Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ;

ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
Ταυτίζονται με την  εφημερίδα "ΑΥΓΗ" που υποστηρίζει «Βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι επίσης η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων»
Ας δούμε σε τι ασκούν κριτική τα κόμματα της Αντιπολίτευσης: "Παραλήρημα" χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη φερόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων: "το νέο παραλήρημα του κ. Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει". Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τους οπαδούς του κόμματος των ΑΝΕΛ "ακροδεξιούς, φανατικούς, ομοφοβικούς".

Γενική επιστράτευση γυναικών α λα Καμμένος

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος βάλθηκε να ντύσει στο χακί και τις γυναίκες | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Αντί να συζητάμε για το πώς θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τον χρόνο στράτευσης και για το πώς θα εφαρμόσουμε ισόχρονη εναλλακτική κοινωνική θητεία, όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κουβεντιάζουμε περί υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 και περί στράτευσης των γυναικών, λες και κατοικούμε στο Ισραήλ. Φαίνεται πως ο πόλεμος που αποφάσισε να κηρύξει η κυβέρνηση στη νέα γενιά δεν έχει τέλος».

Στα όπλα αδερφές μου!


ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ
Συντάκτης: Αρτ!
Αγαπητέ Πάνο,
Οταν με το καλό εξαλειφθούν οι ανισότητες -εργασιακές, μισθολογικές κ.ά.- μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα, όταν η άδεια λοχείας θα προσμετράται στον συντάξιμο χρόνο, όταν οι Ελληνίδες μητέρες θα απολαμβάνουν το κράτος πρόνοιας και τις διευκολύνσεις που απολαμβάνουν άλλες Ευρωπαίες μανάδες, τότε έλα να τα ξαναπούμε.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ANAΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟ FΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ 1ο
Σε στρατικοποίηση της κοινωνίας από το σχολείο ακόμα, αναζητώντας "μαχητές" αλλά και εύκολους πρόθυμους να στελεχώσουν τις στρατιωτικές υπηρεσίες προχωρά ο Καμένος. Πολεμική επάνδρωση σε καιρό Ειρήνης, ούτε η Χρυσή Αυγή ρε φίλε. Με ευθεία στοχοποίηση του "φεμινιστικού άρματος του Σύριζα", θάβοντας οριστικά τις όποιες αντιμιλιταριστικές τάσεις έχουν εναπομείνει στο κυβερνών κόμμα, ο ακροδεξιός Καμένος προχωρά τα πολεμοκάπηλα σχέδιά του ανενόχλητος από την κατά τα άλλα "κυβερνώσα Αριστερά", η οποία, απαλλαγμένη πλέον από τους ενοχλητικούς "Αριστεριστές ονειροπόλους", αφήνει να εξελιχθεί το "σχέδιο" που επιτέλους, αρχίζει να προβάλλει ξεκάθαρο σε όλους μας.
Έχουμε πόλεμο λέμε...

Ο Καμμένος στα 'χνάρια Μπαλτάκου

Του Γ.Γ
Αν και γενικά είμαστε επιφυλακτικοί για την βασιμότητα πληροφοριών που φέρουν την προέλευση «πηγές του Μεγάρου Μαξίμου» και «κύκλους της Κουμουνδούρου», στην προκειμένη περίπτωση και στα όσα αναφέρουν ενημερωτικές σελίδες για τα «σύννεφα» στις σχέσεις μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς ότι δοκιμάζεται η κυβερνητική πλειοψηφία, φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Εναυσμα γι’ αυτή την αντιπαράθεση το σχέδιο Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΕΟ; Ο Καμμένος στο δρόμο που άνοιξε ο Μπαλτάκος

Τα στρατιωτικά λύκεια που ονειρεύεται ο υπουργός Άμυνας, το δεξί χέρι του Σαμαρά που αποπέμφτηκε για σχέσεις με τη ΧΑ και άλλες περίεργες διασυνδέσεις
Βαγγέλης Δεληπέτρος
Ο υπουργός Άμυνας σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων αλλά είναι ένας τυπικός επαγγελματίας της πολιτικής, αφού εκλέγεται βουλευτής από το 1993. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ιδιαίτερα ικανός στο να κάνει επικοινωνιακό θόρυβο κάθε φορά που περιθωριοποιείται, ή οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στα δημοσκοπικά χαμηλά τους.

Έλλειμμα ρεκόρ για τη Σαουδική Αραβία!!!

ImageΗ κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε δημοσιονομικό έλλειμμα που ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 367 δισεκ. ριάλ (97,9 δισεκ. δολαρίων) το 2015 λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου, σύμφωνα με το Συμβούλιο Οικονομικών και Αναπτυξιακών Υποθέσεων.

Το έλλειμμα αυτό «θεωρείται αποδεκτό» στις παρούσες συνθήκες, με το πετρέλαιο να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα πολλών ετών, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Χίντι μπιν Αμπντάλα αλ-Σουχάιμι, αξιωματούχος του Συμβουλίου.

Υεμένη: Σφοδρές μάχες συνεχίζουν να μαίνονται

ImageΟι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο της Υεμένης και τους σιίτες αντάρτες Χούτι επικεντρώθηκαν στα περίχωρα της πρωτεύουσας της χώρας χθες Σάββατο, ημέρα που συμπληρώθηκαν εννέα μήνες από την επέμβαση μιας συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στον εμφύλιο πόλεμο.
Μια αντεπίθεση των Χούτι για την ανακατάληψη θέσεων που είχαν χάσει βορειοανατολικά της Σαναά απέτυχε, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς στις τάξεις των σιιτών ανταρτών.

Ιράκ: Τι σημαίνει η νίκη κατά των τζιχαντιστών στη Ραμάντι - ΧΑΡΤΗΣ

Image
Σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους ο στρατός εχει τώρα τον «πλήρη έλεγχο» της κεντρικής περιοχής της Ραμάντι, όπου το Ισλαμικό Κράτος εδω και καιρό αντιστέκεται τις επιθέσεις του στρατού.
Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Ανμπάρ δήλωσε στο Βρετανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (BBC) ότι ειναι «προσεκτικοί ως προς τη οποιαδήποτε ανακοίνωση περί νίκης» καθώς παραμένουν κάποιοι «θύλακες αντίστασης».

Η Κίνα μπαίνει στη μάχη – Ψήφισε νόμο για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές

Η Κίνα μπαίνει στη μάχη – Ψήφισε νόμο για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές
Το νομοθετικό σώμα της Κίνας ενέκρινε την Κυριακή τον πρώτο αντιτρομοκρατικό νόμο στη χώρα, που επιτρέπει στον κινεζικό στρατό να συμμετάσχει σε αντιτρομοκρατικές αποστολές εκτός κινεζικών συνόρων.
Ο νόμος ψηφίστηκε σε μια κρίση χρονική στιγμή για την Κίνα αλλά και όλο τον πλανήτη, με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα να έχουν εξαπλώσει παγκόσμιο τζιχάντ σε όλες τις ηπείρους.

Ο πρώην Χρυσαυγίτης Ρήγας ίδρυσε νέο ακροδεξιό κόμμα με το όνομα Λ.Ε.Π.ΕΝ.

[Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου από το οποίο πληροφορούμαστε τη δημιουργία νέου ακροδεξιού κόμματος από τον πρώην Χρυσαυγίτη Χρήστο Ρήγα. Οι σχετικές κινήσεις είχαν από καιρό δει το φως της δημοσιότητας, αλλά φαίνεται πως η οργανωτική διάσπαση επισημοποιείται πλεόν στον “χώρο” πέριξ της Χρυσής Αυγής.]
(Κείμενο: iliaoikonomia.gr)

Άφησαν φαντάρο χωρίς μπουφάν να δίνει υπηρεσίες και μετά τον έτρεχαν στο Νοσοκομείο, στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων

Την ίδια στιγμή που ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος φέρνει ένα πολύ αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην στράτευση, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες των φαντάρων.
Οι τεράστιες μειώσεις των δαπανών για τον ρουχισμό των φαντάρων, οδήγησε σε ένα τραγικό περιστατικό που έβαλε σε κίνδυνο συνάδελφο μας στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων .
Από την πρώτη στιγμή που έφτασε η Σειρά του Νοεμβρίου για το κομμάτι της εκπαίδευσης τους πριν φύγουν για τις μονάδες τους, συνάδελφος φαντάρος  ενημέρωσε τον προηγούμενο διοικητή Αντισυνταγματάρχη Μωραίτη ότι δεν του είχε δοθεί το τζάκετ.

Στρατιωτικά Λύκεια: η Νεολαία στο γύψο του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού!

Επιδιώκουν την Αντιδραστική Αναμόρφωση των παιδιών της Εργατικής Τάξης-οι Γενίτσαροι του ταξικού πολέμου!
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΠΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

ΑΓΡΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΤΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, (βίντεο)

Σκηνές άγριου πολέμου των πόλεων καθώς ο κουρδικός πληθυσμός αμύνεται με όλα τα μέσα στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού, χτυπώντας ακόμα και τα πολεμικά ελικόπτερα.
Ακόμα και τα μικρά παιδιά με τον δικό τους τρόπο δείχνουν πως ο πόλεμος είναι ολοκληρωτικός, ένας κυριολεκτικά εμφύλιος πόλεμος μέσα στην Τουρκία.
Και όμως ελάχιστα μεταδίδουν γι” αυτό το αιματηρό μέτωπο τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

ΘΗΤΕΙΑ: Πούλησε τα σκουλαρίκια της μητέρας της για να στείλει τον ανηψιό της στρατιώτη!

Την ώρα που τα κόμματα κάνουν “πόλεμο” για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να στρατεύονται οι γυναίκες τα προβλήματα των οικογενειών που έχουν παιδί στο στρατό ή ετοιμάζονται να το στείλουν,μεγαλώνουν. Τα οικονομικά προβλήματα είναι πλέον μη αντιμετωπίσιμα και οι οικογένεις καταφεύγουν σε λύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.
Η είδηση που μεταδίδει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους:
"Συγκλονίζει η ιστορία της άνεργης γυναίκας από την Ξάνθη

Στράτευση γυναικών. Αλλο ένα αντιδραστικό τερατούργημα



Σ' αυτό το ηχητικό μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή "Φυσάει ΚΟΝΤΡΑ" και μεσ' το στρατό" που μεταδόθηκε από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό. Η εκπομπή την οποία επιμελείται και παρουσίασε ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακός, Νίκος Αργυρίου έχει θέμα το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προβλέπει την στράτευση των γυναικών. (Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν και στον ιστότοπο αυτής της συλλογικότητας). 
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ!

ΠΑΣΟΚ: "Παραλήρημα Καμμένου η υποχρεωτική στράτευση γυναικών και η ίδρυση στρατιωτικών λυκείων" - Κεντρική ΕικόναΠΑΣΟΚ: "Παραλήρημα Καμμένου η υποχρεωτική στράτευση γυναικών και η ίδρυση στρατιωτικών λυκείων
"Παραλήρημα" χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη φερόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
Όπως συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση, "το νέο παραλήρημα του κ. Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει". 

"Εμφύλιο" στην κυβέρνηση για τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί Στράτευσης Γυναικών και Στρατιωτικών Σχολείων

Σχετικά με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων
Κύματα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση η πρόταση του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων...
ανοίγοντας επιπλέον "μέτωπα" για την κυβέρνηση Τσίπρα, όχι μόνο μέσα στην Βουλή, αλλά και στην ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.
 

Γιατί το Ισραήλ "τα βρίσκει" με την Τουρκία και τι πιστεύει για Ελλάδα και Κύπρο! Αποκαλυπτική ανάλυση

ImageΓιατί το Ισραήλ αφήνει πλέον ανοιχτό παράθυρο για να τα ξαναβρεί με την Τουρκία; Το ερώτημα αναζητά απάντηση . Η αλήθεια είναι ότι έχουν δοθεί πολλές. Νομίζουμε ότι έη ανάλυση από το Ισραηλινό Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας απαντά πιο πειστικά απ΄ όλες στο ερώτημα.
Είναι επίσης αποκαλυπτική για το τι πιστεύει το Ισραήλ για τον ρόλο της Ελλάδας,της Κύπρου,της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Περιγράφει την ισραηλινή στρατηγική με λεπτομέρειες και αναφέρεται στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην επιλογή του να επισκεφθεί το Ισραήλ.
Η ανάλυση του ΙNSS.IL (Ισραηλινό Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας):
Τίτλος: «Ενεργή Ισραηλινή πολιτική στη δυτική Μεσόγειο»

Λακέδες πια του Ρ. Τ. Ερντογάν οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ;

Σε φανατικό υποστηρικτή της Τουρκίας έχει εξελιχθεί η κυβερνώσα ομάδα στο ιρακινό Κουρδιαστάν, η οποία στηρίζει την τουρκική άποψη και καταγγέλλει ως αβάσιμες τις ρωσικές αιτιάσεις περί λαθρεμπορίου πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους.
Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν Μπαρτζανί, Κιφάχ Μαχμούτ. Ο Μαχμούτ είπε πως τα βυτιοφόρα που εικονίζονται σε ρωσικές δορυφορικές φωτογραφίες δεν είναι του ΙΚ αλλά κουρδικά που μεταφέρουν πετρέλαιο στο Τζεϊχάν της Τουρκίας.

Άθλια ακροδεξιά ναζιστική εκδήλωση στους Μολάους από τον Πατριδοκάπηλο Σύνδεσμο Λακωνίας

Ο Πατριδοκάπηλος Σύνδεσμος Λακωνίας διοργανώνει το βράδυ της προσεχούς Κυριακής 27ης Δεκεμβρίου 2015 ΑΘΛΙΑ εκδήλωση-επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας της λαϊκής αντίστασης κατά των ναζί στην Ελλάδα.Με καλεσμένους τους υπόδικους εγκληματίες Κασιδιάρη-Λαγό,που είναι κατηγορούμενοι για διεύθυνση και συμμετοχή στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ οργάνωση Χρυσή Αυγή.Η οποία είναι υπαίτια για σωρεία εγκλημάτων κατά Ελλήνων και ξένων συμπολιτών μας.Έχουν το θράσσος τα τσιράκια και οι ΑΡΧΙ-τραμπούκοι του ελληνικού κεφαλαίου να εμφανίζονται στα μέρη μας για να παραδώσουν δήθεν τάχα μου μαθήματα ιστορίας.Αυτοί που ακόμα στάζει νωπό το αίμα στα χέρια τους και θέλουν να μας παραμυθιάσουν πως είναι χέρια καθαρά,ενώ ταυτόχρονα χαιρετούν ναζιστικά.Ποιοί είναι αυτοί ;; Η μαφιόζικη-εγκληματική ναζιστική οργάνωση που υποδύεται το πολιτικό κόμμα.

Ανοιχτή Επιστολή του Κ. Κ. Ουκρανίας

(Προς τη διεθνή κοινή γνώμη)
Αγαπητοί σύντροφοι, συνάδελφοι και φίλοι!
Στις 16 Δεκεμβρίου 2015, ανακοινώθηκαν δυό δικαστικές αποφάσεις κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.
Το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου το Εφετείο του Κιέβου απέρριψε την έφεση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας (KPU) κατά της αρνητικής απόφασης του Περιφερειακού Διοικητικού Δικαστηρίου του Κιέβου (DACK) για τέσσερις αγωγές του κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες συγχωνεύτηκαν σε μία υπόθεση. Στη βάση αυτής της απόφασης το DACK το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 2015 ήταν σε θέση ως δικαστήριο πρώτου βαθμού να ανακοινώσει, κόντρα στο ουκρανικό δίκαιο και τα διεθνή στάνταρ, σε μια γραπτή διαδικασία χωρίς να ακούσει τους διαδίκους, μια ακόμη απόφαση, βάσει αγωγής του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαγορεύοντας το KPU.

ΣΥΡΙΑ: Πολιορκία τέλος για αντάρτες και οικογένειες σε τρεις πόλεις


Image
Οι Σύροι αντάρτες που είναι υπό πολιορκία σε μια πόλη στα σύνορα με τον Λίβανο και οι οικογένειες που έχουν αποκλειστεί σε δύο σιιτικές πόλεις της βόρειας Συρίας πρόκειται να απομακρυνθούν αύριο Δευτέρα, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης της εφαρμογής του δεύτερου σταδίου μιας από τις ελάχιστες συμφωνίες στις οποίες έχουν καταλήξει οι εμπόλεμες πλευρές στη χώρα, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. 

Δολοφόνοι του Ισλαμικού Κράτους εκτελούν δημοσιογράφους εντός Τουρκίας!

ImageΣτην Τουρκία χώρα που οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι ακόμη και να την υποδεχτούν στην “οικογένειά” τους,εκτελεστές τους Ισλαμικού Κράτους δολοφονούν εν ψυχρώ όποιον αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες που διαπράττουν.
Τελευταία απόδειξη η δολοφονία γνωστού δημοσιογράφου από τη Συρία ,που όπως όλα δείχνουν εκτελέστηκε από φανατικούς του Ισλαμικού Κράτους.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας


ImageΤρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη βόμβα τη στιγμή που το όχημα στο οποίο επέβαιναν διέσχιζε έναν δρόμο στην πόλη Τσίζρε, στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Σύμφωνα με τον στρατό, που επιρρίπτει την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου από «μέλη μιας τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης».

Ήττα τζιχαντιστών- Οι ιρακινοί πήραν το Ραμάντι


Image
Οι ιρακινές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατηγικής σημασίας κυβερνητικό κτήριο στο κεντρικό Ραμάντι, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην δυτική πόλη, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού.
«Η ανάληψη του ελέγχου του κτηριακού συγκροτήματος, πρώην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης, σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές ηττήθηκαν στο Ραμάντι» δήλωσε ο Σαμπάχ αλ-Νούμαν. «Το επόμενο στάδιο είναι να καθαρίσουμε σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτοι στην πόλη εκρηκτικοί μηχανισμοί και νάρκες» σημείωσε.

ΚΥΠΡΟΣ: Μέσα στο 2016 αποφάσεις για την ενδιάμεση λύση


Image
Στις αρχές του 2016 αναμένεται να καταλήξει η κυπριακή κυβέρνηση στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης του φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αλήθεια», ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία με την εταιρεία VITOL, είτε η Κύπρος το 2020 θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη».