Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΩΣ ΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ!

Το http://www.defencenet.gr είναι ένα μέσο γνωστό για τις σχέσεις του με την ναζιστική ακροδεξιά αφού εδώ  και χρόνια διαφημίζει τις βρώμικες ιδέες και τα έργα της εγκληματικής συμμορίας.
Επίσης, είναι ένα μέσο που ολοένα περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα υπερασπίζει την ρωσική ιμπεριαλιστική πολιτική.
Αυτό που όμως είναι σε όλους γνωστό είναι ότι εδώ και χρόνια έχει μαλώσει με την αλήθεια…
Ότι εδώ και χρόνια προβάλλει τις πιο σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες και ρατσιστικές αντιλήψεις, ενώ τα κείμενα του προφανώς καλλιεργούν τον εθνικισμό και την ξενοφοβία, με έμφαση στην εμπέδωση ενός κλίματος ανασφάλειας και ξενοφοβίας, όπου η ισλαμοφοβία είναι παραπάνω από ευδιάκριτη!
Χαρακτηριστικό επεισόδιο η διαχείριση από το μέσο της επίθεσης σε στρατόπεδο του Βελγίου, όπου αρχικά «ελαφριά την καρδία» χρεώθηκε  σε «Μασκοφόρο – πιθανότατα τζιχαντιστή», για να ακολουθήσει αργότερα νέα ανάρτηση που αναφέρει ότι «Απομακρύνεται το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης στο στρατόπεδο του Βελγίου».

Εθνικιστικό παραλήρημα Παυλόπουλου: Ο Άγιος Δημήτριος φυλάει την Μακεδονία από τους Σλάβους

Αφού όλο το καλοκαίρι ο Πάκης αυτοανακηρύχθηκε Πατριάρχης της ευρωκρατίας στην Ελλάδα, σήμερα πουλάει και λίγο εθνικισμό για να ξεχάσει ο κόσμος τα Μνημόνια, μπερδεύοντας τον Άγιο Δημήτριο με εθνικιστικές κορώνες! Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:  «Ο Θεσσαλονικεύς και Μακεδόνας Άγιος Δημήτριος, ένας από τους ενδοξότερους και λαοφιλέστερους Αγίους της Ορθοδοξίας, δίδαξε και διδάσκει πάντοτε πολλαπλώς, με τη ζωή του, το μαρτύριό του και την επέκεινα μνήμη του. Δύο διδάγματά του είναι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επίκαιρα για τον Ελληνισμό, και όχι μόνον:

ΣΤΡΑΤΟΣ-Ε.Ε.-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Ερώτηση Ντούρου Ευστάθιου προς τον περιφερειάρχη Αγοραστό για την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επερώτηση
προς τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό
Την Παρασκευή 25/09 και την  Τρίτη 06/10, δουλέμποροι εγκατέλειψαν  στη βραχονησίδα Γιούρα των Σποράδων 115 και 53 μετανάστες αντίστοιχα. Την επόμενη μέρα οι μετανάστες βρέθηκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο Βόλο. Ένας χώρος τελείως ακατάλληλος για διαμονή ανθρώπων, στους οποίους συνήθως συμπεριλαμβάνονται και παιδιά. Ο εν λόγω χώρος ουσιαστικά αποτελείται από ένα container (το οποίο δεν μπορεί να «φιλοξενήσει» πάνω από 50-60 ανθρώπους), 2 χημικές τουαλέτες και μια παροχή νερού το οποίο δεν είναι πόσιμο. Εντελώς ανύπαρκτη είναι και η παρουσία και η μέριμνα για εξειδικευμένο προσωπικό (γιατροί, διερμηνείς κ.τ.λ.), καθώς οι μοναδικοί κρατικοί λειτουργοί που βρίσκονται στο κέντρο είναι η αστυνομία, με μοναδικό καθήκον την ταυτοποίηση και καταγραφή των μεταναστών. 

100 παιδιά απήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό και κρατούνται στη φυλακή Οφέρ

O κρατούμενος Αμπντούλ-Φατάχ Νουλά, εκπρόσωπος των κρατουμένων παιδιών στην ισραηλινή φυλακή Οφέρ, είπε στον δικηγόρο της Επιτροπής των Παλαιστίνιων Κρατουμένων πως «το Ισραήλ κρατά αιχμάλωτα 100 παιδιά στη φυλακή Οφέρ και ότι όλα απήχθησαν αυτόν το μήνα».
Ο Ντουλά πρόσθεσε ότι 40 από τα 100 παιδιά που κρατούνται στην Οφέρ είναι κάτω των 16 ετών.
Είπε επίσης ότι 22 παιδιά κακοποιήθηκαν και βασανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων εναντίον τους κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, πολλά δέχθηκαν επίθεση από στρατιώτες και άλλα βασανίστηκαν με ηλεκτροσόκ.

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ Ο "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ" ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ!

Κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ από την Αναρχική Ομάδα "Ρουβίκωνας" (Βίντεο)

Απ’ ότι παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε μέλη   από την Αναρχική Ομάδα «Ρουβίκωνας» έχουν κάνει κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στην λεωφόρο Συγγρού. Κρέμασαν δυο πανό στην πρόσοψη των γραφείων, ενώ οι καταληψίες είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις καταστολής.
Όπως ακούμε στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι ζήτημα χρόνου να δοθεί εντολή για να γίνει αστυνομική επέμβαση και να συλληφθούν οι καταληψίες.
Από την ιστοσελίδα indymedia αντιγράφουμε:
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. από την Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας

Γερμανία: Αντιδιαδήλωση 10.000 αντιφασίστων εναντίον 600 ξενοφοβικών(βίντεο)

www.kar.org.gr_2015-10-26_06-23-52_screen-shot-2015-10-26-at-8.23.16-am-1
Η αστυνομία της Κολωνίας, στη δυτική Γερμανία, έκανε σήμερα χρήση εκτοξευτήρων νερού εναντίον αριστερών διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για μια συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν περίπου 600 υποστηρικτές της ξενοφοβικής οργάνωσης «Χούλιγκανς εναντίον Σαλαφιστών» (HOGESA).
Οι περίπου 10.000 αντιδιαδηλωτές υπερτερούσαν συντριπτικά αριθμητικά των διαδηλωτών της συγκέντρωσης της HOGESA, κατά την οποία οι ομιλητές ζήτησαν να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας και να απαγορευθεί η ανέγερση τζαμιών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 3500 αστυνομικοί.

Χανιά: καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για την "απόβαση" των Γάλλων

ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΜΠΟ.
Την ίδια ώρα που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί απ’ τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (ΗΠΑ - ΑΓΓΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ) στη πολύπαθη Συρία και σε εκατοντάδες χιλιάδες οι πρόσφυγες που αναζητούν τόπο σωτηρίας, ενώ καθημερινά πνίγονται βρέφη, γυναίκες και άλλοι στο ανατολικό Αιγαίο, για άλλη μια φορά ο τόπος μας, τα Χανιά, χρησιμοποιούνται σαν τόπος αναψυχής για τους Γάλλους ράμπο, ανάμεσα στους βομβαρδισμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις. Όπως γράφτηκε στο τοπικό τύπο ( Χ. Ν. – 26/10/15) ήδη κλείστηκαν ξενοδοχεία μέχρι το Φεβρουάριο. Θα κρατήσουν πολύ οι δολοφονικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που μας τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Θέλει να μετατρέψει τον τόπο μας σε σύγχρονη Τρούμπα.

