Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ: ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΚΡΙΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (Νοέμβριος 2015)
Παγκόσμια προσφυγική κρίση
Σχεδόν 60 εκατομμύρια: ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βίαια μετακινηθεί ανά τον κόσμο εξαιτίας συγκρούσεων, βίας και διώξεων.
Περισσότεροι από 19 εκατομμύρια: ο αριθμός των προσφύγων που ζουν μακριά από τις πατρίδες τους· 86% φιλοξενούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες, και 25% βρίσκονται στις λιγότερο αναπτυγμένες.
95%: το ποσοστό των Σύριων προσφύγων που ζουν σε γειτονικές χώρες της Συρίας
95%: ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 2,6 εκατομμύρια Αφγανούς πρόσφυγες που ζουν μόνο σε δύο χώρες, το Πακιστάν και το Ιράν.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ-Ανάκληση των απολύσεων πέτυχαν με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «Γενικής Ανακύκλωσης»

Όπλο τους η αλληλεγγύη από ταξικά σωματεία, φορείς και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Την ανάκληση και των 17 απολύσεων πέτυχαν οι εργαζόμενοι της «Γενικής Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα μετά από τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη που επιδείχτηκε από σωματεία, συλλόγους, φορείς και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σπάζοντας στην πράξη, με τον αποφασιστικό ανυποχώρητο αγώνα τους, το κλίμα καταστολής και εκφοβισμού που επιστράτευσαν κυβέρνηση και εργοδοσία, με ΜΑΤ που επιτέθηκαν με χημικά και δακρυγόνα, με συλλήψεις εργατών και συνδικαλιστών, αλλά και δικαστήρια που έβγαλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις παράνομες.

H φωτογραφία της ημέρας: Το καρτέρι του κρητικού αγρότη

Μία φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και είναι από τη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα.
Εκεί ένα αγρότης, φαίνεται σα να έχει στήσει καρτέρι πίσω από τον τοίχο με την κατσούνα του σε μια διμοιρία των ΜΑΤ.
Βεβαίως, άγνωστο είναι αν έτσι έχουν τα γεγονότα. 
Γιατί πολύ πιθανό είναι απλά να δημιουργείται αυτή η εντύπωση από το κλικ του φωτογράφου.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η φωτογραφία είναι εντυπωσιακή:

Ο αριστερός Guardian και η ερμηνεία της συριακής κρίσης

Ο… αριστερός Guardian μας «εξηγεί» σε ένα πεντάλεπτο βίντεο του 2013 τον πόλεμο στη Συρία.

Το βίντεο παρουσιάζει ως αιτία του πολέμου την βάναυση διακυβέρνηση του Άσσαντ και της μειοψηφίας των αλεβιτών σε βάρος των υπόλοιπων μερίδων πληθυσμού. Η ανάδυση λοιπόν των ένοπλων ομάδων αντίστασης έρχεται ως περίπου φυσιολογική απάντηση στο καταπιεστικό καθεστώς. Ωστόσο καμιά νύξη δεν γίνεται στο βίντεο για το ποιοι παρακίνησαν, φανάτισαν και εξόπλισαν αυτές τις ένοπλες ομάδες, πότε και με ποιους σκοπούς. Ως μόνη αιτία για την ύπαρξή τους αλλά και για τα δικά τους εγκλήματα σε βάρος του πληθυσμού αναφέρεται το βαθύ μίσος τους για τον αρχικά δημοκρατικό, αλλά αργότερα -για ανεξήγητους λόγους- αυταρχικό Άσσαντ.

Ο ΟΛΑΝΤ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ; Παρίσι - Saint Denis: Τον έπιασαν με τα παντελόνια κάτω (κυριολεκτικά!) - ΦΩΤΟ

Παρίσι - Saint Denis: Τον έπιασαν με τα παντελόνια κάτω (κυριολεκτικά!) - ΦΩΤΟΕίναι η στιγμή που άνδρες της αστυνομίας συλλαμβάνουν ακόμη έναν ύποπτο στο Saint Denis. 
Μόνο που αυτός ο ύποπτος δεν φοράει... παντελόνι! 
Ο άνδρας που μεταφέρεται με χειροπέδες και τα χέρια του πίσω από την πλάτη, δεν φοράει παντελόνι. 
Ούτε εσώρουχο!
Φοράει απλά μια μπλούζα και είναι ξυπόλυτος καθώς μεταφέρεται από ισχυρή δύναμη των ειδικών δυνάμεων μακριά από το διαμέρισμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της γιγαντιαίας επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στο προάστιο του Παρισιού Saint Denis, μια επιχείρηση που συνδέεται άμεσα με τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι που διαφεύγουν.

Λεμεσός: Πολίτες έστησαν πόδι και δεν επέτρεπαν να μείνει στον δρόμο μια μάνα με τα παιδιά της

Λεμεσός: Πολίτες έστησαν πόδι και δεν επέτρεπαν να μείνει στον δρόμο μια μάνα με τα παιδιά τηςΤον εφιάλτη της έξωσης έζησε σήμερα το πρωί οικογένεια από τη Λεμεσό, η οποία επιβιώνει, ζώντας κυριολεκτικά στα όρια της φτώχειας.
37χρονη μητέρα δυο παιδιών ηλικίας 18 και 19 ετών, η οποία διαμένει στις πολυκατοικίες του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (πρώην Δημοτικές Κατοικίες στην περιοχή Αγίου Ιωάννη), βίωσε σήμερα το φόβο του ξεριζωμού από το ίδιο της το σπίτι, αλλά ταυτόχρονα και την συμπαράστασης από τον κόσμο που στάθηκε σαν τοίχος μπροστά στον επιδότη αλλά και την αστυνομία.

ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Τα γεγονότα τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα, αντίστοιχη του παγκόσμιου ανταγωνισμού των αγορών στη νέα εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Όλοι τρέχουν να πιάσουν θέση στο τραπέζι που ξαναμοιράζεται ο κόσμος, πόλεμοι ξεκινούν, λαοί ξεκληρίζονται, η Ε. Ευρώπη των καπιταλιστών μετατρέπεται σε φρούριο των συμφερόντων που την συναπαρτίζουν και επιτίθεται στους λαούς που την κατοικούν επιδιώκοντας να εξασφαλίσει ισχύ και κερδοφορία ισοπεδώνοντας την κοινωνία.

Οι Φαντάροι Λένε «ΟΧΙ» στο «ΝΑΙ» των Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών για Πόλεμο Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ψέματα και εμπαίζει τον λαό μας

politexneio-2015-inred-06

Ιδιαίτερα μαζική υπήρξε η συμμετοχή των φαντάρων στις αγωνιστικές εκδηλώσεις τιμής στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ενώ η κυβέρνηση απαγόρευσε την συμμετοχή στην Πορεία του Πολυτεχνείου σε δεκάδες νεοσύλλεκτους συναδέλφους που το απαίτησαν βγαίνοντας Παραπονούμενοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Σε τρεις τουλάχιστον πόλεις –Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη-, οι ένστολοι στρατιώτες έστειλαν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα, στους πάνω και στους κάτω, στην κυβέρνηση και στον κόσμο της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων, στο Υπουργείο Άμυνας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

ΘΑΥΜA: Γελοιογραφία της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται στη σημερινή Καθημερινή (PHOTO) Κάποιος να εξορκίσει το νεοναζιστικό πνεύμα που κατέλαβε το Δημήτρη Χατζόπουλο

Αυτή καταρχάς είναι η σημερινή γελοιογραφία:

Απόλυτος «ηγεμόνας» ο Ολάντ

O Φρανσουά Ολάντ ενώπιον Βουλής και Γερουσίας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι |Philippe Wojazer, Pool via AP
Συντάκτης: Ήρα Φελουκατζή
Πολιτική συναίνεση πέτυχε να αποσπάσει ο Φρανσουά Ολάντ μετά την ανακοίνωση δραστικών μέτρων για την ασφάλεια σε έκτακτη συνεδρίαση εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ανάκτορο των Βερσαλιών.

“This is not a Civil War, it is a War of Plunder by NATO, Israel, Turkey, and the Gulf Monarchies”


From Cubainformación, translated by Joshua Tartakovsky
Journalist Miguel Fernández Martínez with soldiers of the Syrian Arab Army. So far, at least 80,000 soldiers were killed in fighting against Western-backed terrorists.
Arnaldo Pérez Guerra, Magazine Final Point (revista punto final):
Syria lives in an inferno, as the crisis will continue as long as there are countries that support and finance terrorism. The West is intent on destroying the Syrian government in order to create small weak states and finally to guarantee the security of Israel.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ...

President Hollande has called for a “merciless struggle” against ISIS. But France’s “war” with the terrorist group began well before Friday’s attacks.

French police patrol the Champs Elysées, Paris, Nov. 15, 2015. Kamil Zihnioglu/AP/Corbis
November 17, 2015
War… The word is in every official statement, constantly repeated by President François Hollande and Prime Minister Manual Valls, taken up unanimously—and even with a perverse joy—by the media and their unavoidable “expert panels” skilled in the art of filling airtime.

Παρασκευή και 13 Ο Ιμπεριαλισμός, το Isis και η επιστροφή στο μέλλον

Γράφει: Έλσα Παπαγεωργίου
Είναι ίσως περιττό να σταθούμε στο σοκ που προκάλεσαν οι επιθέσεις στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2015. Θα άξιζε ίσως να γυρίσουμε σε αυτό αφού καταθέσουμε κάποια πρώτα στοιχεία κατανόησης μιας κατάστασης γνωστής μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 που παρουσιάζει όμως νέα χαρακτηριστικά που με τη σειρά τους την τροποποιούν.
Και προκειμένου να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει σχεδόν υποχρεωτικά να περάσουμε από το Γενάρη του 2015 και τη διπλή, ή μάλλον τριπλή, επίθεση στα γραφεία του Σαρλί Εμπντό, την προσπάθεια του Κουλιμπαλίνα χτυπήσει το εβραϊκό σχολείο και τη συναγωγή στο Μονρούζ, που κατέληξε στο φόνο της νεαρής δημοτικής αστυνομικού από τη Γουαδελούπη, και τελικά στο μακελειό του Υπερκασέρ στην Πόρτ ντε Βανσέν.

Η Πραγματικότητα για τη Γενοκτονία της Ρουάντα και η Πλύση Εγκεφάλου για τους Δυτικούς.

rwandan-genocide.jpg
 Υπήρξε ένα πραξικόπημα στη Ρουάντα. Οι νικητές, οι καταπιεστές, οι δολοφόνοι έχουν χειροκροτηθεί, προστατευθεί, και/ή κρυφτεί από τα μάτια του κόσμου. Ένας στρατός ξένων συμφέροντων συγκροτημένος από την ελίτ των «Τούτσι» δολοφόνησε αχαλίνωτα στο Μπουρουντί, στην Ουγκάντα, στη Ρουάντα και στο Κονγκό, όπου ακόμα δολοφονεί αχαλίνωτα.
Του Κηθ Χάρμον-Σνόου*
Γυναίκες από την Ρουάντα που κρατούν κεριά κατά τη διάρκεια ξαγρύπνιας και προσευχής για τα θύματα της γενοκτονίας στο στάδιο Αμαχόρο στο Κιγκάλι, Ρουάντα, στις 7 Απριλίου 2014 (AFP Photo / Simon Maina) / AFP

Τα ΜΑΤ κτύπησαν τους αγρότες: Ένταση με δακρυγόνα για τους Κρήτες αγρότες στην Αθήνα – 4.000 αγρότες από την Κρήτη | Βίντεο

Με χρήση χημικών και δακρυγόνων απάντησαν δυνάμεις των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους αγρότες, που λίγο πριν τη μία η ώρα επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Γύρω από την πλατεία Συντάγματος σημειώνονται συμπλοκές, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές, με ένα εκ των οποίων ο Κρητικός αγρότης Γιάννης Μαλλιωτάκης από το Λασίθι. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μας ο κρητικός αγρότης αφέθηκε ελεύθερος. 

Γερμανία: Eυρώπη δύο ταχυτήτων για την αντιμετώπιση "τρομοκρατικών απειλών"

Image
Ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Αρμιν Λάσετ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές απειλές, ενώ προτείνει η Γερμανία και η Γαλλία να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Rheinische Post ο Λάσετ εξήγησε ότι καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν στη Συρία από δράστες που ζούσαν στο Βέλγιο και είχαν πιθανούς συνεργούς στη Γερμανία «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξεπεραστεί η νοοτροπία των μεμονωμένων εθνικών κρατών».

Φρανσουά Ολάντ, ο «πόλεμος» με το ΙΣΙΣ δε θα σταθεί εμπόδιο στις πωλήσεις όπλων της Γαλλίας στην Σαουδική Αραβία

French President Francois Hollande delivers a speech during an exceptional joint gathering of both of the French houses of parliament Getty
The country which lent its Sunni-Wahhabi creed to the Isis killers of Paris will care nothing for François Hollande’s huffing and puffing about war. 

The Saudis have heard it all before, this New World Order stuff, way back in 1991 when George W Bush dreamed up the sub-Hitlerian expression for the Middle East he thought he could produce: 
an oasis of peace, a place of weaponless wealth in which swords would be turned into ploughshares – or at least into bigger oil tankers and longer pipelines.

Γιατί άλλος ένας «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» δεν θα λειτουργήσει

A soldier patrols in the courtyard of the Louvre Museum in Paris, Tuesday, November 17, 2015. (AP Photo / Frank Augstein) 
When we respond toterror attacks with air strikes and drone killings, we seem oblivious to the terror for which we ourselves
t could have been even worse, though that is hard to contemplate. The suicide bombers arrived at the Stade de France 20 minutes after the start of the game. Probably they had been planning to blow themselves up in the midst of the crowds while they were queuing up to enter the stadium. But they came by car, which was very stupid, as everyone knows that, in that part of Paris when there is a game, the roads are blocked and there is nowhere to park. When one of the bombers was refused entry by a security guard, they all blew themselves up. Instead of hundreds of people, they killed one person other than themselves.

Αυτές είναι οι Διαταγές του Στρατού για την αντιμετώπιση των μεταναστών - ρατσιστική μισαλλοδοξία στην Κω!

Αυτοί είναι οι Φιλοχρυσαυγίτες Στρατιωτικοί του ΑΓΕΣ Τελλίδη και του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου
Παρά τις δηλώσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ που επιδιώκουν να οικοδομήσουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστών, στην πραγματικότητα στο Αιγαίο και συνολικά στη Μεσόγειο συντελείται ένας πόλεμος ενάντια τους.

Μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα (Βίντεο)


Παρά την αστυνομοκρατία, το κλείσιμο των δρόμων και των σταθμών του μετρό -πρώτη φορά με »αριστερά»- και την «κατάσταση πολιορκίας» με τους σιδερένιους φράχτες από τις κλούβες των δυνάμεων καταστολής, δεκάδες χιλιάδες λαού τίμησαν και φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πάνω από 20.000 δίνει τη συμμετοχή στην Αθήνα η αστυνομία, εξαφανισμένη η πορεία από τα επίσημα ειδησεογραφικά σάιτ.
Βρέθηκαν και φέτος, για άλλη μια φορά, οι καλοθελητές που πρότειναν η πορεία να κατευθυνθεί στη γαλλική και όχι στην αμερικάνικη πρεσβεία…

Νιγηρία: Μακελειό σε λαχαναγορά με 32 νεκρούς και 80 τραυματίες

Τριανταδύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/10) σε μια αγορά στην πόλη Γιόλα στην βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε μια λαχαναγορά, πλάι στον κεντρικό δρόμο στην πόλη Τζιμέτα της πρωτεύουσας της πολιτείας Αντάμουα, στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας).

Αμερικανοί Αστυνομικοί ζητούν περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Αστυνομίας στα ίχνη των επιθέσεων του Παρισιού

Militarized police

The dust had barely settled from Friday’s terrorist attacks in Paris when cops in the United States began calling for further militarization of police, claiming they are unequipped to protect our country from terrorism.

ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΠΑΡΕ-ΠΑΡΕ" Καταδίκη του Γιάννου σε 4 χρόνια φυλακή… εξαγοράσιμη

Ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, που αφορά ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε από την «λίστα Λαγκάρντ».
Με την απόφαση του το δικαστήριο, που δεν μετέβαλε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους, επέβαλε επίσης χρηματική ποινή ύψους 10 χιλιάδων ευρώ στον καθένα, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή που είχε προσδιοριστεί στις 100 χιλιάδες για καθέναν εκ των δύο συζύγων.

Ο Μπόμπολας απολύει μια βάρδια ολόκληρη από το Ορυχείο Αχλάδας Φλώρινα

3ημερη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας
Το Σωματείο με την επωνυμία «Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» σας γνωρίζει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει 3ήμερη απεργία από Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 06:00 π.μ. έως Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 05:59π.μ. ως ένδειξη συμπαράστασης στους 35 συναδέλφους μας οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.http://kokinokamini.blogspot.gr/

Σύζυγος θύματος στο Παρίσι γράφει στους τζιχαντιστές: Οι δυο μας-ο γιος μου κι εγώ-θα είμαστε πιο δυνατοί από όλους τους στρατούς του κόσμου

Ο σύζυγος μίας νεαρής γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έγραψε μία συγκινητική επιστολή προς τους δράστες, την οποία δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Mirror. Στην επιστολή του, ο Αντουάν Λιρί, δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu, δεσμεύεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο 17 μηνών γιος του ζευγαριού, δεν θα ζήσουν με τον φόβο των τρομοκρατών. Στο γράμμα του, το οποίο το τιτλοφορεί "Δεν θα σας δώσω το μίσος μου", ο Λιρί γράφει: 

Slavoj Zizek: In the Wake of Paris Attacks the Left Must Embrace Its Radical Western Roots

On Sunday, November 15, police respond to reports of gunfire at Place de la Republique, where people had gathered at a memorial for the victims of Friday's terrorist attack. Believing there was a gunman among them, the crowd panicked, but it turned out to be a false alarm. (Jeff J. Mitchell / Getty)
Zizek responds to his critics on the refugee crisis.
In the first half of 2015, Europe was preoccupied by radical emancipatory movements (Syriza and Podemos), while in the second half the attention shifted to the “humanitarian” topic of the refugees. Class struggle was literally repressed and replaced by the liberal-cultural topic of tolerance and solidarity. With the Paris terror killings on Friday, November 13, even this topic (which still refers to large socio-economic issues) is now eclipsed by the simple opposition of all democratic forces caught in a merciless war with forces of terror.

Έκθεση: για να επιτρέψει η Σαουδική Αραβία να κάνει χρήση το Ισραήλ του εναέριου χώρου σε επίθεση στο Ιράν

Israel Air Force (Reuters / Amir Cohen)Saudi Arabia has reportedly agreed to let Israel use its airspace to attack Iran if necessary, in exchange for “some kind of progress” on the Palestinian issue, Israel’s Channel 2 TV station quoted an unnamed European official as saying.
“The Saudis have declared their readiness for the Israeli Air Force to overfly Saudi air space en route to attack Iran if an attack is necessary,” the report stated. In return for cooperation, Saudi Arabia wants to see some “progress”on the Palestinian issue.

Όταν ο Ν. Ξυλούρης βρέθηκε στο Πολυτεχνείο, τραγούδησε την "Ξαστεριά" κι έγινε σύμβολο στην εξέγερση

Ο Νίκος Ξυλούρης στο Πολυτεχνείο, τραγουδά με τους εξεγερμένους φοιτητές, κάνοντας το σήμα της νίκης. Πιο δεξιά ο Σταύρος Ξαρχάκος
Η μαγική φωνή του Νίκου Ξυλούρη έγινε σύμβολο αντίστασης μέσα στο Πολυτεχνείο τις ημέρες τις εξέγερσης. Ο Ψαρονίκος βρέθηκε μέσα στο Ίδρυμα και τις τρεις ημέρες της κατάληψης. Και δεν κρύφτηκε. Βγήκε μπροστά, ανάμεσα στους φοιτητές, κάνοντας το σήμα της νίκης με τα δάκτυλά του. Τραγούδησε. Τραγούδησε τα ριζίτικα, αλλά και την «Ξαστεριά» και ξεσήκωσε τους συγκεντρωμένους.

