Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ERTOPEN. COM ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10 στις 13.00-14.00 μ.μ.

- ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ERTOPEN. COM ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10
Φίλοι Ακροατές καλησπέρα σας, για μια ακόμη φορά, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, απολαμβάνει τη φιλοξενία των συναγωνιστών της ERTOPEN.COM
Είναι μαζί σας ο εκπρόσωπος του.
ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΟΧΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ-ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»!
Θα επιχειρήσουμε λοιπόν μια ιστορική αναδρομή στην λαϊκή εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου του 2010 και στην επιχείρηση καταστολής πλήθους από στρατιωτικές δυνάμεις που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στην Στρατιωτική Παρέλαση το 2012.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437 και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση diktiospartakos.blogspot.com
«Tα μεγάλα ΟΧΙ πάντα τα λέει ο λαός…»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΑΚΗ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)
μέλος  ΟΙΕΛΕ, ΕΚΑ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537
e-mailsefk@sefk.gr,
26/10/2015
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ
 ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΑΚΗ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ
ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ»

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA : Συνεργάτες των ΝΑΖΙ oι Καραμανλής και Τσαλδάρης; OΛΑ τα ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα ΚΑΙ φώτο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ !!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τα κεντρικά γραφεία της CIA. Kωνσταντίνος Καραμανλής-ο Εθνάρχης Kωνσταντίνος Τσαλδάρης. Κατάγονταν από το χωριό Καμάρι του Ξυλόκαστρου Κορινθίας και θείος του ήταν ο πρωθυπουργός Παναγής Τσαλδάρης, και σύζυγος του θείου του, η Λίνα Τσαλδάρη, κόρη του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Λάμπρου. 
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Βερολίνο, στο Λονδίνο και στη Φλωρεντία και στη συνέχεια άσκησε τη δικηγορία. 

Συγκλονιστική αποκάλυψη. "Ακρως απόρρητο" έγγραφο της CIA παρουσιάζει τον "εθνάρχη" Καραμανλή συνεργάτη των Ναζί


Θα είναι όντως συγκλονιστική –αν φυσικά ισχύει- η αποκάλυψη που κάνει η εφημερίδα «Καλάμι» που εκδίδεται από ομογενείς μας στην Αμερική.
Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλαν παρουσιάζουν ένα έγγραφο το οποίο, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, είναι «άκρως απόρρητον» και έχει συντάκτη της μυστικές υπηρεσίες της CIA.
Φέρει ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1962 και παρουσιάζει τον «εθνάρχη» Κων/νο Καραμανλή να είναι συνεργάτης των ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων της χώρας μας και να καταδίδει σ’ αυτές Ελληνες Εβραίους.

Δήλωση-σοκ Βέλγου υπουργού: Να φέρουν διακριτικά οι μετανάστες













Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις του Βέλγου υπουργού Εσωτερικών Jan Jambon να φέρουν διακριτικά οι πρόσφυγες, ώστε να διαχωρίζονται από τους πολίτες και να εντοπίζονται εύκολα από τις αστυνομικές δυνάμεις. 
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο RTBF, ο Jan Jambon ανακοίνωσε νέα μέτρα ασφαλείας στα κέντρα υποδοχής των αιτούντων άσυλο. Μεταξύ αυτών, η χρήση διακριτικών γνωρισμάτων στα ρούχα τους για τον εύκολο εντοπισμό τους. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία ενός σήματος που θα φέρουν όλοι οι μετανάστες.

Τουρκία - Εκλογές: "Φίμωση" των ΜΜΕ - Η αστυνομία εισβάλει σε ζωντανή μετάδοση - ΦΩΤΟ

Image
Η τουρκική αστυνομία πήρε σήμερα με τη βία τον έλεγχο δύο τηλεοπτικών δικτύων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις για την αυταρχική στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Τουρκία: Δυο αγόρια αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης για "προσβολή" του Ερντογάν

Image
Η τουρκική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη εναντίον δύο αγοριών 12 και 13 ετών για «προσβολή» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την κατηγορία ότι έσκισαν μια αφίσα με τη φωτογραφία του ισχυρού άνδρα της χώρας, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.

Στο κατηγορητήριο η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ ζητεί να επιβληθεί στα αγόρια ποινή από 14 μήνες φυλάκιση ως τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες, διευκρινίζει η αστυνομία.
Τα δύο αγόρια εντοπίστηκαν την 1η Μαΐου να σκίζουν μια αφίσα με τη φωτογραφία του Ερντογάν σε έναν δρόμο του Ντιγιαρμπακίρ, της πόλης αυτής της νοτιοανατολικής Τουρκίας η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι.

Το αίμα είναι ακόμα ζωντανό μέσα στην Γκουέρνικα

picasoΗ Γκερνίκα ή Γκουέρνικα δεν αποτελεί απλά ένα σπουδαίο έργο τέχνης, είναι ένα μήνυμα, ένα σύνθημα κατά του φασισμού. Αυτό το έργο σε πρώτη βάση περιγράφει την απανθρωπιά, τη βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου. Η ιστορία του είναι μεγάλη, γεμάτη περιπέτειες και κρυμμένους λαβυρίνθους, αν αυτός ο πίνακας ήταν γυναίκα τότε θα ήταν σίγουρα Αντάρτισσα.

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Το υπόγειο κρατητήριο των ναζί

Τα υπόγεια κελιά στην Κοραή 4. | Μάριος Βαλασόπουλος
«Ο Δημήτρης Μωραΐτης έγραψε: “24 ώρες χωρίς νερό και χωρίς φαΐ, μόνο μυρίζοντας το γιασεμί”» 
Αυτό παραθέτει στο βιβλίο επισκεπτών ένας μαθητής που βρέθηκε πρόσφατα στον χώρο ιστορικής μνήμης στην πλατεία Κοραή στον αριθμό 4, εκεί όπου στην Κατοχή στεγαζόταν η Κομαντατούρ και 6 μέτρα κάτω από τη γη, στα υπόγειά της, βρέθηκαν κρατούμενοι πολλοί Αθηναίοι, ακόμη και παιδιά 14 χρόνων.

Μαρτυρίες από την εκτέλεση άλλου ενός Παλαιστίνιου, στη Χεβρώνα, την Τρίτη το βράδυ

Ισραηλινές δυνάμεις σβήνουν ζωές Παλαιστινίων σαν να μην υπήρχαν – 23χρονος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Χεβρώνα
ISM
Στις 10.30 μ.μ. το περασμένο βράδυ, της Τρίτης 27ης Οκτωβρίου 2015, ένας Παλαιστίνιος άντρας που ταυτοποιήθηκε ως ο 23χρονος Χαμάμ Σαϊντ, πυροβολήθηκε στο Αλ Χαλίλ (Χεβρώνα) στο τσεκπόιντ Γκίλμπερτ, ακριβώς έξω από το διαμέρισμα του ISM. Ο άντρας βρισκόταν στην περιοχή Η2 στη γειτονιά Τελ Ρουμέιντα, η οποία κατά τα άλλα ήταν ήσυχη εκείνη την ώρα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ 2011 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Σήμερα λοιπόν, 28η Οκτωβρίου 2015, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιχειρεί μια διαφορετική ιστορική αναδρομή.
Σε πιο πρόσφατα γεγονότα και πιο συγκεκριμένα στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012.
Όταν ο τότε πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος έβγαλαν τον ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ απέναντι σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές!
Η ιστορία γράφει με μαύρα γράμματα  ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι η πρώτη κυβέρνηση που παρέταξε τον στρατό κατά του εχθρού εργαζόμενου λαού πραγματοποιώντας τρομοκρατική επιχείρηση καταστολής πλήθους.   

TA ΜΕΓΑΛΑ "OXI" ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ 60 ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ
Δεν συμμετέχουμε στο Πόλεμο κατά των Μεταναστών
Δεν Καταστέλλουμε Κοινωνικούς Αγώνες
…σκισμένες σάρκες στα συρματοπλέγματα, πνιγμένα παιδιά στις ακτές, πεινασμένοι σε πλατείες, στοιβαγμένοι που παρακαλάνε για τα χαρτιά τους… Πολλοί από εμάς είδαμε και βιώσαμε αυτές τις εικόνες ντροπής πριν γίνουν πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων, στον Έβρο και στα νησιά, εκεί που μας είχαν στείλει να υπηρετήσουμε υποχρεωτικά του Παραλόγου τη Θητεία, εργάτες δούλοι και ταυτόχρονα κρέας στα κανόνια στους. 
Μας συγκλονίζουν, μονοπωλούν τις συζητήσεις μας. Δε θα γίνουν όμως μια νέα ρουτίνα. Όπως δε συνηθίσαμε και δεν αποδεχτήκαμε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους βρώμικους πολέμους τους, δε θα αποδεχτούμε και δε θα συνηθίσουμε το δράμα των προσφύγων. Είναι το δράμα των δικών μας ανθρώπων, του δικού μας κόσμου, του κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα-θρησκεία-φυλή!

Παραλίγο τραγωδία σε τροχαίο με φαντάρους σήμερα στη Σάμο! (Φωτό)

Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα γινόταν...
σοβαρό τροχαίο στο συγκεκριμένο σημείο, αφού εδώ και πολλά χρόνια η εφημερίδα μας  i-samos.gr είχε επισημάνει πάρα πολλές φορές την ακυρότητα αυτού του έργου, όπου δαπανήθηκαν 1.700.000€, υποτίθεται για να κόψουν μια απότομη στροφή και στο τέλος κατέληξε να κατασκευαστεί μία γέφυρα πάλι με στροφή!

Τον πρώτο της νεκρό στρατιώτη στη Συρία μετρά η Ρωσία

Αποδίδεται σε αυτοκτονία

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μετρούν την πρώτη τους επιβεβαιωμένη απώλεια στη Συρία, από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου. 
Πρόκειται για έναν 19χρονο που υπηρετούσε ως υποστηρικτικό προσωπικό στην Πολεμική Αεροπορία. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, μόνο που οι γονείς του αρνούνται κατηγορηματικά να πιστέψουν σε αυτή την εκδοχή.
«Μας είπαν ότι ο Βαντίμ κρεμάστηκε για ένα κορίτσι. Δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει αυτό. Ξέρω το γιο μου πολύ καλά» δήλωσε ο πατέρας του, Αλεξάντερ Κοστένκο, στο Reuters.

Ανακοινωση 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του ΠΤΔΕ-ΑΠΘ για επιβολή συμμετοχής σε παρέλαση

13:10 | 19 Μαρ. 2010
Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ: Ανακοίνωση για την επιβολή συμμετοχής του σχολείου μας στην παρέλαση
Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δ. Σ. Θεσσαλονίκης του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, με αφορμή την άνωθεν επιβολή συμμετοχής του σχολείου μας στην παρέλαση για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρά τη διαφορετική μας άποψη, θεωρώντας ότι οι παρελάσεις δεν βρίσκουν ούτε καν στοιχειώδες έρεισμα σε οποιαδήποτε επιστημονική παιδαγωγική προσέγγιση και αντιβαίνουν κατάφωρα τις αρχές του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ειρήνης και των ίσων δικαιωμάτων, που το σύγχρονο σχολείο καλείται να υπηρετήσει, αποφάσισε μέσα από τη δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου να καταθέσει τις επιστημονικές- παιδαγωγικές του αντιρρήσεις σχετικά με το ρόλο των μαθητικών παρελάσεων συνολικά*.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ Οι Αλβανοί στο έπος της Αλβανίας Οι παράπλευρες απώλειες στον πόλεμο του '40

Από την προέλαση του ελληνικού στρατού στην Αλβανία.Απ' όλες τις συρράξεις της νεοελληνικής Ιστορίας, ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 παρουσιάζει μια μοναδική ιδιαιτερότητα: αν εξαιρέσουμε τις πρώτες μέρες μετά την ιταλική εισβολή, οι πολεμικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν στην επικράτεια όχι των εμπολέμων αλλά ενός τρίτου λαού.
Από την προέλαση του ελληνικού στρατού στην Αλβανία.

Καμαρωτά περνάνε τα σχολεία μας

"Καμαρωτά περνούν τα φανταράκια μας, γεμάτο λεβεντιά το ιππικό. οι πυροβολητές και τα γεράκια μας, παντού σκορπούν θανατικό". Το εμβατήριο δεν είναι πλήρες, αφού δεν περιλαμβάνει στους παρελαύνοντες και τα σχολεία, τα οποία εδώ και κάμποσες δεκαετίες συμμετέχουν στους στρατιωτικούς εορτασμούς. Υποτίθεται ότι η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική. Οσοι, όμως απουσιάζουν τιμωρούνται.
Ακόμη αναρωτιέται η κυβέρνηση αν είναι υποχρεωτική η παρουσία των μαθητών στις παρελάσεις
Προαιρετικά και με το ζόρι

