Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου: Εκδήλωση για τους πρόσφυγες (Βίντεο)

KsP_Zografou-prosfyges725Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις ομιλίες που έγιναν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν:
«Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες -Εχθρός μας ο πόλεμος και η φτώχεια»
Ομιλητές ήταν οι:
-Ράνια Νενεδάκη (Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου)
-Νίκος Αργυρίου (Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση)
-Γιάννης Φελέκης (Δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες)
-Γιάννης Δημητρόπουλος (Συντονισμός Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό)
-Γιάννης Τσαμούρης (ΚΕΕΡΦΑ)

Συμβολική κατάληψη του ρ/σ "105,5 στο Κόκκινο" - Τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης (Ηχητικό)

Δυστυχώς κάπως αργοπορημένα πληροφορηθήκαμε την συμβολική κατάληψη του κομματικού ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «105,5 στο Κόκκινο» από άνεργους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Στο ηχητικό πάντως που παραθέτουμε –διάρκειας 22 λεπτών– ακούμε από τους εκπαιδευτικούς την πραγματικότητα που επικρατεί στην δημόσια εκπαίδευση.
Οι συνδικαλιστές/ιες που βρέθηκαν στα μικρόφωνα του ρ/σ αναφέρθηκαν στις μνημονιακές πολιτικές που εκτός των άλλων έφεραν και την διάλυση του δημόσιου σχολείου, με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν, την απαξίωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, τις ελάχιστες προσλήψεις και το πρόβλημα της αδιοριστίας που μαστίζει τον κλάδο.

Έτσι καλωσορίζει ανθρώπους η ”Ευρώπη των λαών”.

αρης
Έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο σίγουρο  θάνατο και στον κίνδυνο ενός επικείμενου θανάτου. Επιλέγουν το δεύτερο

Μ’ ένα δελφίνι να τους φυλάει- Συγκλονιστική φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

A dolphin jumps in front of a raft overcrowded by Syrian refugees while crossing a part of the Aegean Sea from Turkey (seen in the background) to the Greek island of Lesbos, October 21, 2015. Over half a million refugees and migrants have arrived by sea in Greece this year and the rate of arrivals is rising with over 8,000 coming on Monday alone, in a rush to beat the onset of freezing winter, the United Nations said on Tuesday. REUTERS/Yannis Behrakis
REUTERS / Γιάννης Μπεχράκης
Ένα δελφίνι που χορεύει με τα κύματα, συνοδεύοντας πρόσφυγες που φτάνουν από τη Συρία στη Μυτιλήνη σε ένα υπερπλήρες φουσκωτο, απαθανάτισε ο φακός του Γιάννη Μπεχράκη.

Η ΔΙΠΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ...ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΑΛΛΟΙ 400 ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΠΓΔΜ
“Έχουμε μεγάλη ευθύνη όταν πρόσφυγες χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο”, δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της μίνι Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό. Σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται εντατικοποίηση των ελληνικών θαλάσσιων επιχειρήσεων και επιπλέον 400 συνοριοφύλακες στα Βαλκάνια.
“ Είμαστε ενώπιον μια τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης. Αρκετές φορές πολλοί υιοθέτησαν μια στάση, η οποία μεταφραζόταν στο να μη μεταφερθεί το πρόβλημα σε μένα. Πρέπει λοιπόν, να υπάρχουν κοινές πράξεις. Η Τουρκία δεν έχει προσκληθεί...», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

ΤΟΥΡΚΙΑ: 224 διαδηλωτές στη φυλακή!

Image
Δικαστήριο της Τουρκίας καταδίκασε 244 άτομα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις του 2013, που ξεκίνησαν ενάντια στην ανάπλαση του πάρκου Γκεζί, στην Κωνσταντινούπολη.
Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε χωρίς προηγούμενο πολιτικές αναταραχές σε πολλές πόλεις της χώρας εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ανάμεσα στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε 255 άτομα ήταν φθορές δημόσιας περιουσίας και η συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικαστικές αρχές πρότειναν ποινές ως και 11 χρόνια φυλάκισης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε αεροδρόμιο των ναζί θα φιλοξενηθουν μετανάστες

Image
Το παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ, που είχε ανακαινισθεί από τους ναζί και στη συνέχεια είχε γίνει ένα σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, θα φιλοξενήσει μετανάστες ώστε να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη έλλειψη θέσεων στις εστίες υποδοχής στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.
Οι δομές υποδοχής της γερμανικής πρωτεύουσας, η οποία περιμένει να υποδεχθεί αυτό το σαββατοκύριακο περίπου χίλιους αιτούντες άσυλο, είναι πλήρως κορεσμένες, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη δημιουργία ενός «καταφυγίου έκτακτης ανάγκης» μέσα στο παλιό αεροδρόμιο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές.

Έτσι το Τέμπελχοφ, το οποίο έκλεισε στα τέλη του 2009, θα φιλοξενήσει σε ένα από τα υπόστεγά του 73 σκηνές τις οποίες έστηναν σήμερα στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόσφυγες στη Λέσβο τυλίγουν τα μωρά τους με σακούλες σκουπιδιών για να τα προστατέψουν από την βροχή...''

''Απόψε γυρίζουμε τα ρολόγια μας 300 χρόνια πίσω.
Πρόσφυγες στη Λέσβο τυλίγουν τα μωρά τους με σακούλες σκουπιδιών για να τα προστατέψουν από την βροχή...''
φωτο/σχολιο Πιερο Λε Φου
------------------------
Στο πρώτο ελληνικό «hot spot» η απελπισία, το κλάμα και η οργή ξεχειλίζουν
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ‪#‎ΛΕΣΒΟ‬: ΞΥΛΟ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ
24 Οκτωβρίου 2015...
===
Ακούει κανείς;
Ουρές χιλιομέτρων, μες στη βροχή, στο hot spot της Λέσβου
24.10.2015

Σχετικά με τις αποσπάσεις Φαντάρων στο 212 ΚΙΧΝΕ

ΝΕΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ:
Μετά από έντονη αντίδραση των οπλιτών στη Αναφορά του 212 και ένα επεισόδιο με έναν οπλίτη με ψυχολογικό θέμα που καλούνταν να πάει στην Καλλίστη, για τον οποίο οι ψυχολόγοι του 212 γνωμοδότησαν ότι θα ήταν έγκλημα να πάει, το μεσημέρι τελικά αποφασίστηκε να παγώσει ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ αυτή η απόσπαση. 
Θυμίζουμε τι έχει προηγηθεί:

Δικαιώνονται οι φαντάροι μετά τις διαμαρτυρίες τους στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης

Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η αντίληψη που υποστηρίζει ότι μόνο συλλογικά, και αποφασιστικά μπορούν οι φαντάροι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και να τα ικανοποιήσουν.

Μαρτυρία: Φρίκη και βία στη Μόρια... μόνο φρίκη και βία !



Το κείμενο είναι της Merel Graeve, αλληλέγγυα στους πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου: 

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ!

ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΟ EXOCET ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ Phalanx ΑΠΟΣΟΒΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η στρατιωτική ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού απέδειξαν ότι δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, θεωρούν τα πληρώματα των πλοίων, ναύτες και μόνιμο προσωπικό, Αναλώσιμους.
Με την απόλυτη στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ η είδηση για το σοβαρό ατύχημα που απείλησε ανθρώπινες ζωές εξαφανίστηκε.
Και όμως. 
Σε μία από τις πολλές πρόσφατες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Στόλου, σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά μια βολή πυραύλου EXOCET βγήκε εκτός ελέγχου και ενδεχομένως να προκαλούσε πρόβλημα σε πλοία και πληρώματα του Στόλου, μετά από την εκτόξευσή του.

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης με τους Παλαιστινίους

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το Σάββατο στο Τελ-Αβίβ υπέρ της επανάληψης των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, με την ευκαιρία της 20ης επετείου της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ιτζχάκ Ραμπίν, μεγάλης φυσιογνωμίας της προσπάθειας για την ειρήνη.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης Ειρήνη Τώρα και άλλων οργανώσεων που υποστηρίζουν μια λύση «με δύο κράτη», σε μια περίοδο που οι προοπτικές για τη διευθέτηση μιας από τις παλαιότερες συγκρούσεις στον πλανήτη σπάνια έμοιαζαν πιο σκοτεινές. Ένα πρόσφατο κύμα βίας δημιουργεί μάλιστα φόβους για μια νέα ιντιφάντα.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ-Τόνι Μπλερ: Η εισβολή στο Ιράκ Συνέβαλε στην άνοδο του ISIL

Η επέμβαση των δυνάμεων της συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Ιράκ το 2003 συνέβαλε στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που αναμένεται να προβληθεί σήμερα.
Σε ερώτηση για το αν ο πόλεμος στο Ιράκ αποτελεί τη"βασική αιτία" για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους ο Μπλερ απάντησε: "Πιστεύω ότι υπάρχουν στοιχεία αλήθειας σε αυτό", σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στρατιωτική Άσκηση Ανακατάληψης Εργοστασίου από “Ταραχοποιά” στοιχεία
Την Τετάρτη 14/10 έλαβε χώρα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα άσκηση του 523 Τ.Π. με σενάριο την «Επανακατάληψη» εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’(!), σύμφωνα με τα λόγια του υποδιοικητή. 

Ο Γερμανός στρατιώτης που έσωσε μια ελληνική πόλη από την καταστροφή και έδινε πληροφορίες στους αντάρτες


.Οι φιλέλληνες είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία, που βοήθησαν τη χώρα σε δύσκολες στιγμές. Ο Ηλίας Κόκκινος ανήκει σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που όταν ήρθε στην Ελλάδα προσέφερε μεγάλο καλό.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωσήφ Μπλέχινγκερ και γεννήθηκε το 1911 σε μία πόλη στα σύνορα της Δρέσδης. Βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος και ονομάστηκε Ηλίας Κόκκινος από το όνομα του πρώτου Λαμιώτη που σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο. Η μητέρα του κατάγονταν από την Τσεχία, ο πατέρας του ήταν Αυστριακός και αυτός Γερμανός υπήκοος. Ήταν 30 χρόνων όταν ξέσπασε ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικογένειά του και να στρατολογηθεί στον γερμανικό στρατό. Τον πρώτο καιρό υπηρέτησε στην Πολωνία και ύστερα μετατέθηκε στην Ελλάδα.

Στις νάρκες και τα τείχη του Εβρου- στο πάτο του Αιγαίου Χτίζεται η «ασφάλεια» του κάθε Ευρωπαίου

«Ο φράχτης του Έβρου είναι η αιτία των πνιγμών των προσφύγων» Το μεταναστευτικό ζήτημα και η έκρηξη της ροής εκατομμυρίων προσφύγων βρίσκεται σε παροξυσμό αγγίζοντας ιδιαίτερα την Ελλάδα σαν φυσική πύλη εισόδου προς την Ευρώπη, όσο και ευρύτερα τον Ευρωπαϊκό Νότο. Χιλιάδες καθημερινές τραγικές ιστορίες και εικόνες των οποίων αποδέκτες γινόμαστε όλοι μας με ανήλικα παιδιά, άνδρες και γυναίκες που είτε ξεβράζονται νεκροί στις παράκτιες περιοχές των νησιών, είτε στοιβάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα σύνορα και στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ευρώπη, αντιμέτωποι με την κτηνωδία των σωμάτων ασφαλείας.

Η ΠΕΛΩΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΔΙΕΞΑΓΕΙ "ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ISIS ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ!

Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ


Ευρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση Αξιωματικών και Οπλιτών του ΚΑΤΑΡ από Έλληνες Αξιωματικούς σε θέματα τεχνικής και τακτικής εκπαίδευσης στα Α/Κ πυροβόλα και τα άρματα μάχης.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τάζουν νύφες σε νέους Ερντογάν-Νταβούτογλου!

Image
Η αγωνία Ερντογάν-Νταβούτογλου για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας οδηγεί ακόμη και σε υποσχέσεις για εύρεση νύφης σε νέους!
Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της HURRIYET DAILY NEWS, ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου έταξε νύφες!
Συγκεκριμένα νύφη στους ανύπαντρους νέους έταξε ο Νταβούτογλου σε προεκλογική του ομιλία στην Σανλίουρφα. «Όταν έχετε δουλειά, μισθό και γεμάτο στομάχι τι σας μένει; Μία σύζυγος. Θέλουμε ο πληθυσμός να αυξηθεί και ταυτόχρονα να έχει ευημερία. Όταν οι γονείς σας δεν μπορέσουν να σας βρουν μία νύφη απευθυνθείτε σε μας», δήλωσε στο πλήθος που ζητωκραύγαζε.

ΠΩΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Το να μετατρέπεις σε χρήμα τα κύματα προσφύγων που έρχονται τρέχοντας στην Ευρώπη δεν είναι και η πιο ανθρώπινη αντίδραση σε αυτή την τραγωδία. Αυτό το κύμα μαζικής μετακίνησης πληθυσμών, από τα μεγαλύτερα στη σύγχρονη ιστορία, έχει προκαλέσει ένα τεράστιο ρεύμα αλληλεγγύη με όσους βρίσκονται εν κινήσει. Αλλά έχει προκαλέσει και θυμό, καχυποψία και βία.

Ανάμεσα σε ένα παιδί 15 χρονών με μολότοφ κι έναν 30άρη αστυνομικό με πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του παιδιού

Τον Ιανουάριο του 1990 ήμαστε καλεσμένοι κάποιο βράδυ στο σπίτι του Δημήτρη Χορν, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Παρόντες άλλοι δέκα φίλοι του, προερχόμενοι κυρίως από καλλιτεχνικούς χώρους. 

Κατάληψη στις εγκαταστάσεις του αναδόχου σίτισης του πανεπιστημίου από φοιτητές

24 Οκτωβρίου 1929: Το κραχ του «αμερικάνικου ονείρου»

Στα τέλη Σεπτέμβρη του 1929 το κλίμα ευφορίας στην αμερικανική κοινωνία ήταν έκδηλο. Και γιατί όχι; Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 1921 μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη είχε προσφέρει συνολική απόδοση κάτι λιγότερο από 400%! Εκατομμύρια Αμερικανοί απολάμβαναν τον πλούτο που νόμιζαν ότι είχαν.
Στις αρχές Οκτώβρη, ωστόσο, ένας πολύ μεγάλος αριθμός επενδυτών χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο κατέληξε στην απόφαση ότι ήρθε η ώρα να πουλήσει. Διάσημοι οικονομολόγοι της εποχής τροφοδοτούσαν τις θετικές προσδοκίες επενδυτών και κερδοσκόπων με αισιόδοξες εκτιμήσεις.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΧΑ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 2710 ευρώ μ.ο.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν οι «αριστεροί» κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» 5 υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης προσέλαβαν  στα πολιτικά τους γραφεία, 31 μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους οι οποίοι θα αμείβονται 2.710 ευρώ τον μήνα, κατά μέσω όρο. από τον κρατικό προϋπολογισμό;
Τέτοιοι μισθοί και μάλιστα όταν τους πληρώνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός για μία και μόνο κατηγορία υπαλλήλων, θεωρούνται όχι μόνο ένα ακριβό προνόμιο για τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας, αλλά αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης, αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται νέες μειώσεις συντάξεων. Από τη μια λοιπόν βγαίνουν ξανά τα μαχαίρια για τις αποδοχές των συνταξιούχων και από την άλλη το κράτος με τη βούλα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέσει 1,2 εκατ. ευρώ για τους μισθούς 31 συμβούλων στα υπουργικά γραφεία, συμπληρώνει η φυλλάδα.

Επίσκεψη Ολάντ: Φίλε, έλα απόψε... που πουλάω!


Πηγή: Δημήτρης Τζιαντζής – «Πριν»
Χάντρες και καθρεφτάκια α λα γαλλικά
« Η Γαλλία κάνει τα ψώνια της» ήταν ο τίτλος ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης για την επίσκεψη Ολάντ. Οι Γάλλοι παρουσίασαν την Ελλάδα σαν κατάστημα που έχει βαρέσει κανόνι και ξεπουλάει με σύνθημα «το αφεντικό τρελάθηκε» δείχνοντας μάλιστα ταμπελάκια με ό,τι έχει ήδη πουληθεί σε γαλλικές επιχειρήσεις και τι μπορούν ακόμα να αρπάξουν κοψοχρονιά! Ο Ολάντ και το επιτελείο του, συνοδευόμενος από εκπροσώπους δεκάδων επιχειρηματικών ομίλων, ήρθαν στην Ελλάδα «ντυμένοι σαν φίλοι», που λέει και ο ποιητής, «τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας».

ΣΥΡΙΑ: Αυτή είναι η πρόταση 8 σημείων του Πούτιν για τη λύση - Τι προτείνει για τον Άσαντ

Image
Η πρόταση που κατέθεσε η Ρωσία για την επίλυση της κρίσης στη Συρία ,στην συνάντηση της Βιέννης έχει ενδιαφέρον. Το σημείο που είναι βέβαιο ότι οι δυτικοί δεν θα συζητήσουν είναι ότι προβλέπει πως στις επόμενες εκλογές της Συρίας δεν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος ο Άσαντ,αλλά μέλη της οικογένειας θα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα.

Τα σημεία της πρότασης που έχουν ενδιαφέρον:
1.Δημιουργία λίστας στόχων στη Συρία. 
2. Να επιβληθεί ανακωχή σ΄ όλες τις γραμμές του μετώπου 
3. Διάσκεψη που θα περιλαμβάνει την αντιπολίτευση και τον FSA. Αποτελέσμα της Διάσκεψης θα είναι η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, η προετοιμασία των εκλογών,γενική αμνηστία,σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας,συμφωνία για συνταγματικές αλλαγές που θα μεταφέρουν όλες τις εκτελεστικές προεδρικές εξουσίες όλα τα εκτελεστικά Προεδρικό αρχές στο νέο εκλεγμένο πρωθυπουργό της Συρίας

Οι Πετρελαιοπηγές του ISIS

Χάρτης 1
Σύμφωνα με τους 
Financial Times ο ISIS εισπράττει 1.5 εκ δολάρια την ημέρα από τις πετρελαιοπηγές που έχουν πέσει στα χέρια του στην Συρία και το Ιράκ (βλέπε μαύρες κηλίδες στις μωβ περιοχές). Οι μωβ περιοχές είναι οι περιοχές που ελέγχονται από τον ISIS, οι  μπλε περιοχές στα παράλια είναι οι περιοχές που ελέγχονται από τους Αλαουίτες του Άσαντ, και οι πράσινες στα βόρεια οι περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους. Έχω μαρκάρει με κίτρινο τις περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους.

ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινός έποικος προσπαθεί να μαχαιρώσει ραβίνο ακτιβιστή κοντά στη Νάμπλους

Ένας Ισραηλινός έποικος επιτέθηκε την Παρασκευή στον επικεφαλής της ισραηλινής οργάνωσης «Ραβίνοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατά τη διάρκεια συγκομιδής της ελιάς, στο διαμέρισμα της Νάμπλους, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης, ραβίνος Άρικ Άσερμαν, βρισκόταν μαζί με μια ομάδα Ισραηλινών και διεθνών ακτιβιστών που είχαν επισκεφθεί την περιοχή, κοντά στον εποικισμό Ιταμάρ, για να βοηθήσουν στη συγκομιδή της ελιάς από παλαιστινιακές εκτάσεις.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΝ ΠΛΩ

Το αμερικάνικο κανάλι CBS, μέσω της ανταποκρίτριας του Holly Williams, εξασφάλισε και πρόβαλε βίντεο στο είπε φαίνεται ότι ένα ταχύπλοο με 5 άνδρες επιτίθεται σε βάρκες προσφύγων εν πλω.
Το ταχύπλοο εξέρχεται από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και καταστρέφει το ντεπόζιτο καυσίμων της λέμβου που μεταφέρει τους πρόσφυγες από την Τουρκία προς την Ελλάδα ενώ οι φασίστες που επιβαίνουν στο ταχύπλοο στοχεύουν τους πρόσφυγες με όπλα. Στη λέμβο επιβαίνουν πρόσφυγες όλων των φύλων και των ηλικιών. Το βίντεο δείχνει την επίθεση μόνο σε μια λέμβο αλλά η ρεπόρτερ λέει πως έγιναν επιθέσεις σε ακόμη τέσσερις λέμβους και πως η διάσωση έγινε από πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής και από άλλα παραπλέοντα πλοία.