Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Οι εργαζόμενοι εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου: επέμβαση ΟΠΚΕ-ΜΑΤ κατά των απεργών του εργοστασίου του Ζούρα!


Την ώρα που χτυπούσε η ΓΚΕΣΤΑΠΟ, όπως και οι κατασταλτικές δυνάμεις όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, χτύπησαν οι Πραιτοριανοί των Τσίπρα-Τόσκα εναντίον του εργατικού κινήματος.

Μαζική, σχεδιασμένη επέμβαση των πιο στρατιωτικοποιημένων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. αυτών των ΟΠΚΕ –που αναβαθμίζονται με τους νέους σχεδιασμούς οργάνωσης των κατασταλτικών δυνάμεων- και των ΜΑΤ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» συμφερόντων «Ζούρα», μετά από καταγγελία της εργοδοσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν τους 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας. 

Προσαγωγή μαθητών στο Α.Τ Περιστερίου






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ‐ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
“KYΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ”
1o Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου
Σχετικά με την προσαγωγή μαθητών του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου στο Α.Τ Περιστερίου

Στρατοκρατούμενη Ευρώπη! Και στο Βέλγιο ο στρατός βγήκε στους δρόμους!

Image
Ξεχάστε την Ευρώπη που ξέρατε. Το χτύπημα στο Παρίσι αλλάζει τα πάντα και βάζει τη Γηραιά ήπειρο στην “χρονομηχανή” ,μεταφέροντάς την σε άλλες πολύ δύσκολες και σκοτεινές εποχές. Μετά από τη Γαλλία το Βέλγιο έβγαλε τον στρατό στους δρόμους για να προλάβει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Οι έξοδος του στρατού από τους στρατώνες του, καθιερώνεται πλέον ως πρακτική και είναι βέβαιο ότι βήμα, βήμα, χώρα τη χώρα θα φθάσει και σ΄ εμάς.

Στη δημιουργία αρχαιοελληνικού «τάγματος οπλιτών» προχωρά ο Πάνος Καμμένος

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία μιας στρατιωτικής μονάδας στα πρότυπα των οπλιτών της αρχαίας Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Σε συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα μονάδα θα έχει «καθαρά συμβολικό ρόλο», με αποστολή τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις του Στρατού, παρελάσεις και άλλες επίσημες τελετές της χώρας.

Η Ιθάκη των προσφύγων: Αυτό συμβαίνει πραγματικά στη Μυτιλήνη. Αντέχετε να διαβάσετε;

skala sukamias
Αγγελική Κουγιάννου Headshot


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΣΒΟΣ - 

Όλο το καλοκαίρι είχα δει φωτογραφίες, είχα διαβάσει, είχα μιλήσει με ανθρώπους από το νησί. Αλλά έχουν δίκιο όταν σου λένε ότι δεν έχουν λόγια να το περιγράψουν. Ότι εάν δεν το δεις, δεν πρόκειται να καταλάβεις την έκτασή του.

Τη νύχτα ακούω θύματα να φωνάζουν.


Του Andre Vltchek*
(μετάφραση, επιμέλεια Σύλβια Βαρνάβα)
Συμβαίνει μερικές φορές στη μέση μιας σκοτεινής νύχτας, όταν δεν το περιμένω, όταν νομίζω ότι κοιμάμαι, αλλά δεν κοιμάμαι, ή όταν ίσως με έχει πάρει ο ύπνος, αλλά όχι εντελώς. Δεν γνωρίζω. Όλα αυτά που είδα και άκουσα, όλα όσα νόμιζα ότι έχω ξεχάσει αλλά δεν μπόρεσα, όλα όσα απεγνωσμένα προσπάθησα να ξεχάσω, επιστρέφουν, αρχικά σπασμωδικά, στη συνέχεια με πλήρη ισχύ. 

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: άλλη μια Μιλιταριστική και Εθνικιστική επίδειξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


H ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΧ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΥΛΟΓΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!
Τρεις μέρες μετά τη βάρβαρη συμφωνία μεταξύ της συγκυβέρνησης και των «θεσμών» για να πάρουν τα σπίτια του λαού και να επιβάλλουν νέους φόρους. Αφού προηγουμένως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την συνοδεία εκατοντάδων ασφαλιτών τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το Υπουργείο Άμυνας θα διεξάγει άλλη μια εθνικιστική τελετή που θα τη ζήλευε και η Χούντα των Συνταγματαρχών!
Διαβάζουμε λοιπόν ότι «με την επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και την εν συνεχεία πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη τιμάται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Προκλητική ανακοίνωση –κόντρα σε ότι μας είχε συνηθίσει τελευταία- εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις εντολές που έλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις την 17η Νοέμβρη και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης. Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί εγκαλούν την πολιτική ηγεσία γιατί ακολουθεί άλλο επιχειρησιακό σχεδιασμό από την προηγούμενη, κάνουν λόγο για τραυματισμούς αστυνομικών από σφοδρές επιθέσεις και προειδοποιούν για κρίσιμες ημέρες τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τους τελευταίους μήνες, πολύ πιο έντονα από ότι τα προηγούμενα χρόνια, χιλιάδες … εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κύρια από την Συρία και το Αφγανιστάν προσπαθούν να βρουν μια καλύτερη ζωή στις γύρω χώρες αλλά και την μακρινή για αυτούς Ευρώπη.
Αλήθεια γιατί αναγκάζονται να φύγουν και να θαλασσοπνίγονται στα νερά του Αιγαίου;
Πέρα απ’ τη φτώχια και τη δυστυχία και επέβαλλαν στις χώρες τους εδώ και χρόνια οι δυνατοί του κόσμου, τα τελευταία χρόνια, οι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών είτε άμεσα είτε έμμεσα ανέβασαν την κλίμακα των πολεμικών συγκρούσεων και διόγκωσαν το κύμα φυγής, από τις χώρες της Μ. Ανατολης και της Αφρικής.

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ertopen.com το Σαββάτο 21/11, στις 13.00-14.00 μ.μ.

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται  από τους συναγωνιστές της ΕΡΤΟΠΕΝ

Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης «Η Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ετοιμάζεται ο νέος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός Ε.Ε.»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Γιατί δε δίνουν στους νεοσύλλεκτους φαντάρους τα μπουφάν στο ΚΕΝ Θήβας;

Γιατί κάθε φορά πρέπει να ασχολούμαστε με το αυτονόητο;
Ενώ η Σειρά Νοεμβρίου συμπλήρωσε και τη δεύτερη βδομάδα εκπαίδευσης στο ΚΕΝ Θήβας, τα μπουφάν που θα έπρεπε να έχουν δοθεί ακόμη τα μπουφάν που θα έπρεπε να είχαν χορηγηθεί από την πρώτη μέρα.
Πιο συγκεκριμένα στην 4η Μοίρα υα τζάκετ δεν έχουν δοθεί σε αρκετούς νεοσύλλεκτους και φυσικά τώρα που έχει αρχίσει να κρυώνει ο καιρός, το πρόβλημα οξύνεται.
Εμείς ελπίζουμε ο διοικητής να μην περιμένει τα πρώτα χιόνια για να μοιραστούν τα τζάκετ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Καναδάς δεν έχει φράχτη …


1.000 πρόσφυγες από τη Συρία πετάνε με ασφάλεια κάθε μέρα για Καναδά όπως μας πληροφορεί CIJ NEWS.
Η κυβέρνηση του Τρουντό έχει θεση σε εφαρμογή από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, το σχέδιο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, για την επανεγκατάσταση 25.000 προσφύγων από τη Συρία 25.000 στον Καναδά μέχρι το τέλος του έτους.
Τρεις καθημερινές πτήσεις από Αμμάν της Ιορδανίας μεταφέρουν κάθε μέρα 1.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε Τορόντο, Μόντρεαλ, Έντμοντον και τη στρατιωτική βάση στο Trenton, Οντάριο. Η Air Canada προσέφερε τη βοήθειά της στην αερομεταφορά των προσφύγων από τη Συρία.

Ανακοινώθηκαν τα “γκρουπ” αδειών των Χριστουγέννων- Δείτε συνάδελφοι φαντάροι το Αναλυτικό Έγγραφο

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Ειδομένη μετά τον περιορισμό στη διέλευση

Στενεύουν οι δίοδοι για τους πρόσφυγες: Σε φαινόμενο ντόμινο, περιορίζουν σταδιακά τη διέλευση προσφύγων η Σερβία, η Σλοβενία και η ΠΓΔΜ, που επιτρέπουν σε Σύρους, Αφγανούς, Ιρακινούς (αποτελούν και την πλειοψηφία) να περάσουν, αλλά αποκλείουν π.χ. τους Ιρανούς. Πιθανά θα ακολουθήσει η Κροατία. Οριακή η κατάσταση στην Ειδομένη, χιλιάδες διανυκτέρευσαν μέσα στο κρύ. Η ΠΓΔΜ προετοιμάζει ανέγερση φράχτη. Για άμεση λειτουργία των hotspot πιέζει η Μέρκελ.
Πρόσφυγες κοντά στην Ειδομένη ζητούν: «Αφήστε μας να περάσουμε», Παρασκευή 20/11 – φωτ. από @HelenZahos

Οι αριθμοί του τρόμου - ThePressProject

To Παρίσι δεν ήταν μόνο του. Προηγήθηκε η επίθεση του ISIS στη Βηρυτό, με πάνω από 50 νεκρούς και 250 τραυματίες. Μουσουλμάνους, αν αυτό έχει κάποια σημασία. Ακολούθησαν τα χτυπήματα της Μπόκο Χαράμ στη Γιόλα και το Κάνο της Νιγηρίας, με ανάλογο απολογισμό. Η περασμένη εβδομάδα δεν προέκυψε τυχαία, είναι απλά μια μικρογραφία της κατάστασης των τελευταίων χρόνων. Μιας ευρύτερης εικόνας που θα ήταν σφάλμα να συνεχίσει κανείς να αγνοεί ή να διαστρεβλώνει του Θάνου Καμήλαλη 

US Army: Συνέχεια στη μείωση της οροφής

Επίσημη οροφή 491.365 ατόμων στις ενεργές δυνάμεις είχε ο Στρατός των ΗΠΑ κατά τη λήξη του οικονομικού έτους 2015 (30 Σεπτεμβρίου 2015), που είναι κατά περίπου 17.000 άτομα μικρότερη από την οροφή στην έναρξη του συγκεκριμένου οικονομικού έτους (1 Οκτωβρίου 2014).
Η προαναφερθείσα οροφή είναι ελαφρώς ανώτερη των 490.000 που καθορίστηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, αλλά εντός του περιθωρίου του 0,5% που είχε επίσης καθορισθεί από το νομοθετικό σώμα.

Η Αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ, οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, και η κατά τα φαινόμενα διστακτικότητα των ΗΠΑ να εμπλακούν άμεσα στον συριακό εμφύλιο έχουν δημιουργήσει προβληματισμό σχετικά με τη βούληση των ΗΠΑ να διαμορφώσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Syrians in Raqqa tell of 'insane nights' of air strikes

A man in Raqqa stands where a statue of Bashar al-Assad's father Hafez used to be [Hamid Khatib/Reuters]
French defence officials say that, for the second time in less than 24 hours, fighter jets have targeted Raqqa, the de-facto capital of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) in northern Syria.
Ten Rafale and Mirage 2000 fighters carried out the raid early in the morning, dropping 16 bombs, the defence ministry said on Tuesday, as France hits back at ISIL in retaliation for Friday's Paris attacks that killed at least 129 people and wounded hundreds more.