ΜΑΘΗΤΙKEΣ ΠΑΡΕΛAΣΕΙΣ Καμαρωτά περνάνε τα σχολεία μας

Ζητούνται άριοι σημαιοφόροι
Δεν έφταναν οι τόσες διαταγές για τη σύνθεση των τμημάτων της σπουδάζουσας νεολαίας και ιδιαίτερα τα περίπλοκα κριτήρια για την επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών, ήρθε και η φετινή εξωφρενική ντιρεκτίβα του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αποτελειώσει τον καμβά. Σύμφωνα μ' αυτήν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες πιτσιρικάδες επιλέγονται και με βάση την φυλετική τους καθαρότητα! Πρέπει να είναι έλληνες υπήκοοι, γράφει το επείγον έγγραφο του κ. Γούση (Φ.10/3/Γ1/13, 4.1.95). 

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ» Το άγνωστο 1940

Κάθε πόλεμος, ακόμη κι ο πιο δίκαιος και αμυντικός, έχει μια εμφύλια διάσταση.
Οχι με την αφηρημένη φιλοσοφική προσέγγιση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι, σε τελική ανάλυση, αδέρφια. Αλλά επειδή στις ανθρώπινες κοινωνίες υπάρχουν πάντοτε κάποιοι τους οποίους οι καθοδηγητές τής πολεμικής προσπάθειας ταυτίζουν με τον εχθρό ή θεωρούν εμπόδιο στον αγώνα του έθνους.

Η μεταχείριση αυτού του (υπαρκτού ή δυνάμει) «εσωτερικού εχθρού» ποικίλλει από σύρραξη σε σύρραξη, ανάλογα με την ένταση του κινδύνου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθεστώτος κάθε εμπόλεμης χώρας.
Στις δημοκρατικές π.χ. και συνάμα ρατσιστικές ΗΠΑ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, 80.000 αμερικανοί πολίτες ιαπωνικής καταγωγής και 40.000 ιάπωνες μετανάστες πρώτης γενιάς κλείστηκαν το 1942 «προληπτικά» σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ οι (λευκοί) αμερικανοί πολίτες γερμανικής καταγωγής είχαν σαφώς καλύτερη τύχη: ως φαντάροι, στάλθηκαν, απλώς, να πολεμήσουν τους Γιαπωνέζους στον Ειρηνικό ωκεανό κι όχι τους «ομόφυλούς» τους στην Ευρώπη.

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα για την 28η Οκτωβρίου

Σε ανακοίνωση της για την 28η Οκτώβρη η γραμματεία τηςΚίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) αναφέρει:
«Εμείς, απόστρατοι στρατιωτικοί της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στεκόμαστε σήμερα με δέος και περηφάνια μπροστά στο μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασίστα εισβολέα.
Οι πατεράδες και προγονοί μας σημάδεψαν, όπως όφειλαν, ανεξίτηλα την ιστορία του λαού και του τόπου μας, γιατί γιγαντώθηκαν αρνούμενοι να υποκύψουν στον φασισμό.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού -και όχι του δικτάτορα Μεταξά- προς τον φασίστα εισβολέα την 28η Οκτωβρίου 1940, έμεινε στην ιστορία για να διδάσκει.

Έλλη Παππά: Το συγκλονιστικό γράμμα που έγραψε στον γιο της από τη φυλακή

Έλλη ΠαππάΗ Έλλη Παππά (1920 - 27 Οκτωβρίου 2009) ήταν Ελληνίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, κόρη του Ευάγγελου Παππά και της Μαριάνθης Παπαδοπούλου. Ήταν η σύντροφος του  Νίκου Μπελογιάννη έως και την εκτέλεση του. Έγινε σύμβολο αγώνα, αντίστασης και αξιοπρέπειας, ενώ με τις μαρτυρίες της κράτησε ζωντανές τις ιστορίες μιας καθοριστικής εποχής για την ανθρωπότητα. 

U.S.-BACKED COALITION BOMBS DOCTORS WITHOUT BORDERS HOSPITAL IN YEMEN

Coalition forces, led by Saudi Arabia and backed by the United States, bombed a hospital in Yemen operated by Doctors Without Borders (MSF). It was the second MSF hospital in a war zone to be attacked this month.
The attack was not the first attack on a medical facility in Yemen. MSF has reported strikes on hospitals, roads, and towns, even when Houthis they are at war with have not been present. And, once again, the U.S. was implicated in the bombing of a hospital, which is a war crime.

As the New York Times reported, the hospital in Saada was hit by “at least two airstrikes around 11 pm Monday.”