Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα: "Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο ρόλος του ελληνικού κράτους."



Οι πολεμικές επεμβάσεις αυξάνονται κατά συνέπεια οι πρόσφυγες και τα κέρδη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ένα χρόνιο ζήτημα που δεν βγαίνει ξαφνικά στο προσκήνιο, απλώς τώρα γίνεται πιο αισθητό στη Μέση Ανατολή καθώς έχει κορυφωθεί.
Αίτια εμφυλίων-ιμπεριαλιστικών πολέμων. 
Φασισμός, ρατσισμός, ξενοφοβία που ποτέ δεν καταπολεμήθηκαν.
Ανθρωπισμός ή ταξική αλληλεγγύη, πως πρέπει να πολεμήσουμε αυτό το ζήτημα.
Αντιπολεμικό-Αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα.
Ρόλος Ελλάδας, ΕΕ, ΝΑΤΟ, κτλ
Πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη θέση έναντι αυτών των δυνάμεων. 

Γιατί ο Ελληνικός Στρατός Εκπαιδεύει Φαντάρους να Επεμβαίνουν σε Εργοστάσια; Μελπομένη Μαραγκίδου

Πριν λίγες ημέρες, μία από τις πολλές ασκήσεις που κάνει ο ελληνικός στρατός, είχε ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο. Σύμφωνα με την καταγγελία η άσκηση αφορούσε την «επανακατάληψη» ενός εργοστασίου, το οποίο έχουν καταλάβει «ταραχοποιοί», όπως φέρεται να είπε ο υποδιοικητής του στρατοπέδου. Η καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων «Σπάρτακος», από φαντάρους που υπηρετούν στο 523 Τ.Π. και αναφέρει ότι η άσκηση συνέβη την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ στο νομό Κοζάνης. 

Τάσος Λειβαδίτης ο ποιητής του Έρωτα και της Επανάστασης(vid)




Σαν σήμερα γεννήθηκε ο ποιητής του έρωτα και της επανάστασης. Ο ποιητής της ήττας και μιας νίκης που δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά αν έρθει ποτέ, θα του χρωστάει πολλά. Ο Τάσος Λειβαδίτης δεν λύγισε σε ξερονήσια και φυλακές δεν λύγισε όταν έβλεπε τις ήττες (“ήττες συντρόφισες” όπως τις αποκαλούσε) να μαστιγώνουν όλα όσα πίστεψε.
Είχε το θάρρος να σκεφτεί και να αναστοχαστεί πάνω σε όλες τις βεβαιότητες που μάστιζαν το επαναστατικό κίνημα. Ταξίδεψε όλη την Ελλάδα με την Νεολαία Λαμπράκη απαγγέλοντας τους στίχους του με την συνοδεία του Μίκη Θεοδωράκη. Γύρισε πόλεις και χωριά για έναν νέο επαναστατικό διαφωτισμό, για να μάθει και ο τελευταίος άνθρωπος της γης τι θα πρέπει να κάνει “αν θέλει να λέγεται άνθρωπος”.

Όταν η υποκρισία βαράει κόκκινο, μπορεί και η "Αυγή" να "νοιάζεται" για το παιδί...


Του Γιώργου Αλεξάτου
Όταν η υποκρισία βαράει κόκκινο, μπορεί και η "Αυγή" να "νοιάζεται" για το παιδί...
Η εφημερίδα η οποία στηρίζει την κυβέρνηση που διατηρεί τον φράχτη στον Έβρο και τον υπερασπίζεται, μάλιστα, με δηλώσεις του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, υποστράτηγου Τόσκα.
Η εφημερίδα που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική της εγκληματικής αναλγησίας και της πλήρους αδιαφορίας για το αυτονόητο: τη δρομολόγηση πλοίων σε συνεννόηση με την Τουρκία για την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων.
Αυτή που στηρίζει τις συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης για ενίσχυση της θωράκισης της Ευρώπης και της κατασταλτικής ανάσχεσης του κύματος των προσφύγων, με τη FRONTEX, σε βάρος ακόμη και της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.
Αυτή που στηρίζει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ελλάδα, προκειμένου να μην προωθούνται οι πρόσφυγες στις άλλες χώρες της Ε.Ε. στις οποίες επιθυμούν να καταφύγουν.

Μαθήματα ιστορίας για τον κ. Τσίπρα

tsipras-orama
Εν τάχει μερικά ιστορικά στοιχεία για το πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα της συμμαχίας των ευρωπαϊκών αγορών.  Η ιδέα άρχισε να συζητείται αμέσως μετά τη λήξη του Β’ παγκόσμιου πόλεμου κι έλαβε σάρκα και οστά το 1950, με την «Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα». Τα έξι ιδρυτικά μέλη είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες. Με τη Συνθήκη της Ρώμης ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), ή «Κοινή Αγορά».

«Γ@μήστε τους πολιτικούς»: Ο Cumberbatch μίλησε για τους πρόσφυγες και άφησε άφωνο ένα ολόκληρο θέατρο

CUMBERBATCH HAMLET
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Benedict Cumberbatch παίρνει θέση απέναντι σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα με παγκόσμιο αντίκτυπο -όλοι θυμόμαστε το μήνυμά του προς τους παπαράτσι το 2013, στο οποίο έγραφε «Πηγαίνετε να φωτογραφήσετε την Αίγυπτο και να δείξετε στον κόσμο κάτι πραγματικά σημαντικό», αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο που κυμαινόταν στη χώρα.

Εξόρυξη χρυσού: Ένα οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό σκάνδαλο

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουριεσ χαλκιδικηΤο παρακάτω μας εστάλη από τους συναγωνιστές από τις Σκουριές με αφορμή την εκδήλωση της 28ης στο Παλιό Δημαρχείο Γλυκών Νερών:
Εξόρυξη χρυσού: Ένα οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό σκάνδαλο
Στις 12/12/2003 το ελληνικό δημόσιο μεταβίβασε σε μία νεοσύστατη εταιρεία 317.000 στρέμματα δάσους, έναντι μόλις 11 εκ. ευρώ. Αυτό αποτέλεσε την απαρχή ενός τεράστιου οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού σκανδάλου, καθώς και την σπίθα που άναψε τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και χαλκού στην περιοχή. 

Με πόλεμο απειλεί τις ΗΠΑ η Κίνα σε περίπτωση κλιμάκωσης των προκλήσεων στη Νότια Θάλασσα

Με πόλεμο απειλεί τις ΗΠΑ η Κίνα σε περίπτωση κλιμάκωσης των προκλήσεων στη Νότια Θάλασσα - Media
Ο διοικητής του ναυτικού της Κίνας προειδοποίησε τον Κινέζο ομόλογό του ότι έστω και ένα ελάσσονος σημασίας περιστατικό θα μποροούσε να οδηγήσει σε πόλεμο στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, αν οι ΗΠΑ δεν σταματήσουν τις «προβοκατόρικες κινήσεις» στην πολυσύχναστη θαλάσσια οδό, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της Κίνας.
Τα παραπάνω ανέφερε ο Κινέζος ναύαρχος Wu Shengli στον Αμερικανό ναύαρχο John Richardson κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη.

ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ "ΕΦΤΥΣΑΝ" ΤΟΝ ΚΟΥΙΚ ΑΛΛΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΟΙΤΑΓΕ ΑΝ ΕΒΡΕΧΕ...

ΘΕΡΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Ανάπηρος πολέμου στον Κουίκ: «Ελα εσύ να ζήσεις με 438 ευρώ»
Εναν ιδιαίτερα «θερμό» διάλογο είχε αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης στη Λάρισα ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.
Κατευθυνόμενος προς την πλευρά των αναπήρων πολέμου προκειμένου να τους χαιρετίσει, δέχθηκε τα παράπονα του προέδρου των Αναπήρων Πολέμου κ. Θανάση Ριζάκη σχετικά με την τωρινή οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων αλλά και εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. «Έλα εσύ να ζήσεις με 438 ευρώ…» ήταν τα λόγια του ηλικιωμένου, στον Τέρενς Κουίκ.

