Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ Ε.Ε....Αγώνας για τη διάσωση 300 προσφύγων σε νέο ναυάγιο στη Λέσβο - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος ανοιχτά του Μολύβου για τον εντοπισμό και διάσωση ναυαγών προσφύγων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το lesvosnews.gr, σκάφος στο οποίο επέβαιναν 300 πρόσφυγες ανατράπηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αμέσως σήμανε συναγερμός.
Στο λιμάνι του Μολύβου σκάφη του Λιμενικού, ψαράδικα της περιοχής, αλλά και τουρκικά ψαράδικα, βγάζουν συνεχώς επιζώντες.

Ο γιος του Στάλιν Yakov Dzhugashvili συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς. Θα «πεθάνει» σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων


Yakov Dzhugashvili captured by the Germans, 1941
Yakov Dzhugashvili, Stalin’s elder son, served in the Red Army during the Second World War, and was captured, or surrendered, in the initial stages of the German invasion of the USSR. There are still many contradictory legends in circulation about the death of Yakov Dzhugashvili, as there are about all the important events in his life.
Yakov, born in 1907, was the son of Stalin’s first wife, Ekaterina Svanidze. His mother died a few months later, and he was raised by his maternal uncle, who urged him to acquire higher education. He travelled to Moscow, learned Russian (his native language was Georgian) and eventually graduated from a military academy. 

Απολύσεις υπάλληλων του ΟΗΕ για κλοπές, ναρκωτικά και παιδική πορνογραφία

Απολύσεις υπάλληλων του ΟΗΕ για κλοπές, ναρκωτικά και παιδική πορνογραφία
Όχι μία, όχι δυο, αλλά εξήντα περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων ή ακόμη και εγκλημάτων κατηγορούνται ότι διέπραξαν εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Έθνη
Εξήντα περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων ή ακόμη και εγκλημάτων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Έθνη από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Ιούλιο του 2015 περιλαμβάνει έκθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για τη διαχείριση, που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στα Τρίκαλα

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες συνδιοργανώνουν το στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ Λάρισας, Μουσικοί των Τρικάλων και η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.
Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, στις 6:30 το απόγευμα με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Ολοκληρώθηκε η πορεία ενάντια στο φράχτη του Έβρου

Ολοκληρώθηκε στις Καστανιές η πορεία ενάντια στον φράχτη του Έβρου με συμμετοχή περισσότερων απο 400 ατόμων. Είχε προηγηθεί φραγμός στους διαδηλωτές απο τους μπάτσους για να μην προσεγγίσουν τον φράχτη και χρήση χημικών. 
Στην πόλη των Καστανιών ήταν αρκετός ο κόσμος απο του κατοίκους που αποδοκίμαζαν την διαδήλωση…
Νωρίτερα το μεσημέρι είχαν ξεκινήσει για τον Έβρο 10 λεωφορεια (5 απο Θεσσαλονικη, 3 απο Αθηνα, 2 απο Κομοτηνη) και αμαξια αλληλεγγυων. 
Καθοδόν υπήρξαν πληροφορίες απο συντρόφους στην Ορεστιαδα οτι οι μπατσοι είχαν κλεισει την Εθνικη Οδο Ορεστιαδας Αρδανιου στο σημειο του Χειμωνιου. 

Ισραηλινός στρατιώτης εκτελεί τραυματισμένο Παλαιστίνιο - βίντεο και αυτοπτών μαρτύρων



Mourners in Qabatiya, near the West Bank city of Jenin, carry the body of Ahmad Kamil, shot dead by Israeli forces after allegedly trying to stab one of them at Jalameh checkpoint, during his funeral on 30 October. 
Nedal EshtayahAPA images 
Warning: This article contains graphic video and images of violence.

Η σκοτεινή «υπόθεση Μέρτεν» και ο … εθνάρχης

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται το όνομα του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στην υπόθεση των συνεργατών των ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941- 1944). 
Τον Φεβρουάριο του 1959 ο Μάξ Μέρτεν, κατηγορούμενος σε δίκη για εγκλήματα πολέμου και ειδικότερα για την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι τόσο ο Καραμανλής, τότε πρωθυπουργός, όσο και άλλα επιφανή στελέχη της ΕΡΕ, υπήρξαν συνεργάτες των κατακητών. 
Εντύπωση προκαλούσε τότε, η σπουδή της κυβέρνησης της ΕΡΕ, να κλείσει άρον- άρον την «υπόθεση Μέρτεν», γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ένταση με την τότε αξιωματική αντιπολίτευση της ΕΔΑ.

