Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Σάμος: Αθώοι οι τρεις συνδικαλιστές που αντιστάθηκαν στη ρατσιστική αιμοδοσία


(Κείμενο: 902.gr, 16/10/2015)
Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Σάμου που δικάζονταν για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων της Σάμου, ενάντια στη δήθεν εθελοντική, αλλά κατ’ ουσία ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στις 27 Απρίλη 2013, με τον όρο «μόνο για έλληνες».
Η Ουρανία Μητσάκη – Αποστόλου, ο Σταμάτη Φιλιππής και ο Νίκος Μπαρμπατζάς, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα και απόφαση του δικαστηρίου.

Βρυξέλλες: Βίντεο απο τις συμπλοκές στις διαδηλώσεις ενάντια στην TTIP


Με μία μεγάλη διαδήλωση, στην καρδιά της λήψης αποφάσεων για την Ευρώπη, στις Βρυξέλλες, ακτιβιστές από ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο είπαν ένα μεγάλο «όχι» στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερων επενδύσεων TTIP.

Με σύνθημα «Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων, όχι των εταιρειών! – Σταματήστε τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP, CETA, TiSA και TPP!», οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν σήμερα τις δράσεις ενάντια στη λιτότητα και στις συμφωνίες διατλαντικού εμπορίου (TTIP), δράσεις που είχαν ξεκινήσει από τις 10 Οκτωβρίου.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ / ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10 ΣΤΙΣ 19:30

antipolemikhΣάββατο 17/10 στις 19:30 «Συρία και Μ. Ανατολή: Οι αντιτρομοκρατικοί πόλεμοι και ο πόλεμος κατά των μεταναστών.
Το χρέος μας ενάντια στο ελληνικό κράτος και την Ευρώπη-Φρούριο»
Ομιλητές: Κώστας Κούσιαντας, Νίκος Χαραλαμπόπουλος μέλος ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΤΟ ΓΕΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣΑΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!

"Και ο Άγιος φοβέρα θέλει" ορίζει η λαϊκή παροιμία...

Επειδή εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τον Στρατό και του Παραλόγου τη Θητεία καλό θα είναι να βλέπουμε τις συνέπειες της αγωνιστικής στάσης των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Με σημερινή του επικοινωνία το ΓΕΣ αποκάλυψε ότι διερεύνησε την καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων που μετακινήθηκαν πρόσφατα από το ΚΕΝ Μεσολογγίου σε διάφορες μονάδες και διαπίστωσε την αξιοπιστία της.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι πρόκειται για μια σαφή αυθαιρεσία των αξιωματικών του Φρουραρχείου που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί.

Πως επιχειρούν απόβαση εν έτει 2015 οι Αμερικανοί Πεζοναύτες;

Πρόκειται για μια γιγάντια στρατιωτική άσκηση των Αμερικανών πεζοναυτών με τους αντίστοιχους της Νότιας Κορέας στην παραλία Dogue στην Pohang. Η θάλασσα γέμισε με χόβερκραφτ. Οι εκρήξεις γέμισαν καπνούς τον ουρανό και οι Αμερικανοί πεζοναύτες έκαναν την απόβασή τους στην παραλία σε μια άκρως συντονισμένη άσκηση των δύο στρατών.

Οι Ρώσοι ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να παρατείνει την παραμονή αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, λόγω των επιτυχιών που σημειώνουν το τελευταίο διάστημα οι Ταλιμπάν, ήρθε η σειρά του Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακοινώσει την ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.
Με πρόταση της Ρωσίας, η σύνοδος κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών) αποφάσισε χθες, στην Αστάνα του Καζαχστάν, τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης για την υπεράσπιση των εξωτερικών της συνόρων. Ο εκτελεστικός γραμματέας της Κοινοπολιτείας Σεργκέι Λεμπέντεφ ανέφερε ότι η κοινή στρατιωτική δύναμη θα εγκατασταθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στο Τατζικιστάν, στο οποίο η Ρωσία διατηρεί μεγάλη στρατιωτική βάση.

Ιρανός σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης και 223 μαστιγώματα Λογοκρισία

Ο Keywan Karimi, 30 χρονος βραβευμένος Ιρανός σκηνοθέτης, Κουρδικής καταγωγής, του οποίου το έργο επικεντρώνεται στις δυσκολίες της σύγχρονης ζωής και της πολιτικής έκφρασης στο Ιράν καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε έξι χρόνια φυλάκιση και 223 μαστιγώματα για τις ταινίες του.
Η καταδίκη τoυ Keywan Karimi ακολουθεί παρόμοιες ποινές για άλλους καλλιτέχνες και δημοσιογράφους στο Ιράν, παρά το γεγονός ότι η μετριοπαθής κυβέρνηση κινείται προς μια μείωση της έντασης με τη Δύση σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει τόσο τα σκοτεινά όρια της έκφρασης στο Ιράν αλλά και τη δύναμη που οι σκληροπυρηνικοί εξακολουθούν να διατηρούν στη χώρα.

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες: Τέσσερα παιδιά πνίγηκαν έξω από την Κάλυμνο Δίχως τέλος Φονικό



Μία τραγωδία δίχως τέλος εξελίσσεται στο Αιγαίο, με νέα θύματα της 4 μικρά παιδιά και μία ενήλικη γυναίκα που κάνοντας το ταξίδι της προσφυγιάς, πνίγηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα ανοιχτά της Καλύμνου.
Το νέο ναυάγιο - που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα ακόμα «ναυάγιο» της Ευρώπης της αλληλεγγύης που αδυνατεί να βρει μία λύση στο προσφυγικό - σημειώθηκε βόρεια του Καλολίμνου. Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες, στην πλαστική βάρκα με την οποία προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα επέβαιναν συνολικά 17 άτομα.

Πάνω από 808 εκατ. ευρώ έχουν δανείσει 4 ελληνικές τράπεζες σε 11 μιντιακούς ομίλους

«Ανήκομεν… στις τράπεζες», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρεται στα ιδιωτικά ΜΜΕ, και θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ επιτυχημένος, αν αναλογιστεί ότι μόλις 11 μιντιακοί όμιλοι της Ελλάδας έχουν λάβει δανειοδότηση που φτάνει τα 808.830.190 ευρώ! Όλα αυτά τα χρήματα από μόλις 4 τράπεζες, την Εθνική, την Αlpha Bank, την Πειραιώς και την Eurobank. Και χωρίς εξήγηση για τις εγγυήσεις…

Ψήφισμα για τη δίκη του προέδρου του σωματείο Γιάννη Γκλαρνέτατζη στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον πρόεδρο του δ.σ. του σωματείου Γιάννη Γκλαρνέτατζη που δικάζεται στις 21 Οκτωβρίου 2015 στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανυποταξίας. Το σωματείο ζητά την πλήρη απαλλαγή του κατηγορουμένου αντιρρησία συνείδησης. Ζητά επίσης την παύση των διώξεων σε βάρος όλων των αντιρρησιών συνείδησης και την πλήρη κατοχύρωση του δικαιώματος στην άρνηση στράτευσης για λόγους συνείδησης.

ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Ο ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

"Απογειώθηκε" το Πολεμικό Αεροσκάφος απ' την Αλίαρτο



"Απογειώθηκε" σήμερα το πρωί το πολεμικό αεροσκάφος απο την αυλή του Δημαρχείου Αλιάρτου Θεσπιέων για να "προσγειωθεί" λίγα λεπτά αργότερα στο χώρο κάτω απο τη λαϊκή. 

ΚΥΣΕΑ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ»!

ImageΤρομερά κρίσιμη για τον λαό μας και για τους λαούς της περιοχής μας ήταν η Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής (ΚΥΣΕΑ), που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς περιέγραψε όλους τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου, όπως αυτοί εξυπηρετούνται και αλληλοδιαπλέκονται με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τον πόλεμο κατά των μεταναστών»!  Ενδεικτικό της σοβαρότητας των θεμάτων που εξετάστηκαν και των επιλογών που προβαίνει το αστικό κατεστημένο της χώρας μας αποτελεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά, από την ανάληψη της κυβερνητικής Εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση και αναλύει διεξοδικά τις εξελίξεις σε Τουρκία, Βαλκάνια, Συρία και Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Σε αυτή την πολύωρη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ προσδιόρισε τις βασικές παραμέτρους της «Εθνικής Στρατηγικής» του αστικού κατεστημένου.

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ Δεν συμμετέχουμε στο Πόλεμο κατά των Μεταναστών Δεν Καταστέλλουμε Κοινωνικούς Αγώνες

…σκισμένες σάρκες στα συρματοπλέγματα, πνιγμένα παιδιά στις ακτές, πεινασμένοι σε πλατείες, στοιβαγμένοι που παρακαλάνε για τα χαρτιά τους… Πολλοί από εμάς είδαμε και βιώσαμε αυτές τις εικόνες ντροπής πριν γίνουν πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων, στον Έβρο και στα νησιά, εκεί που μας είχαν στείλει να υπηρετήσουμε υποχρεωτικά του Παραλόγου τη Θητεία, εργάτες δούλοι και ταυτόχρονα κρέας στα κανόνια στους. 
Μας συγκλονίζουν, μονοπωλούν τις συζητήσεις μας. Δε θα γίνουν όμως μια νέα ρουτίνα. Όπως δε συνηθίσαμε και δεν αποδεχτήκαμε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους βρώμικους πολέμους τους, δε θα αποδεχτούμε και δε θα συνηθίσουμε το δράμα των προσφύγων. Είναι το δράμα των δικών μας ανθρώπων, του δικού μας κόσμου, του κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα-θρησκεία-φυλή!

Παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύντροφοι και συναγωνιστές, στηρίζουμε την σημαντική πολιτική σας πρωτοβουλία. Την απόφαση που λάβατε να αναδείξουμε συνολικά με «Ποιους πρέπει να πάμε και με Ποιους βρισκόμαστε απέναντι».
Δυστυχώς, το εργατικό κίνημα, την συμβολή του οποίου θεωρούμε καθοριστική στις μάχες που καλείται να δώσει το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό Κίνημα δεν μας επέτρεψε, με την αιφνιδιαστική στάση εργασίας του ΟΣΕ να συμμετάσχουμε.
Από αυτή την μακρόθεν επομένως παρέμβαση θέλουμε καταρχήν να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:

Ας ξαναμιλήσουμε για το "εφοπλιστικό θαύμα"


«Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους» τιτλοφορούσε πριν καιρό κύριο άρθρο της οικονομική εφημερίδα.
Σήμερα πάλι, από την ιστοσελίδα της «Ναυτεμπορικής» πληροφορούμαστε ότι «O ελληνόκτητος στόλος παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD). Το Review of Maritime Transport 2015 της UNCTAD που δημοσιοποιήθηκε χθες αναφέρει ότι, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, η Ελλάδα διατηρεί τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο με μερίδιο 16% και ακολουθούν οι Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία και Σιγκαπούρη».
Ας ξαναμιλήσουμε, λοιπόν για τις "επιδόσεις" αυτής της κλίκας των πλουτοκρατών:

Το κατάντημα του υπουργού Εξωτερικών και της κυβέρνησης δεν έχει όρια.

Το κατάντημα του υπουργού Εξωτερικών και της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Δεν φτάνει που ο Νίκος Κοτζιάς, στέλνει επιστολή στον επικεφαλής του ναζιστικού μορφώματος, καθιστώντας το επίσημο συνομιλητή του  - ζητά από τον Μιχαλολιάκο να καταθέσει τις προτάσεις του για την ονομασία των Σκοπίων- αλλά όταν ο αρχηγός της Χ.Α., τον «κάρφωσε» από το βήμα της βουλής, βρισκόμενος σε ένα παραλήρημα εθνικισμού, «πήραν γραμμή» οι Συριζαίικες ιστοσελίδες να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ.... Σκληρά ναρκωτικά στο αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush

Εκτός από την εθνικιστική και νεοφιλελεύθερη μαστούρα υπάρχει και η κανονική.
Και τα δύο συνυπάρχουν, που αλλού, στο αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush, που φέρει το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους δολοφόνους όλων των εποχών.
Στο καμάρι λοιπόν του αμερικανικού στόλου, εκεί από όπου εξορμούν οι Μισθοφόροι των ΗΠΑ για να πλήξουν τους λαούς με ψεύτικες δικαιολογίες αλλά για να εξυπηρετήσουν υπαρκτά τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα, μια νεαρή μισθοφόρος έπεσε σε κώμα από υπερβολική χρήση. 

Ο πόλεμος των drones στη Μέση Ανατολή

Γράφτηκε από τον/την gnikitas

Τις άγνωστες πτυχές του «πολέμου των drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών)» της κυβέρνησης Ομπάμα φέρνει στο φως το The Intercept, με εκτενές δημοσίευμά του.
Όπως αναφέρεται σχετικά, η ιστοσελίδα απέκτησε πρόσβαση σε έναν όγκο μυστικών slides και εγγράφων που παρέχουν μια σπάνια ματιά στις επιχειρήσεις εξόντωσης/ σύλληψης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μεταξύ του 2011 και του 2013- «περίοδο-κλειδί στην εξέλιξη του “πολέμου των drones”». Τα έγγραφα, τα οποία, όπως υπογραμμίζεται, περιλαμβάνουν τις επισημάνσεις των ειδικών δυνάμεων σχετικά με τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα του προγράμματος των drones, παρείχε μια πηγή στο εσωτερικό των υπηρεσιών πληροφοριών, που εργάστηκε πάνω σε επιχειρήσεις όπως αυτές που περιγράφονται στα slides. 

Daniel Pipes: Όλα δείχνουν εμπλοκή της MIT στο μακελειό της Άγκυρ

Η περίοδος μεταξύ των εκλογών της 7ης Ιουνίου και των επικειμένων της 1ης Νοεμβρίου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για την Τουρκία. Η τρελή πορεία προς τις νέες εκλογές σημαδεύεται από την αυξανόμενη βία κατά της κουρδικής μειονότητας.
Του Daniel Pipes
ΠΗΓΗ: National Review Online
Η βομβιστική επίθεση, τον Ιούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 33 ανθρώπων, ακολουθήθηκε από κουρδικές επιθέσεις κατά Τούρκων στρατιωτών και αστυνομικών. Οι Τούρκοι απέκλεισαν ολόκληρη την πόλη του Κιρζέ και οι Κούρδοι απάντησαν ανακηρύσσοντας αυτόνομες ζώνες.

Τουρκία: Πόλεμο κατά της Αλ-Νούσρα που η ίδια δημιούργησε;

Αφού η Άγκυρα βλέπει ότι μπορεί σύντομα ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοί της –Χεζμπολλάχ και Ιρανοί- με τη βοήθεια των ρωσικών βομβαρδισμών, να εκκαθαρίσουν τη βορειοδυτική Συρία από τους τζιχαντιστές της Αλ-Νούσρα και των άλλων παραρτημάτων της Αλ-Κάιντα, φθάνοντας ως τα τουρκο-συριακά σύνορα, αλλάζει τροπάριο. Αρχίζει να ζητά από τη Μόσχα να συμμετάσχει και η Τουρκία στις επιχειρήσεις εναντίον της Αλ-Νούσρα. Παράλληλα φοβάται ότι θα πολλαπλασιάζονται τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι χωρίς αμφιβολία αυτή ενίσχυσε τους τζιχαντιστές της Αλ-Νούσρα και των άλλων ισλαμικών οργανώσεων, και αγωνιά να προλάβει τις εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που δημοσιεύθηκε σήμερα…

Επίθεση κατά Σιιτών στη Σαουδική Αραβία και λουτρό αίματο

Υποψία προβοκάτσιας με προφανή στόχο την υποδαύλιση της έντασης ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες είχαμε πριν λίγες ώρες στη Σαουδική Αραβία, όταν ένοπλος προσπάθησε να εισέλθει σε αίθουσα συνάντησης Σιιτών στην πόλη Σαϊχάτ, ανοίγοντας πυρ με AK-47 Kalashnikov και σκοτώνοντας πέντε παριστάμενους και τραυματίζοντας άλλους εννιά.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο ένοπλος δεν μπόρεσε να εισέλθει στην αίθουσα, καθώς πρόσωπα που είχαν επιφορτιστεί με την ασφάλεια της εκδήλωσης κατάφεραν να τον σταματήσουν. Μετά το μακελειό, ο ίδιος έχασε τη ζωή του, καθώς έφτασε η σαουδαραβική αστυνομία που τον εξουδετέρωσε μετά από μια σύντομη μάχη.

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος

«Έχετε δει ποτέ έναν υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους (IS) να συλλαμβάνεται με χειροπέδες;» ρώτησε ένας Τούρκος δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού talk show. «Όχι» απάντησε ο παρουσιαστής της εκπομπής. Το ερώτημα ήταν άκρως δικαιολογημένο και υπογράμμιζε την επιείκεια, για να πούμε το λιγότερο, με την οποία οι τουρκικές αρχές αντιμετωπίζουν ως τώρα τους υποστηρικτές του ριζοσπαστικού Ισλάμ εδώ, στην Τουρκία. Του ανταποκριτή μας στην Τουρκία Νιγιαζί Νταλυαντζί.

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ!

80% του ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελληνικός Χρυσός...

Της Νέλλης Ψαρρού

Παιχνίδι με τους εργαζόμενους και τον αριθμό τους παίζει εδώ και καιρό η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (Eldorado Gold και Άκτωρ), ανεβάζοντας ψευδώς τον αριθμό στους 2000 προκειμένου να δείξει ότι η δραστηριότητα αυτή θα φέρει ανάπτυξη/θέσεις εργασίας στην περιοχή. Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός εργαζομένων αποτελούν επιδοτούμενους από πρόγραμμα ΕΣΠΑ που απλώς (φέρεται να) έχουν κάνει την πρακτική τους εκεί. Σε προηγούμενο ρεπορτάζ προέκυψε ότι ο αριθμός όλων των εργαζομένων δεν ξεπερνά τους 1300-1400 – μόνιμοι, προσωρινοί και σε εργολαβίες. 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΟΛΑΝΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΣ...

Εβδομήντα Γάλλοι επιχειρηματίες έρχονται στην Ελλάδα για να εξαγοράσουν
Σύμφωνα με το γαλλόφωνο ραδιόφωνο RTL του Λουξεμβούργου και τους δημοσιογράφους Rémi Sulmont και Loïc Farge, ο Φρανσουά Ολάντ θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα με 70 διευθυντές γαλλικών επιχειρήσεων που ελπίζουν να επωφεληθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα. Ακολουθεί το άρθρο τους με τίτλο «Η Γαλλία παίρνει θέση για να εξαγοράσει κομμάτια της Ελλάδας» όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδαrtl.fr. Μετάφραση: Ελένη Κωνσταντινίδου 

Ομπάμα: Δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων με την Ρωσία για τη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ο μόνος τομέας συνεννόησης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας αναφορικά με τη Συρία, είναι η αποτροπή τυχαίων συγκρούσεων μεταξύ των αεροσκαφών των δύο Πολεμικών Αεροποριών που πραγματοποιούν επιθέσεις στην εμπόλεμη περιοχή.
Αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο δυνάμεων σε ζητήματα επί της αρχής και στρατηγικών που θα οδηγήσουν στην επίτευξη ειρήνης.

"Είχα 2 παιδιά έχασα το ένα πάρε αυτό να το σώσεις"! Μια γυναίκα προσφυγας συγκινεί στη Χίο


Image
Μια φωτογραφία όλη η ιστορία της προσφυγιάς και του πολέμου στη Συρία. 
"Δυο παιδιά είχα, το ένα μου το πήρε ο πόλεμος. Το άλλο πάρτο για να το προστατέψεις" . Τα λόγια της Σάμια προς τον γενικό διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Κώστα Δήμτσα, δίνοντας του να κρατήσει το 20 ημερών μωρό της.
Η Σάμια είναι Σύρια 28 ετών και ζούσε σε ένα προάστιο έξω απο την Δαμασκό μέχρι που ένας όλμος έπληξε το σπίτι της και σκότωσε το μικρό της αγοράκι. Αν και έγκυος ακολούθησε τον δρόμο της φυγής παρέα με αλλους Σύριους για να φτάσει στα παράλια της Τουρκίας όπου και γέννησε. Πριν τρεις μέρες έφτασε στη Χίο και το πρώτο βράδυ κοιμήθηκε στο χώμα δίπλα σε τάφους στο Μερσινίδι. Στόχος της, να φύγει άμεσα για Γερμανία προσδοκώντας μια καλύτερη ζωή.

ΙΡΑΝ: Εκανε δοκιμή πυραύλου κι έθεσε τις ΗΠΑ σε συναγερμό


ImageΕπιβεβαιώνει η Ουάσινγκτον ότι το Ιράν προχώρησε σε δοκιμή πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς, με δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή.
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ η δοκιμή αποτελεί «ξεκάθαρη παραβίαση» σχετικής απαγόρευσης που έχει επιβάλει στη χώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις τελευταίες δοκιμές πυραύλων από πλευράς Ιράν», ανέφερε Η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για την δοκιμή του πυραύλου.