Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΟΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

δεν το έχω συναντήσει άλλη φορά.....
thessal-katastoli725Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης κα Κρεωνίδου δεν περίμενε την έλευση της συνηγόρου υπεράσπισης, η οποία παρίστατο και είχε δηλωθεί στην αστυνομική προανάκριση και την παρουσία της οποίας απαίτησε ο προσαχθείς ενώπιον της.....άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο τριμελές, το οποίο αποτελούμενο από κάποια δειλά, ανήμπορα, φοβισμένα ανθρωπάκια που δήθεν αποδίδουν δικαιοσύνη, σε αγαστή συνεργασία με τους επικεφαλής των ματατζήδων, που έσπασαν στο ξύλο τον δεύτερο σύντροφό μας, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στο Παπανικολάου, διέταξαν τη συνέχιση της κράτησής του μέχρι τη Δευτέρα, αν και έχει γνωστή διαμονή, είναι φοιτητής, και ο πατέρας είναι διοικητής παθολογικής κλινικής νοσοκομείου επαρχιακής πόλης, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου....

Καπιταλισμός & Matrix Reloaded vs Radical Desire και Leninreloaded

Όπως και στις ταινίες των Wachowski, έτσι και στη πραγματική ζωή του καπιταλισμού, το Matrix γεννά τους νεκροθάφτες του-κάπου κάπου, το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία X-E-X' (εμπορευματοποίηση των όρων παραγωγής, επένδυση, άντληση υπεραξίας, συσσώρευση κεφαλαίου) κολλάει, φρακάρει, γεννά παρεκκλίνουσες πορείες, αντιστάσεις.  Για αυτό το Matrix αναδιαρθρώνεται, και ο καπιταλισμός πραγματοποιεί, με δάκρυα και αίμα, στην καρδιά της κρίσης και ενάντια στον αντικαπιταλιστικό αγώνα των σωμάτων και των Ιδεών, ένα πελώριο Reloaded . Τελικά, το Matrix φαντάζει μια αλληγορία του ολοκληρωτικού καπιταλισμού


http://radicaldesire.blogspot.gr/2010/10/blog-post_7064.html

Η Γερμανία στέλνει 179 αστυνομικούς στην Ελλάδα !...

Με 179 αστυνομικούς θα ενισχύσει η Γερμανία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο την δύναμη της FRONTEX που επιχειρεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Die Zeit", από τον Μάρτιο θα μπορούσαν να διατεθούν και δύο σκάφη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Ναπολέων Σουκατζίδης: Ο Μικρασιάτης Κρητικός των 200 της Καισαριανής


Στους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής, δεσμωτές οι περισσότεροι της Ακροναυπλίας και εξόριστοι οι υπόλοιποι της Ανάφης, που η μεταξική δικτατορία τους είχε παραδώσει στους χιτλερικούς, υπήρχαν και τρεις με καταγωγή την Κρήτη. Ήταν ο Ναπολέων Σουκατζίδης, μικρασιάτης από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, ο Νίκος Μαριακάκης από τα Χανιά και ο Παναγιώτης Κορνάρος από το Σφακοπηγάδι Χανίων. Σήμερα θα μάθουμε την ιστορία του Ναπολέον Σουκατζίδη, ο μεγάλος ήρωας του Χαϊδαρίου.

Από τη θέση του διερμηνέα, την οποία είχε από την ίδρυση του στρατοπέδου, ο Σουκατζίδης προσπαθούσε να βοηθά με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά και με αυτοθυσία τους συγκρατουμένους του.

Το "Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ" ξαναβρίσκει το νόημά του με τη δεύτερη φορά "αριστερά"!


Μια ομάδα φοιτητών, μελών της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διασχίζει την Εγνατία, πηγαίνοντας στην πορεία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ένας ΜΑΤατζής, (ψευδο)μάρτυρας σε δίκη κατά την οποία αθωώθηκαν πριν λίγες μέρες οι κατηγορούμενοι, αναγνωρίζει μεταξύ των φοιτητών έναν από τους κατηγορούμενους κι αφού τον βρίζει με τα γνωστά "γαλλικά" των ...ευγενών αυτών "ανθρώπων", ολόκληρη η διμοιρία ορμά στην ομάδα των φοιτητών, τραυματίζει 2 φοιτήτριες (διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου") και συλλαμβάνει 2 φοιτητές τραυματίζοντας τον ένα από τους δυο (τον αθωωθέντα στο δικαστήριο που ο ΜΑΤατζής βαρούσε το κεφάλι του στο δρόμο...).

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ 1940: Πέθανε και ο τελευταίος του πληρώματος του θρυλικού υποβρυχίου

ImageΣε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή και το τελευταίο μέλος του ηρωικού υποβρυχίου Παπανικολής, ο Νικόλαος Τασιάκος.

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1915, ο Νικόλαος Τασιάκος είχε τιμηθεί, τον Οκτώβριο του 2014, από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον «Σταυρό Αξίας και Τιμής Α' Τάξεως» για τις διακεκριμένες υπηρεσίες του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, παρουσία σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο Νικόλαος Τασιάκος πέθανε λίγες μέρες προτού συμπληρωθούν 75 χρόνια από τη χειμωνιάτικη εκείνη νύχτα του 1940, παραμονές Χριστουγέννων, όταν το Παπανικολής κατόρθωσε να βυθίσει στα Στενά του Οτράντο τρία ιταλικά οπλιταγωγά, που μετέφεραν όπλα και άλλο πολεμικό υλικό στα παράλια της Αλβανίας, προς ενίσχυση των ιταλικών δυνάμεων που μάχονταν κατά των Ελλήνων.

Γιατί ο φασιστικός "ΣΤΟΧΟΣ" παρακολουθεί και επιτίθεται συνεχώς στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Πείραξε τους Φασίστες που Υπερασπιστήκαμε τους Αντιρρησίες Συνείδησης 
και τα Δικαιώματα της νεολαίας

Για μια ακόμη φορά ο φασιστικός στόχος αποδεικνύεται ο καλύτερος προπαγανδιστής των δίκαιων αιτημάτων της στρατευμένης νεολαίας και της καθημερινής συνδικαλιστικής προσπάθειας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Βέβαια δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους…
Όπως μας ενημερώνει το άτυπο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «ο ΣΤΟΧΟΣ μας παρακολουθεί στενά και δημοσιοποιεί τους σκοπούς και τις δράσεις μας»….

Οι Ιμπερια-ληστές Πολεμούν ΜΟΝΟ για τα συμφέροντα τους! Γιατί η Ιταλία στέλνει 450 Μισθοφόρους Στρατιώτες στο Ιράκ!

Εδώ βλέπεται τον Ιταλό Μισθοφόρο με την σημαία της Ιταλίας...
Καλύτερα όμως θα ήταν να κουβαλούσε την σημαία του ιταλικού επιχειρηματικού ομίλου Trevi!Πάντα ο αηδιαστικός αστικός κόσμος της Δύσης αλλά και της Ανατολής, αυτοί που μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τον πλανήτη για να επιβάλλουν τον καπιταλισμό και την Νέα Τάξη Πραγμάτων τους, πιο σκληρό ιστορικά καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης, καμουφλάριζαν τα ιδιοτελή συμφέροντα των πολυεθνικών και των εθνικών τάξεων με μεγάλες, ωραίες και εξίσου αιματοβαμμένες λέξεις:  στη Γιουγκοσλαβία έκαναν ανθρωπιστικούς πολέμους, στο Ιράκ έψαχνα τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του σατράπη Σαντάμ, από το Αφγανιστάν μέχρι τη Λιβύη εξάγουν το δυτικό μοντέλο δημοκρατίας τους και την στυγνή μορφή νεοφιλελευθερισμού.

Εθελοντές ακτιβιστές, αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι...

Ελίζα Δημητρά
Βρίσκονται παντού. Όπου υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη των συνανθρώπων τους.
Ξεκίνησαν από κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της γης για να κάνουν την Ελλάδα και ειδικότερα τη Λέσβο δεύτερο τους σπίτι. Άλλοι από την Μαλαισία, άλλοι από την Ολλανδία, τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία κι όπου αλλού μπορεί να βάλει ο νους σας. Ανάμεσα τους και πάρα πολλοί από τη χώρα μας.
Νεαρά ως επί το πλείστον παιδιά που παράτησαν μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης τα σπίτια τους, τους φίλους, τις δουλειές τους για να ακολουθήσουν το κάλεσμα της καρδιάς τους. Δίχως καμία απαίτηση για οποιοδήποτε αντάλλαγμα πέρα από τη γαλήνη της ψυχής τους...

Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ο στρατός της Συρίας είναι έτοιμος να ακυρώσει το σχεδιασμό της Τουρκίας
Η πορεία των μαχών στο συριακό πόλεμο
του Γιεβγένι Κρούτικωφ
Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας απέκτησαν τον έλεγχο σε όλα τα στρατηγικά υψώματα γύρω από την πόλη Salma στην επαρχία της Λαττάκειας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση στα τουρκικά σύνορα. Ταυτοχρόνως, συνεχίζεται η επίθεση στην περιοχή του Χαλεπιού σε δύο μέτωπα, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε για την εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Ρωσία και Ισραήλ για τη Συρία και σχέδια για συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας-Τουρκίας

του Ben Caspit
«Εμείς [το Ισραήλ] διενεργούμε περιστασιακά επιχειρήσεις στη Συρία με σκοπό να εμποδίσουμε τη δημιουργία ενός μετώπου εναντίον μας… και  για να αποτρέψουμε τη μεταφορά φονικών όπλων, κυρίως από τη Συρία στο Λίβανο» είπε ο πρωθυπουργόςΜπένζαμιν Νετανιάχου σε μια δημόσια εκδήλωση στην Άκρα το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου. Ήταν η πρώτη φορά που επίσημη ισραηλινή πηγή, και μάλιστα ο πρωθυπουργός, παραδέχθηκε δημοσίως ότι το Ισραήλ δραστηριοποιείται στρατιωτικά στο συριακό έδαφος.   

Το οικονομικό διακύβευμα στη ρωσο-τουρκική αντιπαράθεση

Τα τελευταία 15 χρόνια η Ρωσία και η Τουρκία πραγματοποίησαν ένα απίστευτο άλμα στις οικονομικές τους σχέσεις, καθώς ο όγκος των εμπορικών τους συναλλαγών δεκαπλασιάστηκε! Η κατάρριψη από τη Τουρκία του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να ακυρώσει ολοκληρωτικά αυτές τις επιτυχίες.
Τουρισμός
Το πρώτο σοβαρό κτύπημα θα το δεχθεί ο τουρκικός τουρισμός. Το ρωσικό Υπέξ (το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 25/11) δήλωσε ότι δεν συνιστά στους Ρώσους να επισκέπτονται τη Τουρκία καθώς έχει αυξηθεί η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων. «Εκεί οι κίνδυνοι δεν είναι λιγότεροι από την Αίγυπτο» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρώφ, ο οποίος ακύρωσε την επίσκεψή του στη Τουρκία. Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι το βράδυ της Τρίτης καταγράφηκε μαζική ακύρωση εισιτηρίων προς τη Τουρκία, και μια σειρά τουριστικών εταιρειών σταμάτησαν να πωλούν τουριστικά πακέτα για αυτήν τη χώρα.

Αυστραλοί στη μάχη στο πλάι των Ιρακινών κατά του IK

Στέλνει ακόμη 330 στρατιώτες στο Ιράκ η ΑυστραλίαΟι αυστραλιανές ειδικές δυνάμεις βοήθησαν τις δυνάμεις του Ιράκ να ανακτήσουν την στρατηγικής σημασίας πόλη Ραμάντι από τους τζιχαντιστές, σε μια σημαντική εξέλιξη στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
Όπως ανέφεραν αμερικανικές πηγές οι αυστραλιανές δυνάμεις εξαπέλυσαν περισσότερες από 917 επιδρομές από αέρος κατά του Ισλαμικού Κράτους. Από τις επιδρομές σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών, καταστράφηκαν 420 θέσεις άμυνας του ΙΚ και 85 οχήματά τους κάθε τύπου.

Ειρηνική αντίσταση στους Τούρκους από Κούρδους της Συρίας

Πολλοί άνθρωποι από τις πόλεις Derik, Girkê lege και Tirbespiyê της Rojava βαδίζουν προς τα τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν την αντίσταση του Bakurê Κουρδιστάν (Βόρειο Κουρδιστάν / Τουρκίας) και ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον τους.
Πολλοί άνθρωποι από Rojava Κουρδιστάν ξεκίνησαν πορεία προς το Bakurê Κουρδιστάν. Οι γυναίκες από την Derik, τη Girkê lege και από τη Tirbespiyê που βρίσκεται στο καντόνι Cizire πραγματοποιούν πορεία προς τα σύνορα για να χαιρετήσουν την αντίσταση υπέρ της αυτονομίας του Bakur / Βόρειο Κουρδιστάν.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ο "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ FRONTEX ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ImageΣτην συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Μέρκελ, το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν το προσφυγικό. Η συζήτηση έφθασε στην Frontex και ο Τσίπρας είπε στην Μέρκελ ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αξιοποιήσει την «τεχνογνωσία» της Frontex και να δεχτεί βοήθεια. Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι από την βοήθεια που έχει ζητήσει ως σήμερα η Ελλάδα, έχει φτάσει στη χώρα μόνο η μισή. Έγινε σαφές, μάλιστα, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ότι το προσωπικό της Frontex εργάζεται με τα ωράρια εργασίας των χωρών απ’ όπου προέρχονται! Σε αντίθεση με τους Έλληνες λιμενικούς,στρατιωτικούς και όσους άλλους εμπλέκονται στο θέμα ,όπου ωράριο δεν υπάρχει.

Τελεσίγραφο Ομπάμα σε Ερντογάν:"Να αποσύρεις τα στρατεύματά σου από το βόρειο Ιράκ"

ImageΚόντρα Ομπάμα-Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από τον Ερντογάν να αποσύρει άμεσα τα τουρκικά στρατεύματα από το βόρειο Ιράκ.
Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έκανε έκκληση για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης ,ζητώντας την απόσυρση των τούρκων στρατιωτιών.

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ...Η Τουρκία κατηγορεί το Ιράκ ότι υπονομεύει την εκστρατεία κατά τζιχαντιστών

ImageΗ κυβέρνηση της Τουρκίας κατηγόρησε αυτήν του Ιράκ χθες ότι υπονόμευσε την παγκόσμια εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όταν κατήγγειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Το 15μελές ΣΑ συνεδρίασε χθες για να εξετάσει το ζήτημα κατόπιν αιτήματος του Ιράκ και ο υπουργός Εξωτερικών Ιμπραήμ αλ Τζααφάρι ζήτησε να ψηφιστεί μια απόφαση που να απαιτεί από την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της.

Μέσα στην Τουρκία μαίνεται πόλεμος και δεν μιλά κανείς! - βίντεο + φωτο


Μέσα στην Τουρκία μαίνεται πόλεμος και δεν μιλά κανείς! (βίντεο + φωτο)


Εμπόλεμη ζώνη είναι η νοτιοανατολική Τουρκία, δηλαδή το βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. 
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν μπει σε πολλές κουρδικές πόλεις με τανκς, ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.



ΕΣΚΑΣΕ : Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΤΕΡ-Ο ΟΤΕ έδωσε δικαίωμα να σας παρακολουθούν.

Το μεγαλύτερο μέρος των ADSL συνδρομητών του ΟΤΕ είναι απροστάτευτοι
Kατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήχθη από την εταιρείας μας, Help Network Security με έδρα τη Γερμανία και συγκεκριμένα από τον Γιάννη Αποστόλου και Τσαμπίκο Κασιώτη κατέληξε ότι ο ΟΤΕ προμηθεύει τους πελάτες του με ρούτερ που έχουν ΔΥΟ επιπλέον κοινούς κωδικούς πρόσβασης με αποτέλεσμα η παρακολούθηση σας ή αν θέλετε το “Χακάρισμα” σας να μοιάζει με παιχνίδι.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΣΜΕ-ΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ.


Γράφει ο Ευάγγελος Γριβάκος, Αντιστράτηγος ε.α – Νομικός, Μέλος του ΕΛΙΣΜΕ
Εισαγωγικά. Η πρόσφατη εσκεμμένη κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά F-16 κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας η οποία στοίχισε την ζωή ενός εκ των δύο πιλότων του αεροσκάφους και ενός Ρώσου Πεζοναύτη που επέβαινε στο ελικόπτερο διάσωσης, ανέβασε στο κατακόρυφο την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, επανέφερε στο προσκήνιο την μεγάλη γεω-πολιτική και στρατηγική σημασία των Στενών των Δαρδανελίων-Βοσπόρου και άνοιξε το περίπλοκο θέμα της ναυσιπλοΐας μέσω αυτών.

ΙΣΡΑΗΛ -ΤΟΥΡΚΙΑ τα βρήκαν ακόμη και για αγωγό φυσικού αερίου! Κάτι πολυ σοβαρό συμβαίνει

Image
Ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, D. GOLD, δήλωσε χθες ότι το Ισραήλ επιθυμεί να έχει σταθερές σχέσεις με την Τουρκία, καθώς και ότι αναζητά διόδους για την επίτευξη αυτού, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες τις οποίες μάθαμε σήμερα.

Συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας μετά από 5 χρόνια έντασης με αφορμή την επέμβαση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στο Μάβι Μαρμαρά, αλλάζει αν όχι τα πάντα ,πάντως σίγουρα το κλίμα στην περιοχή.