Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ-βιντεο

politexneio-2015-inred-06

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/11, 09.00 π.μ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/11, 09.00 π.μ.

Στην εποχή των Μνημονίων που διανύουμε τα τελευταία 5 χρόνια, με τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μας δικαιώματα να χτυπιούνται ολοένα και περισσότερο, όποιος τολμάει να διεκδικήσει ακόμα και τα αυτονόητα, αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας και διώκεται ποινικά. Έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα και στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα με διώξεις εργαζομένων, αγωνιστών και συνδικαλιστών με μόνο στόχο την τρομοκράτηση και την φίμωσή τους.

ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ...17.000 νέες βόμβες για τη Σαουδική Αραβία

17.000 βόμβες διαφόρων τύπων και τα παρελκόμενα τους, αναμένεται να αγοράσει η Σαουδική Αραβία, με το κόστος της προμήθειας να αγγίζει τα 1.29 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αναλυτικά η χώρα της Μέσης ανατολής αναμένεται να προμηθευτεί:
1000 GBU-10 Paveway II Laser Guided Bombs (LGBs)
2,300 BLU-117/MK-84 2000lb General Purpose (GP) Bombs
4,020 GBU-12 Paveway II LGBs

8,020 BLU-111/MK-82 500lb GP Bombs

Ούτε ένας πρόσφυγας ανάμεσα στους τρομοκράτες του Παρισιού-Όλοι τους Ευρωπαίοι πολίτες

Σχεδόν όλοι τους Ευρωπαίοι πολίτες
Μεγάλη δημοσιότητα έχουν πάρει οι ισχυρισμοί ότι η αύξηση του αριθμού των προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρώπη από τη Συρία επέτρεψε στους τζιχαντιστές να ξεγλιστρήσουν στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο ανεξέλενγκτα και απαρατήρητα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Το διαβατήριο που βρέθηκε κοντά στο πτώμα του βομβιστή αυτοκτονίας στο Stade de France και για το οποίο ισχυρίζονται ότι ανήκει σε έναν 25χρονο Σύριο πρόσφυγα που ονομάζεται Αhmed Almuhamed, έδωσε αφορμή σε πολλούς για άσκοπες κινδυνολογίες ή ακόμη και διασπορά πανικού στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο Κώστας Βεργόπουλος για τις ρίζες της τρομοκρατίας


Κώστας Βεργόπουλος
[...] Επιδιώκεται η δημιουργία μιας ψύχωσης, ότι είμαστε σε πόλεμο με κάποιον εξωτερικό εχθρό, ενώ βασική πλευρά του προβλήματος βρίσκεται μέσα στη χώρα [...] Ο εχθρός είναι μέσα μας! Είναι εσωτερικός εχθρός που εκτρέφεται από τον κοινωνικό αποκλεισμό χιλιάδων νέων, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικής προέλευσης [...] Θα έπρεπε να είχαμε την σοβαρότητα να καταλάβουμε τουλάχιστον τη δική μας κτηνωδία που εκτρέφει την κτηνωδία του άλλου [...] Βαδίζουμε σε αντίθετο δρόμο από αυτόν που θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ευρώπη [...] Αν τα πράγματα συνεχίσουν στην πορεία που μπαίνουν τώρα, η καταστροφή είναι βεβαία.

Στρατιωτικός χάρτης αποκαλύπτει την δράση ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στην Συρία

Χάρτης στον οποίο απεικονίζονται οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία αποκαλύπτει ότι μονάδα του ρωσικού πυροβολικού δρα στην επαρχία Χομς, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διαψεύσει επανειλημμένα την παρουσία ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στο συριακό έδαφος. 
Ερωτηθείς σχετικά την Τετάρτη το βράδυ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε την παρουσία ρωσικών χερσαίων δυνάμεων επί του πεδίου. 

Ρουσφέτια και μίζες: η άλλη διάσταση του προσφυγικού στη Λέσβο

Μπορεί η Λέσβος να είναι το νησί της αλληλεγγύης αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του «προσφυγικού». Εκμετάλλευση προσφύγων, μπίζνες, μίζες, ρουσφέτια και ΜΚΟ.
Ένα απίθανο παζλ που όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ολοένα και πολύπλοκο καθώς αυξάνονται τα συμφέροντα και οι εμπλεκόμενοι. Ολοκληρωμένο σύστημα εκμετάλλευσης προσφύγων. Παράνομος πλουτισμός από "μπράβους" και "επιχειρηματίες". 

ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ;


Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015 10:13
Σοβαρότατες καταγγελίες για την μεταφορά Τζιχαντιστών με το πλοίο Araevo της Aegean Shipping Enterprises Company, η οποία σχετίζεται με την οικογένεια Μελισσανίδη, κάνει ο συνταγματάρχης Αχμέντ Μεσμάρι, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης.
Αυτά για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στη Μεσόγειο, πως καλύπτονται από τις Νατοϊκές δυνάμεις το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, πετρελαίου και ότι λογής συμφέροντα. Σήμερα θρηνούσε η Γαλλία, χτες η Συρία... 

«Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι» ο ιδιοκτήτης καφετέριας για Φύσσα


Δυσαρέσκεια και έκπληξη προκάλεσαν στην Έδρα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, τα δεκάδες «δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω του μάρτυρα Δημοσθένη Δημητράκου, που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δούλευε στην καφετέρια «Κοράλλι». 
Ο μάρτυρας, αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας, απαντούσε στις ερωτήσεις δικαστών και συνηγόρων είτε ότι δεν θυμάται είτε ότι δεν γνωρίζει, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη η οποία τού είπε: «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τη δουλειά σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας. Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι συνέβη».

ΣΤΗΝ 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

CHINOOK ΣΗΚΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟ 
ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΑ
Η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ είναι μια από τις πιο μαχητικές μονάδες του Ελληνικού Στρατού. Με συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και πάντα εκπαιδευόμενη να αναλάβει αποστολές Καταστολής Πλήθους, εντός και εκτός συνόρων. Θυμίζουμε την αποκάλυψη για την άσκηση «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ» και το κατέβασμα της στον δρόμο, πιο συγκεκριμένα, όταν διατάχθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να σταθεί απέναντι από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, το 2012.
Ας δούμε λοιπόν πως εκπαιδεύεται αυτή η μονάδα. Ας δούμε πόσο υπολογίζει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τους φαντάρους και τα στελέχη που την συγκροτούν.

Η ΠΓΔΜ υψώνει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα: ΣΟΒΑΡΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εργασίες για την εγκατάσταση σιδερένιου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ξεκίνησε ήδη η FYROM, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Με μπουλντόζες και τρακτέρ ο στρατός διαμορφώνει τον χώρο για την τοποθέτηση πασσάλων και συρματοπλεγμάτων, ώστε να φράξει τη βασική δίοδο των μεταναστών.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εργασίες για την εγκατάσταση σιδερένιου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ξεκίνησε ήδη η ΠΓΔΜ, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-FRONTEX: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΘΛΙΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ στη ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 2.30μμΜια από τις πιο απαίσιες πειρατικές μεθόδους του παρελθόντος –όταν την νύχτα με φωτιές κατεύθυναν στα βράχια τα πλοία για να τσακιστούν και ακολούθως να τα κουρσέψουν- ακολουθούν οι Μισθοφόροι της FRONTEX, εδώ και λίγες μέρες στο νησί της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες εθελοντών -που κατά χιλιάδες τους τελευταίους μήνες έχουν κατακλύσει το νησί για να σώσουν και υποστηρίξουν τους απελπισμένους μετανάστες, καθώς το ελληνικό κράτος και η Ε.Ε. δεν κάνουν τίποτε για να τους σώσουν-περιθάλψουν, παρά μόνο να καταστείλουν-, μεγάλες ομάδες πάνοπλων Μισθοφόρων, έχουν κατακλύσει το βόρειο τμήμα του νησιού. Τα βράδια ανάβουν φωτιές και παγιδεύουν τους μετανάστες ως σύγχρονοι πειρατές. Το καρτέρι το στήνουν μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς, σημείο στο οποίο κατευθύνονται συχνά οι μετανάστες ερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Μπεχράμ Καλά (αρχαία Άσος).

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΨΟΝΙ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ: ΕΤΣΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
Μια καταγγελία συναδέλφων φαντάρων που ήρθε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από την  2η Μοίρα νεοσυλλέκτων στο ΚΕΠΒ Θήβας ενημερωθήκαμε για το εξής Παράνομο γεγονός που μερίδα στρατιωτικών επιδιώκει να κάνει καθεστώς στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πρόκειται για εκτέλεση συλλογικού καψονιού εκατοντάδων συναδέλφων.
Θυμίζουμε ότι το συλλογικό καψόνι  -κάποιος θεωρήθηκε ότι έκανε κάτι ενοχλητικό ή παραβατικό, και επειδή δε μπορούμε ή δεν επιδιώκουμε να βρούμε ποιος το έκανε, τιμωρούμε όλους για παραδειγματισμό και καθυπόταξη   του υπευθύνου από τους συναδέλφους του που στρέφονται εναντίον του!-βασίζεται στην ναζιστικής αντίληψης Συλλογική Ποινή. Μάλιστα, είναι παράνομο από τον Στρατιωτικό Κανονισμό.

Η τέχνη του τρόμου

china-plays-isis-james-foley-execution-beheading-video-on-giant-outdoor-tv-obamaΤα video της 11ης Σεπτεμβρίου και των αποκεφαλισμών από τον ISIS, με τη ματιά ενός κριτικού κινηματογράφου.
Στόχος της τρομοκρατίας είναι να αναδείξει την αληθινή, χειροπιαστή βία απέναντι στην αόρατη βία της ασφάλειας.
Ζαν Μποντριγιάρ

Τσίπρας και Νταβούτογλου εξήγγειλαν τεχνική συνεργασία για το προσφυγικό

Στην Άγκυρα 

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνουν Παρόν στον παγκόσμιο (αντι-)Τρομοκρατικό Πόλεμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων


 Ενάντια σε μετανάστες και όλους τους εκμεταλλευόμενους
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνουν Παρόν στον παγκόσμιο
(αντι-)Τρομοκρατικό Πόλεμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων
«Οι σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις […] καταδεικνύουν ότι η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να διαχωριστεί απολύτως μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής. Η αστάθεια, που εκτείνεται σήμερα από την Ουκρανία ως τις ακτές της Β. Αφρικής, που κυκλώνει την Ευρώπη, συνιστά απειλή για το εμπόριο, τις ενεργειακές οδούς, τον τουρισμό, την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Αστάθεια, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο με απρόβλεπτες συνέπειες στην εσωτερική ασφάλεια […] και κατ' επέκταση την τόσο απαραίτητη, για τους καιρούς μας, κοινωνική συνοχή».

