Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;


ΤΟ ISIS ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ

Έναν χρόνο πριν, ο Francois Hollande δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde ότι η Γαλλία εξοπλίζει και εκπαιδεύει αντάρτες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού από το 2012, δηλαδή τους τζιχαντιστές του μετώπου Al Nusrah, καθώς αυτοί «είναι οι μόνοι που μπορούν να γίνουν εγγυητές μιας δημοκρατικής μετάβασης του καθεστώτος». Τον ίδιο χρόνο, η Αμερική, η Βρετανία και η Τουρκία σε συνεργασία οργάνωσαν τη μεταφορά του οπλοστασίου του Καντάφι από τη Λιβύη στα χέρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Το 2012, η Σαουδική Αραβία προσέφερε χάρη και μισθό σε πάνω από 1000 θανατοποινίτες που θα εκπαιδεύονταν στρατιωτικά για να συνδράμουν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στη Συρία. 

Ράκα: Mια μέρα στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου

raka
  Της  Ιωάννας Λάκκα

Ιρακινοί Εθελοντές Βρήκαν ισραηλινά όπλα σε θέση του ISIL. Το ISIL Υποστηρίζεται από την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ

TEHRAN (FNA)- Iraqi volunteer forces, Hashid Shaabi, found Israeli-made weapons in a position of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) terrorists in Anbar province on Thursday.
According to Al-Mayadeen television, the Iraqi volunteer forces found Israeli-made weapons in an ISIL position in al-Karmah city in Anbar province.
The ISIL Takfiri terrorists currently control shrinking swathes of Syria and Iraq. They have threatened all communities, including Shiites, Sunnis, Kurds, Christians, Ezadi Kurds and others, as they continue their atrocities in Iraq.

Στην Λέσβο μέρος β’

Κατεβαίνοντας στην Μυτιλήνη δεν ένιωσα ότι βρίσκομαι σε μια κατάσταση ανάγκης. Ήταν μια πανέμορφη μέρα και μόλις έφτασα σε ένα πανέμορφο νησί. Συνάντησα την επαφή μου και φύγαμε κατευθείαν για το κτίριο που άλλοτε στεγάζονταν το ΠΙΚΠΑ. Φτάνοντας αντίκρισα σκηνές, κούτες με ρούχα και ανθρώπους να τρέχουν πάνω κάτω, εκεί όμως που έπεσε το μάτι μου με μιας ήταν 10 μικρά παιδιά κάτω από 10 ετών που όλα μαζί έπαιζαν και ζωγράφιζαν. Στο παλιό ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, πολίτες με ιδιωτική πρωτοβουλία έστησαν μια “κατασκήνωση” που δέχεται οικογένειες προσφύγων και ορφανά παιδιά που φτάνουν στην ακτή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 596 Α.Μ ΤΠ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΤΑΛΩΣ"

Αγαπητέ «Σπάρτακε»,
Είμαι ο Υδκτής του 596 Α/Μ ΤΠ, τον οποίον ανέφερες στο άρθρο σου για το ατύχημα με τον συνάδελφο πυροτεχνουργό, κατά τη διάρκεια της ασκήσεως «ΤΑΛΩΣ-15».
Θέλω ευγενικά να σε πληροφορήσω ότι, κατ’ αρχάς στενοχωρήθηκα αρκετά για τον τραυματισμό του συναδέλφου κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι ανήκει σε μια Μονάδα ειδικής βαρύτητος, αλλά με το ότι είναι ένας από εμάς, φέρει το ίδιο εθνόσημο και υπερασπίζεται τα ίδια Ιδεώδη.

Αλέν Κριβίν: Πόλεμος στη Συρία, πλήγματα στη δημοκρατία

Αλέν Κριβίν: Πόλεμος στη Συρία, πλήγματα στη δημοκρατία
Οι συμμορίες δολοφόνων του ISIS μπόρεσαν να αναπτυχθούν εξαιτίας των τρομερών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στο κοινωνικό επίπεδο και μετά από τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Γαλλίας, τονίζει στη συνέντευξή του στο Πριν ο Αλέν Κριβίν, ιστορικό στέλεχος του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΡΑ) και από τους πρωταγωνιστές του Μάη του ΄68.
Συνέντευξη στους Τάσο Αναστασιάδη και Γιάννη Ελαφρό
– Πώς είναι το κλίμα στην Γαλλία μετά το μακελειό της 13/11; Κυριαρχεί ο φόβος; Αναπτύσσεται η ακροδεξιά και ο ρατσισμός; Υπάρχει κόσμος που αντιστέκεται σε αυτές τις τάσεις;

Πρόσφυγες: Εικόνες ντροπής στην Ειδομένη-Ούτε τα μωρά δεν υπολογίζουν οι Ευρωπαίοι Αλήτες!

Image
Εικόνες ντροπής είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος, για αυτά που συμβαίνουν στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ στην Ειδομένη. 
Από την περασμένη Πέμπτη που έγινε γνωστή η αλλαγή της πολιτικής των αρχών της ΠΓΔΜ απέναντι σε όσους θέλουν να περάσουν από την χώρα, η κατάσταση στην περιοχή "μυρίζει" μπαρούτι!
Κάποιοι απ' όσους που δεν θα έπαιρναν άδεια να περάσουν, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην σιδηροδρομική γραμμή, όπου εξακολουθούν να παραμένουν, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης -Σκοπίων. 

Κύμα βίας κατά μουσουλμάνων στη Γαλλία

Τα περιστατικά βίας εναντίον μουσουλμάνων, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον γυναικών, έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλη τη Γαλλία, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν δύο οργανώσεις.
Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ισλαμοφοβίας, μια οργάνωση που συνδέεται με το επίσημο Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης της Γαλλίας, ανέφερε 32 περιστατικά αντι-μουσουλμανικής βίας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Υπό κανονικές συνθήκες καταγράφει 4 με 5 καταγγελίες μουσουλμάνων στη διάρκεια μίας εβδομάδας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Αμπντάλα Ζέκρι.

Συνέντευξη της Ντιλμπέρ Κ., μαχήτριας του YPJ από το Κομπάνι της Ροζάβα στις Αναιρέσεις

Η Ντιλμπέρ K. είναι 21 ετών, από την πασίγνωστη πλέον πόλη Κομπάνι, της Ροζάβα, του Συριακού Κουρδιστάν. Είναι μαχήτρια της γυναικείας κουρδικής κατά κύριο λόγο οργάνωσης YPJ (Γυναικείες Δυνάμεις Άμυνας) και έχει τραυματιστεί 4 φορές στην άμυνα του Κομπάνι απέναντι στις δυνάμεις του ISIS, του Daesh (προφέρεται Nτας), όπως το ονομάζουν οι Άραβες και οι Κούρδοι:
Η Ντιλμπέρ τοποθετήθηκε στην εκδήλωση του ΝΑΡ και τη ΝΚΑ για το διεθνισμό και την πάλη των λαών στο τριήμερο του Πολυτεχνείου στις 15 Νοέμβρη:
Tη συναντήσαμε ξανά για να μιλήσει πιο αναλυτικά για τον αγώνα των γυναικών της Ροζάβα στην εφημερίδα Πριν και το περιοδικό Αναιρέσεις:

ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: Κατέρρευσε μετά από καψόνια πρωτοετής σπουδαστής και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΕΣ ΤΕΛΛΙΔΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
Από την προηγούμενη Πέμπτη 12/11 νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο πρωτοετής σπουδαστής Π.Χ. που κατέρρευσε μετά από συστηματικά καψόνια. Πιο συγκεκριμένα, ήταν η δεύτερη φορά που λιποθυμούσε καθώς υπήρξε θύμα σχεδιασμένων και παρατεταμένων βαναυσοτήτων από σπουδαστές μεγαλύτερων ετών.  

ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ


ImageH βρώμικη και καλά κρυμμένη πραγματικότητα των Στρατιωτικών Σχολών επανέρχεται ολοένα στο προσκήνιο.
Είναι η καθημερινότητα των βαναυσοτήτων, των βασανιστηρίων, των καψονιών, αυτού του απεχθούς ψυχολογικού κυρίως πολέμου που γίνεται συντεταγμένα και οργανωμένα. Πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τους σπουδαστές παλαιότερων ετών, που έχουν την πλήρη κάλυψη των αρμοδίων αξιωματικών και των διοικητών των Σχολών.
Αυτός είναι ο άγραφος νόμος των Σχολών.

Επικίνδυνη και χωρίς καμιά βάση η κατηγοριοποίηση των προσφύγων και η παρεμπόδιση της διέλευσής τους

1Κοινή Δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας, του Δ.Ο.Μ. και της UNICEF για τα νέα περιοριστικά μέτρα στα σύνορα στα Βαλκάνια Τις τελευταίες δύο μέρες βλέπουμε τις κυβερνήσεις να θεσμοθετούν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα κατά της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα μέσω των Δυτικών Βαλκανίων προς τον βορρά. Μεταξύ άλλων, γίνεται κατηγοριοποίηση των ανθρώπων βάσει της εθνικότητάς τους, κάτι που δεν έχει βάση από κάθε άποψη – ανθρωπιστική, νομική, αλλά και όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, ιδίως εν όψει του χειμώνα και των κινδύνων που ελλοχεύουν για τα παιδιά και για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους. 

