Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ- ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΥΣ...

εργατικό δυστυχημαΘανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Μαυροπηγής 


Ένας εργαζόμενος στη ΔΕΗ έχασε τη ζωή του σε νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 11 το πρωί, στο χώρο στάθμευσης και ελέγχου των εργολαβικών φορτηγών, στο Βόρειο Πεδίο του ορυχείου Μαυροπηγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Π”, πρόκειται για εργολαβικό εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να είχε σηκώσει την καρότσα του φορτηγού για να κάνει έλεγχο, αλλά η καρότσα γλίστρησε και τον πλάκωσε.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ-Σλοβένοι φοιτητές «ανέτρεψαν» το νόμο για τις υπερεξουσίες του στρατού Εναντίον των Μεταναστών

Σλοβένοι φοιτητές, που αντιτίθεται στην αύξηση των αρμοδιοτήτων του στρατού με σκοπό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η εισροή προσφύγων στη χώρα, κατάφεραν να αναβληθεί η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και ζητούν να τεθεί σε δημοψήφισμα.
Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αφότου ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο ο νόμος που εισήγαγε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, ο ανεξάρτητος ραδιοφωνικός σταθμός Radio Student συγκέντρωσε 3.000 υπογραφές εναντίον του. Χρειάζονταν 2.500 υπογραφές για να αναβληθεί η εφαρμογή του.

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

"Είμαι στο πλοίο Νήσος Μύκονος σε ταξίδι από Χίο για Ικαρία. Μόλις ανέβηκα μου είπε ο καμαρώτος σκάλας να περάσω από τη ρεσεψιόν για να μου αλλάξουν το εισιτήριο και να πάω δωρεάν πρώτη θέση. Κάτι ψυλλιάστηκα. 
Του είπα όμως ότι θέλω να κάτσω στο κατάστρωμα και ανέβηκα πάνω. Το βαπόρι γεμάτο πρόσφυγες, τους οποίους οι καμαρώτοι φορώντας γάντια κατευθύνουν αμέσως προς το κατάστρωμα. Το ίδιο γίνεται τώρα που πιάσαμε Σάμο. Μια ξανθιά σαραντάρα φωνάζει στην παρέα της περίχαρη "ελάτε, ελάτε, μας πάνε στην πρώτη θέση γιατί έχει πολλούς λαθρομετανάστες!!" και μια άλλη πιο ηλικιωμένη φωνάζει σε έναν γνωστό της καμαρώτο "Μανώλη γιατί δεν φοράς γάντια; Μην τους ακουμπάς βρε παιδάκι μου!"

H CIA ΜΙΛΗΣΕ...Γιατί η Γερμανία δεν μπορεί να λύσει ούτε το προσφυγικό! Ανάλυση και χάρτης από Stratfor

ImageΤο Stratfor σε μια εκτενή ανάλυσή του για το προσφυγικό πρόβλημα που απειλεί πλέον όλη την Ευρώπη , επικεντρώνει στην αναποφασιτικότητα της Γερμανίας να δώσει λύση και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επιρρίπτει ευθύνες για την “χαλάρωσή” της στην υποδοχή μεταναστών και προσφύγων από τη Μέση Ανατολή.
Το αμερικανικό think tank παρουσιάζει την Μέρκελ να κινείται και σ΄ αυτό το ζήτημα με βάση τα …ποσοστά δημοφιλίας της στη γερμανική κοινή γνώμη ,η οποία δεν θέλει άλλους μετανάστες στο γερμανικό έδαφος.

Τι βλακείες γράφουν στρατιωτικοί συντάκτες εναντίον της νεολαίας!

Δημοσιογραφικά Παπαγαλάκια ξεπλένουν τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και ζητούν Αύξηση Θητείας
Για μια ακόμη φορά στρατιωτικοί συντάκτες όχι μόνο αποκάλυψαν ότι όχι μόνο δεν είναι οι εξυπνότεροι και πλέον μορφωμένοι συνάνθρωποι μας, αλλά παράλληλα απέδειξαν το πόσο χρήσιμοι είναι στην κυβέρνηση και στο στρατιωτικό κατεστημένο ως δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Που επιχειρώντας να ελέγξουν, χειραγωγήσουν κατευθύνουν την νεολαίας αναμασούν κάθε πτυχή της κατευθυνόμενης πληροφόρησης του Μαξίμου και του Πενταγώνου, ενώ τολμούν ακόμη και να βάζουν λόγια στα χείλη αυτών των οποίων το έργο, με κουτοπόνηρο τρόπο, θεωρούν ότι διευκολύνουν!

