει και να ξεκουμπιστεί. Όλοι ξέραμε οτι αυτός ήξερε: κάτω από το επιφανειακό γυάλισμα δαπέδων και όπλων επικρατεί η σαπίλα.
Σήμερα στην επίσκεψη Τσίπρα- Φάινμαν κάτι τέτοιο έγινε, δυστυχώς. Εξαφανίσαμε πρόφυγες, γυαλίσαμε τα λιμάνια, γεμίσαμε τα καράβια. Γυαλίσαμε τη βιτρίνα. Με ποιανού εντολή; Μια παλιά συνήθεια δουλοπρέπειας και υποκρισίας η οποία δεν έχει νόημα.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ανηλεώς τα τουρκικά μειονοτικά χωριά στην Συρία από ξηράς, αέρος και θαλάσσης ( ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΜΣ

του Βασίλη Καπούλα
Oι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει τις τελευταίες δύο ημέρες τους βομβαρδισμούς τους στην περιοχή της τουρκικής μειονότητας της Συρίας, τους Τουρκομάνους, βόρεια της Χομς από θαλάσσης με land attack βλήματα cruise από ξηράς με πυροβολικό και άρματα μάχης του συριακού Στρατού που διοικούνται από Ρώσους αξιωματικούς και μαχητικά αεροσκάφη Su-24 και Su-25.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΟΙ "ΠΙΟ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ"-Οι Αμερικανοί επανέρχονται προς την Ελλάδα για τα drones

Η Αθήνα φέρεται να επιθυμεί στρατιωτικά αλλά και πολιτικά ανταλλάγματα
Οι Αμερικανοί επανέρχονται προς την Ελλάδα για τα dronesΟι Αμερικανοί επανέρχονται για τη στάθμευση drones σε ελληνικό έδαφος και όπως φαίνεται η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝΕΛ εμφανίζεται διατεθειμένη να αποδεχθεί το αίτημα της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της «νέας σχέσης» που δείχνει ότι επιθυμεί να διαμορφώσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αντίβαρο στις γερμανικές πιέσεις.
Το θέμα λαμβάνει κρίσιμες και επιτακτικές διαστάσεις σε μία περίοδο που η ευρύτερη περιφερειακή κατάσταση «βράζει» λόγω Συρίας. 

"Ελεύθερος Συριακός Στρατός" είναι απλά ένα εμπορικό σήμα ενός προϊόντος χωρίς περιεχόμενο

by BlackCatte
Jabhat al Nusra kicking back after a hard day of moderate pillage and murder. Did they steal the sofa from the US too?
The US are now openly admitting that which they vehemently denied for so long – viz that some at least of the Syrian “rebels” were created and trained by the CIA. Said John McCain himself, quoted in the Independent.
I can absolutely confirm to you that they were strikes against the Free Syrian Army or groups that have been armed and trained by the CIA...

Γερμανία: ο πρώτος θάνατος πρόσφυγα μετά από εμπρησμό χώρου φιλοξενίας

b2ap3_thumbnail_Shelter-Fire-Germany-AFP-640x480.jpgΣχεδόν καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον χώρων που φιλοξενούν ή πρόκειται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, το πιο πρόσφατο περιστατικό σημαδεύτηκε από τον πρώτο θάνατο πρόσφυγα. Συγκεκριμένα, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5 Οκτωβρίου 2015 σε τριώροφο κτίριο όπου διέμεναν αιτούντες άσυλο στο Ζάαφελντ του ανατολικού κρατιδίου της Θουριγγίας η πυροσβεστική υπηρεσία ανακάλυψε το πτώμα ενός 29χρονου άνδρα από την Ερυθραία.

Ερωτήσεις που δεν θα έπρεπε να ρωτήσω κάτι σχετικά με το ISIS: που βρέθηκαν τα εν λόγω οχήματα Toyota

isis-islamic-libya-europe-1.siPart 1 of our “ISIS” series. Part 2 can be seen here

ISIS. Murky, masked, terrifying Bad Guys. Islamic hardliners, doing unspeakably ghastly things in faraway sandy places. A horde poised to be unleashed on the innocent everywhere. They merge in the Jungian western mind with race memories of the Saracen, that other convenient boogey man from a previous and ultimately ill-fated bid to make strategic conquest into a moral Crusade. Fear is the message. And it works.

Μήπως το ISIS διακινεί λαθραία πετρέλαιο αξίας πραγματικά "$ 3Μ στην Τουρκία κάθε μέρα;

by BlackCatte

Part 2 of our series “Questions you aren’t supposed to ask about ISIS”. Part 1 ishere
Last summer, quoting either David Cohen, the “US Treasury department’s undersecretary for terrorism and financial intelligence” or a statement fromIraq Energy, a “non-profit policy Institute”, ISIS was suddenly revealed by media storm to be bootlegging crude across the Turkish border, and to be getting shockingly rich as a result.