Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Μαύρο κλάμα το defencenet.gr για το ξύλο που έφαγαν οι Χρυσαυγίτες στη Θεσσαλονίκη


Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται…
Η λαϊκή ρήση αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά καθώς οι μόνοι που στεναχωρήθηκαν για το ξύλο που έφαγαν οι εκπρόσωποι της ναζιστικής συμμορίας, είναι οι υπεύθυνοι του εν λόγω εθνικιστικού και μιλιταριστικού μέσου…
Που έκανε ένα διάλειμμα από το να προβάλλει τον Πάνο Καμμένο, να εκθειάζει τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, να διαφημίζει όπλα, να σπέρνει μισαλλοδοξία και πατριδοκαπηλεία, να διαδίδει τον εμετικό ρατσισμό και φιλοναζισμό του.
Φυσικά, το defencenet.gr δεν έγραψε λέξη για τη βόμβα εξερράγη, 20 λεπτά πριν τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, στην κατάληψη Έπαυλης Κούβελου που βρίσκεται στο Μαρούσι, που έχει στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από τους φασίστες!
Έτρεξαν όμως να δηλώσουν το πόσο Σοκαρισμένοι είναι από τον ξυλοδαρμό των Χρυσαυγιτών…

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ...Επτά εκατομμύρια δεν εργάζονται

Μία χώρα μη εργαζόμενων, με την πλειοψηφία της να είναι άνεργοι και συνταξιούχοι είναι η Ελλάδα. Συνολικά ο πληθυσμός που είναι εργασιακά ανενεργός αγγίζει τα 7 εκατομμύρια, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» τα επίσημα στοιχεία είναι εντυπωσιακά:
• Ο αριθμός των συνταξιούχων (στοιχεία 2015) της χώρας ανέρχεται σε 2.656.007 άτομα. Οι 6 από τους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας έχουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% παίρνει σύνταξη κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Η νέα απειλή του ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Ρωσίας - Αποκαλυπτική συνέντευξη


ImageΣτο περιθώριο της Συνόδου του Βουκουρεστίου, “όπου εννέα χώρες που κάποτε ζούσαν υπό από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, ένωσαν τις δυνάμεις τους" ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Πρέσβυς Αlexander Vershbow (Αλεξάντερ Βέρσμποου) μίλησε στο Defence Matters για την συνάντηση. Ο Vershbow συζήτησε τα αποτελέσματα της συνάντησης και τόνισε τις κεντρικές προκλήσεις της απερχόμενης συνόδου κορυφής της Βαρσοβίας, καθώς και τη σημασία της ασφάλειας στην ανατολική περιοχή, την αναδυόμενη πρόκληση Α2 / AD, τη ρωσική προπαγάνδα και τη συριακή κρίση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ-Eurogroup: Αν δεν... κλείσουν σπίτια, οι τράπεζες δεν θα δουν ευρώ - Τελεσίγραφο 5 ημερών


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά από περίπου τρεις ώρες
- Ακολούθησε σύντομη συνέντευξη Τύπου, όπου τέθηκε σαφές τελεσίγραφο για ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων τις επόμενες ημέρες
- Ντάισελμπλουμ: "Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τη διαδικασία των εκκρεμών ζητημάτων μέσα σε αυτή την εβδομάδα"
- Μοσκοβισί για "κόκκινα" δάνεια: "Πρέπει να βρεθεί μία λύση που από τη μία θα προστατεύει τους πλέον ευάλωτους πολίτες και ταυτοχρόνως δεν θα εκμεταλλεύεται οι υπόλοιποι το πλαίσιο"

ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Έρχεται νέα «ομάδα Δέλτα» με άλλο όνομα
Έρχεται νέα «ομάδα Δέλτα» με άλλο όνομα Share

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος στην κατάληψη Κούβελου

Βόμβα εξερράγη, 20 λεπτά πριν τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, στην κατάληψη Έπαυλης Κούβελου που βρίσκεται στο Μαρούσι. 
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην εξώπορτα της κατάληψης και η έκρηξη που προκάλεσε ήταν ισχυρή. 
Ζημιές δεν δημιουργήθηκαν μόνο στην κατάληψη αλλά και στα γειτονικά κτήρια. 

Σοκ από την αυτοκτονία του υπαλλήλου του Praktiker- Ένα παράδειγμα εργοδοτικής τρομοκρατίας -ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!


Συνάδελφοι του 49χρονου ΣΒ καταγγέλλουν ότι ο άτυχος άνδρας πιέστηκε να υπογράψει παραίτηση, για να μη φανεί ως απόλυση – Δύο μέρες μετά, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του

Μια τραγική ιστορία, που κρατήθηκε για πολλές μέρες κρυφή, υπενθυμίζει σε εκείνους που χειροκροτούν τα προγράμματα λιτότητας και τους αντεργατικούς νόμους, ότι πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν άνθρωποι…

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ



Μέλη και στελέχη του ακροδεξιού σουηδικού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες»(Sverigedemokraterna) έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν καμπάνια αντιμεταναστευτική στη Λέσβο καθώς και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, προπαγανδίζοντας πως το σουηδικό κράτος δεν προσφέρεται ως χώρα στην οποία οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να χτίσουν πάλι τη ζωή τους διότι, όπως λέει και το φυλλάδιο που μοιράζουν στους πρόσφυγες, δεν υπάρχουν χρήματα, στέγη ή εργασία.

Άινσταιν και του Τσάρλι Τσάπλιν που άφησε ιστορία!

Όταν δύο χαρισματικοί άνθρωποι συναντιούνται, αφήνουν το αποτύπωμα τους στην ιστορία μοναχά με δύο κουβέντες.
Όταν λοιπόν, γνωρίστηκαν για πρώτη φορά ο Άλμπερτ Άινσταιν και ο Τσάρλι Τσάπλιν, αυτός ήταν ο αξέχαστος διάλογος που είχαν:
Άινσταιν:
Αυτό που θαυμάζω περισσότερο σε αυτό που κάνεις, είναι ότι δεν λες λέξη, αλλά όλος ο κόσμος σε θαυμάζει.
Και τότε ο Τσάρλι Τσάπλιν απαντάει:
Είναι αλήθεια, αλλά το δικό σου μεγαλείο είναι ακόμη πιο αξιοθαύμαστο. Εσένα σε θαυμάζει ολόκληρος ο κόσμος, ενώ δεν καταλαβαίνει λέξη από αυτά που λες!
http://www.altsantiri.gr/

Το αυθεντικό ντοκουμέντο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (video ντοκιμαντέρ)


(….) «Τη «Μεγάλη Βδομάδα» της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου μοιραστήκαμε: άλλοι στις συνελεύσεις του «πρώτου σοβιέτ εργατών» στο κτήριο Γκίνη, άλλοι στις προκηρύξεις, άλλος στο ραδιοσταθμό «Εδώ Πολυτεχνείο» κι εγώ, ως συνήθως, με την κάμερα της ΚΙΝΟ, παντού όπου ήταν ανθρωπίνως δυνατό». Κ. ΖΗΡΙΝΗΣ 
Σε λιγότερες από 10 ημέρες η επέτειος της 17ης Νοέμβρη του 1973 θα ξαναγυρίσει μνήμες πίσω και θα εξεγείρει τη φαντασία και την αναζήτηση εκατοντάδων χιλιάδων νέων παιδιών που δεν το έζησαν, αλλά το ονειρεύονται. Ακολούθησαν κι άλλες εξεγέρσεις έκτοτε. Οι μεγαλύτερες θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μπροστά μας. Ως Ιστορική, κοινωνική και ηθική αναγκαιότητα.

22 μήνες φυλάκιση για ένα εισιτήριο! Χυδαία απόφαση Δικαστηρίου για άνεργο


22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ένα εισιτήριο
ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση! Αυτή ήταν η κατάπτυστη απόφαση δικαστηρίου σε βάρος ανέργου, που έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο και να υπερασπιστεί το δίκιο του!
Μια μέρα πριν την γενική απεργία στις 11 Μάη του 2011,  ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα»  να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη , αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι.


ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μαχητική Διεκδίκηση για Μαζική Συμμετοχή των Φαντάρων στον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως έμπρακτη αμφισβήτηση του πολέμου κατά των μεταναστών, την συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο φετινός εορτασμός τη Εξέγερσης του Πολυτεχνείου έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου πρέπει να εκφράσει ξανά τα σύγχρονα συμφέροντα των καταπιεσμένων, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διάλεξε οριστικά να βρίσκεται απέναντι από τα οράματα και τις αξίες του Πολυτεχνείου, ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Μια κυβέρνηση που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση, εφαρμόζοντας το 3ο πιο βάρβαρο Μνημόνιο, ανατρέποντας Πραξικοπηματικά την λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε στο Δημοψήφισμα, όταν το 61,3% καταδίκασε τα Μνημόνια.

Mεγάλες ανατροπές στο 628 M/T Φιλιάτες Θεσπρωτίας μετά τις διαμαρτυρίες των φαντάρων



Μεγάλες υπήρξαν οι ανατροπές στο συγκεκριμένο στρατόπεδο μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των φαντάρων. Ήδη ο ακατάλληλος θάλαμος που είναι γεμάτος κοριούς και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με κανένα τρόπο, έκλεισε. Οι φαντάροι μεταφέρθηκαν σε άλλο θάλαμο. Και προγραμματίζονται μεγάλες εργασίες απεντόμωσης και ανακατασκευής.

Εμείς να συγχαρούμε τους φαντάρους που έδωσαν και δίνουν τη μάχη, σε μια μεγάλη τρίμηνη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών στην οποία συνέβαλε τι ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Θυμίζουμε το τι συνέβη:  

Στρατόπεδο 628 M/T Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Σοβαρός τραυματισμός φαντάρου

Το είχαμε πει. Σε αυτό το άθλιο στρατόπεδο σύντομα θα έχουμε πολύ δυσάρεστα νέα.

Στη δημοσιότητα τα ονόματα 1.000 μελών και «φίλων» της ΚΚΚ από τους Αnonymous

Λίστα με τα ονόματα περίπου 1.000 ατόμων που είτε είναι μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν είτε φέρονται ως «συμπαθούντες», προώθησε στο διαδίκτυο μέλος των Anonymous, σύμφωνα με το BBC

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το κράτος του Ισραήλ είναι από τα ποιο στρατιωτικοποιημένα παγκοσμίως (όπως και το ελληνικό) και βρίσκεται σε μια κατάσταση διαρκούς πολέμου. Στα συσσωρευμένα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη το κράτος απαντάει μέσω της συνεχούς αναμόχλευσης εθνοτικών, θρησκευτικών και ιστορικών διαφορών. Σε καιρούς που απαιτούνται ριζικοί αντεργατικοί μετασχηματισμοί για να υπερβεί ο Ισραηλινός καπιταλισμός την στασιμότητα του τα γρανάζια της πολεμικής μηχανής, της εκμετάλλευσης και του εθνικισμού λιπαίνονται.

Γερμανία: Αυξάνονται τα ποσοστά του αντιμεταναστευτικού κόμματος

Η στήριξη προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) αυξήθηκε περαιτέρω εν μέσω της έντασης ανάμεσα στα κυβερνώντα κόμματα της χώρας σχετικά με τους τρόπους χειρισμού της προσφυγικής κρίσης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ευρώπη αίσχους και κτηνωδίας

Στο ζωικό βασίλειο, ο στρουθοκαμηλισμός «εγγυάται» στον αδύναμο μια τραγική μοίρα, που ο ίδιος πίστευε πως δεν θα ερχόταν, επειδή φρόνησε να μην την βλέπει να καταφθάνει. Στο ανθρώπινο βασίλειο της «συντεταγμένης» θηριωδίας, όμως, ο στρουθοκαμηλισμός λειτουργεί και υπέρ του ισχυρού. Εξασφαλίζει «άλλοθι» της κακιάς ώρας και αναχαιτίζει (;) Ερινύες. Απόδειξη; Το προσφυγικό…

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ "ΡΩΣΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ"

84 τεθωρακισμένα οχήματα Stryker για τη Λιθουανία

Στην αγορά 84 τροχοφόρων τεθωρακισμένων M1126 Stryker φαίνεται οτι θα προχωρήσει η Λιθουανία μετά την έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ του αιτήματος για αγορά των οχημάτων μέσω FMS.
To συμβόλαιο αναμένεται να αφορά 84 οχήματα τα οποία θα διαθέτουν πυροβόλο 30 χλστ. είτε της ΑΤΚ ή το ΧΜ813 ή κάποια ευρωπαϊκή έκδοση καθώς και τηλεχειριζόμενους πυργίσκους μαζί με 84 βαρέα πολυβόλα Μ2, ενώ ο λοιπός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει 2 ασυρμάτους AN/PRC-152, 1 δέκτη GPS AN/PSN-13 DAGR, 1 σύστημα ενδοεπικοινωνίας VIC-3 ανά όχημα καθώς και τα απαραίτητα ανταλλακτικά, εκπαιδευτικά βοηθήματα, τεχνικά εγχειρίδια, φορητούς υπολογιστές, επιτόπιες ομάδες τεχνικών, εξομοιωτές κτλ.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο μετά και την έγκριση του προγράμματος από το Κογκρέσο.

"Σώσον Κύριε τον Στρατό σου"! Και νομικό ζήτημα προκύπτει για τους Αγίους στις στολές!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥΑφού λύσαμε όλα τα σοβαρά προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καλούμαστε για ακόμη μια φορά να διαχειριστούμε αποφάσεις και διαταγές που βασίστηκαν στην …λογική “αφού δεν μπορούμε να κάνουμε έργο ας δείξουμε ότι …κάτι κάνουμε”! Και κάπως έτσι βρέθηκαν και …οι Άγιοι στο μπράτσο των στρατιωτικών μας!
Το θέμα θα έπρεπε να αντμετωπίζεται με …ελαφρότητα όπως και εκείνοι που έκαναν την εισήγηση αυτής της ανοησίας,μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μια κάστα απόστρατων που ακόμη πιστεύει ότι γίνονται μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι! Δεν κατάλαβαν ποτέ ότι το στράτευμα δεν είναι αυτοί οι λίγοι αλλά οι πολλοί νέοι,μάχιμοι στρατιωτικοί που κάθε μέρα δίνουν μάχη στις μονάδες για να τα βγάλουν πέρα με τα χιλιάδες προβλήματα και μετά συνεχίζουν να μάχονται για να τα φέρουν πέρα με τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Δυσκολονόητα θέματα για όσους δεν είχαν ποτέ τέτοια θέματα να αντιμετωπίσουν. 

Πρόσκληση σε δεξίωση του ''ΑΤΤΙΛΑ'':Οι ΗΠΑ τίμησαν και δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους προς τον κατοχικό στρατό στην Κυπρο

Για πρώτη φορά από το 1974 η Ουάσιγκτον τίμησε τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής του Αττιλα στην βόρειο Κύπρο καθώς Τούρκοι στρατιωτικοί ήταν προσκεκλημένοι στη δεξίωση των ΗΠΑ στη Λευκωσία!Η νέα Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Λευκωσία, κ. Kathleen Ann Dohert, μόλις ανέλαβε καθήκοντα, όπως γράφει η Μilliyet, έδωσε δεξίωση στο ξενοδοχείο Merit Lefkosa Otel της λεγόμενης «ΤΔΒΚ», όπου υποδέχτηκε του διοικητές των κατοχικών δυνάμεων και μάλιστα τους είπε ότι οι ΗΠΑ τους εμπιστευονται!

Κατρακύλα με σκέρτσο

του Νίκου Θεοτοκά
Χρόνια πίσω, στο μακρινό 1992, τον καιρό της αθώωσης του Ανδρέα Παπανδρέου από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά και της εθνικιστικής υστερίας για το όνομα της Μακεδονίας, ο μικρός μας τόπος είχε γεμίσει τέρατα. Ο ρατσισμός, ο σοβινισμός και η ξενοφοβία, ο αχαλίνωτος λαϊκισμός, ο αυριανισμός. Ήταν τότε οι νύχτες γκαστρωμένες, καθώς το έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, και όταν ήρθαν τα γεννητούρια γέμισε ο κόσμος τέρατα. Από τη μια ο Σαμαράς, υπουργός Εξωτερικών και υπονομευτής της κυβέρνησής του, κι από την άλλη ο Ανδρέας, επίδοξος εκ νέου πρωθυπουργός, δηλητηρίαζαν βαριά το πολιτικό κλίμα. Κάπου εκεί έσκασε κι η ιστορία της «γενοκτονίας των Ποντίων».

O σοσιαλφιλελευθερισμός του «δικτύου προστασίας αδυνάτων»

Αντώνης Νταβανέλος |Οι δράσεις αλληλεγγύης απέκτησαν, δικαιολογημένα, αίγλη κατά την περίοδο της μεγάλης κοινωνικής αντίστασης ενάντια στα Μνημόνια 1 και 2. Στις μέρες μας ξετυλίγεται μια συγκλονιστική αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες, ένα πλατύ «πλέγμα» δραστηριοτήτων και παρεμβάσεων των λαϊκών δυνάμεων, που κλείνει κάποιες από τις «τρύπες» της ανάλγητης επίσημης κρατικής πολιτικής, κρατά ζωντανούς χιλιάδες πρόσφυγες και εμποδίζει τη μαζική ανάπτυξη ενός ακροδεξιού ρεύματος με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα.