Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΕ – Κυβέρνηση – Δήμαρχοι, κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες/μετανάστες



Ας το παραδεχτούμε όλοι, το προσφυγικό ζήτημα είναι ακόμα πιο δραματικό, ακόμα πιο πολύπλοκο από όσο νομίζαμε λίγους μήνες πριν. Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα πέρασμα από όπου οι πρόσφυγες θα μένουν λίγες μέρες και θα φεύγουν. Αποτελεί και τελικό προορισμό ή καλύτερα υποχρεωτικό τελικό προορισμό όπως δείχνουν τα γεγονότα στην Ειδομένη. Αυτή τη φορά τα κέντρα υποδοχής όπως αυτό στο Ελληνικό ξαναγέμισαν με μετανάστες που έκαναν την ανάποδη διαδρομή! Επιπλέον, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς και ο τρόπος που αξιοποιήθηκαν έκοψαν από το κύμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που όντως υπήρχε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η Δανία ΔΕΝ κατάσχει κοσμήματα για κάλυψη εξόδων προσφύγων


«Ένας ηλίθιος, αδιανόητος, Martin Henriksen, βουλευτής του ακροδεξιού, φασιστικού, ρατσιστικού κόμματος της Δανίας, έριξε τη φαεινή ιδέα να κατάσχονται τα όποια ακριβά κοσμήματα των προσφύγων, για να καλύπτονται έτσι τα έξοδα περίθαλψης τους στη χώρα. (Κάπως πρέπει να δικαιολογήσει κι αυτός τη θλιβερή του ύπαρξη σαν βουλευτής, ενός τέτοιου κόμματος).
Καταδικάστηκε από όλους δημόσια, και δεν στηρίζεται, ούτε καν
από τους δικούς αυτή η ιδέα.

Ισραηλινός συνελήφθη κάθως φέρεται διακινητής οργάνων προσφύγων από τη Συρία

The industry of organ trafficking is an international and organized crime syndicate, often preying on the most vulnerable in society.

Nearly 4.3 million Syrian refugees are registered with the UN, a number not seen for decades.According to Al Jazeera, one in five Syrians is a refugee in the neighboring countries Turkey, Lebanon, Iraq, Jordan and Egypt, while approximately 6.5 million Syrians are refugees within their own country.

ΧΙΟΣ ΤΩΡΑ!!! Σαν τον κλέφτη φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα του αεροδρομίου του νησιού ο δημοφιλής ηγέτης Τσίπραs!



Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να μήν αντιμετωπίσει ομάδα διαδηλωτών που τον περίμενε

Την πορεία των εργασιών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hotspot) της Χίου θα διαπιστώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάνει επίσκεψη στο νησί, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
ΤοΚέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Χίο δημιουργείται στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ και, όπως μεταδίδεται, έχουν ήδη τοποθετηθεί 20 οικίσκοι, ενώ θα στηθούν συνολικά 75, που στην πλήρη ανάπτυξή τους θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 1.112 πρόσφυγες.

Με ψηλά το κεφάλι, αγώνας μέχρι τέλους, για σταθερή δουλειά για όλους!

ΦΓΤΥΘΙΟΤο συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα πεντάμηνα και συμβασιούχων Αττικής, οι επιτροπές πεντάμηνων και οι συλλογικότητες που στηρίζουν και στέκονται στο πλευρό τους, προχωρήσαμε την Τρίτη 15/12 σε κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας και αποφασίσαμε να κατασκηνώσουμε έξω από αυτό μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας.
Μέσα στο κρύο των ημερών δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Όσοι απολύθηκαν μόλις ολοκληρώθηκε το 5μηνο και οι υπόλοιποι που πρόκειται να πεταχτούν μέσα στη βδομάδα των Χριστουγέννων διεκδικούμε το αυτονόητο: 
ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Εξέγερση στην Τουρκία – Το αίμα ρέει στο Κουρδιστάν (φωτο)

Εξέγερση στην Τουρκία – Το αίμα ρέει στο Κουρδιστάν (φωτο)
Εξέγερση στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Στις πόλεις ΤσίζρεΣιλώπη το αίμα ρέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που αναρτούνται στο διαδίκτυο, ο τουρκικός κατοχικός στρατός κάνει εφόδους σε σπίτια ενώ μαίνονται οδομαχίες.
Ένα παιδί 11 ετών, κουρδάκι, σκοτώθηκε από τις τουρκικές σφαίρες.

Πιτσιρικάς στο μετρό, βάζει στη θέση τους Έλληνες ρατσιστές

Screenshot_5
Στο μετρό μπαίνει ένα αγόρι γύρω στα 10, λέγοντας ότι οι γονείς του είναι άνεργοι, ότι έχει άλλα 3 αδέρφια και ότι πουλάει ημερολόγια και χριστουγεννιάτιακα μπρελόκ για να βοηθήσει στα έξοδα του σπιτιού… 

Πετάγεται ένας κύριος και το ρωτάει «Έλληνας είσαι?» 
Το παιδί απαντά καταφατικά χαμηλώνοντας το κεφάλι «Ποια είναι η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας?» το ρωτάει 
Το παιδί σαστίζει 

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΚ

Μόνιμο πρόβλημα με τις υπηρεσίες φαίνεται να υπάρχει στην 180 ΜΚ\Β ΧΩΚ στο Καπανδρίτι.
Τα πράγματα εναλλάσσονται από το κακό στο χειρότερο. Απορούμε πως μια μονάδα τόσο κοντά στην Αθήνα έχει μόνιμο πρόβλημα εμπλοκής. Οι υπηρεσίες με το ζόρι καλύπτονται από τη δύναμη της μονάδας. Αυτή τη στιγμή η έξοδος είναι μία την εβδομάδα αλλά από ό, τι μας λένε οι αξιωματικοί όλα θα γίνουν πιο δύσκολα.
Αρκετοί φαντάροι αναμένεται να μείνουν μέσα και να κάνουν συνεχόμενες υπηρεσίες μέχρι τη χριστουγεννιάτικη άδεια, από 10 μέχρι 15 μέρες δηλαδή.

ΕΠΕΙΓΟΝ!-Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί Φαρμακονήσι-Διεθνείς οργανώσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση, αποκαλύπτουν τις απάνθρωπες συνθήκες και απαιτούν τη μετακίνηση των προσφύγων

Alarm Phone demands immediate transfer of all refugees stranded on the Greek military island Farmakonisi - Travellers stuck on the island face inhumane conditions. We strongly condemn the human rights violations that occur on the island of Farmakonisi and nearby at sea. We demand the immediate transfer of refugees from Farmakonisi to other islands where support is available and where people are not subjected to military control. We also demand an adequate reception infrastructure and that the UNHCR, NGOs and civil solidarity groups are granted access to this military island.

Τα στοιχεία του SIPRI για το παγκόσμιο εμπόριο όπλων…

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες παρουσιάζουν πτώση των πωλήσεών τους, σύμφωνα με τον κατάλογο των 100 κορυφαίων εταιρειών του είδους του Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). 

Ρωσία: Τεράστιες ετήσιες προμήθειες οι ένοπλες δυνάμεις

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα προμηθεύονται περί τα 200 αεροσκάφη και ελικόπτερα, περί τα 30 πολεμικά πλοία και περί τα 600 τεθωρακισμένα οχήματα κάθε τύπου, κατ’ έτος, ανέφερε ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.
«Υπάρχουν σχέδια για την προμήθεια 70-100 αεροσκαφών, περισσότερων από 120 ελικόπτερα, 30 πλοία επιφανείας και υποβρύχια και μέχρι 600 τεθωρακισμένα κάθε χρόνο», ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός.

Θέλει η Τουρκία εμφύλια «τελική λύση» με το PKK;

Για την Άγκυρα ένας πόλεμος κατά του ΡΚΚ θα σημαίνει την ανάπτυξη ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στις κουρδικές πόλεις. Για το ΡΚΚ το σίγουρο σημάδι θα είναι η ανάπτυξη έμπειρων μαχητών του από τα βουνά στις πόλεις. Ένα άλλο σημάδι θα μπορούσε να είναι η μετατροπή των ορυγμάτων που το ΡΚΚ έχει δημιουργήσει εντός πόλεων, για την αποτροπή τουρκικών προσβολών σε αυτές, σε οχυρωμένα σημεία, εφοδιασμένα με αντιαρματικά όπλα και προστατευμένα από ναρκοπέδια.

Διεθνές σχέδιο για τη σωτηρία της Λιβύης

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί το status quo τόνισε ο Τζον Κέρι, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι η πλειοψηφία των δύο κυβερνήσεων θα εγκρίνει το σχέδιο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ | CARLOS BARRIA/ POOL, VIA AP
Την κήρυξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης στη Λιβύη ζητούν με κοινό ανακοινωθέν υπουργοί Εξωτερικών και διπλωματικοί εκπρόσωποι 17 χωρών και διεθνών οργανισμών από Ευρώπη, Αφρική και αραβικό κόσμο, μετά τη χθεσινή σύνοδο στη Ρώμη με τη συμμετοχή 15 Λίβυων αξιωματούχων και από τις δύο αντίπαλες κυβερνήσεις της εμπόλεμης χώρας.

Οι 34 «πρόθυμοι» που πάνε πόλεμο

Ειδικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας- Αρχείο | AP Photo/Mosa'ab Elshamy, File
Συντάκτης: efsyn.gr
Εξαιρώντας το σιιτικό Ιράν, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα την συγκρότηση μιας ισλαμικής συμμαχίας για τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους που θα μοιράζεται πληροφορίες, θα εκπαιδεύει και θα αναπτύσσει από κοινού δυνάμεις, εάν χρειαστεί. Την απόφαση καλωσόρισαν οι ΗΠΑ, που καιρό τώρα έχουν ταχθεί υπέρ μιας μεγαλύτερης ανάμειξης των περιφερειακών δυνάμεων στη Συρία.

To σχέδιο σύστασης ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής

Με ικανοποίηση, αλλά παράλληλα και με επιφυλάξεις αντιμετωπίζει η Αθήνα το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναβάθμιση του Frontex και τη δημιουργία μίας ισχυρής ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής.
Στην πρόταση της Κομισιόν, την οποία θα παρουσιάσει στο Κολέγιο των Επιτρόπων αύριο Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προβλέπεται ότι η νέα δύναμη θα μπορεί να επεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ακόμη και υπερβαίνοντας το βέτο ενός ή περισσοτέρων κρατών - μελών. 
Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο (στα αγγλικά). 

ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΠΥΡΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ; Πέμπτο υποβρύχιο με δυνατότητες πυρηνικής κρούσης για το Ισραήλ

Το πέμπτο υποβρύχιο κλάσης Dolpin αναμένεται να παραλάβει το Τελ Αβίβ καθώς σύμφωνα με πηγές από το Ισραήλ το υποβρύχιο θα αφήσει το γερμανικό λιμάνι του Κιέλου μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες.
Τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ παρέλαβε το τέταρτο υποβρύχιο του τύπου, αξίας 400 εκατ. δολαρίων ενώ προβλέπεται η παράδοση ενός ακόμα ως το 2019.
Τα γερμανικής κατασκευής ντιζελοκίνητα υποβρύχια Dolphin διαθέτουν σύστημα AIP έχουν 68 μέτρα μήκος, διαθέτουν 10 σωλήνες τορπιλών εκτόπισμα 1900 τόνων, πλάτος 6,8 μέτρων, ταχύτητα μέχρι 20 κόμβους και δυνατότητα κατάδυσης μέχρι τα 200 μέτρα. Το εύρος κίνησής τους φτάνει τα 8000 μίλια ενώ σύμφωνα με Ισραηλινές πηγές δύναται να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς .

Γιατί το εγχείρημα Τσάβες απέτυχε...

Με 99 έδρες ο συντηρητικός συνασπισμός «Τραπέζι τη Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) αποτελεί πλέον την πλειοψηφούσα δύναμη στην Εθνική Συνέλευση, έναντι 46 εδρών του κόμματος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Το εκλογικό απότελεσμα στη Βενεζουέλα χαρακτηρίζεται ήδη από πληθώρα του ντόπιου και ξένου Τύπου, ως η αρχή του τέλους του «Τσαβισμού»- της λεγόμενης Μπολιβαριανής Επανάστασης που ξεκίνησε με την άνοδο του Ούγκο Τσάβες στην εξουσία το 1999. Οι λόγοι της ήττας του PSUV μπορούν να εντοπιστούν σε μια σειρά παράγοντες όπως, μεταξύ άλλων:

Οδηγός επιβίωσης στα προγράμματα ¨κοινωφελούς εργασίας» ΟΛΕΣ οι απαντήσεις!

imagesΑυτός είναι ένας οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενους/ες σε κοινωφελή προγράμματα, γραμμένος από εργαζόμενους/ες και άνεργους/ες που τα δυο προηγούμενα χρόνια βαφτίστηκαν από κράτος και αφεντικά για κάποιο διάστημα της ζωής τους “ωφελούμενοι” σε “κοινωφελή προγράμματα” και βρέθηκαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε ΟΑΕΔ, δημόσιους φορείς και ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται την ανάγκη για εργασία. 

Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΧΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΒΙΝΤΕΟ - Συνεργεία του Στρατού στήνουν Hot Spot ακόμα και μέσα στο σκοτάδι στη Χίο για την επίσκεψη Τσίπρα

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Βομβαρδίζονται συνοικίες στο Κουρδιστάν (Βίντεο – φωτο)

sur-1Τι θέλει να κάνει το καθεστώς της Άγκυρας στο Κουρδιστάν;
Γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν*
Όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες σε διάφορες πόλεις του Κουρδιστάν και σε κάποιες συνοικίες των πόλεων είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία απ’ το καθεστώς της Άγκυρας και γίνονται επιχειρήσεις απ’ την αστυνομία και το στρατό. Στις επιχειρήσεις δολοφονήθηκαν πάνω από 30 άτομα απ’ τους οποίους οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά που τόλμησαν να ξεμυτίσουν έξω από το σπίτι. Επί μέρες ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει έξω, να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης.

Παντιέρα Εργατικό Κίνημα Η Ντρουκφάρμπεν απέλυσε όλο το σωματείο  Η Ντρουκφάρμπεν απέλυσε όλο το σωματείο

χρώματα ΚραφτΣε μαζική απόλυση 15 εργαζομένων – πωλητών της προχώρησε η εταιρεία Ντρουκφάρμπεν (εμπορεύεται τα χρώματα Κραφτ), οι οποίοι όλως… τυχαίως είναι και τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Περιοδευόντων Πωλητών (ΠΑΣΕΠΕΠ)!
Όπως κατήγγειλε η ΟΙΥΕ, ανάμεσα στους απολυμένους είναι ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής γραμματέας του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας, που μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους, είναι και στην αναγνωρισμένη προσωρινή διοικούσα επιτροπή του ΠΑΣΕΠΕΠ. 

Η Anglo American, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης παγκοσμίως, προχωράει σε 85.000 απολύσεις

Η Anglo American PLC ανακοίνωσε μια ριζική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, που περιλαμβάνει περισσότερες πωλήσεις assets, μεγαλύτερη περικοπή του κόστους, μείωση του εργατικού δυναμικού και μια αναστολή της πληρωμής μερισμάτων σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει σε μια σοβαρή πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.

Φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών: Τα υπόγεια κλουβιά στην έρημο που κλειδώνουν τις γυναίκες

Φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών: Τα υπόγεια κλουβιά στην έρημο που κλειδώνουν τις γυναίκες [εικόνες & βίντεο]

Τουλάχιστον φρίκη προκαλούν οι εικόνες που έφερε στο φως το SkyNews με τα κελιά -κλουβιά που εντοπίστηκαν σε έρημο βόρια της Συρίας.