Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Φλέγεται η πλατεία Ταξίμ στην Πόλη μετά τη δολοφονία Ελτσί

Φλέγεται η πλατεία Ταξίμ στην Πόλη μετά τη δολοφονία Ελτσί (βίντεο)
Εκτεταμένα επεισόδια έχουν ξεκινήσει στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μετά τη δολοφονία του Κούρδου ηγέτη και δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί στο Ντιγιάρμπακίρ το πρωί του Σαββάτου.

Η τουρκική Αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος με δακρυγόνα και αντλίες νερού.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters χιλιάδες διαδηλωτές, Κούρδοι και Τούρκοι έχουν βγει στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και διαμαρτύρονται για το βαθύ κράτος του Ερντογάν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κούρδος δικηγόρος Ταχίρ Ελτσί την ώρα που δολοφονήθηκε μπροστά στις κάμερες έκανε δηλώσεις για το κουρδικό ζήτημα και την στάση του καθεστώτος Ερντογάν.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ..3η η Ελλάδα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες οικονομίες με τις μεγαλύτερες ανισότητες, σύμφωνα με την Morgan Stanley


Στην νότια Ευρώπη βρίσκονται οι οικονομίες του ανεπτυγμένου κόσμου όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ανισότητες, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση πίσω από την Πορτογαλία και την Ιταλία σύμφωνα με νέα έκθεση της Morgan Stanley, που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
Στην τέταρτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ισπανία και ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Γερμανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κοινή ανακοίνωση συνδικάτων από Τουρκία (DISK) και Ρωσία (KTR)

peace
Συνομοσπονδία Εργατών της Ρωσίας, KTR

Συνομοσπονδία Προοδευτικών συνδικάτων της Τουρκίας, DİSK
Κοινή Ανακοίνωση
Ανησυχούμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τις επιπτώσεις στο διεθνές σκηνικό. Κατά συνέπεια, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας μπήκαν σε μία ανησυχητική και επικίνδυνη διαδικασία.
Ως εκ τούτου, εμείς, τα συνδικάτα από την Ρωσία και την Τουρκία είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε μία κοινή δήλωση.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε από μεριάς εργαζομένων Ρωσίας και Τουρκίας ότι τα διεθνή προβλήματα θα πρέπει να λύνονται με ειρηνικές μεθόδους και όχι με πολέμους, βία και οικονομικές κυρώσεις.

Ω τι υπέροχος πόλεμος! Αξιοσημείωτο βίντεο δείχνει του ISIS μαχητές να κάνουν βόλτα μέχρι τουρκικό συνοριακό σημείο ελέγχου για μια χαλαρωτική συνομιλία με τους Τούρκους φρουρούς

    Conversation: The video shows Islamic State militants chatting casually with a group of Turkish border guards near the besieged Syrian city of Kobane
  • Amateur footage shows militants casually wandering up to Turkish border 
  • Pair display shocking bravado waving at camera while carrying large guns
  • Greeted at border by Turkish security officials who break into conversation
  • Group chat for a short time before fighters wander back towards Kobane
  • Militants heard chanting 'Allahu Akbar' and making jihadist hand gestures
  • Video raises new questions over Turkish border guards' relations with ISIS

Πορεία στα γραφεία της FRONTEX σήμερα Σάββατο, 28/11(φωτο)


frontex-pireas-poria-inred.gr-3



Σε εξέλιξη βρίσκεται και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η πορεία στα γραφεία της FRONTEX του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Συνεχής ενημέρωση.

Συνεργασία Ουκρανίας - Τουρκίας για την «ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα»

Με φόντο την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 απο τα τουρκικά F16, Kίεβο και Αγκυρα προχωρούν σε συμφωνία για συνεργασία όσον αφορά στην…
GR.RBTH.COM
Με φόντο την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 απο τα τουρκικά F16, Kίεβο και Αγκυρα προχωρούν σε συμφωνία για συνεργασία όσον αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το Γραφείο Τύπου της ουκρανικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Ukroboronprom.

Σοβαρά επεισόδια στην Ειδομένη με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης - Σε κρίσιμη κατάσταση ένας μετανάστης (ΦΩΤΟ)





Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται στην Ειδομένη καθώς εκατοντάδες μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών της FYROM οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

I know Isis fighters. Western bombs falling on Raqqa will fill them with joy

Militants in Syria dream of a big showdown with the US and Europe. There are other ways to defeat them
‘How can it be that leading politicians learned nothing from 14 years of counterproductive anti-terror wars?’ Illustration: Ben Jennings
Friday 27 November 2015 06.00 GMTLast modified on Friday 27 November 201512.07 GMT
Since the Paris attacks, western politicians have been walking open-eyed into a trap set by the terrorists – just like they did after 9/11. They retaliate with bombs, even though bombs are one of the main reasons why we are facing terrorism in the first place: because bombs predominantly kill innocent people, and thus help to create fresh recruits for the terrorist cause.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΠΕΤΟΥΣΕ ΠΕΤΡΕΣ

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΠΕΤΟΥΣΕ ΠΕΤΡΕΣ
28 Νοεμβρίου 2015 
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΡΑ!

Σκότωσαν τον Κούρδο ηγέτη Ταχίρ Ελτσί μπροστά στις κάμερες

Τουρκία: Σκότωσαν τον Κούρδο ηγέτη Ταχίρ Ελτσί μπροστά στις κάμερες (βίντεο + φωτο)
Φουντώνει η οργή μεταξύ των Κούρδων στην Τουρκία μετά τη δολοφονία το Σάββατο του Ταχίρ Ελτσί (Tahir Elçi) με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Ο Ταχίρ Ελτσί ήταν επιφανής Κούρδος ηγέτης, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ και ακτιβιστής.
Οι τουρκικές Αρχές φοβούμενες για ξέσπασμα κουρδικής εξέγερσης κήρυξαν αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ντιγιάρμπακιρ.

Την ίδια πρωτεύουσα, για Ισραήλ και Παλαιστίνη, αναγνώρισε ο Τσίπρας!

37813571c1eee60bbada6911500ad7db_XL
Πρωτοφανή γκάφα, διεθνών διαστάσεων και επιπτώσεων, διέπραξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, σε Ισραήλ και Παλαιστίνη όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ αλλά και ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
Όπως προκύπτει και από το αποκλειστικό φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε και πρωτοφιλοξενήθηκε, σήμερα, στο ισραηλινό ειδησεογραφικό σάϊτ www.i24news.tv, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Reuven Rivlin, ως εξής: 
«With great honor to be in your historic capital and to meet your excellencies.» 

Δολοφονία Κούρδου διανοούμενου και συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία.

Του Σεϊτ Αλντογάν
Να ξεδιπλώσουμε αναλυτικά το ιστορικό που είχε σαν κατάληξη να οδηγηθούν δυο δημοσιογράφοι της Τζουμχουριετ στην φυλακή.
Στις 19 Γενάρη 2014 τρεις νταλίκες προχωρούν στο δρόμο Αντανα – Τζέϊχαν Καθώς πλησιάζουν τα σύνορα της Συρίας δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής σταματούν τις νταλίκες και ειδοποιούν τους οδηγούς ότι έχουν εντολή εισαγγελέα να κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν τι μεταφέρουν.
Γίνεται διαπληκτισμός και εκνευρισμένοι οδηγοί και συνοδηγοί των οχημάτων προβάλλουν αντιρρήσεις για τον έλεγχο ισχυριζόμενοι ότι οι ένστολοι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν έλεγχο. Οι επικεφαλής της στρατοχωροφυλακής επιμένουν. Σαν ύστατο επιχείρημα για να μην γίνει έλεγχος οι υπεύθυνοι των οχημάτων επικαλούνται ότι εκτελούν αποστολή της ΜΙΤ (Μυστική Υπηρεσία της Τουρκίας).

Ο ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχοποιούν τα κοινωνικά κινήματα-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στις 12/11 ημέρα πανεργατικής απεργίας, η αστυνομία εισβάλλει σε σπίτια και συλλαμβάνει πέντε αγωνιστές-φοιτητές, έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις ιταλικές αρχές. Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι η συμμετοχή στην διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Μιλάνο στις 1/5/2015, μια κινητοποίηση που έγινε ενάντια την καπιταλιστική φιέστα της έκθεσης EXPO, που διεξάγονταν τότε. Με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, το ιταλικό κράτος ζητάει από το ελληνικό την έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία, για να δικαστούν εκεί σύμφωνα με το εγχώριο δίκαιο. 

Αποκαλύπτονται τα ψέματα Τσίπρα-Καμμένου: "Και οι 27 χώρες της ΕΕ θα μας στηρίξουν στρατιωτικά στη Συρία" ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

Το επαναλαμβάνουμε: η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη. Παρά τα ψέματα των δημόσιων τοποθετήσεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί μη εμπλοκής της χώρας σε ευρωπαϊκό και νατοϊκό πόλεμο στην Συρία, με πρωταγωνιστή τη Γαλλία, στην πραγματικότητα εμπλέκει τον λαό μας σε μια ακόμη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ουσιαστικά η Αθήνα, μετά τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Παρίσι, εξαιτίας των πολεμοκάπηλων πολιτικών της άρχουσας τάξης αντικειμενικά μπαίνει στο στόχαστρο της εκδίκησης όσων δέχτηκαν, δέχονται και θα δεχτούν τις επιθέσεις των πολεμικών μέσων που εφορμούν από την Σούδα και τις υπόλοιπες βάσεις του θανάτου. 

Αλβανία: Οι φοιτητές διαμαρτύρονται ενάντια στην νεοφιλελεύθερη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Οι φοιτητές στην Αλβανία βγαίνουν στους δρόμους εναντίον μιας μεγάλης νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης που επηρεάζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η μεταρρύθμιση προωθείται από τον «σοσιαλιστή» πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Συνέντευξη του Redi Muci, μέλους του κινήματος «Per Universitetin» και λέκτορα στο Πολυτεχνικό Κολέγιο των Τιράνων.(Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην Left Voice)

Το στοίχημα των Ερντογάν και Νταβούτογλου

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας με τη συμμετοχή του κ. Ερντογάν και του κ. Νταβούτογλου. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Του Βασίλη Κωνσταντίνου Φούσκα*
Η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά είναι ένα γεγονός σύνθετο και φωτογραφίζει την πολυπλοκότητα των συσχετισμών ισχύος στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και παγκόσμια.

ΠΟΤΑΜΙ, Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: Διώξεις φοιτητών ζητά ο Θεοχάρης

Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ
«Να αποδοθούν ευθύνες» σε διαδηλωτές φοιτητές, ζήτησε στην Βουλή ο Χάρης Θεοχάρης. Αφορμή οι πρόσφατες κινητοποιήσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, για επικείμενες περικοπές κονδυλίων, με αφορμή ελέγχους από κλιμάκιο διεθνών αξιολογητών
Την λήψη μέτρων για την «απόδοση ευθυνών» στους φοιτητές που διαδήλωσαν στις 4 Νοεμβρίου, με αφορμή την επίσκεψη διεθνούς κλιμακίου αξιολογητών σε σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε με ερώτηση του που συζητήθηκε στην Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

Η Δίκη των Αεροπόρων. Η απόλυτη σκευωρία και πως κατέπεσε


ImageΈμεινε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη σκευωρία κατά στρατιωτικών στην Ελλάδα. Σαν σήμερα το 1953 ολοκληρώθηκε η Δίκη των Αεροπόρων.
Η περίφημη ιστορία που οδήγησε στη Δίκη των Αεροπόρων ,σε βαριές καταδίκες και τελικά στην αμνήστευσή τους,αφού πρώτα αποδείχτηκε η σκευωρία.
Όλα ξεκίνησαν στις 13 Σεπτεμβρίου 1951 στη Σχολή Ικάρων , μ΄ ένα ατύχημα σε εκπαιδευτικό αεροπλάνο τύπου Χάρβαρντ. 

Μια κατάρριψη-μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες… εναλλακτική ερμηνεία

ImageΙσλαμιστικό παραλήρημα υπέρ της Τουρκίας σε όλους τους αναθεωρητικούς κύκλους προκάλεσε η στρατιωτική ενέργεια, ενώ στην κοινή γνώμη των απανταχού μουσουλμάνων, ενισχύεται κάθετα – σε επικίνδυνα μετρήσιμο βαθμό – η αποδοχή του Ερντογάν ως του προσώπου φύλακα-προστάτη-τιμωρού.
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής
Η ρήξη με το Ισραήλ προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, η οποία πλέον τείνει να λάβει διαστάσεις φρενίτιδας, καθώς η Τουρκία κατέκτησε ένα τριπλό ρεκόρ: 

Όταν Αμερικανοί στρατηγοί αδειάζουν έτσι την Τουρκία

Image
Επί δεκαετίες η Άγκυρα έχει χρησιμοποιήσει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της τα οποία δεν ταυτίζονται πάντα με αυτά της συμμαχίας, αναφέρει ο Τσέχος αναλυτής Μάρτιν Μπέργκερ.
Η πρόσφατη προβοκατόρικη ενέργεια της Άγκυρας έναντι της Ρωσίας έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στους κόλπους του ΝΑΤΟ καθώς πολλές χώρες μέλη δεν επιθυμούν την όποια κλιμάκωση με τη Ρωσία. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ φοβούνται μήπως η κίνηση της Τουρκίας τα φέρει αντιμέτωπα με την ενεργοποίηση του Άρθρου 5», ανέφερε ο Μπέργκερ.

Moskva: Το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων που αλλάζει τις ισορροπίες στη Συρία

Τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία ενισχύει η Ρωσία μετά την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αποστολή πυραύλων S-400 στην αεροπορική βάση του Χμαϊμίμ και του καταδρομικού κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva», 11.500 τόνων και 186 μέτρων, το οποίο έχει καταφθάσει στην περιοχή (κοντά στη Λαττάκεια) για να παρέχει κάλυψη/ αντιαεροπορική «ομπρέλα» στις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις.

Γιατί η Άγκυρα κατέρριψε το SU – 24; Βαδίζοντας σε μια ισορροπία τρόμου...

tesΓράφει: Ελένη Μαυρούλη Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, το πρωί, η ανθρωπότητα «κράτησε την αναπνοή της». Για κάποια ώρα, που ίσως φάνηκε αιωνιότητα. Η Τουρκία «έριξε» ένα ρωσικό Su-24. Και παρά το ότι ήταν εξαρχής σαφές σε όλους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άμεση στρατιωτική απάντηση (αυτά μόνο στις ταινίες γίνονται άλλωστε), όλοι, επίσης, κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συνέβη που θα επηρεάσει καταλυτικά τόσο τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις όσο και την ανοιχτή πολεμική αιμορραγούσα πληγή στην οποία έχει μετατραπεί η Συρία και κατ’ επέκταση όλη η περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.  

Γιατί ο Ερντογάν κατέρριψε το SU-24; Τρία σενάρια από τη Ρωσία


ImageΤο ερώτημα γιατί οι Ερντογάν-Νταβούτογλου πήραν την απόφαση για την κατάρριψη του SU-24,αναζητά απάντηση με λογική. Στο Onalert.gr ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης έδωσε πειστικές απαντήσεις στην συνέντευξη που μας παραχώρησε.
Τι λένε οι Ρώσοι ; Πως απαντούν σ΄αυτή την άκρως επιθετική κίνηση της Τουρκίας που μέχρι στιγμής την έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση; 
Τρεις απαντήσεις από τη ρωσική πλευρά όπως μεταδίδονται από το sputnik έχουν ενδιαφέρον.

Η Ρωσία απειλεί με στρατιωτικά αντίποινα - “Οι Τούρκοι έστησαν καρτέρι στο μαχητικό” λέει αναλυτής

“Τρέμει” ο πλανήτης! Η Ρωσία απειλεί με στρατιωτικά αντίποινα - “Οι Τούρκοι έστησαν καρτέρι στο μαχητικό” λέει αναλυτής- Ρωσία και Τουρκία τραβάνε το σχοινί μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικά F-16 στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
- Ρώσος αναλυτής: Η τουρκική αεροπορία προσπαθούσε να επιτεθεί και να καταστρέψει ρωσικό μαχητικό εδώ και αρκετές ημέρες.
- "Η Ρωσία έχει επίσης το δικαίωμα στρατιωτικής απάντησης" λέει ο ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.
- "Ήταν μια εκούσια δολοφονία των στρατιωτών μας και αυτή η πράξη πρέπει να τιμωρηθεί - Ξέρουμε ποιοι το έκαναν" προσθέτει.

Το Παιχνίδι Προπετάσματος Καπνού και Καθρεπτών

money-machine1-1
«Η λειτουργία της μηχανής του χρήματος βασίζεται στη μετατροπή του Χρέους σε Χρήμα. Πώς είναι δυνατόν ο κοινούς νους να αντιληφθεί αυτή την πράξη ταχυδακτυλουργίας του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος που δημιουργεί το χρήμα ταυτόχρονα με τη σύναψη δανείων; Ας προχωρήσουμε λοιπόν βήμα προς βήμα …»
Ας μου επιτραπεί να εκδώσω και να ελέγξω το χρήμα του έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος θεσπίζει τους νόμους 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

capital-and-banksΠώς η αποτίμηση ενόψει ανακεφαλαιοποίησης έκλεισε κατά 23,9 δισ.(!) χαμηλότερη από τα ίδια κεφάλαια
του Παύλου Δερμενάκη*
Δυστυχώς αυτά που περιγράφαμε στο προηγούμενο φύλλο (σελ. 8) ως μέγα σκάνδαλο της 3ης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αποτελούν «πταίσμα» σε σύγκριση με ό,τι, τελικά, συνέβη στην πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση της «Αριστεράς» έκανε την πιο επιθετική ιδιωτικοποίηση τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το Μεγαλύτερο Σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης

AESOP FABLES WOLFΓια πάρα πολλά χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά έκαναν πολιτική τους σημαία το διαρκές ξεπούλημα της χώρας. Από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΤΕ και του ΟΛΠ επί Καραμανλή, μέχρι και την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων πέρσι το φθινόπωρο, όλα τα βάφτιζαν ξεπούλημακαι προδοσία, λες και έπασχαν από ένα ιδιότυπο σύνδρομο Τουρέτ. Ανεξαρτήτως των όρων ή του τιμήματος, κάθε μα κάθε φορά που γινόταν ιδιωτικοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις με απίστευτη αμετροέπεια και διχαστική ρητορική, απειλώντας την εκάστοτε κυβέρνηση με λαϊκή οργή και ειδικά δικαστήρια. Το πολύ σκληρό λεξιλόγιο περί προδοσίας,πατριδοκαπηλίαςγενοκτονίας των μνημονίωναποικιοκρατίας και άλλων πολλών αντίστοιχων αφορισμών αποτέλεσε καταλύτη για το μιθριδατισμό της κοινωνίας σε εκφράσεις και εκφάνσεις αθλιότητας.

To Iσραήλ σχεδιάζει να προσαρτήσει τα Υψίπεδα του Γκολάν μετά την ανακάλυψη πετρελαίου

Μετά την ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία, που είναι υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, το Ισραήλ ζητά από τον Πρόεδρο Ομπάμα να αναγνωρίσει την προσάρτηση του εδάφους, γράφει ο Jonathan Cook. Για να παγιώσει τον έλεγχο του στην περιοχή, υπάρχουν σχέδια του Ισραήλ να τετραπλασιάσει τους εποίκους σε 100.000.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου εκμεταλλεύτηκε μια κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Μπαράκ Ομπάμα – την πρώτη τους μετά από 13 μήνες - για να προβάλει την πιθανότητα διαμελισμού της Συρίας.

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΗΡΩΙΔΑ-Φρικτό τέλος για τη δήμαρχο που πολέμησε τα καρτέλ

article-2238577-16381535000005DC-858_634x395Ελίνα Δεβούρου
«Η ελευθερία φέρνει μαζί και ευθύνες. Ο δρόμος που έχω να κάνω είναι μακρύς –δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Το αποτύπωμα που αφήνουμε στη χώρα μας, εξαρτάται απ ΄τη μάχη που θα χάσουμε και απ' την αφοσίωσή μας σ' αυτήν.» Μ.Σ. Γκοροστιέτα
Νεκρή βρέθηκε πριν λίγες μέρες, η πρώην δήμαρχος της πόλης Τικουιτσέο, δυτικά του Μεξικό. Η 36χρονη Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, γνωστή για τις μάχες της κατά των καρτέλ των ναρκωτικών, είχε δεχθεί στο παρελθόν άλλες δυο επιθέσεις από τις οποίες επέζησε, παρά τα σοβαρά τραύματα.