Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Χαμός στη Σύρο.Φοιτητές έστησαν καρτέρι στον Παυλόπουλο.Στο πάρα πέντε τη γλύτωσε.(Βίντεο)

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη την Κυριακή (06/12) του Προκόπη Παυλόπουλου στη Σύρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ωστόσο ομάδα φοιτητών δεν δέχτηκε με καλό μάτι την παρουσία του.

Αναταραχή στη Μέση Ανατολή – Ποιος επωφελείται; Για σκεφτείτε λίγο…


Ο Tom Kennedy, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας όπλων Raytheon, λέει ότι οι περιφερειακές συγκρούσεις παρέχουν «μια σημαντική άνοδο» για «αμυντικές λύσεις σε όλους τους τομείς σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής».
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ…
Μεγάλοι κατασκευαστές όπλων περιμένουν να κάνουν μεγάλα κέρδη, καθώς οι κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής επιδιώκουν να ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι στις απειλές της τρομοκρατίας, των εμφυλίων πολέμων και άλλες αναταραχές σε ολόκληρη την περιοχή.
Καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις και η πολιτική αναταραχή μεγαλώνουν στη Μέση Ανατολή, οι κύριες αμυντικές βιομηχανίες το βλέπουν ως μια χρυσή ευκαιρία να προμηθεύσουν τους εμπόλεμους πελάτες τους.

Η γέννηση της Ευρώπης Φρούριο και οι ολέθριες συνέπειές της

  
Φραν Τσέτι
Παρότι το σύστημα του Δουβλίνου εμφανίζεται σαν μια πρόσφατη εξέλιξη, οι βασικές αρχές του είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής που είναι γνωστή ως "Ευρώπη Φρούριο".
Το έδαφος για την υιοθέτησή του όμως, προετοιμάστηκε κατά την παγκόσμια ύφεση της δεκαετίας του 1970, περίπου δύο δεκαετίες πριν την επίσημη γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -όταν οι περιβόητες "νόμιμες" λεωφόροι μετανάστευσης απ' τον Παγκόσμιο Νότο περιορίστηκαν δραστικά από τις πλουσιότερες Ευρωπαϊκές οικονομίες. 

Τι σημαίνει η τουρκική εισβολή στο Ιράκ;

Ουλαμός τουρκικών αρμάτων μάχης Μ-60 στα σύνορα με Συρία και Ιράκ  Φωτογραφία αρχείου. EPA/SEDAT SUNAΟυλαμός τουρκικών αρμάτων μάχης Μ-60 στα σύνορα με Συρία και Ιράκ Φωτογραφία αρχείου. EPA/SEDAT SUNA
Η Τουρκία προχώρησε σε περιορισμένη, έστω, εισβολή στο Ιράκ, κατόπιν συνεννόησης με την Αυτόνομη Κουρδική Διοίκηση, του βορείου τμήματος της χώρας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων την επίσημη ιρακινή κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Αθήνα-Τώρα: Τα ΜΑΤ του Τσίπρα ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών!

Αυτό που βλέπετε είναι το κεφάλι ενός διαδηλωτή, όχι κουκουλοφόρου, μετά από επαφή που είχε με γκλομπ ΜΑΤατζή! 
Αλλά δεν την γλίτωσε και φωτογράφος που το περιποιήθηκαν τα ΜΑΤ γιατί απλά έκανε την δουλειά του!









Πώς το Εθνικό Μέτωπο κατάφερε να διαδώσει τις ιδέες του;

της Μαρίν Τουρσί
μετάφραση: Πάνος Αγγελόπουλος
«Μέχρι το 2017, δεν φαντάζομαι πώς θα καταφέρουμε να αποφύγουμε μια παρέμβαση των ισλαμιστών στην προεκλογική εκστρατεία», δήλωνε προφητικά, στα τέλη Αυγούστου,[1] ο ιστορικός Nicolas Lebourg, ειδικός μελετητής του Εθνικού Μετώπου (Ε.Μ.). «Σε συνδυασμό με τα κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα, οι ισλαμιστικές επιθέσεις θα μετατοπίσουν την ψήφο προς το Ε.Μ. Σήμερα, ήδη, η πίεση που προκαλεί το κύμα των προσφύγων και η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων συνιστά το τέλειο μείγμα για το Ε.Μ.: ο φόβος για τον ξένο και την τρομοκρατία συγκροτούν έναν μηχανισμό παραγωγής ψήφου υπέρ του Ε.Μ.», εξηγούσε ο ερευνητής.

«Εμπόλεμη ζώνη» η Θεσσαλονίκη (δείτε χαρακτηριστικό βίντεο+φώτο)

ΓρηγορόπουλοςΣε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης ύστερα από την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από τα επεισόδια στην περιοχή του τούρκικου προξενείου:




Όταν απολύθηκε ο φωτορεπόρτερ του «Ελ.Τύπου» που αποθανάτισε ανδρα των ΜΑΤ να στοχεύει με όπλο

07 Δεκέμβρη 2008
talfiao

Ο φωτορεπόρτερ του «Ελ. Τύπου» αποθανατίζει με τον φακό του τρεις δολοφόνους. Ο ένας από αυτούς, έχει βγάλει το όπλο του απασφαλίζοντας το και σημαδεύει διαδηλωτές στην Λ. Αλεξάνδρας.
Παραδίδει τις φωτογραφίες στον διευθυντή του «Ελ. Τύπου», Σ. Κοτρώτσο. H φωτογραφία δεν δημοσιεύεται ποτέ στην εφημερίδα και ο φωτογράφος απολύεται.
Ο Ελ. Τύπος στις 09 Δεκέμβρη 2008 και αφού έχει αποκρύψει την φωτογραφία-ντοκουμέντο των δολοφόνων, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο ένα ρητό του Ισοκράτη το οποίο και το παραποιεί κατάλληλα ώστε να βολεύει το κράτος και τους δολοφόνους του:

Σοκ και αποτροπιασμός με ηχητικό βουλευτών της Χ/Α που σχολιάζουν χυδαία τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο που βρέθηκε στο τηλέφωνο του Ηλία Κασιδιάρη και αφορά την τραγική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο ΣΚΑΙ για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, 7/12/2008

Γιατί η δημοσιογραφία του MEGA, με την προσθήκη ψεύτικου ήχου στο βίντεο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, δεν ήταν ακόμα ένα «μεμονωμένο περιστατικό» αλήτικης δημοσιογραφίας. 
Ακούστε εδώ τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά, την παρουσιάστρια ειδήσεων του ΣΚΑΙ Σία Κοσιώνη, τον παρουσιαστή και πρώην διευθυντή του ρ/σ ΣΚΑΙ Άρη Πορτοσάλτε. Ακούστε τις θέσεις εκπροσώπων του ακραίου κέντρου ήδη από το 2008.

Δεκάδες δισ. τρώνε οι τράπεζες

τράπεζεςΓιώργος Δελαστίκ 
Φρικιαστικό είναι το οικονομικό έγκλημα που είχε θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει πάρει χαμπάρι λόγω της άκρας του τάφου σιωπής των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά έχουν πήξει από διαφημίσεις τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών συνιστά πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και καλύφθηκε συνειδητά από ένα εκπληκτικό πέπλο σιωπής.

Αυτόματα πλέον η κατάσχεση καταθέσεων κατ΄ εντολήν Μνημονίου

 Σε φάση ολοκλήρωσης έχει περάσει πλέον η απόφαση του υπ. Οικοκονομικών που έρχεται ως μνημονιακή απαίτηση για κατάσχεση των καταθέσεων όσων φυσικών προσώπων ή εταιρειών έχουν οφειλές άνω των 70.000 ευρώ κάτι το οποίο φέρνει σε απόγνωση όχι μόνο εκατομμύρια ελλήνων οφειλετών αλλά και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα καθώς θα τινάξει στον αέρα κάθε προσπάθεια για περαιτέρω ρευστότηταAris Oikonomou / SOOC 

Για τους Δρογώσηδες…

88df23ae-57f6-43d1-af1e-2e4ecba43e42
Με αφορμή το Live του Στάθη Δρογώση αύριο Δευτέρα 7-12-2015 στην εργασιακή γαλέρα του Ιανού και την συζήτηση που ακολούθησε στο twitter