Το Μολενμπέκ των Βρυξελλών που βρήκαν καταφύγιο οι τζιχαντιστές

20151122074010613022molenbeek1.jpg


Μικρό όφελος από τη ρωσική παρέμβαση, λένε οι IHS Jane’s

Μηδαμινά είναι τα εδαφικά κέρδη του Συριακού Στρατού μετά την υπέρ του επέμβαση της Ρωσίας και ανάγονται σε μόλις 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο γενικά έγκυρος οργανισμός αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s, με το δημοσίευμα να το υπογράφει ο αναλυτής Κολούμπ Στρακ.
Οι συριακές δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ κέρδισε 240 τ.χ. έναντι της σουνιτικής αντιπολίτευσης, αλλά έχασε 120 τ.χ. από το Ισλαμικό Κράτος, στο διάστημα 29 Σεπτεμβρίου – 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το IHS Conflict Monitor.

Χαμός από τη μαγκιά της Λεϊλά στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση: Εδωσε όρκο στα κουρδικά

Leyla Zana, Kurdish parliamentarian of the Peoples' Democratic Party (HDP) takes her oath in Kurdish Language, during the opening ceremony of the Turkish Parliament in Ankara, Turkey, 17 November 2015. Speaker of Parliament Deniz Baykal ask Zana to repeat the oath in Turkish, but she left the Parliament in protest. EPA, STR NOVEMBER 18, 2015
Η Λεϊλά Ζάνα, η οποία εξελέγη στη Βουλή με το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ορκίστηκε μιλώντας στην κουρδική γλώσσα χθες στην Εθνοσυνέλευση, αλλά ο ασκών χρέη προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου Ντενίζ Μπαϊκάλ θεώρησε άκυρη την ορκωμοσία της.

Πηγές χρηματοδότησης του ISIS


της Ναταλίας Γρίβα, Διεθνολόγου

Η τρομοκρατική, ισλαμική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS, ISIL, Daesh) έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερα χρηματοδοτούμενη τρομοκρατική οργάνωση. 

Αυτό ακριβώς δήλωσε και ο David S. Cohen, υφυπουργός Οικονομικών για θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών της Αμερικής τον περασμένο Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη ανάλυση στοχεύει στο να εξηγήσει τους τρόπους κατά τους οποίους καταφέρνει η οργάνωση αυτή να απολαμβάνει υπέρογκα ποσά, με τα οποία χρηματοδοτεί τις επιθέσεις της στην ευρύτερη περιοχή του Λεβάντε αλλά και εκτός αυτής.

ΠΓΔΜ: Διέλευση μόνο σε πρόσφυγες και όχι σε οικονομικούς μετανάστες

Οι αρχές της ΠΓΔΜ επιταχύνουν από χθες τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη, στο ύψος Ειδομένης-Γευγελής, προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Όπως ανακοίνωσαν, 4.840 πρόσφυγες από τις παραπάνω χώρες πέρασαν τη συνοριακή γραμμή κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Ωστόσο, απαγορεύουν σε μετανάστες από άλλες χώρες, όπως από το Πακιστάν, το Ιράν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο, να περάσουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα 1.500 να έχουν εγκλωβιστεί στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής και να διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας επιτακτικά από την αστυνομία της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψει τη διέλευση.

Εθνικό πένθος και κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μάλι


Ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν χθες τουλάχιστον 21 ανθρώπους σε μια επίθεση εναντίον πολυτελούς ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα του Μαλί προτού μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού της χώρας, με τη συνεργασία μελών της αποστολής τουΟΗΕ στη χώρα (Minusma) και γαλλικών στρατευμάτων, εισβάλλουν στο κτίριο και σώσουν τους υπόλοιπους ομήρους.

Γάλλος δικαστικός γκρεμίζει το προσωπείο: πολεμάμε τους ισλαμιστές αλλά σφίγγουμε το χέρι του Ριάντ, λες και πολεμάμε το ναζισμό αλλά χαιρετάμε το Χίτλερ!

Cahuihji

Νότια της Κρήτης το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle έτοιμο να επέμβει στη Συρία

ImageΤο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle ,πλέει νότια της Κρήτης . Το γαλλικό αεροπλανοφόρο σπεύδει για να αναβαθμίσει την στρατιωτική παρουσία των Γάλλων στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών. Παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν δεν “έδεσε” στην Σούδα, απ΄ όπου όμως απογειώθηκε ελικόπτερο με οκτώ Γάλλους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα ακολουθήσουν το αεροπλανοφόρο στην αποστολή του.

Τη στήριξη της Βουλής για βομβαρδισμούς κατά του ΙΚ ζητεί ο Κάμερον


Η υιοθέτηση από το ΣΑ του ΟΗΕ του ψηφίσματος για την ανάληψη δράσης ενάντια στους τζιχαντιστές του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία δείχνει ότι ο κόσμος στέκεται ενωμένος εναντίον αυτού του «κακού», υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση ώστε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη υποστήριξη μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο για την διεξαγωγή επιθέσεων από την Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας ενάντια στους τζιχαντιστές του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Ελένη Γκίκα συνομιλεί με τον `Αρη Μαραγκόπουλο – Ο πιο βρώμικος πόλεμος είναι εδώ!



Ελένη Γκίκα ( Fractal )

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν διυλιστήριο πετρελαίου των Τζιχαντιστών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζει το βίντεο που έδωσε σήμερα στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας που δείχνει ένα ολέθριο βομβαρδισμό διυλιστηρίου πετρελαίου των Τζιχαντιστών από τα Ρώσικα μαχητικά!
Αυτό θεωρείται και ένα ισχυρό πλήγμα στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο αρκετά τμήματα του διυλιστηρίου, πραγματικά τινάχτηκαν στον αέρα!

Το ΠΑΜΕ Φλώρινας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στο Ορυχείο Αχλάδας

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στο Ορυχείο Αχλάδας που βρίσκονται σε 3ημερη απεργία μετά από κάλεσμα του σωματείου τους, εξαιτίας της διαθεσιμότητας που επέβαλε η εργοδοσία σε 35 εργαζόμενους.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των εργαζόμενων στην εργασία τους χωρίς καθυστερήσεις.
Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους δεν μπορούν να αποτελούν μέσο πίεσης στις όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ της επιχείρησης και της ΔΕΗ Α.Ε.

[Πέμπτη 26/11, 6.30μμ, Πολυτεχνείο] εκδήλωση-συζήτηση «Το σχέδιο παρανομοποίησης, καταστολής και κατατρομοκράτησης των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης & οι συλλογικές μας ταξικές απαντήσεις»


Μπροστά στη δίκη (1/12/15) των συλληφθέντων συναδέλφων μας από την απεργιακή περιφρούρηση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, έπειτα απ’ την επίθεση που δεχθήκαμε απ’ την εργοδοσία και τα ΜΑΤ την Κυριακή 28/12/14, ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου…
εκδήλωση – συζήτηση
με συμμετοχή εργατικών σωματείων και συναδέλφων-ισσών με αντίστοιχες εμπειρίες
Το σχέδιο παρανομοποίησης, καταστολής και κατατρομοκράτησης των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης & οι συλλογικές μας ταξικές απαντήσεις
Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015, 6.30μμ
Πολυτεχνείο 
(Πατησίων 42 – είσοδος από Στουρνάρη)
[συγκέντρωση αλληλεγγύης :: Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015, 9πμ, δικαστήρια Ευελπίδων]

Ποιος δημιουργεί τους τρομοκράτες και ποιος τους δίνει όπλα;


Το παρακάτω κείμενο που υπογράφει ο Στέλιος Ελληνιάδης και δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς" είναι ότι καλύτερο, -κατά την γνώμη μας- εμπεριστατωμένο και από μαρξιστική σκοπιά σχετικό άρθρο γ' αυτό το θέμα. 
Δείχνουν και ξαναδείχνουν  τα κανάλια τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ στις δηλώσεις του για τη σφαγή στο Παρίσι, να υπόσχεται εκδίκηση χωρίς οίκτο, sans pitié . Και κολλητά τον υπουργό εξωτερικών της Γαλλίας να δηλώνει ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να βομβαρδίζει στη Συρία! Η απόλυτη κτηνωδία, η απόλυτη ατιμωρησία. Γιατί και οι δυο θα έπρεπε να είναι στα κάτεργα. Για τα εγκλήματα τα οποία διαπράττονται με δική τους εντολή στη Λιβύη, το Τσαντ, το Μαλί και τη Συρία. 

ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ tribune.gr-ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΩΣ ΒΟΜΒΙΣΤΡΙΑ

Γυμνή στο μπάνιο παρέα με φίλους η βομβίστρια του Παρισιού

Γυμνή στο μπάνιο παρέα με φίλους η βομβίστρια του Παρισιού
http://www.tribune.gr/

ΠΑΡΙΣΙ: Πλήγμα στην κρατική προπαγάνδα-Ανατροπή στο σενάριο της γυναίκας-καμικάζι

ImageΑνατρέπονται όλα τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τώρα για την αστυνομική επιχείρηση στο Saint Denis, όπου βρισκόταν το κρησφύγετο των δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου.
Όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον εισαγγελέα του Παρισιού, η ξαδέρφη του φερόμενου ως "εγκεφάλου" του μακελειού, Hasna Ait Boulahcen, η οποία σκοτώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δεν ήταν βομβίστρια αυτοκτονίας, σε αντίθεση με όσα πίστευαν αρχικά οι αστυνομικοί.