Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Στο Χάρκοβο εκεί που δέσποζε το άγαλμα του Λένιν...Επιτέλους Ε.Ε. και ΗΠΑ έφεραν τη Δημοκρατία τους!!!

ΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΥΕΘΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ. ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ!!!

Του Γιώργου Αλεξάτου 

Αχ, που 'σαι νιότη 

που 'δειχνες ...


Αχ, που 'σαι νιότη 
που 'δειχνες 
πως θα γινόμουν άλλος...

Κάποτε φώναζε "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!" 
Κάποτε κατήγγειλε τους αμερικανονατοϊκούς εξοπλισμούς. 
Τώρα, ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κόβει την κορδέλα για την έναρξη της έκθεσης εξοπλιστικών συστημάτων AUSA 2015 στην Ουάσιγκτον.

Σεϊτ Αλντογκάν και Ντίνα Ρέππα για την δολοφονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική (Ηχητικό)

Το ηχητικό που παραθέτουμε είναι από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδόθηκε από τον ρ/σ της EΡTopen.
Στον απόηχο των  δραματικών εξελίξεων  στην Τουρκία και την Μ. Ανατολή μετά τη δολοφονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, ο Σεΐτ Αλντογάν, ανταποκριτής στην Αθήνα της ημερήσιας εφημερίδας EVRENSEL και του τηλεοπτικού καναλιού Hayat. κάνει αναφορά στο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην γείτονα χώρα, αποδίδοντας στο καθεστώς της Αγκυρας την κύρια ευθύνη για την πρόσφατη δολοφονική ενέργεια.
Στην συνέντευξη του, ο Κούρδος μετανάστης αγωνιστής,  εστιάζεται επίσης στις πολιτικές σκοπιμότητες του Ερντογκάν, την εμπλοκή του κόμματος του στην πρόσφατη δολοφονική ενέργεια στην Αγκυρα, καθώς και στις γενικότερες επιδιώξεις του, εν όψη και των προσεχών βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΜΒΑ: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας!

Image
Σύμφωνα με τις διαδικτυακές εκδόσεις των εφημερίδων Hurriyet και Cumhuriyet, αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των 2 βομβιστών αυτοκτονίας της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες 

Ο ένας είναι ο Γιουνούς Εμρέ Αλαγκιόζ, ενώ ο δεύτερος είναι ο Ομέρ Ντενίζ Ντουντάρ, το όνομα του οποίου λέγεται ότι βρισκόταν στην επίμαχη λίστα των βομβιστών αυτοκτονίας. 
Οι δυο βομβιστές αυτοκτονίας φέρεται να ήλθαν στην Άγκυρα με διαφορετικά οχήματα από το ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ και εικάζεται ότι είχαν περάσει από την Συρία στην Τουρκία. Πριν την επίθεση αποκαλύφθηκε ότι οι δυο βομβιστές είχαν μεταβεί στο σημείο της επίθεσης όπου έλαβαν τις τελικές οδηγίες από έτερο άτομο το οποίο έχει συλληφθεί. Επιπλέον συνελήφθησαν και οι οδηγοί των οχημάτων που τους μετέφεραν στην Άγκυρα. 

ΕΚΠΟΜΠΗ ERTOPEN.COM ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/10 ΣΤΙΣ 21.00 Μ.Μ.

ΘΕΜΑ: «Δεν παλεύεται η κατάσταση στον Στρατό του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, που εντείνει όμως την συμμετοχή του στον Ευρωπαϊκό Πόλεμο κατά των Μεταναστών»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Σε ηχητικό η εκπομπή του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων με θέμα "Ο Ευρωπαϊκός πόλεμος κατά των μεταναστών"

Παραθέτουμε σε ηχητικό την εκπομπή που μεταδόθηκε από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό με θέμα: "Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ: ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!".
Η εκπομπή που επιμελούνται οι σύντροφοι από το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων "Σπάρτακος" περιγράφει τις γραμμές επίθεσης του πολέμου κατά των μεταναστών που εξαπολύει ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλιστικός κόσμος, την συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών και κατασταλτικών δυνάμεων.

ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ-Το Ισραήλ κατεβάζει στρατό στην Ιερουσαλήμ - Δεν θα επιστρέφει τις σορούς των Παλαιστινίων στις οικογένειές τους


Οι σοροί των Παλαιστινίων δραστών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών δεν θα παραδίδονται στο εξής στις οικογένειές τους, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνει η ισραηλινή κυβέρνηση. Επιπλέον το Ισραήλ αποφάσισε να κατεβάσει στο στρατό στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις ασφαλείας. 
Η απόφαση πάρθηκε σε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου. Μάλιστα λίγο νωρίτερα η ισραηλινή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεοπου το χαρακτήρισε ως «ντοκουμέντο φρίκης», αφού πρόκειται για τη στιγμή που Παλαιστίνιος οδηγεί το αυτοκίνητο του πάνω σε στάση λεωφορείου σε γειτονιά υπερ - ορθόδοξων Εβραίων στην Ιερουσαλήμ.

Η ΑΕΚ της προσφυγιάς, η ΑΕΚ των αγώνων ...


Της Αλέκας Ζορμπαλά

Η ΑΕΚ της προσφυγιάς, η ΑΕΚ των αγώνων,
H ΑΕΚ του αντιφασισμού, του διεθνισμού και της αλληλεγγύης
Η ΑΕΚ των παιδικών μου χρόνων
Θα παίζει σε γήπεδο με την ονομασία Αρένα Δούρου;;;!!!
Προς τιμήν της κ.Ρένας Δούρου..;;;!!!

Ως φύσει αισιόδοξη θέλω να πιστεύω, ότι είναι μια χιουμοριστική «χαριτωμενιά», ή άντε και μια ακόμα τρολλιά..

Γιατί, αν είναι αλλιώς, δεν αντέχεται…

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες στη Συρία – Ετοιμάζεται επίθεση στο Χαλέπι

Χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες στη Συρία – Ετοιμάζεται επίθεση στο ΧαλέπιΤο Reuters μεταδίδει ότι χιλιάδες Ιρανοί (Πέρσες) στρατιώτες έφτασαν στη Συρίακαι ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις στο πλευρό του στρατού της Συρίας και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από το Χαλέπι.

Ισραηλινός ακτιβιστής αποκαλύπτει τις διαταγές που έχουν πάρει οι Ισραηλινοί στρατιώτες

151014
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στη σελίδα facebook του Εράν Εφράτι* πριν μερικές μέρες. Το παρουσιάζουμε με μικρές διορθώσεις ως προς τα σημεία στίξης.
Τις τελευταίες ημέρες λαμβάνω αναφορές από στρατιώτες στον ισραηλινό στρατό που μου λένε ότι οι κανόνες εμπλοκής τους άλλαξαν τελείως και ότι διαδικασίες που ήταν πραγματικότητα ως ένα βαθμό μόνο στη Γάζα και σε τμήματα της Δυτικής Όχθης, τώρα εφαρμόζονται σε όλη την Παλαιστίνη και το Ισραήλ: «άδειες που δίνουν το ελευθέρας» να ανοίγουν πυρ με πραγματικά πυρά εναντίον οποιουδήποτε Παλαιστίνιου πολίτη μοιάζει ύποπτος.

Searches in Kiev: Svoboda party members suspected of Maidan mass murder

MaidanMassacre
About one hundred people, including 18 police officers, were shot to death by snipers in Kiev’s Independence Square on February 20 2014. 
Aleksandr Aronets, spokesman of Svoboda in Kiev, reports [see below] that this morning there were raids against members of Svoboda, on suspicions of mass murder during the Maidan – murders that were attributed to “snipers of former President Yanukovitch” and to Berkut [the police].Among the materials in the hands of investigators is a video [see below] where you see someone shoot from a window of the hotel “Ukraine” on Independence Square, protesters and police. The room in question (no. 1132) was occupied by the Svoboda deputy Oleg Pankevich.

ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΣΑ: Οι Αστυνομικοί δεν πήγαν να πιάσουν τον Ρουπακιά. Τον Παύλο πήγαν να πιάσουν!”

Συγκλονιστική συνέντευξη της μητέρας του Παύλου Φύσσα
- “Τον αγκάλιασα, προσπαθούσα να τον ζεστάνω. Δεν με άφησαν και πολύ...Κοιμότανε... Κοιμότανε...”
- “Οι αστυνομικοί δεν πήγαν να πιάσουν τον Ρουπακιά. Τον Παύλο πήγαν να πιάσουν”
- “Πού πας, ρε παπάρα; Με μαχαίρωσες και φεύγεις”, είπε ο Παύλος στον δολοφόνο του
- “Αν αυτό γινόταν στο στενό πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα! Θα μιλούσαν για... ξεκαθάρισμα λογαριασμών!”
- “Ο Παύλος Φύσσας ήταν λιοντάρι. Πώς μπόρεσε και έχωσε το μαχαίρι σε ένα τέτοιο παλικάρι;”
- Για τη βεβήλωση του μνημείου Φύσσα: “Ο Παύλος γελάει μαζί τους...”

ΤΟ ΓΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!

ΧΩΡΙΣ ΦΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!
Τα συνεχόμενα περιστατικά σε αυτή την ΕΣΣΟ μόνο έκπληξη πλέον δεν μας κάνουν.
Τη Παρασκευή 9/10, κάποιοι φαντάροι του ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, παίρνουν το δρόμο για τις μονάδες τους.
Ως δια μαγείας αυτοί που έρχονται στην Αθήνα, «ξεχνιούνται» στο φρουραρχείο.
Από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα μένουν χωρίς φαγητό και δεν ενδιαφέρεται κανένας για αυτούς.  
Χωρίς κανένας να υπολογίζει την οικονομική κατάσταση των φαντάρων, η επόπτρια τους  ανακοινώνει ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση και να αναλάβουν οι ίδιοι να πάνε στις μονάδες τους!
Αλήθεια το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας περιμένουν ότι με τα 8.72 οι φαντάροι έχουν την άνεση της επιλογής;
Δεν είναι υποχρέωση του ΓΕΣ να βγάλει φύλλα πορείας και να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων στις μονάδες που πήραν μετάθεση;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την αγωνιστική πρωτοβουλία να απευθυνθεί στους συναδέλφους φαντάρους και να τους καλέσει να υπογράψουν μαζικά το παρακάτω κείμενο:

Δεν συμμετέχουμε στο Πόλεμο κατά των Μεταναστών
Δεν Καταστέλλουμε Κοινωνικούς Αγώνες
…σκισμένες σάρκες στα συρματοπλέγματα, πνιγμένα παιδιά στις ακτές, πεινασμένοι σε πλατείες, στοιβαγμένοι που παρακαλάνε για τα χαρτιά τους… Πολλοί από εμάς είδαμε και βιώσαμε αυτές τις εικόνες ντροπής πριν γίνουν πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων, στον Έβρο και στα νησιά, εκεί που μας είχαν στείλει να υπηρετήσουμε υποχρεωτικά του Παραλόγου τη Θητεία, εργάτες δούλοι και ταυτόχρονα κρέας στα κανόνια στους. 
Μας συγκλονίζουν, μονοπωλούν τις συζητήσεις μας. Δε θα γίνουν όμως μια νέα ρουτίνα. Όπως δε συνηθίσαμε και δεν αποδεχτήκαμε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους βρώμικους πολέμους τους, δε θα αποδεχτούμε και δε θα συνηθίσουμε το δράμα των προσφύγων. Είναι το δράμα των δικών μας ανθρώπων, του δικού μας κόσμου, του κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα-θρησκεία-φυλή!

Νέες δυνάμεις κάνουν την εμφάνιση τους στη Συρία

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η Ρωσική εμπλοκή στη Συρία καθώς όπως έγινε γνωστό μια νέα οργάνωση-συμμαχία, με την ονομασία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έκανε την εμφάνιση της στη χώρα, με την πλήρη στήριξη των Η.Π.Α.
30.000 ένοπλοι άνδρες και γυναίκες στελεχώνουν τη δύναμη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που συγκροτήθηκαν στη Συρία, υπό την αιγίδα των Κούρδων ανταρτών του YPG/YPJ με τη συμμετοχή Ασσυριακών χριστιανικών πολιτοφυλακών και Αράβων δημοκρατικών ανταρτών.

