Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Το νερό θα είναι μελλοντική αιτία πολέμου

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε μερικούς μήνες ή ίσως σε έναν χρόνο το Μεγάλο Φράγμα Αναγέννησης της Αιθιοπίας (Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD) θα είναι έτοιμο να αποθηκεύσει μέρος των υδάτων του Γαλάζιου Νείλου σε μια προετοιμασία για μια ολοκληρωμένη παραγωγή ενέργειας στις αρχές του 2018. Κάθε σταγόνα που θα προκύψει από το φράγμα, το οποίο βρίσκεται περίπου 9 μίλια Ανατολικά των συνόρων Αιθιοπίας - Σουδάν, θα λείψει στον Βορρά, στην Αίγυπτο που διψά για νερό.

Trident Juncture: Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ εδώ και μια δεκαετία

Τη μεγαλύτερη άσκησή του εδώ και μια δεκαετία, υπό την κωδική ονομασία Trident Juncture 2015- πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ, εν μέσω της κρίσης των σχέσεων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία και της επέμβασης στη Συρία.


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

ΒΙΝΤΕΟ- Βολές αρμάτων με πραγματικά πυρά εκτέλεσε η ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ
Την Τρίτη (10/11/2015), στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, η ΧΙΙΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία εκτέλεσε άσκηση Τακτικού Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων (ΤΣ/ΙΜΑ) στο αντικείμενο«Το ΤΣ/ΙΜΑ κατά την Εσπευσμένη Επίθεση».
Για ακόμη μια φορά το e-evros ήταν εκεί και εξασφάλισε για εσάς αποκλειστικά πλάνα από μια άσκηση που όπως οι περισσότερες, "κόβει την ανάσα"!

Ιράκ - Σιντζάρ: Σημαντική νίκη Κούρδων πεσμεργκά κατά τζιχαντιστών

ImageΟι κουρδικές δυνάμεις εισήλθαν στο Σιντζάρ του βορείου Ιράκ έπειτα από μεγάλης κλίμακας επίθεση, με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού, κατά την οποία απέκοψαν τη μέχρι σήμερα ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές στρατηγικής σημασίας πόλη από δυσμάς και ανατολάς, αποκλείοντας τον άξονα μέσω του οποίου ανεφοδιάζονταν σε προσωπικό και όπλα οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία.

Μια ακόμη απόπειρα Αυτοκτονίας από 19χρονο Στρατιώτη

Μια ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας από έναν νεαρό συνάδελφο στρατιώτη σημειώθηκε πρόσφατα σε μονάδα της Χίου. Πρόκειται για 19χρονο φαντάρο, με καταγωγή από την Κρήτη. Φυσικά, το ΓΕΣ δεν έβγαλε ανακοίνωση, ακολουθώντας την πάγια τακτική, για να μην αποδειχτεί η ένταση του φαινομένου.

Το παλικάρι συμμετείχε στην ιδιαίτερα απαιτητική εκπαίδευση των ΣΠΕΝ στο 643 ΤΕ της Χίου, στα Καρδάμυλα. 

Ποιους πόνεσε η ακύρωση της συμμετοχής Κότσιρα-Τσαλογοπούλου στην συναυλία ντροπής της Ισραηλινής πρεσβεία

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΙ Ο ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ
(ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ) ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ
Το άχαρο καθήκον μιας απάντησης 
σε ένα κατάπτυστο άρθρο του tribune.gr

Πώς ένας Κότσιρας και μια Τσαλιγοπούλου εξέθεσαν τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ!
«Πόνεσε» πολλούς η απόσυρση των Κότσιρα-Τσαλιγοπούλου απ’ τη συναυλία της ντροπής, που διοργάνωνε η Ισραηλινή Πρεσβεία, με τον πολεμοχαρή τραγουδιστή Idan Raichel. Πιο πολύ «πόνεσε» το γεγονός ότι η καταγγελία της εκδήλωσης από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση και το κάλεσμα στους δύο καλλιτέχνες να μη συμμετάσχουν βρήκε μεγάλη απήχηση. Εξίσου μεγάλη απήχηση βρήκε κι η κίνησή τους να μη συμμετάσχουν, τελικά. Αυτό, όμως που πραγματικά «πόνεσε» είναι το γεγονός ότι πλέον εμφανίζεται μια κοινωνική λογική που προϋποθέτει το μπλοκάρισμα των σχέσεων του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ, αν θέλουν οι λαοί σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ελλάδα να ζήσουν καλύτερα.

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ! Επεισόδια στην Κατερίνη όταν εμφανίστηκαν στελέχη του κόμματος!

katerini_sigkentrosiΈνταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Κατερίνη
Η παρουσία του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη και στελεχών του κόμματος είχε ως αποτέλεσμα από την αρχή της συγκέντρωσης μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και μέλη του Πιερικού Μετώπου Κοινωνικής Αντίστασης, καθώς και άλλοι πολίτες να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους και να λένε «τι ήρθατε να κάνετε σήμερα εδώ με τους απεργούς, αφού ψηφίσατε τα μνημόνια».

