Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Στρατιωτικοί επιστήμονες ψεκάζουν ιστούς αράχνης με Έμπολα και Πανούκλα στα πλαίσια έρευνας βιολογικού πολέμου


Στρατιωτικοί επιστήμονες ψεκάζουν ιστούς αράχνης με Έμπολα και Πανούκλα στα πλαίσια έρευνας βιολογικού πολέμου
Στρατιωτικοί επιστήμονες διεξάγουν έρευνα που θα μετατρέπει τις αράχνες σε κάτι θανάσιμα έντομα
Οι ερευνητές εργάζονται για το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ψεκάζουν ιστούς αράχνης με ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων Έμπολα και η Μαύρη Πανώλη.
Η έρευνα διεξάγεται για να δοκιμαστεί η διάρκεια ζωής των βακτηρίων και των ιών που προκαλούν τις ασθένειες ενόσω βρίσκονται στο περιβάλλον.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο σχεδιασμός της «φοβίας»


21 Απριλίου 1963. Διάλυση της πρώτης μαραθώνιας πορείας ειρήνης από τη χωροφυλακή | Φ. ΛΑΔΗΣ «Ιουλιανά 1965» (1985)
«Η πολιτική δεν είναι παρά πόλεμος ψυχολογικός, που δεν τον κερδίζει παρά εκείνος ο οποίος εμπνέει πεποίθησιν, και αν θέλης, και φόβον»
Κωνσταντίνος Καραμανλής (επιστολή του προς Παναγιώτη Πιπινέλη, 22.8.1965)

Σε κλίμα βίας, νοθείας, απειλών και ρουσφετιών το κόμμα του Ερντογκάν νικητής στις Τουρκικές βουλευτικές εκλογές

Του Σεϊτ Αλντογκάν
Σε μια παρωδία εκλογικής διαδικασίας το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσιάζεται ο μεγάλος νικητής στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Συγκεντρώνει το 49,4% του εκλογικού σώματος, εκλέγοντας 316 βουλευτές, (λαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία της Τουρκικής βουλής η οποία αποτελείτε από 550 βουλευτές), έναντι 25,4% του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) το οποίο εκλέγει 134 βουλευτές. Το ακροδεξιό  κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) συγκεντρώνει 12,41% του εκλογικού σώματος και 41 βουλευτές, ενώ το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) 10,6% και 50 βουλευτές.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΕΙΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ntina Reppa
Σε επικοινωνία με το σ. Παύλο Αντωνόπουλο και Γιάννη Φραγκούλη από το ΝΑΡ και την Αντιπολεμική Κίνηση, που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή διεθνών παρατηρητών στις εκλογές στην Τουρκία, ενημερωθήκαμε ότι όλη η ελληνική αποστολή που βρίσκεται στο Agri είναι καλά. 

ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ-Tουρκία: «Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία το AKP

Στη πρώτη θέση βρίσκεται το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με καταμετρημένο το 80% των ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Κοντά στην αυτοδυναμία.
Alexandros Michailidis / SOOC
Το AKP προηγείται με ποσοστό 50,6% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με 24,1%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 11,7% (MHP) και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) με 10,4.\

Άρης Μεσσήνης,φωτορεπόρτερ: Γκρεμίστε το φράχτη το Έβρου – Στη Λέσβο ζούμε μια δεύτερη Συρία

Tης ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
ΦΩΤΟ: ΆΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
“Ζούμε μια δεύτερη Συρία στη Λέσβο. Το κράτος, το αριστερό μας κράτος δεν υπάρχει. Αφήνει τους εθελοντές και τους ψαράδες να βγάζουν τους ανθρώπους μέσα από τα κύματα. Το αριστερό μας κράτος το μόνο που κάνει είναι να τουιτάρει από το τουίτερ του πρωθυπουργού για την Ευρώπη που θέλει. Την Ευρώπη, τάχα μου, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού”.
Τα λόγια του Άρη Μεσσίνη, του έμπειρου, βραβευμένου φωτορεπόρτερ από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑFP) δίνουν, όπως και οι φωτογραφίες του, με σπαρακτικό τρόπο την εικόνα μιας εμπόλεμης ζώνης στα παράλια της Μυτιλήνης. “Είμαι πατέρας …και βλέπω τα παιδιά να πνίγονται μπροστά μου” μονολογεί μέσα από λυγμούς, θλίψης, αγανάκτησης και θυμού.  “Όλοι πρέπει να έρθετε εδώ να κλάψετε, να εξοργιστείτε. Μόνο έτσι θα σταματήσει..”

ΣΥΡΙΑ: Νίκη τζιχαντιστών στην Μαχίν

ImageΠροελαύνουν και πάλι οι τζιχαντιστές στην Συρία. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μαχίν, στην επαρχία Χομς, της νοτιοδυτικής Συρίας.

Οι τζιχαντιστές έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησαν κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή, τις υποχρέωσαν σε υποχώρηση, καταλαμβάνοντας την πόλη, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι ίδιοι οι τζιχαντιστές.

Απέραντος υγρός τάφος το Αιγαίο για δολοφονημένους ανθρώπους - Εγκλημα και ανθρωπιά (2 Βίντεο)

«Δεν μιλάμε πλέον για ατυχήματα στην θάλασσα, μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες οι οποίες γίνονται καθημερινά στα σύνορα μας»
Αλέξανδρος Μαλαγάρης
Πρόεδρος Αυτοδυτών Σάμου
Και μπροστά σ’ αυτό το διαρκές έγκλημα που παρακολουθούμε καθημερινά,το πολιτικό παχύδερμο που παριστάνει τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, και η κυβέρνησή του φυσικά δείχνουν την τεράστια αναλγησία τους γινόμενοι ουσιαστικά συνεργοί σ’ αυτό το τεράστιο έγκλημα. 
«Αίτημα μας είναι να υπάρξουν επίσημες δίοδοι. Αυτή την χρονική στιγμή δεν γίνετε να ανοίξει ο φράχτης στον Εβρο», ακούμε να μας λέει ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Νέα τραγωδία στο Μόλυβο - Απεβίωσε μόλις αποβιβάστηκε στην ακτή


Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οχτώ (38) αλλοδαπών προσφύγων, από τους οποίους ένας (01) απεβίωσε προέβησαν, απογευματινές ώρες της 30-10-15, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή ιδιωτών.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΜΝΑ» Λέσβου πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Το μετεκλογικό παζάρι έχει αρχίσει - Τι "ετοιμάζει" ο Ερντογάν


Ο ιστότοπος της Ηurriet Daily News φιλοξενεί δηλώσεις του διευθυντή της εταιρείας δημοσκοπήσεων KONDA Bekir Ağırdır, ο οποίος υποστηρίζει ότι μετά τις εκλογές μια ομάδα 10-15 βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος MHP μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί υπό την ηγεσία του τέως βουλευτή του MHP Tuğrul Türkeş, ο οποίος πρόσφατα προσχώρησε στο Α KΡ, και να αποτελέσει τον πυρήνα για ένα νέο κόμμα που θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το ΑK Ρ. 

"ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ": ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς”

Ash-shab yurid isqat an-nizam”

Το σύνθημα αυτό ήταν το κυρίαρχο σύνθημα όταν η Αραβική Άνοιξη έσπαζε τις κλειδαμπαρωμένες  πόρτες της ομαλότητας σχεδόν πέντε χρόνια πριν, τον Δεκέμβρη του 2010. Μια “άνοιξη” που η μυρωδιά της απλώθηκε σε σχεδόν όλη την Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή με ογκώδεις διαδηλώσεις και συγκρούσεις σε μια σειρά από χώρες (Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη, Υεμένη, Μπαχρέιν, Συρία, Αλγερία, Ιράκ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο και Σουδάν ) αλλά και ηπιότερες διαδηλώσεις σε άλλες (Μαυριτανία, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Τζιμπουτί, Δυτική Σαχάρα και Παλαιστίνη). Τον απόηχο αλλά και την συνέχεια αυτής της Άνοιξης την ζούμε ως τώρα και όσο πιο βαθιά βουτάμε στην ανάλυσή της τόσο περισσότερο προβληματιζόμαστε πάνω στα πολλαπλά ζητήματα που τέθηκαν , στην ικανότητα των απαντήσεων αλλά και στην δαιδαλώδη διαδρομή μιας ιστορικής κίνησης που η ερμηνεία της καθορίζει αρκετά. 