ΧΑΝΙΑ, ΤΡΟΥΜΠΑ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ: Η «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Μια ακόμη διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής για το ρόλο που επιφυλάσσει στον λαό μας αποκαλύπτει πρόσφατο δημοσίευμα στο ποίο τονίζεται ότι “Σταθμός ανάταξης” για τους Γάλλους στρατιώτες αποτελούν τα Χανιά, με την πόλη να έχει επιλεχθεί ως προορισμός “στρατιωτικού τουρισμού”, λόγω και των υποδομών που προσφέρει η βάση της Σούδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “bluebirds” που ασχολείται με τον κλάδο του τουρισμού, εκατοντάδες Γάλλοι στρατιώτες και στελέχη φτάνουν στα Χανιά για κάποιες μέρες ξεκούρασης αλλά και κάποιας μορφής εκπαίδευση. Επίσης τονίζεται, η ύπαρξη υποδομών υποδοχής μονάδων ναυτικού στη Σούδα αλλά και η δυνατότητα άμεσης αεροπορικής σύνδεσης μέσω του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” δίνει την ευχέρεια για στρατιώτες που είναι σε αποστολές στην ευρύτερη περιοχή να περάσουν κάποιες μέρες ξεκούρασης με τις οικογένειές τους ή και να σταματήσουν για λίγο τις εργασίες κάνοντας και μια σχετική εκπαίδευση.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΕΝ ΡΟΔΟΥ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ:
«Την Τρίτη που μας πέρασε είχαμε νυχτερινή εκπαίδευση.
Ο Δκτης μας δεν άφησε να φάμε πριν την εκπαίδευση η οποία ξεκινούσε μετά τις 7το βράδυ και μας επέτρεψε να φάμε μετά τις 11το βράδυ που τελείωσε.
Ο λόγος;
Είναι κοινή πεποίθηση ότι  έγινε αυτό επειδή είχαν ψήσει σουβλάκια και τα είχαν στην εκπαίδευση.
Κατόπιν πληρωμής βέβαια από τους φαντάρους.
Που ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι καθώς ήταν «δεν άφησαν τίποτα».
Είναι και αυτός ένας τρόπος για να βγάλουν λεφτά οι μονάδες για να λύσουν τα βασικά τους πρόβλημα και ανάγκες.
Πάντα εις βάρος των φαντάρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Αύριο πορεία στον Εβρο έναντια στο φράχτη. “Οχι” στην Ευρώπη-φρούριο

Πορεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου το Συντονιστικό ενάντια στο φράχτη, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης. “Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί μπροστά στο θάνατο. Όσο παραμένει όρθιος ο φράχτης και κλειστά τα σύνορα, το Ελληνικό Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αυτουργοί στις δολοφονίες χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα παράλια της Μεσογείου, μέσα στα βυθισμένα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων”.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συντονιστικού ενάντια στο φράχτη του Έβρου:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΑΤΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μετά τις αποκαλύψεις των μαχόμενων φαντάρων για τον τελευταίο γύρο  ασκήσεων του Ελληνικού Στρατού εναντίον του «εσωτερικού εχθρού». Όταν τόσο η Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ όσο και οι αντίστοιχες εκπαιδεύσεις της 16ης Μεραρχίας αλλά και του 323 ΤΠ στην Κοζάνη εντάσσονται «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών –του πολέμου κατά των μεταναστών, τους ταραχοποιούς που πραγματοποιούν καταλήψεις εργοστασίων κλπ-.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αντιλαμβανόμενο την επικίνδυνη εξέλιξη που διαμορφώνουν αυτές οι κατασταλτικές-τρομοκρατικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στρέφει συνολικά το Κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού εναντίον του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Mετράει ο Τόσκας και ο Κοτζιάς, ο Τσίπρας και ο Καμμένος; Νέα ναυάγια σε Ρόδο και Κάλυμνο. 21 οι νεκροί πρόσφυγες, ανάμεσά τους 11 παιδιά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)
Η φρίκη στο Αιγαίο συνεχίζεται. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης το φυλάκιο Καλολίμνου ενημέρωσε το Λιμενικό για ανατροπή ξύλινης λέμβου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου. Η πρώτη εκτίμηση ήταν για περίπου 100 πρόσφυγες στη θάλασσα. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, πλωτό της Frontex, ελικόπτερο Σούπερ – Πούμα και τρία αλιευτικά.
Ως αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 138 πρόσφυγες, ενώ έχουν ανασυρθεί 18 σοροί, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον εννέα παιδιά.
Οι έρευνες συνεχίζονται για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί. Στη περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Εκδήλωση για το μεταναστευτικό ζήτημα


Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΥΡΩΝΑ διοργανώνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στη Λαμπηδόνα στις 8:00 μ.μ., ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες: τι σημαίνει σήμερα και πώς την οργανώνουμε; (Θα συμμετάσχουν συντρόφισσες και σύντροφοι από δομές αλληλεγγύης και την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση).
Θα ακολουθήσει hip-hop live στις 11:00 μ.μ.: MENTIRA WITCH PROJECTΣ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ-ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Ιταλικά Tornado, ελληνικά & Πολωνικά F-16 απογειώνονται στα πλαίσια άσκησης του ΝΑΤΟ από την αεροπορική βάση του Τράπανι στην Ιταλία τη νύχτα.