ΕΡΓΑ ΞΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΗ- Νοσοκομείο Βέροιας: Πρώτη φορά …τέτοια διάλυση!!! – Παραίτηση από το ΔΣ με επιστολή-καταπέλτη!!!

βεροια νοσοκ.Λίγο πριν από το σημείο να κατεβάζει τους διακόπτες δείχνει να βρίσκεται το νοσοκομείο Βέροιας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
Παραιτήσεις, αποχωρήσεις, αλλά και προσφυγές στη δικαιοσύνη χαρακτηρίζουν το αρνητικό κλίμα και τις δυσοίωνες προοπτικές.
Την ίδια ώρα που καταρρέουν ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και μια σειρά κοινωνικοί πυλώνες και μοιραία η δημόσια υγεία έχει σχεδόν απόλυτο σημείο αναφοράς το Νοσοκομείο.

Aυτά συμβαίνουν και εις Παρισίους

Κάποια μέσα ενημέρωσης έκριναν σκόπιμο να εικονογραφήσουν τους πρόσφατους γαλλικούς βομβαρδισμούς της συριακής πόλης Ράκα με φωτογραφίες που απεικονίζουν παραμορφωμένα πρόσωπα παιδιών.
Η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες που «επιστρατεύτηκαν» από το Διαδίκτυο έχουν τη δική τους ιστορία και ουδεμία σχέση έχουν με τη σημερινή πραγματικότητα, καθώς αφορούν τον βομβαρδισμό της πόλης Γκούτα με αέριο Σάριν στις 21 Αυγούστου του 2013. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

U.S. DRONE OPERATORS are inflicting heavy civilian casualties and have developed an institutional culture callous to the death of children and other innocents, four former operators said at a press briefing today in New York.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ο Χάντιγκτον δεν προέβλεψε μόνο τη σύγκρουση των πολιτισμών και των θρησκειών, αλλά και την προκάλεσε! 

Ε.Ε.: ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!



Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά Αδάμ Γιαννίκος Αδάμ Γιαννίκος , CNN Greece
Η Γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά (Christiane Taubira), ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ (Bernard Cazeneuve) και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζονται στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, στις 20 Νοεμβρίου 2015 - Πηγή: The European Union

ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ...Σαουδική Αραβία, το ISIS που έχει δημιουργήσει

KELLY BLAIR
By KAMEL DAOUD
NOVEMBER 20, 2015
Black Daesh, white Daesh. The former slits throats, kills, stones, cuts off hands, destroys humanity’s common heritage and despises archaeology, women and non-Muslims. The latter is better dressed and neater but does the same things. The Islamic State; Saudi Arabia. In its struggle against terrorism, the West wages war on one, but shakes hands with the other. This is a mechanism of denial, and denial has a price: preserving the famous strategic alliance with Saudi Arabia at the risk of forgetting that the kingdom also relies on an alliance with a religious clergy that produces, legitimizes, spreads, preaches and defends Wahhabism, the ultra-puritanical form of Islam that Daesh feeds on.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Συγκέντρωση με όγκο αλλά και τάσεις ...αυτοκτονίας! ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ!
ImageΣυγκέντρωση με όγκο ικανοποιητικό αλλά με τάσεις αυτοκτονίας. Οι “θεσμικές ενώσεις” αποστράτων κατόρθωσαν να κατεβάσουν στο κέντρο της Αθήνας περίπου 3000 κόσμο,που δεν είναι ευκαταφρόνητος αριθμός για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Ουδείς περίμενε τον όγκο των συγκεντρώσεων που έγιναν το 2012. Μεσολάβησε πολύ κούραση ψυχολογική και ακόμη περισσότερη απογοήτευση. 
Γιατί γράφουμε για τάσεις αυτοκτονίας; Κάποιες “μη θεσμικές ενώσεις” επέβαλλαν την “εξαφάνιση” των εν ενεργεία στρατιωτικών! 

ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Εκπαιδευτικά Σχολεία ΠΕΝΕΦΥΟ - ΤΑΜΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2/15
Στα πλαίσια διεξαγωγής του τρεχόντων σχολείων μαχητή της ΠΕΝΕΦΥΟ (Βασικού και Προκεχωρημένου), πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε Αντικείμενα Μικρών Κλιμακίων και ειδικότερα:
Ατομική Τακτική
Ομαδική Τακτική
Ενέργειες Αμέσου Αντιδράσεως
ΣΕΑΕ/CQB
Πρώτες βοήθειες πεδίου μάχης
κ.ά.

Το Ισλαμικό κράτος όπλο του ιμπεριαλισμού

Πηγή: Θέμης Τζίμας – «Επίκαιρα»
Λίγοι όροι έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ εξηγώντας τόσο λίγα όσο ο όρος «τρομοκρατία». Δεν πρόκειται μόνο για αναλυτικά σχεδόν άχρηστη έννοια, ιδίως σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος – αν και όχι μόνο. Πρόκειται και για έννοια που συσκοτίζει το φαινόμενο. Η κενότητα και η στρέβλωση της χρήσης του όρου, άλλωστε, αναδεικνύονται και μόνο από το γεγονός ότι οι δυνάμεις που κατεξοχήν μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος είτε θεωρούνται από τη Δύση και τους συμμάχους της τρομοκράτες (ΡΚΚ, Χεζμπολάχ) είτε δεν αναγνωρίζονται ως νόμιμα καθεστώτα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου φυσικά (καθεστώς Άσαντ), είτε μέχρι πρότινος ανήκαν στον περιβόητο «άξονα του κακού» και ακόμα και σήμερα θεωρούνται ως υπ” αριθμόν ένα κίνδυνος για τους κυριότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, το Ισραήλ και το Ιράν.

ΠΑΓΚΑΚΙ - Εκδήλωση- Ημέρα οικονομικής στήριξης ΒΙΟΜΕ - Σάββατο 21 Νοέμβρη

Η κολεκτίβα εργασίας ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ, ως μέλος του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης, σας καλεί να στηρίξετε την ημέρα οικονομικής ενίσχυσης που διοργανώνει το ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 Νοέμβρη. Τα έσοδα της ημέρας θα διατεθούν για την στήριξη της ΒΙΟΜΕ
Να στηρίξουμε την ΒΙΟΜΕ
Να ματαιώσουμε τον πλειστηριασμό
. Προβολή του ντοκυμαντέρ «Ζανόν: Εργοστάσιο Χωρίς Αφεντικά»
. Παρουσίαση του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης – Ενημέρωση από ΒΙΟΜΕ
. Παρουσίαση του βιβλίου «Ανακτημένες Επιχειρήσεις στην Αργεντινή»
Όταν μια κοινωνική εμπειρία ξεπερνάει τα 15 χρόνια μοιάζει να διασχίζει και το κατώφλι που χωρίζει τον αγώνα για επιβίωση της από τον αγώνα και το όνειρο να αλλάξουμε τον κόσμο.

Η θρησκευτική πίστη ως όπλο υποταγής και μαζικής καταστροφής[1]

Γράφει ο Κώστας Λάμπος
«Φοβηθείτε λοιπόν τη φωτιά που θα έχει για τροφή τους ανθρώπους και τις πέτρες,
τη φωτιά την προετοιμασμένη για τους άπιστους.», Κοράνι
«Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την Γην, ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην,
αλλά μάχαιραν», Ιησούς Χριστός
«Ο θεός μας είναι Φωτιά που κατακαίει», Παύλος, προς Εβραίους 12.29
«Κανένα βασίλειο δεν έχει χύσει ποτέ περισσότερο αίμα από το βασίλειο του θεού»,
Σαρλ Λουί ντε Μοντεσκιέ
«Η πίστη είναι μια κράμπα, μια παράλυση, μια ατροφία του μυαλού σε
ορισμένες θέσεις», Έζρα Πάουντ
«Πίστη σημαίνει να μη θέλεις να μάθεις την αλήθεια», Φρειδερίκος Νίτσε