Περί του δωσιλογισμού και των όσων γνωρίζουμε γι’ αυτόν

Μία εκδοχή της κατοχικής προπαγάνδας, με κοινή συνισταμένη την αντεθνική απειλή του «εβραιομπολσεβικισμού» | ΦΩΤ.: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ, «Η ΚΑΤΟΧΗ» (1997)
του Γιώργου Μαργαρίτη*
Η ιστοριογραφία της περιόδου της ναζιστικής Κατοχής στη χώρα μας στη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου έχει κάνει εμφανείς προόδους.
Οι τελευταίες αποτυπώνονται σε σημαντικό αριθμό διατριβών (ξεχωρίζει η μνημειώδης του Βασίλη Μανουσάκη για την οικονομία της Κατοχής) -τις οποίες ελπίζουμε όλες να τις δούμε ως βιβλία και να συζητηθούν- ή στα μεγάλα ιστορικά συνέδρια που οργάνωσαν τα προηγούμενα χρόνια ο Προκόπης Παπαστράτης και ο Μιχάλης Λυμπεράτος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Σε αυτά, μια νέα γενιά ερευνητών έδειξε έτοιμη να διερευνήσει ουσιαστικές πτυχές (οικονομικές, κοινωνικές, ιδεολογικές) της περιόδου.
Προφανώς μέσα από αυτή την ενθουσιώδη όσο και μεθοδικά επιστημονική δραστηριότητα γνωρίσαμε πολύ καλύτερα τον δωσιλογισμό, τα χαρακτηριστικά του και τις διαστάσεις του.

Ανεπιθύμητοι ΣΥΡΙΖΑ ανελ στα πανεπιστήμια ( ΑΝΑΧ ΕΑΑΚ)

28η Οκτωβρίου: Πανάκριβο εθνικιστικό και μιλιταριστικό σόου ενώ πετσοκόβουν μισθούς-συντάξεις και ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια από εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι είναι εχθρός του εργαζόμενου λαού, η πραγματική ασύμμετρη απειλή. Την ώρα λοιπόν που έρχονται τα νέα σημειώματα του ΕΜΦΙΑ (που είχαν δεσμευτεί να καταργήσουν), προχωρούν στην μείωση μισθών-συντάξεων, την αρπαγή των σπιτιών από 250000 οικογένειες, αφήνουν τους φοιτητές χωρίς σίτιση και σχεδιάζουν την επιβολή διδάκτρων.

Η κηδεία του Ν. Καζαντζάκη σε ένα μοναδικό φιλμ (βίντεο)

κηδεία Καζαντζάκη 2
Στις 26 Οκτωβρίου 1957, ο Νίκος Καζαντζάκης άφησε την πνοή του στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Φράιμπουργκ στη Γερμανία, σε ηλικία 74 ετών (δείτε εδώ)

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ; ΜΑΚΕΛΕΙΟ με 40 νεκρούς από επίθεση επιθετικών ελικοπτέρων !!!

ΜΑΚΕΛΕΙΟ με 40 νεκρούς από επίθεση επιθετικών ελικοπτερων !!! Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν -ανάμεσα τους αρκετοί ψαράδες- όταν ελικόπτερα της συμμαχίας κυρίως αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, βομβάρδισαν δύο νησιά της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής. Όπως τόνισαν οι ψαράδες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ελικόπτερα και πολεμικά πλοία της συμμαχίας βομβάρδισαν αρκετές στρατιωτικές θέσεις που ανήκουν στις δυνάμεις των σιιτών ανταρτών Χούτι και σε δυνάμεις πιστών στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, στα νησιά Ακμπάν και Καντμάν την νύχτα της Παρασκευής. 

NEA AΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 19ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Νεκρός εθνοφρουρός σε στρατόπεδο στη Λευκωσία
Νεκρός εθνοφρουρός σε στρατόπεδο στη ΛευκωσίαΤέρμα στη ζωή του έθεσε 19χρονος εθνοφρουρός με το όπλο που του έδωσε η "μαμά πατρίδα" για να την υπηρετήσει…
Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, 19χρονος εθνοφρουρός σε στρατόπεδο στη Λευκωσία, έθεσε τέρμα στη ζωή του.
Τον αυτόχειρα εντόπισε άλλος στρατιώτης ο οποίος πήγαινε σε κοντινή σκοπιά για να βγάλει τη δική του σκοπιά.
Όταν ο εθνοφρουρός άκουσε τον πυροβολισμό, έσπευσε προς το σημείο και εντόπισε τον άλλον εθνοφρουρό, νεκρό.
Το περιστατικό συνέβη στο στρατόπεδο της Κλήρου.

ΗΠΑ-Συμβόλαιο κολοσσός, έκδοχο του LCS για τη Σ. Αραβία


Την έγκριση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της πιθανής πώλησης στη Σαουδική Αραβία τεσσάρων πλοίων μάχης επιφανείας πολλαπλών αποστολών (MMSC: Multi-Mission Surface Combatant), ανταλλακτικών και συναφούς εξοπλισμού και υπηρεσιών συνολικού κόστους 11,25 δις δολαρίων ΗΠΑ (9,9 δις ευρώ) ανακοίνωσε η υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA: Defense Security Cooperation Agency).
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πιθανή πώληση περιλαμβάνει:

ΠΛΑΣΙΕ ΟΠΛΩΝ-Συμβόλαια δισ. ευρώ και από το Κουβέιτ εξασφάλισε ο Ολάντ

Κουβέιτ και Γαλλία υπέγραψαν σειρά αμυντικών συμφωνιών. Το αραβικό βασίλειο υπέγραψε τις συμφωνίες με γνώμονα την απειλή των ισλαμιστών ανταρτών Τακφιρί, που αποτελούν «θυγατρική» οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
Γαλλικές πηγές αναφέρουν πως τα σχετικά συμβόλαια είναι αξίας 2,5 δισ. ευρώ. Το κύριο συμβόλαιο αφορά την προμήθεια 24 ελικοπτέρων Caracal, με option για άλλα έξι. Τα ελικόπτερα αυτά της Airbus διαθέτουν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα αυτοπροστασίας και μπορούν να βάλλουν και βλήματα αέρος-επιφανείας. Μπορούν επίσης να εκτελέσουν αποστολές SAR και να μεταφέρουν στρατιώτες.

Από το ΥΠΕΞ της Αλβανίας στην Ελλάδα για θητεία...



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πολιτικό θέμα έχει δημιουργήσει στην Αλβανία η κλήση στράτευσης που πήρε από τις ελληνικές Eνοπλες Δυνάμεις ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιμίτρι Μπουσάτι, Πίρο Βένγκου...
ο οποίος θεωρείται ως το «δεξί χέρι» του Αλβανού υπουργού τα τελευταία δύο χρόνια.

Ακροδεξιοί τρομοκράτες ετοίμαζαν χτύπημα! 5 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Image
Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και εκρηκτικά μεγάλης ισχύος που θα σκορπούσαν τον τρόμο και τον θάνατο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην κατοχή των πέντε ατόμων που συνέλαβαν στη Μεσσηνία. Οι ... πρόβες που έκαναν με δύο βόμβες μικρής ισχύος ευτυχώς τους πρόδωσαν και οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους.

Σε μια από τις βόμβες που τοποθέτησαν την Παρασκευή οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει εφημερίδες από τη Δράμα. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με ένα ύποπτο αυτοκίνητο με πινακίδες από τη Δράμα έκαναν τους αστυνομικούς να στρέψουν το βλέμμα τους στους τέσσερις άνδρες. Έφτασαν στα ίχνη της παρέας των Δραμινών και στη συνέχεια και στον 52χρονο εγκέφαλο της ομάδας με καταγωγή από την Καλαμάτα.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η Σαουδική Αραβία στηρίζει με δις τον Ερντογάν!

Image
Tισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Debka σε ρεπορτάζ του για την Τουρκία και τις επικείμενες κρίσιμες για το καθεστώς εκλογές υποστηρίζει ότι η Σαουδική Αραβία έχει δεσμευθεί προς τον Ερντογάν για “γενναιόδωρη χρηματοδότηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) .


Οι βουλευτικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου, είναι “όλα τα λεφτά” για το καθεστώς Ερντογάν που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα . Η εκθαμβωτική δημοτικότητα του Ερντογάν στη μεσαία τάξη, όπου το ΑΚΡ κυριαρχούσε στην τουρκική πολιτική σκηνή άρχισε να φθίνει μετά την έναρξη της “εξέγερσης” στη γειτονική Συρία και της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων του τουρκικού στρατού με το PKK.

Τουρκία: «Ξέρουμε τον δολοφόνο. Θα λογοδοτήσει»

Πηγή: «Πριν»
Σοκαρισμένοι πληροφορηθήκαμε, την επίθεση στην πορεία για την Ειρήνη στην Άγκυρα, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 10:05 το πρωί. Μια επίθεση χαρακτηριστική του σκοταδισμού και της βαρβαρότητας των ισλαμοφασιστών του ISIS που έγινε σε πλήρη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο της Τουρκίας. Στην επίθεση αυτή πάνω από 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 250 τραυματίστηκαν σοβαρά. Ήταν το πιο ισχυρό χτύπημα, στην αριστερά, στα κινήματα και την δημοκρατία στη Τουρκία, μετά τη χούντα του Εβρέν.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Το φασιστικό κράτος της Τουρκίας συνεχίζει να δολοφονεί!

ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, ΏΡΑ 6.00 μμ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ,
(ΒΑΣΙΛ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΛΗΣ)
ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!
H 25χρονη  Ντιλέκ Ντογάν πυροβολήθηκε στις  18 Οκτώβρη 2015, στην περιοχή Κουτσούκ Αρμουτλού της Πόλης από την Αστυνομία του φασιστικού κράτους της Τουρκίας. Μετά τη δολοφονική επίθεση στο σπίτι της, μπροστά στην οικογένειά της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,  όπου πάλεψε μία εβδομάδα για τη ζωή της, όπως ο Berkin Elvan.  Κάθε μέρα όλοι οι σύντροφοί της είμαστε μέρα-νύχτα μπροστά στο νοσοκομείο για να την στηρίξουμε.
Σήμερα 25 Οκτώβρη, η συντρόφισσα Ντιλέκ Ντογάν, έπεσε μάρτυρας.
Ο φασισμός όχι μόνο στις πλατείες της Άγκυρας και  του Σουρούτς, αλλά και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια δολοφονεί τους συντρόφους μας. Τελευταία είναι η Ντιλέκ Ντογάν. Αυτή τη δολοφονία δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Δωσιλογισμός: η υπέρβαση ενός ταμπού

Τάσος Κωστόπουλος | 25.10.2015
αναδημοσίευση από efsyn.gr
Είμεθα ελεύθεροι να διοικήσωμεν τα εσωτερικά μας κατά την ιδίαν ημών θέλησιν” Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, κατοχικός πρωθυπουργός (διάγγελμα για την ανάληψη των καθηκόντων του, 2.12.1942)
Eκ των πραγ­μά­των, οι εθνι­κές επέ­τειοι δεν προ­σφέ­ρο­νται συ­νή­θως για ιδιαί­τε­ρα αυ­το­κρι­τι­κές ανα­γνώ­σεις του πα­ρελ­θό­ντος.
Οχι μόνο οι πα­νη­γυ­ρι­κοί αλλά και τα επε­τεια­κά αφιε­ρώ­μα­τα των ΜΜΕ δύ­σκο­λα απο­φα­σί­ζουν να θί­ξουν πτυ­χές αυτού του πα­ρελ­θό­ντος που αντι­φά­σκουν με ό,τι έχει πα­ρα­δο­σια­κά ανα­γο­ρευ­τεί σε «νόημα της ημέ­ρας».

Η ισραηλινή συνοροφυλακή σκοτώνει 17χρονη Παλαιστίνια στη Χεβρώνα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: νεκρή είναι η 17χρονη Ντάνια Ιρσέιντ

Η ισραηλινή συνοροφυλακή πυροβόλησε και σκότωσε μια Παλαιστίνια στην πόλη της Χεβρώνας, κοντά στο Τέμενος του Ιμπραχίμ, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν μάρτυρες.





Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....Τουρκία: 1317 εργάτες νεκροί σε 9 μήνες!

Ο αριθμός των εργαζόμενων στην Τουρκία που έχουν χάσει τη ζωή τους στο χώρο εργασίας τους, είναι εκπληκτικός. Η Τουρκία υποφέρει από τις υπερ-φιλελεύθερη πολιτική του Ερντογάν και το κόμμα του, το ΑΚΡ, για περισσότερα από 20 χρόνια. Η τουρκική αστική τάξη στοιχηματίζει την υγεία των ανθρώπων που εργάζονται για να αυξήσει τον πλούτο της και να συνάψει συμφωνίες με τις προσοδοφόρες δυτικές χώρες.

ΗΠΑ: ΚΟΨΙΜΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, 1 ΔΙΣ. $ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


.Παρά τους πυροβολισμούς και τους τραυματισμούς που προκάλεσαν οι Ισραηλινοί σε πάνω από 200 Παλαιστίνια παιδιά μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 6 ημερών στις αρχές του μήνα, η Αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια στη χώρα κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο με το συνολικό ποσό να φτάνει πλέον στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τη συνάντηση του Τζον Κέρι με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπου και οι δύο τους καταδίκασαν τις αντιδράσεις των Παλαιστινίων στις επιθέσεις των Ισραηλινών. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Ομπάμα έκοψε την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους κατά 80 εκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας έτσι το ετήσιο πακέτο βοήθειας στα 290 εκατομμύρια.

Επιστολή προς Χίτλερ και τον «ευκλεή ηρωικό στρατό του», 10 Απριλίου 1941, από τον Επίσκοπο Πατάρων Μελέτιο και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Αναστάσιο Πίντζο

https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/14/meletios-pataron-epistoli-pros-hitler/
Ισως η φυσιογνωμία του εν λόγω ρασοφόρου είναι γνωστή στους αναγνώστες του ιστολογίου, ειδικά από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, σχετικά με δωσίλογους, προδότες κ.λπ. την περίοδο της Κατοχής ή από άλλα δημοσιεύματα που καυτηριάζουν τις πρακτικές κάποιων ρασοφόρων ή/και της Εκκλησίας
Περιοδικό SIGNAL (ΣΥΝΘΗΜΑ), Μάιος 1941.
Η λεζάντα, από το ναζιστικό περιοδικό «SIGNAL» («ΣΥΝΘΗΜΑ») που κυκλοφορούσε στα ελληνικά, λέει:

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΕΙΣΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Κείμενο της ακτιβίστριας Elina Pahnke από την Σουηδία, η οποία βρέθηκε στην Μυτιλήνη τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε.
Μυτιλήνη, ποιά είσαι;

Λονδίνο:Συμπλοκές μεταξύ Διαδηλωτών-Αστυνομικών σε συγκέντρωση υπέρ των προσφύγων

Το Σάββατο, σε διαδήλωση υπέρ των προσφύγων στο Λονδίνο,υπήρξαν επεισόδια μεταξύ  διαδηλωτών και  αστυνομίας .Οι κατασταλτικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τον σταθμό σταθμό St Pancras στο Λονδίνο και απαγόρευαν την διέλευση των διαδηλωτών προς τις αποβάθρες του τερματικού σταθμού του Eurostar.Στην προσπάθεια τους οι διαδηλωτές να περάσουν το αστυνομικό μπλόκο προκλήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονα φαινόμενα χρήσης βίας  από τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΓΑΜΟ


d8a4dc232e194ffa99501afa5a8c67e3_18Οι συγκρούσεις στη Συρία έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν, και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη.
Όταν ένας ποιητής και δημοσιογράφος συνάντησε πέντε Παλαιστίνιους και Σύρους στο Μιλάνο που ήρθαν στην Ευρώπη μέσω της Λαμπεντούζα, αποφάσισε να τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους στη Σουηδία με το να προσποιηθούν ότι συμμετείχαν σε ένα γαμήλιο πάρτυ.
Με μια φίλη από την Παλαιστίνη ντυμένη νύφη και δεκάδες Ιταλούς και Σύρους φίλους ντυμένους σαν καλεσμένους στο «γάμο», έτρεξαν σε όλη την Ευρώπη μέσα σε 4 ημέρες και διανύοντας 3.000 χιλιόμετρα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση της Τουρκίας στη Ροζάβα!

Σύμφωνα με το YPG, (λαϊκές ομάδες πολιτιφυλακής) οι τούρκοι επιτέθηκαν από εδάφους και αέρος. Η επίθεση από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις διεξήχθη μεταξύ 19 : 00-21 : 00 στις 24 Οκτωβρίου και 02 : 00-04 : 00 στις 25 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα πάντα με το γραφείο τύπου του YPG οι Τούρκοι επιτέθηκαν στα συνοριακά φυλάκια της Ροζάβα /Rojava και διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των υπερασπιστών της πόλης.
Επιθέσεις γίνονται ταυτόχρονα και σε άλλα συνοριακά φυλάκια σε όλο το Νότιο Κουρδιστάν.