 Γαλλία: Επιθέσεις φασιστών σε βάρος μεταναστών στη Βρετάνη

Βίαιες επιθέσεις μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής που ζουν στη Γαλλία σημειώθηκαν στην πόλη Ποντιβί στη Βρετάνη της Δυτικής Γαλλίας. Στη διάρκεια πορείας φασιστικών ομάδων, έγιναν επιθέσεις και προπηλακισμοί από φασιστοειδή σε μετανάστες, δημοσιογράφους και περαστικούς. Να σημειωθεί ότι η πορεία είχε προγραμματιστεί πριν τις εγκληματικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, αλλά η δήμαρχος της πόλης, Κριστίν Λεστρά, με το πρόσχημα της πολυφωνίας συναίνεσε στην πραγματοποίηση της.

ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΑΝΔΡΟΣ...Πολωνός Υπ. Εξωτερικών: Να εκπαιδεύσουμε τους πρόσφυγες και να γυρίσουν να πολεμήσουν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι έχει ένα «απλό σχέδιο» για την προσφυγική κρίση αλλά και για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει…
«Οι πρόσφυγες, δεκάδες χιλιάδες άνδρες, που φτάνουν στην Ευρώπη με το iPad στο χέρι, θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν, να δημιουργήσουν στρατό και να επιστρέψουν στη Συρία για να την απελευθερώσουν από τους τζιχαντιστές», δήλωσε και συμπλήρωσε: «είναι προτιμότερο να απασχοληθούν με αυτόν τον τρόπο από το να κάθονται και να πίνουν καφέ στα κεντρικά σημεία των ευρωπαϊκών πόλεων».

"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"-ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπήρχαν κατηγορίες εναντίον τους.
Είχαν κρατηθεί εκεί για πάνω από 13 χρόνια παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Το Αμερικανικό υπουργείο άμυνας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι η μεταφορά των αποκαλούμενων «χαμηλού επιπέδου» κρατουμένων έγινε εφόσον οι αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν ότι δεν παρουσίαζαν πλέον απειλή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που βασίζεται σε διαρροές από το στρατό, και οι πέντε κρατούμενοι από την Υεμένη συνελήφθησαν κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν το 2001.

Αλλάζουν όλα μετά το μακελειό στο Παρίσι

Αστυνομία στην πρωτεύουσα της Γαλλίας | AP Photo/Frank Augstein
Συντάκτης: efsyn.gr
Αναταράξεις επίκεινται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι αλλάζουν και τα δημοσιονομικά δεδομένα. Θα υπάρξει «κατ' ανάγκην υπέρβαση» των δημοσιονομικών δεσμεύσεων της Γαλλίας προς τις Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να το κατανοήσει», δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter για τη σειρά μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις χειρότερες επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία.

Ο «πόλεμος» φέρνει νέα τρομοκρατικά μέτρα

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. | Guillaume Horcajuelo, Pool via AP
Συντάκτης: Ήρα Φελουκατζή
«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο», τόνισε χθες ο πρόεδρος Ολάντ σε ομιλία του στη συνεδρίαση του Κογκρέσου, την οποία συγκάλεσε επειγόντως για να παρουσιάσει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της τρομοκρατίας.

Ομπρέλα προστασίας... για λίγους

Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς | EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
17.11.2015, 
Συντάκτης: Βασίλης Γεώργας
Κλείδωσε αργά χθες το βράδυ το «διζωνικό» σύστημα για την προστασία των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Η διαπραγμάτευση για τις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων σε distress funds συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εξαιρέσει τα στεγαστικά δάνεια.

Μέτρα – φωτιά και φοροκαταιγίδα για τη δόση – Όλο το νομοσχέδιο

Μέτρα – φωτιά και φοροκαταιγίδα για τη δόση – Όλο το νομοσχέδιο Τέλος πέντε λεπτών για κάθε στήλη τυχερού παιγνιδιού του ΟΠΑΠ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 40 λεπτά ανά λίτρο κρασιού, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 συν 10 δις ευρώ που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές διατάξεις, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμη ρύθμιση για τη μη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων καθώς και τη δυνατότητα ως τον Ιούνιο του 2016 εξόφλησης ληξιπρόθεσμης οφειλής εντός 30 ημερών από τη λήξη της, χωρίς ο φορολογούμενος να τίθεται εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων.