Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η μαύρη κι άραχνη πλευρά της Γαλλίας

image002
Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς» 
Θα σε παρεξηγήσουν, μου είπε προχτές ένας φίλος, μ’ αυτά που λες για τους Γάλλους. Ότι κάτι έχεις εναντίον τους, προσωπικό. Και μάλιστα, σε μια τέτοια συγκυρία, που έχουν δεχτεί ένα πλήγμα που τους έχει αναστατώσει και που δέχονται κύματα συμπαράστασης από πολλές πλευρές. 
Το καταλαβαίνω, αλλά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Και δεν το κάνω χωρίς στεναχώρια. 

Το απαρτχάιντ του Ιντερνετ

ισραήλΓια μια χώρα που κατηγορείται για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ακόμη και για εγκλήματα πολέμου δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κυκλοφορούν βίντεο που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες. Το Ισραήλ σκέφτηκε να λύσει το πρόβλημα με μια μικρή βοήθεια από την Google και το Υoutube.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση στην οποία ο Οσάμα μπιν Λάντεν συναντά τον (ιδρυτή του Facebook) Μαρκ Ζούκεμπεργκ» έλεγε πρόσφατα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι «το πρόσφατο κύμα βίας υποκινείται από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης»… και όχι από τη διαρκή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

"Η ΕΕ "εκτέλεσε" τη Δημοκρατία στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας" -Άρθρο βόμβα

ImageΗ γερμανόφωνη εφημερίδα LUXEMBURGER WORT φιλοξενεί ανάλυση του Sergio de la Parra, επιστημονικού συνεργάτη του «Centre virtuel de la connaissance sur l’Europe», με τίτλο «Ελληνική κρίση: Πολλοί δρώντες, κανένας υπεύθυνος», στην οποία με αφορμή το ελληνικό ζήτημα και την εξέλιξή του σε επίπεδο ΕΕ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 προβάλλεται το «δημοκρατικό έλλειμμα» της ΟΝΕ. 
Η ανάλυση αναφέρει :

Yποκρισία Ολάντ για την τρομοκρατία


Το ψέμα, την χειραγώγηση και την υποκρισία δεν τα υποφέρω ούτε σαν άνθρωπος, ούτε σαν δημοσιογράφος.
Εδώ και μέρες παρακολουθώ και περιγράφω την τραγωδία των νεκρών και ζωντανών που άφησε πίσω του το τρομοκρατικό μακελειό στο Παρίσι.
Για δεύτερη φορά μετά τον Ιανουάριο και τα γεγονότα του Charlie Hebdo, είδα τον μισοπεθαμένο πολιτικά Ολαντ να ανασταίνεται και να μεταμορφώνεται απο στρατηγό, σε αρχηγό μιας φανταστικής ιερής συμμαχίας και του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle.
Λες και τώρα θα κάνουν πίσω οι τζιχαντιστές, ενώ Ομπάμα και Πούτιν –ανίκανοι- περίμεναν τον “χαρισματικό” ηγέτη της Γαλλίας για να τα «βρουν» πάνω στο θέμα της Συρίας και μάλιστα μέσα σε μια εβδομάδα!
Ας γελάσω (πικρά)…

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΨΜ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ PLATEIARADIO .GR ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11 ΣΤΙΣ 17,00 Μ.Μ.

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται  από τους συναγωνιστές ΣΤΟ PLATEIARADIO .GR

Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης: «ΠΟΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΕΜΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σάββατο 28/11: Έξω η Frontex από τον Πειραιά, σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά!

FRONTEX5.5
http://www.elaliberta.gr/

Θα σκοντάψουμε σε πόλεμο με τη Ρωσία;

Το κατωτέρω άρθρο, που απευθύνεται στην αμερικανική ηγεσία, αξίζει προσοχής και σκέψης πολύ ευρύτερα και στο ίδιο επίπεδο -όπου τώρα, σ’ εμάς, δεν υπάρχει παρά μια χαίνουσα μαύρη τρύπα...
Συντάκτης του είναι ένας πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, δημοσιολόγος, συγγραφέας και αρθρογράφος μεγάλης ακτινοβολίας και μια από τις ελάχιστες (δεν φτάνουν τις πέντε) επιβλητικές φωνές ορθολογισμού και φρόνησης στις ΗΠΑ: ο κ. Πάτρικ Μπιουκάναν.
Το άρθρο προβάλλει τα ερωτήματα: εάν η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τον Ερντογάν και πίσω από τον ταυτόχρονο αποκλεισμό της Κριμαίας από τους Ουκρανούς. Και εάν έχει αναλογισθεί η αμερικανική ηγεσία ότι μπορεί έτσι να βρεθεί αντιμέτωπη σε σύγκρουση με τη Ρωσία, εκεί όπου οι σύμμαχοί της του ΝΑΤΟ θα είναι άφαντοι.

Ειδομένη: Αυτός είναι ο φράχτης της ΠΓΔΜ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα - Ολοκληρώνονται οι εργασίες (Φωτό)!

Ειδομένη: Αυτός είναι ο φράχτης της ΠΓΔΜ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα - Ολοκληρώνονται οι εργασίες (Φωτό)!Στρατιώτες παραμένουν στο σημείο μετά τα χθεσινά επεισόδια με δεκάδες τραυματίες...
Ηρεμία επικρατεί από το πρωί στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένηςόπου χθες υπήρξε ένταση ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική και την αστυνομία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Παράλληλα, από το πρωί συνεχίζονται οι εργασίες για τον φράχτη που ξεκίνησε η γειτονική χώρα και «πυροδότησαν» τα χθεσινά επεισόδια.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ: «ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ISIS»


Εγώ, πατέρας ενός θύματος, δεν θα πάω στο Invalides

Η κόρη μου σκοτώθηκε στο Μπατακλάν στις 13 Νοεμβρίου. Ήταν 17 χρονών.

Δεν θα παρευρεθώ στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στις 10.30 στο Invalides, γιατί θεωρώ ότι το κράτος και οι τελευταίοι ηγέτες του φέρουν τεράστια ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη.
Μια καταστροφική πολιτική έχει εφαρμοστεί από την Γαλλία στην Μέση Ανατολή εδώ και πολλά χρόνια. Ο Σαρκοζί συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση του καθεστώτος του Καντάφι στέλνοντας γαλλικά στρατεύματα στην Λιβύη, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγόρευαν κάθε παρέμβαση στο συγκεκριμένο έδαφος. Επιπλέον, αποδεικνύεται από πολλές πηγές της εποχής ότι είχε δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις Ειδικές Δυνάμεις και αυτές είχαν δραστηριοποιηθεί στα εδάφη αυτά. Η Λιβύη δεν ήταν εχθρός της Γαλλίας, ο Σαρκοζί υποδέχτηκε τον Καντάφι με τις τιμές ενός αρχηγού κράτους- τελικά, όμως, από τότε αυτή η χώρα μετατράπηκε σε έναν χαοτικός εφιάλτης όπου ελεύθερα κυκλοφορούν στρατεύματα και μαχητές.

Οι Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές πάνε Πόλεμο και η ελληνική κυβέρνηση Δηλώνει Παρών!

Η Τουρκία βομβάρδισε με όλμους θέσεις του στρατού της Συρίας και στέλνει τεθωρακισμένα στα σύνορα

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με όλμους θέσεις του στρατού της ΣυρίαςΟ τουρκικός στρατός βομβάρδισε με όλμους θέσεις του στρατού της Συρίας, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού το Σάββατο.
«Εχθές το βράδυ οι θέσεις των συριακών δυνάμεων δέχθηκαν έντονο βομβαρδισμό από την περιοχή του όρους Τζεμπέλ Ακρά, το οποίο βρίσκεται από την τουρκική πλευρά», δήλωσε ο ταξίαρχος Αλί Μαϊχούμπ (Ali Mayhoub) κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.
«Ο αρχιστράτηγος του Συριακού Αραβικού Στρατού [σ.σ. ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ] προειδοποιεί για τους κινδύνους μιας τέτοιας συμπεριφοράς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για την πώληση αμυντικού υλικού αμερικανικής κατασκευής στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι αποδεικνύει και στην πράξη τη σπουδαιότητα που αποδίδουν οι ΗΠΑ στο γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, στη Μάλτα, ο Εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου, που υπεγράφη και από τον Αμερικανό Πρόεδρο, με την οποία επιτρέπεται η πώληση όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ότι:

Χιλιάδες σε συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στη Συρία- Άμεση διαμαρτυρία στο Λονδίνο

by Tomáš Tengely-Evans

The crowd chants 'Don't bomb Syria' (Pic: Socialist Worker)
Around 5,000 people joined an emergency protest outside Downing Street against Britain joining the bombing of Syria, today, Saturday. The big turnout was despite the protest being called with just a few days' notice.
Chants of, "Don't bomb Syria" and, "David Cameron - shame on you" rang through Whitehall.
Hundreds also joined anti-war protests in towns and cities across Britain.

Χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας πολεμούν με τον Ασαντ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Russian President Vladimir Putin in the Black Sea resort of Sochi, Russia. EPA, ALEXANDER ZEMLIANICHENKO, AP POOL PHOTO
NOVEMBER 28, 2015
Βερολίνο: Με χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες πυροβολικού στηρίζει η Ρωσία τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ήδη δύο νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, ωστόσο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να μεταδώσουν την είδηση. Οι δύο στρατιώτες ανήκουν σε μια επίλεκτη μονάδα του στρατού, την GRU, και πιο συγκεκριμένα, στην 22η Ταξιαρχία Spetsnaz, που σταθμεύει κοντά στο Ροστόφ, στον ποταμό Ντον. Οι κηδείες τους πραγματοποιήθηκαν με όλες τις στρατιωτικές τιμές στις 12 Νοεμβρίου.

Τα σχέδια της Ρωσικής εξωτερικής πολιτικής για Συρία, η στάση της Δύσης και ο ρόλος της Τουρκίας

Στα χέρια του επιδιώκει να πάρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν το «κλειδί» όχι μόνο για την εξέλιξη της μάχης κατά των τρομοκρατών του ISIS, αλλά και για τη διαμόρφωση του νέου status-quo στη Μέση Ανατολή, στην μετα-ISIS εποχή.
Αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζει η ρωσική επιμονή να τραβήξει τα πράγματα «στα άκρα» με την Τουρκία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Σουχόι από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δίνοντας «σάρκα και οστά» στον «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της Άγκυρας και εντείνοντας την στρατιωτική παρουσία στα τουρκο-συριακά σύνορα. 

Διοικούσε την ΕΑΒ με πλαστά πτυχία

Hταν ο επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΕΑΒ, διετέλεσε μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει ακόμα την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και όλα αυτά με... πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών.
Η υπόθεση του Αθανάσιου Χρονόπουλου για την οποία βοούσε η ΕΑΒ τα τελευταία χρόνια, αποκαλύφθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελίες.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατάσταση διαρκούς εξαίρεσης

Σωτήρης Σιαμανδούρας 
Μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, η Γαλλία τέθηκε και επισήμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για καθεστώς άρσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προϋποθέτει εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το κάνει.
Οφεί­λου­με να με­λε­τή­σου­με σο­βα­ρά την κα­τά­στα­ση αυτή που μας αφορά με πολ­λούς τρό­πους. Και ως προη­γού­με­νο και στο πλαί­σιο της διε­θνι­στι­κής αλ­λη­λεγ­γύ­ης στους Γάλ­λους συ­ντρό­φους μας και γιατί η κα­τα­στο­λή τα­ξι­δεύ­ει στην ΕΕ με με­γά­λη άνεση και γιατί η Ευ­ρώ­πη βρί­σκε­ται σε πό­λε­μο, στο εσω­τε­ρι­κό και στο εξω­τε­ρι­κό της, πράγ­μα που διευ­κο­λύ­νει την επι­βο­λή κα­τα­στά­σε­ων έκτα­κτης ανά­γκης και στο μέλ­λον και αλλού.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

χαρτης
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη επίθεση κατά των Τζιχαντιστών στον θύλακα της πόλης Cerablus εξαπέλυσαν σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ οι Κούρδοι, με στόχο να ενωθούν με τιε ρωσοσυριακές δυνάμεις στο Χαλέπι και αφ’ ετέρου να ενωθούν με τον κουρδικό θύλακα στο Azez, υλοποιώντας τον λεγόμενο «Βόρειο Διάδρομο» που θα ενώνει σταδιακά τους Κούρδους της Συρίας με την Μεσόγειο.
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, ο συριακός κλάδος του κουρδικού ΡΚΚ, δηλαδή το YPG, εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση δυτικά του ποταμού Ευφράτη εναντίον των Τζιχαντιστών με κύριο στόχο να καταλάβουν την συνοριακή με την Τουρκία πόλη του Cerablus και να ενωθούν με τις κοινές συριακές και ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Χαλέπι. Την κουρδική επίθεση στηρίζουν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν τους Τζιχαντιστές της περιοχής.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: Ράκα – Ρωσικές επιδρομές με εμπρηστικές βόμβες

ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΕΚΘΕΣΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ! 

Η ρωσική πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε με νέες αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας, η οποία θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την πόλη και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε λογαριασμούς ακτιβιστών στο Twitter, ρωσικά ελικόπτερα έριξαν εμπρηστικές βόμβες σε διάφορους στόχους στην πόλη.
Οι εμπρηστικές βόμβες, όπως προδίδει και το όνομά τους, προκαλούν πυρκαγιές. Όποιος βρεθεί μέσα στο βεληνεκές τους αποτεφρώνεται.

Οι S-400 της Ρωσίας έφθασαν στη Συρία! Φωτογραφίες από την ανάπτυξή τους!

Image
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα την “άφιξη” των σούπερ αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην αεροπορική βάση Hmeymnin στη Συρία. 
Προφανώς δεν δίνει τυχαία δημοσιότητα στο γεγονός.
Οι S-400, έχουν ήδη τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στη Συρία και αυτό σημαίνει, απλά ότι ο εναέριος χώρος της έχει κλειδωθεί. Οτιδήποτε πετάξει στον εναέριο χώρο της Συρίας μπορεί άμεσα να καταρριφθεί.

Η σφαγή των Ελλήνων από το Βυζάντιο και την Εκκλησία! – Το «ISIS» της τότε εποχής

Η σφαγή των Ελλήνων από το Βυζάντιο και την Εκκλησία! – Το «ISIS» της τότε εποχής
Τα παρακάτω είναι αυτοκρατορικά διατάγματα από την εποχή του Βυζαντίου με τα οποία δίνονται οδηγίες προς τους τοπικούς άρχοντες για το πως θα εξαλείψουν τους “Έλληνες”. Σαν Έλληνες θεωρούνται αυτοί που δεν ασπάστηκαν τον χριστιανισμό αλλά συνέχιζαν να εξασκούν την προγονική τους Ελληνική θρησκεία και να διαβάζουν και να μελετούν αρχαία κείμενα φιλοσόφων.
Εντύπωση προκαλεί η φράση «διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού»! Ο ορισμός του μίσους! Απολαύστε:

Ομολογία-σοκ πράκτορα της CIA: Πληρώσαμε πολιτικούς, ΜΚΟ, δημοσιογράφους στη Γιουγκοσλαβία για να καλλιεργήσουμε το μίσος

Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ. Photo Spokeo, www.ebritic.comΔιχάζουν τους λαούς, φέρνουν τον Πόλεμο και την Υποταγή, ακολουθούν τα δάνεια, οι εισαγωγές και η αρπαγή του ορυκτού πλούτου! Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ. Photo Spokeo, www.ebritic.com
Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αποκαλύπτουν τα μυστικά της υπηρεσίας, αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του υιού του Τζόρτζ Μπους, του τζούνιορ.

Έχει πολλάκις συλληφθεί και κρατηθεί. Ο Μιτ Γουόσπουρ, ένας προσωπικός του φίλος εργαζόμενος στη Γερουσία, ο οποίος του έδινε πληροφορίες, έχει δολοφονηθεί.

ΣΟΚ! Η δολοφονία του δικηγόρου που έχει ξεσηκώσει την Τουρκία on camera!

Image
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί, σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς άγνωστων ενόπλων στη μεγάλη αυτή πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Η στιγμή της δολοφονίας καταγράφηκε σε κάμερα - Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές.
Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έκανε μία δήλωση στους δημοσιογράφους, πρόσθεσαν νοσοκομειακές πηγές. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου και μιας ομάδας δικηγόρων, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της τάξης. Δημοσιογράφοι και τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, πρόσθεσαν.