Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ-ΝΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

ΛΕΦΕΔ: Μάχη Αστικού Περιβάλλοντος


Η εκπαίδευση σε θέματα Μ.Α.Π.(μάχης αστικού περιβάλλοντος, M.O.U.T.military operations urban terrain)είναι πολύ απαιτητική και προβλέπει πολλές επίπονες ώρες στο πεδίο για να υπάρξουν αρκετές εικόνες στους εκπαιδευόμενους. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε στην Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Την Κυριακή 11/10/2015 , 37 μέλη του συλλόγου ασκήθηκαν σε αυτά τα αντικειμενα. Αρχικώς χωρίστηκαν σε 4 ομάδες των οχτώ ανδρών(διμοιρία +)και αφού ειπώθηκαν τα περί ασφάλειας και σεβασμού του ευγενικώς παραχωρηθέντος χώρου ,ξεκίνησε η εκπαίδευση.

Η ανείπωτη ανατομία μιάς έκρηξης-Επιστολή Τούρκου ιατροδικαστή

Όσα ζεις μετά από μία έκρηξη περιορίζονται συνήθως σε νεκρούς και τραυματίες.

Κι όμως από τη στιγμή που ξεκινάει η έκρηξη γύρω σου συμβαίνουν πολλά περισότερα. Δεν αναφαίρεσαι σε απώλειες, και όταν μιλάς για τους τραυματίες δεν λες τι τραύμα έχουν. Ο ιατρόςJoseph Erdem έγραψε το παρακάτω γράμμα για να το διαβάσετε.
Το γράμμα:
«Με την έκρηξη της πηγής δεν σκοτώνονται απλά οι άνθρωποι. Χέρια και πόδια κόβονται, μάτια τυφλώνονται, χάνεται η ακοή, χρόνια ή προσωρινή απώλεια μνήμης και τραύματα. Ακόμη μία έκρηξη ΤΝΤ (το υλικό που βρέθηκε στο χώρο της έκρηξης), μπορεί να προκαλέσει σε μια απόσταση 350-400 μέτρων τον θάνατο πτηνών από έκρηξη των εσωτερικών τους οργάνων.

ΒΙΑΣΜΟΣ 7ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ.

papafio_today
Οι κραυγές αγωνίας του επτάχρονου δεν περνούσαν κάτω από το καλιμαύκι του Άνθιμου.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος Θεσσαλονίκης,που μόλις χτες έκανε δημόσιες δηλώσεις για την ηθική τάξη πραγμάτων, χύνοντας ομοφοβικό και ρατσιστικό δηλητήριο και βάλλοντας για άλλη μια φορά ευθέως κατά της LGTB κοινότητας και των δικαιωμάτων τους, ξεπέρασε τον εαυτό του σε ρεσιτάλ υποκρισίας, αφού όπως προκύπτει από όλες τις έως τώρα δικογραφίες, ήταν ενήμερος -ως Πρόεδρος του Παπάφειου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης- για το βιασμό επτάχρονου αγοριού, από άλλο δεκατριάχρονο τρόφιμο, γεγονός που η διοίκηση και ο διευθυντής γνώριζαν και αποφάσισαν να συγκαλύψουν, για να μην βλάψουν το όνομα του Ιδρύματος. 

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα-Photos


Ιδιαίτερα μαζική
Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα που στοίχησαν τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους. Η πορεία διοργανώθηκε από διάφορους φορείς και συλλογικότητες, καθώς και κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς.

5 Νεκροί Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν μετά από συντριβή βρετανικού ελικοπτέρου


ImageΠέντε μέλη της διεθνούς αποστολής στήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν ένα Βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην πρωτεύουσα Καμπούλ, είπαν επίσημες πηγές σήμερα.
Αξιωματικοί της αποστολής του ΝΑΤΟ, που έδωσε τον αριθμό των νεκρών αλλά όχι τα ονόματα και τις εθνικότητες των νεκρών και τραυματιών, είπε ότι η συντριβή του ελικόπτερου έγινε χθες το απόγευμα στο αρχηγείο στην Καμπούλ. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

"Ούτε γκρίζοι λύκοι ούτε χρυσή αυγή, θάνατος στον φασισμό σε ολάκερη την γη"

"Ούτε γκρίζοι λύκοι ούτε χρυσή αυγή, θάνατος στον φασισμό σε ολάκερη την γη". Αθηνα: 12-10-15 (φωτό: Μαριος Λώλος)











Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα(video)


71 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας. Του Μενέλαου Χαραλαμπίδη


 Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης στο βιβλίο του με τίτλο Η Εμπειρία της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα, παρακολουθεί τις ζωές των Αθηναίων κατά την περίοδο της Κατοχής. Σήμερα, με αφορμή την επέτειο των 71 ετών από την απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου 1944, επιχειρεί μια συνοπτική παρουσίαση του κλίματος που επικρατούσε τις κρίσιμες εκείνες ημέρες στην Αθήνα. Τα αποσπάσματα προέρχονται από το βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. 

Πέθανε ο πατέρας - σύμβολο της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα Πένθος


Έγινε σύμβολο του δράματος της βομβιστικής επίθεση στην Άγκυρα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 97 ανθρώπους. Πρόκειται για τον 46χρονο δάσκαλο Ιτσετίν Τσεβίκ, η φωτογραφία του οποίου να αγκαλιάζει την κόρη του που υποφέρει από τα τραύματά της, έγινε πρωτοσέλιδο σε τουρκικά και όχι μόνο μέσα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Ο 46χρονος δάσκαλος υπέκυψε στα τραύματα του, ενώ από τη ζωή έφυγαν άδικα και η οικογένεια του. Η κόρη του Μπασάκ και η αδερφή του Νιλγκούν πέθαναν επίσης, ενώ η σύζυγός του Χατίς τραυματίστηκε αλλά επέζησε των εκρήξεων.

Ρωσία: Συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Συρία παρά τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε.

Ρωσία: Συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Συρία παρά τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε.Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας βομβάρδισε μέσα στις τελευταίες 24 ώρες 53 «στόχους» του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και ένα σημείο διέλευσης μαχητών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.
Βομβαρδιστικά Σουχόι Su-34 και μαχητικά αεροπορικής υποστήριξης Su-24M και Su-25SM έκαναν 55 εξόδους για να πλήξουν στόχους στις επαρχίες της Χομς και της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, στην επαρχία της Λαττάκειας, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και στην επαρχία της Ιντλίμπ, επίσης στο

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ-ΑΡΑΒΩΝ-ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΣΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ISIS

Image
Μία συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους με την ονομασία Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των συριακών κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG)ένοπλες συριακές αραβικές οργανώσεις και μία ασσυριακή χριστιανική οργάνωση συγκροτήθηκε στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη νύκτα.

"Η δύσκολη φάση που διέρχεται η χώρα μας, η Συρία, και οι ταχείες εξελίξεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο...απαιτούν τη συγκρότηση μίας ενωμένης εθνικής στρατιωτικής δύναμης για όλους τους Σύρους, με την ένωση Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων και άλλων οργανώσεων", αναφέρεται στην ανακοίνωση που στάλθηκε στο Ρόιτερς από εκπρόσωπο των YPG.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα- Πορεία στην Τουρκική Πρεσβεία

Τα δύο κτηνώδη τρομοκρατικά καθεστώτα, αυτά των Ερντογάν και Νετανιάχου δολοφονούν μαζικά τους συναγωνιστές, τους ανθρώπους της τάξης μας, εργαζόμενους-ηλικιωμένους-μωρά παιδιά, γιατί συνεχίζουν και αγωνίζονται. Είναι αυτά τα καθεστώτα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που στηρίζει και είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., της εμετικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Δολοφονούν μαζικά σε Τουρκία και Ισραήλ όλους αυτούς που σήκωσαν ξανά την σημαία της νέας Ιντιφάντα απαιτώντας Λευτεριά, όλους αυτούς που αμφισβητούν τα Μεγαλοιδεατικά τους σχέδια και τον επεκτατισμό τους, την κατοχή και την εντεινόμενη εκμετάλλευση-καταπίεση είτε έχει στο χέρι το Ευαγγέλιο και τις Γραφές, είτε το Κοράνι, πάντα υπερασπίζοντας τους Νόμους της Αγοράς και του Κέρδους.
Ο πιτσιρικάς με την πέτρα στο χέρι στην Παλαιστίνη που αντιμετωπίζει το φασίστα έποικο και τον Ισραηλινό Στρατό του ολοκληρωτικού κράτους της Μέσης Ανατολής είναι δίπλα στον Τούρκο Αριστερό και τον Κούρδο Αντάρτη, εναντίον του οποίου στρέφεται το καθεστώς Ερντογάν σύμμαχος και στυλοβάτης του ISIS,   μαζί με τις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία.

Μεγάλο Αντιπολεμικό-Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ, Πέμπτη 15/10, 18.00

Μεγάλο Αντιπολεμικό-Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ, Πέμπτη 15/10, 18.00
ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Αναπτύσσουμε:
αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον αντίποδα των επιδιώξεων ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, κυβέρνησης και κεφαλαίου
Απαιτούμε:
-              Να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Φιλία και αλληλεγγύη με όλους τους λαούς. Έξοδος από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, απεμπλοκή της Ελλάδας από συμμετοχή στις εμπόλεμες περιοχές, είτε με χρήση του εδάφους είτε με αποστολή στρατευμάτων
-Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, του Ευρωστρατού, της Frontex, και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Κλείσιμο κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης και των hotspot. Να τους δίνονται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα. Άνοιγμα των επίσημων συνόρων για τη διευκόλυνση της διέλευσης των προσφύγων/μεταναστών.

ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-Νεοδημοκράτισσα: «Ο Τσίπρας έδωσε διέξοδο στην καταπιεσμένη αριστερή μου ιδεολογία»



Πως χτίζονταν οι «κλαδικές» του ΣΥΡΙΖΑ … –

«Ονομάζομαι Οικονόμου Μαρία. Είμαι από την οργάνωση Φυλής. Θέλω να πω μόνο δύο λόγια. Ήμουν οργανωμένη στη Ν.Δ. για 18 ολόκληρα χρόνια. Όχι κατ’ ανάγκην δεξιά, αλλά με αριστερές αρχές. Και αριστερή συμπεριφορά στην καθημερινότητά μου, στη δουλειά μου, στις συναναστροφές μου. Ήμουν μία από τους εγκλωβισμένους στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και νιώθω ευτυχής που μου δώσατε χώρο και λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην 117 Α/Κ ΜΜΠ στα Ρίζια Έβρου αρπάζουν τα μπουφάν των φαντάρων και τους χώνουν για να αράζουν ΕΠ.ΟΠ.-στελέχη!

Αυτή είναι η ισότητα της παραμεθορίου που υποσχέθηκε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καλησπέρα ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
1ο Μέρος
Θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα που γίνονται στην μονάδα 117 Α/Κ ΜΜΠ ΡΙΖΙΩΝ και θέλω συγκεκριμένα να αναφέρουμε τα εξής πράγματα για τον ανθυπασπιστή (ΣΜΥ) της μοίρας μας κ Π. και τον "συνεργάτη" του ΕΠ.ΟΠ. Λοχία Λ. οι οποίοι τυγχάνουν διαχειριστές υλικού στη μονάδα μας.
Πρώτα από όλα χθες ήρθαν οι καινούριοι στρατιώτες της σειράς 340 και σήμερα ο κ . Ανθυπασπιστής, όπως κάνει σε κάθε νέα ΕΣΣΟ που έρχεται στο στρατόπεδο, τους ζήτησε να του δώσουν τα καινούρια τζάκετ, για να τους δώσει παλιά. Ένα παιδί είχε ειδοποιηθεί προηγουμένως από τις παλιότερες ΕΣΣΟ που ακόμη «κλαίνε» τα καινούρια τους τζάκετ (και ζουν με τα σάπια τζάκετ μιας αποθήκης του προηγούμενου αιώνα) και αρνήθηκε σθεναρά καθώς δεν έχεις κανένα δικαίωμα να σου υπεξαιρέσει χρεωμένο οπλισμό και ρουχισμό ΚΑΝΕΙΣ.

ΚΕΕΔ: Ειδικές Δυνάμεις Ψύλλων και Κοριών, αλλά και χώσιμο των στρατιωτών

Τελικά τι γίνεται εκεί στο ΚΕΕΔ;
Η μια καταγγελία διαδέχεται την άλλη, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρεμβαίνει, το ΓΕΣ ελέγχει τις καταγγελίες, λίγο καιρό ξαποσταίνω και μετά φτου και από την αρχή…
Οι γονείς διαμαρτύρονται.
Οι ψύλλοι και οι κοριοί κυριαρχούν.
Οι θάλαμοι είναι βρώμικοι και το φαγητό άθλιο.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όσοι επέστρεψαν πρόσφατα από την Κύπρο χώνονται άγρια.
Στις 29/9  γύρισαν οι πρώτοι, για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι στις 6/10.
Συνολικά 45-50 στρατιώτες από τη  35η Μοίρα Καταδρομών.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ....

Στο απυρόβλητο...
Μία εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δημοσιοποιήθηκε προχτές, ήρθε να εξηγήσει τι εννοεί η κυβέρνηση όταν λέει πως οι επιπτώσεις του μνημονίου θα αντιμετωπιστούν με «ισοδύναμα» μέτρα. Η εγκύκλιος αφορά στο ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών. Εκεί, λοιπόν, που ίσχυε το όριο των 1.500 ευρώ που δεν μπορούσαν να κατασχεθούν ούτε από την Εφορία ούτε από μία τράπεζα, τώρα το όριο κατεβαίνει στα 1.000 ευρώ. Θεωρητικά, καθένας που χρωστά στην Εφορία ή την τράπεζα, δεν μπορεί να έχει πάνω από 1.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, καθώς η κατάσχεση θα γίνεται αυτόματα.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ!

Έτοιμες για υπογραφή φαίνεται πως είναι σημαντικές εξοπλιστικές συμφωνίες ανάμεσα στη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κάτι που θα επισημοποιηθεί αύριο, στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς στο βασίλειο των Σαούντ. Οι Γάλλοι, σε έναν βαθμό κεφαλαιοποιούν τη στάση τους στο πρόβλημα του συριακού εμφυλίου…
Ο Βαλς ξεκινά περιοδεία στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ξεκινώντας το Σάββατο από το Κάιρο, όπου και υπογράφτηκε η τελική συμφωνία για την προμήθεια των δυο «ρωσικών» ελικοπτεροφόρων τύπου Mistral από τη χώρα του στρατάρχη εν αποστρατεία, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, με τη σχετική φημολογία να θέλει τρίτα μέρη να καταβάλουν το κόστος της προμήθειας, με τη λίστα των «υπόπτων» να συμπεριλαμβάνει και τη Σαουδική Αραβία.

Πολύ δύσκολη πια η οικονομική θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Υπό την πίεση των χαμηλών τιμών του αργού πετρελαίου, η ρωσική οικονομία θα ξεμείνει από αποθεματικά κεφάλαια το 2017, αποκάλυψε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τατιάνα Νεστερένκο, η οποία πρόσθεσε, ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις που αποτελούν τη λύση είναι εκτός «κάδρου», από τη στιγμή που η πρόσβαση στις χρηματαγορές είναι περιορισμένη.