Κανένας Δεκέμβρης δεν τέλειωσε ποτέ

Κι όμως έχουν περάσει εφτά ολόκληρα χρόνια από εκείνο το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008. Η περίοδος που ακολούθησε έχει χαρακτηριστεί από μερικούς ως μια περίοδος παγκόσμιας θρυμματισμένης εξέγερσης που τα "θραύσματά" της διασκορπίζονται σε όλες τις μεριές του παγκόσμιου χάρτη. Έκτοτε τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.  Όποιος όμως στον Δεκέμβρη αναζητεί επιβεβαίωση , ολοκληρωμένες απαντήσεις ή ακόμα και νέα αφήγηση μάλλον δεν κατάλαβε  καθόλου το βαθύτερο "είναι" του Δεκέμβρη που δεν ήταν άλλο από το να θέσει τα καίρια ερωτήματα και καθήκοντα που έπρεπε να απαντηθούν από την ταξική πάλη εν μέσω κρίσης, τόσο από τα κοινωνικά όσο και από τα πολιτικά υποκείμενα,  να αναδείξει την αναντιστοιχία και τα όρια των μέχρι τότε προτάσεων και των δύο στρατοπέδων. Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία να δούμε ξανά αυτά τα ερωτήματα αλλά και τις ανολοκλήρωτες απαντήσεις που έλαβαν αυτή την επταετία αυτά τα ερωτήματα. Όχι μόνο για να δούμε "που βαδίζουμε" αλλά και γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει κατανοητή η τεράστια συμβολή του Δεκέμβρη στους αγώνες του σήμερα. Το πως δηλαδή ο Δεκέμβρης οριοθέτησε το πεδίο της μάχης και ανάγκασε εμάς και περισσότερο τον αντίπαλο να αναλογιστεί το μέγεθος του διακυβεύματος ξανά. Τις νέες δυνατότητες και δυναμικές που ανοίγονταν στην ταξική πάλη μέσα την δομική κρίση του καπιταλισμού.

Στον παγκόσμιο κοινωνικό πόλεμο Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου δηλώνουν «παρών» Εμείς και η πλειοψηφία του Κόσμου της Εργασίας δηλώνουμε εχθροί τους!

syria-civil-war-1Ο κοινωνικός πόλεμος κλιμακώνεται μετά τη νέα επίθεση του ISIS στο Παρίσι. Ο Ολάντ καλλιεργεί μιλιταρισμό, εθνικισμό και ισλαμοφοβία. «Απειλεί» την «τρομοκρατία» αλλά τελικά κλείνει τα σύνορα, κηρύσσει κατάσταση πολιορκίας και κυκλώνει τα γκέτο και τις εργατικές γειτονιές με χιλιάδες μισθοφόρους, απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Οι φασίστες κυνηγούν μετανάστες. Νέα τείχη σηκώνονται παντού στην Ευρώπη.
Από την Αραβική Άνοιξη ως τα Βαλκάνια και την Ουκρανία, από την περιφέρεια ως την καρδιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μέσα στις χώρες και πάνω στα σύνορά τους, ένας πόλεμος διεξάγεται ενάντια σε μετανάστες και εχθρό-λαό. Μικρή σημασία έχει για το Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας-Ασφάλειας αν ο εχθρός είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός εξοπλίζει την αστική δημοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους.

"Ποια η ελληνική συμμετοχή στην νέα επέμβαση στην Μέση Ανατολή" (Ηχητικό)


Παραθέτουμε σε ηχητικό την τελευταία εκπομπή του δικτύου ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος που μεταδόθηκε από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό. Εχει τίτλο «Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές εφορμούν σε Μέση ανατολή και βόρεια Αφρική. Ποια η ελληνική συμμετοχή στην νέα επέμβαση στην Μέση Ανατολή».
Το ρεπορτάζ της εκπομπής αποκαλύπτει τα ψέματα των Τσίπρα – Καμμένου ότι η χώρα μας δεν έχει καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Όπως τονίζουν οι σύντροφοι του Σπάρτακου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη. Παρά τα ψέματα των δημόσιων τοποθετήσεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί μη εμπλοκής της χώρας σε ευρωπαϊκό και νατοϊκό πόλεμο στην Συρία, με πρωταγωνιστή τη Γαλλία, στην πραγματικότητα εμπλέκει τον λαό μας σε μια ακόμη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008

Το κολασμένο τριήμερο της Αθήνας που η κυβέρνηση Καραμανλή λίγο έλειψε να βγάλει τον στρατό στους δρόμους

1298309Τα επεισόδια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, η αδυναμία της ΕΛΑΣ και όλο το χρονικό των κρίσιμων 24ωρων στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην αστυνομία και πιο συγκεκριμένα στις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ δηλαδή, υπάρχει ένας μαθηματικός κανόνας που είναι σχεδόν… απαράβατος. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα για να μπορεί να ελεγχθεί μια πορεία η αναλογία αστυνομικών προς διαδηλωτές πρέπει να είναι περίπου 1 προς 5.

7 χρόνια από την δολοφονία Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008!


Πέρασαν εφτά χρόνια από τότε που οι «θεόσταλτοι», («Ο θεός επέφερε αυτό το αποτέλεσμα» είχε δηλώσει ο «μοντελοπνίχτης» δικηγόρος τους), εγκληματίες μπάτσοι. δολοφόνησαν τον Α. Γρηγορόπουλο.

Αυτοί που όπλισαν το  χέρι του φονιά μπάτσου Κορκονέα -ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του ιντυ κατάγεται από «οικογένεια Ταγματασφαλιτών συνεργατών των Γερμανών, ενταγμένων κατόπιν στις εγκληματικές συμμορίες των Μαγγανά και Κατσαρέα που αιματοκύλισαν την περιοχή την περίοδο μετά τη Βάρκιζα και κατά τον εμφύλιο. Ο φονιάς ήταν μέλος του Πυρήνα Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90»- όπως και αυτοί που  ήταν ηθικοί αυτουργοί στις δολοφονίες του Πέτρουλα, του Διομήδη Κομνηνού, της Κανελλοπούλου και του Κουμή, του Τεμπονέρα αλλά και του φτωχού τσιγγάνου που δεν έχει όνομα, και  του απόκληρου μετανάστη, δεν κλήθηκαν ποτέ να απολογηθούν.
Είναι ανύπαρκτα πρόσωπα για την αστική δικαιοσύνηΘα γίνουν υπαρκτά όμως όταν κάποια στιγμή στηθούν λαϊκά δικαστήρια.

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος γράφει για τον Δεκέμβρη '08 & το «Θα χαθώ»...

Δεκέμβρης 2008
Ό,τι έχει βγει το «a-political correct» και είμαι ενθουσιασμένος με την υποδοχή του από φίλους και ένα νωθρό πάντα μουσικό κατεστημένο. Όμως ο Δεκέμβρης φέρνει τα πάνω κάτω.
Είναι Σάββατο 6 του μήνα που μαθαίνω την είδηση για τη δολοφονία του Αλέξη, κατεβαίνω με μία φίλη, βραδάκι, στο κέντρο. Η διάθεση μου δεν είναι να σπάσω τίποτα, είναι το δέος μπροστά στο φόνο, στην έσχατη βία της εξουσίας. Κατεβαίνω να μοιραστώ τη θλίψη μου, την αγανάκτηση, το σοκ. Βγαίνοντας από το σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, ήδη η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, καπνογόνα και σπασμένα γυαλιά.
Προχωράμε προς το πολυτεχνείο, σε όλο το δρόμο πυρπολυμένοι κάδοι, κόσμος, όχι ο συνηθισμένος κόσμος των επεισοδίων, ούτε μπάχαλα τίποτα. Απλά παιδιά, με καθώς πρέπει ρούχα, mainstream, «υγιείς» φάτσες, παππούδες, γιαγιάδες.

Κείμενα για τον «ελληνικό Δεκέμβρη»...

...«Η ελευθερία ξεκινάει απ' το δρόμο και γεννιέται στο μυαλό»...
Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα στον «ελληνικό Δεκέμβρη» εδώ.

Είμαστε τα παιδιά σας


ΚΑΙ "ΞΑΦΝΙΚΑ" ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

ImageΕπίδειξη δύναμης επιχειρεί η Τουρκία έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. 
Η παρουσία του ωκεανογραφικού-υδρογραφικού σκάφους Τσεσμέ προβληματίζει πλέον ιδιαίτερα καθώς η Τουρκία δείχνει ότι επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.
Από που προκύπτει αυτό;
Το Τσεσμέ εμφασνίστηκε στην περιοχή του Αη Στράτη συνοδευόμενη από την πυραυλάκατο TCG MARTI (P 341). Η πυραυλάκατος στη φωτογραφία.

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Αίγυπτο

Από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2015, ο Διοικητής της Διακλαδικής  Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Βασίλειος Κουκουλομμάτης, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κάιρο της Αιγύπτου, στο πλαίσιο του υφιστάμενου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας έτους 2015 μεταξύ των δύο χωρών.





Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας είναι νεκρό, έτσι γιατί είναι το ΝΑΤΟ ακόμα ζωντανό;

Hafsa Kara-Mustapha
Hafsa Kara-Mustapha is a journalist, political analyst and commentator with a special focus on the Middle East and Africa. She has worked for the FT group and Reuters and her work has been published in the Middle East magazine, Jane's Foreign report,El Watan and a host of international publications. A regular pundit on TV and radio, Hafsa can regularly be seen on RT and Press TV.
NATO soldiers participate in "Operation Hazel” military drill at the Adazi training field, Latvia © Ints Kalnins / Reuters

War Propaganda and “ISIS Held Oil Fields”: UK Airstrikes Hit “Obliterated” Syrian Oil Field, Not Hitting “Actual” ISIS Targets

So what exactly have they been bombing?
Just over a month ago on Friday 23rd October 2015, The Express reported the following obliteration of an ‘ISIS held’ oil field by a Russian and American attack:
The terrorists’ oil field in eastern Syria – part of a half a billion dollar crude industry for the group – was obliterated in a day of bombing conducted by both Russia and the US-led coalition.
US operations officer Major Michael Filanowski told reporters in Baghdad the Omar oil field was blitzed, heavily damaging the lucrative funding source for ISIS.

Ντάριο Φο: Μήνυμα προς αγανακτισμένους


Σ’ έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν’ αναπνεύσω κι εγώ; Θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε…»
Όχι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ίσως με λιγότερο φανταχτερές βιτρίνες, ίσως με λιγότερες λεωφόρους, αλλά με λιγότερες λιμουζίνες, με λιγότερους απατεώνες. Τους πραγματικούς απατεώνες, αυτούς τους μισάνθρωπους με τις χοντρές κοιλιές. Κι έτσι θα είχαμε δικαιοσύνη.

136 «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ» ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Η λίστα περιλαμβάνει 136 «μεμονωμένα» περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, που οδήγησαν πολίτες στο νεκροτομείο…μαζί με κάποιες «παρεξηγήσεις». Απ’τη δολοφονία του Αλέξανδρου κυκλοφόρησαν διάφορες λίστες με παρόμοια περιστατικά, συγκεντρώθηκαν όλες μαζί, διασταυρώθηκαν με αρχεία εφημερίδων, διορθώθηκαν, και εμπλουτίστηκαν. χρησιμοποιήθηκαν κυρίως οι σελίδες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, enet & ΙΟΣ, και περιφερειακών εφημερίδων.

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στέλνουν χερσαίες δυνάμεις ωθώντας σε κλιμάκωση στη Συρία Οδηγώντας προς τον Παγκόσμιο Πόλεμο

turkey-syria
The recent developments show significant changes in the strategy of the Western countries involved in the Syrian conflict. 
The US has sent ground forces, including special operations units, into the region. French Air Force has sharply increased the number of sorties, and France’s rapid-reaction troops and naval units are being moved closer to Syria.
The United Kingdom has also begun to participate in the US-led anti-ISIS coalition strikes on Syrian soil. 
Likewise Germany has begun to deploy its aircraft and relocating almost 1200 quick-reaction troops to the Syria-Iraq battlefield. 

Το Ισλαμικό Κράτος είναι Διαφωτισμός

 &  | 
Τεύχος Δεκεμβρίου 2015
Κάνενας δυτικός «προοδευτισμός» δεν είναι διατεθειμένος να αναγνωρίσει την πολιτική συνθήκη που γεννά το Ισλαμικό Κράτος. 
Η σύγχρονη μεταδημοκρατία, την ίδια στιγμή που γενεαλογεί τη «Δύση» από τον Διαφωτισμό, τον απωθεί: 
η απώθηση παίρνει τη διπλή μορφή τόσο της παραχάραξης του ιστορικού ευρωπαϊκού Διαφωτισμού όσο και της άρνησης της δυνατότητας ενός αυθεντικού Διαφωτισμού των Άλλων.

25 χρόνια από το θάνατο του πρίγκηπα της ελληνικής ροκ

Ένας πρώιμα αγανακτισμένος της αγοραίας πολιτικής και πολύ πρώιμα φευγάτος ροκάς έδωσε κάποτε το απόλυτο σύνθημα : «Επάγγελμα Σώζων Λαούς». Ο Παύλος Σιδηρόπουλος στη δεκαετία του 80 και του 90 τα είχε τραγουδήσει όλα. 
Με την ροκ ποίησή του και τη «χρυσαφένια πένα του» τραγούδησε την ελληνική μεταπολιτευτική πραγματικότητα. Μπορεί να εξαρτήθηκε από ουσίες και δυστυχώς και ηρωίνης που τον οδήγησε τελικά στο θάνατο αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στα φωτεινά και στα σκοτεινά ακόμα διαλλείματα να χαράξει ένα δυνατό αποτύπωμα στην ελληνική ποίηση και στην αυθεντική υπέροχη ελληνική ροκ. Κοντά δίπλα και απέναντι στους έλληνες ροκάδες της μεταπολίτευσης και όχι μόνο γοήτευσε, συγκίνησε, ανέτρεψε και χόρεψε όλες τις δυνατές φάσεις εκείνης της εικοσαετίας.