H χρεωκοπημένη στρατηγική του Ερντογάν

Η πολιτική που εφάρμοσε το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου για τη Συρία αποσκοπούσε αρχικά στην πτώση του καθεστώτος Άσαντ και στη συνέχεια οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.
Γράφει ο Χρήστος Μηνάγιας
Όμως, οι τυχοδιωκτικοί, φαντασιόπληκτοι και χρεωκοπημένοι σχεδιασμοί των Τούρκων προσέκρουσαν σε ανυπέρβλητα εμπόδια, προκάλεσαν αλυσιδωτές και απρόβλεπτες επιπτώσεις, απομόνωσαν τη χώρα τους και επισκίασαν την αξιοπιστία και φερεγγυότητα της.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ιδού τι ώθησε τη Ρωσία να παρέμβει στη Συρία

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, παρά το ότι είχε εμμέσως αναγγελθεί με τη μαζική μεταφορά ρωσικού οπλισμού αλλά και προσωπικού, δεν παύει να προκαλεί εντύπωση. Ο ρωσικός, όπως και ο σοβιετικός, παράγοντας για δεκαετίες διατηρούσε μια μάλλον συγκρατημένη στάση για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή. Η ριψοκίνδυνη, επομένως, απόφαση του Πούτιν να κινηθεί στρατιωτικά τόσο μακριά από το «εγγύς εξωτερικό» συνιστά μια μεγάλη στροφή για τη ρωσική εξωτερική πολιτική.
Του Σωτήρη Δημόπουλου

Η φήμη κατάρριψης ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη πως η Τουρκική Αεροπορία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Οι φήμες κυκλοφόρησαν μετά από πληροφορία ότι πάνω από την συριακή πόλη Χουραϊτάν, σημειώθηκε έκρηξη στον ουρανό.
Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ – ανάλυση ο έγκυρος Aviationist και ο Ντέιβιντ Σενσιότι, αμέσως, η ψευδής είδηση άρχισε να κυκλοφορεί, ως συνήθως ευρέως, ενώ δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες του «κατεστραμμένου» ρωσικού αεροσκάφους, οι οποίες στην πραγματικότητα αφορούσαν ένα κατεστραμμένο ελικόπτερο Mi-17 της Αεροπορίας του Αφγανιστάν που είχε καταρριφθεί το 2011.

Απόφαση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και αποφάσισε τα εξής: 
1.    Την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχου, καθώς και Υποστρατήγου σε θέση Αντιστρατήγου, ως εξής:

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η βία στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]


Εγκαταλείπουν τη λίρα και ετοιμάζοντια για το ευρώ στα Κατεχόμενα

Ένα ακόμη βήμα  στη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου συνιστά η συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη της κοινότητας των Τουρκοκυπρίων κ. Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου στα κατεχόμενα να υπάρξει μετάβαση από την χρήση της τουρκικής λίρας σε αυτή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

US Caught Faking It in Syria by THOMAS S. HARRINGTON

The great danger of faking your ability to do something in the public square is that someone with an actual desire to the job you are pretending to do might come along and show you up.
This is what has just happened to the US in Syria with the entrance of Russia into the fight against ISIL.
And as is generally the case with posers caught with their pants down, the US policy elites are not happy about it.
You see, the US strategic goal in Syria is not as your faithful mainstream media servants (led by that redoubtable channeler of Neo-Con smokescreens at the NYT Michael Gordon) might have you believe to save the Syrian people from the ravages of the long-standing Assad dictatorship, but rather to heighten the level of internecine conflict in that country to the point where it will not be able to serve as a bulwark against Israeli regional hegemony for at least another generation.

ΘΑΥΜΑ! Ο ΘΕΟΣ ΑΙΡΕΙ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕ.

Σύμφωνα με το χριστιανικοταλιμπανικό ekklisiaonline.gr επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών για τις Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως,όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.
Στην συγκεκριμένη εγκύκλιο με θέμα «Περί αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών ως προς τα κατ’ εξαίρεσιν επιτρεπόμενα ποσά αναλήψεως μετρητών διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών και τας Ιεράς Μητροπόλεις» αναφέρονται τα εξής:
(29/9/2015).
Πρωτ. 4705
Αριθμ. Διεκπ. 2122
Αθήνησι 29η Σεπτεμβρίου 2015

H πρωταθλήτρια Ευρώπης Σεβίλλη, απορρίπτει χορηγία εκατομμυρίων από το Ισραήλ

b2ap3_thumbnail_cronica-sevilla-fc-2-vs-getafe-cf-0.jpgΗ ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα Σεβίλλη απέρριψε μία χορηγία 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,7 εκατομμυρίων δολλαρίων) για τη διαφήμιση του τουρισμού στο Ισραήλ, στις φανέλες των παικτών της.
Οι πρωταθλητές του Ουέφα Γιουρόπα Λίγκ, απέρριψαν την προσφορά λόγω της «πολιτικής χροιάς» που θα υποδήλωνε ότι υποστηρίζουν το Ισραήλ, σύμφωνα με την ισπανική αθλητική εφημερίδα Μούντο Ντεπορτίβο.

"Ο Ερντογάν θα μας πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία"! Κρίση ανασφάλειας στην Τουρκία!


Image
Η Τουρκία βυθίζεται σε μια τρομακτική ανασφάλεια μετά από την διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. Τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αποτυπώνουν με εκκωφαντικό τρόπο τον τρόμο που επικρατεί στην γειτονική χώρα. Θεωρούν τον Ερντογάν τόσο αδίστακτο ώστε δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο!
Η Today’s Zaman δημοσιεύει πληροφορία σύμφωνα με την οποία γνωστός εικονικός χρήστης Twitter, με το όνομα Fuat Avni, για τον οποίο εικάζεται ότι έχει πρόσβαση στον εσωτερικό κύκλο του Προέδρου Ερντογάν, έγραψε την Κυριακή ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν σκοπεύει να σύρει την Τουρκία σε πόλεμο προκειμένου να πάρει υπό τον έλεγχό του τη χώρα. Ο Avni ισχυρίστηκε ότι ο  Ερντογάν σκέφτεται ακόμα και να καταρρίψει ένα ρωσικό αεροσκάφος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία θα εμπλακεί σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία στη Συρία. Φήμη για κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους υπήρξε το προηγούμενο Σάββατο. 

ΚΟΥΒΑ 1962: Ο "υποβρύχιος" πυρηνικός πόλεμος και ο άνθρωπος που τον απέτρεψε!


Image
Σαν σήμερα το 1962  ξεκίνησε η σοβαρότερη πολεμική κρίση που έφερε το πλανήτη στα πρόθυρα μιας πυρηνικής αναμέτρησης μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης. 

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι πληροφορήθηκε από τις υπηρεσίες κατασκοπίας ότι 42 σοβιετικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές, βρίσκονταν εγκατεστημένοι στην Κούβα και μπορούσαν μέσα σε λίγα λεπτά να πλήξουν οποιαδήποτε πόλη των ΗΠΑ. Την ανάπτυξή τους είχε επιτρέψει ο Φιντέλ Κάστρο, φοβούμενος αμερικανική επέμβαση.
Οι δεκατρείς μέρες που ακολούθησαν ήταν οι πιο επικίνδυνες που πέρασε η ανθρωπότητα. Στις 22 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Κένεντι ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό Ναυτικό θα επέβαλλε αποκλεισμό της Κούβας και θα προχωρούσε στην «κατάσχεση επιθετικών όπλων και συναφούς υλικού» που σοβιετικά σκάφη θα επιχειρούσαν ενδεχομένως να τα παραδώσουν στην Κούβα. Τις επόμενες ημέρες σοβιετικά πλοία που κατευθύνονταν προς την Κούβα άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του αποκλεισμού.