Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΙΡΑΚ-Στέλνουμε 10.000 στρατιώτες στο έδαφός σας.Απόφαση μη διαπραγματεύσιμη!

Aποφασισμένοι να "σύρουν" την Μέση Ανατολή (και ίσως όλον τον πλανήτη) σε έναν διαρκή πόλεμο φαίνεται ότι είναι οι Αμερικανοί καθώς 
ετοιμάζονται να στείλουν 10 χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ ως την δική τους συμμετοχή στην πολυεθνική δύναμη των 100 χιλιάδων στρατιωτών που θα σχηματισθεί από δυνάμεις των κρατών του Περσικού Κόλπου. 
Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε βουλευτής του ιρακινού κοινοβουλίου ο οποίος είπε ότι το σχέδιο είχε ανακοινωθεί στην ιρακινή κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν. 

Ξανά προς στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λέρο

AP Photo/Giannis Papanikos

Συντάκτης: Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου*
Οι πρώτες φωτογραφίες από τα πενήντα περίπου κοντέινερ που ξεφόρτωσε το «πλοίο της γραμμής» έξω από τη ναυτική βάση (ΥΝΤΕΛ) στην περιοχή των Λεπίδων στη Λέρο, προκειμένου να λειτουργήσει το hotspot που έχει προγραμματιστεί για το νησί αυτό, καδράρουν, μεταξύ άλλων, κάποια κοντέινερ με φόντο το γιγαντιαίο και μισοερειπωμένο κτίριο των βασιλικών τεχνικών σχολών, τις γνωστές ως «σχολές της Φρειδερίκης», που, από το 1949, «φιλοξένησαν» τους προς «εθνικήν αναμόρφωσιν» ανταρτόπαιδες του Εμφυλίου.

Πρώην στρατιώτης της Χιλής που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία μετά την αναισθητοποίηση σε ραδιοφωνική συνέντευξη

Guillermo Reyes Rammsy, 62, admitted on live radio phone-in on Wednesday to participating in executions of 18 opponents of late dictator Augusto Pinochet
Former Chilean dictator Augusto Pinochet, right, in Uruguay, in 1976. Rammsy said he had participated in 18 killings following Pinochet’s military coup in 1973. Photograph: AP

Jonathan Franklin in Santiago
A former conscript in the Chilean army has been charged with murder after confessing on a live radio phone-in to participating in the deaths of 18 opponents of the late military dictator Augusto Pinochet.

Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει σχολεία της Υεμένης, υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία

A Yemeni boy runs past a mural painted on the wall of the capital in Sanaa Getty
Coalition forces led by Saudi Arabia have carried out a series of devastating bombing raids on Yemeni schools, a human rights organisation has claimed.
Amnesty International claim five air strikes, conducted between August and October 2015, deliberately and repeatedly targeted schools, killing five civilians and wounding at least 14 – among them four children, and disrupting the education of an estimate 6,500 children.
The international human rights organisation says such strikes are a clear violation of international law and a war crime and that the US and UK should suspend the sale of weaponry used in the attacks to the Kingdom.

Για μια πραγματική αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ελλάδα

Το κείμενο δημοσιεύεται στην κατηγορία «Αναλύσεις – απόψεις» του ιστολογίου του Συλλόγου Ιντιφάντα, όπου τα κείμενα δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην το Σύλλογο ή το σύνολο των μελών του.
Στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανέφερε πως: «Η Ελλάδα στηρίζει χωρίς “ναι μεν, αλλά”, τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. […] Ενώ σύντομα, έτσι ελπίζω, θα αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή την Παλαιστίνη». Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από τις διαρροές περί επικείμενης «αναγνώρισης από τη Βουλή» κατά την προσεχή επίσκεψη του Μαχμούντ Αμπάς στην Ελλάδα[1]. Οι οποίες είχαν προκαλέσει ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.[2]

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία: Η καταστροφή της Συρίας είναι το σχέδιο

Since Russia stepped up to the plate, suddenly western countries can’t wait to bomb ISIS. Are they now there to get the job done? Or are they there to stop Russia increasing its influence, and to make sure it doesn’t succeed where they failed?
The world is falling over itself to bomb Syria.
The following statement from Reuters summarizes the situation:
“Most of the world’s powers are now flying combat missions over Iraq and Syria against Islamic State. But any consensus on how to proceed has been thwarted by opposing policies over the 4-year-old civil war in Syria, which has killed 250,000 people, driven 11 million from their homes, left swathes of territory in the hands of jihadist fighters and defied all diplomatic efforts at a solution.”

Ακυρώθηκε η φασιστική συγκέντρωση στο ΣΙΝΕΑΚ


Nikos Libertas / SOOC
Μετά από έντονες αντιδράσεις φορέων και σωματίων του Πειραιά, για την επικείμενη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με θέμα τη «βράβευση των εκλογικών της αντιπροσώπων» την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στον δημοτικό κινηματογράφο «Σινεάκ», η εκδήλωση ακυρώθηκε
Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της γνωστοποιεί ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του Πειραιά, καθώς, όπως αναφέρει, «δεν είναι εφικτό να μας παραχωρηθεί η δημοτική αίθουσα για λόγους ασφαλείας».

Γιατί οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν την Μ. Ανατολή

Η μακρά περίοδος της απόλυτης αμερικανικής ηγεμονίας στην Μ. Ανατολή ατονεί. Μεταξύ Β' Παγκοσμίου Πολέμου κι επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου οι ΗΠΑ κατείχαν τα αδιαμφισβήτητα πρωτεία στην Μ. Ανατολή, επιχειρώντας και στρατιωτικά σε ορισμένες περιπτώσεις.
Για χρόνια τα συμφέροντα των Αμερικανών και των στρατηγικών τους εταίρων στην περιοχή συνέπιπταν και εξυπηρετούνταν κυρίως μέσω οικονομικών - διπλωματικών σχέσεων, σε συνδυασμό με μια μόνιμη στρατιωτική παρουσία. Οι ΗΠΑ και τα κράτη του Κόλπου μοιράζονταν την ανάγκη να διατηρούν σταθερή την ροή και τις τιμές του πετρελαίου. Και, από την Ιρανική Επανάσταση του 1979, ΗΠΑ, Ισραήλ και Κράτη του Κόλπου είχαν τον από κοινού στόχο του «περιορισμού» του Ιράν.

Δολοφονήθηκε ο ηγέτης της πολιτοφυλακής των κοζάκων στο Λουγκάνσκ, Πάβελ Ντρέμοφ

Δολοφονήθηκε χθες 11/12, ο Πάβελ Ντρέμοφ, αρχηγός της κοζάκικης πολιτοφυλακής στο Λουγκάνσκ. Ο Ντρέμοφ δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά τον γάμο του κι ενώ αποχωρούσε από το γαμήλιο γλέντι στην πόλη Σταχανόφ κατευθυνόμενος προς την πόλη Περβομάισκ. Στη διαδρομή άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στο αυτοκίνητο του Ντρέμοφ τινάζοντάς το στον αέρα. Δυστυχώς ο Ντρέμοφ ανασύρθηκε νεκρός. Ο 38χρονος Πάβελ Ντρέμοφ, γεννημένος στην πόλη Σταχανόφ, πριν τον πόλεμο ήταν οικοδόμος και εργαζόταν στη Μόσχα. Ο ίδιος πάλευε, όπως έλεγε, για μια νέα σοσιαλιστική νεο-σοβιετική κοζάκικη δημοκρατία για το λαό, με προτεραιότητα στους φτωχούς και τους ηλικιωμένους.

Η Μεγαλύτερη ομάδα ¨μετριοπαθών" στη Συρία απευθύνει έκκληση για «ένα ισλαμικό κράτος» στη χώρα, ενώ τον νόμο της Σαρία επέβαλε στο Βόρειο Χαλέπι

video-jasad-wahid
Ahrar Al-Sham militants in Syria.
Al Masdar News reports:
The largest Islamist rebel faction operating in Syria – Harakat Ahrar Al-Sham – has issued a statement [pictured below left] following their participation in the Riyadh peace conference
This statement expressed Harakat Ahrar Al-Sham’s satisfaction with the meeting and its participants; it also thanked the Saudi’s for hosting the conference.
Perhaps the most important part of the statement delivered by the Islamist group was the list of demands that expressed their overall objective in Syria.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Μια από τις πρώτες απαντήσεις του Αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στην πολεμική εμπλοκή του ελληνικού στρατού στον πόλεμο της Συρίας, στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών και τον πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας έδωσαν αγωνιστές στο Βόλο πραγματοποιώντας  Aντιπολεμική – αντικυβερνητική κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο Γεωργούλα την Παρασκευή 11/12.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των ΕΑΑΚ Βόλου, με την συμμετοχή του εκπροσώπου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Πέτρου Μανιάτη με θέμα:
"ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δελτίο Τύπου

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Κάτω τα χέρια από την Ειδομένη

Αν πριν από χρόνια έλεγε κάποιος ότι το μικρό χωριό της Ειδομένης θα γινόταν σύνθημα που θα αντηχούσε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μάλλον θα γελούσαμε. Κι όμως. Έγιναν σύνθημα. Μόνο που από όσες και όσους το φωνάζαμε προχθές, κανένας και καμιά δεν γελούσε.
Ήμα­σταν ορ­γι­σμέ­νες και ορ­γι­σμέ­νοι για τον τρόπο με τον οποίο τα βρώ­μι­κα χέρια ενός κρά­τους, που ξέρει μόνο να κα­τα­στέλ­λει, είχαν απλω­θεί ήδη από τα ξη­με­ρώ­μα­τα στην Ει­δο­μέ­νη, πάνω σε αν­θρώ­πους που είχαν περ­πα­τή­σει χι­λιά­δες χι­λιο­μέ­τρων κι είχαν πε­ρά­σει το Αι­γαίο με όποιο μέσο μπό­ρε­σαν. Ελά­χι­στα βή­μα­τα πριν από τον φρά­χτη που τους εμπό­δι­ζε να συ­νε­χί­σουν το τα­ξί­δι της προ­σφυ­γιάς τους, έπρε­πε να εξα­να­γκα­στούν να μπουν σε λε­ω­φο­ρεία για να κα­τα­λή­ξουν –εκα­το­ντά­δες χι­λιό­με­τρα μα­κριά- σε ένα γή­πε­δο ανί­κα­νο να στε­γά­σει αν­θρώ­πους τα­λαι­πω­ρη­μέ­νους. Κι όλα αυτά, αφού είχε φρο­ντί­σει η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση να απο­μα­κρύ­νει και να προ­σα­γά­γει “εγκαί­ρως” δη­μο­σιο­γρά­φους και φω­το­ρε­πόρ­τερ από την πε­ριο­χή. “Μαύρο” και στην Ει­δο­μέ­νη, λοι­πόν. 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ 'ΦΑΝΤΑΡΟΣ'

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του Απόστρατου Στρατιωτικού.
Τον ευχαριστούμε.
Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε στα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, γιατί η πραγματικότητα του Στρατού για τον έφεδρο δεν άλλαξε. 
Απλώς χειροτέρευσε..
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Η εξαπάτηση είναι τέχνη

Πως έκλεισε η συμφωνία με τους «θεσμούς». Να γίνει η αρπαγή σε δύο φάσεις. – 
Δεν θα πάρουν τα ξένα funds (διεθνή επενδυτικά κοράκια) τα κόκκινα δάνεια ανακοίνωσε εχθές με το κλείσιμο της συμφωνίας η κυβέρνηση. Δεν θα τα πάρουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Δηλαδή μετά θα τα πάρουν, αλλά όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης θα υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο. Μια σειρά προτεραιότητας. Πρώτα αυτά μετά εκείνα …
Τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων και τα στεγαστικά δάνεια εκτός πρώτης κατοικίας θα δοθούν άμεσα σε funds. Τα υπόλοιπα δάνεια πρώτης κατοικίας μαζί με τα καταναλωτικά και αυτά των μικρών επιχειρήσεων θα περιμένουν τη σειρά τους μέχρι τις 15 Φλεβάρη 2016. Μετά θα ισχύσει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την αρπαγή τους, το οποίο θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τους «θεσμούς».

"Οι έγκλειστοι φτιάχνουν φράχτες ενάντια στους ξένους εισβολείς"

Η είδηση μέσα στην είδηση....ή κοινή πρακτική στο πρώην ανατολικό μπλοκ της εργασίας των φυλακισμενων...συνήθως καθαρίζουν το χιόνι το χειμώνα τώρα φτιάχνουν φράχτες..."Οι έγκλειστοι φτιάχνουν φράχτες ενάντια στους ξένους εισβολείς"
Channel 4 News Hungarian prisoners make razor wire to re-enforce borders against migrants. New laws have recently made it illegal to damage the fences, punishable by deportation.

Ντολόρες Ιμπάρρουρι-η γυναίκα θρύλος

Ίσως λίγοι τη γνωρίζουμε ως Ντολόρες Ιμπαρούρι.

la-pasionariaΤην Πασιονάρια όμως, λίγο πολύ, όλοι την έχουμε ακουστά. Τη γυναίκα σύμβολο του ισπανικού εμφυλίου, που τόλμησε να φωνάξει στον Φράνκο ότι οι φασίστες δεν θα περάσουν. Την αγωνίστρια που διώχθηκε όσο λίγα πρόσωπα και επέστρεψε νικήτρια στην χώρα της μετά το θάνατο του δικτάτορα.
Όγδοη από τα έντεκα παιδιά μιας φτωχικής οικογένειας Βάσκων ανθρακωρύχων, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 15 ετών για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της. Το 1919 παντρεύεται τον Χουλιάν Ρουίζ, ανθρακωρύχο και συνδικαλιστή. Η φυλάκισή του ένα χρόνο αργότερα, λόγω συμμετοχής του σε μια γενική απεργία, ενέτεινε την οικονομική δυσχέρεια της οικογένειας και κινητοποίησε πολιτικά την Ιμπαρούρι.

Η κρυφή ιστορία μιας φωτογραφίας: Όταν οι μουσουλμάνοι πολεμούσαν το Γ” Ράϊχ …

antifasistes-1
Στον «Ινδικό στρατό», που ως γνωστόν πολέμησε ως βρετανικός στρατός, υπηρετούσαν πάνω από 400.000 Πακιστανοί μουσουλμάνοι. Μάλιστα 400.000 μουσουλμάνοι πολεμούσαν σε πολλά μέτωπα της Ευρώπης για την συντριβή του γερμανικού φασισμού. Δεκάδες χιλιάδες σκοτώθηκαν, άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν αιχμαλωτίστηκαν και η τύχη πάνω από 10.000 αγνοείται. Την ιστορία αυτών των ηρώων του αντιφασιστικού αγώνα πολλοί στην Ευρώπη ήθελαν και θέλουν να την κρύψουν, να την θάψουν. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν. Του Νασίμ Αλάτρας

Τσίπρας-Καμμένος θα στείλουν την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στην Συρία; Οι ΗΠΑ «πιέζουν» τα μέλη του ΝΑΤΟ για την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην Συρία κατά του ISIS.

Bx6izXeIYAAPLPX
Να το πούμε καθαρά: ο ελληνικός στρατός όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε δεκάδες χώρες και δύναμη Κατοχής Υπήρξε και Πολέμησε και Σκότωσε..
Από το Κόσσοβο μέχρι την Σομαλία, από την Λιβύη μέχρι το Αφγανιστάν και την Σομαλία τα ελληνικά κατοχικά στρατεύματα δολοφόνησαν αμάχους (το 2005 στο Αφγανιστάν συνοδεύοντας γερμανική εφοδιοπομπή του ΝΑΤΟ), συνεπλάκησαν με αντάρτες αφήνοντας πίσω τους νεκρούς (και πάλι στο Αφγανιστάν, όταν το νατοϊκό στρατόπεδο που φιλοξενούσε την ελληνική δύναμη δέχτηκε επίθεση) και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς (όταν τα ελληνικά AWACS εντόπιζαν στόχους και κατεύθυναν τους χειριστές των βομβαρδιστικών της Συμμαχίας Προθύμων Ιμπεριαλιστών εναντίον του καθεστώτος Καντάφι.
Όμως για πρώτη φορά, ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις να παρέμβουν σε ένα θερμό μέτωπο όπως αυτό της Συρίας. 

200 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες αναπτύχθηκαν σε Βέλγιο,Ιταλία,Ολλανδία,Γερμανία και Τουρκία

200 bombes nucléaires US déployées en Europe de l'ouestΠερί τις 200 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες αναπτύχθηκαν σε Βέλγιο,Ιταλία,Ολλανδία,Γερμανία και Τουρκία κατήγγειλε ο Sergueï Choïgou.

Δεκατιανό μόνο με χορηγό

Είναι σαφές ότι πολιτικές που οδηγούν στην υποκατάσταση των υποχρεώσεων του κράτους από «ιδιωτικές πρωτοβουλίες», «φιλανθρωπίες» και «χορηγίες» παραδίδουν το σχολείο στις δυνάμεις της αγοράς | EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που έγινε μετά «βαΐων και κλάδων», από τις 18 Νοεμβρίου εφαρμόζεται ένα «πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης διάρκειας τριών μηνών σε 64 σχολεία και στηρίζει 11.000 μαθητές, αποκλείοντας έτσι τα φαινόμενα προηγούμενων χρόνων με λιποθυμίες μαθητών από την ασιτία, αλλά και σχολικών διαρροών, καθώς αρκετοί μαθητές βλέπουν ως "κίνητρο" της παρουσίας τους στο σχολείο και το κολατσιό».

Μαύρα Ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ: Το πόρισμα για τις διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ Σκάνδαλο

Στον εισαγγελέα εστάλη το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που αφορά τα «μαύρα ταμεία» για την επικοινωνιακή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για την περίοδο 2012 - 2014.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του πορίσματοςυπήρξε ένταση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και δημοσιογράφων. Ένας εκ των δημοσιογράφων αποκάλεσε «σκύλο» τον κ. Πολάκη, ο οποίος απάντησε: «Μαντρόσκυλα έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν θα μας σταματήσει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει». 

Spiegel: Πρόταση Γιούνκερ για δράση της Frontex ακόμα και παρά τη θέληση των κρατών

Την κινητοποίηση των δυνάμεων της Frontex ακόμη και χωρίς τη θέληση της εκάστοτε ευρωπαϊκής χώρας, προβλέπει το ειδικό σχέδιο της Κομισιόν για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, το οποίο θα παρουσιαστεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Παράλληλα, βάσει του σχεδίου της Κομισιόν, η Frontex θα διαθέτει μία δύναμη 2.000 αστυνομικών από όλες τις χώρες – μέλη, η οποία θα βρίσκεται σε επιφυλακή, για τυχόν επέμβασή της. «Τα κράτη-μέλη μελλοντικά, θα έχουν σε συνεχή ετοιμότητα έως και 2000 αστυνομικούς για ενδεχόμενες ανάγκες της Frontex. Οι αστυνομικοί θα πρέπει να είσαι θέση να μετακινηθούν γρήγορα στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. σε περιπτώσεις ανάγκης, όπως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» σημειώνονται ενδεικτικά.

"ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ."-Δεκατρείς αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν έναν ηλικιωμένο καστανά στη Θεσσαλονίκη [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όταν εν μέσω των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, όχι ένας αλλά 13 αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν ηλικιωμένο καστανά, έπειτα από καταγγελία. Ο ηλικιωμένος άνδρας δεν άντεξε την ένταση και λιποθύμησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία έκανε κατάσχεση στο καρότσι του.
Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος της συμπρωτεύουσας seleo.gr:

Τo άγνωστο τραγούδι του Μανώλη Χιώτη για τον Άρη Βελουχιώτη Από τη Μηχανή του Χρόνου

Ο λαϊκός μουσικοσυνθέτης Μανώλης Χιώτης, που έχει συνδέσει το όνομά του με το μπουζούκι, φεύγοντας από τη ζωή, άφησε πίσω του μεγάλες επιτυχίες που ακούγονται μέχρι σήμερα. «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς», «Απόψε φίλα με», «Λαός και Κολωνάκι», «αυτά που λες εγώ τ’ ακούω βερεσέ» είναι μερικές μόνο από τις γνωστές επιτυχίες του. Υπάρχουν όμως τραγούδια του, που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και έχουν όμως ενδιαφέρουσα ιστορία. Ένα από αυτά είναι το «Ένας λεβέντης έσβησε» το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άρη Βελουχιώτη.

Ετοιμάζει εισβολή στη Συρία ο Ερντογάν; Τι απόφαση πήρε για τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Image
Σε μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα προχώρησε το καθεστώς Ερντογάν-Νταβούτογλου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΧΟΥΡΙΕΤ η περιοχή Γκαζιαντέπ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας,κηρύχθηκε σε κατάσταση “ειδικής ασφάλειας”.
Τι σημαίνει αυτό;
Οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή έχουν αυξημένες αρμοδιότητες οι οποίες τους επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ο Ερντογάν δικαιολόγησε την απόφαση μιλώντας για “ευαίσθητη περιοχή” και πρόσθεσε προκαλώντας ερωτήματα:

ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΑΦΡΙΚΗ-ΑΣΙΑ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ImageΟ στρατός των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο οικοδόμησης μιας “αράχνης” βάσεων στην Αφρική , την Ασία και τη νοτιοδυτική Μέση Ανατολή για να αποκτήσουν περισσότερη ετοιμότητα ενάντια στον Ισλαμικό Κράτος και άλλων τρομοκρατικών ομάδων.
«Στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει στο Λευκό Οίκο ότι το δίκτυο των βάσεων θα χρησιμεύσει ως κόμβος για επιχειρήσεις Ειδικών Δυνάμεων και μυστικών πρακτόρων που θα διεξάγουν αντιτρομοκρατικές αποστολές " σύμφωνα με τους New York Times.

Η Τουρκία "τρέχει" λύση στο Κυπριακό για να προλάβει "αφύπνιση" της Αθήνας

ImageΜπαράζ δημοσιευμάτων στην Τουρκία αποτυπώνουν την “αγωνία” που έχει η Άγκυρα να τελειώνει με το Κυπριακό,όσο στην Ελλάδα κανείς δεν φαίνεται ικανός να αντιδράσει με αξιώσεις .
Η HURRIYET αναφέρει ότι ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, E.Β. Eide, ο οποίος έχει έρθει στην Άγκυρα, συζήτησε με τον Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με την εγγύηση της Τουρκίας, στην οποία αντιτάσσονται έντονα οι Έλληνες και οι «ε/κ». Ο Eide είπε : «Το θέμα των εγγυήσεων θα συζητηθεί στο τέλος. Θα κάνουμε μια τέτοια συμφωνία, που και οι ε/κ και οι τ/κ θα αισθάνονται ασφαλείς στο νησί». Παράλληλα με τον Νταβούτογλου, ο Eide συναντήθηκε με τον τ/ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον τ/ΥφΥΠΕΞ, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Συμφωνία κυβέρνησης – κουαρτέτου - Διαπραγματεύθηκαν... σκληρά για να πουλήσουν τα “κόκκινα” δάνεια! – Ποια εξαιρούνται

-To Σάββατο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.
- Η ψήφιση θα σημάνει και την εκταμίευση της υπό-δόσης του 1 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους.
- Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η συμφωνία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.
- Παραμένει μεγάλο "αγκάθι" το ασφαλιστικό, το οποίο βεβαίως... μετατέθηκε για τον Ιανουάριο του 2016.
- "Από τον Φεβρουάριο θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων για τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.
- Τι συμφωνήθηκε για "κόκκινα" δάνεια και νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.