Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…

O Τσίπρας εξαφάνισε τους μετανάστες στην Ειδομένη για να μην χαλάσουν το σόου με τον Αιγύπτιο Δικτάτορα και τη μεγάλη «εθνική επιτυχία» εφοπλιστών-εργολάβων!
Τελικά είναι ζήτημα να αξιολογήσεις το τι είναι πιο επικίνδυνο: το τι έγινε στην Ειδομένη ή το γιατί έγινε;
Το πώς χτύπησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους απελπισμένους μετανάστες είναι γνωστό: το κοκτέιλ κρατικής τρομοκρατίας συμπεριλάμβανε γκεσταπίτικες μεθόδους, πραιτοριανούς των ΜΑΤ, λογοκρισία και άτυπη επιβολή στρατιωτικού νόμου σε μια ζώνη 3 χιλιομέτρων. Φυσικά η κυβέρνηση δεν νοιάστηκε τους μετανάστες, αφού ουσιαστικά τους έβαλε με τη βία στα λεωφορεία, για να τους πετάξει μετά στην Αθήνα…

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Αφγανιστάν: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα ζητούν ανεξάρτητη έρευνα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου


Image
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (Medecins sans Frontieres – MSF) παρέδωσαν την Τετάρτη (χθες) στον Λευκό Οίκο ένα αίτημα που υπογράφεται από "περισσότερα από 547.000 πρόσωπα" τα οποία ζητούν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου τους στην Κουντούζ του Αφγανιστάν από αμερικανικό αεροπλάνο, ανακοίνωσε η οργάνωση.
Στο κείμενο καλείται ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "να αποδεχθεί τη διεξαγωγή έρευνας" από τη Διεθνή Ανθρωπιστική Διερευνητική Επιτροπή (CIHEF), έναν οργανισμό που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να διερευνά ενδεχόμενες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι MSF.

Η νέα μισαλλόδοξη εθνικοφροσύνη

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2016 Α΄ ΕΣΣΟ

Image Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2016 Α΄ ΕΣΣΟ
1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2016 Α΄ΕΣΣΟ, από 18 έως και 21 Ιανουαρίου 2016, (ενώ την 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2016 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:
α. Οι στρατεύσιμοι κλάσεως 2018 (έτος γέννησης 1997) που είναι γραμμένοι ή αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Ξάνθης (μόνο των Δήμων Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου).
β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1993 έως και 2017 (έτη γέννησης 1972 έως και 1996), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι1 έως και Ι4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 15 Αυγούστου 2015 έως 31 Οκτωβρίου 2015.

“Αισθάνομαι πως έχω ευθύνη”: Γερμανός δημοσιογράφος αναγνώρισε τον πατέρα του ως στρατιώτη της Βέρμαχτ στο Κοντομαρί και αυτά είναι που έγραψε

Κι ενώ η δίκη του Χάινς Ρίχτερ βρίσκεται σε εξέλιξη, πέραν από τους λίγους αρνητές των εγκλημάτων των ναζί, υπάρχουν και αυτοί που νοιώθουν όχι την ενοχή αλλά την ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν. Μεταξύ αυτών και ο Γερμανός δημοσιογράφος Ούλριχ Κλέμμανν.
Διαβάστε το ρεπορτάζ από το real.gr:
Tου Σπύρου Μουζακίτη
Ιούνιος 1941. Η γερμανική θηριωδία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στο Κοντομαρί Χανίων, Γερμανοί αλεξιπτωτιστές συγκεντρώνουν σε έναν ελαιώνα τους άρρενες κατοίκους του χωριού. Εν ψυχρώ εκτέλεση. Ανταποκριτής προπαγάνδας της Βέρμαχτ φωτογραφίζει καρέ καρέ το μακελειό. Οι εικόνες συγκλονίζουν.

Κύριε υπουργέ μεταναστευτικής πολιτικής, παρακαλώ παραιτηθείτε. Κραυγή απόγνωσης μιας εθελόντριας

Κύριε Υπουργέ,
Η ώρα είναι 6.13 το πρωί.
Χτες, τέτοια ώρα, κοιμόμουν για πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα καθώς 1 με 8 Δεκέμβρη βρισκόμουν στη Λέσβο για 3η φορά, ως εθελόντρια.
Συνήθως τέτοια ώρα εμφανίζονται οι τελευταίες βάρκες που φέυγουν από Δικελί και άλλα μέρη στα παράλια γύρω στις 4 το πρωί ερχόμενες γεμάτες πρόσφυγες (28 άτομα Κουρδοι / Ιρακινοί, 50 άτομα Πακιστανοί, 42 άτομα Σύριοι κ.ο.κ) στη νότια πλευρά της Λέσβου πια, αφού μετά τα δισεκατομύρια ευρώ που έδωσε η Ε.Ε απλόχερα στην Τουρκία, υποθέτω ξεκίνησαν οι περιπολίες από την Τουρκική αστυνομία στην περιοχή της Άσσου. Έπρεπε να πνιγούν κάποιες εκατοντάδες ( ή μήπως χιλιάδες?) πρόσφυγες μάλλον πρώτα. Σωστά. Και κυρίως, έπρεπε μάλλον να πνιγούν παιδάκια πολλά, για να αρχίσουν οι περοπολίες. Οι οποίες βέβαια δεν κατάφεραν τίποτα άλλο παρά να μετατοπιστεί το σημείο εκκίνησης του ταξιδιού.

Frontex, EE, ευρωπαϊκά κράτη και Κεφάλαιο κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά των μεταναστών στη Μεσόγειο και στα σύνορα μεταξύ των κρατών.

Η χάραξη κοινής αντι-μεταναστευτικής πολιτικής, η ενίσχυση της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και η υιοθέτηση αντίστοιχων δογμάτων άμυνας και ασφάλειας, είναι υποθέσεις που απασχολούν χρόνια τώρα το κεφάλαιο, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που το υπηρετούν, αλλά και τους υπερεθνικούς οργανισμούς αυτών (ΕΕ, ΝΑΤΟ). Υπό αυτήν την έννοια, η δημιουργία της Frontex πριν 10 χρόνια ήταν στρατηγικής σημασίας: ουσιαστικά αποτελεί τον ενορχηστρωτή της στρατιωτικής αντιμετώπισης όλων των ρευμάτων της ανθρώπινης δυστυχίας που προκάλεσαν η καπιταλιστική κρίση, οι εμφύλιοι και η ιμπεριαλιστική πολιτική ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Στα 10 χρόνια της λειτουργίας της, περίπου 30.000 μετανάστες έχουν πεθάνει στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν συλληφθεί ή απελαθεί.

Βετεράνοι του βρετανικού στρατού πετάνε τα μετάλλιά τους: «Φτάνουν πια οι βομβαρδισμοί, σκοτώνετε αθώους» | Βίντεο

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας εξέφρασαν, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, βετεράνοι των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Νέοι που πολέμησαν σε πολέμους με το εθνόσημο της Μεγάλης Βρετανίας και παρασημοφορήθηκαν για τις υπηρεσίες τους πέταξαν τα μετάλλιά τους στην Downing Street, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.
«Δεν θέλω άλλο αυτό το μετάλλιο. Είμαστε οι Βετεράνοι για την Ειρήνη», δήλωσε ένας εκ των συμμετεχόντων.

Τουρκικές δυνάμεις στη Μοσούλη: Κυνηγώντας νεοθωμανικές χίμαιρες

Στις 4 Δεκεμβρίου μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, βαριά οπλισμένη και συνοδευόμενη από τεθωρακισμένα και άρματα μάχης, εισήλθε στο Ιράκ στην ευρύτερη περιοχή της Μοσούλης, χωρίς να έχει λάβει κάποια σαφή πρόσκληση από την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Τουρκίας έχει σχολιαστεί ποικιλότροπος από τους διαφόρους ενδιαφερόμενους, ενώ η κρισιμότητα των στιγμών στην περιοχή λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο να εκληφθεί κάθε κίνηση ή δυνητική επιδίωξη κάθε ενός από τους κύριους γεωπολιτικούς δρώντες ως άμεση απειλή για τους αντιπάλους και αντιτιθέμενους. Ήταν λοιπόν «εισβολή» η συγκεκριμένη κίνηση και πως μπορεί κάποιος να την αποκωδικοποιήσει μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της Συρο-ιρακινής κρίσης και όχι μόνο;

Στα χέρια του Συριακού στρατού η Χομς! ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ



E, τώρα μπορούν να επιστρέψουν, σε αυτή την πανέμορφη και ειρηνική πόλη, οι πρόσφυγες;
Έτσι δεν πρέπει Τσίπρα, Καμμένε, Μουζάλα;;;
Η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη συριακή πόλη Χομς φέρεται να έχει αρχίσει, με λεωφορεία φορτωμένα με άτομα να εγκαταλείπουν το τελευταίο οχυρό των ανταρτών στην περιοχή.
Με τον ΟΗΕ να επιβλέπει τη διαδικασία, η κατάπαυση πυρός είχε συμφωνηθεί πριν από 10 ημέρες μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών.

Η χώρα της Lidl

Το ξεπούλημα της Πορτογαλίας άφησε πίσω του Πολίτες ερείπια, καθώς επίσης μία χώρα υπό την κατοχή των βιομηχανικών και λοιπών γερμανικών επιχειρήσεων – η κατάργηση των λαών και η αντικατάσταση τους, από τη δικτατορία των εκλεκτών 
«Ο νεοφιλελευθερισμός καθορίζει σταδιακά όλες τις δυτικές κοινωνίες – ενώ είναι κάτι περισσότερο από μία απλή οικονομική πολιτική. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ιδεολογία, η οποία ρυθμίζει εκ νέου τις σχέσεις του κράτους και της οικονομίας – με στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής σκέψης, η οποία αλλάζει ριζικά όλους τους τομείς της ζωής, καθώς επίσης τους ανθρώπους, με μοιραίες συνέπειες για τη Δημοκρατία.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Έρχεται κύμα τεράστιας εμφύλιας διαμάχης στις ΗΠΑ»!

Μιζουρι-ΗΠΑ
Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου παραδέχονται ότι ανησυχούν πάρα πολύ ότι στο εγγύς μέλλον αναμένεται «εκτεταμένη κοινωνική πολιτική αναταραχή» στους δρόμους των ΗΠΑ, αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ.
Ήδη έχουν γίνει πολλές πρόβες , μετά από περιστατικά αστυνομικής βίας σε πολλές αμερικανικές πολιτείες . Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν σοβαρά επεισόδια τα οποία ενέχουν το «κίνδυνο» να μετατραπούν σε λαϊκές εξεγέρσεις .

Τα ανοιχτά σύνορα της Σένγκεν πλουτίζουν την Γερμανία

Χαράτσι μέσω δορυφόρου στους αυτοκινητοδρόμους - Η Deutsche Telekom επενδύει στην επιχείρηση "διόδια" με πρώτη χώρα την Γερμανία.
Θεοδοσία Μπατάλα 
Η γερμανική εταιρεία Toll Collect GmbH είναι κοινοπραξία μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler-Chrysler, και συγκεκριμένα του τμήματος Daimler Financial Services, της Deutsche Telekom [1] και της γαλλικής εταιρείας διαχείρισης δρόμων με διόδια Cofiroute. Στο πλαίσιο ενός προγράμματος Public Private Partnership, δηλαδή Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η Toll Collect δημιούργησε με ανάθεση και κατ’ εντολή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το παγκοσμίως πρώτο βασισμένο σε δορυφόρους σύστημα διοδίων. 

Αντίδραση της Δύσης στην τουρκική εισβολή - μια άσκηση υποκρισίας

Dmitry Babich
Dmitry Babich was born in Moscow, in 1970. He has worked for various media outlets for 25 years, including The Moscow News and RIA Novosti news agency. He is currently working as a political analyst at Sputnik International, and is a frequent guest on BBC, Al Jazeera, CNN commenting on international affairs and history.
© Reuters
Just days ago, the mainstream Western press was so concerned about the “possible breach of Turkish airspace” for a few seconds by a Russian airplane, that it was ready to justify not only the downing of the jet, but even the murder of one of the pilots.
London’s The Daily Telegraph wrote: “Should Turkey produce evidence to show that the Su-24 was in its airspace then NATO must send the strongest message possible to Russia that such infractions will not be tolerated. If Moscow was seeking to test the resolve of NATO countries to defend their borders then President Putin has had his answer.” Please note:“the strongest message possible” is not to Turkey, which downed the plane, but to Russia, which lost two servicemen and the plane.

Στο κατώφλι ενός νέου ηγεμονικού πολέμου;

Το παρόν μονοπολυπολικό διεθνές σύστημα χαρακτηρίζεται από σημαντικές ανακατανομές ισχύος, κυρίως μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων οι οποίες αναπόφευκτα οδηγούν σε στρατηγική αστάθεια. H προσπάθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν τα τελευταία 16 χρόνια να αναβιώσει τη ρωσική ισχύ σε πλανητική κλίμακα από τη μια, και οι μειωμένες δυνατότητες ή η έλλειψη βούλησης από την αμερικανική ηγεσία από την άλλη για ηγεμονικές παρεμβάσεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη, δημιουργούν μια ανισορροπία στο διεθνές σύστημα.

Η περίπτωση των "5" Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και οι περιπτώσεις έκδοσης στο παρελθόν

Γράφουν: Ειρήνη Στεργιοπούλου, Μελίνα Φαλάρα 
Μια είδηση και ένα γεγονός που δεν έχει λάβει την απαραίτητη προσοχή λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καταδεικνύοντας με άμεσο τρόπο το γεγονός των νέων χαρακτηριστικών του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» και αντιδραστικής θωράκισης τόσο των εθνικών κρατών όσο και των αναμεταξύ τους σχέσεων σε επίπεδο υπερεθνικών οργανισμών όπως η ΕΕ. ToPeriodiko.GR ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από δύο νομικούς επιστήμονες για τα γεγονότα και τις συνέπειες…

Weapons Makers Caught on Tape Celebrating the Financial Benefits of ISIS and Syrian War


Weapons Makers Caught on Tape Celebrating the Financial Benefits of ISIS and Syrian War
Major defense contractors celebrate mass murder and terrorism, boasting that it is good for their bottom lines.

Στο Λονδίνο επικρίνουν τον Κάμερον ότι δικαιολογεί τη βουλγαρική βαρβαρότητα κατά των προσφύγων

Η επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στα συρματοπλέγματα κατά μήκος των συνόρων Βουλγαρίας-Τουρκίας και τα συγχαρητήριά του στις βουλγαρικές αρχές αμέσως αντιμετωπίστηκαν με κριτική εκ μέρους μιας μεγάλης ανθρωπιστικής οργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Από την Oxfam τον προειδοποίησαν να μην δικαιολογεί τις βάναυσες ενέργειες των βουλγαρικών αρχών, οι οποίες χρησιμοποιούν αστυνομικά σκυλιά εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά να επικεντρωθεί στην παροχή ενός ασφαλούς και νόμιμου τρόπου για αυτούς τους ανθρώπους για να μπορούν να φτάσουν σε ασφαλές καταφύγιο.

Η τουρκική κυβέρνηση μπλόκαρε τον Λατούφ ΑΠΟ HERKO

Επιμέλεια Ηρακλής Κακαβάνης 
Η τουρκική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στο blog του σκιτσογράφου Carlos Latuff, ο οποίος είναι γνωστός για την αριστερή, αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική στάση του απέναντι στις παγκόσμιες εξελίξεις και ιδιαίτερα οξύς με τις γελοιογραφίες εναντίον του Ερντογάν και της πολιτικής του.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ένα ακόμα παιδί νεκρό - Στους δώδεκα οι νεκροί από το νέο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Φωτό αρχείου ΑΡ

lesbos-prosfyges.jpg

Φωτό αρχείου ΑΡ
Στους δώδεκα έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί οι σοροί δώδεκα προσφύγων, 4 ανδρών, 2 γυναικών και 6 παιδιών.

"Η Τουρκία δίνει πυρομαχικα και εκρηκτικά στο Ισλαμικό Κράτος"! Δημοσίευμα των Financial Times


ImageΟι κατηγορίες για συνεργασία της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος διευρύνονται και η κατάσταση περιπλέκεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Άγκυρα εκτός από το λαθρεμπόριο πετρελαίου δίνει στους τζιχαντιστές εκρηκτικά και πυρομαχικά! Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου δεν μπορούν να συνεχίσουν να …σφυράνε αδιάφορα,ούτε βέβαια οι Ευρωπαίοι να κάνουν ότι δεν ακούν!
Σύμφωνα με τους Financial Times τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά διακινούνται από την συνοριακή πόλη Αζάζ. Με το κλείσιμο των συνόρων από τους Κούρδους της Συρίας η προμήθεια δεν τόσο εύκολη για το ΙΚ το οποίο τα προμηθεύεται σε αυξημένες τιμές.