Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

211 ΣΠΕΝ Πεταλούδες, Ρόδο: οι Φαντάροι καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές των στελεχών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Συνεχείς παράπονα  για τις απαράδεκτες συμπεριφορές των στελεχών στους κληρωτούς που περνάνε τα ΣΠΕΝ στο ΜΚ ΤΕ 211 στη Ρόδο.
Η διοίκηση του στρατοπέδου κάνει τα στραβά ματιά για ακόμα μια φορά μιας και παλαιότεροι στρατιώτες είχαν κάνει παράπονα για τα ΣΠΕΝ στην συγκεκριμένη μονάδα όπως και στρατιώτες που δεν ήταν από τη Ρόδο και είχαν πάει για τη θητεία τους στη συγκεκριμένη μονάδα.
Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η παρωδία και να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται ότι οι νέοι στρατιώτες δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους, πριν γίνει κάτι χειρότερο μιας και ζούμε δύσκολες εποχές.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ.....

Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε πρώην στρατιώτη που έμεινε ανάπηρος στο στρατό


Αποζημιώσεις-μαμούθ επιδίκασε πρόσφατα δικαστήριο στη Λάρνακα σε αγωγή που κινήθηκε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από νεαρό που έμεινε εγκεφαλικά ανάπηρος μετά από θερμοπληξία που υπέστη ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά Κύπρου.
Δικαστής επιδίκασε συνολικά αποζημιώσεις ύψους €2.000.000 για τον 26χρονο (σήμερα) Νεόφυτο από τα Λύμπια ο οποίος μετά το επεισόδιο παραμένει ανάπηρος και πλήρως εξαρτώμενος από άλλους. Μέσα από την απόφαση του Δικαστηρίου φαίνεται και το αλαλούμ στις αποφάσεις της Εθνικής Φρουράς για θέματα χειρισμού ειδικής κατηγορίας στρατιωτών. Όπως αποδείχθηκε, ενώ ο επηρεαζόμενος στρατιώτης είχε καταταχθεί στην κατηγορία Ι4 λόγω παχυσαρκίας, εντούτοις παρά τις διαταγές εκτελούσε ασκήσεις και λάμβανε μέρος στις πρόβες της παρέλασης κατά την ορκωμοσία. Επίσης, ενώ υπήρχε σήμα από το ΓΕΕΦ λόγω ψηλών θερμοκρασιών να περιοριστούν οι ασκήσεις, εντούτοις αυτές συνεχίστηκαν με μόνο περιορισμό τη λήξη του μεσημεριανού προγράμματος.

Ανοιχτό κάλεσμα για τη συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στη Θεσσαλονίκη.


«Ειρήνη στις καλύβες, πόλεμος στα παλάτια»
σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης
Αν κάτι μας διδάσκει η ιστορία των κρίσεων του οικονομικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε, δεν είναι άλλο πως ελίτ κι αφεντικά, κράτη και καπιταλιστές, δεν έχουν αποτελεσματικότερο δρόμο για να ξεπεράσουν τις κρίσεις τους, από την ισοπέδωση και την καταστροφή των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων, με κάθε μέσο. Αυτήν την καταστροφή, που την βιώνουμε στην Ελλάδα σαν ένα διαρκές αντεργατικό-αντικοινωνικό πραξικόπημα, έχει την ολοκληρωτική της μορφή έτσι όπως που την βιώνουν ήδη δεκάδες λαοί στις κοντινές μας χώρες, από την Ουκρανία, μέχρι τη Συρία και την Παλαιστίνη: τον πόλεμο. Ένας πόλεμος που έχει ταξικά αίτια, και συντριπτικά-καταστροφικά αποτελέσματα στις υποτελείς τάξεις όπου γης.
Απέναντι στην βαρβαρότητα, που κράτη και κυβερνήσεις υπηρετούν με συνέπεια, απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη απειλή του πολέμου που πλησιάζει και στη χώρα μας, απέναντι στην υποταγή και την εξαθλίωση που κηρύσσει ο σύγχρονος καπιταλισμός και ο ολοκληρωτικός κοινοβουλευτισμός, απαιτείται από την πλευρά μας η ανάπτυξη ενός κινήματος με σαφή αντιπολεμικό, διεθνιστικό και επαναστατικό χαρακτήρα. 
Ένα μαζικό κοινωνικό, ταξικό ρεύμα, που θα βάλει φραγμό και θα ανατρέψει τον εθνικισμό και τον φασισμό που προλειαίνει το έδαφος για τις πολεμικές αναμετρήσεις για τις οποίες προετοιμάζεται και το ελληνικό κράτος. 

Στις 2 Νοέμβρη οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους

Μαθητικές πορείες και καταλήψεις οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, καλώντας σε γενικό ξεσηκωμό
Μαθητικές πορείες και καταλήψεις οργανώνονται τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να καλούν σε γενικό ξεσηκωμό.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μαθητές από εκατοντάδες σχολεία δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια, δε συμβιβάστηκαν με την άθλια κατάσταση στα σχολεία και τα σπίτια τους και πήραν πάνω τους την οργάνωση του αγώνα. Συζήτησαν μεταξύ τους τα αιτήματά τους, μπήκαν μπροστά για να οργανωθεί η πάλη τους, έβγαλαν καλέσματα, οργάνωσαν Γενικές Συνελεύσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους!
Στην Καλαμάτα, την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε μεγάλη μαθητική κινητοποίηση, που οργανώθηκε από 15μελή και 5μελή των σχολείων της πόλης, για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε καθηγητές, βιβλία, καθώς και για τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο, όπου ακολούθησε συναυλία.

"Να καταργηθούν οι θεσμικές ενώσεις αποστράτων για να ορίσουμε τη τύχη μας" -Άρθρο ανατροπή

Γράφει ο Νίκος Παπαναστάσης * Αντισυνταγματάρχης ε.α.

ImageΓια μια ακόμη φορά, γίναμε θεατές της «εποικοδομητικής, σε καλό και κυρίως γεμάτο κατανόηση κλίμα» συνάντησης των εκπροσώπων των ΔΣ των ενώσεων αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΕΑΑΝ) με τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, από τη στιγμή που ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας, είναι αυτός που θεσμικά αποφασίζει και εγκρίνει τον διορισμό των μελών των ΔΣ των ενώσεων αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΕΑΑΝ). Εν ολίγης, είναι αυτός που είχε διορίσει τα μέλη των ΔΣ των ενώσεων που συμμετείχαν στη συνάντηση. Είναι ο ίδιος υπουργός, που θεσμικά ελέγχει και ορίζει μέσω των αντίστοιχων επιτελείων τα οικονομικά αυτών των ενώσεων και εν τέλει είναι αυτός που αποφασίζει για την ύπαρξή τους σαν ΝΠΔΔ ή όχι. 

Εσωτερική κατάρρευση επέρχεται στο ISIS

Επεμβαίνοντας στρατιωτικά στη Συρία, οι Ρώσοι μετατόπισαν εκ των πραγμάτων το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής προς θεματικές όπως είναι το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στην εξουσία και οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στο τρίγωνο Μόσχας, Ουάσιγκτον, Αγκυρας.
Οι ελπίδες Οι εξελίξεις στο στρατόπεδο των τζιχαντιστών ίσως να αποδειχθούν καθοριστικές για την εκτόνωση της πολύνεκρης εμφύλιας σύρραξης στη Συρία η οποία έχει ήδη μπει στον πέμπτο χρόνο.

«Σκανδαλώδεις» εξαγωγές γερμανικών όπλων στο Κατάρ, που έχει εμπλακεί στον εμφύλιο της Υεμένης

Τέσσερα άρματα μάχης Leopard 2 και τρία οβιδοβόλα, καθώς και πολεμοφόδια, απεστάλησαν πριν λίγες εβδομάδες από τη Γερμανία στο Κατάρ, στο πλαίσιο μεγάλης παραγγελίας που είχε κάνει η χώρα στην Kraus-Maffei Wegmann (KMW) το 2013.
Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, η παραγγελία – που είχε εγκριθεί από την τότε κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελεύθερων, υπό την Άνγκελα Μέρκελ - είναι αμφιλεγόμενη, καθώς αρχή της γερμανικής πολιτικής όσον αφορά στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων είναι να μην εγκρίνονται παραγγελίες που απευθύνονται σε χώρες του κόλπου οι οποίες εμπλέκονται σε πολέμους ή εμφύλιες συρράξεις. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle, αν και τότε το Κατάρ δεν είχε εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη, υπήρχαν προειδοποιήσεις από πολλά χρόνια πριν να μην προμηθεύονται όπλα χώρες που κυβερνώνται από αυταρχικά καθεστώτα και είναι ασταθείς. Ακόμη, σημειώνεται πως υπάρχει ένα ακόμη πιο επιβαρυντικό στοιχείο: υπάρχουν υποψίες ότι το Κατάρ στηρίζει την τρομοκρατία.

Τα οπλικά συστήματα και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στη Συρία και η εξέλιξη των επιχειρήσεων

350 ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε Λαττάκεια και Χαλέπι καθώς έχουν περικυκλωθεί με αρκετούς να παραδίνονται αφού ο συριακός στρατός μαζί με την ρωσική αεροπορία έκοψε τις διόδους ανεφοδιασμού τους και τους σφυροκοπεί από έξι διαφορετικά σημεία ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας με Mil Mi 28, Su-24/25/34, TOS-1, BM-21 Grad.
Τα ρωσικά μαχητικά χρησιμοποιούν πλέον τις βόμβες υψηλής ακρίβειας ΚΑΒ 1500 προκειμένου να χτυπήσουν ενισχυμένους στόχους αρκετά μέτρα κάτω από τη γη ενώ δόθηκαν στον συριακό στρατό ιρανικά τζιπ Safir με 107 mm MRLS. Eπιπλέον, η ρωσική αεροπορία έπληξε γέφυρα στον Ευφράτη ποταμό, κοντά στην πόλη της Συρίας Deir ez-Zor,με το πλήγμα να είναι «χειρουργικό» και «καίριο» ώστε να ανακοπεί ο ανεφοδιασμός του ISIS σε τρόφιμα και πολεμοφόδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Pronews. Συγκεκριμένα, 45 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στη Χάμα σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του συριακού Στρατού: «Οι ένοπλες δυνάμεις μας συνέχισαν επιτυχώς την επέλαση τους υποστηριζόμενες από την ρωσική αεροπορία» είπε ο Στρατηγός Ali Maikhoub.

Λιβύη: Τουλάχιστον 6 νεκροί από εκτόξευση πυραύλων σε διαδήλωση στη Βεγγάζη

Στη Λιβύη τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώραςΒεγγάζη, όταν πύραυλοι χτύπησαν συγκεντρωμένο πλήθος που πραγματοποιούσε διαδήλωση ενάντια σε μια πρόταση του ΟΗΕ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

"Απαραίτητες οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία" λέει η Μόσχα!

Image“Χωρίς χερσαίες επιχειρήσεις αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρξει στη Συρία”, είπε ανοιχτά ο επικεφαλής του επιτελείου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Σεργκέϊ Ιβανόφ διευκρίνησε αμέσως ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πρέπει να γίνουν απο το συριακό στρατό και τις κουρδικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον Ιναβοφ, οι επιθέσεις εναντίον του ISIL δεν θα είναι επιτυχημένες χωρίς μια επιχείρηση στο έδαφος.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ – ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Oι ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν αμάχους στο Αφγανιστάν .....................................................................................................https://avantgarde2009.wordpress.com/…/afghanistan_imperia…/
PanPap | Avantgarde
Στις αρχές του Οκτώβρη έκλεισαν 14 χρόνια από την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και την κατοχή της χώρας που ακολούθησε, στα πλαίσια του περιβόητου «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», του εύηχου δηλαδή ονόματος που έδωσαν οι ιμπεριαλιστές σε μια ακόμα σειρά επιθετικών πολέμων που εξαπέλυσαν ενάντια στους καταπιεσμένους του πλανήτη, με σκοπό την επικαιροποίηση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους μέσω της ενίσχυσης της θέσης τους απέναντι στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν. 

Πρωτοβουλία Των Αγωνιζόμενων Εργαζομένων Της ΒΙΟΜΕ Για Τους Πρόσφυγες

Αποτέλεσμα εικόνας για βιομεΠολύ σημαντική πρωτοβουλία των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Έμπρακτης Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες για το προσφυγικό ζήτημα.
Να χρησιμοποιησούν το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ ως κεντρικό σταθμό φύλαξης και μεταφόρτωσης των υλικών και των προμηθειών που διανέμονται από τις συλλογικότητες των κινημάτων στους πρόσφυγες, αλλά και αν χρειαστεί να διαμορφωθεί μέσα στο εργοστάσιο μόνιμος ανοιχτός ξενώνας προσφύγων και μεταναστών αποφάσισαν από κοινού οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου και η Πρωτοβουλία Αγώνα και Έμπρακτης Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Η πιο σκληρή τιμωρία επιβάλλεται στους πιο αθώους

Περίπου 1000 πρόσφυγες βγαίνουν κάθε βράδυ από τη θάλασσα στο μικρό Αγαθονήσι. Νησάκι δίπλα στη Σάμο, με μόλις 150 κατοίκους, χωρίς καθόλου υποδομές και υπηρεσίες, υποδέχεται τα τελευταία χρόνια ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Η επιδείνωση του καιρού δεν έχει μειώσει τη ροή αλλά έχει δραματικά χειροτερεύσει τις συνθήκες. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη.
Με τους ιδρυτές της ερευνητικής οργάνωσης «Αρχιπέλαγος», τονΘοδωρή Τσιμπίδη και την Αναστασία Μήλιου, γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Από μικρό παιδί στη θάλασσα ο Θοδωρής, υδροβιολόγος ηΑναστασία. Από το 1998 δουλεύουν αδιάκοπα με τα ιστιοφόρα και τις ερευνητικές τους βάσεις, υποδέχονται φοιτητές και εθελοντές, συνεργάζονται με ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα, Δήμους, τοπικές κοινωνίες, συλλόγους αλιέων, συγκρούονται με μεγάλους ρυπαντές, συμμετέχουν σε εθνικά και διεθνή γεγονότα, με αντικείμενο την προστασία των θαλάσσιων, παράκτιων και χερσαίων οικοσυστημάτων. 

Παλιά Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνη Αγέλες λύκων στην Πύλη της Δαμασκού


Η Πύλη της Δαμασκού θεωρείται η ομορφότερη και η πιο εντυπωσιακή για την αρχιτεκτονική και τον διάκοσμο της από τις ένδεκα πύλες του τείχους της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ από τις οποίες, επτά είναι ανοιχτές. Στο διάβα του χρόνου η Πύλη αναφέρεται με διάφορα ονόματα. Για τους Άραβες είναι η Μπαμπ αλ Αμούντ, δηλαδή η Πύλη της Στήλης εξαιτίας της ρωμαϊκής μνημείου της νίκης που είχε στηθεί μπροστά της, στην εποχή του αυτοκράτορα Αδριανού. Οι Σταυροφόροι την ονόμασαν Πύλη του Αγίου Στεφάνου και οι Εβραίοι, Πύλη της Ναμπλούς. Οι ιστορικοί ερίζουν για το ποιος την σχεδίασε. 

Ειδομένη: νυχτερινή βάρδια -από το Πρόβατο όχι Αρνί

Κάτι ερωτήσεις δεν έχουν δεύτερη σκέψη ως απάντηση. Κάτι ερωτήσεις φυλάνε κατάφαση στα ακρόχειλα και βεβαιότητα στην ηχοχροιά. Είναι μονόδρομοι οι απαντήσεις τους και κλειδωμένο “ναι” το αντιγύρισμά τους. Κάτι ερωτήσεις γίνονται για το παρακάτω της αφήγησης, για το “πες μου την ώρα”.
Οχτώ και δέκα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Έξω, σε δουλειά. Τηλέφωνο.

Περί προσφύγων και ντόπιων


Κάθε άνθρωπος εδώ στη Χίο έχει να διηγηθεί μια συγκινητική σκηνή που είδε ή μια ιστορία που έζησε αυτές τις μέρες με πρωταγωνιστές πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την πόλη.

Η κατάσταση είναι τραγική και θα γίνει τραγικότερη διότι όπως φαίνεται το τετράμηνο του καλοκαιριού ήταν μόνον ο πρόλογος, χρονικό διάστημα το οποίο αντί να εκμεταλλευτούν οι τοπικές αρχές για να οργανωθούν προς αντιμετώπιση του δύσκολου χειμώνα, τα φόρτωσαν όλα στους εθελοντές και στους αλληλέγγυους της τοπικής κοινωνίας και κάθισαν να παρακολουθούν από μακριά.

Συνθήκες εμπόλεμης ζώνης στη Μόρια






Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κόπηκαν άρον άρον για λόγους εθνικούς

Ο συγγραφέας της μελέτης, Χάρης Αθανασιάδης | ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Συντάκτης: Μικέλα Χαρτουλάρη
Είναι αλήθεια. Υπήρξαν σχολικά Αναγνωστικά που αμφισβητούσαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που αρνούνταν την ύπαρξη του «Κρυφού Σχολειού» ή που δεν έλεγαν λέξη για την οικογένεια και την Εκκλησία. Υπήρξαν εγχειρίδια Ιστορίας που διάβαζαν μαρξιστικά το παρελθόν της χώρας ή αρνούνταν να υιοθετήσουν μια εθνικόφρονα οπτική. Υπήρξαν σχολικά βιβλία που αμφισβητούσαν το τόσο δημοφιλές σχήμα της «αδιάλειπτης συνέχειας του Ελληνισμού».
Και υπήρξαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, παιδαγωγοί, ιστορικοί, λογοτέχνες και διανοούμενοι που στήριξαν αυτές τις προσεγγίσεις ώς το τέλος, ακόμα και με τίμημα την εκλογική τους ήττα. 

Προεδρικό «πραξικόπημα» υπέρ του ευρώ στην Πορτογαλία

Portuguesepresiden_3480702bΣε μια πρωτοφανή κίνηση για τη μεταδικτατορική ιστορία της Πορτογαλίας ο πρόεδρος της χώρας Καβάκο Σίλβα αρνήθηκε το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης συνασπισμού, παρά το γεγονός ότι διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Όπως αναφέρει ο Ambrose Evans-Pritchard από τις σελίδες της βρετανικής Daily Telegraph «ο πρόεδρος θεωρεί πολύ επικίνδυνο να επιτρέψει στο αριστερό κόμμα Μπλόκο ή τους Κομμουνιστές να έρθουν κοντά στην εξουσία και επιμένει ότι οι συντηρητικοί θα πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις Βρυξέλλες και τις διεθνείς αγορές».

Οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει! Δεν χρωστάει κανένας!

Δεν χρωστάει κανένας, δεν θα πληρώσει κανένας! –
banksΗ Τράπεζα, όταν σου έδινε τα δάνεια, δεν τα έδινε από την καλή της πρόθεση, ή επειδή της περίσσευαν…. Τα έδινε επειδή θα έβγαζε κέρδος και ήλπιζε στους καλούς οικονομικά καιρούς: ήξερε ότι είσαι Δημόσιος Υπάλληλος με έναν μισθό και τη δουλειά σου, ήξερε ότι δουλεύεις στο εργοστάσιο 10 χρόνια και ο μισθός σoυ θα είναι σχετικά σταθερός, υπολόγιζε στο μισθό σου, στη δουλειά σου. Και ας χρώσταγες κι αλλού, εις γνώση της σε δανειοδοτούσε…  Γιατί είχε βάλει τη ζωή και την περιουσία σου στο μάτι… Σου τα έδινε επειδή έτσι έβγαζε υπερκέρδη τόσα χρόνια