Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Isra-AID: Ένα προσωπείο ανθρωπισμού για το ισραηλινό Απαρτχάϊντ

«Οι πεσιμιστές που ανησυχούν για την δημόσια εικόνα του Ισραήλ στο εξωτερικό μπορούν να ησυχάσουν. Καλύτερη από οποιονδήποτε ομιλητή, καλύτερη από οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής από τον πρωθυπουργό, είναι η δουλειά που γίνεται από την ISRA-Aid και από την Ισραηλινή Αεροβοήθεια (Israel Flying Aid).»
Της Νέλλης Μαρτίνου
H «Ιsra-Aid είναι το καλύτερο εργαλείο Δημοσίων Σχέσεων του έθνους» ήταν η επικεφαλίδα άρθρου, της Jerusalem Post, της αγγλόφωνης ισραηλινής εφημερίδας. 

Ρωσικά πλοία πλέουν στα Δαρδανέλια συνοδεία τουρκικών υποβρυχίων!


Image
Οι Τούρκοι έχουν την δυστυχία να βλέπουν τα πλοία του Ρωσικού στόλου που πλέουν προς Συρία,να πλέουν στον Βόσπορο κι αυτό προκαλεί εκνευρισμό. 
Γι΄ αυτό και αντιδρούν προφανώς με …νευρικότητα που θα ΄λεγε και ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Τελευταίο παράδειγμα η αποστολή ενός τουρκικού υποβρυχίου να συνοδεύσει το ρωσικό πλοίο υποστήριξης Yauda που έπλεε προς τα Δαρδανέλια! Μαζί με το υποβρύχιο,συνοδεία κι ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Φυσικά όλα αυτά γίνονται για λόγους εντυπώσεων και …φωτογράφησης. Οι Τούρκοι δεν μπορούν να εμποδίσουν κανένα ρωσικό πλοίο να πλεύσει στην θάλασσα του Μαρμαρά.

ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: οι Τούρκοι άρχισαν να συλλαμβάνουν τους πρόσφυγες

Μετά τη συμφωνία οι Τούρκοι άρχισαν να συλλαμβάνουν τους πρόσφυγεςΟι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα περίπου 1.300 μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν παράτυπα προς την Ελλάδα, φθάνοντας σε απόμερες ακτές του Αιγαίου και σε δάση, ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης της Τουρκίας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.
Οι άνδρες της στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν εκατοντάδες Σύρους, Ιρακινούς, Ιρανούς και Αφγανούς, καθώς και τρεις διακινητές, κοντά στο Αϊβατζίκ (Πιονία), στην επαρχία Τσανάκαλε, ανέφεραν αξιωματικοί του τουρκικού λιμενικού σώματος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

71 χρονια απο το πογκρόμ ενάντια στους ανάπηρους πολέμου της Αλβανίας

Στις 30 Νοεμβρίου του 2014 συμπληρώνονται 71 χρόνια από τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη του 1943, όταν τα τάγματα ασφαλείας, με τις πλάτες των γερμανοφασιστών κατακτητών, ξεχύθηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας ενάντια στους 15.000 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου. Τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν ν σε αυτοκίνητα και τους παρέδωσαν στους Γερμανούς, στις φυλακές Χαϊδαρίου και Χατζηκώστα.
Με την κατάρρευση του Μετώπου και τη συνθηκολόγηση του Ελληνικού Στρατού, οι ανάπηροι των μετώπων στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μαζεύτηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας. Περίπου 15.000 ανάπηροι βρήκαν το πρώτο καταφύγιό τους, σε άθλιες συνθήκες, σε δεκάδες νοσοκομεία της Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή, οι ανάπηροι άρχισαν τους αγώνες για την επιβίωσή τους και την υγειονομική περίθαλψή τους. Ιδιαίτερο μέτωπο άνοιξαν ενάντια στους αξιωματικούς – εγκάθετους της δοσίλογης κυβέρνησης που λυμαίνονταν τα νοσοκομεία.

Ο συριακός στρατός σφραγίζει τα σύνορα με την Τουρκία – Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα

ΜΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ Τ-90 ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Η 4Η Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
Ο συριακός στρατός μετά την ρωσική εμπλοκή στην χώρα έχει ανακάμψει ταχύτατα και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.
Αν και οι Τούρκοι με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να αποσύρουν την ρωσική υποστήριξη στην περιοχή και έτσι να ενισχυθούν οι ισλαμιστές για να απομακρυνθεί ο Άσαντ και να αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση μαριονετών όμως τα αποτελέσματα που έφερε η πτώση του Su-24 ήταν ακριβώς τα αντίθετα.

Ο Μηνάς Χατζησάββας δεν πρόλαβε να γίνει ο Νίκος Καββαδίας


Ο σπουδαίος ηθοποιός θα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση που ετοιμάζει ο Θέμης Μουμουλίδης στο Θέατρο Badminton βασισμένη στη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη και άλλους ηθοποιούς, όμως το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη ήταν ικανό να τον νικήσει, ύστερα από μία εβδομάδα νοσηλίας στην εντατική του “Ευαγγελισμού”.

Γαλλία. NPA: Άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών! Τέρμα στην καταστολή!


 Ανακοίνωση του NPA για τη σύλληψη αγωνιστριών/ών στο Παρίσι (289 προσαγωγές και 174 προφυλακίσεις) - μεταξύ αυτών και ο Μπεζανσενό - στην, απαγορευμένη από το κράτος έκτακτης ανάγκης, διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή.


Το Υπουρ­γείο μι­λά­ει για 289 προ­σα­γω­γές και 174 προ­φυ­λα­κί­σεις. Σε ό,τι αφορά το NPA, γνω­ρί­ζου­με ότι συ­νε­λή­φθη­σαν πολ­λές δε­κά­δες σύ­ντρο­φοί μας, τη στιγ­μή που επι­χει­ρού­σαν να δια­δη­λώ­σουν ει­ρη­νι­κά στην Place de la République. Το ίδιο ισχύ­ει και για συ­ντρό­φους του Ensemble, της AL, και της Solidaires…Βρί­σκο­νται κυ­ρί­ως στο τμήμα του Bobigny,μαζί πε­ρί­που εκατό άλλα άτομα.

Παρίσι: Μάχες σώμα με σώμα, παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων(video)

Συρία: Έμφαση στο ανταρτικό προπύργιο, στόχος τα παράλια

Μνημόνιο Ρωσίας - ΗΠΑ για να μην συγκρούονται στη ΣυρίαΟ συριακός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα κατάληψης της πόλης Σάλμα, το ισχυρότερο προπύργιο των ανταρτών στη βόρεια Λαττάκεια. Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «zvezda», στην περιοχή των μαχών, τεθωρακισμένα και πυροβολικό του στρατού του Άσαντ περισφίγγουν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.
Οι θέσεις βολής αλλάζουν μετά από κάθε βολή κατά των θέσεων των τρομοκρατών, ώστε να αποφύγουν την ανταπόδοση των πυρών από αντιαρματικούς εκτοξευτές ρουκετών. Ο κανονιοβολισμός στις ορεινές περιοχές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας δεν παύει όλη την ημέρα.

Διαταγή Ομπάμα προς Τούρκους: Σφραγίστε αμέσως τα σύνορα

Image«Το παιχνίδι έχει αλλάξει. Ως εδώ. Τα σύνορα πρέπει να σφραγιστούν». Αυτή τη δήλωση έκανε αξιωματούχος της κυβέρνησης του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην εφημερίδα Wall Street Journal, περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό το αυστηρό μήνυμα που έστειλε η Ουάσινγκτον στην τουρκική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.
ΠΗΓΕΣ: http://mignatiou.com, WALL STREET JOURNAL, INDEPENDENT

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΟΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΙΑ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΜΑΤΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ… 
Η κυβέρνηση Ομπάμα φαίνεται να προτρέπει την Άγκυρα να διασφαλίσει τα σύνορά της με τη Συρία για πρόληψη από το ISIL και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, από την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, όπλων και προμηθειών μέσα και έξω από την εμπόλεμη χώρα, ωστόσο ο γεωπολιτικός ερευνητής και συγγραφέας, Τόνι Cartalucci είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν άλλους «περίεργους» στόχους στο μυαλό τους.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΡΙΑ...

ImageΗ Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εμφανίστηκε ανοικτή στη συμμετοχή του συριακού στρατού του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη διεθνή μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, συμφωνώντας με τη θέση της Γαλλίας.

«Υπάρχει ένα μέρος των στρατευμάτων στη Συρία που μπορούμε να συμπεριλάβουμε (στη μάχη), όπως και στην περίπτωση του Ιράκ έγινε με επιτυχία η εκπαίδευση τοπικών στρατευμάτων», δήλωσε η συντηρητική υπουργός χθες Κυριακή στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ!

Όταν αρχικά ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος έφτιαξε το Ιδιωτικό ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας και μετά ο νυν Π.Καμμένος το διατήρησε, δικαιολόγησαν την πολιτική τους αυτή απόφαση λέγοντας ότι οι φαντάροι πρέπει να εκπαιδεύονται  και όχι να απασχολούνται στα ΚΨΜ.
Το γεγονός ότι όλα αυτά αποτελούσαν το πρόσχημα για την ένταση της οικονομικής εκμετάλλευσης των νεοσύλλεκτων φαντάρων αποκαλύπτεται από τα όσα συμβαίνουν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου: οι φαντάροι πεινούν και υποχρεώνονται να τα σκάνε χοντρά στο ΚΨΜ και την Ψησταριά που λειτουργεί εντός της μονάδας, απασχολώντας δύναμη 3 φαντάρων, οι οποίοι σε μόνιμη βάση ψήνουν σουβλάκια!

«ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ» ΣΤΟ ΣΠΕΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ…

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ξεκίνησε το ΣΠΕΝ της σειράς Σεπτεμβρίου και φυσικά δεν έλειψαν τα παράπονα.
Συγκεκριμένα στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου που πραγματοποιείται το ΣΠΕΝ, η κατάσταση είναι ανυπόφορη στις τουαλέτες. Μακριά από τους θαλάμους, παρατημένες στο έλεος, περισσότερο θα θύμιζαν βάλτο παρά εικόνα στρατοπέδου. Ποιος θα μπορούσε άραγε να εξυπηρετηθεί καθημερινά σε τέτοιες άθλιες συνθήκες.
Αν δεν νοιάζει τα στελέχη, τότε ας τις χρησιμοποιήσουν αυτοί και να δώσουν τις δικές τους στους φαντάρους.

French Police Attack Cop21 Climate March

CU_VMTKVEAAJaylFrance – Several thousand people gathered for the planned climate march on the eve of the United Nations Climate Conference (Cop21) that begins in Paris on Monday.  The march was banned in the days following the ‘Paris Attacks’ when a State of Emergency was declared that unauthorized all public gatherings.
In the lead up to today’s events, French police using the authority gained by the state of emergency declaration placed 24 known climate activists under house arrest. An act against personal freedoms that would have been illegal otherwise.

Ενα κοίτασμα που αλλάζει τον ενεργειακό σχεδιασμό ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Σε επαναπροσδιορισμό του ενεργειακού σχεδιασμού στην ανατολική Μεσόγειο, που συμπαρασύρει την Κύπρο και υπό προϋποθέσεις την Ελλάδα, οδηγεί η ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στην Αίγυπτο. Η ανακάλυψη και ο προσδιορισμός του από την ιταλική εταιρεία ENI, τον περασμένο Αύγουστο, έγινε αφορμή για πολλές επαφές, προκειμένου να διερευνηθεί πώς μπορεί να γίνει η συνδυαστική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που υπάρχουν σε Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο. Από την προσοχή της Αθήνας δεν πέρασε απαρατήρητη η περιοδεία του επικεφαλής της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτσι στην περιοχή.

Τζιχαντιστές: Οι μπίζνες και οι σχέσεις με μονοπώλια


Από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς διυλιστηρίων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία στα μέσα Νοέμβρη
Από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς διυλιστηρίων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία στα μέσα Νοέμβρη
Ο κεντρικός πυρήνας του «Ισλαμικού Κράτους» αποτελείται, μεταξύ άλλων, από Σουνίτες αξιωματούχους του ιρακινού πρώην καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ με το πέρασμα του χρόνου οι δυνάμεις τους «εμπλουτίστηκαν» με ξένους μισθοφόρους, «διοικητές», έμπειρους επιστήμονες και τεχνικούς, ακόμη και... μάνατζερ από κάθε μεριά του πλανήτη! Οπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, οι τζιχαντιστές τουΑμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχαν, αρκετά πριν από την επίσημη ίδρυσή τους, προχωρήσει σε έναν κεντρικό επιχειρησιακό και οικονομικό σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός ντε φάκτο «κράτους», «ισλαμικού χαλιφάτου», έχοντας διδαχθεί από τα λάθη της «Αλ Κάιντα». Μια δυνατότητα που δε θα μπορούσαν να έχουν, αν δεν στηρίζονταν πρακτικά από τμήματα της αστικής τάξης της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και από ιμπεριαλιστικά κέντρα και μονοπωλιακούς ομίλους. 

Κοτζιάς από Τεχεράνη: Ο Αλλάχ έδωσε στο Ιράν αέριο και πετρέλαιο -Οι δικοί μας Θεοί χάρισαν στην Ελλάδα τη ναυτιλία

Κοτζιάς από Τεχεράνη: Ο Αλλάχ έδωσε στο Ιράν αέριο και πετρέλαιο -Οι δικοί μας Θεοί χάρισαν στην Ελλάδα τη ναυτιλίαΈνα ευρύ πλάνο δράσης, το λεγόμενο "action plan" στη διπλωματική γλώσσα, ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ιράν άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά στην Τεχεράνη στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Ιράν. Όπως ο ίδιος εξήγησε σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ τζαβάντ Ζαρίφ το πλάνο αυτό, όπως ελπίζουν οι δύο πλευρές, θα είναι έτοιμο ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016.

«Ανοιχτοί» για το ISIS οι δρόμοι του πετρελαίου Καψύλης Αλέξανδρος

«Ανοιχτοί» για το ISIS οι δρόμοι του πετρελαίου
ο Ισλαμικό Κράτος καταφέρνει να παράγει και να εξάγει παράνομα μαύρο χρυσό και η Δύση δεν βομβαρδίζει τις πετρελαιοπηγές









«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ.»

image
Τα λόγια του Σεμπαστιάο Σαλγκάδο απ’ το «Το αλάτι της γης» που δε θα ξεχάσω ποτέ.

Κείμενο: Κατερίνα Δήμα
Ξεκίνησα να ράψω μερικά λόγια γι’ αυτό το ντοκιμαντέρ που ξανάδα χτες, και μέσα απ’ τη διαδρομή κατέληξα σ’ ένα προσωπικό βίωμα του παρελθόντος. Eίπα να το σβήσω, μα το άφησα. Σκέφτηκα πως όλα τα ίχνη της ανθρωποσύνης, της ευαλοσύνης, της προσωπικής κατάθεσης, της έκθεσης χάνονται πια από μόνα τους μέσα σ’ αυτή την χωρίς τέλος σκύλευση της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς που ζούμε… Λες και οτιδήποτε τρωτό αναδεύεται μάταια μες στη φύση του πασχίζοντας να ταράξει την ασχήμια του «σήμερα» μέσα απ’ το «χτες». Μάταια γιατί πρέπει πια να θανατώνεται ακαριαία. Όμως η ιχνηλασία του παρελθόντος είναι η μόνη μαρτυρία ότι υπήρξαμε ως είδος. Κι εμείς, και τα αίσχη μας. Κι οι υπερβάσεις μας. Γι’ αυτό δεν το έσβησα.

S-400 στη Συρία! Δείτε πως και γιατί αλλάζουν τα δεδομένα! Ποιες περιοχές καλύπτουν


Image
Μόλις 48 ώρες μετά από την κατάρριψη του ρωσικού SU-24, η Μόσχα έστειλε και ανέπτυξε στη Συρία τους S-400. Αυτό είναι το πρώτο που εντυπωσιάζει,αλλά όχι το κυρίαρχο. 
Ο χάρτης με τις περιοχές που καλύπτει η “ομπρέλα” του πιο σύγχρονου αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος των Ρώσων είναι αυτό που εντυπωσιάζει.
Σύμφωνα με τον χάρτη οι S-400 καλύπτουν τη Συρία , μεγάλη έκταση της Τουρκίας και την Κύπρο!
Οι S-400 μπορούν να εγκλωβίζουν 100 διαφορετικούς στόχους στον αέρα και να “εμπλέκονται” με έξι ταυτόχρονα ανά πάσα στιγμή. 

Αυτά περιλαμβάνει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Η επανενεργοποίηση της ενταξιακής διαδικασίας τηςΤουρκίας, η οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισ. και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών...
καταγράφονται στην κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφης ΕΕ-Τουρκίας.

Ισραήλ: «Ρωσικό μαχητικό εισήλθε στον εναέριο χώρο μας κατά λάθος – Το θέμα ρυθμίστηκε»

Ο ΞΕΦΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΡΩΣΙΑΣ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ...
Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος προερχόμενο από τη Συρία εισήλθε πρόσφατα κατά λάθος στον ισραηλινό εναέριο χώρο πριν γυρίσει πίσω, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν, λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα σύνορα της Συρίας.
«Δεν έχουν πρόθεση να μας επιτεθούν»

ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ «ΧΟΡΟ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συνεχίζονται τα επικίνδυνα παιχνίδια με την «φωτιά» καθώς κάποιοι εκεί στην Γερμανία εμφανίζονται πρόθυμοι να συνδράμουν με τους Τούρκους στα σχέδια τους να εισβάλλουν στην Συρία, με την αποστολή ακόμα και στρατιωτικών δυνάμεων στην Τουρκία.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα υποδέχτηκε θετικά την είδηση από το Βερολίνο ότι η Γερμανία αποστέλλει στην Τουρκία 1.200 άντρες για να συμμετάσχουν σε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση που αναγγέλλεται εδώ και καιρό μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Χιλιάδες στους δρόμους της Μαδρίτης κατά μιας στρατιωτικής εμπλοκής στη Συρία

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο ενδεχόμενο μιας εμπλοκής της Ισπανίας στον πόλεμο στη Συρία, ενώ ο επικεφαλής της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα λάβει καμία βεβιασμένη απόφαση, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ...

Οι body guards του Αλέξανδρου Μπακατσέλου φωτογράφιζαν τους διαδηλωτές εργαζόμενους

12274762_997101106979661_2108039530616828087_nΑπλήρωτοι εργαζόμενοι του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου διαμαρτυρήθηκαν σήμερα, Σάββατο, λίγο πριν από το μεσημέρι έξω από την πολυτελή οικία του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου στους Νέους Επιβάτες, στη Θεσσαλονίκη.
Δημοσιογράφοι, τεχνικοί Τύπου και διοικητικοί υπάλληλοι, αρκετοί εκ των οποίων μαζί με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11.30 π.μ., ύψωσαν πανό και διαδήλωσαν ειρηνικά κατά του κύριου μετόχου της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, η οποία οδεύει ολοταχώς προς χρεοκοπία.

Ashraf Fayadh: Saudi Arabia to 'sue' Twitter user describing Palestinian poet's death sentence as 'Isis-like'

Ashraf Fayadh, a 35-year-old Palestinian poet, was sentenced to death for apostasy AP
Saudi Arabia will sue any Twitter user who compares the Kingdom’s recent decision to execute a poet to punishments handed down by Isis.
Ashraf Fayadh, a 35-year-old Palestinian poet, was sentenced to death for apostasy – renouncing one’s faith – by a court in Abha on 17 November, according to documents seen by Human Rights Watch.

Israel dropped 800 tons of bombs on Gaza, the world didn’t blink an eye

Every summer, I spend time in the Palestinian village of Duma, near the city of Nablus. This past summer, I saw a side of Duma that remains etched in permanent horror. On July 31st, Reham, Saad, Ahmed, and Ali Dawabsha were immolated in an Israeli settler arson attack on their home, burning 18-month-old Ali to death.
After weeks of agonizing pain, Reham and Saad succumbed to their wounds, leaving five-year-old Ahmed Dawabsha burned in over 60% of his body, fighting for his life in an Israeli hospital, and orphaned. 

EU-US trade deal will unleash oil sands and fatally undermine climate efforts Mark Dearn

Tar sands are the largest industrial project on the planet, and the world’s most environmentally destructive. Photograph: Rex ShutterstockThe Transatlantic Trade and Investment Partnership aims to pave the way for the exploitation of toxic tar sand crude oil – with potentially devastating results
Friday 27 November 2015 07.00 GMTLast modified on Friday 27 November 201510.43 GMT
The prospects for a meaningful agreement at the UN climate change talksbeginning on Monday are bleak. As a result, so too are the prospects for the 100 million more people predicted to be living in poverty by 2030 as a result of global warming.