Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα στον Γιάννη Κότσιρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου: Έστω και την ύστατη στιγμή αρνηθείτε να συμμετάσχετε στην συναυλία του αίσχους

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου η συναυλία στο Gazarte με τον Idan Raichel δεν είναι ένα οποιοδήποτε μουσικό δρώμενο με έναν οποιονδήποτε καλλιτέχνη. Είναι μια εκδήλωση που διοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ και συνεπώς το ισραηλινό κράτος για προσπαθήσει να καλύψει το αποκρουστικό χαρακτήρα των πολιτικών του και να προωθήσει ένα επίπλαστο ''προοδευτικό'' προσωπείο.
Πίσω από την προσπάθεια του κράτους του Ισραήλ να προωθήσει ένα ''θετικό'' προφίλ μέσω μιας σειράς πολιτιστικών δρώμενων κρύβεται ο πόνος και η δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων. Κρύβεται ο σπαραγμός της Παλαιστίνιας μάνας που χάνει το παιδί της από τα χέρια του Ισραηλινού στρατού, κρύβεται η κραυγή των Παλαιστίνιων προλετάριων που ζουν μια ζωή χωρίς καμία προοπτική στα σύγχρονα γκέτο, κρύβεται η υποτίμηση των ζωών των Ισραηλινών που χτυπιούνται βάναυσα από τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις του κράτους στο όνομα της ''ασφάλειας και του παλαιστινιακού κινδύνου''.

Πρώτος από όλους στηρίζει τον αιματοβαμμένο Ερντογάν ο Τσίπρας!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που έδωσε στο κόμμα του της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ποσοστό σχεδόν 50%.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού προσευχήθηκε σε τέμενος της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν είπε ότι ο λαός ψήφισε υπερ της σταθερότητας και της ενότητας έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στις εκλογές του Ιουνίου.

Το Ισραήλ δολοφονεί τους Παλαιστίνιους και οι πρυτάνεις πάνε στο Ισραήλ να μάθουν για την επιχ/κότητα…

NTΡΟΠΗ...

Σημαντική αντιπροσωπεία Πρυτάνεων ελληνικών πανεπιστημίων καθώς και προέδρων ερευνητικών κέντρων πραγματοποιεί για πρώτη φορά από χθες επίσκεψη μιας εβδομάδας στο Ισραήλ με στόχο την δημιουργία συνεργασίας καθώς και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και σπουδαστών με γνωστά ισραηλινά πανεπιστήμια. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

«Η νέα γενιά έχει ιδανικά!»

Από το μαθητικό συλλαλητήριο | PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Συντάκτης: efsyn.gr
Χιλιάδες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και φοιτητές, συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας χρηματοδότηση για την Παιδεία, κάλυψη των κενών στα σχολεία από καθηγητές, βιβλία και υποδομές.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα Προππύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έφτασαν οι διαμαρτυρόμενοι από διάφορα σημεία της Αθήνας και από προσυγκεντρώσεις όπως στην πλατεία Ομονοίας και αλλού.

ΑΝ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ, Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ...Άνθιμος: Μεγάλη συμφορά αν πέσει ο φράχτης στον Έβρο

Ποιος θα μαζέψει τον ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

anthimos-megali-simfora-an-pesi-o-frachtis-ston-evroΟ μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο φράχτη του Έβρου με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται τελευταία: «Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους που έρχονται στα νησιά μας, και τώρα ακούμε όλο και πιο έντονα, από ορισμένους από την Αθήνα, να πέσει ο φράχτης που υπάρχει στον Έβρο. Αν πέσει ο φράχτης θα γίνει μεγάλη συμφορά. Τα προβλήματα θα είναι πάρα πολλά. Κατά την άποψή μου θα πρέπει να μείνει ο φράχτης άθικτος».

Θλιβερή μοίρα: η γερμανική κρατουμένων πορεία προς τη Μόσχα μετά την ήττα στη Λευκορωσία κατά τη διάρκεια της «Επιχείρησης Bagration", 17 Ιουλ 1944

Operation Bagration was the codename for the Soviet1944 Belorussian Strategic Offensive Operation during World War II, which cleared German forces from the Belorussian SSR and eastern Poland between 22 June and 19 August 1944. The operation was named after 18th–19th centuryGeorgian Prince Pyotr Bagration, general of the Imperial Russian Army who was mortally wounded at the Battle of Borodino.
57,000 German prisoners march to Moscow after defeat at Belarus during “Operation Bagration”, 17 July 1944.

Οι «αριστεροί» κυβερνώντες διαπρέπουν και σαν «μεσίτες

Δεν είναι μακρινή η εποχή –επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου- που το σύνθημα «Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας, να φύγετε ρουφιάνοι», κυριαρχούσε σε όλες τις πλατείες της χώρας.
 Οι τότε «ρουφιάνοι» έφυγαν. Με τους σημερινούς να δούμε τι θα γίνει, που συνεχίζοντας την ίδια τακτική έβγαλαν στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει και δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν οι προηγούμενοι.
Όπως διαβάζουμε στις οικονομικές σελίδες εφημερίδας το ταμείο που έχει αναλάβει την βρόμικη δουλειά (ΤΑΙΠΕΔ) δηλαδή οι τύπου  που έχοντας εξασφαλίσει με νόμο το ακαταδίωκτο (να μην λογοδοτούν στην ουσία πουθενά για τις πράξεις τουςανέλαβαν να μηδενίσουν  ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της κρατικής περιουσίας και να περάσει στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου. (Τώρα τι μίζες έχουν να πέσουν …)

Γυναίκες μαχητές στη γη των Κούρδων (φωτογραφικό οδοιπορικό)

kurdish-woman-fighter-01
«Στα όνειρά μου / έρχομαι στη σκηνή σου / κι έχω γεμάτο το καλάθι μου / με τραγούδια των ορεινών άστρων. / 
Φτιάχνω ένα κρεβάτι από γλυκές βιολέτες / και διπλώνω τα χέρια σαν αγιόκλημα για σένα».
Μοχάμεντ Χάκι /
γεννήθηκε στο Ανατολικό Κουρδιστάν το 1953

Πάρα πολλοί μαθητές στο μαθητικό συλλαλητήριο της Καλαμάτας

"ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" 
Έκπληξη αποτέλεσε για πολλούς η μαζική συμμετοχή μαθητών της Καλαμάτας στο σημερινό συλλαλητήριο. Ήταν εκατοντάδες οι μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης, που φώναξαν πολλές φορές ρυθμικά το σύνθημα «στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία»…
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία 23ης Μάρτη. Εκεί άνοιξαν τα πανό τους, φώναξαν τα συνθήματά τους, ενώ σύντομες ομιλίες έκαναν οι μαθητές Γιώργος Σπυρόπουλος, Άλκης Κατσάς και Νίκος Κουφαλάκος. Ήταν ομιλίες που δεν περιείχαν απλά τα αιτήματα των μαθητών αλλά στο επίκεντρό τους ήταν το κάλεσμα για πάλη προκειμένου η κοινωνία να γίνει δίκαιη και όλες οι οικογένειες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Ο καπετάν Στέφανος που έσωσε 200 ζωές στο Αιγαίο

Ο Στέφανος Ζαννίκος, ο «θαλασσόλυκος» της Χίου, αψήφησε για άλλη μία φορά τα 8 μποφόρ την περασμένη εβδομάδα και έπεσε στα μανιασμένα κύματα, σώζοντας 80 ψυχές, ανάμεσά τους 20 βρέφη και παιδιά που επέβαιναν σε δύο πλαστικές λέμβους, οι οποίες πήραν νερά και ήταν έτοιμες να βουλιάξουν στην περιοχή των Μενητών, νοτιοανατολικά του νησιού.

Μπορεί το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να Μπλοκάρει την Κατασταλτική δράση του Στρατού; ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΕΘΗΚΕ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Ποια τα συμπεράσματα από την άσκηση ανακατάληψης εργοστασίου στην Κοζάνη; Το ζήτημα της χρήσης στρατιωτικών δυνάμεων κατά του εχθρού λαού δεν είναι καινούργιο. Όχι μόνο έχει ιστορικότητα αλλά κυρίως την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού επανέρχεται στο προσκήνιο με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας είναι αυτά που εξυφαίνουν το πλαίσιο χρήσης των στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον των ασύμμετρων απειλών –κοινωνικά κινήματα, μετανάστες κλπ.- στον γενικευμένο πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας που από το 2001 και μετά ονομάστηκε πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Ολοένα περισσότερο λοιπόν οι στρατιωτικές δυνάμεις –μισθοφορικές αλλά και έφεδροι στρατιώτες, Εθνοφυλακή-Πολιτοφυλακές- εμφανίζονται στις καπιταλιστικές μητροπόλεις στρέφοντας τα όπλα τους ενάντια στους εξεγερμένους, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως Στρατός Κατοχής, εφαρμόζοντας δόγματα-τακτικές μάχης που φέρουν την αιματοβαμμένη εμπειρία της Φαλούτζα, της Ραμάλας, του Αφγανιστάν και του Κοσσόβου. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι Αδίστακτοι: έδωσαν προκαταβολή 40 εκ. δολ. για τα άχρηστα αμερικανικά αεροσκάφη Ρ-3Β

Είναι αισχροί, είναι αδίστακτοι, είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν μέχρι τέλους όλα τα αντεργατικά, τρομοκρατικά και πολεμοκάπηλα σχέδια τους, ταυτισμένοι όσο κανείς με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ-Ε.Ε. εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης, εντός και εκτός συνόρων.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο Ερντογάν προανήγγειλε νέες διώξεις κατά Κούρδων!

ImageΤα ευχαριστήρια του προς την πλειοψηφία που «στήριξε τα στόχους μας για το 2023» εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγχαίροντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ενώ στράφηκε εναντίον των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών ήταν «σχετικό με τη διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση και αυτούς που βρίσκονται υπό την καθοδήγηση της οργάνωσης αυτής». Ο Ερντογάν εννοούσε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών. Τόνισε ότι «το έθνος μας έδωσε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που προσπάθησαν να ρίξουν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου τη σκιά των όπλων, των βομβών, της βίας, του αίματος και της τρομοκρατίας».

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-Πανικός σε σταθμό του ΗΣΑΠ - Γυναίκα έπεσε στις ράγες

Ρεπορτάζ: Μπορμπαντωνάκης Νίκος
Λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Δευτέρας ο συρμός του ηλεκτρικού που είχε προορισμό τον Πειραιά φτάνοντας στον σταθμό της Νέας Ιωνίας ακινητοποιήθηκε όταν γυναίκα έπεσε στις ράγες.
Για λίγα λεπτά, επικράτησε πανικός στον σταθμό, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ που μετέφεραν την 50χρονη γυναίκα βαριά τραυματισμένη σε νοσοκομείο, ενώ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στην πλατφόρμα του σταθμού έως ότου επιληφθούν οι αρχές.

Κυριακάτικη αργία

Μαζική απεργιακή διαδήλωση και απεργιακά μπλόκα και περιφρουρήσεις πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, σωματεία και συλλογικότητες χθές στην οδό Ερμού, αλλά και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, στα πλαίσια της απεργίας στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες:




«McRefugees» - Οι απελπισμένοι των McDonald's

Μια άστεγη, ηλικιωμένη γυναίκα πεθαίνει σε ένα γεμάτο κόσμο McDonald 's στο Χονγκ Κονγκ. Περνούν επτά ώρες μέχρι να ανακαλύψουν, ότι η γυναίκα είναι νεκρή.Ποιοι είναι οι «McRefugees»; Και πώς το «φαινόμενο» αυτό έχει «εξαπλωθεί» στην Ασία;Η δημοσιογράφος του BBC, Juliana Liu, αποφάσισε μετά τον θάνατο της γυναίκας -κάπου στα μέσα Οκτωβρίου- να περάσει μία νύχτα σε ένα από τα McDonald's του Χονγκ Κονγκ που είναι ανοιχτά σε 24ωρη βάση. Ήθελε να συναντήσει τους ανθρώπους που η πόλη αποκαλεί «McRefugees».

NATO:"Οδεύουμε προς ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα''

ImageΟδεύουμε προς ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα; Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία έφερε στην επιφάνεια αυτό το σενάριο, μαζί με την αυξανόμενη εμφάνιση των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων του Ρωσικού ΠΝ, γύρω από τη Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα και στο συριακό λιμάνι της Λατάκειας (28 μίλια από τουρκικά σύνορα). 


Αυτή η σημαντική εξέλιξη σε γεωστρατηγικό επίπεδο λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Μαυροπηγής


Μέσα σε διάστημα μόνο δυο ημερών είχαμε δυο σοβαρά ατυχήματα με φορτηγά στο Ορυχείο Μαυροπηγής! 
Στο ένα έχασε τη ζωή του ο οδηγός που κατά πληροφορίες ήταν ο ίδιος ιδιοκτήτης του φορτηγού που δούλευε για λογαριασμό εργολάβου και ήταν 54 χρονών από το Ανατολικό Εορδαίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το δυστύχημα συνέβη όταν ο οδηγός κατέβηκε από το φορτηγό για να ελέγξει κάποια πιθανή βλάβη και αυτό κύλησε και τον πάτησε.

Αλληλέγγυοι Κρατουμένων στα Νότια : Η αποχή συσσιτίου στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού και η συγκέντρωση αλληλεγγύης


Η αιτία για την κινητοποίηση του Σαββάτου ήταν οι τρίμηνες παρατάσεις φυλάκισης που δίνονται σε μετανάστριες που έχουν ήδη εκτίσει ένα εξάμηνο σε κέντρο κράτησης. Οι παρατάσεις αυτές είναι απροειδοποίητες και οι μετανάστριες τις μαθαίνουν λίγο πριν τη μέρα που υποτίθεται ότι θα αποφυλακίζονταν. Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για εξάμηνη, το πολύ, κράτηση των μεταναστών πάνε σιγά σιγά περίπατο. 

Οικογένεια προσφύγων έκανε σπίτι - πατρίδα το terminal του αεροδρομίου «The Terminal»

Ο Χασάν Αμπντό Αχμέντ Μοχάμεντ, η σύζυγος, και τα τέσσερα παιδιά τους -(ηλικίας από 3 έως 13 ετών) είναι μια οικογένεια Κούρδων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Βόρειο Ιράκ υπό την απειλή των τζιχαντιστών.
Τώρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας εδώ και 50 ημέρες, ενώ ο δικηγόρος τους προσπαθεί -μέχρι στιγμή, ανεπιτυχώς- να ξετυλίξει το κουβάρι της γραφειοκρατίας.

Νο “calm” before the storm: Ανταπόκριση από Τουρκία

Ο Ερντογάν κατάσχεσε τις ταυτότητες της οικογένειας της Dilek Doğan, δολοφονημένης πρόσφατα από αστυνομικούς, ώστε να μην ψηφίσουν!
Της Φιρουζέ
Σημαντική αύξηση στο ποσοστό του λαού που κατέβηκε στις κάλπεις να ψηφίσει, σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου. Παράλληλα παρατηρήθηκε όμως και αύξηση της (παρά) τρομοκρατίας και για πρώτη φορά τακτικές και “μεμονωμένα περιστατικά” που είχαν παρατηρηθεί σε προηγούμενες εκλογές, αυτή τη φορά όμως να ξεπηδούν μαζικά. 
Επίσης προκύπτουν “τυχαίες” και συνεχόμενες διακοπές ρεύματος.
Ντιάρμπακίρ / Diyarbakır: Στρατιωτική παρουσία σε εκλογικά κέντρα. Αναφορές πως ο στρατός κατάσχεσε (και συνεχίζει) ταυτότητες όσων πορεύονταν σε εκλογικά κέντρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ψηφίσουν. 
Κωσταντινούπολη / Istanbul: Η αστυνομία κατάσχεσε τις ταυτότητες της οικογένειας της Dilek Doğan με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ψηφίσουν. 
Απαραίτητες σφραγίδες για τις εκλογικές διαδικασίες σε πολλά εκλογικά κέντρα έχουν εντελώς “μαγικά” εξαφανιστεί. 

Προσφυγικό: Η γερμανική κυβέρνηση δίνει τα πάντα στον Ερντογάν

ImageΣε εξασέλιδο «έγγραφο θέσεων» για την πολιτική του Βερολίνου στην προσφυγική κρίση κατέληξαν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της 'Ανγκελα Μέρκελ και οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του Χορστ Ζεεχόφερ, επιτυγχάνοντας, τουλάχιστον για την ώρα, αποκλιμάκωση της μεταξύ τους έντασης. 
 Στο έγγραφο, το οποίο τιτλοφορείται «Βοήθεια για ανθρώπους σε κατάσταση ανάγκης, έλεγχος της μετανάστευσης, διασφάλιση ένταξης» γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη δημιουργίας «διαμετακομιστικών ζωνών» (Ζωνών Τράνζιτ), αποκατάστασης «αυστηρής προστασίας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και λειτουργίας των Hotspots.