Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Σάλος στη Γερμανία: Στα σχολεία θα διδάσκεται «ο Αγών μου» του Χίτλερ


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία από την απόφαση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας να διδάσκεται στο εξής «ο Αγών μου» του Χίτλερ στα σχολεία. Η απόφαση έρχεται λίγο πριν τη σχεδιαζόμενη έκδοση μιας κριτικής εκδοχής του βιβλίου του αρχηγού της ναζιστικής Γερμανίας, για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του.
Σχολιάζοντας την κριτική επανέκδοση του βιβλίου η υπουργός Παιδείας, Τζοάνα Γουάνκα, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι στοχεύει «στην προώθηση της πολιτικής παιδείας, και είναι εύκολα κατανοητό».

«Ζαρντινιέρα 2» στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Αστυνομία+(vid)


Μια ακόμα διασκευή της υπόθεσης ζαρντινιέρα υλοποίησε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική αστυνομία που συνέλαβε δύο φοιτητές και έστειλε ακόμα δύο φοιτήτριες στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.
Συγκεκριμένα ομάδα φοιτητών, που συμμετέχουν στην ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωρούσε προς τον χώρο της συγκέντρωσης για αντιρατσιστική διαδήλωση. Σύμφωνα με μαρτυρίες ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, προκάλεσε λεκτικά τον έναν από τους φοιτητές.Ο συγκεκριμένος αστυνομικός με βάση τις πληροφορίες ήταν στην διμοιρία που είχε χτυπησει στον φοιτητή και στο παρελθόν, μία υπόθεση για την οποία ο φοιτητής είχε κατηγορηθεί για πλημελήμματα, αλλά αθωώθηκε μερικές εβδομάδες πριν το παρόν περιστατικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκαζε χορηγίες ιδιωτών «που νομιμοποιούν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές»

Ο ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκαζε χορηγίες ιδιωτών «που νομιμοποιούν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές» – 
Αλλά ας διαβάσουμε τον Απόστολο Λακασά που σφάζει την υποκρισία των κυβερνώντων με το βαμβάκι:
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα των Λωτοφάγων – 
Ουκ ολίγα νυν κυβερνητικά στελέχη είχαν ψέξει τις κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για την πρακτική αποδοχής χορηγιών, και δη στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης. Μάλιστα, «αριστεροί του… 2014» είχαν οργανώσει τη μάχη κατά της ιδιωτικής μπανάνας που έφτανε στα σχολεία μέσω χορηγίας από εταιρεία.

Μixtape: Fuck Christmas. Εμείς δεν θα γλεντήσουμε με το Jingle Bells και το Feliz Navidad

Γράφει:Μιχάλης Παπαμακάριος...Μέρες γιορτινές, μέρες χαράς και ευφορίας. Τουλάχιστον έτσι λέει το παραμύθι των Χριστουγέννων. Είναι οι μέρες που οι κυρίες – σύζυγοι λαθρέμπορων όπλων και πετρελαίου ασκούν φιλανθρωπίες. 

η Εκκλησία της Αγάπης...

Ποδόσφαιρο και Αλληλεγγύη

refugees welcomeΗ γνωστή ταινία του Christian Carion, Joyeux Noël έκανε διάσημη αυτή τη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας όπου στο ανθρώπινο σφαγείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ανήμερα των Χριστουγέννων σήμανε ανακωχή ανάμεσα στις αντιμαχόμενες δυνάμεις και διεξήχθη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με μια αυτοσχέδια αχυρένια μπάλα. Η ταινία έδειξε πόσο ανθρώπινη έκφραση είναι ο «βασιλιάς των σπορ» και πόσο με συνυφασμένο με την καθημερινότητα των λαών του κόσμου.

Τσάρλι Τσάπλιν: «Εσείς είστε ο λαός που έχει τη δύναμη…»

sarlo
Σαν σήμερα, πριν 38 χρόνια, στις 25 Δεκεμβρίου του 1977, «έφυγε» ο Τσαρλς Σπένσερ «Τσάρλι» Τσάπλιν, ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Σαρλό.
«Η γη είναι πλούσια και μπορεί να θρέψει όλο τον κόσμο. Η ζωή μπορεί να είναι ελεύθερη και ωραία αλλά χάσαμε το δρόμο…
Σε αυτούς που με ακούνε, λέω: Μην απελπίζεστε. Η τωρινή μας δυστυχία δεν είναι παρά το πέρασμα της πλεονεξίας και της σκληρότητας εκείνων που φοβούνται την πρόοδο του ανθρώπου…. 
Και η δύναμη που αφαίρεσαν από το λαό θα επιστρέψει σε αυτόν ξανά… 

Αυτός ο Στρατός για ποιους άδικους πολέμους ετοιμάζεται-Μεγαλειώδης παρέλαση στη Ντόχα! (βίντεο)


ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!


Μεγαλειώδης παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα όπου το Κατάρ παρουσίασε κάποια από τα πανάκριβα νέα αποκτήματα του μεταξύ των οποίων τα άρματα Leopard 2A7 τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PzH 2000, συστήματα Patriot ενώ την εμφάνιση τους έκαναν και δύο μαχητικά Rafale τα οποία έφεραν τα εθνόσημα της χώρας.

Άρχισε συζήτηση για στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας…

Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν τα πρώτα δημοσιεύματα για την αναβίωση της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, με τους αναλυτές βέβαια να προβλέπουν ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος, ακόμα κι αν η εν λόγω δραστηριότητα θεωρείται εκατέρωθεν ότι είναι προς όφελος και των δύο.
Στις σχετικές αναφορές, όλοι υπενθυμίζουν την εκπαίδευση των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων στο Ικόνιο κάνοντας χρήση τον εκτεταμένο τουρκικό εναέριο χώρο, καθώς ο ισραηλινός δεν επαρκεί αφού η χώρα είναι κυριολεκτικά μια λωρίδα γης.

Έγκριση ιλιγγιώδους ιαπωνικού αμυντικού προϋπολογισμού

Το ιαπωνικό υπουργικό συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας για το οικονομικό έτος 2016, που ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Japan Times.
Με τα χρήματα αυτά, μεταξύ άλλων θα χρηματοδοτηθούν προμήθειες αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II από τις ΗΠΑ (Lockheed Martin), η ναυπήγηση υποβρυχίων και ενός αντιτορπιλικού με δυνατότητες αντιβαλλιστικής άμυνας.

ΡΩΣΙΑ: "Ερντογάν συνεχίζεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS! Ιδού οι αποδείξεις"!

Image
Ανήμερα Χριστουγέννων οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες μπήκαν στον... πόλεμο Ρωσίας – Τουρκίας με μια σειρά αεροφωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων που αποδεικνύουν σύμφωνα με τη Μόσχα ότι η Τουρκία συνεχίζει το λαθρεμπόριο πετρελαίου, έχοντας μάλιστα αλλάξει διαδρομή στα βυτία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει σχεδόν 12.000 φορτηγά βυτία στα τουρκο- ιρακινά σύνορα.
Τα στοιχεία έρχονται από το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας με αεροφωτογραφίες από την περιοχή του Zakho (μια πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν), όπου εντοπίστηκαν 11,775 βυτία και στις δυο πλευρές των συνόρων.

Καλά Χριστούγεννα Ευρώπη! 100.000 Κούρδοι πρόσφυγες λόγω των τουρκικών αγριοτήτω

ImageΩς Αττίλας η Τουρκία προχωρά το τελευταίο διάστημα σε αγριότητες εναντίον των Κούρδων με τον τουρκικό Τύπο να κάνει λόγο για τουλάχιστον 100.000 ανθρώπους να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα σπίτια τους!
H HURRIYET αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σε 8 εκ των 13 πόλεων που ελέγχει το ΡΚΚ , ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στις πόλεις Cizre, Silopi, Dargecit, Nusaybin και στην περιοχή Sur του Ντιγιάρμπακιρ . Στο σχετικό δημοσίευμα επίσης αναφέρεται ότι, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή περί τους 100.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί περί τα 783 δημόσια κτήρια, ενώ 7.000 άτομα έχουν ήδη απευθυνθεί στις αρχές ζητώντας οικονομική βοήθεια λόγω της κλιμάκωσης της βίας. 

Κωνσταντινούπολη:Επιθέσεις με μολότοφ και πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών δυνάμεων (Βίντεο)

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ των κατασταλτικών δυνάμεων και διαδηλωτών.
Ο κόσμος διαμαρτύρεται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση, με στόχο τη διευκόλυνση των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόματος (ΡΚΚ).
Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος έκαναν χρήση χημικών ενώ οι διαδηλωτές απαντούν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα.

Ουκρανός βουλευτής υμνεί τον Χίτλερ (βίντεο)

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο τον βουλευτή του ριζοσπαστικού κόμματος του Όλεγκ Λιάσκο, ονόματι Αρτιόμ Βίτκο να τραγουδάει «ο Αδόλφος Χίτλερ είναι μαζί μας, ο Αδόλφος Χίτλερ βρίσκεται μαζί με τον καθένα μας«. Πρόκειται για τραγούδι ρώσικου νεοναζιστικού συγκροτήματος αλλά όπως έχουμε ξαναδεί η αγάπη προς τον Χίτλερ ενώνει Ρώσους και Ουκρανούς νεοναζί…

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ κατά Κούρδων! Συγκλονιστικό Βίντεο σοκ απ΄ όσα συμβαίνουν στην νοτιοανατολική Τουρκία

Image
Μπορεί να “χαλάει” το χριστουγεννιάτικο εορταστικό κλίμα το θέμα. Αλλά τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες,αυτές τις ώρες στην νοτιοανατολική Τουρκία εναντίον των Κούρδων δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους. Η υπόλοιπη Ευρώπη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς κάνει η Τουρκία εναντίον των Κούρδων: τους δολοφονεί μαζικά χωρίς να σέβεται τίποτα. Ούτε τα παιδιά!

Το άρθρο απάτη της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» για την θητεία-ευθεία επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι το νέο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας έφεραν αιφνιδιαστικά την Τρίτη 22/12 το βράδυ, με τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Δεν είναι συνέπεια των Μνημονιακών δεσμεύσεων.
Δεν είναι αποτέλεσμα εκβιασμών των τοκογλύφων –δανειστών.
Δεν το επέβαλε η Τρόϊκα.
Δεν είναι έργο του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και των ΑΝΕΛ.
Του νομοσχεδίου αυτού, που οι βασικές του κατευθύνσεις είναι η εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας –ενώ παράλληλα αξιοποιείται για την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου της εργατικής τάξης, της ενσωμάτωσης του προσωπικού στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού όπως ορίζεται από τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και της οργανικής ένταξης των στρατευμένων στα πολεμοκάπηλα σχέδια με την ταυτόχρονη διάσταση της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας.

Βίντεο-BBC: Η συγκλονιστική ιστορία της ανακωχής -λόγω Χριστουγέννων- στα χαρακώματα!

Image
Μια μοναδική στην παγκόσμια ιστορία αυθόρμητη συμφιλίωση μεταξύ αντιμαχόμενων στρατιωτικών μονάδων καταγράφηκε τα Χριστούγεννα του 1914, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου, στο φοβερό δυτικό μέτωπο. Χιλιάδες Γερμανοί, Βρετανοί και Γάλλοι στρατιώτες άφησαν τα όπλα, βγήκαν από τα χαρακώματα και προχώρησαν σε γιορταστική ανακωχή.
Στιγμιότυπο από την κινηματογραφική ταινία «Καλά Χριστούγεννα» του σκηνοθέτη Κριστιάν Καριόν, που προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2005. Η ταινία έδειξε γλαφυρά πως οι άνθρωποι μπορούν να συμφιλιωθούν ακόμα κι όταν πολεμούν σε αντίπαλους στρατούς. Ηταν μια παράτολμη, σχεδόν απίστευτη μαζική εκδήλωση, που αιφνιδίασε τις στρατιωτικές διοικήσεις των εμπολέμων. Ξεκίνησε αυθόρμητα από ένα σημείο των γαλλοελβετικών συνόρων και απλώθηκε σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, μέχρι τις ακτές της Φλάνδρας.

Η ανταρσία των στρατιωτών που έκαναν ανακωχή τα Χριστούγεννα του 1914

“Η ανακωχή των φιλαράκων με τα χακί”: Τα Χριστούγεννα που οι στρατιώτες άφησαν τα όπλα κάτω για να παίξουν μπάλα

145842-screen_shot_2013-12-24_at_6.15.07_m.m.

"Τούρκοι στρατηγοί συνομιλούν με τζιχαντιστές"! Τι αποκαλύπτεται από υποκλοπές!


ImageΟι σχέσεις της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές αποκαλύπτονται ακόμη και από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Αν τα όσα γράφονται έχουν έστω δόση αλήθειας, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ΄ όσο πιστεύουμε.
Η CUMHURIYET σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ ανώτατων στρατιωτικών και τρομοκρατών του ISIS. 
Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι οι συνομιλίες αυτές ηχογραφήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε έπειτα από αίτημα πολιτών οι συγγενείς των οποίων εντάχθηκαν στο ISIS. 

WSJ: Oι ΗΠΑ προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν στρατιωτικό πραξικόπημα στη Συρία

AFP 2015/ Σαμίρ Αλ-Doumy
ΜΌΣΧΑ, 24 Δεκεμβρίου — RIA Novosti. Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην αρχή της ένοπλης σύγκρουσης στην Συρία έψαχνε μια ευκαιρία για να προωθήσει την αλλαγή του καθεστώτος του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, αλλά η στρατηγική της Ουάσιγκτον απέτυχε, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal αναφερόμενη στους νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

Γυναίκες έτοιμες να πεθάνουν και "ανθρωπάκια" που φορούν στολή! PKK κατά Τούρκων

ImageΑπό τη μία γυναίκες έτοιμες για όλα. Και πρώτα απ΄ όλα έτοιμες να πεθάνουν. 
Είναι οι γυναίκες των Κούρδων που μάχονται με ηρωϊσμό τις τουρκικές δυνάμεις. 
Άλλες είναι ήδη μανάδες, έχοντας αφήσει πίσω τα παιδιά τους για τα οποία πολεμούν. 
Κι άλλες γνωριζουν ότι μπορεί και να μην προλάβουν να γίνουν μητέρες. 
Παρόλα αυτά τίποτα δεν τις κάνει να σκεφτούν να κάνουν πίσω.
Γι΄ αυτό οι Τούρκοι είναι ήδη χαμένοι στον πόλεμο κατά των Κούρδων.

Οι ΗΠΑ μιλάνε με τον Άσαντ!


Image
Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν μυστικές επικοινωνίες με μέλη της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να περιοριστεί η βία στη χώρα αλλά και να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, το 2011.
Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν μυστικές επικοινωνίες με τον Ασαντ

Η Ήρεμη Δύναμη: Η Κίνα στρώνει το Δρόμο του Μεταξιού στην Αφρική!

Ένα νέο πακέτο επενδύσεων της Κίνας στην Αφρική αποτελείται από $ 74 δισ. Κατά τις επισκέψεις στη Ζιμπάμπουε και τη Νότια Αφρική, ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping υπογράψει συμβάσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων $ για κάθε χώρα.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου της συνεργασίας «Κίνας-Αφρικής», με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από 48 αφρικανικές χώρες, ο Xi Jinping ανακοίνωσε ότι 60 δισεκατομμύρια $ θα επενδυθούν σε διηπειρωτικά έργα σε όλη την Αφρική.

Ο Guardian χαρακτηρίζει ήρωα του 2015 τον λοχία που διέσωσε πρόσφυγες στη Ρόδο

Στις πιο σημαντικές ιστορίες του 2015 κατατάσσει αυτή του 34χρονου λοχία, ο οποίος την περασμένη άνοιξη διέσωσε πρόσφυγες στη Ρόδο.
Μάλιστα, η εφημερίδα χαρακτηρίζει «ηρωική πράξη» την ενέργεια του λοχία Αντώνη Δεληγιώργη να σπεύσει και να κολυμπήσει στα ανοιχτά της Ρόδου, στις 20 Απριλίου, όταν το σκάφος, που επέβαιναν 93 πρόσφυγες, ανετράπη.

Έξι νέες πυρηνικές μονάδες στην Ινδία σχεδιάζει η Ρωσία

Αδάμ Γιαννίκος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ετοιμάζονται να δώσουν χέρια στο Κρεμλίνο, κατά την επίσημη επίσκεψη του τελευταίου στη Μόσχα, στις 24 Δεκεμβρίου 2015. Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα τελευταία χρόνια η Ινδία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες, τις οποίες οι ΗΠΑ προσεγγίζουν με σκοπό να επεκτείνουν το τόξο επιρροής τους στην περιοχή της Ασίας-Νότιου Ειρηνικού - Πηγή: REUTERS/Maxim Shipenkov/Pool 

«Εκσυγχρονίζεται» η καταστολή κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων –

agrotes-nikaia-1
Μαζί με το νομοσχέδιο του Συμφώνου συμβίωσης που «κλείνει έναν κύκλο οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος», όπως δήλωσε ο κ. Πρωθυπουργός , με μια τροπολογία που πέρασε στα «ψιλά» ανοίγει ένας νέος κύκλος καταστολής και απειλής βαρύτερων ποινών για τους αγωνιστές και τα λαϊκά κινήματα. Η τροποποίηση του άρθρου 292 π.κ. – Ποιους εξυπηρετεί αυτή η τροποποίηση; Τους «εθνικούς» εργολάβους που έχουν καταλάβει ολόκληρο το δημόσιο οδικό δίκτυο και θίγονται από τις διαμαρτυρίες. Μαζί, την κυβέρνηση των εργολάβων, που περιμένει τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις το δεύτερο 15/νθήμερο του Γενάρη. 

ΑΝΑΛΥΣΗ-Νταβούτογλου: Προδοσία το ταξίδι του Ντεμιρτάς στη Μόσχα

Αδάμ Γιαννίκος
Αδάμ Γιαννίκος , CNN Greece  Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς δίνει τα χέρια με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνάντηση που είχαν στη Μόσχα, στις 23 Δεκεμβρίου 2015. Το ταξίδι του Κούρδου ηγέτη προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, καθώς πραγματοποιήθηκε εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων με το PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία, που έχει πάρει τα χαρακτηριστικά εμφυλίου - Πηγή: REUTERS/Maxim Shemetov

Αποχωρούν οι Τούρκοι από το βόρειο Ιράκ

ImageΗ HURRIYET αναφέρει ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα αποσυρθούν σταδιακά από το Ιράκ. Ειδικότερα αναφέρει ότι ενώ η δύναμη που εμπλέκεται στην εκπαίδευση των Πεσμεργκά στο στρατόπεδο Bashiqa είναι 80-90 τούρκοι στρατιώτες, την 4η Δεκεμβρίου η Τουρκία απέστειλε στο στρατόπεδο άλλους 600 άνδρες από τους οποίους 140 αναχώρησαν από το στρατόπεδο την 14η Δεκεμβρίου. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι δεν θα ξεκινήσει άμεσα η αποχώρηση , αλλά υπάρχουν σχέδια για σταδιακή αποχώρηση των υπόλοιπων στρατευμάτων αλλά σε βάθος χρόνου και όταν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας από την ιρακινή πλευρά. Κάποιοι εκ των στρατιωτών θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο Bamerni του βορείου Ιράκ , άλλοι θα επιστρέψουν στην Τουρκία, ενώ οι εκπαιδευτές των πεσμεργκά θα παραμείνουν στο Bashiqa .

O ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- Δημοσκόπηση της ΜΡΒ: Ολική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ !!!!!

Εικόνα απογοήτευσης μεταξύ των πολιτών όσον αφορά στα κόμματα και την πορεία των πραγμάτων στη χώρα μας παρουσιάζει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Realnews.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν αθροιστικά το 33,3% των προτιμήσεων, ή , στο καλύτερο για τα δύο κόμματα σενάριο, το 40,4% (20,6% και 19,8% αντίστοιχα). Το ποσοστό των πολιτών που αρνείται να επιλέξει κάποιον πολιτικό σχηματισμό είναι μεγαλύτερο, στο 40,5%.