Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ε.Ε. ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ-Γέμισαν τα κρατητήρια της Λέσβου με βορειοαφρικανούς μετανάστες - Δεν καταγράφονται, συλλαμβάνονται


Οι τρεις μάγοι με τα κλομπ.

10639415_882909781823744_6555334842310594667_n

Η φάτνη της πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου στις 18/12 πριν την πορεία «Ενάντια στην Ευρώπη –Φρούριο / Αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες (αντιφασιστικός συντονισμός)». Οι τρεις μάγοι, η παναγία και ο Ιωσήφ σε μια αναγωγή στη σημερινή πραγματικότητα.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ImageΤριήμερη επίσκεψη (21-23 Δεκεμβρίου) πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην Ελλάδα ο οποίος συναντιέται με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της κατάθεσης στην Βουλή για ψήφιση ενός κειμένου ειδικής απόφασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας του κοινοβουλίου με το οποίο θα αναγνωρίζεται το παλαιστινιακό κράτος. 
Το κείμενο αυτό έχει συμβολική αποτύπωση και δεν προκύπτει από την ψήφιση του καμιά απολύτως τυπική υποχρέωση της Ελλάδας ούτε θα σηματοδοτήσει κάποια αλλαγή πλεύσης του Ελληνικού κράτους. 

Ειδομένη, το μεγαλύτερο και βιαιότερο χερσαίο μεταναστευτικό πέρασμα


EIDOMENIΕδώ και τρία χρόνια και ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2014, στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη, εκτυλίσσεται μια άλλη παράπλευρη σκηνή αυτού του παγκόσμιου δράματος που καλείται Μετανάστευση. Η Ειδομένη είναι το τελευταίο χωριό στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, 75 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

«Κάρλος, το Τσακάλι» - Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες

Της Αλέκας Ζορμπαλά
Ένας Μύθος για την Επανάσταση
Γεννήθηκε στη Βενεζουέλα-Καράκας, 1949, με πατέρα δικηγόρο, στρατευμένο και σκληρό μαρξιστή-λενινιστή, που του έδωσε το όνομα Ίλιτς για να τιμήσει τον Λένιν. σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρίς Λουμούμπα στη Μόσχα, με υποτροφία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, αλλά αποβλήθηκε για «αντισοβιετική προβοκάτσια και απειθαρχία».
Από νεαρή λοιπόν ηλικία απέδειξε έμπρακτα, ότι δεν έμπαινε σε καλούπια και ξεκίνησε ένα δικό του δρόμο για την Επανάσταση, που τον έκανε τον πιο διάσημο, αλλά και τον πλέον καταζητούμενο Επαναστάτη, Αντάρτη, Τρομοκράτη στο κόσμο.

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί από γνωστούς ναζιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους, επίσημους και ανεπίσημους, μια εκστρατεία βρώμικης ρατσιστικής προπαγάνδας που επιχειρεί να στρέψει την κοινωνία εναντίον των μεταναστών. Έχοντας διαγνώσει τα κέντρα εξουσίας ότι ο λαός μας στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των απελπισμών κυμάτων της προσφυγικής απελπισίας που προκάλεσαν και προκαλούν οι βρώμικοι πόλεμοι που δίνει παρών ο Ελληνικός Στρατός. Προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια και τη μισαλλοδοξία λέγοντας χαρακτηριστικά «γιατί μαζεύεται και δίνεται ρούχα-τρόφιμα στους μετανάστες και δεν τα δίνετε σε Έλληνες που έχουν ανάγκη;».   

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

"Ο λύκος κι αν εγέρασε"! Ένας απόστρατος γράφει -και επιτίθεται" κατά των "θεσμικών"

Γράφει ο Νίκος Α. Παπαναστάσης*Αντισυνταγματάρχης ε.α.
ImageΓια άλλη μια φορά, οι διοικήσεις των ενώσεων αποστράτων, οι υποκείμενες στην εποπτεία του Υπουργείου Άμυνας (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), συνεπείς στο ρόλο που απορρέει απ' τον ουσιαστικό λόγο δημιουργίας τους, (απομόνωση των αποστράτων απ' την υπόλοιπη κοινωνία, χειραγώγηση της γνώμης τους, εκτόνωση της όποιων αντιδράσεών τους, π.χ. η οργή των αποστράτων για την εξαθλίωση που υφίστανται και η καλλιέργεια μιας επίπλαστής κοινωνικής ιδιαιτερότητας), κρύβουν συνειδητά, όντας σε ρόλο, την αλήθεια. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα που δείχνει ότι τα προβλήματα που βιώνουν τα σε ενέργεια και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), είναι ίδια με τα προβλήματα που βιώνει κι ο υπόλοιπος λαός. Προσπαθούν να να κρύψουν ότι αυτά τα προβλήματα, για όλους, έχουν την ίδια γενεσιουργό αιτία, που δεν είναι άλλη απ' τη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τη πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Τα μυστικά της προσέγγισης Ερντογάν-Νετανιάχου. Τι σημαίνει για Ελλάδα και Κύπρο

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του γεωπολιτικού παιγνιδιού στην Μέση Ανατολή, στο οποίο πλέον έχουν εμπλακεί στρατιωτικά και όλες οι μεγάλες δυνάμεις, η προσπάθεια επαναπροσέγγισης Τουρκίας-Ισραήλ δικαιολογημένα αντιμετωπίζεται με προβληματισμό, καθώς παρά τα ενθουσιώδη σχόλια όλων όσων βλέπουν ήδη το ισραηλινό φυσικό αέριο να φθάνει στην Τουρκία, απομένει ακόμη πολύς δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων των δυο χωρών.

Νήσοι Falklands… 33 έτη μετά, έχουν μήπως κάτι να μας διδάξουν;

Ο πόλεμος στα Falklands μεταξύ της Αργεντινής και του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε ουσιαστικά στις 19 Μαρτίου 1982 με την παρουσία ενός Αργεντίνου επιχειρηματία σιδηρομεταλλεύματος (scrap) στην περιοχή. Στις 2 Απριλίου 1982 η Αργεντινή εισβάλλει στα Falklands. Στις 7 Απριλίου 1982 η τότε κυβέρνηση της Αργεντινής ανακήρυξε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) 200 Ναυτικών Μιλίων. Μέσα σε λίγες ημέρες η κρίση μεταβλήθηκε σε πόλεμο για τη διεκδίκηση κάποιων άγνωστων-ασήμαντων νήσων στη μέση του πουθενά. Ο πόλεμος έληξε στις 14 Ιουνίου 1982 με την παράδοση της Αργεντινής.
Σωτήρης Καμενόπουλος Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ-ΓΑΛΛΙΑΣ

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Διεθνής άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία «CYPFRA-05/15» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 21/12, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού υπουργείου Άμυνας, τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τη φρεγάτα «COURBET – F712» (σ.σ. DP: κλάσης La Fayette) του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Το ημερολόγιο της επαναπροσέγγισης δυο "εχθρών"


Image
Η συμφωνία επαναπροσέγγισης Τουρκίας-Ισραήλ δεν έγινε ξαφνικά. Η πορεία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι ΗΠΑ πάντα “έσπρωχναν” τις δύο πλευρές να τα “βρουν”. Η απερισκεψία της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος, έδωσε άλλη ταχύτητα σ΄ αυτή τη πορεία επαναπροσέγγισης.
Το Stratfor σε ανάλυσή του περιγράφει πως και γιατί Τουρκία και Ισραήλ μπαίνουν σε μια νέα φάση.Κι όπως προκύπτει από το ημερολόγιο που δημοσιεύει η επαναπροσέγγιση δουλευόταν από το 2013.
Τι υποστηρίζει το Stratfor:

Νταβούτογλου: "Να πέσει ο Άσαντ τώρα"


Image
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα μπορούν να επιτευχθούν στη Συρία αφού ο Σύριος Πρόεδρος, Άσαντ και το καθεστώς του αποχωρήσει απο την πολιτική σκηνή, ως μέρος του σχεδίου που προβλέπει έναν οδικό χάρτη για μια πολιτική μετάβαση στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου.
“Η ειρήνη και η σταθερότητα στη Συρία μπορούν να επιστέψουν μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, τη δημιουργία μιας πλήρους εξουσιοδοτημένης μεταβατικής κυβέρνησης και την αποχώρηση του Bashar al-Assad. Συναφώς, η Τουρκία θα συνεχίσει να συμβάλλει σε αυτή την πολιτική διαδικασία,” αναφέρει μια γραπτή δήλωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών στις 19 Δεκέμβριου.

Nομική βιομηχανία υιών Σιούφα- Τα πιράνχας των κατασχέσεων

Επίθεση από μπράβους δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Φρίξος Δρακοντίδης προσπαθώντας να κάνει ρεπορτάζ - Οι γιοι του πρώην υπουργού και πρώην προέδρου της Βουλής με 500 δικηγόρους-συνεργάτες είναι πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, την είσπραξη απαιτήσεων, τις διαταγές πληρωμής και τις διαδικασίες προσωποκράτησης
Νομική βιομηχανία σε κτίριο 8.000 τ.μ. με 500 εργαζομένους, ζωντανά… πιράνχας σε ενυδρείο και μαρμάρινα λιοντάρια, όπου για να μπεις και μόνο μέσα καλείσαι να πληρώσεις «εισιτήριο» 130 ευρώ, δημιούργησε η οικογένεια Σιούφα κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ ετησίως.  

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο πιο καλός πελάτης του ΔΝΤ

Ο Νικολάε Τσαουσέσκου και η σύζυγός του Ελενα, όπως τους έβλεπαν οι εξεγερμένοι Ρουμάνοι το 1989 |Νικόλας Ζηργάνος
Συντάκτης: Τάσος Κωστόπουλος
«Πρέπει να εμποδίσουμε μια κατανάλωση που αρρωσταίνει τον πληθυσμό. Θέλουμε να υλοποιήσουμε ένα επιστημονικό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θα εφαρμοστεί βέβαια από κάθε πολίτη»
Νικολάε Τσαουσέσκου, γ.γ. του ΚΚΡ και πρόεδρος της Ρουμανίας (εφ. «Scînteia», 3.11.1981)

Ξεκινούν τις χερσαίες επιχειρήσεις οι Ρώσοι στην Συρία (βίντεο) !!!

ΧΡΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΠΛΩΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
Πολεμικός "πυρετός" επικρατεί στις ρωσικές βάσης στη Συρία και για πρώτη φορά δημοσιεύονται εικόνες και βίντεο τη στιγμή που φορτώνουν τα Su-34 με καθοδηγούμενες βόμβες KAB-500S-E Glonass, αλλά και βόμβες διασποράς κατά προσωπικού και ελαφρά τεθωρακισμένων οχημάτων, ενώ για πρώτη φορά θα δείτε ρωσικό ελικόπτερο Mi-25 να βομβαρδίζει στο Ιντλίμπ!

To Iσραήλ βομβάρδισε ανενόχλητο τη Δαμασκό. Νεκροί και τραυματίες - κατέρρευσε 6οροφη κτίριο!

9 νεκροί και πολλοί τραυματίες