Βετεράνος των SAS συγκρίνει το πεδίο της μάχης με τα video games - ΒΙΝΤΕΟ-GAMES: Rainbow Six Siege Preview

Πήγαμε στο Λονδίνο και πήραμε μία μικρή γεύση από το πολυαναμενόμενο παιχνίδι της Ubisoft, Rainbow Six SiegeΗ Ubisoft μας έδωσε μία πρώτη γεύση από την εμπειρία του νέου της squad-based shootersπαιχνιδιού Rainbow Six Siege που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους τους λάτρεις του είδους.
Στο παιχνίδι ο παίχτης αναλαμβάνει τον έλεγχο μίας επίλεκτης ομάδας κάθε μέλος της οποίας έχει διαφορετικό ρόλο και ικανότητες και πρέπει να βγάλει εις πέρας την κάθε αποστολή μελετώντας το χώρο και χρησιμοποιώντας διαφορετικές τακτικές ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φορά.

Ερωτική φωτό "καζούρα" για τον Νταβούτογλου που έταξε νύφες στους Τούρκους

Image
Ο Νταβούτογλου πριν από μερικές μέρες σε μια προεκλογική συγκέντρωση έταξε ακόμη και νύφες στους Τούρκους. 
Όπως είναι φυσικό η προεκλογική υπόσχεση έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης…πλάκας στην γειτονική χώρα. 
Η οποία αν και τελεί υπό καθεστώς χουντικής λογοκρισίας μπορεί να βρει τρόπους έκφρασης μέσω του διαδικτύου.
Η φωτογραφία με το νέο ζευγάρι σε πολύ θερμές στιγμές συνοδεύεται από την “λεζάντα”
Μέχρι τώρα δεν το είχα (κάνει) αλλά λόγω της ελευθερίας έκφρασης θα ψηφίσω ΑΚP.
Όπως λέγανε και οι δικοί μας πολιτικοί και παιδιά θα σας κάνουμε..

Μυτιλήνη ώρα μηδέν!

Οι τελευταίες 24 ώρες είναι οι πιό τραγικές που περάσαμε εδώ στο Μόλυβο. Ο καιρός φαίνεται όμορφος, όμως εν πλω ο αέρας σηκώνει ισχυρά κύματα. 
Χθες βράδυ, ένας άνδρας και η μικρή του κόρη χάθηκαν μεσοπέλαγα. Σήμερα το πρωί, χάσαμε ένα μικρό παιδί που ήταν στο νερό για πάρα πολλή ώρα. 236 άνθρωποι έφτασαν στο λιμάνι ,αφότου τους διέσωσε η ακτοφυλακή από τα σκάφη που βυθίστηκαν σήμερα το πρωί.
Αργά το απόγευμα, ανετράπη μια βάρκα που έφερνε πάρα πολλούς πρόσφυγες . Οι αριθμοί είναι αβέβαιοι, αλλά υπολογίζουμε ότι επέβαιναν σε αυτή περίπου 300 άνθρωποι. Ήταν στο νερό για πέντε ώρες προτού διασωθούν. Ακολούθησαν κι άλλοι διασωθέντες από δυο βάρκες που επίσης ανετράπησαν.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-Μελέτη: το καθεστώς των ΗΠΑ έχει σκοτώσει 20-30 εκατομμύρια ανθρώπους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Introduction 
After the catastrophic attacks of September 11 2001 monumental sorrow and a feeling of desperate and understandable anger began to permeate the American psyche. A few people at that time attempted to promote a balanced perspective by pointing out that the United States had also been responsible for causing those same feelings in people in other nations, but they produced hardly a ripple. Although Americans understand in the abstract the wisdom of people around the world empathizing with the suffering of one another, such a reminder of wrongs committed by our nation got little hearing and was soon overshadowed by an accelerated "war on terrorism." 

«Πώς βίωσα τους νόμους κατά της βλασφημίας στην Ελλάδα»

Γελοιογραφία που σαρκάζει τη νομική εμπλοκή του Γέροντος Παστίτσιου.ohnantono.blogspot.com
 

Ο Φίλιππος Λοΐζος είναι ο "Πάτερ Παστίτσιος", το πρόσωπο που πέρασε (και συνεχίζει να περνά) μια οδυνηρή αστυνομοδικαστική περιπέτεια επειδή δημιούργησε μια χιουμοριστική σελίδα στο facebook. Στο κείμενό του, που αναδημοσιεύεται από το τεύχος 58 του Books' Journal, Σεπτέμβριος 2015, περιγράφει αυτή τη ζοφερή περιπέτεια.
Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές σε μέσα ενημέρωσης και σε εκδηλώσεις για την υπόθεσή μου, πώς βίωσα δηλαδή τους νόμους της βλασφημίας, και έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα για το πολυσύνθετο θέμα της εκκοσμίκευσης της ελληνικής κοινωνίας. Κατά τη γνώμη μου, περισσότερο από όσο θα έπρεπε, διότι εκτός του ότι δεν είμαι ο ειδικός που θα απαντήσει σε νομικά θέματα, η συνεχής προβολή μου μπορεί να δώσει στην υπόθεσή μου προσωποκεντρικό χαρακτήρα, και αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί κανένας μας, διότι η δίωξή μου αποσκοπεί στη λογοκρισία και την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Μας αφορά δηλαδή όλους. 

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: ΧΩΣΙΜΟ-ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!

Σκοπάνθρωποι του ΚΕΤΘ είναι επί της ουσίας οι εκπαιδευόμενοι οδηγοί αρμάτων της 3ης επιλαρχίας ενώ βιώνουν παράλληλα «τραγελαφικές» καταστάσεις.
Ενώ βγαίνουν κάπου 30 εξοδούχοι κάθε μέρα είναι σύνηθες να υπάρχουν στρατιώτες με 4 συνεχόμενες υπηρεσίες χωρίς να λείπουν και περιπτώσεις 5 κι 6 συνεχόμενων ενώ οι αριθμοί των φαντάρων (μόνιμης δύναμης και προσωρινά εκπαιδευόμενων με μετάθεση) μπορούν να εξυπηρετήσουν το 2 μέσα-μία έξω ή ακόμη και το μία-μία .
Ενώ μια σειρά περιστατικών καταδεικνύουν την αυθαιρεσία σε μεγάλο βαθμό των στελεχών .
Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως…

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΥΖΗΤΗΣΗ:»ΤΙΡΡ – ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!»

ttipΗ ΕΛΝΣ και «Το Περιοδικό» διοργανώνουν συζήτηση με θέμα:
  «ΤΙΡΡ – Το οικονομικό ΝΑΤΟ προ των πυλών!»
Σάββατο 31/10 στις 19:30 
Το «οικονομικό NATO» προ των πυλών!
Οι ζωές μας υπό τον πλήρη έλεγχο των πολυεθνικών και οι νέοι γεωπολιτικοί συσχετισμοί
Τον Ιούλιο του 2013 στην Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσαν την αρχή των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ροής του κεφαλαίου διεθνώς, τον ρόλο των κρατών και των μεταξύ τους σχέσεων.Πρόκειται για τη, διαβόητη πλέον, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή με τα αρχικά TTIP, μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ το περιεχόμενο της οποίας είναι αντικείμενο συζητήσεων που διεξάγονται στα κρυφά!

Αυτή την κοινωνία επιχειρεί να κρύψει ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός των Τσίπρα-Καμμένου

ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΧΘΕΣ...28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ....

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 23χρονος Παλαιστινιος ήταν άοπλος και τον ειχαν ηδη ψαξει σε ένα σημείο ελέγχου του στρατου (check point) πριν οι σραηλινές δυνάμεις ριξουνε 11 σφαίρες στο σώμα του
Στα Tweets,λενε την ίδια ιστορία: " τα είδα όλα. Είδα στρατιώτες να γεμίζουνε τα όπλα τους. Είχε τα χέρια του πάνω απο το κεφαλι του και έτρεμε, ήταν άοπλος και τον πυροβόλησαν "
Αυτόπτης μάρτυρας κρυφάκουσε μια γυναίκα αστυνομικό να λέει " φαίνεται ωραίο παιδί, πυροβόλησε τον " πριν τον πυροβολήσουν μέχρι θανάτου με m16 στα 2 μέτρα απόσταση

Israeli forces accused of killing unarmed Palestinian in Hebron

Λεφτά και από τις αποτεφρώσεις νεκρών για να αγοράζουν όπλα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί ζωντανή την εργατική τάξη για να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης, αλλά ακόμη και νεκρή.
Δεν είναι υπερβολή, είναι πραγματικότητα.
Δεν τους φτάνει να τσακίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να καταργήσουν κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων και να μας βάλουν να ζούμε ως δούλοι, να εντείνουν τη φοροληστεία και να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής…
Τώρα θέλουν να μετατρέψουν σε κέρδος την καύση των νεκρών, να βγάλουν ευρώ από την στάχτη μας για να μπορούν να αγοράσουν όπλα και να στέλνουν στρατεύματα εκτός συνόρων, στους βρώμικους πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ώστε να αναβαθμίσουν το περιφερειακό ιμπεριαλιστικό ρόλο του ελληνικού κεφαλαίου.  

Πόλεμος πετρελαίου Ριάντ-Μόσχας για την ευρωπαϊκή αγορά

Oil
Εισβολή στην ευρωπαϊκή αγορά πετρελαίου επιχειρεί η Σαουδική Αραβία, προσφέροντας σημαντική έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου της, καθιστώντας το πιο ελκυστικό από το ρωσικό αργό.
Στον «πόλεμο πετρελαίου» που εκτυλίσσεται στην ευρωπαϊκή αγορά ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, δεν αποκλείεται σύντομα να εισέλθει και το Ιράν, αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες της Ρωσίας, ότι μπορεί να χάσει το ένα τρίτο των πετρελαϊκών προμηθειών της προς την Ευρώπη.

Δεν καταστρέφουν μόνο οι Ισραηλινοί τούνελ της Χαμάς αλλά και οι Συνεργάτες τους οι Αιγύπτιοι

Στην ανακάλυψη και καταστροφή 12 τούνελ στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, προχώρησαν οι αιγυπτιακές χερσαίες δυνάμεις, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις ορισμένων Παλαιστινίων που εκείνη τη χρονική στιγμή τα χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν παρανόμως στο έδαφος της Αιγύπτου.
Την είδηση μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, υπενθυμίζοντας ότι μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, μέλους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, «του πρώτου ελεύθερα εκλεγμένου προέδρου», τον Ιούλιο του 2013, «το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου» έθεσε ως προτεραιότητα τον εντοπισμό και την καταστροφή των τούνελ…

Κοντά στο θερμό επεισόδιο έφτασαν Κίνα και ΗΠΑ στη Νότια Σινική Θάλασσα

Η Κίνα καταδίκασε σήμερα την παρουσία αμερικανικού πολεμικού πλοίου σε απόσταση λιγότερη των 12 ναυτικών μιλίων από τεχνητά νησιά που έχει κατασκευάσει , καταγγέλλοντας "απειλή για την κυριαρχία της".
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Lassen έπλεε σήμερα το πρωί στα ύδατα πέριξ τουλάχιστον ενός από αυτά τα νησιά που διεκδικεί η Κίνα στο αμφισβητούμενο αρχιπέλαγος Σπράτλι, είχε δηλώσει νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος. Οι ελιγμοί επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα από τις κινεζικές αρχές που εξέφρασαν τη "σφοδρή αντίθεσή τους".

Η έντονη παρουσία των Ρωσικών υποβρυχίων προβληματίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Ρωσικά υποβρύχια και άλλα κατασκοπευτικά σκάφη δραστηριοποιούνται κοντά στις υποθαλάσσιες καλωδιώσεις μέσα από τις οποίες πραγματοποιείται το σύνολο της παγκόσμιας διαδικτυακής επικοινωνίας.
Πρόκειται για μία πραγματικότητα που ανησυχεί τους Αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς πιθανολογούν ότι η Ρωσία έχει κατά νου, όταν παραστεί η ανάγκη, όπως π.χ. σε περίπτωση πολέμου ή έντασης, να εξαπολύσει επίθεση προκαλώντας τη ρήξη της συνέχειάς τους. Σήμερα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ανησυχούν, όπως κατά την ψυχροπολεμική περίοδο, ότι οι Ρώσοι θα υποκλέψουν το περιεχόμενο των επικοινωνιών αλλά ότι θα κόψουν τα καλώδια οπτικών ινών σε σημεία που η αποκατάστασή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, «παγώνοντας» μονομιάς τις επικοινωνίες από τις οποίες εξαρτώνται οι κυβερνήσεις, οι οικονομίες και οι πολίτες του δυτικού κόσμου.

Η Γερμανία κατηγορεί την Αυστρία ότι «περνάει μυστικά πρόσφυγες το βράδυ στο έδαφός της»

Η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε την Τετάρτη την Αυστρία ότι οδηγεί πρόσφυγες στα σύνορα αφού βραδιάσει ώστε να μπορέσουν να περάσουν στο έδαφος της Γερμανίας και δήλωσε ότι περιμένει από τη Βιέννη να επανέλθει αμέσως στην κανονική καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών.
«Η συμπεριφορά της Αυστρίας τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν σύμφωνη με την ορθή διαδικασία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, στην εντονότερη δημόσια κριτική σε βάρος της γειτονικής χώρας αφότου ξέσπασε η προσφυγική κρίση.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...Ρωσίδα επιχείρησε να κλέψει τεθωρακισμένο όχημα και το κάρφωσε σε τζαμαρία (Βίντεο)


Στη σύλληψη μιας γυναίκας οδηγήθηκαν οι αρχές της Μόσχας η οποία επιχείρησε να φύγει από μια στρατιωτική έκθεση με ένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα που υπήρχαν στο χώρο.
Το περιστατικό συνέβη σε ένα από τα περίπτερα στρατιωτικής έκθεσης στο κέντρο της Μόσχας η οποία είναι αφιερωμένη στα ειδικά οχήματα που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χώρας.
Η γυναίκα βάζοντας μπρος, καθώς κάποιοι είχαν ξεχάσει ότι τα κλειδιά του τεθωρακισμένου βρίσκονταν ακόμη στη μίζα, οδήγησε μόλις για λίγα μέτρα, πριν πέσει σε ένα γυάλινο τοίχο, καταστρέφοντας το μπροστινό μέρος του φορτηγού.

Η Γερμανία αρχίζει απελάσεις μεταναστών επειδή "πέφτει" η Μέρκελ

Image
Μετά από τα σημαιάκια,τα χειροκροτήματα και τα καλοσωρίσματα των πρώτων μεταναστών -προσφύγων στη Γερμανία,αρχίζουν οι απελάσεις. Η κατρακύλα της Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις, είναι πολύ πιο σημαντική από τους μετανάστες για τους οποιους έτσι κι αλλιώς το Βερολίνο ένα πράγμα επιδιώκει. Να τους κρατήσει μακρυά από τα γερμανικά σύνορα. Όλα τ΄ άλλα είναι επικοινωνιακό θέατρο.

Η γερμανική κυβέρνηση σκληραίνει τη ρητορική της δεσμευόμενη να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών και κατηγορώντας, παράλληλα, τη γειτονική Αυστρία ότι πιέζει τους πρόσφυγες να περνούν τα σύνορα τα βράδια.

ΚΥΠΡΟΣ: Ζητά άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ;

Image
Η Κύπρος ζητά από τις ΗΠΑ άρση του εμπάργκο όπλων,σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα.

H Cumhuriyet αναφέρει ότι τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό ζήτημα βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο, οι Κύπριοι ζήτησαν την άρση του εμπάργκο όπλων που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ από το 1974 προς την Κυπριακή Δημοκρατία. 
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος υποδέχτηκε την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Kathleen Ann Doherty, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να άρουν το εμπάργκο όπλων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθει η Κύπρος αντιμέτωπη με την τρομοκρατία και νέους ασύμμετρους κινδύνους, λόγω των αποθεμάτων της σε φυσικό αέριο. 

Μπουντρούμια για τους πρόσφυγες, αλλά είναι ΙΚΕΑ

γράφει ο Σιδερής Τσούρος
Μερικούς είναι ήδη σα να τους ακούω:
Μα με τίποτα δεν είστε ευχαριστημένοι;
Ήταν καλύτερα στις σκηνές να βρέχονται;
Για τους Έλληνες που έχουν ανάγκη πότε κάνατε κάτι;
Είναι μερικές φορές –πράγματι- δύσκολη η ισορροπία ανάμεσα στη δίκαιη κριτική και τη γκρίνια. Ταυτόχρονα όμως κάποια πράγματα είναι εξόφθαλμα και εάν τα αποδέχεσαι ή τα προσπερνάς, τότε απλά υποτιμάς τη νοημοσύνη και την ύπαρξή σου.
Εντελώς περιληπτικά: