Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μαζική παρέμβαση στην απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας πραγματοποίησε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και Ψηφίσματα, ενώ εκατοντάδες συναγωνιστές υπέγραψαν κείμενο που Απαιτεί από το Υπουργείο Άμυνας να μην φέρει κανένα εμπόδιο στην συμμετοχή των Νεοσύλλεκτων συναδέλφων στον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

George Pafilis - Pray To A Soldier


Λάβαμε από τον συναγωνιστή αυτή την υπέροχη έντεχνη καταδίκη του πολέμου
Το δημοσιοποιούμε και τον ευχαριστούμε.
Music: Vagelis Katsampekis(acoustic guitars, e-bow),George Pafilis(electric guitars)
Lyrics: George Pafilis
Video:George Pafilis


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 
Την Παρασκευή 13/11, 18.00, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα) θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση του Συντονισμού με θέματα την αποτίμηση της μέχρι τώρα δράσης της και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεών της.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΣΚΑ ΟΤΙ ΒΥΣΜΑΤΩΝΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ!

Άγρια κόντρα με υπονοούμενα Τόσκα- Βενιζέλου στη βουλή - Ολόκληρος ο διάλογος - ΒΙΝΤΕΟ

Άγριο καυγά με βαριά υπονοούμενα εκατέρωθεν είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας και οΕυάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητούσε από τον κ .Τόσκα να του απαντήσει σε ποια υπηρεσία θα μετακινηθεί...
ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Σταυρόπουλος.
"Όπου τον τοποθετήσει ο αρχηγός, δεν είναι θέμα δικό μου" απάντησε ο υπουργός και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Οι Δέκα Λόγοι που Δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Είναι Ανεπιθύμητος στην Επέτειο του Πολυτεχνείου Μελπομένη Μαραγκίδου

Φωτογραφία από VICE
Σε λίγες ημέρες, η επέτειος του Πολυτεχνείου θα εορταστεί με... #proti_fora_aristera και τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το κυβερνών κόμμα που άλλοτε κατείχε περίοπτη θέση στους 3ημερους εορτασμούς φαίνεται πλέον να είναι ανεπιθύμητο στις εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου εντός του Πολυτεχνείου.
Πέρυσι, τόσο τα μέλη της Νεολαίας είχαν παρουσία μέσα στο Πολυτεχνείο καθ' όλη την διάρκεια των τριήμερων εορτασμών, ενώ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο κτίριο της Πατησίων την ημέρα της ιστορικής επετείου για κατάθεση στεφάνου. 

Ιράκ και τη Συρία καίγονται: "Εποικοδομητικές Χάος» και ευρύτερη στρατηγική της Αμερικής για να κατακτήσουν την Ευρασία

CHIN CAPTION ADDITIONThe following are excerpts from previous articles by the author concerning the division of Iraq and the Middle East as part of Washington’s wider strategy to conquer Eurasia.
1. Looking at the Coming Horizon: Welcome to America’s Arc of Instability?
The US-sponsored siege of Syria is part of its attempts to divide Eurasia and maintain its global primacy as a superpower. Washington has no mercy for its friends or its foes either and countries like Turkey and Saudi Arabia will eventually be used as cannon fodder. US strategists want the area running from North Africa and the Middle East to the Caucasus, Central Asia, and India to be turned into a black hole of fighting, à la Brzezinski’s “Eurasian Balkans.”

23 σκοτώθηκαν, 65 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς του Λατάκια της πόλης, Συρία - εκθέσεις

At least 23 people have been killed by shelling in the Syrian city of Latakia. Another 65 were injured, RIA Novosti reported citing a source in local police.

“Twenty-three people have been killed and at least 65 hospitalized with injuries of varying degrees,” the police source said. 
RT’s Lizzie Phelan reports from Syria that the attack took place in a very densely-populated part of Latakia.

Φυλετική ένταση και διαμαρτυρίες στις πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα

Protesters at the University of Missouri, where the chancellor and the system's president stepped down amid turmoil.CreditJustin L. Stewart/Columbia Missourian, via Associated Press
Instances of racism and bigotry have ignited protests at colleges across the United States, and social media has amplified students’ messages far beyond campus. Here are some examples.

Αφγανιστάν: Ογκώδης διαδήλωση στην Καμπούλ κατά των Ταλιμπάν

ImageΜια ασυνήθιστα ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στην Καμπούλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία με θύματα Χαζάρους, μέλη μιας σιιτικής μειονότητας που καταγγέλλει πως υφίσταται διωγμό από τους Ταλιμπάν κι έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από την κυβέρνηση.
Άνδρες των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας έκαναν χρήση προειδοποιητικών πυρών όταν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία—οι διαδηλωτές ήταν πολλές χιλιάδες, ανάμεσά τους πολλοί Χαζάροι—πλησίασαν το προεδρικό μέγαρο.

Ένας είναι ο εχθρός...ο εχθρός λαός!

Ζήλεψαν τα κατορθώματα της καταστολής και της βιαιότητας του "φίλου" Ερντογάν ενάντια στο αριστερό και κουρδικό κίνημα της Τουρκίας, φαίνεται, οι κρατούντες τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα και προετοιμάζονται για κανονικό πόλεμο ενάντια στα κινήματα και τους αγώνες εντός των συνόρων. Όπως αποκάλυψε το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων "Σπάρτακος" και ανέδειξε η εφημερίδα των Συντακτών, πριν από μερικές εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε στρατιωτική άσκηση στην Κοζάνη, μάλιστα και με κληρωτούς φαντάρους, που το "σενάριο" της ήταν η "ανακατάληψη εργοστασίου από ταραχοποιά στοιχεία". 

Μπογδάνο μην τολμήσεις και έρθεις Κύπρο.

polytexneio-poreia
Tανιστόρητο τσιράκι των μεγάλων συμφερόντων άνοιξε το στόμα του λίγες μέρες πριν την επέτειο του πολυτεχνείου και έχυσε το δηλητήριο του.


Ετσι κάνουν τα φίδια.
Σύμφωνα με τον βλακέντιο κουραμπιέ φιλόσοφο της ελληνικής τηλεόρασης η τουρκική εισβολή οφείλεται στην λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Δεν ευθύνονται οι Συνταγματάρχες και οι εδώ τους εγκάθετοι πραξικοπηματίες και λοιπός συρφετός, αλλα οι φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Μια πρώτη νίκη στο στρατόπεδο Καποτά!

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αγώνες μέσα και έξω από το στρατό, δεν έχουν νόημα, το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έρχεται να επιβεβαιώσει το αντίθετο.
Συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Καποτά μετά από παρέμβαση μας και την αμφισβήτηση των συναδέλφων, πολλά από τα προβλήματα λύθηκαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την αμέσως επόμενη μέρα από το γράμμα, υπήρχε 2η μερίδα φαγητού για τους φαντάρους καθώς προηγουμένως είχαν διαμαρτυρηθεί ότι η προσφερόμενη μερίδα φαγητού δεν έφτανε.

Οι ναυτικοί εξοπλισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο (Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ελλάδα)


Γράφτηκε από τον/την gnikitas
Αντίθετα με τις εξοπλιστικές κινήσεις των παραδοσιακά μεγάλων ναυτικών δυνάμεων της Δυτ. Μεσογείου (όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία), που οι επενδύσεις σε υλικό ήταν περίπου αναμενόμενες και επί τω πλείστω προϊόντα μακροχρόνιου σχεδιασμού, οι ναυτικοί εξοπλισμοί στην Ανατ. Μεσόγειο υπήρξαν εντυπωσιακοί σε συγκεκριμένες κατηγορίες πλοίων και σκαφών.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής όπως θα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω στις επιμέρους ενότητες, δύο κράτη αθροιστικά παρήγγειλαν τρία ελικοπτεροφόρα, εκ των οποίων το ένα είναι ικανό να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη τύπου VSTOL. 

Κύπρος-Γεωστρατηγικό αδιέξοδο Τουρκίας vs. ελληνική βιασύνη

Τη στιγμή που ο ζωτικός γεωπολιτικός χώρος του Ελληνισμού όπως αυτός ορίζεται από τον υδάτινο άξονα Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος στην κυριολεξία φλέγεται, με τις πιθανότητες περαιτέρω κλιμάκωσης να είναι περισσότερες από αυτές της σταθεροποίησης, το Κυπριακό έχει αποκτήσει μία δυναμική η οποία κατά τα φαινόμενα, κυοφορεί ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες άπτονται των εθνικών και στρατηγικών συμφερόντων του ελληνισμού.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη*

Συμφωνία Ε.Ε. - Αφρικής για περιορισμό των μεταναστών: Πάρτε λεφτά για να κάνουμε Επαναπροωθήσεις Μεταναστών!

Οικονομική βοήθεια στις χώρες της Αφρικής αναμένεται να προσφέρει η Ε.Ε., προκειμένου να περιοριστεί η ροή μεταναστών προς την Ευρώπη.
Αυτό συμφωνήθηκε στην αποψινή Σύνοδο μεταξύ της Ε.Ε. και της Αφρικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα, της Μάλτας.
Το σχέδιο δράσης, 17 σελίδων, περιλαμβάνει την ενεργοποίηση δεκάδων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλισης της ασφάλειας στην Αφρική.

Η Γερμανία αποχαιρετά το «δόγμα Μέρκελ» στην εξωτερική πολιτική Στροφή

Με την προσφυγική κρίση να συνεχίζεται η γερμανική κυβέρνηση οδηγείται σε μια στροφή στην εξωτερική πολιτική της και στην πολιτική της για την εσωτερική ασφάλεια. Η Γερμανία αποχαιρετά το «Δόγμα Μέρκελ» και προωθεί την αναβάθμιση του ρόλου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις εμπόλεμες ζώνες. 

Ερντογάν-Νταβούτογλου:"Καλός ο Κεμάλ αλλά είμαστε Οθωμανοί Σελτζούκοι"

ImageΚατά τη διάρκεια ομιλίας του επ’ ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης της 77ης επετείου του θανάτου του Ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: 
«Κατά τη διάρκεια των 92 χρόνων ύπαρξής της, η Τουρκική Δημοκρατία έκανε τη μεγαλύτερη πρόοδο τα τελευταία 13 χρόνια. Η Δημοκρατία δεν υπέστη καμία απώλεια αυτήν την περίοδο των 13 ετών. Το κράτος αγκαλιάζει και προστατεύει και τα 78 εκατομμύρια του πληθυσμού της Τουρκίας», πρόσθεσε δε ότι οι ανησυχίες αναφορικά με το πολιτειακό θα πρέπει να φύγουν από την ημερήσια ατζέντα. 

"Θαλάσσιο τείχος" σχεδιάζει να φτιάξει η Ουκρανία!


Image
Η Ουκρανία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο “τείχος” για την υπεράσπιση της ενάντια σε μια υποτιθέμενη επίθεση από τη Ρωσία.Και θα είναι ένα …θάλασσιο τείχος.
“Το Sea Wall”, όπως ονομάζεται το νέο σχέδιο, έχει ως στόχο να προστατεύσει το λιμάνι της Αζοφικής Θάλασσας της Μαριούπολης και έρχεται λίγο μετά σχέδιο που έχει ονομαστεί “Σινικό Τείχος της Ουκρανίας”, το οποίο όμως δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Στον "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ" η απεργιακή πορεία!

Μετά τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, η ανεξάρτητη απεργιακή πορεία του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει από την Καμάρα στις 10 πμ, θα περάσει από τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας υπό πτώχευση του "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ" για να διαδηλώσουμε μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ" την αντίθεση μας στα σχέδια της επιχειρηματικής τρόικας Μπακατσέλου, Μπόμπολα, Ψυχάρη.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!

1) Καλως τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα (Αννα Καλουτα 1967)
2) Ευχαριστουμε στους αμερικανους (Γιαννης Δραγασακης 2015)
3) Καμμια αναφορα στην αμερικανοκινητη χουντα ( Συριζα 2014)
3) Ειμαστε τσατσοι ερθει δεν ερθει ο Κερι εμεις τη σημαια της πατριδας μας θα την κρεμασουμε ( Αλεξης Τσιπρας-Νικος Κοτζιας 2015 επισης )

Και οι ολιγάρχες συμμετέχουν στην απεργία καταγγέλλοντας τους εαυτούς τους


Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία πως -μετά τον ΣΥΡΙΖΑ- και οι Έλληνες ολιγάρχες θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία, ενάντια στα μέτρα του Μνημονίου. Οι ολιγάρχες θα είναι στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ -μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα- και θα καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους εαυτούς τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Μπόμπολας προειδοποίησε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του πως όποιος δεν απεργήσει αύριο θα απολυθεί.

Κατάργηση του κατώτερου μισθού για τους πρόσφυγες ώστε να γίνουν «ελκυστικοί» προτείνουν οι Γερμανοί… σοφοί!

Κατάργηση του κατώτερου μισθού για τους πρόσφυγες ώστε να γίνουν «ελκυστικοί» προτείνουν οι Γερμανοί… σοφοί! - MediaΑναστολή του κατώτατου μισθού για τους πρόσφυγες, προκειμένου να ενταχθούν γρήγορα στην αγορά εργασίας και να ενσωματωθούν στην γερμανική κοινωνία, εισηγούνται οι "Σοφοί" της οικονομίας.
Την αναστολή της ισχύος του κατώτατου μισθού, όταν πρόκειται για την απασχόληση προσφύγων, προτείνουν οι «Πέντε Σοφοί» της γερμανικής οικονομίας, προκειμένου οι νέοι μετανάστες να καταστούν ελκυστικότεροι για τους εργοδότες και, μέσω της αγορά εργασίας, να ενσωματωθούν γρηγορότερα στην γερμανική κοινωνία.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 15.000 συνδέσεις σε 10 μέρες, όμως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρωστάνε στη ΔΕΗ πάνω από 725.000 ευρώ

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 15.000 συνδέσεις σε 10 μέρες - MediaΛίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Γιώργου Αδαμίδη, ότι η διοίκηση της επιχείρησης έχει δώσει εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές, φαίνεται ότι ο στόχος άρχισε να υλοποιείται.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), Νίκος Χατζηαργυρίου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ήδη έχουν γίνει 15.000 διακοπές σύνδεσης το τελευταίο δεκαήμερο.

Ποιων τα τηλέφωνα παρακολουθούν οι χαφιέδες της ΕΥΠ; Παρακολουθούνται τα τηλέφωνα 50.000 πολιτών

Έκθεση της ΑΔΑΕ αφήνει υπονοούμενα για παρατυπίες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2012 06:15
Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατα 70%! Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.
Τα εντυπωσιακά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.
Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.

Η Ε.Ε. ενέκρινε τη σήμανση προϊόντων των (παράνομων) ισραηλινών εποικισμών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση την Τετάρτη υιοθέτησε μέτρα σήμανσης προϊόντων των ισραηλινών εποικισμών, που θεωρούνται παράνομοι κατά το διεθνές δίκαιο, σε μια κίνηση που καλωσορίστηκε από την παλαιστινιακή ηγεσία.
Η Κομισιόν, το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε., είπε ότι ο φορέας υιοθέτησε την ερμηνευτική οδηγία για την «ένδειξη προέλευσης των αγαθών από εδάφη που κατέχει το Ισραήλ από τον Ιούνιο του 1967».