Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Σφαγή των Κούρδων. Ισοπεδώνει πόλεις και χωριά ο Ερντογάν.

κ01
Το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν ισοπεδώνει πόλεις και προχωρά σε σφαγές Κούρδων αγωνιστών με την Ανοχή – Συνενοχή ΗΠA – Ε.Ε. – Ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή είναι η "ευρωπαϊκή" Τουρκία! Εκτέλεση 11χρονου από την τουρκική αστυνομία

Image
ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Γιατί ο 11χρονος Σαλίχ Εντίμ είναι και δικό μας παιδί.
Είναι το παιδί καθενός που...
Ας γράψουμε με αναξίτηλες γραφές την οργή μας στο δρόμο των κοινών αγώνων...
Ας βγούμε στους δρόμους που βάφονται με το αίμα 11χρονων που παλεύουν για μια άλλη κοινωνία...
Αυτοί είναι οι δικοί μας νεκροί..
Αυτοί είναι οι δικοί μας ήρωες..
Αυτά είναι και δικά μας παιδιά.. 
Αυτή είναι η “ευρωπαϊκή” Τουρκία. Η Τουρκία τους ηγέτες της οποίας όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες αγκάλιαζαν με θέρμη πριν από μερικές ημέρες.
Για να οργανώσουν τον κοινό πόλεμο κατά των μεταναστών.

Η φωτογραφία είναι συγκλονιστική.

ΒΙΝΤΕΟ: Κούρδοι καίνε με μολότοφ Τουρκικό τεθωρακισμένο! Αντίσταση στις τουρκικές επιθέσεις!

Image
Όσες στρατιωτικές δυνάμεις κι αν μεταφέρει στις περιοχές των Κούρδων η Τουρκία τον πόλεμο εναντίον του PKK τον έχει χάσει ήδη. 
Το βίντεο από μαζική -πιο μαζική δεν γίνεται- επίθεση νεαρών Κούρδων εναντίον τουρκικού στρατιωτικού οχήματος τα λέει όλα. 
Η αντίσταση των Κούρδων στις τουρκικές αγριότητες δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα. Όσους κι αν σκοτώσουν, όσες φορές κι αν βομβαρδίσουν, όσες μεραρχίες κι αν ρίξουν στην μάχη, ο πόλεμος έχει ήδη χαθεί για την Άγκυρα. 

Αφγανιστάν: Έξι στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν

ImageΟ Λευκός Οίκος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες έξι αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν χθες και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στην υποστήριξη του πληθυσμού και της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.
"Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους," είπε σε δήλωση ο Λευκός Οίκος.
Οι έξι Αμερικανοί σκοτώθηκαν όταν έπεσε πάνω τους ένας βομβιστής αυτοκτονίας με το μηχανάκι του ενώ έκαναν περιπολία κοντά στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, είπε αμερικανός αξιωματούχος, στην πιό πρόσφατη επίθεση εξέχουσας σημασίας από τους Ταλιμπάν.

Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΓΚΕΣΤΑΠΟ: Μαροκινοί και Αλγερινοί μετανάστες θα μεταφέρονται στην Κόρινθο και από εκεί θα απελαύνονται

ΕΛΑΣ: Μαροκινοί και Αλγερινοί μετανάστες θα μεταφέρονται στην Κόρινθο και από εκεί θα απελαύνονται - MediaΣτην κατηγορία των απελάσιμων οικονομικών μεταναστών εντάσσονται οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί μετανάστες, καθώς όπως υποστηρίζει η ΜΠΕ η υποστράτηγος και προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών - Προστασίας Συνόρων, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, είναι αυτοί που έχουν προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα.
Όπως αναφέρει η ζ. Τσιριγώτη, αυτές οι δύο εθνικότητες μεταφέρονται από τα νησιά στο προαναχωρησιακό κέντρο Κορίνθου. Αυτή τη στιγμή στην Κόρινθο, το 85% των κρατούμενων είναι Μαροκινοί και το 15% Αλγερινοί, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου Τυνήσιοι. Όπως προσθέτει, για τις συγκεκριμένες εθνικότητες γίνονται διαβουλεύσεις με την Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει επαναπροώθησή τους στη γειτονική χώρα, από την οποία εισήλθαν.

Ιράκ: Σημαντική στρατηγική νίκη κατά των τζιχαντιστών

ImageΟι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Ραμάντι που ελέγχεται από τον Μάιο από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ιρακινός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
"Εισήλθαμε στο κέντρο του Ραμάντι από διάφορα μέτωπα και αρχίσαμε να εκκαθαρίζουμε τις κατοικημένες συνοικίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ιρακινών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, Σαμπάχ αλ-Νομάνε.
"Η πόλη θα εκκαθαριστεί πλήρως τις προσεχείς 72 ώρες", πρόσθεσε.

Ο παγκόσμιος χάρτης σε... παραλλαγή!


Στον παρακάτω χάρτη, που σχεδίασε η ιστοσελίδα Vectorworldmap.com το 2009, οι μορφές της Ρωσίας, της Κίνας, και του Καναδά μπορεί να φαίνεται οτι ειναι υπερβολικά εμφανή στο φυσικό τους περιβάλλον.
Η εφαρμογή του «ψηφιακού καμουφλάζ», όπως ονομάζεται, κόστισε δισεκατομμύρια στον στρατό των ΗΠΑ. Αλλά το ψηφιακό καμουφλάζ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό καθώς ξεγελάει το ανθρώπινο μάτι απο ποικίλες αποστάσεις.

ΑΥΤΗ ΜΑΛΙΣΤΑ... ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Αθώοι λόγω... σύνεσης οι αστυνομικοί στη δίκη του Δικτύου


Συντάκτης: efsyn.gr

Αθώοι λόγω αμφιβολιών για δεύτερη φορά οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για την εισβολή στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα το απόγευμα της 5ης Μαΐου 2010, μετά τη μεγάλη απεργιακή πορεία που έληξε με τον εμπρησμό της Marfin και τον θάνατο τριών υπαλλήλων της.
Οι φωτογραφίες από την ώρα της εισβολής και από την καταστροφή των χώρων, όπως και από τον τραυματισμό της Μυρτώς Λαζαρίδου, καθώς οι πολλές καταθέσεις των μαρτύρων δεν μπόρεσαν να κλονίσουν την πεποίθηση της εισαγγελέως και του δικαστηρίου ότι «ο μέσος συνετός αστυνομικός» δεν μπορεί να δρα με τρόπο που του αποδίδει το κατηγορητήριο.

Δημήτρης Νανόπουλος: «Του Σύμπαντος δεν του καίγεται καρφάκι για μας».

Δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα —συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή— και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο, ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις. Αυτές είναι μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική του ομάδα ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σχετικά με το πείραμα του CERN και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse).

Πατήρ πάντων πόλεμος

polemosΑπό τη στιγμή των ένοπλων επιθέσεων σε εκατοντάδες αμάχους στο Παρίσι, τα γεγονότα σε όλο το φάσμα του σύγχρονου παγκόσμιου πολέμου επιταχύνονται.
Και είναι βέβαιο πως θα επιταχύνονται διαρκώς, έτσι ώστε, σε λίγο, θα είναι αδύνατη η πλήρης κάλυψή τους, καθώς ένα πλήθος μικρών και μεγάλων αλληλοσυσχετιζόμενων γεγονότων θα δοκιμάζουν με αλλεπάλληλα σοκ το σώμα της ανθρωπότητας. Οπότε, θα επικεντρωθούμε σε ορισμένα, μόνο, σημεία του πολέμου ώστε να γίνουν ευδιάκριτες –ελπίζουμε– κάποιες βασικές στοχεύσεις του.

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΏΝΑ ΣΕ 7:33 ΛΕΠΤΆ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΏΣΤΑ ΓΑΒΡΆ, ΧΩΡΊΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ


Το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του Κώστα Γαβρά για τον Παρθενώνα,το πιο σημαντικό μνημείο στον κόσμο, χωρίς λογοκρισία 

Νεοναζιστική φιέστα στη Μαριούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ανέγερση του μνημείου έγινε με χρήματα που συγκέντρωσε το νεοναζιστικό τάγμα, χωρίς ωστόσο σχετική έγκριση από τις αρχές της Μαριούπολης, με αποτέλεσμα το άγαλμα να είναι ουσιαστικά αυθαίρετο.
Οι Ουκρανοί νεοναζί του τάγματος «Αζόφ» παρήλασαν με πυρσούς στην πόλη της Μαριούπολης, φέροντας λάβαρα με σύμβολα των SS. Η φιέστα ονομάστηκε «Η παρέλαση των γενναίων» και έλαβε χώρα ανήμερα των εγκαινίων μνημείου του ουκρανού βασιλιά του 10ου αιώνα, Σβιάτοσλαβ A΄ του Κιέβου, ο οποίος πραγματοποίησε επεκτατικούς πολέμους στα Βαλκάνια και δολοφονήθηκε με εντολή του Ιωάννη Τσιμισκή

Η Ελληνική Αστυνομία αντιμέτωπη με αμείλικτα ερωτήματα – Διακοπή λόγω λιποθυμίας μάρτυρα αστυνομικού

(Κείμενο: Κατερίνα Κατή, TheToc, 22/12/2015)
Μάρτυρας αστυνομικός λιποθύμησε την ώρα της κατάθεσής του στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν άντεξε τις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου αλλά και τις δικαιολογημένες παρατηρήσεις της για την αδράνεια που φάνηκε ότι επέδειξε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

ΒΙΝΤΕΟ-‘Coming after you:’ Ukrainian ultranationalists stage Nazi-like torch parade

© AZOV mediaMembers of the Ukrainian neo-Nazi Azov volunteer battalion and their ultranationalist civilian sympathizers have conducted a torchlit procession in the center of the eastern Ukrainian city of Mariupol, held under the slogan “coming after you!”
The gathering, called ‘March Khorobrikh’ (March of the Brave) by its organizers, was arranged to mark the opening of the monument to 10th century Slavic ruler Svyatoslav.

Επικίνδυνες διατυπώσεις και παραλείψεις στο συμβολικό ψήφισμα της Βουλής για το Κράτος της Παλαιστίνης


ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ (ώρα 10.50 π.μ.): Το ψήφισμα μόλις εγκρίθηκε με μικρές αλλαγές στη διατύπωση, τουλάχιστον έτσι όπως το διάβασε ο πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης, σε σχέση με το κείμενο που είχε δημοσιευτεί. Φαίνεται ότι είχε προστεθεί στο μεταξύ το «ισραηλινή» στο «εποικιστική δραστηριότητα», και ότι η διατύπωση έγινε «στη βάση των ορίων του 1967» αντί «εντός των ορίων του 1967». Επίσης έχει αλλάξει λίγο η διατύπωση στη φράση για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών. Ενδέχεται να υπάρξει νεότερη επικαιροποίηση όταν δημοσιευτεί γραπτά το ψήφισμα που εγκρίθηκε.

Το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν ισοπεδώνει πόλεις και προχωρά σε σφαγές Κούρδων αγωνιστών με την Ανοχή-Συνενοχή ΗΠ-Ε.Ε.-Ελληνικής κυβέρνησης

Απάντηση των εργαζομένων  ο κοινός διεθνιστικός αντικαπιταλιστικός επαναστατικός αγώνας
Δεν έχει τελειωμό το δράμα του Κουρδικού λαού. Ο Εμφύλιος πόλεμος που κήρυξε το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν εναντίον της κουρδικής μειονότητας και της Τουρκικής Αριστεράς ώστε να επιβάλλει τα σχέδια του στο εσωτερικό της Τουρκίας και να εξασφαλίσει τους όρους επιβολής των ιμπεριαλιστικών του συμφερόντων στο εξωτερικό, συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ανταποκρίσεις, πεδία των μαχών είναι πλέον οι ίδιες οι πόλεις της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. 

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ για μεταναστευτικό: Νέα Frontex για αποτελεσματικότερο πλάνο «καταστολής-καταγραφής-απελάσεων»

Μετά από πρόταση του επίτροπου για θέματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων Δ. Αβραμόπουλου και ύστερα από παραίνεση των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (17-18 Δεκεμβρίου) για το μεταναστευτικό αποφασίσθηκε η μετεξέλιξη της Frontex σε μια υπερεθνική υπηρεσία με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και καθήκοντα: θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή, δυνατότητα επέμβασης χωρίς άδεια από την αντίστοιχη χώρα και 2.000 αστυνομικούς στο ενεργητικό της. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες, οι «28» συμφώνησαν στην ανάγκη διασφάλισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση της Frontex υπό τους νέους όρους μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2016.

Ισλαμισμός σε Συρία & Ιράκ δεν είναι μόνο το ISIS – think tank

«Σταματήστε να δουλευόσαστε μεταξύ σας», δείχνει να είναι το μήνυμα «δεξαμενής σκέψης» με τον βαρύγδουπο τίτλο Κέντρο για τη Θρησκεία και τη Γεωπολιτική (Centre on Religion and Geopolitics) το οποίο ανήκει στον κύκλο δραστηριοτήτων του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, ο οποίος κάνει τα πάτα με το αζημίωτο, ακόμα και τον μεσολαβητή στην περιοχή και επ’ αυτού έχει ιδρύσει το δικό του ίδρυμα μελετών (http://tonyblairfaithfoundation.org/).

Το παιγνίδι τακτικής μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, EPA
Του Χρήστου Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Ανακοινώθηκε τις τελευταίες μέρες ότι το Ισραήλ και η Τουρκία βρίσκονται σε προκαταρτική συμφωνία για εξομάλυνση των σχέσεών τους που προβλέπει την εκ νέου ανταλλαγή πρεσβευτών. Η συμφωνία προβλέπει ότι το Ισραήλ θα θεσπίσει ένα ταμείο για την χορήγηση αποζημιώσεων για τους θανάτους 10 Τούρκων υπηκόων, ο οποίοι επέβαιναν στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα το 2010.

Έφεραν την Αστυνομία στο Αττικό Νοσοκομείο ενάντια στους εργαζόμενους – Αντιπαράθεση της υποδιοικήτριας με το σωματείο εργαζομένων για τις εφημερίες

Ημέρα εντάσεων η Δευτέρα 21/12/2015 για το Αττικό Νοσοκομείο, καθώς ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και της υπό παραίτηση υποδιοικήτριας του νοσοκομείου κ. Καρπούζου Λαμπρινής. Το σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του την καταγγέλλει ως υπαίτια «για τον πρωτοφανή αυταρχισμό που επιδεικνύει απέναντι στους εργαζόμενους και το σωματείο».
Στην ανακοίνωση του σωματείου γίνονται αναφορές και στην «προϊστορία» της αντιπαράθεσης και συγκεκριμένα τα εξής:

Τουρκία: Σφοδρές συγκρούσεις στρατού – ανταρτών του PKK

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σημειώθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει από την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη επιχείρησή του των τελευταίων ετών.
Αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί που συνοδεύονταν από εκρήξεις ακούστηκαν στις πόλεις Τσιζρέ και Σιλόπη της επαρχίας Σιρνάκ, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας. Στο Τσιζρέ ένα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού υποχρεώθηκε να προσγειωθεί καθώς μπήκε στο στόχαστρο των μαχητών του PKK, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Η στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώνουν την ΑΓΩΝΊΣΤΡΙΑ Ντιλέκ μπροστά στους γονείς της

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Η στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώνουν την όμορφη ΝτιλέκΣτις 25 Οκτωβρίου του 2015 σας είχαμε γράψει για τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας στην Κωνσταντινούπολη, της Ντιλέκ Ντογκάν (Dilek Doğan), 25 ετών, από Τούρκο αστυνομικό μέσα στο σπίτι της.
Σύμφωνα με την τότε ανάρτησή μας, με τίτλο Τη σκότωσαν Τούρκοι αστυνομικοί επειδή δεν τους άφηνε να μπουν με τα παπούτσια σπίτι της, η νεαρή τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα Τούρκου αστυνομικού κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου στο σπίτι της οικογένειάς της, στη συνοικία Αρμουτλού βόρεια της Κωνσταντινούπολης, στα πλαίσια επιχείρισης εντοπισμού μελών της ακροαριστερής κουρδικής οργάνωσης DHKP/C.

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΩΡΌ 1 ΕΤΟΥΣ

Οι Τούρκοι πυροβόλησαν μωρό 1 έτους στην πλάτη – Το παιδί είναι ΚουρδάκιΤην απόλυτη φρίκη προκαλεί η είδηση ότι ένα μωρό 1 έτους, Κουρδάκι, τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στην πλατούλα του την Κυριακή. Τη σφαίρα έριξαν Τούρκοι στρατιώτες.
Ο τραυματισμός του μωρού έγινε στην κυρίως κουρδική πόλη Τσίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν).
Η πόλη Τσίζρε βρίσκεται υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας εδώ και 7 ημέρες.

SEVEN THINGS YOU DIDN’T KNOW THE U.S. AND ITS ALLIES DID TO IRAN

It’s hard for some Americans to understand why the Obama administration is so determined to come to an agreement with Iran on its nuclear capability, given that huge Iranian rallies are constantly chanting “Death to America!” I know the chanting makes me unhappy, since I’m part of America, and I strongly oppose me dying.
But if you know our actual history with Iran, you can kind of see where they’re coming from. They have understandable reasons to be angry at and frightened of us — things we’ve done that if, say, Norway had done them to us, would have us out in the streets shouting “Death to Norway!” Unfortunately, not only have the U.S. and our allies done horrendous things to Iran, we’re not even polite enough to remember it.

BINTEO-Ελλάδα, εσωτερική ασφάλεια, κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σκέψεις να συζητηθεί από τώρα η προετοιμασία για το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης (53.20 και επ)
Image

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο ηγέτης του κουρδικού HDP: Πανικός στην Άγκυρα

O ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επίσκεψη με σοβαρά μηνύματα που προκαλεί τρόμο στην Άγκυρα, θα πραγματοποίησει ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος HDP στη Μόσχα.
Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ντεμιρτάς θα μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα την Τετάρτη, προκαλώντας οργή στην Άγκυρα, καθώς η επίσκεψη πραγματοποιείται στην συγκεκριμένη περίοδο όπου οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά F-16.

As both sides rattle sabers, is Turkey on verge of civil war?

Riot police fire tear gas to disperse demonstrators during a protest against the curfew in Sur district, in the southeastern city of Diyarbakir, Dec. 14, 2015. Turkey's mainly Kurdish southeast has been beset by unrest in recent months as security forces battle Kurdistan Workers Party militants after a cease-fire collapsed in July. (photo by REUTERS/Sertac Kayar)
As both sides rattle sabers, is Turkey on verge of civil war?

Είμαστε σε πόλεμο;

2 gia balibarτου Ετιέν Μπαλιμπάρ
μετάφραση: Δημήτρης Ιωάννου
[…] Σε αυτό τον νομαδικό, πολύμορφο και ασύμμετρο πόλεμο, οι πληθυσμοί και απ’ τις «δύο όχθες» της Μεσογείου κρατούνται σαν όμηροι. Τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι, μετά από αυτά της Μαδρίτης, του Λονδίνου, της Μόσχας, της Τυνησίας, της Άγκυρας, της Βυρηττού, με τους αγαπημένους τους και τους γείτονές τους, είναι όλοι όμηροι. Οι πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο ή συναντούν τον θάνατο κατά χιλιάδες ενώ αντικρίζουν την ευρωπαϊκή ακτογραμμή, είναι όμηροι. Οι Κούρδοι, που σφυροκοπούνται από τον τουρκικό στρατό, είναι όμηροι. 

Ένα κείμενο για τα αηδιαστικά διαφημιστικά σποτάκια του Γερμανού


Ήρθαν τα Χριστούγεννα. Λαμπιόνια, στολισμοί και πλαστικοποιημένο θέαμα να καλύπτει βιτρίνες και δρόμους για να καλυφθεί παροδικά η σκατίλα του αστικού κόσμου που έχει σπείρει φτώχεια, ρατσισμό και καταστολή. Ήρθαν τα Χριστούγεννα, ευκαιρία για πάσης φύσεως βιομηχανία να σπρώξει με τα μπούνια κάθε πλαστή ανάγκη στη κοινωνία της κατανάλωσης για να τσεπώσουν όσα περισσότερα φράγκα μπορούν.
Στο πλαίσιο αυτό της υπερκαταναλωτικής μανίας, η αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός έβγαλε τρία τηλεοπτικά σποτάκια για να πείσει τ@ καταναλωτ@ να αγοράσουν τα προϊόντα πολυεθνικών που διαθέτει στα ράφια της.