«Η Σικελία δεν είναι εργαστήρι πολέμου!» Μεγάλη πορεία ενάντια στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ (φωτό & βίντεο)


«Η Σικελία δεν είναι εργαστήρι πολέμου!» Μεγάλη πορεία ενάντια στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ (φωτό & βίντεο)
Μεγάλη πορεία ενάντια στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ – τις μεγαλύτερες εδώ και μια δεκαετία
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Σικελίας διαμαρτύρονται ενάντια στην Trident Juncture 2015, τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις εδώ και μια δεκαετία, οι οποίες πραγματοποιούνται με τους ισχυρισμούς του ΝΑΤΟ με σκοπό την προσαρμογή της συμμαχίας για να «αναδυόμενες προκλήσεις για την ασφάλεια».

Χοντρό δούλεμα από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο στους Στρατιωτικούς που αποκαλύπτουν το απεχθές αντικοινωνικό συντεχνιακό τους πρόσωπο!

ImageΔεν υπάρχει ευρώ… Όχι μόνο αυτό αλλά με έγγραφο που εστάλη την Παρασκευή από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ), ζητούνται από τα Γενικά Επιτελεία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τις περικοπές στις οποίες θα προχωρήσουν ώστε να υπάρξει το νέο άγριο “κούρεμα” δαπανών για τις ΕΔ. Στόχος; Εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016!
Όμως ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος για λόγους που σχετίζονται με την πολιτική επιβίωση του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ και την ενσωμάτωση των στρατιωτικών ως Πραιτοριανών στο βρώμικο ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών, στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ανάληψη επιχειρήσεων Καταστολής Πλήθους εναντίον του εχθρού λαού, συνεχίζει να τους κοροϊδεύει ότι θα τους επιστρέψει τα χρήματα που εκδίκασε το ΣτΕ.

Γιουχαρίσματα και φραστικές επιθέσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου (PICS) Μεγάλη διαδήλωση για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο


Μια μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Μυτιλήνη, με συμμετοχή άνω των 1.000 διαδηλωτών. Κεντρικό αίτημα ήταν να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, ώστε να σταματήσουν οι πνιγμοί των προσφύγων στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Πολλά ήταν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτική που ακολουθούν στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, καθώς η πλειοψηφία των διαδηλωτών θεωρούσε ότι η πολιτική τους είναι εκείνη που ευθύνεται για τους πνιγμούς. Το κλίμα στην κινητοποίηση ήταν πολύ τεταμένο από το ξεκίνημα της, είναι χαρακτηριστικό ότι η ομιλία της Βασιλικής Ανδρεαδέλλη, που εκπροσωπούσε «Το Χωριό του όλοι μαζί» διακόπηκε από τις φραστικές επιθέσεις και τα γιουχαρίσματα διαδηλωτών που προέρχονταν από την Λαϊκή Ενότητα, τον αναρχικό χώρο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ κάποιος της φώναξε: «πως είναι δυνατόν να μιλάς εσύ που ήσουν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κρατάει κλειστό το φράχτη».

Η ανακεφαλαίωση της ανακεφαλαίωσης

Με το εκβιαστικό δίλημμα του «κουρέματος» των καταθέσεων από 1/1/2016 – λόγω ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας BRRD – η κυβέρνηση πιστή στη συμμαχία της με το τραπεζικό κεφάλαιο ψήφισε το νόμο για ακόμη μία ανακεφαλαίωση των τραπεζών.
Οι τράπεζες έχουν ήδη καταβροχθίσει από το 2008 146,35δις.€ και τώρα προσβλέπουν σε άλλα 26δις.€ περίπου, κεφάλαια από το συνολικό δανεισμό των 86δις.€ που ευελπιστεί να πάρει από τους ευρωπαίους η κυβέρνηση με τις νέες μνημονιακές συμφωνίες που έχει υπογράψει και ενσωματώνει με ταχείς ρυθμούς στην ελληνική νομοθεσία.

Σπάνιες γαίες στην Ελλάδα και σύγκρουση ιμπεριαλιστικών συμφερόντων μεταξύ Κίνας, Ε.Ε. και ΗΠΑ- ΙΓΜΕ, σπάνιες γαίες, Κίνα, και εθνικοί κίνδυνοι

Σωτήρης Καμενόπουλος Headshot
ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΟΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ...
Σωτήρης Καμενόπουλος Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
ΙΓΜΕ, σπάνιες γαίες, Κίνα, και εθνικοί κίνδυνοι
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε δεύτερη επίσημη επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στο ΙΓΜΕ με θέμα τα πιθανά αποθέματα σπάνιων γαιών στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, και θέλοντας να παρουσιασθούν οι εθνικοί κίνδυνοι σε σχέση με αυτή τη δεύτερη συνάντηση υπήρξε σχετική αρθρογραφία (στις 24/10) εδώ.

Δείτε ποιους βομβαρδίζουν οι Ρώσοι και ποιους οι Αμερικανοί στη Συρία

Ο χάρτης δείχνει τους ρωσικούς και αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 26η Οκτωβρίου.
Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί είναι με τις κόκκινες τελείες μέσα σε κύκλους, οι αμερικανικοί με τις μπλε.

Οι Ρώσοι, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, σφυροκοπούν κυρίως τις «μπλε» περιοχές, δηλαδή τα εδάφη που ελέγχονται από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή την Αλ Κάιντα, και τον σύμμαχό της, τον υποτιθέμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Βεβαίως έχουν χτυπήσει και στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στις «μαύρες» περιοχές.

"Τριπλό ευρώ η λύση για την Ευρώπη"! Νόμισμα τριών "επίπεδων" για την ευρωζώνη

ImageΆρθρο με τίτλο ‘Austerity leads nowhere’ και υπότιτλο ‘The three-tier euro would give essential growth to Europe and Greece’ στην WASHINGTON TIMES προτείνει το ευρώ των τριών επιπέδων, ξεχωριστών και ανεξάρτητων, των οποίων η αξία θα προσδιορίζεται από την ελεύθερη αγορά. Το παρόν ευρώ θα ισχύει ως έχει για τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, το euro-M θα καλύπτει τις χώρες της Μεσογείου και το euro-F τη Γαλλία και οποιαδήποτε άλλη οικονομικά ισχυρή χώρα που προτιμά τη γαλλική προσέγγιση της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής για την τόνωση της ανάπτυξης. 

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Οι εφιάλτες Ερντογάν-Νταβούτογλου αρχίζουν τη Δευτέρα

Image
Η αυτοδυναμία που επιδιώκουν Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν φαίνεται διόλου εφικτή. Ανεξάρτητα από το τι θα προκύψει από τιην κάλπη πάντως τα προβλήματα των δύο αρχίζουν ξανά από τη Δευτέρα. Η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εφιάλτες της.
Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της AL MONITOR με τίτλο: «How Turkey is leveraging the Kurds», ο Φεχίμ Ταστεκίν, εξετάζει κατά πόσο η Τουρκία έχει το περιθώριο να επέμβει στην Συρία. Όπως γράφει, η έντονη αντίδραση της Τουρκίας έπειτα από την απελευθέρωση του υπό του ΙΚ έλεγχο Τελ Αμπιάντ από τους Κούρδους ότι δεν θα επιτρέψει έναν κουρδικό διάδρομο στην περιοχή, επηρέασε την απόφαση των ΗΠΑ να αναβάλουν την επιχείρηση στην Ζαραμπλούς. Για λόγους τακτικής οι επιχειρήσεις του (με επικεφαλής τις ΗΠΑ) συνασπισμού εστιάζονται τώρα γύρω από τη Ράκα. 

Η αυταρχική κυβέρνηση Ερντογάν στρέφεται εναντίον μελών του ΝΑΡ και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-Ελευθερία Γεώργιος Ψυχογιού
Το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν που έσπειρε τον εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και της Κουρδικής μειονότητας για να διαφυλάξει την εξουσία, ξαναχτυπά.
Η αποστολή με μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στο τουρκικό Κουρδιστάν, αντιμετώπισε την απαγόρευση του καθεστώτος Ερντογάν ως διεθνείς παρατηρητές στην εκλογική διαδικασία!
Οι σύντροφοι μας Γιάννης Φραγκούλης και Παύλος Αντωνόπουλος αποφάσισαν να εκπληρώσουν αυτό το σημαντικό ταξικό καθήκον τους στην πόλη Αγρί, να βρεθούν στο πλευρό των καταπιεζόμενων και αγωνιζόμενων, αναδεικνύοντας το υψηλό διεθνιστικό τους πρόταγμα.

"Γνωρίζουμε τον δολοφόνο, θα λογοδοτήσει". Τουρκία: Από την επίθεση στις κάλπες. Οι εκλογές, ο απόηχος της επίθεσης και ο φόβος του εμφυλίου

Αποστολή: Κώστας Φουρίκος 
Αποστολή, Κωνσταντινούπολη: Την στιγμή που τελείωναν αυτές οι γραμμές, μία στιγμή πριν ανοίξουν τα εκλογικά κέντρα στην Τουρκία, εκφράζονταν με ιδιαίτερη ένταση ισχυροί φόβοι για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εκλογές στη γειτονική χώρα και ειδικά στις νότιες περιοχές της. Οι εκτιμήσεις μιλούν για κινητοποίηση 400.000 περίπου ανδρών του στρατού και της αστυνομίας ενώ ταυτόχρονα αναφέρονται και φόβοι για παρεμπόδιση των διεθνών παρατηρητών να παρίστανται σε πολλά εκλογικά κέντρα.
Βέβαια, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συστηματικός παρακολουθητής των διεθνών εξελίξεων για να καταλαβαίνει πως η Τουρκία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά ασταθή, κρίσιμη και ανήσυχη κατάσταση. 

Are Israel’s war crimes no longer good for business?

Michael Deas The Electronic Intifada 30 October 2015
Israeli weapons technology is “combat proven” on Palestinians struggling for freedom.Yotam RonenActiveStills
Israeli arms companies promote their products as “combat proven.” That choice of words suggests Israel’s ability to test weapons on Palestinians has become a selling point.
Such a ploy was in evidence following Israel’s 51-day attack on Gaza last year. Once the attack had been completed, Israel’s arms industry rushed to try and impress prospective clients by telling them that new dronetechnology had been showcased during it.

πες μου αλήθεια…

prosfugπες μου αλήθεια…
πως θα βουτήξεις ξανά στην Εφταλού δίπλα στο Μόλυβο σε εκείνα τα κρύα διάφανα νερά,
με τόσα αγοράκια που πέθαναν χωρίς να ζήσουν;
πως θα γλυκομιλήσεις στα καφέ που βλέπουν ανατολικά στη θάλασσα της Χίου,
με τόσες μάννες που ξέμειναν από δάκρυα;
με ποιο κουράγιο θα μιλήσεις για ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό στο νησί του Ιπποκράτη,
με τη βαρβαρότητα ναναι ντυμένη με στολές της frontex;
πως θα πείς λόγια ερωτικά και θα μιλήσεις για όνειρα και αστέρια,

με ένα κόσμο πιο μαύρο από τον βυθό της θάλασσας που γέμισε κορίτσια αγκαλιά με τις κούκλες τους;
εσύ πολίτης,

Η γερμανίδα Ναζί που έριχνε μωρά από το μπαλκόνι ή τα πυροβολούσε στο στόμα και στο κεφάλι. Η «δεσποινίς Χάνα» αθωώθηκε από τα γερμανικά δικαστήρια και έζησε μέχρι τα 80 της χρόνια...

1389.4 Holocaust AΤη δεκαετία του ’30, η περιοχή της Βεστφαλίας στη Γερμανία δεν παρείχε πολλές ευκαιρίες για ένα λαμπρό μέλλον στους νεαρούς κατοίκους της. Υπήρχε χώρος μόνο για τους συντηρητικούς, θρησκόληπτους και κοινωνικά καταπιεσμένους. 
Οι φιλόδοξοι έπρεπε να βρουν κάποια άλλη διέξοδο για τα όνειρά τους. Μία τέτοια φιλόδοξη κοπέλα ήταν η Γιοχάνα Αλτβάτερ. Ο πατέρας δούλευε σε εργοστάσιο και η νεαρή Γιοχάνα ένιωθε εγκλωβισμένη στην εργατική τάξη. 

Κώστα, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα - by To Skouliki Tom


Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι ο Κων/νος Καραμανλής πριν γίνει Εθνάρχης των Ελλήνων φιλοδοξούσε να γίνει Φύρερ στη θέση του Φύρερ.
Συγκεκριμένα, απόρρητο έγγραφο της CIA με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1962 παρουσιάζει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κων/νο Καραμανλή και Κων/νο Τσαλδάρη ως πράκτορες των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων και συνεργάτες του Μαξ Μέρτεν, σφαγέα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. 
(Περισσότερα σχετικά με την υπόθεση Μέρτεν μπορείτε να διαβάσετε στο Wikipedia.)

Τί τάχα ἂν εἶσαι φυλακή; Νὰ μὴ λυγᾶς!

nazim-hikmet-1-2
«Στάχτη θὰ γίνεις κόσμε γερασμένε / σοῦ ῾ναι γραφτὸς ὁ δρόμος / τῆς συντριβῆς» – 

ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ – 
Ο Ναζίμ Χικμέτ Ράν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Γενάρη 1902. Γράφτηκε στη  στη Ναυτική Σχολή Χάλκης, το 1918, κάτω από τη διοίκηση του Κεμάλ Πασά. Η σταδιοδρομία του στο Ναυτικό σταμάτησε απότομα, γιατί αρρώστησε και απαλλάχτηκε οριστικά από τις τάξεις του στρατού το 1920. Διορίστηκε αργότερα καθηγητής στην Ανατολία, στο γυμνάσιο Bolu, για σύντομο διάστημα (1921).

Five things Netflix’ documentary on Maidan doesn’t tell you about Ukraine

by Pedro Marin from New Cold War.org
The following article was originally published by Revista Opera (Brazil) on October 10, 2015. Translation to English by New Cold War.org.
An historical video that was broadcast in Brazil some decades ago warned, “Lies can be told even when speaking truths.” Netflix’s new documentary film ‘Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom’ is a exquisite example. By ignoring fundamental details of Ukraine’s history and of the composition of the 2013-early 2014 political movement in Ukraine called ‘Maidan’ (or ‘Euromaidan’), the documentary’s half-truths pave the way to disconcerting lies. Here are some of those:
THE UKRAINIAN PEOPLE

Ρίξε πρώτα το δικό σου φράχτη (και μετά μίλα για τον φράχτη των άλλων)

Ρίξτε τον φράχτη στον Έβρο και μετά μιλήστε...
Ωραία τα λόγια του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή για τους φράχτες που υψώνονται στην Ευρώπη, στα σύνορα κρατών. Ωραία και δακρύβρεχτα. Ωραία αλλά ανέξοδα. Κι εκ του αποτελέσματος μοιάζουν υποκριτικά.
«Το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό το όραμα πεθαίνει σήμερα με τα νέα τείχη και τα συρματοπλέγματα».

Απεργία στο Εμπόριο, Κυριακή 1 Νοέμβρη!

Όλοι στη συγκέντρωση στις 1 στην Ερμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Μαυροπηγής

Αυτά τα εργασιακά κάτεργα υπερασπίζονται Τσίπρας-Καμμένος κάνονατς ασκήσεις ανακατάληψης εργοστασίων από "ταραχοποιούς εργαζόμενους"!
Ένας εργαζόμενος στη ΔΕΗ έχασε τη ζωή του σε νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 11 το πρωί, στο χώρο στάθμευσης και ελέγχου των εργολαβικών φορτηγών, στο Βόρειο Πεδίο του ορυχείου Μαυροπηγής. 

Ψήφισμα 206 Πανεπιστημιακών για την πρόσφατη προσφυγική - μεταναστευτική κρίση

Ψήφισμα


Εμείς οι Πανεπιστημιακοί, Καθηγητές, Ερευνητές και Φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, υπηρετώντας πιστά με ήθος και επιστημονική γνώση το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο μας, θεωρούμε ιστορική ανάγκη τον τερματισμό των πολιτικών τηςΕυρώπης-Φρούριο. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν εδώ και 30 χρόνια, και συνεχίζουν να οδηγούν, τις κοινωνίες στον έμφυλο και εθνικό καταμερισμό της εργασίας και των δικαιωμάτων, και προάγουν το θάνατο ή την περιθωριοποίηση του μεταναστευτικού πληθυσμού.

«Θρηνούμε, αλλά δεν φοβόμαστε»

Κωνσταντινούπολη: θεατρικό δρώμενο αναπαράστασης της επίθεσης στην Αγκυρα. | ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΡΙΚΟΣ
31.10.2015, 16:59 | Ετικέτες: Τουρκία, εκλογές, επιθέσεις, νεκροί
Συντάκτης: Κώστας Φουρίκος*
Αποστολή, Κωνσταντινούπολη 
Η «Εφ.Συν.» βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία προεκλογική εβδομάδα και συνομίλησε με εκείνους που ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό του Ταγίπ Ερντογάν: οι μαρτυρίες από τη φρικιαστική έκρηξη της 10ης Οκτωβρίου στην Αγκυρα, το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται εν όψει εκλογών, η φίμωση και η χειραγώγηση των ΜΜΕ και το σύνθημα για τη συνέχιση του αγώνα για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

«Κλίκα 'δημοσιογράφων' αβαντάρει τους νεοναζί»

Για στοχοποίηση όποιου αντιμάχεται τη Χρυσή Αυγή κατηγορεί ο Γ. Καλαϊτζίδης το ιστολόγιο «nantiareport» | EUROKINISSI-\ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Συντάκτης: efsyn.gr
Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει κείμενο του Γ. Καλαϊτζίδη (μέλους του αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού «Δίστομο»), με το οποίο απαντά στο ιστολόγιο «nantiareport» για τη δημοσίευση του ονόματός του ως ενός από τα προσαχθέντα μέλη του στεκιού Δίστομο, που κατηγορούνται για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τετάρτης, 7 Ιανουαρίου.

Επιτυχημένη αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αντιφασιστικά συνθήματα «δόνησαν» το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Καλαμάτας, καθώς και συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στο πλαίσιο της διαδήλωσης που διοργάνωσε η Αντιφασιστική Κίνηση. Λίγο αργότερα ακροδεξιοί πραγματοποίησαν «εθνικιστική» εκδήλωση, στην πλατεία 23ης Μάρτη, δεν κατάφεραν όμως ούτε αυτή τη φορά να κάνουν την πορεία που είχαν προγραμματίσει στο κέντρο της πόλης…