Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Φωτογραφίζοντας τις μάχες του Δεκέμβρη του 1944.(Αθηνα-Πειραιας)-ΒΙΝΤΕΟ


Φωτογράφοι:
Πουλίδης Πέτρος,
Τσακιράκης Βασίλης,
https://www.youtube.com/watch?v=_42hYp2YQxw&feature=share

Σένγκεν σημαίνει Frontex-Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ευρωπαϊκό σύνορο - Χτίζουν το Γκουαντάναμο της Ε.Ε

Σήμερα όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της Frontex η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή που είναι αλληλένδετη με την Συμφωνία Σένγκεν  να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Μπορεί οι υπουργοί της Ελλάδας να μιλάνε περί ικανότητας της ελληνικής πλευρά να φυλάξει τα σύνορά της αλλά αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ότι τελικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να φυλάξει τα εσωτερικά σύνορά της, πόσο μάλλον τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΑΔΑΦΟΣ! (Φωτό - Βίντεο)


Αποστολή zougla.gr: Νίκος Χριστοφάκης

Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βγει η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ κοντά στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά την απόφαση των Σκοπίων να υψώσουν φράχτη.

Ενημέρωση από τη ματαίωση και του δεύτερου πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ

Ματαιώθηκε και ο δεύτερος επιχειρούμενος πλειστηριασμός της ΒΙΟΜΕ. Παρά την εμφάνιση και πάλι δεκάδων ΜΑΤ μέσα κι έξω από τα δικαστήρια και με τη βοήθεια της απεργιακής πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα και κατέληξε στα δικαστήρια, ματαιώθηκε και αυτός. Νέο ραντεβού την επόμενη Πέμπτη 10/12 αλλά και στον τελευταίο -αυτού του γύρου- 17/12 για να βάλουμε τους πλειστηριασμούς των αγώνων μας εκεί που τους αξίζουν: στα σκουπίδια.
Στην απεργιακή πορεία συμμετείχαν εκτός απο το σωματείο της ΒΙΟΜΕ, το σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων, εργαζόμενοι από την ΕΛΒΟ, την ΕΡΤ3, την ΕΥΑΘ κ.α.

US Air Force Pilots Bombing Desert In Syria, Returning With Ordnance Allegedly Intended For ISIS


Ever since the U.S. bombing campaign over Syria that allegedly targeted ISIS began months ago, many Americans have been increasingly confused by the American impotence against the terrorist organization while the Russians have managed to decimate the jihadists after only a few weeks of steady bombing.
Since the United States has demonstrated time and time again its ability to bomb an entire country into the Stone Age, the capabilities of the U.S. Air Force should not be in question. Thus, either ISIS is a congerie of Supermen and special forces fighters (disproven by the effectiveness of Russian bombing) or the ineffectiveness of the US airstrikes are intentional.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ – Κτηνωδίες και εγκλήματα τον Δεκέμβρη του 1944

dec64a
http://atexnos.gr/  Επιμέλεια: Οικοδόμος  

Η ελληνική κυβέρνηση λέει ναι στην έκδοση

"Ταραχές της 1ης Μάη «Νο Expo», οι έλληνες λένε ναι στην έκδοση!

Ο έλληνας υπουργός εξωτερικών δήλωσε θετική άποψη στο ενδεχόμενο έκδοσης στη Ιταλία των πέντε ελλήνων αναρχικών, που συνελήφθησαν στην Αθήνα, τις 12 Νοέμβρη για τις ταραχές στη πορεία No Expo της 1ης Μαή αυτόύ του χρόνου. Υπο τον όρο όμως οτι οι τελευταίοι θα εκτισουν την ποινή τους στην πατρίδα τους. Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθεί απο το ιταλικό αντιστιχο υπουργείο. ΟΙ πέντε έλληνες αναρχικοί, με ηλικίες ανάμεσα στα 18 και τα 25 χρόνια κατηγορούνται οτι όλοι ήταν μέρος του «μαύρου μπλοκ» που κατέστρεψε το Μιλάνο την 1η Μαη και ταυτοποιήθηκαν απο τις τηλεκάμερες."
δημοσίευμα από την φυλλάδα Corriere della Sera 
    https://athens.indymedia.org/post/1552371/

Ο Ιανός και ο Πολιτισμός του

Δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, λοιπόν. Αυτή ήταν η ποινή για κάποιους από τους συμμετέχοντες στον απεργιακό αποκλεισμό του βιβλιοπωλείου Ιανός στις 28 Δεκεμβρίου του 2014.
Και γιατί όχι; Το να κλείνεις την είσοδο αυτού του Ναού της Κουλτούρας αποτελεί έγκλημα, μια ύβρι απέναντι και στις 9 Μούσες, όλες μαζί. Γι αυτό και ο Πολιτισμός του Ιανού πρέπει να προστατεύεται με ΜΑΤ και οι μύστες του Πολιτισμού του (βλέπε τα αφεντικά του) να κυκλοφορούν μαζί με κυρίους που διαθέτουν μεγάλο σβέρκο.

“Έξω ο εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών Κέρι από τη χώρα”: Kινητοποίηση στα Χανιά ενάντια στην επίσκεψη Υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης με την οποία καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Αθήνα και ότι αυτό θα σηματοδοτήσει για συμμετοχή της Ελλάδας, με χρήση της βάσης της Σούδας, στον πόλεμο ενάντια στον ISIS στη Συρία. Μάλιστα, καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια πρώτη κινητοποίηση σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕRTOPEN.COM THN ΠΕΜΠΤΗ 3/12

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται  από τους συναγωνιστές της ΕRTOPEN
Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης: «ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ- Ο αστικός κόσμος της Ευρώπης εφορμά σε ΕΥΡΩΠΗ-Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ. ΠΟΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ»
Τις μουσικές διαλέγει o Κώστας Πετράκης
H συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Συρίας έχει αρχίσει! Ελληνική φρεγάτα παρακολουθεί ρωσικό υποβρύχιο
Να γιατί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος υπέγραψε σύμβαση 500 εκ. δολ. για τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών  αεροσκαφών («P -3 Orion»)!

Turkish Stream τέλος! Ο Πούτιν έδωσε εντολή να σταματήσει κάθε διαδικασία!

ImageΗ Ρωσία ανέστειλε τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό αερίου Turkish Stream, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.
«Έχουν ανασταλεί επί του παρόντος οι εργασίες για τον Turkish Stream», δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν ανοιχτές οι συνομιλίες για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.

Ποια κρίση; - 20 εκατ. ευρώ οι αποδοχές 30 στελεχών στις ελληνικές τράπεζες για το 2014


Μισθοί άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ καταβλήθηκαν σε περίπου τριάντα μεγαλοστελέχη ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ίδιες οι τράπεζες στα ενημερωτικά τους δελτία.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το ανώτερο και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό αμοίβονταν μέχρι και το τέλος του 2014 με μισθούς οι οποίοι ξεπερνούσαν καθαρά τα 16.000 ευρώ μηνιαίως, φθάνοντας μάλιστα το ποσό των 20.512 ευρώ στην περίπτωση ανώτατου στελέχους της Εurobank.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... "Θα έχουμε καθαρίσει με το AIDS ως τα Χριστούγεννα, αν εκτελέσουμε όλους τους γκέι"

πηγή: lifo.gr
Ο Στίβεν Άντερσον, πάστορας στην Αριζόνα, έχει γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα παγκόσμια media, έπειτα από δήλωσή του ότι το AIDS θα εξαλειφθεί αν οι ομοφυλόφιλοι εκτελεστούν. Ο σοκαριστικός του λόγος έγινε κατά τη διάρκεια κηρύγματος που έδωσε στις 30 Νοεμβρίου στην "Εκκλησία των Πιστών στο Λόγο του Βαπτιστή" της Αριζόνα, την οποία ίδρυσε ο ίδιος.
Ο Άντερσον χαρακτήρισε τα μέλη της γκέι κοινότητας "γεμάτα ασθένειες, εξαιτίας της κρίσης του Θεού". Μάλιστα, δεν διαχωρίζει τους γκέι από τους μπαϊσέξουαλ αφού "όλοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία και η Βίβλος θα τους αποκαλούσε σοδομιστές". 

