Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨIΛΟ ΓΑΖΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ: δεν καταβάλλει τα «έξοδα μεταθέσεως» και το επίδομα παραμεθορίου!

Η οργή και η αγανάκτηση των χαμηλόβαθμων στελεχών, δηλαδή των Υπαξιωματικών και των κατώτερων Αξιωματικών χτυπά κόκκινο!
Το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο Αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα που τους προκαλεί, σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και που επιπρόσθετα πρέπει να νοιαστούν για τις οικογένειες τους. Αλλά επιπλέον τους εμπαίζει..
Το πολυπληθές αυτό τμήμα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιπλέον συνειδητοποιεί ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τους εκμεταλλεύτηκε ψηφοθηρικά και ακολούθως οι υποσχέσεις του ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ έμειναν κενό γράμμα…

Γέμισε το νεκροταφείο στη Μυτιλήνη... 10 σοροί προσφύγων σε αναμονή για την ταφή












Γέμισε χθες το τμήμα του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα, στην πόλη της
 Μυτιλήνης, όπου θάβονταν Χριστιανοί και κύρια μουσουλμάνοι πρόσφυγες που χάθηκαν σε ναυάγια στη διαδρομή από την απέναντι ακτή στη Λέσβο. 

Αστυφύλακες ντυμένοι στα χακί! Γιατί τους προσλαμβάνουν αφού δε μπορούν να τους ντύσουν; Ποιος χρειάζεται τόση Καταστολή;

ImageΑστυφύλακες ντυμένοι στα χακί! Το είδαμε κι αυτό. Οι 301 νέοι δόκιμοι αστυφύλακες της Κομοτηνής είναι ντυμένοι στα χακί και όχι στα μπλε, αφού φορούν στολές συνοριοφυλάκων και όχι τις μπλε στολές των δοκίμων αστυφυλάκων.
Όπως γράφει το bloko.gr η αιτία είναι η έλλειψη χρημάτων που δεν επέτρεψε την αγορά των μπλε στολών!
Οι 301 νέοι δόκιμοι αστυφύλακες, 224 άνδρες και 77 γυναίκες, που παρουσιάστηκαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο τμήμα της Κομοτηνής ως επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2013, είναι διαφορετική. 

Ένα γεωπολιτικό "μανιφέστο" του Vladimir Putin

Του Κώστα Ράπτη
"Πριν από καμιά πενηνταριά χρόνια, οι δρόμοι του Λένινγκραντ μου έμαθαν ένα πράγμα: αν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη θα πρέπει να χτυπήσεις πρώτος” δήλωσε ο Vladimir Putin, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε στη Λέσχη του Valdai σχετικά με τον αντιτρομοκρατικό χαρακτήρα της ρωσικής εμπλοκής στη Συρία. Αλλά τα διδάγματα των εφηβικών καβγάδων στην "Πόλη των Τριών Επαναστάσεων” έχουν προφανώς ευρύτερη εφαρμογή...

ΜΑΤ περικύκλωσαν και απαγόρευσαν πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Απαγόρευση διαδηλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ.;
*Φωτογραφία Αρχείου
Προγραμματισμένη για σήμερα ήταν η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων Πληροφορικής, Φυσικού, Μεταλλειολόγων και ΣΕΜΦΕ στην πρυτανεία στο κέντρο της ΑΘήνας λόγω της έλευσης του γάλλου Πρωθυπουργού, Φρανσουά Ολάντ.
Αντιπροσωπεία από τους παραπάνω φοιτητικούς συλλόγους πήγε στην κεντρική είσοδο της πρυτανείας. Με εκπληξη άκουσαν πως η προεδρία της Δημοκρατίας και η ΓΑΔΑ απαγορεύει οποιαδήποτε κινητοποίηση στον γύρο χώρο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Η κυβέρνηση της Μέρκελ παρουσίασε μια σκληρή σειρά μέτρων που αφορούν στην απέλαση δεκάδων χιλιάδων «ανεπιθύμητων» οικονομικών μεταναστών στη Γερμανία, παρά την συμπονετική στάση που είχε κρατήσει προσωπικά απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες και προσπαθώντας να μετριάσει τις κριτικές που έχει δεχθεί σχετικά με αυτή.
Τα νέα μέτρα που χαρακτηρίζονται ως ιδιαιτέρως σκληρά, περιλαμβάνουν σχέδια για «ζώνες μεταφοράς» στα σύνορα και θέτουν σε ετοιμότητα ακόμα και τους πιλότους της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας ώστε να μεταφέρουν αεροπορικώς τους οικονομικούς μετανάστες από τη Γερμανία σε άλλες χώρες.

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΕ ΣΠΑΘΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Ο Σουηδός φασίστας όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία του στο facebook
Η Ευρώπη του πολιτισμού βρωμάει ναζισμό.
Φασίστας, όπως φαίνεται ήταν ο δολοφόνος στην πόλη Τρολχάταν, στη Σουηδία, που επιτέθηκε σε σχολείο με μαθητές ως επί το πλείστον παιδιά μεταναστών.
Ο 21χρονος Anton Lundin-Pettersson, όπως δίνουν στη δημοσιότητα το όνομά του σουηδικά μέσα ενημέρωσης, που καταγόταν από την ίδια πόλη, εισέβαλε στο σχολείο ντυμένος σαν τον Νταρθ Βέιντερ, τον κακό της κινηματογραφικής ταινίας «Πόλεμος των Άστρων», και κρατώντας ξίφος σκότωσε έναν καθηγητή και έναν μαθητή. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο ακόμη άτομα, ένας μαθητής και ένας καθηγητής, οι οποίοι νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα από πυρά αστυνομικών, που κλήθηκαν τηλεφωνικά στο σημείο.

Ο ΑΓΕΣ Τελλίδης επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την άσκηση «επανακατάληψης» εργοστασίου!

Ακόμη και οι φωτογραφίες της Άσκησης της 16ης Μεραρχίας που αποδέσμευσε το ΓΕΣ αποδεικνύουν ότι έγινε αυτό ακριβώς που  αποκαλύψαμε..  
ΤΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 2011, ΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ 2015 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ!
Οι Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας κρύβονται πίσω από το ΓΕΣ για να μην αναλάβουν την πολιτική ευθύνη! Όμως οι χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΣ  του Αντιστράτηγου Β.Τελλίδη στους στρατιωτικούς συντάκτες αν και παρουσιάστηκαν από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ως   «Απάντηση-διάψευση  στις καταγγελίες του '' Δικτύου Σπάρτακος'' ότι <<το 523 Τ.Π. στην Κοζάνη έκανε άσκησης που αφορούσε στην «επανακατάληψη»   εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα...», στην πραγματικότητα επιβεβαίωσαν τις συγκεκριμένες καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων.

Δικαιώνονται οι φαντάροι μετά τις διαμαρτυρίες τους στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης

Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η αντίληψη που υποστηρίζει ότι μόνο συλλογικά, και αποφασιστικά μπορούν οι φαντάροι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και να τα ικανοποιήσουν.
Μετά επομένως τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων και τη παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τόσο η διοίκηση της μονάδας όσο και το ΓΕΣ δεσμεύτηκαν ότι το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τις Αποσπάσεις θα εκλείψει σε (10) μέρες, όταν θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση ΣΠΕΝ.     
Ζητούμε είναι η υπηρεσία να πηγαίνει 2-1 για όλους.
Θυμίζουμε την Καταγγελία σχετικά με τις αποσπάσεις οπλιτών στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης
212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης. Νοσοκομείο στα χαρτιά, μονάδα υποστηρίξεως στην πράξη.

Ανοιχτό κάλεσμα για τη συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στη Θεσσαλονίκη.


«Ειρήνη στις καλύβες, πόλεμος στα παλάτια»
σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης
Αν κάτι μας διδάσκει η ιστορία των κρίσεων του οικονομικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε, δεν είναι άλλο πως ελίτ κι αφεντικά, κράτη και καπιταλιστές, δεν έχουν αποτελεσματικότερο δρόμο για να ξεπεράσουν τις κρίσεις τους, από την ισοπέδωση και την καταστροφή των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων, με κάθε μέσο. Αυτήν την καταστροφή, που την βιώνουμε στην Ελλάδα σαν ένα διαρκές αντεργατικό-αντικοινωνικό πραξικόπημα, έχει την ολοκληρωτική της μορφή έτσι όπως που την βιώνουν ήδη δεκάδες λαοί στις κοντινές μας χώρες, από την Ουκρανία, μέχρι τη Συρία και την Παλαιστίνη: τον πόλεμο. Ένας πόλεμος που έχει ταξικά αίτια, και συντριπτικά-καταστροφικά αποτελέσματα στις υποτελείς τάξεις όπου γης.
Απέναντι στην βαρβαρότητα, που κράτη και κυβερνήσεις υπηρετούν με συνέπεια, απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη απειλή του πολέμου που πλησιάζει και στη χώρα μας, απέναντι στην υποταγή και την εξαθλίωση που κηρύσσει ο σύγχρονος καπιταλισμός και ο ολοκληρωτικός κοινοβουλευτισμός, απαιτείται από την πλευρά μας η ανάπτυξη ενός κινήματος με σαφή αντιπολεμικό, διεθνιστικό και επαναστατικό χαρακτήρα. 

Αθλιότητες και αδιαφορία, στη 305 ΣΠΤΧ ΣΤΟ ΣΤΡ. ΚΑΠΟΤΑ

Οι φαντάροι ζουν μεσ’ τη βρωμιά και πεινούν!
Μόνο άσχημες δεν θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει, τις συνθήκες στο Στρατόπεδο Καποτά. Δεν έχει λίγες βδομάδες που οι νεοσύλλεκτοι πήγαν στις μονάδες τους. Από τη πρώτη μέρα λοιπόν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, οι φαντάροι έρχονται αντιμέτωποι με την αδιαφορία των στελεχών, τις άθλιες συνθήκες που είναι καθημερινότητα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι φαντάροι είναι «στοιβαγμένοι» σε ένα λόχο και σα να μην έφτανε αυτό κλειδώνουν και τις τουαλέτες πράγμα που δυσκολεύει τη διαβίωση των φαντάρων.
Την ίδια στιγμή τα ΚΨΜ είναι κλειστά το απόγευμα, αλλά ακόμα και τα πρωινά υπολειτουργούν και μαζί με το λιγοστό φαΐ της μονάδας, οι συνθήκες κυρίως για τους φαντάρους της επαρχίας γίνονται δυσκολότερες.

TO ΓΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊ ΤΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!

Συνεκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και Ιταλίας

Ευρίσκεται σε εξέλιξη συνεκπαίδευση προσωπικού μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς με αντίστοιχο της Ιταλίας.

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Και οι φωτογραφίες από την Άσκηση της 16ης Μεραρχίας για συγκρούσεις μέσα σε αστικό περιβάλλον ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που Αρνούνται να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη, στέλνουν μήνυμα κρατικής τρομοκρατίας:  

επισημαίνουν ότι αυτός είναι ο νέος ρόλος του Στρατού, αυτά τα κατασταλτικά καθήκοντα εναντίον του εσωτερικού εχθρού έχουν ανατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Να θυμίσουμε ότι η 16η Μεραρχία είχε τεθεί σε επιφυλακή πριν από λίγες μέρες για να αντιμετωπίσει τους "εχθρούς" απελπισμένους πρόσφυγες που έρχονταν από την Αδριανούπολη!
Σε μια επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που καταγράφηκε η συνεργασία ΕΥΠ-ΜΙΤ-Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά του «εχθρού λαού»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό».
Το παραδέχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω των «υμετέρων» ΜΜΕ, αλλά κυρίως, το παραδέχεται με τις πράξεις της.
Η στρατιωτική άσκηση που έγινε την Τετάρτη 14/10 στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ στην Κοζάνη, η «επανακατάληψη ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα το οποίο έχουν καταλάβει ταραχοποιοί» όπως τιτλοφορήθηκε και εξηγήθηκε από τους διοικητές, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο στρατός «κοιτάει» προς τους «εσωτερικούς εχθρούς» και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει όχι απλά διαδηλωτές, απεργούς, αλλά και εργαζόμενους που αναλαμβάνουν να δουλέψουν μόνοι τους παραγωγικές μονάδες.

ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ!

Image
Την αναγκαιότητα διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και των Σύρων ανταρτών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν,μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον Σύριο πρόεδρο.

Ο Πούτιν διαμήνυσε ότι τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της Συρίας αποτελούν μια από τις αιτίες της συριακής κρίσης, η κλιμάκωση της οποίας δεν οφείλεται μόνο στους ισλαμιστές μαχητές.
Όπως εξήγησε, η μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία θα πρέπει να γίνει υπό διεθνή εποπτεία και το μέλλον των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα θα πρέπει να αποφασιστεί από τον συριακό λαό.

Σουβενίρ από τις Ουκρανικές θέσεις κοντά στο Ντεμπάλτεσβο


Αυτά τα φασιστικά καθάρματα όμως, τους τραυματίες των ναζιστικών Ταγμάτων Εφόδου της Ουκρανίας φέρνουν για νοσηλεία στα ελληνικά νοσοκομεία οι Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς!
Μαντέψτε τι βρήκαν οι αντάρτες στο Ντεμπάλτσεβο... Ιδού:

Γραμμή Κοζάνη - Ειδομένη: Κάλεσμα Αλληλεγγύης για τους Σύρους Πρόσφυγες

Η Πρωτοβουλία Κοζάνης για την Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες στην Ειδομένη σας καλεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην Αποθήκη του ΟΣΕ στην εκδήλωση ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΖΑΝΗ – ΕΙΔΟΜΕΝΗ. 
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά και εφήβους, ομιλίες, συναυλίες και επιτόπου συγκέντρωση και κατανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Το πρόγραμμα της ημέρας συγκεκριμένα είναι:
12:00 Παραμύθια Παντός Καιρού. Μια παραμυθοσαλάτα στην οποία οι έννοιες του καλού και 
του κακού χάνονται όταν μπαίνει το παιχνίδι. Για παιδιά 3-12 χρονών. Συντελεστές: Ελάτε 
Να Μας Δείτε.
4:00 Προβολή ταινιών μικρού μήκους
6:00 Ομιλίες – Συζήτηση
Σπύρος Μαρκέτος – Ιστορικός «Πρόσφυγες και Καπιταλισμός» 
Βασίλης Τσαρτσάνης – Κινηματογραφιστής «Ειδομένη» 
Μαζέν Σακούρ – Φοιτητής ΤΕΙ Κοζάνης «Αναμνήσεις από τη Συρία» 
Χασλάν Συριανός - Γιατρός Γ.Ν. Γρεβενών «Το σήμερα και το αύριο ενός λαού»

Η ΕΑΑΚ βρήκε ένα μοναδικό τρόπο διαμαρτυρίας για την έλλειψη φοιτητικών εστιών (αφίσα)


Η χιουμοριστική αφίσα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) δείχνει ένα ζευγάρι, 22 και 23 ετών, να κάνει σεξ, με τους γονείς ενός εκ των δύο να κοιμούνται στο πλάι!
Οι φοιτητές της ΕΑΑΚ, διαμαρτύρονται με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο για την έλλειψη εστιών και διεκδικούν «ανέγερση εστιών αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν, που να καλύπτουν τις ανάγκες για σίτιση, στέγαση, με πλήρη εξοπλισμό, εγκαταστάσεις για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες».



enallaktikos.gr

ΤΟΥΡΚΙΑ:Το κόμμα Ερντογάν "κολλημένο" στο 40% δεν πιάνει αυοδυναμια

Image
Η Cumhuriyet αναφέρεται στην αύξηση του ποσοστού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), όπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Konda, οι προβλέψεις της οποίας είχαν τη μεγαλύτερη εγγύτητα με το τελικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές της 7 Ιουνίου 2015. 
Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία πριν τις βομβιστικές επιθέσεις της 10ης Οκτωβρίου 2015, διαπιστώθηκε ήδη αύξηση των ποσοστών του CHP κατά 5%.