Οι "ουδέτερες ζώνες", οι στόχοι τού ISIS και οι εκρήξεις που δεν έγιναν σε Παρίσι και Βηρυτό


Γράφει: Νικόλας Κοσματόπουλος 
Ίσως ξύνω ακόμα ανοιχτές πληγές, ελπίζοντας, ωστόσο, ότι κάποια πράγματα θα φτάσουν σε ανοιχτά αυτιά και ανοιχτές καρδιές. Πιστεύω ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας του ISIS στο Παρίσι και τη Βηρυτό μάς αποκαλύπτουν αρκετά για το πώς φαντάστηκαν, σχεδίασαν και οργάνωσαν τις «μαζικές εκτελέσεις» οι δολοφόνοι.
Στις επιθέσεις του Παρισιού, η «μαζική δολοφονία» υπήρχε στο «φαντασιακό» τους ως αυτό που περιγράφει ο Γκυ Ντεμπόρ και επινόησαν οι Καταστασιακοί με τον όρο Κοινωνία του Θεάματος: 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ¨ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ"

«Καζάνι που βράζει» η Αχλάδα
Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων μετά την άδικη απόφαση των λιγνιτωρυχείων να θέσουν σε διαθεσιμότητα 14 Αχλαδιώτεςεργαζόμενους, ενώ συνολικά φτάνουν τους 35. 
Σύσσωμοι λοιπόν οι κάτοικοι Αχλάδας ,Μελίτης και Σκοπού άνοιξαν σήμερα την αυλαία των κινητοποιήσεων με παράσταση διαμαρτυρίας σε σημείο του ορυχείου και συμβολική παύση λειτουργίας του (ορυχείου), μετά την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εκπροσώπων , ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τους. 

Ποιος θα ακολουθήσει τη Γαλλία στον πόλεμο; Τι επιδιώκει το Παρίσι από τους συμμάχους του

Image
Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επικαλέστηκε το άρθρο 42.7 της Συνθήκης της Λισαβόνας το οποίο υποχρεώνει όλα τα μέλη της ΕΕ να παρέχουν βοήθεια με όλα τα μέσα που εχουν στην διαθεση τους σε οποιοδήποτε μέλος που είναι θύμα ένοπλης επίθεσης. Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι αυτο ειναι παράξενο. Που που μπορει να οδηγεί αυτο; Είναι θέμα ΝΑΤΟ εναντίον ΕΕ; 
Διαβάστε τι πιστεύουν οι εμπειρογνώμονες
Igor Merheim-Eyre, Υποψήφιος Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο του Κεντ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ!!!

ImageΜε διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη, οι ΕΔ θα διαθέσουν ένα ελικόπτερο επιφυλακής που θα σταθμευει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Το ελικόπτερο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες που θα προκύπτουν για αεροδιακομιδές πολιτών που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα μπορούν να γίνουν με άλλο μέσο.
Η απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ ελήφθη κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Έβρο,μαζί με τον Α/ΓΕΣ Β.Τελλίδη.

Τζόναθαν Πόλαρντ: Aποφυλακίζεται ο κατάσκοπος που έβαλε φωτιά στις σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ

Οι ΗΠΑ γυρίζουν σελίδα σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κεφάλαια στις σχέσεις τους με τον σύμμαχό τους Ισραήλ προχωρώντας στην αποφυλάκιση, την Παρασκευή, του καταδικασμένου για κατασκοπεία Τζόναθαν Πόλαρντ.
Γεννημένος στο Τέξας από οικογένεια εβραίων, ο 61 ετών πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ παρέμεινε επί 30 χρόνια στη φυλακή παρά τις προσπάθειες διαδοχικών ισραηλινών κυβερνήσεων να επιτύχουν την πρόωρη αποφυλάκισή του.

ΓΑΛΛΙΑ: Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΤ

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών:
Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών.

Την Παρασκευή το βράδυ, φονικές επιθέσεις έπληξαν τη Γαλλία στην καρδιά αφήνοντας περισσότερους από εκατόν είκοσι νεκρούς και αρκετές εκατοντάδες τραυματίες σε μια αίθουσα συναυλιών, σε μπαρ ή στο δρόμο.
Η Ένωση Δικαστών υποστηρίζει πλήρως και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τα θύματα και τους συγγενείς τους καθώς και σε πολλούς επαγγελματίες που κινητοποιήθηκαν στους τομείς τους μετά από τις επιθέσεις.