Πορεία στην Ειδομένη με τη σορό του 22χρονου

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης. Μετανάστες κατευθύνθηκαν στο σημείο διέλευσης, εκεί όπου έχασε νωρίτερα τη ζωή του ο 22χρονος Μαροκινός, κρατώντας στην κεφαλή της πορείας τη σορό του, σκεπασμένη με μαύρο πανί, πάνω σε αυτοσχέδιο φορείο
Στιγμιότυπο από την Ειδομένη, στη διάρκεια των συμπλοκών της Τετάρτης (Lefteris Partsalis / SOOC). Η αστυνομία της ΠΓΔΜ τους απώθησε κάνοντας και πάλι χρήση χημικών. Λίγο μετά τον θάνατο του νεαρού από ηλεκτροπληξία, μετανάστες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών της ΠΓΔΜ και άρχισαν να καίνε κουβέρτες.

Ο άγριος ταξικός Δεκέμβρης του 1944

1944
Ο Ιάσονας Χανδρινός μιλάει στους Νατάσα Κεφαλληνού και Κώστα Παλούκη
Συμβάλλοντας στη συζήτηση για τα Δεκεμβριανά του 1944 συναντήσαμε τον ιστορικό Ιάσονα Χανδρινό, συγγραφέα του πολυσυζητημένου βιβλίου Το τιμωρό χέρι του λαού. Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη πρωτεύουσα 1942-1944, ο ο οποίος φέρνει στο προσκήνιο την εν πολλοίς άγνωστη εαμική αντίσταση στις πόλεις απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις και τους έλληνες συνεργάτες τους. Τα συμπεράσματα του βιβλίου μπορούν να φωτίσουν και να εμπλουτίσουν τη σημερινή συζήτηση για το χαρακτήρα της μαζικής, λαϊκής αντιβίας του κινήματος απέναντι στην κυρίαρχη ρητορική που επιδοκιμάζει το κρατικό μονοπώλιο της βίας, δαιμονοποιώντας κάθε μορφή αντίστασης. Η συζήτηση εφορμώντας από τις δράσεις αλληλεγγύης του ΕΑΜ, έφτασε στις πρακτικές της ΟΠΛΑ και του ΕΛΑΣ Αθήνας για να επικεντρωθεί στη δεκεμβριανή σύγκρουση και τη σημασία της στη συλλογική μνήμη.

Η Χρυσή Αυγή παρεμβαίνει σε σχολεία λόγω του... ΕΛΑΣ


Καταγγελία για επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία και εκπαιδευτικούς

Συντάκτης: Ελένη Βαρσάμη
Δεν ειναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή με έμμεσο ή άμμεσο τρόπο παρεμβαίνει στα σχολεία και στο έργο των εκπαιδευτικών. Αυτή την φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος βρήκε έναν «θεσμικό» τρόπο. Όπως καταγγέλλει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή εναντίον διευθυντή σχολείου της περιοχής , επειδή «επέτρεψε» να αναρτηθεί σε τοίχο του σχολείου του φωτογραφία ΕΛΑΣιτών

ΒΙΝΤΕΟ Ισραηλινός στρατιώτης αναγκάζει νεαρή Παλαιστίνια να κρατήσει μαχαίρι – Τεράστια εισβολή για κατεδάφιση σπιτιού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) – Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι νεκροί

Forced_to_pick_up_knife
Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να δείχνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να ρίχνει ένα μαχαίρι στο έδαφος και να αναγκάζει μια τρομοκρατημένη μικρή Παλαιστίνια να το σηκώσει, προτού συλληφθεί.
Το βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως στα παλαιστινιακά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, την ίδια μέρα που άλλοι δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι οι νεαροί προσπάθησαν να διαπράξουν επιθέσεις με μαχαίρια.
Το Ισραήλ κλιμάκωσε περαιτέρω τη βία την Τετάρτη, διενεργώντας μια εκδικητική κατεδάφιση σπιτιού στην Ιερουσαλήμ.
Αναγκασμένη να σηκώσει μαχαίρι
 Το παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντόνια Αλ Γουατάν είπε ότι το βίντεο τραβήχτηκε από έναν Παλαιστίνιο που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό, σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό τσεκπόιντ, νότια της Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Τρίτη.

ΗΠΑ - Βρετανία σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές - ΒΙΝΤΕΟ


ImageΠολεμικά αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιδρομές εναντίον πετρελαϊκών περιοχών σε τοποθεσία που ελέγχει το ΙΚ στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την πραγματοποίηση των πρώτων βρετανικών αεροπορικών επιδρομών σε συριακό έδαφος.
Το Παρατηρητήριο δεν διευκρίνισε εάν τα πολεμικά αεροσκάφη ήταν βρετανικά, αλλά ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη του συνασπισμού πραγματοποίησαν επιδρομές στις περιοχές Τζάφρα, Τάνακ και αλ-Ομαρ της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα. 

