Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

6 ΟΡΟΥΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

Η Hurriyet κάνει λόγο για τους 6 όρους που θα αντιπροτείνει η Άγκυρα στα αιτήματα της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την ανακοπή των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Συγκεκριμένα γράφει ότι οι 6 αυτοί όροι είναι: 
α) Κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες

β) Παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 2,5 δις ευρώ για τους πρόσφυγες

γ) Η συμμετοχή της Ε.Ε. και των λοιπών Οργανισμών στην κατασκευή των νέων προσφυγικών καταυλισμών με ποσοστό 80%.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!!! Αστυνομικοί λήστευαν μετανάστες στον Έβρο! Παρέμβαση εισαγγελέα

Καταγγελίες ντροπής! Αστυνομικοί λήστευαν μετανάστες στον Έβρο! Παρέμβαση εισαγγελέαΈρευνα για αστυνομικούς στα σύνορα του Έβρου που καταγγέλλεται ότι ληστεύουν πρόσφυγες και τους επαναπροωθούν αυθαίρετα στην Τουρκία, κάνει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Τη σχετική εντολή έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες που έκαναν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα προσφύγων. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το τελευταίο διάστημα καταγγέλθηκαν τουλάχιστον 15 με 20 κρούσματα από πρόσφυγες στις ΜΚΟ κι από εκει στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, που κίνησε τη διαδικασία της έρευνας, αναθέτοντάς την στους "αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ.

Kέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ προς μπάτσους: «Οδοστρωτήρες στο πέρασμά σας»

Η επικοινωνία του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. με τις ομάδες ΔΕΛΤΑ τις πρώτες ώρες μετά τον εμπρησμό της Marfin και τον θάνατο των τριών εγκλωβισμένων υπαλλήλων της (η μία έγκυος) το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, μέρος της οποίας αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», πιστοποιεί τον παροξυσμό αστυνομικής καταστολής και βίας που γνωρίζουν καλά όσοι βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα στα Εξάρχεια, εκείνες τις βουβές ώρες μετά τη διάλυση της ιστορικής αντιμνημονιακής διαδήλωσης, όπως και ύστερα από σχεδόν κάθε αντιμνημονιακή διαδήλωση.

ΚΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ-Κάμπινγκ σημαίνει βρώμα και δυσωδία!



ΕΝΤΑΞΕΙ, 
ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ, 
ΕΝΤΕΛΩΣ...
Διαβάζω το άρθρο της φίλτατης Χριστίνας Ταχιάου, με τίτλο«Κάμπινγκ σημαίνει ελευθερία«. Είμαι διστακτικός με τη συνήθεια του κάμπινγκ. Παρ' όλο που στο παρελθόν έμεινα σε σλίπινγκ μπανγκ σε κάμπινγκ στη Σαντορίνη, και ναι μεν, εξαιρετικά ήτο που το πρωινό αεράκι μας ξυπνούσε, αλλά καθότι είμαι σιχασιάρης και επιθυμώ ιδιωτικότητα, αγγλιστί πράιβασι, που λένε, προτιμώ να στριμώχνομαι οικονομικά και να μένω έστω και σε ένα δωμάτιο φτηνό, φαντασιωνόμενος τη λιτότητα διαμονής του Ελύτη, που ιδροκοπώντας ένα καλοκαιριάτικο απομεσήμερο, έγραφε υμνώντας τη θερινή ένδεια, παρά να διαβιώ στην ύπαιθρο ως αγριοκάτσικο.

Η Ε.Ε. ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ «ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΑ» ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ

Η Ε.Ε. ΔΙΝΕΙ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ImageΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ  «ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ»
Ένας Αφγανός μετανάστης προερχόμενος από την Τουρκία σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να εισέλθει στη Βουλγαρία λίγο προτού η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνήσει με την Τουρκία σε ένα "κοινό σχέδιο δράσης" με σκοπό να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές στα εξωτερικά σύνορά της. Ο Αφγανός, που σκοτώθηκε χθες βράδυ από Βούλγαρους συνοριοφύλακες, ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου πενήντα προσφύγων οι οποίοι εισήλθαν στη Βουλγαρία από την Τουρκία, σύμφωνα με τη βουλγαρική κυβέρνηση. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και συγκάλυψης ενός ακόμη εγκλήματος, δήλωσε πως το θύμα επλήγη από σφαίρα που εξοστρακίστηκε, την οποία έριξαν οι συνοριακοί φρουροί χωρίς πρόθεση να σκοτώσουν κάποιον!

Με απροκάλυπτα εγκλήματα αντιμετωπίζεται πλέον το προσφυγικό ζήτημα

Σε απροκάλυπτα εγκλήματα αναβαθμίζονται πλέον οι απωθήσεις και οι τραμπουκισμοί αφιλόξενων και ξενοφοβικών κρατών, με την ανοχή και την εξοργιστική σιωπή των υπόλοιπων καθώς και των αρμόδιων οργάνων.
Χθες (Πέμπτη) το βράδυ, συνοριακοί φρουροί πυροβόλησαν και σκότωσαν άντρα που ταξίδευε με μια μεγάλη ομάδα προσφύγων κοντά στην πόλη Σρέδετς στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Η Τουρκία κατέρριψε Ρωσικό UAV στα σύνορα με τη Συρία

Image
Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα κατέρριψαν αεροσκάφος άγνωστης ταυτότητας που εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο σήμερα κοντά σύνορα με τη Συρία μετά από τρεις προειδοποιήσεις δήλωσε ο τουρκικός στρατός. 
Το άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος ήταν τελικά μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) σύμφωνα με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το οποίο όπως ανάφερε το κανάλι NTV βρισκόταν 3 χιλιόμετρα εντός του τουρκικου εναέριου χώρου. 

Μάρκους Λουτρέλ - μοναδικός επιζών μιας από τις πιο αιματηρές μέρες στην ιστορία των SEALs

ScreenSnapz0051Marcus Luttrell (born November 7, 1975) is a former United States Navy SEAL, who received the Navy Cross and Purple Heart for his actions in June 2005 facing Taliban fighters during Operation Red Wings. Luttrell was a Hospital Corpsman First Class by the end of his eight-year career in the United States Navy
Lutrell co-hosts After Action, a TV show where former special operations veterans talk about issues in the United States. The show is executive produced by Glenn Beck and airs on TheBlaze.

Και ο καπιταλισμός θέλει τον Χίτλερ του... Πώς η γερμανική κεφαλαιοκρατία επέβαλε τους ναζί στην εξουσία. Η στάση του ΚΚΓ στο Μεσοπόλεμο.


kpdΓράφει: Αλέξανδρος Στεργιόπουλος 
Το σκάνδαλο Volkswagen έρχεται να προστεθεί στο διαρκές σκάνδαλο του καπιταλισμού. Δεν αποδεικνύει μόνο την απληστία του κεφαλαίου και την με κάθε τρόπο απόκτηση κέρδους. Αποκαλύπτει (άθελα του;) και τη διαπλοκή που υπάρχει από το ξεκίνημα του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος. Δηλαδή, τη θέση που επιφυλάσσει για το πολιτικό προσωπικό και δεν είναι άλλη από αυτή του διαχειριστή. Του θεματοφύλακα των «αξιών» και των κερδών του απάνθρωπου τέρατος που δολοφονεί και εκμεταλλεύεται εργάτες. Η ρύθμιση της αγοράς λειτουργεί μόνο αν οι πολιτικοί «ηγέτες» ακολουθούν πιστά τις εντολές των καπιταλιστών.

Η ΡΩΣΟΦΟΒΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ-Η Νορβηγία αυξάνει κατά 9,8% τις πολεμικές της δαπάνες το 2016!

Image
Η Νορβηγία είναι η πρώτη που κόντρα στο ρεύμα προτείνει αύξηση κατά 9,8% του αμυντικού της προϋπολογισμού για το 2016.

Μεταξύ άλλων η πρόταση προβλέπει διπλασιασμό της χρηματοδότησης για το F-35,αύξηση των κονδυλίων της Υπηρεσίας Πληροφοριών και επιπλέον κονδύλια για περιπολίες υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion.
Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του προϋπολογισμού θα απορροφηθεί για τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης της προμήθειας του F-35 που θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 147 ΤΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη δημοσίευση της επιστολής καταγγελίας φαντάρων που υπηρετούν στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο στην οποία ανέφεραν το σοβαρό πρόβλημα που αφορά την συντήρηση των οχημάτων και πιο συγκεκριμένα το ζήτημα με τις μίζες και την έλλειψη μπαταριών.
Όμως το πρόβλημα αυτό αφορά πληθώρα μονάδων και εντείνεται λόγω των περικοπών στα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με την κατασπατάληση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε πολεμικές ασκήσεις –ολοένα συχνότερα με πραγματικά πυρά- στο πλαίσιο των συμμαχιών με το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ!   

ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που αναδεικνύει μια διαφορετική πτυχή της καθημερινότητας των μονάδων, ιδιαίτερα απέναντι στο σοβαρότατο πρόβλημα των ναρκωτικών.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Λόχου Διοίκησης ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα για την άψογη συνεργασία που έχουμε για την απεξάρτηση φαντάρου, χρήστη χασίς. 
Ο φαντάρος αυτός υπηρετεί τη θητεία του στον Αγ. Ανδρέα και ταυτόχρονα παρακολουθεί δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης με επιτυχία. 

ΕΛΜΕ Λέσβου: Ανεπιθύμητος ο φασίστας Λαγός



Το Σάββατο 17 Οκτώβρη έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται αυτήν την περίοδο: τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.
Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρό-βλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιή-σουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προ-σφύγων μέσα στη θάλασσα.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ!

Η Δικαιοσύνη Έβαλε Ποινή Χάδι Στο Ζεύγος Παπαντωνίου Κουράκου Για 1,3 Εκατομμύρια Αδήλωτα

papantoniou kourakou
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η γυναίκα του Σταυρούλα Κουράκου είναι είναι τελικά ο υπουργός που ξέχασε ο κακομοίρης να δηλώσει στην δήλωση του 2009 το ποσό του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η Σύζυγός μάλιστα του πρώην υπουργού να θυμίσουμε ότι είναι και στην λίστα Λαγκάρτ και συμπτωματικά το ποσό που έχει εκεί είναι 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/10 ΣΤΙΣ 21.00 Μ.Μ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ερτοπενΦίλοι Ακροατές καλησπέρα σας,
για ένα ακόμη βράδυ, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, απολαμβάνει τη φιλοξενία των συναγωνιστών της ERTOPEN.COM
Είναι μαζί σας ο εκπρόσωπος του Νίκος Αργυρίου.
ΘΕΜΑ: «Δεν παλεύεται η κατάσταση στον Στρατό του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, που εντείνει όμως την συμμετοχή του στον Ευρωπαϊκό Πόλεμο κατά των Μεταναστών»
Το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437 και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση diktiospartakos.blogspot.com
Μουσικές επιλέγει ο  Βαγγέλης Πίσπας
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥΣ!

Αθήνα: Αντιπολεμικό Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο (Βίντεο)

antipolemik;o_15_10_15-725
Μεγάλο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στις 18.00 στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε  με πρωτοβουλία του Συντονισμού Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Στα Προπύλαια μέλη σωματείων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων πήραν το λόγο και απηύθυναν χαιρετισμούς. Μπορείτε να τους δείτε στα βίντεο που ακολουθούν.

Video Allegedly Shows That The US Supplies ISIS

Video Allegedly Shows That The US Supplies ISIS
Wanna hear a joke?
The US military.
While accusations are abound that Russia is helping ISIS by… bombing them, time and time again we hear proven cases of the US harming ISIS by… supplying them.

Αποκλειστικό: Ο Καμμένος χρησιμοποιεί στρατιωτικό ελικόπτερο για τη μετακίνησή του (φώτο)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Βάρης κοντά στη Σχολή Ευελπίδων καθώς τον τελευταίο καιρό, καθημερινά βλέπουν στρατιωτικά ελικόπτερα να προγειώνονται και να απογειώνονται από την Σχολή Ευλεπίδων. 
Η Σχολή Ευελπίδων που εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί αξιωματικοί του στρατού ξηράς, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου, δίπλα στον οικιστικό ιστό της πόλης και διαθέτει ελικοδρόμιο. 

Πρύτανης μήνυσε φοιτητές της ΕΑΑΚ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ, για τη διεξαγωγή πάρτι, που έγινε με σκοπό την οικονομική ενίσχυση προσφύγων, στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου
Ο Α. Ζαπράνης γνωστοποίησε, ότι με την ιδιότητα του μέλους του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, προτίθεται να θέσει το θέμα των πάρτι στους πανεπιστημιακούς χώρους, ώστε να επιδιωχθεί κοινή, αρνητική στάση των ιδρυμάτων.

Οι Ευρωπαίοι δίνουν 1 δις στην Τουρκία για τους πρόσφυγες! Το παζάρι Ερντογάν πέτυχε

Image
Η Τουρκία πήρε από την ΕΕ 1 δις και και υπόσχεση για επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε για να βοηθήσει στο θέμα των προσφύγων! Το ανατολίτικο παζάρι της Άγκυρας έχει αποτέλεσμα και μια χώρα η οποία μέχρι τώρα αποτελούσε μέρος του προβλήματος για το προσφυγικό …επιβραβεύεται χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση ότι πράγματι θα βοηθήσει σ΄ αυτό το σημαντικό πρόβλημα! 

Το κοινό σχέδιο δράσης μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας για την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων από το τουρκικό έδαφος στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη προβλέπει:

ΤΟΥΡΚΙΑ:Ο αμερικανός πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για διαμαρτυρία

Image
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, John Bass, κλήθηκε χθες από το τουρκικό ΥΠΕΞ προκειμένου να του μεταφερθεί η έντονη αντίδραση της Άγκυρας σχετικά με την ρίψη αμερικανικών πολεμοφοδίων που προορίζονταν προς το PYD στις 11 Οκτωβρίου στην Συρία. 

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για το γεγονός ότι εξοπλίζουν και στηρίζουν το PYD στη Συρία για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών. 
Το επιχείρημα της Άγκυρας είναι ότι τα όπλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους Τουρκίας από το ΡKK που σύμφωνα με την Άγκυρα είναι φίλα προσκείμενο προς το PYD. 

Η Κούβα έστειλε στρατό στη Συρία υπό τον στρατηγό Λεοπόλντο Σίντρα Φρίας

Η Κούβα έστειλε στρατό στη Συρία υπό τον στρατηγό Λεοπόλντο Σίντρα Φρίας
Στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ αποκάλυψαν το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το ισραηλινό σάιτ Debka, ότι η Ρωσία αερομετέφερε στη Συρία μονάδες του στρατού της Κούβας για να πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι οι Κουβανοί είναι άνδρες των τεθωρακισμένων και θα επανδρώσουν συριακά άρματα μάχης, προσθέτοντας ότι μαζί με τους στρατιώτες έφτασε στη Συρία και ο Επιτελάρχης της Κούβας, στρατηγός Λεοπόλντο Σίντρα Φρίας (Leopoldo Cintra Frias).

"ΟΙ ΚΑΛΟΙ" ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ-ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: "Οι ζωές των άλλων" στη Γερμανία που παρακολουθούσε ευρωπαίους μέχρι το 2013

Image
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας παρακολουθούσε πρέσβεις χωρών της ΕΕ μέχρι τα μέσα του 2013.

Σύμφωνα με το Spiegel, η BND έκανε παρακολουθήσεις σε πρεσβείες και άλλους φορείς σε πολλές ευρωπαικές χώρες, καθώς και “άλλους στόχους” στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Η γερμανική εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung,σε αντίθεση, επικαλούμενη πηγές στο Γερμανικό κοινοβούλιο,υποστηρίζει ότι εκείνη τη περίοδο η το BND επικεντρώθηκε στη συλλογή πληροφοριών που σχετίζονταν με τα σημεία κρίσης του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Αφγανιστάν.

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Image
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σήμερα μία παύση στην αποχώρηση των περίπου 10.000 αμερικανών στρατιωτών που εξακολουθούν να βρίσκονται στο Αφγανιστάν, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ο ρόλος τους δεν είναι πλέον μάχιμος.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Ομπάμα αποφάσισε να διατηρήσει τους περίπου 9.800 στρατιώτες που βρίσκονται επί τόπου "για το μεγαλύτερο μέρος" του έτους 2016.