Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Παρολίγον ατύχημα με μαχητικά Ρωσίας και ΗΠΑ στο Συριακό ουρανό


Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία άλλαξαν πορεία τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες μέρες για να αποφύγουν ρωσικά αεροσκάφη, είπε εκπρόσωπος του Πενταγώνου την Τετάρτη (7/10).
Εδώ και ένα χρόνο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν μια αεροπορική καμπάνια ενάντια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και πέρα από τα σύνορα με τη γείτονα Συρία. Η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στη χώρα τον περασμένο μήνα και έχει εστιαστεί κυρίως στις επιθέσεις εναντίον άλλων επαναστατικών ομάδων που αντιτίθενται στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ. 

ΤΙ ΚΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΑΥΤΗ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ!!! Στρατεύματα στη Βαλτική στέλνει η Βρετανία για ανάσχεση της Ρωσικής επιθετικότητας

Στόχος μας να καθησυχαστούν οι σύμμαχοί μας στα ανατολικά, εξήγησε την απόφαση ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. Στρατεύματα στη Βαλτική στέλνει η Βρετανία για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον.
Σύμφωνα με τον Φάλον η Βρετανία προχωρά σε ενίσχυση των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ αναπτύσσοντας στρατεύματα σε χώρες της Βαλτικής, με στόχο «να καθησυχαστούν οι σύμμαχοί μας στα ανατολικά». «Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας μας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ως απάντηση στην όποια περαιτέρω πρόκληση και επιθετικότητα», διευκρίνισε ο Φάλον, προσερχόμενος στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Άλλη μια προκλητική περίπτωση μπατσάδικης ασυδοσίας .. με δικαστική βούλα


«Αθώο έκρινε σήμερα το δικαστήριο της Κω, τον αστυνομικό για το γνωστό περιστατικό με το χαστούκι σε μετανάστη. …

Ρωσία - Κασπία: Αυτος ειναι ο χάρτης των βομβαρδισμών στη Συρία


Γραφική αναπαράσταση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δείχνει τους πυραύλους να εκτοξεύονται από την Κασπία Θάλασσα, από απόσταση 1.500 χλμ. και να πετούν πάνω από Ιράν και το Ιράκ πριν πλήξουν τον στόχο τους στη Συρία.












βιντεο

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ: ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!


Μετά την χθεσινή εισαγγελική παραγγελία, ώστε η αστυνομία να διερευνήσει το θέμα τον καταλήψεων και αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, τα περισσότερα σχολεία έληξαν τις καταλήψεις τους χθες το απόγευμα. Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο 4ο ΕΠΑΛ, το οποίο αν και άνοιξε χθες το απόγευμα, σήμερα το πρωί καθηγητές και μαθητές το βρήκαν κλειστό. Λίγο μετά τις 9 το πρωί παρουσία εισαγγελέα άνδρες της αστυνομίας, άνοιξαν το σχολείο χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις. 

Εισαγγελική παραγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας να ερευνήσει το θέμα των καταλήψεων και αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.

Φίλος Παύλου Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε εντολή για την επίθεση-Είναι μία οργάνωση τρελών που δολοφονούν


Δεν μπόρεσε ούτε την Πέμπτη, να καταθέσει η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι δικηγόροι της προσκόμισαν γνωμάτευση στο δικαστήριο, προκειμένου να βεβαιώσουν ότι παρουσιάζει νευροφυτικές διαταραχές (βρίσκεται σε κατάσταση λοχείας) και δεν είναι σε θέση να καταθέσει.
Η κυρία Ειρήνη Φύσσα την περασμένη Τρίτη δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την κατάθεσή της λόγω συγκινησιακής φόρτισης.

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για μια ακόμη φορά ο Στρατός έδειξε το σκληρό και απάνθρωπο του πρόσωπο και μάλιστα, όπως πάντα, στους πλέον αδύναμους, στους φτωχούς συναδέλφους που δε μπορούσαν να πάνε στον τόπο τους να ψηφίσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας. 
Στο ΚΕΤΘ Αυλώνα και πιο συγκεκριμένα στην Ίλη 1.3 ο διοικητής θέλοντας να μειώσει τα λειτουργικά  έξοδα της μονάδας διέταξε όλους τους φαντάρους –έχουν δεν έχουν χρήματα να μετακινηθούν- να φύγουν για να πάνε να ψηφίσουν. Όσοι συνάδελφοι δεν είχαν τα χρήματα, σύμφωνα με διαταγή του ΓΕΣ όπως τους είπαν, έπρεπε να βάλουν κανονική άδεια (4) ημερών που να δικαιολογεί την χορήγηση κατάστασης επιβίβασης, για να πάνε να ψηφίσουν.

ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Και σε αυτή την Σειρά Κατάταξης –Σεπτεμβρίου 2015- πλήθος ήταν τα παράπονα των φαντάρων για αυτό το πανάρχαιο στρατόπεδο που το κρατά σε λειτουργία μόνο το άθλιο σύστημα πελατειακών σχέσεων που αρπάζει ψήφους ικανοποιώντας τις απατήσεις των επιχειρηματιών και των πολιτευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  
Οι καταγγελίες όμως των συναδέλφων σχετικά με την έλλειψη ειδών υγιεινής-καθαριότητας, τις λειψές μερίδες φαγητού, τα καψόνια και τη μείωση της προσωπικότητας των νεοσυλλέκτων από τα στελέχη που δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ σε συνδυασμό με τη μαχητική τους στάση που οδήγησε στην έκφραση παραπόνων με μαζικό τρόπο, έφερε αποτέλεσμα.

Μπουρκίνα Φάσο: Σε χρόνο μηδέν έπεσε η χούντα!

Μπουρκίνα Φάσο: Σε χρόνο μηδέν έπεσε η χούντα!Πριν από δύο εβδομάδες γράφαμε για το πραξικόπημα της 16ης Σεπτεμβρίου στην Μπουρκίνα Φάσο. Πραξικόπημα που εκτελέστηκε με την ανοχή της Γαλλίας από την «προεδρική φρουρά» του πρώην δικτάτορα Κομπαορέ, ο οποίος ανατράπηκε πέρυσι από λαϊκή εξέγερση και διέφυγε στην Ακτή Ελεφαντοστού. Από την πρώτη στιγμή, ο λαός της αφρικανικής χώρας έδειξε αποφασισμένος να μην αφήσει τους πραξικοπηματίες να του στερήσουν την ελευθερία που κέρδισε πρόσφατα. 

Γιατί η Ρωσία παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, τι μήνυμα θέλει να στείλει;

Γιατί η Ρωσία παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, τι μήνυμα θέλει να στείλει;
Ρωσικό μαχητικό Su-30M. Αεροσκάφη του τύπου έχουν αναπτυχθεί στην Συρία. Φωτογραφία ρωσικό υπουργείο Άμυνας, via Avionist.

Η Τουρκία καλείται τώρα να αντιμετωπίσει τις πολύπλευρες συνέπειες της ρωσικής επέμβασης στην Συρία. Αυτό που οργίζει την Άγκυρα δεν είναι μόνο η αποτυχία της πολιτικής στην Συρία, αλλά και η κατάρρευση των σχεδίων της για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα βόρεια της χώρας αυτής.

Με τους τρομονόμους η κυβέρνηση βοηθά στην εμπέδωση του φασισμού ως κυρίαρχης πολιτειακής και δικαστικής μεθοδολογίας

Της Αντωνίας Λεγάκη
Η κυβέρνηση Σύριζα υποστήριξε ότι "δεν μπορούσε" να καταργήσει τις φρονηματικές διατάξεις των τρομονόμων, διότι δήθεν θα απαλλάσσονταν οι Χρυσαυγίτες.
Οι πρόσφατες δημοσιοποιήσεις των συνομιλιών και βίντεο, αποκαλύπτουν το προφανές, ότι τα εγκλήματά τους είναι οι δολοφονικές πράξεις τους και όχι τα αποκρουστικά τους πολιτικά φρονήματα. Γι' αυτές τις πράξεις, ακόμη και ο Μιχαλολιάκος, μπορούσε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία σε σειρά δολοφονιών και συμμορία, και να φάει ισόβια, χωρίς να απαιτείται η καταφυγή στις φασιστικής έμπνευσης διατάξεις των τρομονόμων. 

Η Ρωσία λέει ότι βομβαρδίζει το ISIS στην Συρία. Αυτός ο χάρτης δείχνει ότι είναι ψέματα.

Updated by  on October 7, 2015, 1:20 p.m. ET  
When Russia started bombing in Syria last week, it said it was targeting ISIS — a claim it's stuck to pretty consistently in the past week. But this map of Russian airstrikes in Syria so far, put together by the Levantine Group, tells a very different story.

ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: Εξερράγη βλήμα στον αέρα κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων 2015» 700 μέτρα από παρατηρητήριο

Σύμφωνα με το e-evros.gr στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2015», εχθές μεσημβρινές ώρες, στο πεδίο βολής "Αετός" έσκασε στον αέρα βλήμα (Μ107) πυροβόλου όπλου τύπου Μ155! Μόλις 700 μέτρα από το παρατηρητήριο (φωτο) και ενώ το βλήμα βρισκόταν σε τροχιά, εξεράγη.

Δείτε σε βίντεο ρωσικά πλοία να βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές από την Κασπία Θάλασσα

Τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 26 πυραύλους ενάντια σε στόχους τζιχαντιστών στη Συρία, όπως δήλωσαν σε κοινή τους τηλεοπτική εμφάνιση την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.
Η Ρωσία βομβαρδίζει εδώ και μια εβδομάδα τους τζιχαντιστές στη Συρία με πολεμικά της αεροπλάνα που βρίσκονται στη βάση της Λαττάκειας. Οι Ρώσοι χτυπάνε αλύπητα το Ισλαμικό Κράτος αλλά κυρίως την Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία.

Wikileaks vs. the Empire: the Revolutionary Act of Telling the Truth


George Orwell said, “In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act.”
These are dark times, in which the propaganda of deceit touches all our lives. It is as if political reality has been privatised and illusion legitimised. The information age is a media age. We have politics by media; censorship by media; war by media; retribution by media; diversion by media – a surreal assembly line of clichés and false assumptions.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στο αντιρατσιστικό Θεσσαλονίκης


Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στο αντιρατσιστικό Θεσσαλονίκης| Έκπληξη ισχυρίζονται ότι προκάλεσε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση των διοργανωτών του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης να αποκλείσει το κυβερνών μνημονιακό κόμμα από τη φετινή διοργάνωση. Εξέδωσαν μάλιστα και σχετική ανακοίνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ (1*).
Θεωρούμε ότι αν είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν το σημείωμα των διοργανωτών (που παραθέτουμε παρακάτω) θα καταλάβαιναν ότι ένα κόμμα που προωθεί τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχει γνωρίσει αυτή η χώρα και το οποίο αγνόησε την απόφαση του δημοψηφίσματος, δεν χωράει σε μια τέτοια κινηματική διοργάνωση.

Συναγερμός στην Αλβανία για το παιχνίδι με τη Σερβία -Βγάζουν το στρατό στους δρόμους

alvania708_1
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ EURO
Ενα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι, λένε τα υγιώς σκεπτόμενα μυαλά. Ομως τις τελευταίες μέρες όλοι στα Τίρανα γνωρίζουν πως η αναμέτρηση της Αλβανίας με τη Σερβία για τα προκριματικά του EURO 2016 ξεφεύγει από τα στενά όρια του αθλητισμού.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ISIS;

1546287_1667706070144023_6742494313374060877_nΉταν αυτοκινητοπομπή του ISIS με κλεμμένο πετρέλαιο από την Συρία, με κατεύθυνση την Τουρκία… στην οποία επιτέθηκε η ρωσική αεροπορία

Το απέραντο γαλάζιο της κοινωνικής υποκρισίας

Amphitheatrum Caesareum και το δικαίωμα στην πολυτέλεια
Αν θα μπορούσαμε να καταδείξουμε το Κολοσσαίο της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας, τότε δίχως αμφιβολία πρόκειται για τη Μεσόγειο. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως ο τρόπος με τον οποίο θα πατήσει κάποιος στη στεριά της, αποδεικνύει με μεγάλη ακρίβεια τη θέση και τον ρόλο του μέσα στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Οι πρώτες κακοκαιρίες ήδη παρασέρνουν με αξιοσημείωτη αγριότητα τα υπολείμματα του θέρους στους υπονόμους και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ως ενθύμια των καλοκαιρινών μας αναμνήσεων μάς φέρνουν αντιμέτωπους με τις δύο όψεις ενός ανεξέλεγκτων διαστάσεων φαινομένου: στο ένα άκρο, ένας βομβαρδισμός της φωτογένειας, μια καταναγκαστική ευτυχία να κυκλοφορεί στις οθόνες μας με τα χαμόγελα να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο σε λάμψη και ομορφιά, ειδυλλιακά τοπία, ακρογιαλιές, παραλίες, η μαγεία της ανακυκλωμένης από τη βιομηχανία του πολιτισμού «φύσης», ο τουριστικός πλούτος του Νότου και η αιτία που οι λευκοί του Βορρά μας ζηλεύουν, η διάχυτη ανεμελιά και η αίσθηση πως ό,τι κι αν μας συμβεί εμείς απλά «θα περνάμε 

Πως το είπε ο Τσίπρας; Αυτή είναι η πολιτισμένη Ευρώπη...ΦΩΤΟ-ΣΟΚ: Αστυνομικός κλωτσάει πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου

  • Το γύρο των social media κάνουν φωτογραφίες-σοκ που δείχνουν Έλληνα αστυνομικό να κλωτσάει πρόσφυγες στη Λέσβο, μια εικόνα απανθρωπιάς που αμαυρώνει τις αμέτρητες εικόνες αλληλεγγύης που «δίνουν» εθελοντές και αλληλέγγυοι πολίτες σε όλη τη χώρα

    H Athens Voice απειλεί να βάλει φυλακή τον Δερβενιώτη

    110019-244988Με «μερικούς μήνες φυλακή» και αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ απειλεί τον γνωστό σκιτσογράφο Σπύρο Δερβενιώτη η Athens Voice – λίγα μόλις 24ωρα από το σάλο που προκάλεσε η lifestyle αντιμετώπιση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από το συγκεκριμένο free press.
    Ο συντάκτης του κειμένου μάλιστα φαίνεται να πιστεύει ότι ο σκιτσογράφος δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική αφού στο παρελθόν η Athens Voice είχε φιλοξενήσει σκίτσα του.