Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Το ΓΕΕΘΑ πρέπει να απαντήσει για τις "αποσπάσεις" υπαξιωματικών...σε διαμέρισμα


Στην δύναμη του τάγματος ΓΕΕΘΑ ανήκουν οι δύο υπαξιωματικοί οι οποίοι αποσπάστηκαν σε …διαμέρισμα του κέντρου των Αθηνών. Αυτό διευκρίνησαν πηγές του ΓΕΣ στο onalert.gr απαντώντας στο χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας.
Συνεπώς είναι δεδομένο ότι δύο υπαξιωματικοί του Στρατού έχουν τοποθετηθεί σ΄ ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ΓΕΣ, άγνωστο με ποια …αποστολή! Να το “αερίζουν”; Και ποιος χρησιμοποιεί αυτό το το διαμέρισμα;

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 ΣΤ ΕΣΣΟ


Την Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) του Στρατού Ξηράς (πλην ΚΕΠΒ), οι τελετές ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ, παρουσία εκπροσώπων του ΓΕΣ, των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών της κατά τόπου περιοχής, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών, καθώς επίσης και συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

«Λοιπόν τι θέλεις Τζον εδώ; Τι θέλεις;/ Γύρισε στην πατρίδα σου»

Κι έτσι ξυπόλυτος σκοτώθηκε ο Παυλής το Δεκέμβρη
Κι έτσι ξυπόλητα μείναν τα ποδάρια του. Δεν τα λειώσε το
τανκ σου, Τζον, τα πόδια του,
κι έτσι ξυπόλυτος, Τζον, κι έτσι ξυπόλυτος
ο Παυλής τώρα σεργιανάει στην αθανασία.

Κινητή κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στόχος της σαουδαραβικής συμμαχίας στην Υεμένη


Κινητή κλινική των ΓΧΣ στο Άντεν, στις 14/04/ 2015 (AFP)
Τοπικές πηγές στην Υεμένη επιβεβαιώνουν ότι κινητή κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) έγινε στόχος αεροπορικών επιδρομών από τη συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, την Τετάρτη.
Σε δήλωσή τους, οι ΓΧΣ είπαν ότι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν δύο από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση: «Οι ομάδες μας εξακολουθούν να συλλέγουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό και φροντίζουν τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην επιδρομή"

Ξεπέρασαν τους 100 οι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά, από την έναρξη της εξέγερσης – οι αιματηρότεροι μήνες στη Δυτική Όχθη από τη σφαγή της Τζενίν το 2002

Ακόμα και σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς απολογισμούς, οι Παλαιστίνιοι που έχουν πέσει νεκροί από την έναρξη της τωρινής εξέγερσης, έχουν ξεπεράσει τους εκατό. Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (PCHR), οι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά, από τις 3 Οκτωβρίου έως και την 1ηΔεκεμβρίου, είναι 100. Πλήρης λίστα με τα ονόματα, τις ηλικίες, τις ημερομηνίες και περιγραφή του κάθε περιστατικού, παρατίθεται στα αγγλικά στον ιστότοπο του PCHR.
Στα θύματα δεν συμπεριλαμβάνεται ο πρόσφυγας από την Ερυθραία, Χάφτομ Ζαρχούμ, ο οποίος λυντσαρίστηκε από πλήθος Ισραηλινών που νόμιζαν πως ήταν δράστης της επίθεσης στο σταθμό λεωφορείων της Μπεερσίμπα. (Σημ. σύμφωνα με δημοσίευμα στον ισραηλινό τύπο (JPost) η νεκροψία έδειξε ότι σκοτώθηκε από πυρά, προφανώς των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας).

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ S-300 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ!!!!


Image
Για δοκιμή των ελληνικών S-300 από τους ισραηλινούς κάνει λόγο το Reuters.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει οι δοκιμές στην Κρήτη έγιναν ώστε να είναι έτοιμο το Ισραήλ να αντιμετωπίσει το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή και έχει τη δυνατότητα να να μειώσει την ικανότητα του Τελ Αβίβ να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράν που το διαθέτουν.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που πωλήθηκε πριν από 18 χρόνια στην Κύπρο από την Ρωσία και τώρα είναι τοποθετημένο στο νησί της Κρήτης, ενεργοποιήθηκε κατά τις κοινές ασκήσεις της Ισραηλινής και την Ελληνικής αεροπορίας τον περασμένο Απρίλιο και Μαΐο.

Σφαλιάρισε κοπέλα δικηγόρος της Χρυσής Αυγής

Nikos Libertas/SOOC
Άκρως επεισοδιακή η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τον Καρυδομάτη της Υπεράσπισης να επιτίθεται σε γερμανό δημοσιογράφο και σε μέλος του κοινού, την οποία χαστούκισε, κατά τη διάρκεια διακοπής. Όταν ο κ. Καμπαγιάννης ζήτησε τον λόγο από τον Καρυδομάτη, εκείνος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.
Μετά από το περιστατικό αυτό, το κλίμα στην αίθουσα της δίκης, αλλά και στους διαδρόμους ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με μέλη του κοινού, αλλά και δημοσιογράφους να είναι φανερά αγανακτισμένοι με την Υπεράσπιση. Η Πολιτική Αγωγή αποχώρησε πριν την οριστική διακοπή της σημερινής δίκης.

Καταγγελία: Επίθεση στον φωτογράφο Άρη Μεσσίνη από «φασιστοειδή ντυμένα ναυαγοσώστες»

Ο φωτογράφος, Δημήτρης Μεσσίνης καταγγέλλει επίθεση «φασιστοειδών» στον γιο του Άρη Μεσσίνη, επίσης φωτογράφο. Στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από την επίθεση.
Ο Δημήτρης Μεσσίνης έγραψε στο Facebook: «Φασιστοειδή ντυμένα ναυαγοσώστες... Θαυμάστε τους. Χτύπησαν τον Αρη Μεσσίνη χωρίς έλεος γιατί ασκούσε ελεύθερα και σε δημόσιο χώρο το επάγγελμά του (φωτογράφιζε άφιξη προσφύγων)... Ο φουσκωτός (που έσπασε και την μηχανή που κατέγραψε αυτές τις εικόνες) κρατείται ήδη. Οι υπόλοιποι κρυμμένοι στα λαγούμια να γλιτώσουν το αυτόφωρο... Δυστυχώς όπως είπα δεν φαίνεται η συνέχεια διότι η κάμερα καταστράφηκε και η φωτογράφος χτυπήθηκε επίσης...».

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ SU-24:"NATOϊκά AWACS το στοχοποίησαν! Ένα απογειώθηκε από Ελλάδα"!

Image
Αρχίζει και παίρνει άλλες διαστάσεις το θέμα της κατάρριψης του ρωσικού SU-24 από τους Τούρκους, με πληροφορίες από Ρωσία να εμπλέκουν ανοιχτά πλέον τις ΗΠΑ. Και μαζί μ΄ αυτές και την Ελλάδα.

Ουδείς πίστεψε από την πρώτη στιγμή ότι οι Ερντογάν-Νταβούτογλου δεν είχαν “πλάτες” για να κάνουν κάτι τόσο ακραίο,αλλά οι εκτιμήσεις έφθαναν μέχρι την “σιωπηρή αποδοχή” των τουρκικών προθέσεων να κάνουν επεισόδιο και την κάλυψη που ακολούθησε.
Όμως τώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Regnum επικαλείται δηλώσεις Ρώσου στρατιωτικού εμπειρογνώμονα ο οποίος υποστηρίζει ότι :

ΤΙ ΛΕΝΕ ΡΕ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ...Δράση και στο εξωτερικό θα αναλαμβάνει η νέα Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Άντρες της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Ιαπωνίας

Άντρες της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της ΙαπωνίαςΤα σχέδια συγκρότησης Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, που θα δραστηριοποιείται και εκτός των συνόρων της Ιαπωνίας με το πρόσχημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, ολοκλήρωσε νωρίς σήμερα το πρωί η ιαπωνική κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιοσιχίντε Σούγκα, να αναγγέλλει τη δημιουργία της από την επόμενη βδομάδα.

Δικαιώθηκε η πάμφτωχη οικογένεια φαντάρου που έστελναν στο Σουφλί αντί στην Κοζάνη μετά την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Για μια ακόμη φορά οι διαμαρτυρίες των γονιών και η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιάνουν τόπο. 
Το Επιτελείο του ΑΓΕΣ Τελλίδη στάθηκε με ευαισθησία και ανθρωπιά απέναντι στο πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ), που αντί να σταθεί στον φαντάρο, να εκτιμήσει τα τρομερά οικογενειακά και οικονομικά του προβλήματα και να τον στείλει μετάθεση όπως δικαιούνταν κοντά στο τόπο καταγωγής του (Πτολεμαΐδα), τον πέταξε σε μονάδα στο Σουφλί. 
Την Παρασκευή αναμένεται ο συνάδελφος φαντάρος να πάρει νέο φύλλο πορείας για μονάδα της Κοζάνης.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ - ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ ειπώθηκαν πολλά. Οι πανηγυρισμοί των προπαγανδιστών της αστικής πολιτικής και η έμφαση που δόθηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ στο ζήτημα της ενέργειας, επεδίωξαν να κρύψουν τις σημαντικότερες πτυχές των συνομιλιών. 
Εκεί που υπήρξε η πραγματική σύγκλιση για την όξυνση του ταξικού πολέμου εναντίον του κόσμου της εργασίας, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων συνόρων.     

H Παλαιστίνη Παγκοσμιοποιείται: Το Ισραήλ και η Βιομηχανία Παγκόσμιας Καταστολής.

Σ’ ένα κόσμο που υποτίθεται ότι βυθίζεται σ’ έναν διαρκή πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι.
b2ap3_thumbnail_mossos_dEsquadra.jpg του Τζόναθαν Κουκ *

Εδώ και 18 χρόνια ο Τζεφ Χάλπερ, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, βοηθώντας Παλαιστίνιους στις κατεχόμενες περιοχές να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους, που τα κατεδαφίζει το Ισραήλ. Καθώς ετοιμάζεται να παραιτηθεί από επικεφαλής της Ισραηλινής Επιτροπής Ενάντια στις Κατεδαφίσεις Σπιτιών [Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD)], εκδίδει ένα καινούργιο βιβλίο με θέμα το Ισραήλ.
Το κύριο συμπέρασμα του Χάλπερ είναι ανησυχητικό. Το Ισραήλ, λέει, παγκοσμιοποιεί την Παλαιστίνη.  

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

ευρωπαϊκός πολιτισμός ..Ειδομένη: ξύλο και δακρυγόνα για τους απελπισμένους της γης ..τους χρησιμοποίησε η ευαίσθητη Δύση, μίλησε με κροκοδείλια δάκρυα για ''το δράμα των προσφύγων'' και μόλις εγκρίθηκαν οι βομβαρδισμοί,τους εμποδίζει να περάσουνε ..


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ DEFENCENET.GR-PRONEWS

Πληροφορίες που έρχονται από Μόσχα, αλλά οι οποίες δεν έχουν διασταυρωθεί, ούτε επιβεβαιωθεί, από επίσημα ρωσικά χείλη
ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...
ΠΥΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑ ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Πληροφορίες που έρχονται από Μόσχα, αλλά οι οποίες δεν έχουν διασταυρωθεί, ούτε επιβεβαιωθεί, από επίσημα ρωσικά χείλη αναφέρουν ότι η Ρωσία πρότεινε στην Κύπρο εγγύηση της εδαφικής της ακεραιότητας (της εναπομείνασας...) και πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων (τα περί αντιαεροπορικού συστήματος S-300, και πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskander-Ε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πάντως...) με αντάλλαγμα την δημιουργία ναυτικής βάσης στο νησί.

Αποσπάσεις υπαξιωματικών...σε διαμέρισμα!

Image
Από πότε υπάρχουν αποσπάσεις στελεχών σε υπηρεσίες …διαμερίσματος; Είναι αλήθεια ότι δύο υπαξιωματικοί του στρατού έχουν αποσπαστεί σε …διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ΓΕΣ στο κέντρο της Αθήνας; Κι έχουν αποσπαστεί γιατί μετάθεση δεν μπορούσε να “βγει” βεβαίως!
Ποια ακριβώς είναι η αποστολή των υπαξιωματικών …στο διαμέρισμα; 
Κάθε απάντηση από το ΓΕΣ δεκτή αν και αναγνωρίζουμε την πολύ δύσκολη στην οποία βρίσκεται για να δώσει απάντηση. 
Ίσως αν ενδιαφερόταν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να είχαμε μια λογικοφανή έστω εξήγηση των αποσπάσεων σκάνδαλο.http://www.onalert.gr/

Τιμωρούν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ γυναίκα στρατιωτικό γιατί είναι...μητέρα! Ποιοι αγνοούν διαταγή του Α/ΓΕΣ

Image
Η διαταγή του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη για διευκόλυνση των γονέων στρατιωτικών να παρουσιάζονται στις υπηρεσίες τους λίγο καθυστερημένα,ώστε να μπορούν να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό ή σχολείο, είναι σε ισχύ. Προέκυψε μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Και είναι μια σωστή διαταγή.
Μόνο που υπάρχουν κάποιοι που φαίνεται ότι …δεν έχουν ενημερωθεί για την διαταγή του Α/ΓΕΣ. Ή ακόμη χειρότερα την αγνοούν!

Ισραήλ: Δεν ξέρουν να γελάσουν ή να κλάψουν με Ρωσία

«Εμείς [το Ισραήλ] διενεργούμε περιστασιακά επιχειρήσεις στη Συρία με σκοπό να εμποδίσουμε τη δημιουργία ενός μετώπου εναντίον μας… και για να αποτρέψουμε τη μεταφορά φονικών όπλων, κυρίως από τη Συρία στο Λίβανο» είπε ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου σε μια δημόσια εκδήλωση στην Άκρα το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου. Ήταν η πρώτη φορά που επίσημη ισραηλινή πηγή, και μάλιστα ο πρωθυπουργός, παραδέχθηκε δημοσίως ότι το Ισραήλ δραστηριοποιείται στρατιωτικά στο συριακό έδαφος.  Του Ben Caspit

Η Γερμανία πάει… πόλεμο με Tornado, τα μισά πετάνε!

Μπορεί η Γερμανία να αποφάσισε την εμπλοκή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά μόνο τα 29 από τα 66 μαχητικά Tornado που διαθέτει σε υπηρεσία η Αεροπορία της Γερμανίας (Luftwaffe) είναι επιχειρησιακά έτοιμα.
Η εντυπωσιακή και ολίγον σοκαριστική αποκάλυψη έγινε από γερμανικά μέσα ενημέρωσης στα οποία έφθασε σχετική έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας. Η έκθεση αποδίδει την πολύ χαμηλή διαθεσιμότητα στην έλλειψη ανταλλακτικών, ενώ παρουσιάζει μία συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση αφού το προηγούμενο χρόνο ήταν επιχειρησιακά διαθέσιμα τα 38 από τα 89 Tornado που ήταν σε υπηρεσία.

Έφτασαν τα πρώτα Eurofighter Typhoon στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου

Έφτασαν στις 4.15 το απόγευμα στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου τα 4 πρώτα πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon τα οποία θα ενισχύσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Διαχρονικό σκάνδαλο μεγατόνων στο Μέγαρο Μουσικής


Εχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που ήρθε στην δημοσιότητα το τεράστιο σκάνδαλο με τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής  του ΔΟΛ. Συγκεκριμένα στις 22 Δεκέμβρη 2013 γράφαμε μεταξύ άλλων στο μπλοκ μας:

Σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας – «Το Παρόν- η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή τροπολογία με την οποία το Μέγαρο Μουσικής, του ΔΟΛ, θα περάσει στο κράτος, το οποίο θα αναλάβει τα χρέη του σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και σε διάφορες επιχειρήσεις τα οποία ανέρχονται γύρω στα 230.000. 000 ευρώ!!!.

Επίσης με την νομοθετική ρύθμιση αυτή απαλλάσσονται από τις ευθύνες (αστικές και ενδεχομένως και ποινικές) τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού στον οποίο υπάγεται το Μέγαρο Μουσικής. Δηλαδή δεν θα μάθουμε ποτέ πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη, και που κατέληξαν τα δάνεια που έχει πάρει το Μέγαρο. Απλώς ο σκληρά φορολογούμενος λαός .. θα τα πληρώσει.

Μεταξύ Νεοφιλελεύθερου και Ισλαμικού Τζιχαντισμού

Του Γρ. Σουλτάνη
Όπως στους άπιστους αξίζει η τιμωρία, γιατί δεν ακολουθούν το δρόμο της ορθής πίστης-κατά τονAbu Bakr al-Baghdadi, το «χαλίφη» του Daesh (ISIS)-, έτσι και κατά το Wolfgang Schäuble-το χαλίφη του γερμανικού νεοφιλελευθερισμού-, οι «σπάταλοι» Έλληνες-και τα PIGS γενικότερα- οφείλουν να υποστούν μακροχρόνιο κολασμό.
Η επιστροφή του «ασώτου» στον ορθό δρόμο, επιτυγχάνεται, στο μεν τζιχαντισμό με τον προσηλυτισμό στον Ισλαμισμό, στο δε νεοφιλελευθερισμό, με την υποταγή στα κελεύσματα της «ελεύθερης αγοράς».
Δεν είναι αυθαίρετος ο παραλληλισμός του νεοφιλελευθερισμού με τον τζιχαντισμό-αν και άδικος για το δεύτερο.

Ρατσιστικό παραλήρημα από τον καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ!

Για όσους δεν τον ξέρουν, είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.
Και τι δηλώνει, λοιπόν;'
'Αυτονόητο αλλά πρέπει να λεχθεί χωρίς περιστροφές. Οι πρόσφυγες (όπως άλλωστε και κανείς άλλος) δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποκλείουν τη σιδηροδρομική γραμμή στα σύνορα. Η αστυνομία πρέπει να επέμβει και να τους απομακρύνει. Εκτός από το ζήτημα αρχής που τίθεται με αυτόν τον αποκλεισμό, πρόκειται για ενέργεια που βλάπτει τόσο τη χώρα μας όσο και την υπόθεση των προσφύγων.'' Να επέμβει η αστυνομία και να διώξει τους πρόσφυγες από τη σιδηροδρομική γραμμή, γιατί λέει χαλάνε την εικόνα της χώρας. 

Η παρέμβαση της Μόσχας στη Συρία και η εσωτερική κρίση στη Ρωσία

Andrea Ferrario
Η πρόσφατη έναρξη της επιχείρησης των βομβαρδισμών στη Συρία από τη Ρωσία συνοδεύτηκε στον παγκόσμιο Τύπο από μια χιονοστιβάδα σχολίων, τα οποία όμως ασχολούνται αποκλειστικά σχεδόν με τις γεωπολιτικές συνέπειες. Αντίθετα σε αυτό το άρθρο θα αναδείξουμε τους προφανείς δεσμούς μεταξύ της οικονομικής κατάστασης και της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και της νέας στρατιωτικής επέμβασης της, αναλύοντας επίσης την κλιμάκωση της διπλωματικής δραστηριότητας της Μόσχας στη Μέση Ανατολή από τους πρώτους μήνες του 2015.

ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ! - Νέα Σπίθα στα Βαλκάνια με Μαυροβούνιο – Είπε και η Ελλάδα το ΝΑΙ !!!!

Η απόφαση της Συμμαχίας που εξόργισε τη Μόσχα Την πόρτα στο Μαυροβούνιο για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ άνοιξαν χθες οι Υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας σήμερα δεύτερη και τελευταία μέρα της συνόδου στις Βρυξέλες. Η κίνηση αυτή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή της Μόσχας ενώ έρχεται σε μία στιγμή που οι σχέσεις της Μόσχας με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν είναι οι καλύτερες λόγω της κρίσης με την Τουρκία. Αν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη ευοδωθούν τότε το Μαυροβούνιο που βομβαρδίστηκε από το ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας θα γίνει το 29ο μέλος του ΝΑΤΟ. 

Οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι οι «πόλεις του αύριο», λέει ο ειδικός της ανθρωπιστικής βοήθειας


Governments should stop thinking about refugee camps as temporary places, says Kilian Kleinschmidt, one of the world's leading authorities onhumanitarian aid (+ interview).

Κομάντος του FRONTEX στα σύνορα – Ποιες χώρες θέλουν την Ελλάδα εκτός Σένγκεν


Με έναν μήνα καθυστέρηση η κυβέρνηση δέχθηκε να προχωρήσει σε μια σειρά κινήσεων έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η χώρα να βγει από τη συνθήκη Σένγκεν. Είναι μια σειρά από χώρες που πιέζουν για την αποβολή της χώρας μας από τη συνθήκη που θα οδηγήσει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.
Οι περισσότερες πρώην ανατολικοευρωπαϊκές χώρες ουσιαστικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ζήτησαν την αποβολή της Ελλάδας από τη Σένγκεν. Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβακία καταφέρθηκαν κατά της Ελλάδας, ενώ ο Λιθουανός επίτροπος σε επιστολή του περιέγραψε τις καταστάσεις που είδε στη Λέσβο ως εικόνες από την Αφρική.

Paris suicide bomber trained to shoot at French police gun club – report

French police with protective shields walk in line near the Bataclan concert hall following fatal shootings in Paris, France, November 14, 2015. © Christian Hartmann / Reuters
The 28-year-old was one of three suicide bombers who stormed the theatre during a concert in the French capital on November 13, opening fire and then detonating explosive devices. A total of 130 people were killed in a series of coordinated terror attacks in the city that day, including 89 at the theater.

Μακελειό σε κέντρο για ΑμεΑ στην Καλιφόρνια-«Τρομοκρατία εγχώριου τύπου»

Στιγμιότυπο από τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην περιοχή όπου σημειώθηκε το μακελειό
Τουλάχιστον 14 νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο στη νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Για «τρομοκρατία εγχώριου τύπου» έκανε λόγο o αρχηγός της Αστυνομίας
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο εκτίμησε ότι οι δράστες, οι οποίοι αναζητώνται, είναι τρεις, επισημαίνοντας ότι ήταν βαριά οπλισμένοι και φορούσαν στρατιωτικά αλεξίσφαιρα γιλέκα. 

Steve Bell on Labour after the Syria airstrikes vote – cartoon

Steve Bell 04.12.15
http://www.theguardian.com/