Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ 38 ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ Δεν συμμετέχουμε στο Πόλεμο κατά των Μεταναστών Δεν Καταστέλλουμε Κοινωνικούς Αγώνες

…σκισμένες σάρκες στα συρματοπλέγματα, πνιγμένα παιδιά στις ακτές, πεινασμένοι σε πλατείες, στοιβαγμένοι που παρακαλάνε για τα χαρτιά τους… Πολλοί από εμάς είδαμε και βιώσαμε αυτές τις εικόνες ντροπής πριν γίνουν πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων, στον Έβρο και στα νησιά, εκεί που μας είχαν στείλει να υπηρετήσουμε υποχρεωτικά του Παραλόγου τη Θητεία, εργάτες δούλοι και ταυτόχρονα κρέας στα κανόνια στους. 
Μας συγκλονίζουν, μονοπωλούν τις συζητήσεις μας. Δε θα γίνουν όμως μια νέα ρουτίνα. Όπως δε συνηθίσαμε και δεν αποδεχτήκαμε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους βρώμικους πολέμους τους, δε θα αποδεχτούμε και δε θα συνηθίσουμε το δράμα των προσφύγων. Είναι το δράμα των δικών μας ανθρώπων, του δικού μας κόσμου, του κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα-θρησκεία-φυλή!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: «ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

Επικίνδυνη προπαγάνδα εναντίον μεταναστών σε μονάδα που κάνει διαρκώς Ασκήσεις
εντός και εκτός συνόρων, με τον Στρατό του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ
Οι φιγούρες των Τσίπρα-Καμένου με παραλλαγές να παρακολουθούν την άσκηση Παρμενίωνας δε μας φάνηκαν καθόλου αστείες και γραφικές. Αντίθετα μας προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία τυπική εμφάνιση στα όρια του κιτς. Οι συμβολισμοί είναι συγκεκριμένοι. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δώσει τη μέγιστη σημασία στην εμβάθυνση των νέων δογμάτων του ελληνικού στρατού. Ο κίνδυνος εξ ανατολάς φαίνεται να υποχωρεί και στην πρώτη γραμμή μπαίνει επίσημα πλέον ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Η ίδια η άσκηση έδινε βαρύτητα με βάση τα σενάρια που αντιμετώπισε στις ασύμμετρες απειλές. 

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ "ΠΑΕΙ" ΣΤΟ 18ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το πρόγραμμα του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης
Screen Shot 2015-10-14 at 12.57.25 PMΑνακοινώθηκε το πρόγραμμα του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ξεκινάει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης: Οκτώβρης, Λιμάνι, Αποθήκη 8. Η διπλή αναβολή του φετινού φεστιβάλ δημιούργησε εξ ανάγκης νέα χρονικά, καιρικά και χωροθετικά δεδομένα στα οποία οφείλαμε να προσαρμοστούμε κάνοντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο πρόγραμμά του. Μόνο στη μορφή του όμως, αφού στην τριήμερη γιορτή των κινημάτων θα συναντήσουμε όλα όσα συνιστούσαν την ουσία κάθε φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, έστω και σε μικρότερες δόσεις. 

"ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015": Το βίντεο της άσκησης

Βίντεο που δείχνει την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015, δόθηκε στη δημοσιότητα:

Κούρδοι: «Εμφύλιος» στο Ιράκ υπονομεύει το όνειρο για κράτος

Το «διαίρει και βασίλευε» είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων. Όταν μάλιστα αρκετοί φροντίζουν από μόνοι τους να συγκρούονται για μια σειρά από θέματα, το αποτέλεσμα είναι οι αντίπαλοι να βρίσκουν λαβή και να επιχειρήσουν μέσω της υποδαύλισης των αντιθέσεων, να πετύχουν τους δικούς τους στόχους, που μόνο συμβατοί δεν είναι με αυτούς των διαιρεμένων. Για την ακρίβεια, είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι…
Οι Κούρδοι είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ένας λαός αδικημένος από την Ιστορία, χωρίς δικιά του πατρίδα, παρότι οι ευρύτερες συνθήκες ευνοούν όσο ποτέ άλλοτε ίσως ιστορικά, δυσκολεύονται να ομονοήσουν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις αυτό που επιδιώκουν. Παραμένουν δε, στο πλαίσιο τεσσάρων διαφορετικών κρατών, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.

Τουρκία, το επόμενο κράτος–παρίας στη Μέση Ανατολή

Του David P. Goldman
ΤΙΤΛΟΣ: «Turkey is the Next Failed State in the Middle East»
ΠΗΓΗ: Asia Times Online
Δεν γνωρίζουμε ποιοι ανατίναξαν τις δύο βόμβες που σκότωσαν δεκάδες Κούρδους και φίλα προσκείμενους στην Άγκυρα, το περασμένο Σάββατο, αλλά το λιγότερο πιθανό είναι η κυβέρνηση Ερντογάν να μην είναι αναμεμιγμένη. Όπως είπε Τούρκος βουλευτής η βομβιστική επίθεση είτε δεν ματαιώθηκε από σφάλμα της ΜΙΤ, ή προκλήθηκε από τη ΜΙΤ.

Τουρκικές διαμαρτυρίες σε Ουάσινγκτον και Μόσχα

Πυρά κατά ΗΠΑ και Ρωσίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορώντας τις χώρες αυτές ότι ενισχύουν με όπλα το PYD των Κούρδων της Συρίας. 
Η Τουρκία πιστεύει πως τα όπλα αυτά μπορεί να διατεθούν από τους Κούρδους της Συρίας στο ΡΚΚ. Έτσι η Τουρκία κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Τζον Μπας και του επέδωσε αυστηρή διαμαρτυρία για την κίνηση των ΗΠΑ να ανεφοδιάσουν από αέρος τους Κούρδους του ΡYD.

Μιλάει ο πατέρας ενός εκ των βομβιστών της Άγκυρας - Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας


Ο M.D., πατέρας του Ömer Deniz Dündar, δεύτερου βομβιστή της Άγκυρας, μιλώντας σήμερα στα τουρκικά ΜΜΕ, είπε επί λέξει τα εξής:
"Ο γιός μου δεν μπορεί να έκανε τέτοιο πράγμα. Εγώ πήγα πολλές φορές στην Ασφάλεια για να φέρω πίσω το παιδί μου από τη Συρία. Το παιδί μου γύρισε στο Αντγιαμάν το 2014. Έμεινε δίπλα μου επί οκτώ μήνες. Εγώ όταν ήλθε από τη Συρία, πήγα στην Ασφάλεια και ζήτησα να συλλάβουν και να φυλακίσουν το παιδί μου. Τον κάλεσαν στην Ασφάλεια, του πήραν κατάθεση και τον άφησαν ελεύθερο. Μετά από οκτώ μήνες πήγε πάλι στη Συρία. Ο γιός μου Ömer Deniz ήταν παντρεμένος. Είχε ένα παιδί. Αυτούς τους οκτώ μήνες δεν συζητούσαμε. Τώρα εγώ τι νακάνω; Η Ασφάλεια δεν με ενημέρωσε ποτέ ότι το απιδί μου είναι δυνατόν να κάνει μια τέτοια επίθεση"!

3 σοροί: γυναίκα, κοριτσάκι, βρέφος - Δολοφονία χωρίς τέλος στη θάλασσα της Λέσβου από Ε.Ε. και ελληνικό κράτος !

Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβη μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» Λέσβου.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα το MRCC Άγκυρας ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή είχε προβεί πλησίον της οριογραμμής σε διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών, λόγω ανατροπής της λέμβου που τους μετέφερε και η οποία είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια. Το MRCC Άγκυρας ενημέρωσε επίσης το ΕΚΣΕΔ ότι από δηλώσεις των διασωθέντων αλλοδαπών αγνοούνταν τρία (03) άτομα.

Refugee rhetoric echoes 1938 summit before Holocaust, UN official warns

 Refugees on the island of Lesbos. UN human rights commissioner Zeid Ra’ad Al Hussein of Jordan criticised the use of dehumanising language in response to the crisis. Photograph: Muhammed Muheisen/AP
Human rights chief condemns language such as ‘swarms of refugees’, saying it is deployed by those seeking to make political capital from the crisis
The dehumanising language used by UK and other European politicians to debate the refugee crisis has echoes of the pre-second world war rhetoric with which the world effectively turned its back on German and Austrian Jews and helped pave the way for the Holocaust, the UN’s most senior human rights official has warned.

Ιταλία 1969 - 1980 : "Στρατηγική της 'Εντασης". Το σχέδιο της δολοφονικής επίθεσης του φασιστικού Ιταλικού κράτους και παρακράτους ενάντια στο "θερμό φθινόπωρο" των εργατικών αγώνων του '68 - '69

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας PAESE SERA για τη βόμβα στην Μπολώνια στις 2 Αυγούστου 1980

Οι τίτλοι γράφουν:

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΩΝΙΑ
Περισσότεροι από ογδόντα οι νεκροί στο σταθμό


Αντιμέτωπες με μια αλματώδη άυξηση της εξουσίας της εργατικής τάξης, με απεργίες, καταλήψεις, αυτομείωση τιμών και μαζικές καταλήψεις στέγης και στεκιών, οι μυστικές υπηρεσίες έθεσαν σε κίνηση μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων με τη βοήθεια φασιστικών ομάδων. Για τις επιθέσεις κατηγορήθηκαν αναρχικοί και η αριστερά, και συνελήφθηκαν αγωνιστές εργάτες. Η μεγαλύτερη τέτοια επίθεση ήταν και η χειρότερη τρομοκρατική πράξη στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα: η βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολώνια στις 2 Αυγούστου 1980 που σκότωσε 85 ανθρώπους. 

Η Στρατηγική της έντασης. Μέρος δεύτερο.- από το Χάρη Ζάβαλο

 Στις 12 Δεκεμβρίου του 1969, μαζί με άλλους αναρχικούς και κομμουνιστές, συλλαμβάνεται από τις Ιταλικές αρχές ο αναρχικός εργάτης σιδηροδρόμων Τζουζέπε (Πίνο) Πινέλι.
Μέσα σε 48 ώρες, που ήταν και ο μέγιστος χρόνος κράτησης σε τμήμα για την εποχή, αυτοί που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι και λίγοι μεταφέρθηκαν στις φυλακές Σαν Βιτόρε.
Ο Πινέλι κρατήθηκε στο αρχηγείο περισσότερο απ’ ότι επέτρεπε ο νόμος. Τον ανέκριναν. Τότε, γύρω στα μεσάνυχτα της 15ης-16ης Δεκεμβρίου το σώμα του «πέταξε» από ένα δωμάτιο που ανήκε στο Πολιτικό Γραφείο του τέταρτου ορόφου και έπεσε στο έδαφος. Οι αρχικές αντικρουόμενες εκδοχές της αστυνομικής ιστορίας έλεγαν ότι η αλήθεια δεν ήταν η επίσημη εκδοχή περί «αυτοκτονίας». Ο Πινέλι πέθανε στο νοσοκομείο Φαντεμπενεφρατέλι τη νύχτα της 15ης προς 16ης Δεκεμβρίου 1969.

Το facebook στην…υπηρεσία της Μοσάντ-Η περίπτωση Σπέντινγκ

Με ψεύτικους, δήθεν παλαιστινιακούς, λογαριασμούς στο facebook οι ισραηλινές υπηρεσίες προσπαθούν να «ψαρέψουν» Παλαιστίνιους διαδηλωτές. Παράλληλα έχει αποδειχτεί ότι παρακολουθούν τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξένων ακτιβιστών – για να τους συλλαμβάνουν, να τους απελαύνουν και να τους απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα.

Συμφώνησαν ΗΠΑ - Ρωσία για την εναέρια ζώνη ασφαλείας στη Συρία

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατέληξαν στην τελική μορφή του μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία μίας εναέριας ζώνης ασφαλείας στη Συρία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το μνημόνιο συνεργασίας θα πρέπει να εφαρμοστεί στο άμεσο μέλλον, αφού πρώτα γίνουν ορισμένες αναθεωρήσεις. Παράλληλα, απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες.

Παραπέμπεται για τις «μίζες» στα εξοπλιστικά ο Πάνος Γερμανός

Την παραπομπή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και τεσσάρων ακόμα ατόμων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, μετά από αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Κυβέλου, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των μιζών που διακινήθηκαν ως «αντίδωρο» για το πρόγραμμα των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR-M1.

Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

-ΛΑΓΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ.jpg
ΕΘΝΟΣ/ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ.
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ.
Εξι μήνες χρειάστηκαν προκειμένου να ξεπεραστούν οι πολλές «προσπάθειες» των δικηγόρων της ΧΑ να καθυστερήσουν τη διαδικασία και -κυρίως- τις καίριες καταθέσεις μαρτύρων, όπως οι γονείς του Παύλου Φύσσα και οι φίλοι του που ήταν παρόντες στη δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Νεότερα από δυτική Ουκρανία: ταγματασφαλιτισμός, αντικομμουνισμός και ξανά ταγματασφαλιτισμός

n2Παρουσιάζουμε πολύ περιληπτικά μερικά νεότερα από δυτική Ουκρανία:
α) Στις 13 Οκτώβρη ο πρόεδρος Ποροσένκο υπέγραψε το νόμο «Για τη στρατηγική της εθνικοπατριωτικής εκπαίδευσης των παιδιών και της νεολαίας». Ο νόμος αυτός θέτει ως πρότυπα για τη νεολαία της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων, τον Μπαντέρα και τον OUN/UPA (δωσίλογοι συνεργάτες των ναζί επί Β’ ΠΠ), τον Σιμόν Πετλιούρα και το στρατό του (εθνικιστικός αντεπαναστατικός στρατός που είχε πολεμήσει ενάντια στον Κόκκινο Στρατό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου που ακολούθησε την Οκτωβριανή Επανάσταση) και τους συμμετέχοντες στην «Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση» (τον πόλεμο δηλαδή που διεξάγει το σημερινό αντιδραστικό καθεστώς ενάντια στο λαό του Ντονμπάς). 

Στα Ηνωμένα Έθνη η Ατζέντα 2030 έχει αποκωδικοποιηθεί: Είναι ένα σχέδιο για την παγκόσμια υποδούλωση της ανθρωπότητας κάτω από την μπότα των πολυεθνικών

governmentNaturalNews) This week, Michael Snyder published an important article entitled The 2030 Agenda: This Month The UN Launches A Blueprint For A New World Order With The Help Of The Pope.
That article references this UN "2030 Agenda" document that pushes a blueprint for so-called "sustainable development" around the world.
This document describes nothing less than a global government takeover of every nation across the planet. The "goals" of this document are nothing more than code words for a corporate-government fascist agenda that will imprison humanity in a devastating cycle of poverty while enriching the world's most powerful globalist corporations like Monsanto and DuPont.

United States airdrops 50 tons of ammo to ISIS linked terrorists in Syria

U.S. officials confirmed on Monday the Obama administration has air dropped 112 pallets of ammunition to jihadist fighters in Syria.
CNN reports:
C-17s, accompanied by fighter escort aircraft, dropped small arms ammunition and other items like hand grenades in Hasakah province in northern Syria to a coalition of rebels groups vetted by the US, known as the Syrian Arab Coalition.