Το παραμύθι της χούντας για την οικονομία τέλειωσε! Τι χρέος παρέδωσαν με στοιχεία

χουνταΚοντά 40 χρόνια το παραμύθι του “οικονομικού θαύματος” της χούντας που δήθεν παρέδωσε στη Δημοκρατία μια ακμάζουσα οικονομία μεταδίδεται από φιλοχουντικούς σε χρυσαυγίτες.
Κι επειδή καλό είναι τα παραμύθια κάποια στιγμή να τελειώνουν αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στην πραγματικότα.
 Οι χουντικοί όχι μόνο δεν παρέδωσαν τη χώρα χωρίς κανένα χρέος αλλά τα είχαν κάνει …μπάχαλο.

Ντελίριο πατριδοκαπηλίας και αντικομουνισμού από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας (Video)

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσα και η νεοναζιστική συμμορία δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση ο εκπρόσωπός της στο Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας δηλώνει φασίστας, κάνει πατριωτικά μαθήματα και στάζει δηλητήριο ενάντια στο ΚΚΕ και στην Αριστερά.


Με αφορμή τις δηλώσεις του “Πάγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ”, Ν.Φίλη και το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Ποντίων που ήρθε στο Π.Σ, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αγόρευε για πέντε λεπτά ενάντια στην Αριστερά, το ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη κάνοντας μάλιστα και τον υπερασπιστή των Ποντίων ξεχνώντας πως ήταν οι ιδεολογικοί του πρόγονοι που δεν τους ήθελαν στη Χώρα αποκαλώντας τους “Τουρκόσπορους” (Είναι σε όλους γνωστή η συζήτηση στη Βουλή με τον Πόντιο Βουλευτή Ιασονίδη και τον ακροδεξιό Τουρκάκη που αποκάλεσε τους πρόσφυγες Τουρκόσπορους).

6 Terrifying New Weapons Police Are Using to Crush Protests

The future of police technology has arrived, and it’s stranger and more terrifying than we could’ve possibly imagined.Conspiracy theorists’ worst fears were confirmed last month when the New York Post reported that the NYPD now maintains an undisclosed number of unmarked, military-grade vans with X-ray radiation, capable of scanning the public and looking through building and vehicle walls. 

Δελτίο τύπου για τη δεύτερη Παναττική Σύσκεψη

12240299_1653596708259153_5651184793407126995_oΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη Παναττική σύσκεψη Σωματείων ΟΤΑ, επιτροπών αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα των Δήμων, κινήσεων πόλης και συλλογικοτήτων. Συμμετείχαν πάνω από 230 άτομα, εργαζόμενοι από 22 Δήμους της Αθήνας και εκπρόσωποι από 7 σωματεία εργαζομένων στους Δήμους

Αποβίβαση στη Λέσβο …

a-messinis-01-lesbosΜε ένα ιπτάμενο drone  το Russia Today κινηματογράφησε την οδύσσεια των προσφύγων στη θάλασσα και την αποβίβαση, για όσους τα καταφέρνουν στην Λέσβο. Οι κάτοικοι αλληλέγγυοι προσφέρουν όση βοήθεια μπορούν ακόμη στο νησί που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος την ανθρώπινης τραγωδίας στο Αιγαίο. To προσφυγικό ζήτημα απασχολεί την ΕΕ αυτές τις μέρες ως υπόθεση εργασίας περί του πως θα αποκλειστούν αυτοί οι άνθρωποι στα τουρκικά παράλια για να μην «μολύνουν» τα ευρωπαϊκά εδάφη.

Δελτίο Τύπου για την σύλληψη 5 φοιτητών, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγίας ΠαρασκευήςΑπό το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα. Τα ξημερώματα - ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους.

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο μέχρι τέλος Νοεμβρίου! Που και γιατί έχει αναπτύξει στρατό

Image
Οι Τούρκοι “επιβράβευσαν” Ερντογάν και Νταβούτογλου για την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων κι αυτοί είναι έτοιμοι να τους δώσουν ακόμη περισσότερο πόλεμο.
Σύμφωνα με το κανάλι TRT και την εφημερίδα MILLIYET, οι τουρκικές ΕΔ προετοιμάζονται για διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων στη Β. Συρία και στο Β. Ιράκ.
Ειδικότερα: 

Στα σύνορα με τη Συρία, έχουν αναπτύξει 11.000 στρατιώτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις κατά του ISIS, στη Β. Συρία και συγκεκριμένα στη δημιουργία Ζώνης Ασφαλείας (Free ISIS Zone) από την ISIS στην περιοχή Τζαράμπλους και Αζέζ, δυτικά του Ευφράτη ποταμού.

Μια μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στο Αφγανιστάν

11219439_1046770132021243_8061189727067949480_nBy: Abdul Ghafoor
Περίπου ένα εκατομμύριο Αφγανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Καμπούλ και βάδισε προς το παλάτι για να καταδικάσουν τον αποκεφαλισμό του 7 αθώα Hazaras στο Ζαμπούλ









Βίντεο: Ισραηλινοί Μυστικοί Στρατιώτες εισβάλλουν στο νοσοκομείο, για την εκτέλεση των ασθενών και απαγωγή άλλων.

One of the members is dressed as a Muslim pregnant woman, next to another armed undercover agent dressed as a Palestinian.
PNN/ Hebron/
In yet another disturbingly shocking act, a group of undercover Israeli soldiers dressed as Palestinian civilians (Musta’ribeen) Thursday overnight broke into Al-Ahli Hospital in Hebron, and executed a patient and kidnapped another.