Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΠΟ, ΤΟΣΚΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΘΡΑΣΥΣ ΝΕΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ;


Enzo Liguoro
Στο Ιράκ, στη γάζα, Αφγανιστάν, Συρία, κονγκό, Λιβύη..... Τα παιδιά δεν παίζουν

«Νεκρός ένας στους 50 πρόσφυγες» που επιχειρούν να περάσουν διά θαλάσσης στην Ελλάδα

Ένας στους 50 πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας από τη θάλασσα καταλήγει νεκρός, ενώ υπολογίζεται ότι 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2015.
Τα παραπάνω επεσήμανε η Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και αντιπρόεδρος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» Ελένη Κάκαλου, στην ομίλα της στο πρόσφατο συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

ΛΙΒΥΗ: Την διέλυσαν και τώρα ...ανησυχουν για τους φανατικούς ισλαμιστές

Image
Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, η ς Daesh έχει αυξήσει την επιρροή της στη Λιβύη.

Οι στρατιωτικοί του Ισλαμικού Κράτους επέκτειναν την επιρροή του στη Λιβύη, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian.
“Βρίσκονται στη Σύρτη, που ελέγχουν μια περιοχή 250 χιλιομέτρων [155 μίλια] κατά μήκος της ακτής, αλλά έχουν αρχίσει να πιέζουν βαθύτερα και επιδιώκουν πρόσβαση σε αγωγούς πετρελαίου και πετρελαϊκών αποθεμάτων," είπε ο Le Drian στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, της Γαλλίας.

Άρχισε και η Γαλλία τις επιθέσεις με cruise! – Μαχητικά Rafale εξαπέλυσαν SCALP-EG εναντίον της ISIS



Αυξάνει δραματικά η Γαλλία τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών εναντίον της οργάνωσης ISIS, μετά την επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, κάτι που ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande είχε αποκαλέσει «ως πράξη πολέμου».
Η γαλλική Αεροπορία ξεκίνησε τη χρήση βλημάτων cruise SCALP=EG εναντίον στόχων τρομοκρατών στην Συρία για πρώτη φορά έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Capital controls & flying euros

Τα capital control δεν ήταν για όλους … – Τι αποκαλύπτει το διαβαθμισμένο έγγραφο /απόφαση της «Επιτροπής έγκρισης τραπεζικών συναλλαγών»; – 
Επειδή τα capital controls συνεχίζουν να συνθλίβουν τη ρευστότητα αλλά και τη δυνατότητα καθένα να οικειοποιηθεί κατά το δοκούν τις φυλακισμένες καταθέσεις του, δημιουργώντας και προβλήματα ασφυξίας εκ των πραγμάτων στην αγορά, που συνεπάγονται και υπέρογκες αυξήσεις στα εισαγόμενα (και όχι μόνο),  θεωρούμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε μια ιστορία του καλοκαιριού που πέρασε για να αντιληφθούμε πως λειτουργεί το σύστημα, ποιους ευνοεί και ποιοι πληρώνουν το λογ/μό στο τέλος.

Πως ο Στρατός δολοφονεί τους Φαντάρους και συγκαλύπτει τα εγκλήματα του…

Θάνατος 24χρονου Φαντάρου από ηλεκτροπληξία-ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την Τρίτη 15/12/2015, στις 20.00-21.00 μ.μ.,  παρουσιάζει την υπόθεση της δολοφονίας του συναδέλφου φαντάρου Βάϊου Μπολτσή, όταν στις 18-8-2008, υπηρετώντας στο Στρατόπεδο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, του Α΄ Σώματος Στρατού, έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία στις ντουζιέρες της μονάδας.
Καλεσμένος της εκπομπής μας ο πατέρας του άτυχου παλικαριού που θα περιγράψει τα δραματικά γεγονότα, θα αποκαλύψει τις ευθύνες και τους ενόχους, αλλά και την τεράστια κινητοποίηση του Στρατού για να υπάρξει πλήρη συγκάλυψη και Ατιμωρησία.
Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο  www.ertopen.com και στην συχνότητα 106,7 FM
Το ρεπορτάζ της Τόνιας Κανελλίδου που παρουσιάστηκε στο zougla.gr στις  28 Σεπτεμβρίου 2011 με τίτλο «Ένας νεκρός, κανείς ένοχος» είναι αποκαλυπτικό των συνθηκών αλλά και των αντιλήψεων που επικρατούν στον ελληνικό στρατό.

Ποιο είναι το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων; Την Πέμπτη στο στούντιο του Onalert

Image
Οι ανακοινώσεις του βάζουν φωτιές στο ΓΕΣ -κυρίως- αλλά και στα άλλα Γενικά Επιτελεία. Για πολλούς διοικητές η ύπραξή του είναι εφιάλτης. 
Από την άλλη οι στρατιώτες το χρησιμοποιούν ως έσχατο μέσο για την επίλυση κάποιων σοβαρών προβλημάτων τους.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων πάρα πολλά χρόνια τώρα έχει τον ρόλο του “συνηγόρου” του στρατιώτη. 
Και πάρα πολύ συχνά κάνει παρεμβάσεις που έχουν αποτέλεσμα.
Ποιος ή ποιοι είναι τα πρόσωπα του Δικτύου; 

ΗΠΑ: Σε στρατοδικείο παραπέμπεται ο λοχίας Μπέργκνταλ

ImageΟ λοχίας Μπόου Μπέργκνταλ, πρώην αιχμάλωτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για λιποταξία ενώπιον του εχθρού, παραπέμφθηκε χθες, Δευτέρα, να περάσει από δίκη σε στρατοδικείο, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο.
Ο 29χρονος Μπέργκνταλ κατηγορήθηκε νωρίτερα φέτος για λιποταξία ενώπιον του εχθρού και απείθεια ενώπιον του εχθρού. Αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν καταδικαστεί ακόμη και για την κατηγορία της ανυπακοής, καθώς το έγκλημα διαπράχθηκε σε καιρό πολέμου.
Η ημερομηνία της δίκης του, η οποία θα γίνει στο Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας, θα ανακοινωθεί αργότερα, διευκρίνισε το επιτελείο.

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από επιδρομές του στρατού

Image
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε επιδρομές του νιγηριανού στρατού εναντίον μελών μιας σιιτικής οργάνωσης, που οδήγησαν στη σύλληψη του ηγέτη της στην πόλη Ζάρια στα βόρεια της χώρας, ανέφερε ο διευθυντής ενός τοπικού νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον στρατό, το ισλαμικό κίνημα επιχειρούσε να δολοφονήσει τον αρχηγό του στρατού, υποστράτηγο Τουκούρ Μπουρατάϊ, όταν μέλη της οργάνωσης εμπόδισαν την πορεία της στρατιωτικής φάλαγγας στην Ζάρια το Σάββατο, ενώ η οργάνωση πραγματοποιούσε ετήσια τελετουργία.

Ανακοινώσεις και καλέσματα για την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, να ματαιώσουμε και αυτόν τον πλειστηριασμό!

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί 
στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Να ματαιώσουμε τους πλειστηριασμούς της ΒΙΟΜΕ,
Να καταπέσει η μήνυση της πλειοψηφίας των γραφειοκρατικών ΓΣΕΕ και ΕΚΘ 
εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών της ΕΛΒΟ.
Για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο τέταρτος και τελευταίος για φέτος πλειστηριασμός του οικοπέδου που βρίσκεται και το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. με το υποδειγματικό πείσμα που έχει δείξει έως σήμερα, έχει καταφέρει να μπλοκάρει και να ματαιώσει τις τρεις προηγούμενες προσπάθειες για να πωληθεί το οικόπεδο. Με δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλέγγυων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό,  απέδειξε ότι παρά τις πιέσεις των πρώην αφεντικών και της δικαστικής εξουσίας, ο εργατικός αγώνας όταν είναι και κοινωνικός, μπορεί όχι μόνο να σταθεί όρθιος για χρόνια, αλλά και να αποκρούσει την όποια απειλή. Την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσουμε μια ακόμη απάντηση, μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. κόντρα σε όσους θέλουν το εργοστάσιο βίδες και τους εργαζόμενους αριθμούς στις λίστες του ΟΑΕΔ! Η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πωλείται! 

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ....ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τόσκας: Στόχος η επιστροφή των μεταναστών στις χώρες τους


Τόσκας: Στόχος η επιστροφή των μεταναστών στις χώρες τους
Τόσκας: Στόχος η επιστροφή των μεταναστών στις χώρες τους Στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών στις χώρες τους, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι οι πρόσφυγες πρέπει να οδηγηθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως οι οικονομικοί μετανάστες πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Εκδήλωση για τα εργασιακά δικαιώματα των δικηγόρων

Η μάχιμη δικηγορία στα χρόνια του μνημονίου: ο νέος κώδικας δικηγόρων και η διάσπαση του πτυχίου νομικής

Η σχεδόν εξαετής πλέον οικονομική κρίση και η μνημονιακή λιτότητα που την ακολουθεί δεν θα μπορούσε να αφήσει στο απυρόβλυτο τον δικηγορικό κλάδο και τις Νομικές Σχολές της χώρας. 

"Ο Κ. Κατσούλης δεν ήταν απλά ένας ρομαντικός οπαδός, αλλά ένας συνειδητοποιημένος πολίτης"

«Ο Κώστας Κατσούλης δεν ήταν απλά ένας ακόμα οπαδός που αγάπησε τη ρομαντική πλευρά «της μπάλας» μέσα από τις αλάνες και μια ομάδα του Πειραιά. Ήταν ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος που συμμετείχε από παιδί στα κινήματα αλληλεγγύης και σε διάφορες μορφές συλλογικής δράσης ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης των αδύναμων». Με αφορμή την έναρξη της δίκης των κατηγορούμενων για την επίθεση σε βάρος του, τον Σεπτέμβριο του 2014 στο γήπεδο του Ηροδότου, φορείς των Χανίων δίνουν και μια άλλη πλευρά του ανθρώπου η υπόθεση της δολοφονίας του οποίου συντάραξε το πανελλήνιο.

Ο Στρατός δολοφονεί τους φαντάρους! Εκπομπή στην ERT Open του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την Τρίτη 15/12/2015, στις 20.00-21.00 μ.μ.,  παρουσιάζει την υπόθεση της δολοφονίας του συναδέλφου φαντάρου Βάϊου Μπολτσή, όταν στις 18-8-2008, υπηρετώντας στο Στρατόπεδο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, του Α΄ Σώματος Στρατού, έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία στις ντουζιέρες της μονάδας.
Καλεσμένος της εκπομπής μας ο πατέρας του άτυχου παλικαριού που θα περιγράψει τα δραματικά γεγονότα, θα αποκαλύψει τις ευθύνες και τους ενόχους, αλλά και την τεράστια κινητοποίηση του Στρατού για να υπάρξει πλήρη συγκάλυψη και Ατιμωρησία.
Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο  www.ertopen.com και στην συχνότητα 106,7 FM
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12 στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Αντιρρησίες συνείδησης: Εναλλακτική θητεία σε ακριτικούς ΟΤΑ με μισθό... 223,53 ευρώ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει το σκληρό αντεργατικό της πρόσωπο, ότι ο πραγματικός της αντίπαλος είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και πάλι ο Στρατός που μέσω της υποχρεωτικής στράτευσης αποκαλύπτει ότι βασική στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής, εκτός των άλλων, είναι η ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα γράφουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια υπήρξε «Πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών για τους αντιρρησίες συνείδησης που αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους. 

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ - ΠΑΣΑ ΕΚΑΝΕ Ο "ΕΝΙΚΟΣ" ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ


ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΦΙΛΗ Ή ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ;;;

Κέντρο Κράτησης Ελληνικού: αιτήματα αγωνιζόμενων κρατούμενων μεταναστριών

Περίληψη

Αποφασίζοντας για πρώτη φορά μεσα από συλλογικές διαδικασίες, όλες οι κρατούμενες μετανάστριες στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού ανακοινώνουν τα αιτήματά τους.
Συντρόφισσες - σύντροφοι, ο αγώνας που ξεκίνησε πριν από ενάμιση μήνα με την αποχή συσσιτίου της Σάναα Τάλεμπ συνεχίζεται και χρειάζεται την έμπρακτη στήριξή μας.
ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ
Το κείμενο των κρατουμένων χωρίς διόρθωση:

#18D Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική ημέρα δράσης: Πρόσφυγες / Μετανάστριες αδέλφια μας, εχθροί μας οι πόλεμοι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Παρασκευή στις 6 μ.μ. Πλατεία Ομονοίας

18D Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική ημέρα δράσης: Πρόσφυγες / Μετανάστριες αδέλφια μας, εχθροί μας οι πόλεμοι
Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015 – Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών-ριών 
Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης
Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες.
Στις 18 Δεκέμβρη μαζικά, αποκεντρωμένα και μαχητικά συνεχίζουμε και κορυφώνουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο:

Μια αναγκαία απάντηση προς τους δήμαρχους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού από μια απλή εθελόντρια του κέντρου φιλοξενίας Ελληνικού.

Κύριοι δήμαρχοι
Είμαι κάτοικος σε δήμο των νοτίων προαστίων και εθελόντρια στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων -μεταναστών στον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.
Με έκπληξη διάβασα την επιστολή σας ως δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού με την οποία εκφράζετε την αντίθεση σας στη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού , αντίθεση μάλιστα που την περιβάλλετε με τον μανδύα του ενδιαφέροντος για τους πρόσφυγες, δηλώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν καμιά απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας.

«Βατερλό» ή μήπως εφιαλτικός θρίαμβος της γαλλικής ακροδεξιάς;

Του Γιώργου Μητραλιά
«Ήττα της γαλλικής ακροδεξιάς», «Υποχώρηση της Λε Πεν» ή ακόμα και «Το Βατερλό της ακροδεξιάς Λε Πεν», ιδού μερικοί από τους τίτλους με τους οποίους τα ελληνικά ΜΜΕ σχολίασαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των γαλλικών περιφερειακών εκλογών.  Τίτλοι «εμβριθείς» που προδίδουν μια γνώση του προβλήματος ανάλογη με εκείνη των σχολίων του είδους «Μα, ποια υπερθέρμανση του πλανήτη; Εδώ χιόνισε χτες στην Πάρνηθα»…

Ο δήμαρχος Πάτρας απορρίπτει την ταύτιση φασισμού- κομμουνισμού που προωθεί η κυβέρνηση

nazis-gruendeten-europaeische-unionΟ δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης επέστρεψε ως απαράδεκτο πρόγραμμα της ΕΕ, το οποίο προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και το οποίο επιχειρεί «την εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό».
Όπως είχαμε αποκαλύψει και στο παρελθόν η ΕΕ επιβραβεύει ακόμη και με 100.000 ευρώ ερευνητικά προγράμματα που προωθούν τη συγκεκριμένη αναθεωρητική γραμμή, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια “νομιμοποίησης του φασισμού και του ναζισμού”.

Επιστροφή των απελάσεων

Κλειστό γήπεδο του Τάε κβο ντο | EUROKINISSIΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Oι πόρτες των κέντρων κράτησης μεταναστών φαίνεται ότι ανοίγουν και πάλι διάπλατα, με 123 μετανάστες να κρατούνται ήδη στο κέντρο κράτησης της Κορίνθουγια να απελαθούν, ύστερα από επιχείρηση που έκανε η αστυνομία στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο το Σάββατο, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απομάκρυνση των μεταναστών και προσφύγων από την Ειδομένη και την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Natural Resources Were Supposed to Make Afghanistan Rich. Here’s What’s Happening to Them.

Here are the four US policies that have most offended Russia.


Editor’s Note: The following are adapted from remarks by Stephen F. Cohen, Professor Emeritus of Princeton University and New York University, delivered at San Francisco’s Commonwealth Club on November 24, 2015.

I am delighted to be here in San Francisco with you. The farther you go from Washington and the mainstream media, the better introductions you get!

Για ποιο λόγο τελικά επένδυσαν οι ξένοι 5 δισ. στις ελληνικές τράπεζες; - Μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί

Για ποιο λόγο τελικά επένδυσαν οι ξένοι 5 δισ. στις ελληνικές τράπεζες; - Μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθείΟ βασικός λόγος για τον οποίο επένδυσαν οι ξένοι ξανά στις τράπεζες είναι τα NPLs και πως αυτά θα μεταφραστούν σε κέρδη.
Αν σήμερα είχαμε να αποφασίσουμε σε ποια τράπεζα θα επενδύσουμε και είχαμε να επιλέξουμε δύο περιπτώσεις την BNP Paribas και τις 4 ελληνικές τράπεζες που θα τις ενοποιήσουμε σε μια για λόγους σύγκρισης θα βρισκόμασταν εμπρός σε ένα μεγάλο δίλλημα.

Ρωσική εξάρτηση από το Ιράν, για τον Πόλεμο στη Συρία…

Η συμμαχία Ρωσίας-Ιράν στην Συρία μπορεί να είναι βαθύτερη από όσο πιστευόταν. Φαίνεται πως το Ιράν επιτρέπει την χρήση αεροδρομίων του στα ρωσικά αεροσκάφη, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις τους στην Συρία.
Αντίθετα με την άποψη πολλών δυτικών αναλυτών, φαίνεται πως η Ρωσία εξαρτάται, όσον αφορά τις επιχειρήσεις της στην Συρία, από το Ιράν. Ιρανικά μαχητικά συνοδεύουν ρωσικά βομβαρδιστικά κατά τη διέλευσή τους από τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Το μίσος Ερντογάν για τη Συρία έχει όμως… οικονομικά κίνητρα

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε ότι τον πιλότο του ρωσικού Su-24 τον δολοφόνησαν οι πολιτικές φιλοδοξίες του Ερντογάν. «Η απώλεια της τουρκικής επιρροής στη Συρία θα σημάνει και τη δύση της καριέρας του» υπογράμμισε ο Άσαντ. Και έχει δίκιο: την παρέμβαση της Άγκυρας στη συριακή σύγκρουση την καθόρισε η πίεση που άσκησαν οι Τούρκοι βιομήχανοι στον προστατευόμενό τους Ερντογάν.

Σερβία: Ένας “χορός” κατασκόπων… CIA, FSB, BND, MIT κ.λπ.

Σε χαρά των κατασκόπων έχει μεταβληθεί η Σερβία, όπως τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, αναφέρουν ΜΜΕ στο Βελιγράδι. Η εφημερίδα «Νόβοστι», επικαλούμενη επίσημες εκτιμήσεις της σερβικής αντικατασκοπείας, αναφέρει ότι στη χώρα δρουν 55 ξένες υπηρεσίες πληροφοριών από 40 χώρες του κόσμου.
Εκτός από τις υπηρεσίες των ισχυρών χωρών, την αμερικανική CIA, τη βρετανική ΜΙ6, τη γερμανική BND και τη ρωσική FSB, που έχουν έντονη και διαρκή παρουσία τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα επιθετικές εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια η τουρκική ΜΙΤ και η κροατική υπηρεσία πληροφοριών.
Ο καθηγητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Ντάρκο Τριφούνοβιτς αναφέρει στη «Νόβοστι» ότι οι Κροάτες ασχολούνται με την οικονομική κατασκοπεία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις πωλήσεις μεγάλων εκτάσεων γης στη Βοϊβοντίνα όπου υπάρχει κροατική μειονότητα.

Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ξηλώνει το «βαλκανικό πλεκτό» της Μόσχας

Προσκαλεί το Μαυροβούνιο στο ΝΑΤΟ για βαλκανικό Αντιρωσικό ανάχωμα
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον μαυροβούνιο ομόλογό του Ιγκορ Λούκσιτς στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Τα Βαλκάνια, συγκεκριμένα «η Σερβία, το Κόσοβο, η πΓΔM και το Μαυροβούνιο (...) σχηματίζουν τη νέα μετωπική γραμμή εναντίον της Ρωσίας» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καταθέτοντας σε επιτροπή του Κογκρέσου. Βεβαίωσε ότι αυτή η «νέα διαμόρφωση» στην περιοχή «κερδίζει όλο και περισσότερη υποστήριξη στην Ευρώπη» και τόνισε ότι σύντομα θα γίνουν ορατά τα στοιχεία αυτής της «διαμόρφωσης». 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

A handout picture provided by Turkish Prime Minister Press office shows President of Iraqi Kurdistan Masoud Barzani (L) and Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu during their meeting in Ankara, Turkey, 09 December 2015. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HAKAN GOKTEPE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALEA handout picture provided by Turkish Prime Minister Press office shows President of Iraqi Kurdistan Masoud Barzani (L) and Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu during their meeting in Ankara, Turkey, 09 December 2015. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HAKAN GOKTEPE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALE
Με φυσικό αέριο από το ιρακινό Κουρδιστάν θα εφοδιάζεται η Τουρκία από τα τέλη του 2016. Αυτό δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης του βορείου Ιράκ Μπεβάρ Χανσί

Αυτές ήταν οι "μεταρρυθμιστικές προσπάθειες" της κυβέρνησης Σαμαρά με τις οποίες ο Μπέος απέφυγε την παύση το 2014

Όπως έχει γίνει γνωστό από το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία καθώς παραπέμπεται σε δίκη για του στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες το 2011. Την Παρασκευή θα γίνει η εκλογή του νέου δημάρχουν Βόλου.
Κι όμως το 2014, ο Μπέος για 24 ώρες είχε αποφύγει την παύση του.
Πως;
Με την κατάργηση της συγκεκριμένης πρόβλεψης του Καλλικράτη από την τότε τρικομματική κυβέρνηση.

Νότια Κορέα: Τους βάζουν σε φέρετρα για να μην αυτοκτονήσουν Πρόβα κηδείας

Προσπαθούν να περιορίσουν τις αυτοκτονίες κλείνοντας τους εργαζόμενους μέσα σε φέρετρα. Ο λόγος για κάποιες νοτιοκορεάτικες εταιρίες που εγγράφουν τους υπαλλήλους τους σε ειδικά «σχολεία θανάτου». 
«Τρελά» ποσοστά αυτοκτονίας
Η Νότια Κορέαέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, με μέσο όρο 29,1 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.Περίπου 40 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε μέρα. 

Σκληρή επίθεση στην Τουρκία και από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας


Image
Επίθεση στην Τουρκία εξαπέλυσε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων ΔυνάμεωνΒαλερί Γκερασίμοφ. Ο Ρώσος Αρχηγός έκανε λόγο για παράνομη δραστηριότητα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Τουρκίας που “στοίχισε τη ζωή νομοταγών πολιτών της Ρωσίας, της Γαλλίας, του Μαλί αλλά και της ίδιας της Τουρκίας, στην οποία οι τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους διαπράττουν τρομοκρατικές πράξεις». 
Για την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού πολεμικού Su-24, ανέφερε, ότι το υπουργείο Άμυνας ελπίζει σε αντικειμενική και αμερόληπτη διεθνή έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, τονίζοντας, ότι «η Τουρκία χτύπησε πισώπλατα τη Ρωσία, τη στιγμή που η τελευταία αγωνίζεται κατά του Ισλαμικού κράτους». 

Κι άλλα μαχητικά αεροσκάφη έστειλε η Ρωσία στη Συρία - Φωτογραφίες από δορυφόρο

ImageΌλο και “φορτώνει” η Ρωσία με στρατιωτικά μέσα την Συρία. Η Μόσχα έστειλε άλλα τέσσερα αεροσκάφη Su-34 στην αεροπορική βάση Humaymim στην Λατάκια.
Αυτό προκύπτει από δορυφορικές εικόνες οι οποίες αποκαλύπτουν ότι οι μετασταθμεύσεις των Su-34 έγιναν μετά από την 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στην αεροπορική βάση Humaymim, βρίσκονται οκτώ Su-34. Από εκεί επιχειρούν τα 11 11 Su-24M τακτικής βομβαρδιστικά (σ.σ το δωδέκατο ήταν αυτό που καταρρίφθηκε), 12 Su-25, τέσσερα Su-30 πολλαπλού ρόλου μαχητικά, και ένα Il-20M για ηλεκτρονικές πληροφορίες (ELINT) .