Ειδομένη: Επεισόδια στα σύνορα με ξύλο, χημικά και πυροβολισμούς στον αέρα (Φωτό)!

Ειδομένη: Επεισόδια στα σύνορα με ξύλο, χημικά και πυροβολισμούς στον αέρα (Φωτό)!Νέες συγκρούσεις στα ελληνοσκοπιανά σύνορα μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών από την ΠΓΔΜ...
Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Ειδομένη ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες και αστυνομικούς της ΠΓΔΜ όταν δεκάδες άτομα επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας από σημείο όπου τα Σκόπια δεν έχουν ακόμη ανυψώσει φράχτη. Σημειώθηκαν συμπλοκές και τελικά οι οικονομικοί μετανάστες απωθήθηκαν στην ουδέτερη ζώνη.

Χάος στην Ειδομένη! 6.000 οι εγκλωβισμένοι μετανάστες

Σε "καζάνι" που σιγοβράζει έχει μετατραπεί η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, καθώς περίπου 6000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και περιμένουν να περάσουν στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, το σημείο διέλευσης εξακολουθεί να παραμένει κλειστό κι εκεί έχουν συγκεντρωθεί μετανάστες από το Ιράν και το Μαρόκο, που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται να περάσουν στην ΠΓΔΜ.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕRTOPEN.COM THN ΠΕΜΠΤΗ 3/12 στις 11.00-12.00


ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕRTOPEN.COM THN ΠΕΜΠΤΗ 3/12 στις 11.00-12.00
Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται από τους συναγωνιστές της ΕRTOPEN
Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης: «ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ- Ο αστικός κόσμος της Ευρώπης εφορμά σε ΕΥΡΩΠΗ-Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ. ΠΟΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ»

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ..."Proxy" πόλεμοι παντού, ο πλανήτης είναι ήδη στις φλόγες ...

Καθώς ο πόλεμος γίνεται καθημερινότητα, στοχοποιώντας τον κόσμο της εργασίας εντός και εκτός συνόρων, από τους προληπτικούς πολέμους και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που ενοποιεί εξωτερική και εξωτερική απειλή, με τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που στρέφονται εναντίον των ασύμμετρων απειλών.

Στέλνουν μετάθεση φαντάρο μονογονιακής οικογένειας, με άνεργη μητέρα και χωρίς εισοδήματα στο Σουφλί!

ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Η καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι ενδεικτική των ακραίων προβλημάτων που προκαλεί ο Στρατός στην κοινωνία, με ιδιαίτερα θύματα τους νέους και τις λαϊκές οικογένειες.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας καταγγέλθηκαν από το οικείο περιβάλλον του στρατευμένου, πρόκειται για ένα 21χρονο παλικάρι που τον Σεπτέμβριο κλήθηκε να υπηρετήσει. Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης έπεσε θύμα της προπαγάνδας για τις Ειδικές Δυνάμεις και εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας, αλλά και της ωραιοποίησης-κοινώς παραμύθιασμα των αρμοδίων αξιωματικών πείστηκε να δηλώσει εθελοντής για τα ΟΥΚ.

Η Γερμανία στoν πολυεθνικό στόλο εναέριων τάνκερ

Την ένταξη της στον πολυεθνικό στόλο αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού – μεταφορών (MFF: Multinational Multi-Role Tanker Transport Fleet), που επιχειρεί αεροσκάφη Airbus A330 MRTT, προτίθεται να υλοποιήσει η Γερμανία καθώς το επιχειρησιακό όριο ζωής των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού Airbus A310 που επιχειρεί, εξαντλείται.
Υπενθυμίζεται ότι ο MFF δημιουργήθηκε όταν το 2014 οι Ολλανδία, Νορβηγία και Πολωνία αποφάσισαν να μοιραστούν το κόστος λειτουργίας του πολυεθνικού στόλου.

Δεν είναι μια έκπληξη: Δυτικές εταιρείες γύπες ετοιμάζονται να κάνουν επιχειρήσεις ενέργειας στο βαμμένο με αίμα έδαφος της Συρίας

US, British, French, Israeli and other energy interests could be prime beneficiaries of a major offensive on Syria designed to rollback the power of the ‘Islamic State’ (ISIS) and, potentially the Assad regime.
US, British, French, Israeli and other energy interests could be prime beneficiaries of military operations in Iraq and Syria designed to rollback the power of the ‘Islamic State’ (ISIS) and, potentially, the Bashar al-Assad regime.
A study for a global oil services company backed by the French government and linked to Britain’s Tory-led administration, published during the height of the Arab Spring, hailed the significant “hydrocarbon potential” of Syria’s offshore resources.

3300 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

3,341 people were killed and 1,776 more were wounded [during November] in violent encounters across Iraq. That’s up from the 3,071 killed and 1,160 wounded in October. These numbers attempt to reflect the total number of casualties, but that may be an impossible task. Numbers from behind militant lines are difficult to accurately gauge, and the Iraqi government has been known to inflate or deflate numbers at will. They should be considered only an estimate, perhaps a low one.

Διέγραψε την Εθνική Τράπεζα το NYSE κουκουλώθηκε η είδηση

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) διέγραψε από το ταμπλώ, απαγόρευσε τη διαπραγμάτευση, και ξεκίνησε διαδικασία για την εξαίρεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας , κοινών και προνομιούχων, από τους δείκτες της, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του, από τις 27 Νοεμβρίου, αλλά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης απέκρυψαν την είδηση. Είναι καταπληκτική η επιτυχία κουκουλώματος της είδησης από όλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αν και όλοι οι δημοσιογράφοι το γνώριζαν αφού μεταδώθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ την είδηση δημοσίευσε ακαριαία και το Μπλούμπεργκ. 

ΣΥΡΙΑ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΝ


Image
Βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado πραγματοποίησαν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία μερικές μόνον ώρες μετά την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δήλωσε πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.
"Πραγματοποιήθηκε ένα πλήγμα στη Συρία", σημείωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Τα Tornado έχουν επιστρέψει στη βάση τους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ένας αγωγός η αιτία για όσα κάνει η Τουρκία και ο Ερντογάν στη Μέση Ανατολή!

ImageΈνας αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει τα αποθέματα του Κατάρ,μέσω Σαουδικής Αραβίας,Συρίας και Τουρκίας στη Μεσόγειο και από εκεί στην αγορά της ΕΕ, είναι η αιτία της τουρκικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή.
Σε άρθρο ανάλυση των Asia Times που υπογράφει η Δρ Cristina Lin από το Johns Hopkins University, επισημαίνεται το αίτημα Ερντογάν για την δημιουργία μια ζώνης ασφαλείας πολλών χιλιομέτρων στο έδαφος της Συρίας και μέχρι τα τουρκικά σύνορα. Αίτημα που είχε θέσει στους πολύ φίλους του Ευρωπαίους στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στις 4 Οκτωβρίου.

Η πόλη Χομς υπό τον πλήρη έλεγχο του στρατού της Συρίας

Η πόλη Χομς υπό τον πλήρη έλεγχο του στρατού της ΣυρίαςΗ Χομς στη Συρία ήταν η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σε μέγεθος και πληθυσμό, πριν την εξέγερση του Μαρτίου του 2011.
Καθώς όμως η χώρα βυθιζόταν στη διχόνοια και στον εμφύλιο, η Χομς μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Στους δρόμους της δόθηκαν μερικές από τις πιο αιματηρές και θανατηφόρες μάχες.
Δορυφορικές εικόνες της Χομς το 2013 έδειχναν μια πόλη ερειπωμένη, σαν τη Δρέσδη ή το Τόκιο μετά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Ισλαμικό Κράτος μετατρέπει τη Σύρτη στη Λιβύη σε νέα πρωτεύουσά του στη Μεσόγειο


Το Ισλαμικό Κράτος μετατρέπει τη Σύρτη στη Λιβύη σε νέα πρωτεύουσά του στη ΜεσόγειοΤη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό του την πόλη – λιμάνιΣύρτη στη Λιβύη. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τοπικά Μέσα, το Ισλαμικό Κράτος επιθυμεί να ανακηρύξει τη Σύρτη ως τρίτη «πρωτεύουσά» του, μετά τη Ράκα στην κεντρική Συρία και τη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ.
Στόχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι τα πετρέλαια της περιοχής και μια εναλλακτική «πρωτεύουσα» σε περίπτωση που ηττηθεί στη Συρία.

…Και ξημέρωσε η 3 του Δεκέμβρη. Τρεις του Δεκέμβρη!…


Όποιος έζησε στις 3 του Δεκέμβρη, στις 4 μπορούσε να πεθάνει.
Ο προορισμός του ανθρώπου, που είναι: να κάνει κάτι μεγάλο ή να ζήσει κάτι μεγάλο, εκπληρώνεται. Γιατί ο λαός, ο Αθηναϊκός λαός, κείνη τη μεγάλη μέρα αποκαλύφθηκε μπροστά στο ίδιο του το μεγαλείο.
Η μέρα αποβραδίς ήτανε βροχερή. Ήτανε μια νύχτα βαριά από γεγονότα. Ο λαός είχε οχτώ χρόνια να πει: «Θα γίνει το δικό μου!» Οι δολοφόνοι τροχίζανε τα σπαθιά τους, ο λαός ετοίμαζε τη φωνή του.

Δεκεμβριανά 1944. Η άποψη του Μάνου Χατζιδάκι. Κι ένα βίντεο...


Image
''Τα Δεκεμβριανά δεν ήταν αντίδραση κομμουνιστών.Ήταν η αγανάκτηση των παιδιών της γαλαρίας που έβλεπαν τους συντρόφους τους και τα όνειρά τους στα φέρετρα, από σφαίρες που ρίξαν δωσίλογοι και φασίστες, φορώντας γαλάζιους μανδύες εθνικοφροσύνης.Και όλα αυτά τα ελληνικά αποβράσματα με την επίσημη στήριξη του νεαρού τότε κράτους είχανε έναν εχθρό: την ψυχή των παιδιών της γαλαρίας''.
Μάνος Χατζιδάκις

Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Europe’s walls are going back up – it’s like 1989 in reverse Timothy Garton Ash Timothy Garton Ash

Closing Europe’s internal borders risks dismantling the thing most Europeans value most about the EU.’ Photograph: Robert G Fresson/Robert G. Fresson
The walls are going up all over Europe. In Hungary, they take the physical form of razor and barbed wire fences, like much of the old iron curtain. In France, Germany, Austria and Sweden, they are border controls temporarily reimposed, within the border-free Schengen area.

H ανυπακοή είναι το θεμέλιο της ελευθερίας Μάρω Βούλγαρη


Εκείνον τον πολύ θερμό Ιούνιο του σωτήριου (πραγματικά σωτήριου) έτους 1789, η αίθουσα συνεδριάσεων των τριών τάξεων, στα ανάκτορα του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ ήταν κλειδωμένη (έτσι κι αλλιώς ο Λουί ήταν μανιώδης συλλέκτης κλειδιών, έβαλε ένα κλειδί παραπάνω). Οι εκπρόσωποι λοιπόν της Γ' Τάξης κατέλαβαν την αίθουσα του σφαιριστηρίου όπου και έδωσαν τον ιστορικό όρκο της 20ής Ιουνίου να παραμείνουν ακλόνητοι και ενωμένοι μέχρι την ψήφιση του νέου Γαλλικού Συντάγματος. 

Πως ήταν η Συρία πριν τον πόλεμο

Οι Σύριοι πριν τον πόλεμο ήταν ένας χαμογελαστός, φιλόξενος λαός με πλήθος επιρροές από τις γειτονικές τους χώρες. Η χώρα είχε πληθυσμό 23 εκατομμύρια και οι πολίτες της είχαν μεσαίο εισόδημα ενώ μόλις το 10% του πληθυσμού ήταν αναλφάβητοί.

Νεκροί δυο από τους δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια – Αναγνώρισαν τρίτο ύποπτο – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Νεκροί δυο από τους δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια – Αναγνώρισαν τρίτο ύποπτο – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα- 14 νεκροί και 17 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της νέας αιματηρής επίθεσης στην Καλιφόρνια. 
- Νεκροί δυο από τους δράστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα. 
- Ως ύποπτος αναγνωρίστηκε και ένας άνδρας που ονομάζεται Σαγιέντ Φαρούκ
- Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες και γάζωσαν όσους βρίσκονταν εκεί.
- Η επίθεση έγινε στη διάρκεια χριστουγεννιάτικου πάρτι. 
- Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στην αστυνομία και τους δράστες.
- Νόμιμα αγορασμένο το ένα από τα όπλα της επίθεσης.