Οι ΗΠΑ παρέχουν όπλα, Αεροπορική Υποστήριξη στις Ισλαμικές πολιτοφυλακές στη Συρία

Washington's Arms Deal With Taiwan Threatens US-China RelationsThe Obama administration Friday announced an “operational pause” of the disastrously failed Pentagon program for arming and training “vetted rebels” in Turkey and sending them back across the border into Syria.
Instead, Pentagon and White House officials indicated, the focus will now shift to cementing ties with leaders of existing “rebel” militias, consisting overwhelmingly of Sunni Islamist forces with connections to Al Qaeda. US backing to these groups will apparently include both arms and ammunition as well as close air support from warplanes deployed by the US and its so-called coalition.

Ολλανδία: Επίθεση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε καταδίκασε χθες την επίθεση μιας ομάδας κουκουλοφόρων σε ένα κέντρο φιλοξενίας που στεγάζει Σύρους πρόσφυγες, στο πιο βίαιο περιστατικό που έχει βιώσει η χώρα, από τότε που μεγάλος αριθμός μεταναστών ξεκίνησε φέτος να καταφθάνει στην Ευρώπη.
Ο δήμαρχος της πόλης Βίκτορ Μολκενμπόερ δήλωσε πως η επίθεση είχε "τεράστιο αντίκτυπο" στους πρόσφυγες. "Έφεραν στην μνήμη τους τραυματικές γι αυτούς εμπειρίες", τόνισε σε μια συνέντευξη Τύπου.

Οι χαμογελαστοί αγωνιστές.

παλ
Στην Ιντιφάντα όταν συλλαμβάνεσαι από τους φασίστες σιωνιστές,χαμογελάς .Γιατί στην Παλαιστίνη αγώνας είναι και να χαμογελάς .

Απολογισμός και λίστα Παλαιστινίων νεκρών της τωρινής παλαιστινιακής εξέγερσης – 24 νεκροί μέχρι τώρα

Alloun2Αναλυτική λίστα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί μέχρις στιγμής κατά την τωρινή παλαιστινιακή εξέγερση και τις ισραηλινές σφαγές:
  1. Μοχάμεντ Σαφίκ Χάλαμπι, 19 ετών, [PCHR], στις 3/10/2015. Σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, μετά από επίθεση με μαχαίρι εναντίον εποίκων, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ

Οι ιστορίες των θυμάτων της επίθεσης στην Άγκυρα

Προέρχονταν από κάθε γωνιά της χώρας, όμως πέθαναν μαζί. Η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στοίχισε την ζωή σε Τούρκους πολίτες κάθε κοινωνικής προέλευσης ή ηλικίας. Μεταξύ αυτών ένα αγοράκι 9 ετών, μια γιαγιά 70 ετών, υποψήφιοι βουλευτές και ακτιβιστές.
Το Σάββατο στις 10.04 ακριβώς τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) οι ζωές αυτών των υποστηρικτών του κουρδικού αγώνα χάθηκαν για πάντα μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, στις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή. Ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε μια πορεία υπέρ της ειρήνης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και αριστερών κομμάτων.

Ο Ακροδεξιός Φιλελεύθερος Καμίνης χαρακτηρίζει "βάρος τους πρόσφυγες", επιδιώκει να τους κλείσει σε Στρατόπεδα και δεν παραχωρεί τα δεκάδες κλειστά ακίνητα του Δήμου που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί!

Καταγγελία ότι ''άγνωστοι'' εμπόδισαν με μια ιδιότυπη ''δολιοφθορά'' ( μπάζωμα) την διάθεση εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου έκανε στο Μεγκα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ Γ.Καμίνης.
Γ. Καμίνης: «Το έχω ζητήσει αυτό για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν είχαμε τους 600 Σύρους πρόσφυγες στο Σύνταγμα. Υπάρχουν στρατόπεδα παροπλισμένα. Ανακοινώθηκε πριν από 10 μέρες από την κυβέρνηση, ότι το στρατόπεδο Λιόση στη Φυλή θα δινόταν. Πάλι δεν έγινε τίποτα, χωρίς επίσημες εξηγήσεις. Αυτό που μάθαμε ήταν ότι κάποιοι πήγαν και έριξαν μπάζα στο δρόμο που οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο»