Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πλιάτσικο μετά τιμών

Φοβού τους Γάλλους και δώρα φέροντας-Επίσημα δείπνα με την Ελλάδα για κυρίως πιάτο.
Από τις πιο ειρωνικές στιγμές στην ιστορία της έζησε η Ελλάδα κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ. Την ώρα της ανάκρουσης του Ύμνου εις την Ελευθερία με τις καρικατούρες της ελληνικής κυβέρνησης ως παραστάτες στον Γάλλο πρόεδρο, οι γαλλικές εφημερίδες έβγαιναν στην κυκλοφορία με τίτλους: "Η Ελλάδα βρίσκεται προς πώληση".
Ήρθαν, είδαν κι άρπαξαν 
Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ιλουστρασιόν των επισημοτήτων και των μεγάλων λόγων περί "ελευθερίας", "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" και "Ελλάς-Γαλλίας: 

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ

Ξαναχτύπησαν οι θρασύδειλοι ναζιστές. Μετά την περσινή βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος, αυτή τη φορά στην είσοδο του Εβραϊκού Νεκροταφείου στη Νίκαια. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών καταδικάζει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να ανακαλύψει και να δικάσει τους υπεύθυνους. Διαθέτουν και οργανωμένο ιστότοπο και όνομα, αποκαλύπτονται οι ίδιοι με προκλητικές ενέργειες και φράσεις γεμάτες μίσος και ρατσισμό.

Η Σαουδική Αραβία έστειλε 1.239 θανατοποινίτες ως τζιχαντιστές στη Συρία

Η Σαουδική Αραβία έστειλε 1.239 θανατοποινίτες ως τζιχαντιστές στη Συρία
Ένα άκρως απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, που διέρρευσε στον Τύπο, αναφέρει πώς η ισλαμιστική σουνιτική μοναρχία έστειλε κρατούμενους των φυλακών της, καταδικασμένους σε θάνατο με την ποινή του αποκεφαλισμού, να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στη Συρία και με ποια ανταλλάγματα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ευχαριστούμε δημόσια τη φίλη και συναγωνίστρια
Privates from 50 units state: "WE WON'T PARTICIPATE IN BATTLING AGAINST IMMIGRANTS"            ELISABETH DIMITRAS

ΣΠΕΝ ΣΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΕΣ ΤΕΛΛΙΔΗ…

Για να δούμε τι δήλωσε χθες ο Αντιστράτηγος Τελλίδης στους δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει ο Ηλιάδης, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, ο ΑΓΕΣ παρουσίασε την ανησυχία του για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποκάλυψε τους σχεδιασμούς αναδιοργάνωσης τους που προβλέπουν και κλείσιμο Κέντρων Εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στις έξυπνες λύσεις περιορισμού των εξόδων μέσω του περιορισμού ή και της κατάργησης των αγημάτων.
Για να δούμε πως μεταφράζονται όλα αυτά στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου που λιώνουν τους φαντάρους στο τρέξιμο και στις άχρηστες δοκιμαστικές παρελάσεις, για να παρουσιάσει μεθαύριο η πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Βίτσα μαζί με τους Άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις εθνικιστικές και μιλιταριστικές επιδείξεις της. 

Η Ρωσία θα κατασκευάσει στρατιωτική βάση στον Ειρηνικό

ImageΗ Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια στρατιωτική βάση στις Κουρίλες νήσους, μια ομάδα νησιών στο Ειρηνικό που κατέλαβε από την Ιαπωνία στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Η κίνηση αυτή είναι πιθανόν να επιδεινώσει τις ήδη ευαίσθητες σχέσεις της Ρωσίας με το Τόκιο, το οποίο διεκδικεί τις Νότιες Κουρίλες, γνωστές στην Ιαπωνία ως Βόρεια Εδάφη. Η διένεξη είναι τόσο οξεία ώστε η Μόσχα και το Τόκιο εξακολουθούν να μην έχουν υπογράψει επίσημη συνθήκη ειρήνης μετά τον πόλεμο.

Εκδήλωση-Συζήτηση του Κινήματος στην Πόλη, 23.10.2015

ΕΙΝΑΙ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ! Είναι αλήθεια. Ο μεγάλος Χρήστος Θηβαίος δεν αρκέστηκε στις βλακείες που είπε είχε πριν λίγο καιρό και είπε να τις αυξήσει ακόμα περισσότερο σε ποσοστά αηδίας. Σήμερα το πρωί ο Θηβαίος δήλωσε στην εκπομπή του Λιάγκα: «Μια πενταμελής οικογένεια μπορεί να φάει πέντε παξιμάδια, τρεις ελιές και μια ντομάτα. Δεν είναι ανάγκη να τρώει αρνί κάθε μέρα. Μην τρελαθούμε». Ε ναι, μην τρελαθούμε κιόλας. Απλά ας οργιστούμε. Η δήλωση: 

Συνεχίζονται οι εκτελέσεις Παλαιστινίων (εκτελέστηκε και Ισραηλινός που τον πέρασαν για Παλαιστίνιο)

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά από την ισραηλινή αστυνομία στο Μπέιτ Σεμές, δυτικά της Ιερουσαλήμ, μετά από φερόμενη επίθεση με μαχαίρι, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα και την αστυνομία. Ένας Ισραηλινός φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά από Παλαιστίνιο.
Την Τετάρτη, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Μουτάζ Ατάλαχ Κάσεμ, 22 ετών όταν φέρεται να επιτέθηκε σε Ισραηλινό στρατιώτη κοντά στον παράνομο εποικισμό Ανταμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Trident Juncture: η μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Μεσόγειο

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η άσκηση του NATO «Steadfast Noon, που πραγματοποιήθηκε στην Ο.Δ Γερμανίας, από τη Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στην οποία συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία και για τον σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση Buchel, από την 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, τρία (3) αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced και ανάλογο προσωπικό της 335 Μοίρας.

Καταγγελία σχετικά με τις αποσπάσεις οπλιτών στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης

212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης. Νοσοκομείο στα χαρτιά, μονάδα υποστηρίξεως στην πράξη.
Αυθαιρεσία πρόθυμου ανθυπασπιστή και βυσματοκρατία ακυρώνουν κάθε απόπειρα βελτίωσης 

Τραγική τείνει να γίνει η κατάσταση στο 212 ΚΙΧΝΕ στην Ξάνθη. Οι οπλίτες του νοσοκομείου είναι στην πλειοψηφία τους άτομα πτυχιούχα (φαρμακοποιοί, βιολόγοι, μικροβιολόγοι, βοηθοί ακτινολόγου, νοσοκόμοι), με αντίστοιχες ειδικότητες με αυτές που χρειάζεται το νοσοκομείο για να καλύψει τις ανάγκες του μιας και τα στελέχη δεν επαρκούν.
Η ιδιαιτερότητα της μονάδας για έναν οπλίτη είναι ότι τα πρωινά πέραν της υπηρεσίας του καλείται να καλύψει και το αντίστοιχο με την ειδικότητά του πόστο εντός του νοσοκομείου. 

Βατερλό αλά Wikileaks για CIA και τον Τζον Μπρέναν προσωπικά…

Που να το φανταζόταν ένας τόσο σκληρός αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, με φήμη σκληρότητας και ως ανθρώπου, ο Τζον Μπρέναν, διοικητής της CIA, ότι θα πάθανε τέτοιο χουνέρι από τον ορκισμένο εχθρό, τα περίφημα Wikileaks του Αυστραλού Τζούλιαν Ασάνζ, που πριν λίγη ώρα προέβησαν στη δημοσιοποίηση υποκλαπέντων στοιχείων από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία και συγκεκριμένα από διεύθυνση που χρησιμοποιούσε στην American Online (AOL)…

«Mίζες» ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH-2000GR

Ο ηλικίας 72 ετών πρώην μάνατζερ της Krauss-Maffei Wegmann (KMW) λογοδοτεί από το Σάββατο σε δικαστήριο του Μονάχου. Κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απόπειρα απάτης. Η εισαγγελία εκτιμά ότι για την προμήθεια 24 οβιδοβόλων συνολικής αξίας 188 εκατομμυρίων ευρώ το 2001 είχαν πληρωθεί «μίζες» ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενδεχομένως και στον τότε υπουργό Άμυνας στην Ελλάδα.

Πόσο κοστίζουν οι Ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία; Μια οικονομική αναφορά

Δεν κοστίζουν και λίγο οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία καθώς με έρευνα που έγινε από ρώσους ειδικούς προκύπτουν αριθμοί σοκ!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για κάθε μία ώρα πτήσης ενός ρώσικου μαχητικού αεροσκάφους κοστολογούνται 12.000 δολάρια ενώ η κάθε ώρα ενός ελικοπτέρου στον αέρα τους στοιχίζει περίπου 3.000 δολάρια! Το συνολικό κόστος αν συνυπολογιστούν όλα τα logistics, μαζί με την αξία των πυραύλων, των πυρομαχικών, των καυσίμων κ.λπ. υπολογίζεται ότι φθάνει τα 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.! Οι ρώσοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως αυτό δεν είναι και πολύ καλό για μία χώρα που γενικά στο θέμα της οικονομίας της δεν είναι και… στα καλύτερά της. Η μελέτη έγινε από ένα ειδικευμένο ρωσικό ινστιτούτου για την εφημερίδα The Moscow Times.

Αυτή είναι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες! "Χάϊδεμα" άνευ ορίων για την Άγκυρα

Image
Το κοινό “σχέδιο δράσης” ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες είναι ένα κείμενο “παιδικο ανάγνωσμα” σ΄ ότι έχει να κάνει με τις αιτίες του φαινομένου, με εξοργιστικές επισημάνσεις των Ευρωπαίων για τις “αξιέπαινες προσπάθειες” της Τουρκίας να “παράσχει μαζική ανθρωπιστική βοήθεια” και βέβαια με υποσχέσεις και δεσμεύσεις της ΕΕ για παροχή χρημάτων και άλλων διευκολύνσεων στην Άγκυρα. Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση η ΕΕ θα δώσει 3 δις με τον Νταβούτογλου να δηλώνει ότι θέλει κι άλλα!
Όλο το κείμενο του κοινού “σχεδίου δράσης” ΕΕ-Τουρκίας

10 τόνοι Ουρανίου στην πόρτα μας ΔΕΝ είναι αιτία συναγερμού

Μαρίας Αρβανίτη Σωτηροπούλου*
Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της αποκρουστικότερης μαζικής δολοφονίας αμάχων από την «αμυντική» συμμαχία των ισχυρών της γης στ’ όνομα του ανθρωπισμού και του πολιτισμού με πρόσχημα (ξανά) την καταδίκη ενός δικτάτορα. Η τάξη αποκαταστάθηκε στο Κόσοβο λένε. Φυσικά. Απλώς οι όροι αντεστράφησαν. Οι πρόσφυγες επέστρεψαν στις καμένες εστίες τους. Η μόλυνση του περιβάλλοντος γενικά συγκαλύπτεται κι αποκαλύπτεται μόνο σε περιπτώσεις τύπου Μπλάτσε, όπου οι στρατιώτες της KFOR (και οι έλληνες)κυκλοφορούν με μάσκες. Κανείς δε μιλά για τη ρύπανση από τους βομβαρδισμούς στην ίδια τη Σερβία. 

Ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ... ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...!!"


Για άσκηση με “περίεργο” σενάριο στην Κοζάνη κάνει λόγο η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, οι γνωστοί ημι-άπλυτοι... Σύμφωνα με τις καταγγελίες της στα μέσα Σεπτεμβρίου τάγμα Πεζικού διατάχθηκε να κάνει άσκηση με σενάριο “ανακατάληψης εργοστασίου”.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων “το περιεχόμενο της άσκησης αφορούσε στην «Επανακατάληψη» ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’.
Στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι τέτοια σενάρια ασκήσεων είναι συνηθισμένα κι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση του προσωπικού και τίποτα παραπάνω.

Ανακοίνωση της τομεακής επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ, για την στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ

Την Τετάρτη 14/10 πραγματοποιήθηκε στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ (πρώην λιπασματοβιομηχανία), στην Πτολεμαΐδα, στρατιωτική άσκηση από το 523 ΤΠ. Το σενάριο της άσκησης ήταν η επανακατάληψη βιομηχανικής μονάδας που είχε καταληφθεί από «άτακτους», όπως παρουσιάστηκε από ανώτερα στελέχη σε κληρωτούς και μόνιμους στρατιωτικούς. Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί συνέχεια ανάλογων που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν με σενάρια την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων αγώνων του λαϊκού κινήματος. Σημειώνουμε ότι η στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή που λειτουργούν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φωτογραφίζοντας έτσι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και το εργατικό κίνημα. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού».

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας θέλει οι δόσεις της Ελλάδας να πάνε στην Ουκρανία για τον πόλεμο

Αρσένι Γιατσένιουκ: ο πολιτικός που δήλωσε ότι στον Β'ΠΠ, ο Κόκκινος Στρατός εισέβαλλε στην Ουκρανία και τη Γερμανία, τώρα τα βάζει με την καλοπληρωμένη Ελλάδα και ζητάει χρηματοδότηση για να συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια στο λαό του Ντονμπάς.Σε διεθνή συνάντηση με πιθανούς χρηματοδότες της Ουκρανίας, ο πρωθυπουργός του ουκρανικού καθεστώτος, Αρσένι Γιατσένιουκ παραπονέθηκε εντόνως για τη χρηματική βοήθεια που παίρνει η Ελλάδα από ΔΝΤ και ΕΕ υπονοώντας ότι τα χρήματα αυτά θα ‘πρεπε να πηγαίνουν στην Ουκρανία για να συνεχίσει τον πόλεμο.
«Η Ελλάδα έχει τέσσερις φορές μικρότερο πληθυσμό απ’ την Ουκρανία, δε βρίσκεται σε πόλεμο, δεν έχει να αντιμετωπίσει τα ρωσικά τανκς, ούτε ένα πυρηνικό κράτος και παρ’ όλα αυτά έχει λάβει δέκα φορές μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από την Ουκρανία»