Φωτογραφικό οδοιπορικό στη Συρία

syrian civil war - 1-16
Το δράμα των εκατομμυρίων προσφύγων δεν έχει τελειωμό. Η χώρα έχει ισοπεδωθεί κυριολεκτικά. Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς στέγη, χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς τροφή. Σπρώχνονται στα μονοπάτια της προσφυγιάς. 

Εισπράττουν την οργή τα στελέχη του Σύριζα …

ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
fraxtis ebrou– Αγρίεψαν τα πράγματα για τα στελέχη της κυβερνητικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Τσίπρα στη βουλή για τα εκατοντάδες πνιγμένα παιδιά –άλλη μια κακοστημένη αμερικανιά (το γράφουμε έτσι γιατί είναι όντως αμερικανιά να γλυτώσει δήθεν το παιδί , αλλά ας πάει η μάννα και ο πατέρας του στο πάτο),’όταν για το φράχτη που σκοτώνει δεν είπε κουβέντα και πολύ περισσότερο δεν έκανε τίποτα. Τι να κάνει; Να δώσει εντολή για ξήλωμα άμεσα.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! Πορεία κατά του φράχτη και σύγκρουση με τα ΜΑΤ...

Ήρθαμε εδώ απόψε για να γκρεμίσουμε τον φράκτη - δολοφόνο.
Εκείνος και τα αρρωστα, εξουσιαστικά μυαλά που τον έστησαν εδώ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον φρικτό θάνατο 3.600 αθώων συνανθρώπων μας.
Η υπεράσπιση και η διατήρησή του συνεπάγεται με συνέχιση του εγκλήματος.
Την ώρα που τα ΜΑΤ και η κυβέρνηση Τσίπρα τον υπερασπίζονται ρίχνοντας χημικά, ένα προσφυγόπουλο και η οικογένειά του πνίγονται στα σκοτεινά νερά του Αιγαίου.
Και η ετυμηγορία της Ιστορίας θα είναι μία:
ΕΝΟΧΟΙ!

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ellada-israelΑυτή την εποχή της ανέχειας, του 3ου πιο οδυνηρού Μνημονίου, που η στρατιωτική ηγεσία φέρεται να δηλώνει ότι δε μπορεί να ντύσει τους φαντάρους..
Αυτή την εποχή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει την συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών, εκπαιδεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις για να ανακαταλαμβάνουν τα κατειλημμένα από ταραχοποιούς εργάτες και τα κοινωνικά κινήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, εντείνει τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και κατά των ασύμμετρων απειλών, ταυτίζεται με τις πιο επιθετικές βλέψεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και παράλληλα αναδεικνύεται σε δεύτερο σημαντικότερο “σύμμαχο” του ισραηλινού κράτους, που ταυτόχρονα πνίγει στο αίμα την 3η Ιντιφάντα.
Η μεγαλύτερη άσκηση στην Ιστορία των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων με την επωνυμία «Blue Flag 2015» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή πέντε ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16C/D Block 52+ της 337 Μοίρας που εδρεύει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. 

Οι Φαντάροι της ΑΣΔΕΝ και της 1ης Στρατιάς τώρα μπορούν πιο εύκολα να βρίσκουν στο internet το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για δικτιοσπαρτακοσΜια σημαντική ανάσα από την χακί καθημερινότητα της ταλαιπωρίας και του ατελείωτου τρεξίματος μπορούν πλέον να παίρνουν οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν στις μονάδες των νησιών ζώνης ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.
Μετά τις συνεχείς καταγγελίες για το ατελείωτο χώσιμο των στρατευμένων, την αδυναμία απόλαυσης ακόμη και αυτών των ελάχιστων εξόδων –όποτε αυτές και αν δίνονται-  εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των φαντάρων να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη του κόστους μετακίνησης, με το οποίο επιβαρύνονται καθώς οι διοικητές δεν αναλαμβάνουν να οργανώσουν με κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων, όπως κάνουν αντίστοιχα για τους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό.
Το ΓΕΣ πήρε την πρωτοβουλία να εγκαταστήσει ασύρματο INTERNET σε 22 Φυλάκια εκ των οποίων 13 στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς και 9 στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται και ο ρόλος μιας προβληματικής Ελλάδας (ας το διαβάσουμε, παρά τις όποιες αντιθέσεις...)

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται και ο ρόλος μιας προβληματικής Ελλάδας
Αν κάποιος βγαίνει απόλυτα κερδισμένος από την πρόσφατη οικονομικο-πολιτική περιπέτεια της Ελλάδας είναι, χωρίς αμφιβολία, οι ΗΠΑ. Έτσι η δήλωση της κας Βικτώριας Νούλαντ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, ότι αισθανόταν ενθουσιασμένη ήταν οπωσδήποτε ειλικρινής. Προφανώς ήταν ικανοποιημένη και με τον εαυτόν της, καθώς είχε και η ίδια βάλει το χέρι της στην «ευτυχή» για τα αμερικανικά συμφέροντα κατάληξη του ελληνικού δράματος…
Του Σωτήρη Δημόπουλου (http://sotiriosdemopoulos.blogspot.com.cy/)

Έκτακτη ανακοίνωση για την πορεία στο Φράχτη | Μaύρο & Κόκκινο

ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Ως αναρχική συλλογικότητα που καλεί και συμμετέχει στην διαδήλωση στο φράχτη του Έβρου, ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους με αφορμή τη γνωστοποίηση σήμερα αργά το απόγευμα της ανακοίνωσης του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της διαδήλωσης στον Έβρο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ με τους μισθοφόρους και τους λοβοτομημένους οπαδούς της Κυβέρνησης των δολοφόνων. 

Nα γκρεμίσουμε τον Φράχτη του Έβρου (video)

φράχτης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι κυνηγημένοι από τους βομβαρδισμούς της Δύσης, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τη φονταμενταλιστική φρίκη και ξεριζωμένοι από την ακραία φτώχια και την «ανάπτυξη» των πολυεθνικών, παλεύουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέρθουν στην Ευρώπη. Οδηγούνται σε έναν αγώνα επιβίωσης και αναζήτησης μίας ζωής με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

Πρωτοβουλία αποστράτων "για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην Κοινωνική Ασφάλιση".

Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην Κοινωνική Ασφάλιση.Με κείμενό τους ομάδα που ονομάζεται "Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση" επισημαίνει:
Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πόρισμα της Επιτροπής για το ασφαλιστικό όπου εξαγγέλλονται νέες ανατροπές στην ήδη εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική πολιτική που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις. Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα.

Η αγιοποίηση του Καραμανλή


Ένα παλαιότερο κείμενο του Γιώργου Δελαστίκ για την “βαρύτατη προσβολή” του Τσίπρα προς την Αριστερά να “αγιοποιήσει” τον Καρμανλή.

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ...ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής: «Είναι σε όλους μας συμπαθή τα νεκρά παιδιά και μας προκαλούν θλίψη, αλλά τα άλλα προσφυγόπουλα που ζουν δεν είναι συμπαθή», προκαλώντας αίσθηση τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο, όσο και εκτός. Ενδεικτικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στο Τwitter

Κυριακή 1/11/2015: Πορεία αλληλεγγύης στην Κόμπανι – 18.00 Προπύλαια

Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης για την Κόμπανι – 1η Νοεμβρίου 2015
Η μαρτυρική πόλη Κόμπανι και η Ροζάβα (βόρεια Συρία – Δυτικό Κουρδιστάν) «αντιμετώπισαν πολλές στρατιωτικές επιθέσεις από τη μέρα που γεννήθηκαν η ελευθερία και η δικαιοσύνη στα εδάφη τους, στις 19 Ιουλίου 2012. Έκτοτε, διάφορες εξτρεμιστικές ομάδες πολιόρκησαν αυτή την περιοχή, η οποία φιλοδοξεί να χτίσει μια νέα ζωή και να δώσει μια νέα προσέγγιση ανοιχτή στην κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική και εθνοτική πολυμορφία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καντονιού της Κομπάνι.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

φωτό από παλιότερη αντιφασιστική εκδήλωση στην Καλαμάτα

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Οξύνθηκαν τα πνεύματα χθες το βράδυ στην περιοχή του Δημαρχείου της Καλαμάτας, όταν συναντήθηκαν αντιφασίστες και ακροδεξιοί που κολλούσαν αφίσες για τις δύο συγκεντρώσεις που διοργανώνονται για αύριο, Σάββατο το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία 23ης Μάρτη αντίστοιχα…

ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ: «ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΩΣΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΩ-H FRONTEX ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΡΑΓΗ»

Έπρεπε να διαλέξω και να επιλέξω ποιον θα σώσω, τη μητέρα που πνίγεται, ή τα παιδιά που δεν μπορούν να κολυμπήσουν, ή τον πατέρα που πνίγεται γιατί όλη η οικογένεια του έχει γαντζωθεί πάνω του. Χθες καταφέραμε να σώσουμε 242 άτομα συνολικά, αλλά πάνω από 50 πέθαναν.Τους είδα να πεθάνουν. Ήταν τρομερό. Είμαστε τσακισμένοι, σωματικά και ψυχολογικά. Και ντρέπομαι για την Ευρώπη », λέει ο Oscar Camps.

O Oscar Camps είναι ένας εθελοντής ναυαγοσώστης από την Ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open Arms, μιας ΜΚΟ φταγμένοι από επαγγελματίες ναυαγοσώστες που ήρθαν στη Λέσβο για να διασώσουν και να βοηθήσουν τους πρόσφυγες οι οποίοι κάνουν ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσα από το Αιγαίο από την τουρκική ακτή προς την Ελλάδα.

Καταγγελίες στη Λέσβο για Frontex, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση - Άρθρο γροθιά στους New York Times

Δημοσίευμα στους NYT αναφέρει πως γιατροί και εθελοντές από όλη την Ευρώπη καταγγέλλουν την έλλειψη επίσημης βοήθειας και υποστήριξης, κατηγορούν τις δυνάμεις της Frontex για παρακώλυση του έργου διασώσεων αντί υποστήριξης και εκφράζουν οργή για την έλλειψη οιασδήποτε υλικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελληνική κυβέρνηση και τους μεγάλους οργανισμούς, όπως η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αναλυτικά:

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση για την αυτοδυναμία του κόμματος Ερντογάν

Όλα δείχνουν ότι Ερνοτγάν και Νταβούτογλου δεν θα κατορθώσουν να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.
Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της πιο αξιόπιστης, βάσει αποτελεσμάτων, εταιρείας KONDA για τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία αναφέρει πως τα ποσοστά για τα κόμματα είναι:
ΑΚΡ 41,7 %,
CHP 27,9 %,
MHP 14.2 %,
HDP 13,8%

Τι έχει καταστρέψει η ρωσική αεροπορία στη Συρία σε 30 μέρες επιχειρήσεων-ΔΕ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ!

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της έχουν καταστρέψει 1.623 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία από την έναρξη των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων στην χώρα αυτή πριν από ένα μήνα.
«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 1.391 εξόδους και κατέστρεψαν 1.623 τρομοκρατικούς στόχους» μεταξύ αυτών 51 στρατόπεδα εκπαίδευσης και 131 αποθήκες πυρομαχικών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ!

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ επιβεβαίωσε την ανάπτυξη μονάδων Ειδικών Δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. Με την Ρωσία να ανακοινώνει χθες ότι έχει καταστρέψει 1623 “τρομοκρατικούς στόχους” στη Συρία, η Ουάσινγκτον θέλει να επισημάνει την δική της παρουσία στην περιοχή θέτοντας όπως και ο ίδιος ο Κάρτερ παραδέχτηκε σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών κομάντος.
Η απόφαση να αναπτυχθούν μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος της Συρίας εντάσσεται σε μια στρατηγική με στόχο να μπορέσουν οι ντόπιες δυνάμεις να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο ασφαλώς θέτουν τις ζωές των στρατιωτών σε κίνδυνο, δήλωσε χθες Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

ΓΙΑ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.. Παιδί - θαύμα θύμα των αεροπορικών επιδρομών

ImageΈνα παιδί- θαύμα που ονειρευόταν να ηγηθεί ενός διαστημικού προγράμματος της χώρας του, της Υεμένης, ο 15χρονος Αμπντάλα αλ Σαναμπάνι, κινδυνεύει να χάσει το ένα του πόδι και τα δάκτυλα του ενός χεριού του αφού τραυματίστηκε σοβαρά σε αεροπορική επιδρομή του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού που έπληξε ένα γαμήλιο γλέντι και κόστισε τη ζωή σε πολλούς συγγενείς του.
Ο Αμπντάλα είχε κατασκευάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο ηλιακό αυτοκίνητο το οποίο μπορούσε να μετατραπεί σε βάρκα, μια εφεύρεση χάρη στην οποία το 2012 κέρδισε έναν διεθνή διαγωνισμό και μια επίσκεψη στη NASA.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ

Image
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτες σε αγορά στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών 15 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Οι κυβερνητικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερες από 12 ρουκέτες σε αγορά" στη Ντούμα, στην ανατολική Γούτα, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου. "Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί καθώς αρκετοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση". Η συριακή αεροπορία συνέχισε για πολύ ώρα τις επιδρομές με οβίδες και ρουκέτες στην περιοχή.
Η οργάνωση Συριακή Πολιτική Άμυνα ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφία που δείχνει περίπου δέκα πτώματα να κείτονται μέσα σε λίμνη αίματος στο έδαφος και ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 45 σκοτώθηκαν από την επίθεση, στην οποία αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν κατευθυνόμενες ρουκέτες.