Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Σε εξέλιξη η κατασταλτική επιχείρηση «Ποσειδών» στο Αιγαίο

Σε εξέλιξη είναι από την περασμένη Δευτέρα 28 Δεκέμβρη η κατασταλτική επιχείρηση ταχείας επέμβασης, με το όνομα «Ποσειδών», εναντίον προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να φτάσουν διά θαλάσσης στη χώρα μας. Αυτή η επιχείρηση, στην οποία για πρώτη φορά μετέχουν και οι ομάδες RABIT (ομάδες ταχείας επέμβασης), αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 31 Μάρτη και θα διεξάγεται σε έξι νησιά και ειδικότερα σε Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο, Σάμο και Καστελόριζο. Σε αυτήν συμμετέχουν 520 αξιωματικοί της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Frontex (που θα φτάσουν τους 293) και θα χρησιμοποιηθούν και 15 σκάφη περιπολίας από πλευράς Frontex.

Οι «προτάσεις» Καμμένου και ο στόχος τους

Δεν είναι η πρώτη φορά που προαγγέλλεται η πρόθεση στράτευσης των γυναικών. Η πρόταση αυτή έχει «εμφανιστεί» και «επανεμφανιστεί» αρκετές φορές στο παρελθόν, σχεδόν απ' το σύνολο των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.
Αυτές οι επανεμφανιζόμενες διαρροές προθέσεων, αποσκοπούν στην προετοιμασία του λαού για την υλοποίηση πολιτικών αποφάσεων, που στόχος τους δεν θα είναι η ενίσχυση της δυνατότητας προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά η ενδυνάμωση των ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών στρατιωτικών μηχανισμών, με την απαίτηση επιπλέον θυσιών απ' την πλευρά του λαού. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν και οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αναφορά στη στράτευση των γυναικών και στη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

Με θάνατο από το κρύο κινδυνεύουν οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά, στα νησιά

 
Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων

Με θάνατο από το κρύο κινδυνεύουν οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά, στα νησιά

ΣΜΥΡΝΗ 1922: Συγκινητικό βίντεο-ντοκουμέντο, βρέθηκε μετά από 86 χρόνια


Ο George Magarian, γεννημένος το 1895 σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) ή YMCA.

Οι 10 σημαντικότερες Μάχες του πολέμου στο Βιετνάμ

US soldiers on patrol in Vietnam covered by helicopters
The Vietnam War lasted from 1 November 1955 to 30 April 1975, officially between North Vietnam (North Vietnam) and South Vietnam (South Vietnam). In reality, it was an international war between the French at first and then the United States and its allies on the side of South Vietnam, and the Communist Bloc on the side of North Vietnam
The US believed it was saving Vietnam from Communism, while North Vietnam saw it as an extension of their fight for independence against colonial rule. To counteract the superior armed and technology of the United States, North Vietnam combined modern weaponry with guerrilla tactics to deadly effect.

Βόρειο Βιετνάμ, 1972: Τα Χριστούγεννα της άγριας βομβιστικής επίθεσης του Ανόι

24 December 2012 
The biggest ever bombing campaign by US B-52 aircraft took place over Christmas 40 years ago, when the US dropped at least 20,000 tonnes of explosives on North Vietnam, mostly Hanoi. More than 1,000 Vietnamese died, but some claim the assault may have helped bring about the deal signed a month later that led to an end to US involvement in the war.
Operation Linebacker II was President Richard Nixon's attempt to hasten the end of the Vietnam War, as the growing strength of the Viet Cong caused heavy casualties among US ground troops.

Η Τουρκία και το Ισραήλ υποστηρίζουν άμεσα τους τρομοκράτες του ISIS και της Αλ Κάιντα στη Συρία

http://syrianfreepress.files.wordpress.com/2014/02/israhell-snake-visiting-terrorists.jpgU.S. Allies Support the Terrorists We’re Supposedly “Fighting”

The Jerusalem Post reports that an ISIS fighter says that Turkey funds the terrorist group. Turkey is a member of NATO and a close U.S. ally.
A German news program – with English subtitles captions – shows that Turkey is sending terrorists into Syria:

AYTOI EINAI OI 117 BOYΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΩΣ 100000 ΕΥΡΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΩ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Στους 117 είχαν ανέλθει οι βουλευτές που με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν ζητήσει με το νόμιμο τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατ. ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Οι αγωγές είχαν κατατεθεί μετά την απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 με την οποία αυξήθηκαν οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και, όπως ισχυρίζονται οι βουλευτές, η συγκεκριμένη απόφαση δεν εφαρμόστηκε στους δικούς τους μισθούς και συντάξεις.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες αγωγές συνδέονται με την απόφαση την διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών!

Νίκος Μπελογιάννης: 100 χρόνια

Μπελογιάννης
Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: Enikos.gr
Στις 22 Δεκέμβρη 1915, σαν χτες [σ.σ. με βάση την ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης] πριν ακριβώς από 100 χρόνια, γεννιέται στην Αμαλιάδα ο Νίκος Μπελογιάννης. «Έφυγε» μόλις 37 ετών. Εκτελέστηκε.

Η πρώτη διακύρηξη της Αβάνας

(πρόλογος)
Για την είσοδο του λαικού αντάρτικου στρατού την 1η Γενάρη 1959 στην Αβάνα, για τους 82 αποφασισμένους επαναστάτες του πλοίου Granma που στάθηκαν χιλιάδες, για τα βουνά της Σιέρα Μαέστρα που οργανώθηκε το αντάρτικο , για τον Τσε, τον Φιντέλ, και τον Σιενφουέγος, για την Κούβα που αντιστέκεται , για όσους είναι στο δρόμο και αγωνίζονται, για αυτούς που ηττήθηκαν και γυρεύουν ένα νεύμα ,για τα όνειρα μας που περιμένουν εκδίκηση.
Η Πρώτη Διακήρυξη της Αβάνας
Υιοθετήθηκε από τη Γενική Εθνική Συνέλευση του Λαού της Κούβας
2 Σεπτέμβρη 1960

Πέφτουμε απ’τα σύννεφα: Χρυσαυγίτης πρεζέμπορος πιάστηκε στην Πάτρα με 50 γραμμάρια ηρωίνη (VIDEO) Είχε και ρόπαλο με καρφιά με “αρχαιοελληνικά” σύμβολα πάνω

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στο patrastimes.gr:

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός ακόμα διακινητή ναρκωτικών στην Πάτρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα. Συνολικά, κατά την έρευνα της αστυνομίας, κατασχέθηκαν 50,5 γραμ. ηρωίνης και 4.550 ευρώ, καθώς και σύνεργα για τον διαχωρισμό της ναρκωτικής ουσίας σε δόσεις. 
Κάτι μας θυμίζουν αυτές οι αηδίες πάνω στο ρόπαλο.


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μετανάστες στο Φαρμακονήσι-Κραυγή αγωνίας από τους εθελοντές

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ united rescues
Εντελώς αβοήθητοι 55 πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι, μωρά, έγκυος γυκαίνα, άνθρωποι με προβλήματα υγείας

Συνοριοφύλακες από Κροατία και Σερβία στα Ελληνο-ΠΓΔΜ σύνορα


Η κυβέρνηση της FYROM σε όλες τις συνεδριάσεις, σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, είχε πάγιο αίτημα για υλικοτεχνική υποστήριξη στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και για υποστήριξη στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή του υπουργείου, να αποστείλει επίσημες επιστολές- αιτήματα, για αποστολή αστυνομικών από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την μεταναστευτική κρίση.

Στρατιωτικά λύκεια και ηθικό των ΕΔ: η λάθος απάντηση σε ένα ανύπαρκτο ερώτημα

ΟΤΑΝ Η ΝΔ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ (;) ΓΕΦΥΡΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ;
Του Γιάννη Κεφαλογιάννη*
ImageΌσο καινοφανείς και να ακούγονται εκ πρώτης όψεως οι εκ διαρροών σκέψεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας περί δημιουργίας Στρατιωτικών Λυκείων, ο συγκεκριμένος θεσμός έχει μάλλον μια μακρά ιστορία. Η σημερινή παρουσία του σε πολλές δυτικές χώρες αλλά και στη Τουρκία(από την οποία να εικάσουμε ότι αντλεί έμπνευση ο κ. Καμμένος;) θα πρέπει να γίνει κατανοητή περισσότερο με ιστορικούς και κοινωνιολογικούς όρους παρά με κριτήρια εκπαιδευτικά ή, πολύ περισσότερο, στρατιωτικής ψυχολογίας. 

Ανατροπή; Νετανιάχου για Τουρκία: ‘Όχι ακόμα… Απορρίπτει τον όρο Ερντογάν για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου. Φωτογραφία ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και στον Πρόεδρο Μπάρακ Όμπάμα, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας για χάρη της ομαλοποίησης των σχέσεων με την ‘Αγκυρα.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ο κ. Νετανιάχου προέβη στην ανωτέρω δήλωση κατά τη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης του κόμματός του Likud, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ασχολήθηκε και με το μείζον αυτό θέμα. Οι βουλευτές υπέβαλαν ερωτήσεις στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, καθώς υπάρχει διάχυτη ανησυχία για τις απαιτήσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που αφορούν την Χαμάς.

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο αντιμέτωπο με πυραύλους του Ιράν

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο ήρθε αντιμέτωπο με πύραυλο του Ιράν που έπεσε 1500 γιάρδες (1372 μέτρα) μακριά του, καθώς διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, όπως ανέφερε το CNN.






Υπό διάλυση η ISIS!

Μετά το Ραμάντι οι τζιχαντιστές, εγκαταλείπουν άρον-άρον την συριακή πόλη αλ Μπαμπ, την οποία κρατούσαν εδώ και δύο χρόνια, υπό την πίεση Σύρων και Ρώσων Εκατοντάδες μέλη του ΙΚ εθεάθησαν να εγκαταλείπουν την πόλη και να κατευθύνονται προς τη Ράκα.
Η αλ Μπαμπ βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπίου και για όλο αυτό το διάστημα ήταν πέρασμα εθελοντών τζιχαντιστών που έσπευδαν να καταταγούν στο ΙΚ από όλο τον κόσμο, φυσικά μέσω Τουρκίας

Έκλεισε η συμφωνία Μόσχας-Καΐρου για τα επιθετικά ε/π Ka-52K

Ka-52 Κ  Alligator. Πρώτη πτήση: 2000. Photo: A. MiheevΣημαντική επιτυχία για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία αλλά και τη ρωσική διπλωματία αποτελεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας Ρωσίας και Αιγύπτου για επιθετικά ελικόπτερα τύπου Kamov Ka-52K (ναυτική έκδοση του Ka-52 Alligator), που θα επιχειρούν από τα ελικοπτεροφόρα τύπου Mistral, τα οποία αντί του ρωσικού Ναυτικού καταλήγουν στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις.
Τα ελικόπτερα αυτά που κατασκευάστηκαν από τους Ρώσους για τα ελικοπτεροφόρα που ανέμεναν να παραλάβουν, με την κατάσταση στην Ουκρανία να ακυρώνει τελικά το συμβόλαιο, αγοράζονται από την Αίγυπτο, η οποία για την ακρίβεια, στην προκειμένη περίπτωση δε διέθετε επί της ουσίας και εναλλακτικές, αν και πρόκειται για ένα σαφώς αξιόλογο οπλικό σύστημα.

WSJ: Πως οι Αμερικανοί κατασκόπευαν τον Μπ. Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο πρόεδρος Ομπάμα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ με τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Πέρες. Φωτογραφία ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρά τη δέσμευσή τους να περιορίσουν την κατασκοπεία μεταξύ των συμμάχων τους μετά το σκάνδαλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η Ρωσία δημιουργεί ‘μη επανδρωμένο υποβρύχιο με πυρηνικά όπλα’

Η απειλή ενός πυρηνικού βομβαρδισμού των πόλεων κάνει τους ανθρώπους τρομοκρατημένους και μόνο με τις συμφωνίες για τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων, μπορούσαν να αναπνεύσουν ελεύθερα.
Ωστόσο, η Ρωσία φαίνεται για άλλη μια φορά ότι προσπαθεί να αναβιώσει την ‘περίοδο του τρόμου’, δημιουργώντας ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο με πυρηνικά όπλα, που είναι ικανό να καταστρέψει πόλεις και βιομηχανικές περιοχές, γράφει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο άρθρο της « The Washington Post».

Ο στρατός της Συρίας ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής που συνορεύει με την Τουρκία

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, με την υποστήριξη των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην επαρχία Λαττάκεια, έχουν αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής των συνόρων, που συνορεύει με την Τουρκία, καταλαμβάνοντας τρία σημαντικά υψώματα.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Επιχειρησιακής Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγο Σεργκέι Ρουντόσκοϊ.
Ο Ρώσος αξιωματικός πρόσθεσε ότι στην επαρχία Λαττάκεια, ο συριακός στρατός με τις συνεχείς επιθέσεις του έφθασε στα βόρεια και στα ανατολικά.

Εμφύλιος στην Τουρκία: 24 βασικούς μισθούς στους Μισθοφόρους των Δυνάμεων Καταστολής δίνει ο Ερντογάν

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να ανταμείψει τους αστυνομικούς που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.
Όπως ανακοινώθηκε οι Τούρκοι αστυνομικοί θα λάβουν 24 βασικούς μισθούς ως δώρο για τη συνεισφορά τους στη μάχη κατά των αυτονομιστών.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των τουρκικών αρχών άλλοι 5.000 αστυνομικοί θα αποσταλούν στις περιφέρειες που έχουν κουρδικό πληθυσμό.

Τούρκος στρατιώτης βασανίζει παιδί στο Κουρδιστάν! Καλή χρονιά "σιωπηλή" Ευρώπη!ΒΙΝΤΕΟ

ImageΗ πολιτισμένη Ευρώπη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2016 από τη μία στήνοντας παντού φράχτες και από την άλλη σιωπώντας προκλητικά στα όσα διαπράττει η Τουρκία αυτή τη περίοδο στις περιοχές των Κούρδων. Ένα ακόμη συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Τούρκος στρατιώτης χτυπά βάναυσα μικρό παιδί! Δεν έχουμε ακούσει κανένα πολιτισμένο Ευρωπαίο να έχει πει κουβέντα για όσα κάνει ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας στο Κουρδιστάν. Η Τουρκία που πριν λίγες ημέρες έπαιρνε…τα εύσημα των Ευρωπαίων για το πόσο καλά διαχειρίζεται το προσφυγικό!!! Και μαζί με τα εύσημα θα πάρει και 3 δις! Όλα αυτά για το κράτος που κάνει όσα θα δείτε στο βίντεο κι άλλα πολλά.

ΠΩΣ… «ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΑΛΑΖΟΝΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ, (βίντεο)


Ένα άκρως αποκαλυπτικό βίντεο που έφεραν στην δημοσιότητα οι Ρώσοι, ξεσκεπάζει και ουσιαστικά «ξεγυμνώνει» τον Ερντογάν στην υποκρισία του να αρνείται ότι η Τουρκία συνεργάζεται με τους Τζιχαντιστές στο λαθρεμπόριο του παράνομου πετρελαίου από το Ιράκ και την Συρία.

Πρωτοχρονιά στο Υπουργείο Ανεργίας! Οι εργαζόμενοι στα 5μηνα συνεχίζουν

5mhna1
Την Τρίτη 29/12 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του συντονιστικού των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας και Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η απόφασή τους ήταν να παραμείνουν με σκηνές έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου και να οργανώσουν διάφορες παρεμβάσεις στο κέντρο και τοπικά. Καλούν σε νέα συνέλευση του συντονιστικού τη Δευτέρα 4/1/2016 στο ΕΚΑ για απόφαση των επόμενων βημάτων κοινού αγώνα.

ΟΧΙ στην έκδοση των 5 -Ο Κ. Παπαδάκης στο Ράδιο Παντιέρα (Βίντεο)

milanezoi725Τηλεφωνική παρέμβαση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη, εκ των συνηγόρων των 5 εκζητούμενων από το ιταλικό κράτος Ελλήνων φοιτητών,στην εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» της ERTopen, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015.
Κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen, μεταδίδεται η εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα».
Οι μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων, οι κοινωνικοί αγώνες και η σχέση τους με την πολιτική.

Προκαλούν βάναυσα. Δίνουν μέχρι 100.000 ευρώ αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές

Ότι δεν τόλμησε να υλοποιήσει η επάρατος κυβέρνηση των Σαναροβενιζέλιδων, τούτη η «αριστερή» κυβέρνηση δεν διστάζει καθόλου να το πραγματοποιήσει, αδιαφορώντας εντελώς αν προκαλεί βάναυσα τα λαϊκά στρώματα που χειμάζονται από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της.
Την στιγμή που ένας απόμαχος εργάτης μετά από 30-35 χρόνια δουλειάς στα γιαπιά και στις φάμπρικες δεν έχει την δυνατότητα να δώσει λίγα ευρώ για να πάρει ένα δωράκι στα εγγόνια του, η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη το «λαϊκό αίσθημα» δίνει «χρυσά» αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές.

Προκλητικά «Ρίχτερ» για τη Μάχη της Κρήτης


Παναγιώτης Γεωργιάδης,
Εφημερίδα των Συντακτών 
11.12.2014
«Μας κατηγόρησαν ότι ελάβαμεν μέρος εις τας επιχειρήσεις της καταλήψεως παρά  τους διεθνείς κανόνας του πολέμου και επομένως έπρεπε να χυθή αίμα προς αντεκδίκησιν….  Και ποιος εδίδαξεν τους χωρικούς Κρήτας  τους παλιονόμους σας, τους οποίους σεις κατά πάσαν  στιγμήν και δια παν συμφέρον σας παραβιάζετε και καταπατείτε με τα  παλιοπάπουτσά σας;  Άλλωστε ευρισκόμεθα εις εμπόλεμον κατάστασιν και είχαμεν  γενικήν επιστράτευσιν.»
Από το Ημερολόγιον του 16ετούς Λούλη Παναγιωτάκη τυφεκισθέντος εις Αγιάν τον Αύγουστον του 1944.«Έκθεσις  Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη».

Πέτρινα χρόνια: «Κηρυχθέντες ένοχοι οι κατηγορούμενοι … εις την ποινήν του θανάτου έκαστος» (Ντοκουμέντο)

Του Γ. Γ.
Είναι στην κυριολεξία συγκλονιστικό να διαβάζεις τα πρακτικά δικών σκοπιμότητας που έγιναν μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από την Γερμανική κατοχή. Και είναι πραγματικά έγκλημα που η κυβέρνηση Τζανετάκη (στην οποία συμμετείχαν η Ν.Δ και ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, αποφάσισε το 1989 την καταστροφή των ατομικών φακέλων των πολιτικών φρονημάτων των Ελλήνων πολιτών), στερώντας έτσι από τους ιστορικούς ερευνητές υπερπολύτιμο υλικό. 
Ευτυχώς όμως κάποια τέτοια ντοκουμέντα που ήταν διεσπαρμένα στις εκατοντάδες υπηρεσίες του υπουργείου δημόσιας τάξης έχουν διασωθεί και η ακούραστη δουλειά ιστορικών ερευνητών τα έφερε στην επιφάνεια.
Όπως έγραφα και χτες σύντροφος με ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι έχει στην κατοχή του τα πρακτικά του δικαστηρίου που έγινε στην Μυτιλήνη στις 12 Ιούνη 1947 και στο οποίο ο πατέρας μου μαζί με άλλους αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ καταδικάστηκε από το μονορχοφασιστικό καθεστώς σε θάνατο.