Φράχτη υψώνει και η Αυστρία στα σύνορά της με τη Σλοβενία – αντίδραση από Βερολίνο

prosfyges-fraxtis983fgf
Η Αυστρία θα υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σλοβενία, επίσης κράτος μέλος της ΕΕ, προκειμένου να ελέγξει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

«Στόχος είναι η συντεταγμένη και ελεγχόμενη είσοδος στη χώρα μας και όχι το κλείσιμο των συνόρων», εξήγησε η Μικλ Λάιτνερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Oe1.

Τραγική νύχτα στο λιμάνι της Καλύμνου

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Καλύμνου όταν το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε για νέο ναυάγιο με πρόσφυγες ανοιχτά του νησιού.
150 άνθρωποι, πολλά νεκρά παιδιά αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.
Συναγερμός σήμανε και στο Νοσοκομείο της Καλύμνου όπου μεταφέρθηκαν πολλοί πρόσφυγες σε κρίσιμη κατάσταση με τους γιατρούς του ιδρύματος να ζητούν επειγόντως από τον κόσμο ρούχα για τους διασωθέντες οι οποίοι ήταν βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο.

Αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία

Ενισχύεται κατά τα φαινόμενα η ομάδα των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζει τη Ρωσική Ομοσπονδία με όρους Ψυχρού Πολέμου, δηλαδή ως μια χώρα στην αντιμετώπιση της οποίας θα πρέπει να στραφεί η Ατλαντική Συμμαχία στην «μετά-μεταψυχροπολεμική» εποχή, ενώ τόσο καιρό αναζητούσε ρόλο…
Σύμφωνα με ανώνυμες διπλωματικές πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν το ενδεχόμενο αύξησης των επιπέδων των δυνάμεων που σταθμεύουν στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, επί της ουσίας δηλαδή τις Βαλτικές Δημοκρατίες και ενδεχομένως τις Βουλγαρία και Ρουμανία.
Το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ένα αμυντικό σχέδιο, θα σταθμεύει από ένα τάγμα με δύναμη 800-1000 στελεχών σε καθεμιά από τις Βαλτικές Δημοκρατίες και την Πολωνία. Τη λύση αυτή υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι, με την εξαίρεση της Γερμανίας, που αναφέρει πως δεν είναι σωστό να περάσει στη Μόσχα το μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ την αντιμετωπίζει ως έναν «μόνιμο αντίπαλο», αποκλείοντάς την έτσι από την Ευρώπη.

ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ανέλαβε ο Έλληνας Στρατηγός τα καθήκοντα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε ! (φώτο)

«Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015  και ώρα 17:00 ,στο πλαίσιο της 2ης ημέρας της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων των ΕΔ των κρατών μελών, πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Προέδρου της ομώνυμης Επιτροπής από τον Γάλλο Πτέραρχο Patrick de ROUSIERS  στον Έλληνα Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο!

ΑΓΕΣ ΤΕΛΛΙΔΗ, ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Trident Juncture: Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ και η ελληνική συμμετοχή (ΒΙΝΤΕΟ & ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)



Μεγάλη - και διακλαδική - είναι η ελληνική συμμετοχή στην  μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ εδώ και πάνω από μια 10ετία την  «TRIDENT JUNCTURE 2015» που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις 19 Οκτωβρίου -τελετή έναρξης της να πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση του Τράπανι στην Ιταλία.   
Πρόκειται για άσκηση που ενώ όλοι βλέπουν ότι ''κοιτά '' την στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας από την Βαλτική ως την Αν Μεσόγειο με αφορμή και τις εξελίξεις στην Συρία, επισήμως αναφερεται ότι αποσκοπεί σε βελτίωση δράσεων της Συμμαχίας εκτός των ορίων της - σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, με τις  ταχέως αναπυσσόμενες νέες δομές της Συμμαχίας.

Αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό

Αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό.

Ακροδεξιός, κοινωνικός αυτοματισμός Κοτζιά

Απίστευτη ακροδεξιά κατρακύλα, που θυμίζει Σαμαρά που συνέδεε τις συνέπειες του Μνημονίου με τους μετανάστες...
Συνδέοντας ξεκάθαρα το Μνημόνιο με τις προσπάθειες υποδοχής των προσφύγων, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως η χώρα μας ήδη φιλοξενεί «δυο εκατομμύρια» νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς και έχει δαπανήσει 2,8 δισεκ. ευρώ για τη φροντίδα των προσφύγων, σημειώνοντας πως αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο από τις περικοπές που ζητούν οι δανειστές στις συντάξεις.

Φώτισαν το "Ολντ Τράφορντ" γι' αλληλεγγύη στους απολυμένους εργάτες!

Η Μίντλεσμπρο απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι με τους οπαδούς της να κλέβουν την παράσταση στο "Ολντ Τράφορντ", με την "φωτεινή" κίνηση αλληλεγγύης προς τους απολυμένους εργάτες της SSI.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΕΛΛΗΝΕΣ-Τα γνωστά μεγάλα ονόματα επιχειρηματιες που άρπαζαν τις περιουσίες

Τα γνωστά μεγάλα ονόματα επιχειρηματιες που άρπαζαν τις περιουσίες.
Εφοπλιστές, πολιτικοί, εργολάβοι, επιχειρηματίες όπως ο Λαναράς, Βασιλειάδης Παπαλεξανδρής-Στεργίου,-Καρέλας, Χυτήρογλου, Παπαστρατη η Ελένη Βουλπιώτη σύζυγος του Ιωάννη Βουλπίώτη συνεργάτη των Ναζί και επίσημου αντιπροσώπου της SIEMENS,
ο Επίσκοπος Μυτιλήνης ακόμα και ναι ναι.. η Τράπεζα της Ελλάδας η οποία όπως ξέρουμε μόνο ελληνική δεν είναι...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΑΞΙΖΕΙ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Τόσκας για το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο ανέφερε ότι: «Ο φράχτης είναι ένα περιοριστικό μέτρο, το οποίο αν τον δει κάποιος από μόνο του, μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά σε συνδυασμό με το τεράστιο πρόβλημα και τα άλλα περιοριστικά μέτρα δεν παίζει κανένα ρόλο κατά αρχάς. Κι αυτό, γιατί η ροή των προσφύγων είναι από τα νησιά, πολύ μακριά από αυτό τον φράχτη. Και επομένως είναι ένα θέμα που δεν μας αγγίζει αυτή τη στιγμή, γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο, δεν έχει νόημα. Όμως, δεν είμαστε υπέρ της κατεδάφισης του φράχτη, γιατί βάζει κάποιους κανόνες, αν θέλετε, στη ροή των προσφύγων που είναι από τα νησιά, αυτή τη στιγμή».

Ξεκίνησε ο πόλεμος! Ο Πούτιν έδωσε εντολή να χτυπηθούν οι..... ΗΠΑ.... (ΒΙΝΤΕΟ)

poutin omilia
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα… Οι ΗΠΑ έχει κηρύξει πλέον τις υπερδυνάμεις του πλανήτη Ρωσία και Κίνα ως τις πιο επικίνδυνες απειλές της.
Ρωσία και Κίνα, μετατρέπουν τον πόλεμο σε οικονομική διαμάχη και δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν πως ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, θα είναι πόλεμος δολαρίου - ευρώ.
Ας μην ξεχνάμε την άποψη του Πλάτωνα, πως κάθε πόλεμος έχει οικονομικά αίτια …
Οι ΗΠΑ, στηρίζονται στο ισχυρό νόμισμα, το δολάριο, για να χρηματοδοτήσουν τους πολέμους χωρίς τέλος, για να αγοράσουν τον κόσμο, για να επιτεθούν οικονομικά στα έθνη, να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν εμπορεύματα, πολύτιμα μέταλλα , τη γεωργία … τις τιμές, να προκαλέσουν την πείνα, να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο, τη χρηματοδότηση, να υποθάλψουν την τρομοκρατία κλπ … 

Πιο αριστερά… πεθαίνεις

Η αφίσα του Συνεδρίου. Προσθέσαμε τους αξιότιμους ομιλητές που είχαν παραληφθεί
Στις 12 Νοεμβρίου, το λαϊκό κίνημα έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία, η οποία έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό. Πρόκειται για μια απεργία που έχει διπλό στόχο: από την μια να αποτελέσει εκκωφαντική διαμαρτυρία κατά της εντεινόμενης επίθεσης της άρχουσας τάξης εναντίον των λαϊκών στρωμάτων κι από την άλλη να διατρανώσει την διάθεση αυτών των στρωμάτων να αντισταθούν στην επίθεση αυτή.

Με πρόσχημα το ISIS oι ΗΠΑ δίνουν βόμβες JDAM στην Τουρκία για να τις χρησιμοποιήσουν ενάντια στους Κούρδους αντάρτες!

Image
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση κιτ βομβών ακριβείας, εκτιμώμενης αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Τουρκία, κράτος-μέλος του NATO και επίσης κράτος-μέλος του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος μάχεται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έχουν τη δυνατότητα να εμποδίσουν την πώληση μέσα σε 15 ημέρες, κάτι πάντως που σπάνια συμβαίνει. Όταν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον μπορούν να διαπραγματευθούν την πώληση.